Mooi hoor: duizenden allochtonen zwerven dakloos over straat, niemand doet er iets aan

In Nederland is het aantal daklozen de afgelopen tijd schrikbarend gestegen. Het leeuwendeel van de nieuwe zwervers zijn niet-Westerse allochtonen. Rara, hoe zou dat nu komen?

Pim Fortuyn, anders een man van een hele hoop woorden, zei het al in zeer eenvoudig, kort en bondig Nederlands: “Nederland is vol.” Daarmee bedoelde hij natuurlijk niet dat op iedere vierkante meter mensen als sardientjes in een blik staan. Maar wel dat het land meer bevolking voor de kiezen krijgt dan het logischerwijs aankan.

De taal uit 2002 heeft in 2019 nog niets aan kracht ingeboet. We hebben lang niet genoeg huizen om de gehele bevolking een dak boven het hoofd te bieden, maar wel laten we de grenzen wagenwijd openstaan. Het gevolg? Voorspelbaar, natuurlijk. We zitten met een gigantische daklozencrisis die voor minstens de helft op de rekening komt van ‘niet-Westerse allochtonen’. Lees: mensen die de kabinetten-Rutte en -Balkenende hebben binnengelaten, maar voor wie eigenlijk geen plek is. De cijfers zijn triest:

“Het aantal mensen dat in Nederland bekend staat als dak- en thuisloze is sinds 2009 meer dan verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2018 stonden ruim 39.000 mensen bekend als dakloos; in 2009 waren dat er nog ongeveer 18.000. Daklozen die illegaal in Nederland verblijven, zijn niet meegenomen in de cijfers.

Het aantal daklozen met een niet-westerse achtergrond groeide de laatste jaren harder dan gemiddeld. Deze groep, waarvan de meesten jonger zijn dan 30 jaar, is sinds 2009 in aantal verdrievoudigd tot ruim 18.000. Zij maken sinds 2016 ongeveer de helft uit van het totale aantal daklozen; in 2009 was dit nog 36 procent.”

Dakloosheid is een zeer trieste lotsbestemming. En er is maar één oplossing: meer bouwen en minder mensen toelaten. Het is allemaal geen rocket science, mensen… Wie stuurt de beleidssuggestie door naar Den Haag?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. joey

  “nieuwe zwervers zijn niet-Westerse allochtonen”
  Het zijn uitgeprocedeerden die men niet het land uit krijgt,het is duidelijk dat het Nederlandse beleid de oren te luister legt bij de EU?
  Omvolking is het credo,befehl ist befehl!

 2. Itsme

  Kijk het beleid 10 jaar van Rutte. Vergeet ook niet dat er nu veel meer mensen in de schuld zitten sinds Rutte. En nu dit in de krant komt geeft hij een doekje voor het bloeden. waarvan we weten dat hij dat binnen de kortste keren weer terug draait of ergens anders terughaalt. Koopkracht is sinds Rutte alleen maar minder geworden, niet alleen voor minima want dat is al niet meer interessant voor de mainstream media. De midden inkomens. maar dat is ook la tien jaar 1800 euro netto pj meer als een minimumlijer das netto nog geen 150 pm en daar moetje toch even wat meer voor doen als middenmoter, veel studies vaak overwerken, waar je minder aan overhoud als een normaal uur…. veel meer verplichtingen als een minimumloner. Met een uitkering heb je het nog beter. Maar daar wil hij/Rutte ook naar toe, heeft meerdere malen gezegt dat een een hekel aan democratie heeft. En waar lijkt het op wat hij doet communisme, met een hele zweem naar fascisme met al die dwang. Want dwang is wat overblijft al het niet meer gaat als hij wil. De gouden kooi nederland.

 3. Ritter

  Ook een van de gevolgen van de illegale massa immigratie.

  Aangezien de illegale massa migratie gewoon doorgaat zal het aantal illegalen ( en daarmee daklozen) alleen maar toenemen.

  Gratis “veerdiensten” die illegalen ophalen voor de kust van Libië en droppen in Europa dragen daarbij in grote mate aan mee.

 4. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Fortuyn benoemde een van de oorzaken en dat nam Links Nederland niet en moest hij worden vermoord.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Trude Herr

   Fortuyn was zeker wel een grootheid ? Ik heb weleens van Donner gehoord.

 5. Bender

  Dakloze allochtonen is hun eigen schuld, dakloze autochtonen dat is pas erg.

 6. Kees Kroket

  Een dakloze krijgt van mij altijd een gratis kroket. Aan die dingen verdien ik genoeg, die ene kan er wel van af. De gemeente moet zorgen voor meer opvangruimte. Er staan genoeg kerken leeg. Geef kleding gratis weg, de winkel puilen uit na het seizoen.

  1. Top

   Ach guttegut, een ”goedmens” op de site. Je moeder is trots op je! Wat een giller zeg.

 7. Heras

  Fijn Kroket, dat je kroketten uitdeelt. Maar je gaat voorbij aan de issue. De overheid heeft illegalen toegelaten, zonder merkbaar doel. Ze kunnen niet werken, want hun opleidingsniveau is laag. (Daar zitten werkgevers niet op te wachten.) Daarbij kost het klauwen met geld voor de werkenden, en de kosten stijgen alleen maar. opvang is er nauwelijks, want er is ruimtegebrek.
  Maw. Ook voor de illegalen is dit uitzichtloos. Stuur ze terug met een startupplan.
  Er zijn alleen maar verliezers.

 8. NoDoubt

  We zijn het dichtstbevolkte land. We plegen roofbouw op onze eigen grond en halen alles uit het buitenland. Immigranten krijgen van de EU een naamloze creditcard en maandelijks 500 euro gestort. De voedselbank is weer met 6% gestegen en de islam is geen gevaar voor ons. (Moham vermoordde tussen 800 en 2000 mensen). De waterkwaliteit en hoeveelheid is al in de gevarenzoen. Laat staan het fijnstof wat er wordt geproduceerd. Wanneer komt iemand erachter dat de aarde met 8 miljard en vluchtelingen die het in hun eigen land niet oplossen, een totale verwoesting is. Daar hoef je geen wiskundige voor te zijn. Dagelijks wordt van de mensen gevraagd geld te storten in een of ander ´lucratieve´stichting ala Clinton foundation. De strijkstokstichting. Maar de bevolking neemt alleen maar toe dus meer ziektes meer vluchtelingen meer dier/plant soorten met uitsterving bedreigt. Nee meer vluchtelingen en meer asfalt en minder natuur is de oplossing. Hoe blind moet je zijn.

 9. Kretoloog

  In 2009 stond Rutte aan het begin van zijn regeerperiode. In 2019 zit hij er nog steeds. En dit is dus het resultaat van 10 jaar Rutte (1, 2 en 3). Lasten voor burgers giga gestegen; voor bedrijven navenant gedaald. Hij regeerde met CDA, PvdA, D’66, CU, het maakt allemaal geen verschil. Het neoliberalisme vierde hoogtij.

  De geschiedenis zal genadeloos oordelen over Rutte. Daar verandert de lastenverlichting die ons nu in het vooruitzicht wordt gesteld, niets meer aan. Want beloofde hij vorig jaar niet precies hetzelfde? Het resultaat was een verdere lastenverzwaring (lage BTW met 50% omhoog, energiebelasting ingevoerd). Mark Rutte gaat de boeken in als De Grote Leugenaar.

  1. Julian

   Het lijkt erop dat jij bepaald wat de geschiedenis ingaat. De geschiedenis velt geen oordelen het is verzameling gebeurde feiten. Kwalificaties worden gedaan door soms kundige mensen en soms ook door NitWits zoals u die zich alleen door bepaalde issues laten leiden en ook door hun diepgewortelde afkeer van Rutte. De geschiedenis oordeelt niet..Het zijn de mensen die oordelen

 10. ManusR

  Mw Halalsema vindt het op (laten) knappen van ern krakerswoning veel belangrijker dan zorgen dat er onderdak komt voor de daklzen in deze stad. Maar wat verwacht je van een gleuf die “Je maintiendrai” heeft doorgestreept met een inktzwarte stift zodat niemand weet wat er stond en als hoofd van de politie komt het haar goed uit, de politie kan dus doen en laten wat ze wil, in de praktijk betekent dit, veel laten en weinig doen. Dit land is beland in een negatieve spiraal dankzij onze linkse “weldoeners” U wordt bedankt en god zegene de greep want de, figuurlijke, zondvloed komt er aan en dan liggen mijn botten te bleken in een (islamvrij) tropisch land waar geen mocro’s rondlopen en frauderende turken en polen. Veel succes, suckers.

 11. JFU

  Dweilen met de kraan open. Ieder normaal mens heeft dat aan zien komen. Nu is Den Haag weer ‘geschokt van dit nieuws. De oplossing? Grenzen dicht en illegalen uitzetten. Maar ja…..daar heb je daadkracht voor nodig…en helaas dat ontbreekt bij dit softies kabinet.

 12. Michael M

  Als mensen het na 10 jaar Rutte en daarvoor van Balkenende het nog niet door hadden en hebben dat Trutte en destijds Bakellende naar ons allen een denkbeeldige dikke middelvinger opstak en nog maar behalve niet tegen de Multinationals en Brussel dan zijn die mensen nog altijd aan het slaapwandelen !

 13. Michael M

  Als het aan de gelovigen ligt dan komt de hele wereld hierheen met de gevolgen van dien.

 14. C.A.Barstow

  ”zwervers zijn niet-Westerse allochtonen”

  Weten we toch, de oplossing is zo simpel dat een kind het begrijpt,
  niet westers betekend geen Nederlander maar een gelukzoeker uit een land dat met beide benen in de middeleeuwen staat.
  Van de straat plukken, het vliegtuig in en ga je eigen land opbouwen, oprotten hier.
  hoe simpel wil je het hebben?

 15. Maurits Dekker

  Ga maar eens kijken in Parijs.
  Dan zie je wat over 1 of 2 jaar het straatbeeld wordt in onze grote steden.
  Nederland wordt binnen 2 jaar een derde-wereld-land.
  Bedankt Rutte, may you rotten in hell.

 16. Politiek Profeet

  het mogen er van mij tienduizenden worden die schuimend, rovend, moordend en verkrachtend de gehele randstad afgrazen…
  Laat de kiezers van de afgelopen decennia maar op de blaren zitten …zij hebben voor deze situatie gekozen.
  Geen medelijden vanuit de zogenaamde krimpgebieden,de oostelijke regio.s
  Hier kunnen we nog de kinderen veilig buiten laten spelen, geen extra sloten op de deuren/ramen.
  Bekijk het maar achterlijk randstadvolk, 60% allochtoon en groeiende…..nog even en de sharia komt er vanuit gristelijke hoek(Donner) jullie wijken binnenstromen.
  Gefeliciteerd….. en de randstad zoekt het maar lekker uit..

 17. Abdul is Lam

  Heeft iemand er ook aan gedacht, dat wanneer dit volk ons overspoeld, wij geen leger hebben om ons te verdedigen.
  Ons leger is volledig dood bezuinigd, krijg je hetzelfde beeld als 79 jaar geleden, daar is de ME en de KM niet tegen op gewassen.
  Hoor je alleen nog in de straten Allahu Akbar, of Salaam Meleichum.

 18. Drollevanger

  Vannacht werd hier weer ingebroken.

 19. nienke

  Dit is ook hun bedoeling zoveel mogelijk moslims binnen halen tot dat er genoeg zijn om onze democratie om ver te werpen.
  Rutte, Merkel, het linkse tuig heeft z’n uiterste best gedaan om hier in ons land een chaotische bende van te maken die niemand nu kan oplossen.
  Zij die uitgezet worden gaan niet terug, geen enkel controle hier op dus zwerven ze maar rond met alle gevolgen van.

 20. Jack Flash

  Met dit kabinet weet je de ellende al lang vantevoren.Eigenlijk bestaat er geen nieuws meer.(ja nepnieuws dan)

 21. Lampje

  Dakloosheid is een zeer trieste lotsbestemming, welnu ik durf te stellen eigen schuld dikke bult. Een ieder is verantwoordelijk voor z’n eigen gedrag en je zult je eigen problemen zelf moeten oplossen. Dus illegalen moeten oprotten, maar onze mislukte regering heeft alleen maar oog voor de multinationals en de rest is niet interessant

 22. Rud56

  Tim, met de gevestigde partijen, politicy die al decennia lang hier regeren, zal de instroom ongebreideld doorgaan en daarmee alle ellende voor dit land en zijn bewoners!
  Omdat deugdwaasheid de boventoon viert!

 23. Jynx

  Snel teruggaan waar ze vandaan komen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.