Nederland het migrantenafvoerputje van de EU? Cyprus wil hun migranten dumpen bij ons: ‘Solidariteit!’

Of Nederland even de grenzen wil opengooien, zodat Cyprus duizenden mensen bij ons in het land kan dumpen. Dat tamelijk brutale verzoek gaat deze week gedaan worden aan minister Ollongren door haar Cypriotische collega, die denkt dat hij de vluchtelingencrisis oplost door overtollige migranten over de schuttingen van z’n buren te kieperen.

In Nederland zijn we erg goed in het oplossen van problemen die in Zuid-Europa ontstaan zijn. Zo betalen we ons via de euro al jaren blauw voor het feit dat begrotingsdiscipline geen vak is dat de Spanjaarden, Fransen, Italianen en Grieken onder de knie hebben. Dat Jeroen Dijsselbloem geen IMF-topman is geworden, is een veeg teken: binnenkort gaan we nog meer dokken voor het financieel geblunder in de knoflooklanden.

Maar ook op een ander vlak mogen we nu de rommel gaan opruimen van de Zuid-Europese landen. Omdat ze daar zo onverstandig zijn geweest hun grenzen niet te sluiten en migranten niet terug te sturen naar land van herkomst, mogen wij in Nederland wel even hotelletje gaan spelen voor duizenden illegalen die menen recht te hebben op ene plekje in Europa. In Cyprus waren ze niet opgewassen tegen dat probleem.

Dus die domme, onbaatzuchtige Hollanders mogen het nu wel even gaan oplossen voor die Cypriotische prutsers:

“Nederland krijgt deze week het verzoek van Cyprus om asielzoekers van het eiland over te nemen. De Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken zegt tegen de NOS dat hij geen vertrouwen meer heeft in de komst van een Europees herverdelingsmechanisme en dat hij daarom individuele landen benadert. Want op Cyprus, zegt hij, is de situatie onhoudbaar.

Volgens het Cypriotische ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er 15.000 asielzoekers van wie de procedure is afgerond en nog eens 15.000 die nog wachten. Elke maand steken 1000 nieuwe migranten de grens over. “Het aantal van 2018 zijn we nu al voorbij”, zegt minister Constantinos Petrides van Binnenlandse Zaken.

“Uit solidariteit met Cyprus, maar ook om de mensen om wie het gaat te beschermen. Want hier kan het zo niet langer.””

Je zou dus zeggen, dat Nederland dit malle verzoek negeert en Cyprus maant dat ze hun eigen problemen maar eens moeten oplossen. Maar ja, de brief zal gericht zijn aan D66-minister Kajsa “nepnieuws” Ollongren. En dan weet je het natuurlijk nooit…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Jv

  Er zijn mogelijkheden genoeg.
  Zet ze allemaal op enkele schepen en zet ze terug op het strand waar ze vandaan kwamen.
  Ze gokten, maar hebben verkeert gegokt.
  Dat is het risico van het spel want het zijn geen vluchtelingen, maar opvreters, potentiële moordenaars en verkrachters. Daar hebben we er inmiddels vele malen meer van dan ons lief is.

 2. logisch denken

  minder minder minder

 3. Jumping

  Het keiverotte Nederland gaat natuurlijk overstag en gaat met open armen deze Moslim Gelukszoekers in Nederland ontvangen en voorzien van een levenslange uitkering en een woning en gratis medische zorg.

  Link

 4. Benny

  Ik ken wel iemand die er een paar in zijn huis wil verwelkomen, een zekere loa tse…. En hij zal nog vrolijker worden als er minderjarigen tussen zitten

  1. Jan de Man

   De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
   ~Lao Tse ~

  2. Lao Tse

   Zit jouw hoofd ook al zo vol van seks met kinderen, arme Benny?

   Misschien moet je eens contact zoeken met Janneman. Gedeelde smart is halve smart.

   1. logisch denken

    De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
    ~Lao Tse ~

    1. tonna

     @logisch denken
     “warme gevoelens koestert jegens kleine kinderen”
     Dat is zacht uitgedrukt,het zijn eerder onbedwingbare perverse driften!

     1. Lao Tse

      Als je warme gevoelens voor kinderen niet kunt onderscheiden van perverse driften. Hoe ziek ben je dan?

     2. tonna

      @laotse:
      “Hoe ziek ben je dan?”
      Inderdaad je bent behoorlijk ziek!

     3. Lao Tse

      Arme sukkel toch.

     4. Jan de Man

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~Lao Tse~

 5. Vrijedenkert

  Heeft Cyprus al vastgesteld wie werkelijk vluchtelingen zijn en wie economische migranten oftewel illegalen?
  Cyprus zou zelf kunnen beginnen met illegalen en economische migranten terug te sturen of uit te zetten dan blijven er van dat aantal 30.000 heel weinig over!

 6. Vraagtekentje

  Nou dat gaat helemaal goed komen wat Ollongren betreft, we zijn immers het grootste land van de EU met de minste inwoners en zitten te schreeuwen om hardwerkende importallochtonen want we zijn nog lang niet vol, we kunnen nog veel meer bouwen om deze lieve mensen te herbergen….WELKOMMMM

 7. Marija

  “Er zijn mogelijkheden genoeg”
  Voeg er aan toe “Waar een wil is, is een weg”
  En die wil ontbreekt.
  Spring hoog, spring laag, er gaat niets veranderen, het wordt alleen maar erger.
  Het is allemaal afgesproken werk en dat wordt gewoon uitgevoerd.

 8. tonna

  Alweer praat men over migranten,het zijn illegale grensoverschrijders, gelukszoekers,gratisgeld jagers!
  Dat eeuwige links correct geleuter!

  1. Lao Tse

   Is tonna geen gelukszoeker?

   1. tonna

    @laostse
    Maar wel op MIJN kosten!

   2. dario

    Wat ben je laat wou het laatste kind niet mee werken …..

 9. Benny

  #Lao Tse… Zeer belabberde reactie….. Kon je niet beter? Alleen jij hebt hier geschreven over jouw gevoelens voor kinderen….niemand anders, Mijn gevoelens gaan alleen uit naar vrouwen waarvan ik met een bijzonder mooi exemplaar al heel veel jaren gelukkig ben……..

  1. Lao Tse

   Hou je niet van kinderen, Benny?

   Ik wel, ik heb er een paar opgevoed. Zonder liefde was dat niet mogelijk geweest.

   1. Jan de Man

    Warme gevoelens koesteren voor kleine kinderen om even later ede volgende quote te geven:

    …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
    ~Lao Tse~

   2. Mars020

    Als jij zo goed koters op kan voeden is het misschien een idee om je daarin te gaan specialiseren?. Ga in een kansparelwijk jezelf nuttig maken en voedt dat addergebroed een beetje op. Jij kunt het geweldig vinden met dat soort figuren, dus een leuk tijdverdrijf voor jou. Hoe beter jij je best doet, hoe eerder jij geen last meer hebt van de PVV en het FvD. Ik zou zeggen, begin per direct… Dan kan je ze gelijk de Nederlandse taal leren, want daar ben jij volgens jezelf erg goed in.

 10. van Urk

  Cyprus heeft een land oppervlakte ter grootte van Noord Brabant en Gelderland tezamen. Het eiland telt ongeveer 854.800 inwoners. Noord Brabant en Gelderland hebben in totaal ongeveer 4.561.000 inwoners. Dus welk land is hier zo gek als een deur dat inderdaad denkt de grootste land van de EU te zijn met de minste inwoners?

  1. Vanduinen

   Luxemburg is kleiner dan de provincie Drente !

   1. van Urk

    Hebben beide ongeveer hetzelfde aantal inwoners. Maar in Drenthe is altijd plek genoeg i.p.v. op het terrein van Juncker.

 11. Ben-NIET-Groen-L

  Ligt het aan mij als ik denk en vind dat het IQ er nou niet vanaf straalt als ik naar die simpel uitziende zwartkoppies kijk?

  1. Lao Tse

   Ja.

   1. van Urk

    Lao Tse heeft gelijk. Ze zijn slimmer dan de gemiddelde Nederlander. Geld krijgen zonder hoeven te gaan werken inclusief gratis woning en zorg. Als je maar zo simpel genoeg uitstraalt.

 12. JFU

  Ze zullen met open armen ontvangen worden…uitkering levenslang…gratis huis…gratis ziektekosten….fijn toch?
  Wie volgt…..?

 13. Brennivin

  Afrika heeft 54 Onafhankelijke staten waar men terecht kan. Daar zitten héle rijke tussen, en ook hele rijke die puissant rijk zijn geworden door uw en mijn hulp aan de 3e *kuch* wereld. Stuur ze daar maar heen.

  1. Jan de Man

   Bovendien is Afrika ongeveer driemaal groter dan de EU.

   Bron: i.imgur.com/MRSNFeG.jpg

 14. Mars020

  Als je gaat vissen op zee en je vangt wat, dan neem je het mee naar huis of gooit het terug. Deze vissers snappen het niet helemaal, want ze verdelen hun vangst over heel de EU.

 15. Decca

  Dumpen aan de grens die zooi ongeregeld. We hebben hier al uitvreters genoeg. Ze hebben gekozen voor uitsluiting. Laat ze de gevolgen daarvan maar voelen. Jammer dan. Dit volk pas niet in onze samenleving. Als het mensen met ruggengraat waren werkten ze voor eigen land. Hier de hand ophouden heeft weinig zin en straks bij een afnemende economie als vuil laangs de straat moeten leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.