Oeps! Zoon van GL-burgemeester Femke Halsema blijkt inbreekboef, opgepakt door de politie

Als belerende, linkse politicus van GroenLinks heeft Femke Halsema jaren geprobeerd om Nederland op te voeden. Hoe succesvol dat is geweest, mag u zelf beoordelen. Maar met het opvoeden van haar eigen zoon is sowieso het één en ander misgelopen, zo kunnen we nu sowieso vaststellen.

Afgelopen maand werd de zoon van Femke Halsema samen met een crimineel vriendje opgepakt in Amsterdam. De twee hadden ingebroken met nepwapens op zak. Vervolgens hadden ze een brandblusser gestolen, en die op straat leeggespoten. De politie heeft het duo enkele straten achtervolgd, en ze vervolgens ingerekend.

Hier is goed werk verricht: door de politie, welteverstaan. Zonder aanziens des persoons werd Halsema jr. ingerekend, en werd de strafrechtelijke molen in werking gezet voor de criminele knaap en z’n handlanger. Ongeacht dat zijn moeder formeel gezien de baas is van de politie in Amsterdam.

In een brief aan alle Amsterdammers geeft Femke Halsema tekst en uitleg, maar biedt ze niet haar excuses aan voor het gedrag van haar zoon. Wel doet ze haar uiterste best haar eigen straatje schoon te vegen:

“Er is geen sprake van een doofpot. Er is sprake van een privékwestie, van een jongen van vijftien jaar wiens gegevens in vergelijkbare zaken nooit openbaar zouden zijn gemaakt. Waarbij de politie ambtsgeheim heeft en journalisten er bij andere, minderjarige Amsterdamse jongens zonder strafblad niet over zouden piekeren om hun gegevens zo op straat te gooien. Vanaf vandaag weet iedereen wat hij heeft gedaan. Vriendjes, familie, leraren. Voordat er een rechterlijk oordeel is geveld heeft De Telegraaf hem op de voorpagina veroordeeld voor een delict dat hij niet heeft gepleegd. Ik verdien het elke dag gecontroleerd te worden en ter verantwoording te worden geroepen. Dat hoort bij mijn ambt. Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen die inderdaad een fout heeft begaan die hij moet herstellen. Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is.”

Met dat laatste heeft Halsema sowieso gelijk. Maar dan blijft er alsnog één vraag openstaan: verdient niet de zoon, maar moeder Femke Halsema straf, voor het laten vallen van gaten in de opvoeding? Of voor de wijze waarop de burgemeester bovenal krampachtig heeft geprobeerd deze zaak stil te houden? Daar kunnen we nog wel een boom over opsteken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

173 reacties

 1. Jumping

  In het keiverotte Nederland is deze doofpotcultuur heel gewoon.

  De zoon van Halsema en Oey is als een van een tweeling gewoon de hand boven het hoofd gehouden.

  Wat is er nu nog betrouwbaar aan deze Burgemeester Halsema de vriendin van de illegale en beschermster van een inbreker.

  1. hans-e-pans

   Wat zullen die agenten geschrokken zijn toen het joch de zoon van mevrouw de burgemeester bleek te zijn.

 2. plakband

  Mevrouw Halsema heeft een voorbeeldfunctie in de maatschappij.
  Daar handelt zij absoluut niet naar.
  Ze is er als de kippen bij om anderen de maat te nemen maar heeft bijzonder weinig zelfreflectie.
  Ten eerste heeft zij zes jaar legaal wachtgeld van de belastingbetaler ‘ingepikt’ om haar kinderen op te voeden. Ten tweede is daar blijkbaar niets van terecht gekomen.

 3. Tman

  “Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen”
  Inderdaad,maar wel op het verkeerde pad!
  Moederlief moet maar wat minder moslimknuffelen,en beter haar kroost opvoeden!

 4. Kretoloog

  Als je je eigen zoon niet eens kan ‘leiden’, zou je dan wel de capaciteiten hebben om een stad van 800.000 inwoners te besturen? De vraag stellen is hem beantwoorden. Maar zij wilde zo graag, o zo graag: Burgemeester van de hoofdstad, haar grootste wens. En toen werd haar GroenLinks in 2018 de grootste partij. En was Eberhard net dood gegaan. Nu of nooit!

  De irreële ambities van Femke gaan haar nu opbreken. Dat zij ongeschikt was, bleek al het afgelopen jaar. Dit is de genadeklap (die overigens niemand haar gunt, want een drama voor een ouder). Vanaf vandaag zal Halsema niet meer serieus genomen worden.

 5. plakband

  Oeps, mevrouw Halsema vindt dat de Telegraaf haar zoon beschadigt.
  Dat is weer een typisch linkse omkeerredenatie.
  Haar zoon heeft het bericht aan zijn eigen misdragingen te danken.
  Halsema heeft haar zoon verder slecht opgevoed door niet direct publiekelijk openheid van zaken te geven. Dat is zij gewoon verplicht vanwege haar voorbeeldfunctie.

  Maar nee, bij slecht nieuws wordt de boodschapper aangepakt.
  Halsema weet als geen ander hoe je wachtgeld in de wacht sleept maar voor opvoeden is zij niet in de wieg gelegd.

 6. Peter Oudshoorn

  Het lijkt niet meer dan domme baldadigheid van het zoontje Van Halsema. Naar wat ik begreep ging het om een al lang leegstaande, onbewoonde woonboot waar een groep jochies stoer deden en selfies maakten. Er is niks gejat en inbraak was ook niet het doel.

  De jongen verdient een reprimande en wellicht een boete. Nu wordt via hem zijn moeder gepakt. En dat is smerig.

  1. Kretoloog

   Sorry, Oudshoorn, je zit mis. De moeder van die jongen vond het nodig een brief te schrijven, aan alle Amsterdammers, en dus ook aan de media. Zij (= Halsema) heeft dus zelf de zaak in de openbaarheid gebracht.

   1. Peter Oudshoorn

    Nee kreet, zoals in de brief staat reageert Halsema op de artikelen die in de Telegraaf zijn geplaatst, de krant die ook na de oorlog fout is.

   2. Erkenbrand

    Die brief werd verstuurd vanaf haar vakantie adres in Afrika waar het gezin Halsema uiteraard met het vliegtuig naartoe vloog…..en dit slechts omdat de Telegraaf aandacht besteedde aan het feit……zij moest dus wel!

    1. Peter Oudshoorn

     Erkenbrand, de Telegraaf besteedt niet louter aandacht aan een feit, maar hangt Halsema bewust aan de galg door met artikelen over DRIE pagina’s uitgesmeerd de boel op te lopen juinen.

     1. Kretoloog

      Aan het verraad van Henk Otten werden nog wel meer pagina’s gewijd. Dat krijg je nu eenmaal in de komkommertijd: weinig nieuws, maar de krant moet toch vol.

     2. Erkenbrand

      Daar is die krant toch voor, en bovendien juint de Politieke Partij waar Halsema prominent lid van is de boel al jaren op betreffende het feit dat wij schuld dienen te dragen voor hetgeen onze voorouders zouden hebben misdaan betreffende ‘ons slavernij verleden’. Ik heb geen compassie met dat wijf, dat heeft zij met ons ook niet!

     3. Peter Oudshoorn

      Erkenbrand, van mij mag Halsema ook politiek afgemaakt worden. Maar niet op deze manier: ditt is achterbaks en onder de gordel.

      Voor alle duidelijkheid: ik ben een fel tegenstander van GroenLinks en vindt Halsema een kutwijf. Maar pak haar zelf en rechtstreeks aan. Niet via haar zoon of familie.

     4. Jumping

      Oudshoorn voor de goede orde er was een stukje van Papa Robert Oey in Het Parool 22 Juni 2019.

      Zeer verhelderend over Mama Halsema.
      Nu de Burgemeester van Amsterdam.
      De Burgemeester die iedereen de maat neemt.
      Die boven op het deksel is gaan zitten van de DOOFPOT.

    2. Piet Patat

     Is die Groen Slinkse muts op vakantie in Afrika ?
     Met het vliegtuig ? Foei toch mevrouw Halsema !
     Denk toch aan al die Co2 die dat tripje uitstoot.
     We moeten minder vliegen allemaal, Schiphol mag niet groeien van onze Groen Slinkse moraalriddertjes. GroenLinks Amsterdam wilde zelfs juridische stappen ondernemen om de groei van Schiphol tegen te houden en madam stapt op het vliegtuig ? Weet u het toppunt van hypocrisie ? Die hebben we zojuist gevonden !

 7. B. Pascal

  Halsema begrijpt iets heel goed, een goed bestuurder heeft als eerste haar privé onder controle. Daarbij dan ook haar werk. Een goed bestuurder dient van onbesproken gedrag te zijn en daarbij haar huis goed te besturen. Helaas, is dat nu niet het geval. In eerdere tijden was een akkefietje als dit een gegronde reden om uit de ambtsfunctie te ontslaan. Halsema weet dat heel goed, daarom probeert ze met haar linkse-houding de zaak weg te bagatelliseren.

 8. ikweetwatikwil

  Je kunt als ouder nog zo je best doen met de opvoeding van je kinderen, maar als ze met vrienden op pad zijn heb je er geen controle op. Zeker niet in Amsterdam. Hopelijk heeft de jongen iets geleerd. Mij lijkt het een baldadige oenenstreek , die zeker bestraft moet worden. Wat Halsema gedaan heeft , zou iedere ouder doen.

  En nee , ik ben geen GLer . ik heb de pest aan ze. Mijn stem gaat neer de PVV.

  1. B. Pascal

   Nee, inderdaad maar als bestuurder heb je een voorbeeld functie! Je dient je huis goed te regeren! Daarom mag de jongen niet met verkeerde jongens spelen.
   Nog wat! Hij is al 15 jaar, dit mag toch weten dat wat hij uitvreet niet kan!

   Mijn ouders zouden het allerminst de zaak in een brief vergoedelijken!
   De jongen is oud genoeg, hij dient zijn eigen pak maar te dragen!

   1. Korporaal Monty

    “Je dient je huis goed te regeren!”

    Alleen als je een voorbeeldfunctie hebt?
    Een ieder dient zijn huis goed te regeren en zijn kinderen goed op te voeden.

 9. Mariposa78

  Meest ernstige is dat de zaak onder de pet gehouden werd.
  Iets vergelijkbaars heeft drank orgel Guusje ter Hors ook ooit de kop gekost.

  Dat een kind buiten de lijntjes kleurt kan voorkomen.
  Niet goed, maar dat komt overal voor.
  Dat er discretie toegepast wordt vind ik ook niet vreemd en eigenlijk gewoon wenselijk.
  Maar het strafproces zelf moet natuurlijk gewoon zijn beloop hebben.

  1. Peter Oudshoorn

   Geheel en al met je eens, Mariposa.

  2. Julian

   Waarom zou het in de openbaarheid moeten komen? Waarom moet het gedrag van haar zoon uitgebreid in de pers verschijnen? Maar de Halsema haters moeten nu uitgebreid hier misbruik van maken. Misselijkmakend. Valt me ook zwaar tegen van de Telegraaf die had ik wel hoger ingeschat…

  3. Mariposa78

   Er wordt al van de normale rechtsgang afgeweken: een ander parket neemt de zaak over, er is geen huiszoeking gedaan (of die info is nog niet bekend gemaakt), HALT is niet ingeschakeld noch jeugdzorg.
   Want Halt had allang ingeschakeld moeten zijn.
   Dus is het wel degelijk al een issue.

   Jeugdzorg is (bijna) nooit op zijn plaats.
   Die doen echt meer kwaad dan goed maar dat is een hele andere discussie.

   Wordt HALT ook ingeschakeld als er sprake is van een misdrijf? Ja

   https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens/wat-voor-straf-krijg-ik-als-ik-met-een-nepwapen-rondloop.html

   Daar gaat een rechter/OM ook wat over vinden. Wat de ouders ervan vinden is minder relevant.
   Ze ontkent nergens wat er voorgevallen is.
   En voor zover ik weet gaat het OM/rechter wat vinden over feiten zoals die door de politie opgeschreven zijn.
   Na deze brief kunnen ze moeilijk ontkennen dat het nepwapen van haar zoon was.

   Uit alles wat er nu bekend is, lijkt alles erop dat Halsema zelf zeer integer deze zaak af te handelen.
   Daar lijkt het juist niet op, zij noemt een misdrijf klieren, Plasman heeft het over een kwajongensstreek.
   De wet is daar anders duidelijk genoeg over, met een nepwapen op straat rondlopen is een misdrijf.
   Halsema probeert dit nu te bagatelliseren om haar zoon uit de wind te houden.
   Haar zoon moet een gelijke behandeling krijgen als zijn vriendje (of willekeurig welke puber) en daarmee is het dan klaar. Maar zijn vriendje staat niet met naam in de Telegraaf.
   En dat blijft altijd te vinden als bijvoorbeeld een toekomstig werkgever op hem zoekt.

  4. Mariposa78

   Er wordt al van de normale rechtsgang afgeweken: een ander parket neemt de zaak over, er is geen huiszoeking gedaan (of die info is nog niet bekend gemaakt), HALT is niet ingeschakeld noch jeugdzorg.
   Want Halt had allang ingeschakeld moeten zijn.
   Dus is het wel degelijk al een issue.

   Jeugdzorg is (bijna) nooit op zijn plaats.
   Die doen echt meer kwaad dan goed maar dat is een hele andere discussie.

   Wordt HALT ook ingeschakeld als er sprake is van een misdrijf? Ja

   Daar gaat een rechter/OM ook wat over vinden. Wat de ouders ervan vinden is minder relevant.
   Ze ontkent nergens wat er voorgevallen is.
   En voor zover ik weet gaat het OM/rechter wat vinden over feiten zoals die door de politie opgeschreven zijn.
   Na deze brief kunnen ze moeilijk ontkennen dat het nepwapen van haar zoon was.

   Uit alles wat er nu bekend is, lijkt alles erop dat Halsema zelf zeer integer deze zaak af te handelen.
   Daar lijkt het juist niet op, zij noemt een misdrijf klieren, Plasman heeft het over een kwajongensstreek.
   De wet is daar anders duidelijk genoeg over, met een nepwapen op straat rondlopen is een misdrijf.
   Halsema probeert dit nu te bagatelliseren om haar zoon uit de wind te houden.
   Haar zoon moet een gelijke behandeling krijgen als zijn vriendje (of willekeurig welke puber) en daarmee is het dan klaar. Maar zijn vriendje staat niet met naam in de Telegraaf.
   En dat blijft altijd te vinden als bijvoorbeeld een toekomstig werkgever op hem zoekt.

 10. Meriadoc Brandebok

  “Voordat er een rechterlijk oordeel is geveld heeft De Telegraaf hem op de voorpagina veroordeeld voor een delict dat hij niet heeft gepleegd.”

  Eens, dit is zeer kwalijk.

  1. santiago

   Wat weet jij het weer allemaal goed.

  2. Mariposa78

   Guus welk delict heeft hij dan niet gepleegd???

  3. Vit

   @Meriadoc

   Als je inbreekt op een woonboot ook al ‘drijft’ hij leeg is dat gewoon een delict, niets meer en niets minder.

   1. Vit

    Btw, op zijn leeftijd beseft hij natuurlijk niet wat hij er mee aanricht.

  4. Bolkestein

   Een delict wat hij niet heeft gepleegd? Dus als het in de doofpot wordt gestopt, dan is iets niet gebeurd?

 11. santiago

  Inbreken, bedreigen en de boel bedonderen. Heeft het debiele jochie allemaal geleerd van ome wijnand he.

 12. AS210854

  Niks inbreken, waren gewoon die verlaten woonboot aan het kraken, en dat mag in Amsterdam van Halsema HAHAHAHAHA .

 13. Kees

  Jensen is al een kilo afgevallen van het lachen!

  1. Van der Scheur

   Deze grap zag ik ook bij GS.

   1. Kees

    Daar had ik hem ook gepost.

 14. werikke

  als er iemand tegen Femke is ben ik het wel kan die groen links charlatan niet horen of zien. Maar ben een keer eens met al die mensen die dit een hetze vinden. Ook ik heb vroeger een brandblusser in school leeggespoten en moest alles opruimen erna ook straf gehad er is dus niemand overvallen dus dan is dit alleen shaming omdat het de zoon van Halsema is . nogmaals ik ben grote tegenstander van groen links en Halsema. en groot aanhanger van Wilders en FVD maar ik vind dit ook stemmingmakerij. Hoop wel dat ze aftreed maar niet vanwege haar zoon.

  1. Vit

   Bengel!

  2. Arbeider65

   Ach en het nep pistool en messen dan? Gewoon maar vergeten? Telegraaf heeft groot gelijk. Kaakklem mag van mij hangen. En tevens die GL als partij. Vliegen naar Afrika en ons vliegschaamte aan praten.

   1. werikke

    u heeft zeker geen kinderen . nogmaals geen probleem met Halsema maar buiten dat de telegraaf de boel zit op te naaien (wat de linkse kliek doet bij trump ) neem ik dit met korrel zout. Ik zou ook niet fijn vinden als mijn kind iets bv zou jatten uit winkel en zijn voor en achternaam zou in de krant staan. Straf op zijn plek alleen niet zo.

  3. Bolkestein

   Is een burgemeester ook nog niet hoofd van de politie en van de brandweer?

 15. Mar

  Een reactie bij het Telegraafartikel:

  “Als de Telegraaf principieel zou zijn, iets wat zij aantoonbaar niet is, zouden de personalia van de tweede verdachte ook bekend zijn gemaakt.”

  1. Kees

   Er is maar 1 burgemeester in Amsterdam Mar!

 16. Kees

  Meestal gaat zoiets van kwaad tot erger, je zult zien dat zo’n kind later nog zelfs GL gaat stemmen.

  1. Vit

   Ik vermoed FvD om zijn moeder dwars te zitten.

  2. Agios

   Heel juist Kees. Hij heeft nu al jaren linkse pap gegeten en dan ben je als kind eigenlijk al verpest. We kunnen het de jongen niet kwalijk nemen. Heropvoeding zou een mogelijkheid zijn, maar dan moet hij stevig aangepakt worden en daar is moeders dan weer op tegen. Het is allemaal zo moeilijk met de linkse lieden.

 17. Beukman

  @Tim timt:
  verdient niet de zoon, maar moeder Femke Halsema straf, voor het laten vallen van gaten in de opvoeding?

  Ik vermoed dat Tim deze suggestie niet had gedaan als het om een mannelijke burgemeester was gegaan.

  1. Bosche draak

   Ik vermoed dat Beukmannetje misselijk zit te sturen naar seksisme om maar vooral niet op de inhoud in te gaan.

   Waar is de vader eigenlijk in dit scenario bedoelde je misschien?

 18. JFU

  Echt een voorbeeld van het niet opvoeden van kinderen door ouders met een extreem linkse inslag. Alles moet maar kunnen,bijna of geen huisregels,geen tijd voor de kinderen en ga zo maar door. Maar allemaal de schuld van rechts..toch?

 19. Van der Scheur

  Lekker zelf naar Zuid Afrika en je onopgevoede zoon alleen thuislaten.

  Als ouder ben je verantwoordelijk voor je onvolwassen kind, dus als hij dit uitvreet terwijl zij blanke boeren aan het uitlachen is in Zuid Afrika dan heeft ze een probleem.

 20. Drollevanger

  Ik gooi het op de opvoeding. Halsema is al jaren erg druk met haar politieke overtuiging.
  Daardoor had ze geen tijd om haar kinderen op te vangen.
  Persoonlijk ben ik voor een opvoeding waar 1 der ouders(liefst de moeder) een groot deel van de dag bezig is met dat opvoeden en het huishouden laat reilen en zeilen.
  50 jaar geleden, in die Goede oude tijd,pleegden snotjongens geen overvallen. Nu is het aan de orde van de dag.
  Een moeder behoort haar kinderen op te vangen, anders had ze geen moeder moeten worden.

  1. Siemien

   Ja maar DV in Nederland is het gezin allang geen hoeksteen meer.
   De vrouw wordt volledig over de zeik gejaagd en laten dit ook allemaal toe.
   Ons gefeministiseerde samenleving is zoek als het maar kan en vele mannen zijn watjes geworden laten zich thuis vertellen wat ze welen niet mogen.
   Als ik als man zeg, ik ben de baas thuis, krijg je vaak van die zogenaamde thuiszit mannen te horen “oh dat mocht je zeker zeggen van je vrouw” zeg ik, ik ben dé baas en mijn vrouw steunt op mij ik waak over haar, het probleem tegenwoordig is dat men dit zegt dat gesteld wordt dat de vrouw niet capabel is.
   Ons land is volledig kapot gefeministiseert.

   1. Dik

    Dat is ook precies de opzet Siemien. Man en vrouw schiep Hij hen, dus dat moet kapot.

   2. Lao Tse

    Siemien bewijst dat achterlijke opvattingen over een ondergeschikte positie van de vrouw ook nog leven onder autochtonen.
    Voorlichting en wetgeving is de enige manier om die achterlijkheid te bestrijden.

 21. Drollevanger

  Nu ik toch bezig ben. In de natuur voeden meestal de dames de jongen op.
  De leeuwin zorgt voor haar welpen, De bisonkoe verzorgt haar kalf, de olifantkoeien zorgen voor hun kalfjes.
  Maar ongetwijfeld zitten nu al onze ontwikkelde, vooruitstrevende dames in de gordijnen.
  Men weet het links beter dan de natuur.

 22. Dropje

  Het is niet meer dan trieste en goedkope rechtse rancune tegen een linkse burgermeester

 23. Van der Scheur

  Zo subtiel ook om in verband met de gepleegde kwajongensstreek dezelfde advocaat als die van Mohamed B te nemen.

  1. Mar

   Net zo subtiel als bij die scooterjongens uit Nijmegen die Bram Moszkowicz als advocaat hadden, die ze ook nog vrijgesproken kreeg met de stunt dat niet bewezen kon worden wie er gereden had.

  2. Bolkestein

   Er is hier een trol bij wie het aan zijn rechtsgevoel knaagt dat Mohammed Bouyeri levenslang had gekregen voor zijn terreurdaad. Hij vond dat deze man slechts een beetje in de war was en dat de rechter zich had laten leiden door publieke onderbuikgevoelens.

   Zeg me wie zijn vrienden zijn en wij weten wie hij is…

 24. Garland S. tucker

  Tsja….Halsema….

  @peter oudshoorn zegt het precies goed, maar ik snap het wel.

  Mevrouw Halsema predikt de groene, progressieve revolutie, maar rijdt wel in een oude zeer vervuilende oldtimer, stopt haar kindjes op een blanke school (hielp dus ook niet) en doet precies dat waar haar partij niet achterstaat.

  Kortom wel de lusten, niet de lasten.

  Wat de telegraaf doet, keur ik niet goed, maar het is wel eens goed dat dat hypocriete mens een goed te kakken wordt gezet.

 25. Lao Tse

  Het AD brengt het allemaal wat evenwichtiger: ,,Het gaat hier echt, echt, echt om een kwajongensstreek. Hij is samen met een vriend een verlaten woonboot ingegaan en nog een soort bootje, een sloepje dat daarnaast lag opgegaan. En daar hebben ze met brandblussers staan klieren. En hij had een nepwapen bij zich.”

  1. Vit

   @Lao Tse

   “En hij had een nepwapen bij zich.”

   Dat vind ik nog wel het meest kwalijke, wat was hij er mee van plan?

   1. Bolkestein

    Misschien wilde hij wel zes kogels van Groen Links op andersdenkenden afvuren.

   2. Bolkestein

    Aan de burgemeester van Amsterdam

    Posted on 30 juni 2019 by Jan Dijkgraaf

    Mevrouw Halsema,

    Theo van Gogh regisseerde in 2004 de korte film ‘Submission part 1’ van de afvallige moslima Ayaan Hirsi Ali.

    Van een ‘part 2’ kwam het nooit.

    In de brief die moslimterrorist Mohammed Bouyeri op 2 november van dat jaar aan de Linnaeusstraat met een mes in de borst van de door hem zojuist omgelegde Van Gogh prikte, bedreigde Bouyeri Ayaan Hirsi Ali met de dood. Van Gogh was volgens Bouyeri, net als Hirsi Ali, “een vijand van de islam” en had dus de eerste in een reeks moeten worden.

    Theo van Gogh was een makkelijk doelwit voor de moslimterrorist.

    Hij zag er namelijk nogal herkenbaar uit.

    En niemand fietst sneller dan een kogel.

    Ik wil maar zeggen: in de radicale islamitische wereld kijken ze niet op een dooie meer of minder als het gaat om mensen die ‘de goede zaak’ verraden.

    Radicale moslims die deradicaliseren, zijn voor de Bouyeri’s van deze wereld, en voor de geestelijk leiders die dat soort vullis inspireren, ook een doelwit.

    Zo houdt de AIVD al jaren ene Jason Walters (Abu Mujahied Amrikie) in de gaten.
    Walters was, net als Bouyeri, lid van de Hofstadgroep. Nadat hij in 2013 een lange gevangenisstraf wegens het gooien van een handgranaat naar een arrestatieteam en het lidmaatschap van een criminele organisatie had uitgezeten, deradicaliseerde hij.

    Sindsdien is Walters regelmatig in de media geweest. Uit angst voor aanslagen op zijn leven uit de radicale moslimhoek altijd onherkenbaar.

    Maar nu is het leven van Walters alsnog extra in gevaar gebracht.

    Er is namelijk een filmmaker die hem tussen 2013 en 2015 een aantal keren sprak. Die, volgens Walters (en de Reclassering), afspraken over veto-recht en het onherkenbaar maken van Walters aan zijn laars lapte. En die glashard zou liegen over de inschatting van Walters’ risico’s door de AIVD. Of de NCTV, whatever.

    Daardoor is de film in Denemarken al te zien geweest met een volledig herkenbare Jason Walters. In de Nederlandse versie is hij inmiddels alsnog ‘geblurd’, maar het leed is natuurlijk al geschied.

    Moslimterroristen hebben ook internet.

    Die filmmaker krijgt in alle Nederlandse media deze week ruim baan om zijn film te promoten en zijn frustratie te uiten over het feit dat Jason Walters zich in 2015 terugtrok uit het project.

    Die publiciteitshausse heeft de filmmaker niet te danken aan de kwaliteit van de film. Want die kreeg maar twee sterren in NRC Handelsblad en de Volkskrant.

    Dus aan iets anders.

    Ik vermoed: aan het feit dat de filmmaker, Robert Oey, de man is van de burgemeester van Amsterdam.

    Zo werkt dat bij de Staatsomroep en de mainstream media.

    En nu maar hopen dat Jason Walters niet door uw lieve stad gaat fietsen, net als Theo destijds…

    Groet,

    JanD

  2. meneer cactus

   Ach gut o gut , kraken is toegestaan bij Halalsema dus zoonlief neemt het niet zo nauw met mein en dein en entert gewoon een ander zijn bezittingen. Er is door mama nooit geleerd dat je met je poten uit een ander zijn roerend en onroerend goed blijft.

   Mocht je dan betrapt worden zorg je voor iets waarmee je anderen intimideert. In dit geval een nepwapen.

   Meneer cactus ziet de evenwichtigheid even niet over de inhoud van het artikel. Een ander zijn spullen slopen en betreden en vervolgens een wapenachtig iets meenemen ter verdediging. Echt links regentesk gedrag. Mama zal wel trots zijn . Hij had zich niet moeten laten oppakken.

   Links zal nu wel alle registers opentrekken om het op framing en moedwillig beschadigen van Halalsema te gooien. De daden van het zoontje zijn ineens ondergeschikt voor linkse brulapen.

   1. Lao Tse

    mijn en dijn

    1. Dik

     – lkasterlijk (hulpverleners-hebben-ook-het-seksbeest-uitgehangen-in-syrie-de-vn-was-van-alles-op-de-hoogte)
     – onerzoek (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – dona=teur (er-is-wel-degelijk-nederlands-belastinggeld-gegaan-naar-seksfeesten-oxfam)
     – blijhken (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – voellering (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
     – achterstandgroepen (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
     – Waarachijnlijk (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
     – noet (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)

 26. fusilier

  Spreuken 13 vers 24

 27. Pescador

  Zij probeerd wel degelijk de zaak in de doofpot te zetten, ¨het is gewoon een amsterdamse jongen¨ doen die allemaal inbreken dan? En ook nog met een alarmpistool en messen bij zich? Nee mevrouw halsema het is een crimineel in wording waarschijnlijk omdat mevrouw halsema bezig is om amsterdam te verzieken en dus geen tijd heeft om haar kind fatsoendelijk op te voeden.

  1. DidiMadloba

   Criminologen weten al lang dat het jeugdige inbrekers niet om de buit gaat, maar om de kick. Pubers zoeken de grenzen op. Dat gaat vanzelf over.

   In elk geval is te hopen dat Halsema niet tegen die knul zegt: als je het nog een keer waagt geef ik je zelf aan bij De Telegraaf

   1. Bolkestein

    Grenzen opzoeken gaat vanzelf over? Maar al te vaak gaat het ook over grenzen. En houdt het niet op, nietvanzelf.

 28. EU kok

  In deze zaak zie ik meerdere stromingen.
  Een kant, die zelf kinderen heeft en uit ervaring weet hoe zaken kunnen lopen.
  Een kant, welke of geen kinderen of hele saaie kinderen heeft en zelf nooit een vergelijkbare situatie heeft meegemaakt.
  Een kant welke alle bestaande regels wil overtreden om hun politieke of persoonlijke doel te bereiken.

  1. Bolkestein

   Zo’n gewapende inbraak is maar een dingetje hè, iets wat je overkomt. Daar kan je helemaal niks aan doen hè?

  2. Bolkestein

   Was de spin dokter van Jesse Klaver niet de RARA-terrorist Wijnand Duyvendak? Dat zegt wel weer genoeg over wat voor een vergaarbak Groen Links is.

 29. Bolkestein

  Sinds wanneer is de dader van een gewapende inbraak eigenlijk slachtoffer? Volgens mij zijn de slachtoffers de bewoners van de woonboot waar dit zeer ernstige delict heeft plaatsgevonden? We hebben hier te maken met een jeugddelinquent die een zeer ernstig delict heeft begaan. Dit is niet te bagetelliseren en mariginaliseren tot kattekwaad zoals die linkse goedpraters in die media weer over elkaar heen buitelen. En hoe kenmerkend dat de verontwaardiging zich slechts richt op dat het niet langer in de doofpot gestopt kon worden. Links laat zich weer eens van hun hypocrietste zijde zien. En oh ja, die Femke Halsema is toch ook nog hoofd van de politie die zegt op te willen treden tegen vuurwapengeweld in haar stad..?

  1. EU kok

   Misschien is het verstandiger als u eerst het artikel leest.

   1. Vit

    Misschien is het verstandig dat jij het tot je door laat dringen.

  2. Lao Tse

   Het was geen inbraak. De boot stond leeg en was open.

   1. Vit

    @Lao Tse

    Wellicht verwachte hij iemand aan te treffen en had hij daarom een ‘nep’wapen bij zich.

    1. Meriadoc Brandebok

     Op een verlaten woonboot? En wat zou hij dan hebben gedaan; diegene met het nep-wapen neerschieten?

     1. Vit

      Ik kan je verklappen dat als er iemand een ‘nep’wapen op jou richt jij peultjes zweet.

     2. Vit

      Ps, tenzij deze een vierkante loop heeft (alarmpistool).

     3. Isengrijn

      …tenzij het naar alle waarschijnlijkheid geen alarmpistool maar een balletjespistool/revolver betrof.
      Vaak niet van echt te onderscheiden.

   2. Siemien

    Ongeoorloofd betreden van andermans eigendom, is gelijk aan inbraak

    1. Dik

     En het voorhanden hebben van een nepwapen (echt gelijkend) wordt, in de wet wapen en munitie, aangemerkt als een misdrijf.

   3. Arbeider65

    @Lao Tse

    Dus als een boot leeg is, niet bewoond of anders, dan geeft het jouw dus recht om nmaar naar binnen te gaan?

    Ik zie deze vakantie periode veel lege huizen. Zal eens een kijkje gaan nemen……..
    Dat mag toch wel, volgens jouw redenatie?
    Kom op zeg, jij weet ook wel beter.

 30. Beukman

  Walgelijk Telegraaf-artikel. De krant heeft haar Halsemahaat nooit onder stoelen of banken gestoken, regelmatig leugens over haar verspreid, en probeert haar nu te pakken over het hoofd van haar zoon heen.

  Wie andere bronnen over het gebeurde leest, weet dat de Telegraaf hier geheel volgens de eigen traditie keihard staat te liegen.

  Maar zelfs al had de knul wél een gewapende inbraak gepleegd, dan staan Halsema haar woorden in haar verklaring als een huis:

  Voordat er een rechterlijk oordeel is geveld heeft De Telegraaf hem op de voorpagina veroordeeld voor een delict dat hij niet heeft gepleegd. Ik verdien het elke dag gecontroleerd te worden en ter verantwoording te worden geroepen. Dat hoort bij mijn ambt. Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen die inderdaad een fout heeft begaan die hij moet herstellen. Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is

  1. Vit

   @Beukman

   “Maar zelfs al had de knul wél een gewapende inbraak gepleegd, dan staan Halsema haar woorden in haar verklaring als een huis:”

   Een ongefundeerd huis dan: “voor een delict dat hij niet heeft gepleegd”

   1. Vit

    Hij heeft gewoon wederrechtelijk zichzelf (en zijn maat) toegang verschaft punt, een delict dus.

    1. Beukman

     Dat hoeft nog geen gewapende inbraak te zijn, @Vit. Sowieso is hij nog niet veroordeeld.
     Maar zelfs al had de knul wél een gewapende inbraak gepleegd, dan staan Halsema haar woorden in haar verklaring als een huis:

     Voordat er een rechterlijk oordeel is geveld heeft De Telegraaf hem op de voorpagina veroordeeld voor een delict dat hij niet heeft gepleegd. Ik verdien het elke dag gecontroleerd te worden en ter verantwoording te worden geroepen. Dat hoort bij mijn ambt. Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen die inderdaad een fout heeft begaan die hij moet herstellen. Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is.

     1. Vit

      Dat voor een delict wat hij ‘niet’ heeft gepleegd had ze weg moeten laten want dat was wel degelijk zo, hoe je het wend of keert.

     2. EU kok

      @Vit.
      Hoeveel kinderen heeft u, mogelijk samen met uw Surinaamse vriendin, mogelijk met een andere vrouw, op deze wereld gezet, opgevoed en indirect een goede toekomst meegegeven?

     3. Vit

      @EU kok

      Ik heb 1 zoon die zich prima manifesteert in de maatschappij, buiten dat hou ik mijn hart vast als de deurbel gaat, dat er een filmploeg van ‘Spoorloos’ voor de deur staat met iemand die mij pappie noemt, maar dit terzijde

     4. Beukman

      @Vit houdt vol:
      Dat voor een delict wat hij ‘niet’ heeft gepleegd had ze weg moeten laten want dat was wel degelijk zo, hoe je het wend of keert.

      Nee @Vit, met “het delict” wordt bedoeld een gewapende overval”. Het heeft er achter alle schijn van dat daar helemaal geen sprake van is.

     5. Vit

      Wederrechtelijk toegang verschaffen is al een delict Beukman.

     6. Vit

      Er staat btw niets over een gewapende overval, alleen inbraak.

     7. Beukman

      Er staat btw niets over een gewapende overval, alleen inbraak.

      De Telegraaf beweert van wel. En dat is waar Halsema tegen ageert:

      Vanochtend heeft de Telegraaf in chocoladeletters bekendgemaakt dat mijn 15-jarige zoon een gewapende inbraak zou hebben gepleegd.

     8. Vit

      Ik zal het je uitleggen Beukman, een inbraak is geen overval, wellicht verwachtte hij het wel gezien het ‘nep’wapen.

     9. Beukman

      Je loopt te trollen, @Vit. Ik heb je nu wel genoeg gevoederd.

     10. Vit

      Dat kun je altijd nog zeggen, prettige dag verder.

     11. Niemandalletje

      We zullen later wel horen wie de eigenaren van de messen waren die aangetroffen zijn. Messen zijn inderdaad wapens.
      Maar laten we niet op de feiten vooruitlopen.

      Feit is wel: Alarmpistolen vallen onder Categorie III in de Wet Wapens en Munitie. Dat betekent dat bezit mag indien binnen de richtlijnen, maar – In Nederland is de minimale leeftijd om een alarmpistool in bezit te hebben echter wel 18 jaar. Personen onder de 18 jaar mogen dus géén alarmpistool hebben.

  2. Siemien

   Juist omdat het de zoon is van een publiekelijk figuur dient dit als voorbeeld te worden gesteld, niks geen voorkeursbehandeling gewoon aanpakken, en vrouw Halalsema des te harder die probeerde het onder de pet te houden, totdat de telegraaf op de proppen kwam met dit verhaal .

  3. peetjuhhhh

   Elke verdachte word al veroordeeld door de media voordat er überhaupt een rechtzaak is. Dus deze jongen ook niks vreemds aan. En ook goed hij is door de functie van zijn moeder toch iemand met een voorbeeldfunctie. Dat verkloot hij nou en dat moet naar buiten worden gebracht. Het is namelijk niet normaal dat een burgemeester banden heeft met criminelen (vrienden van zoon) of criminelen in de familie heeft

 31. DidiMadloba

  DDS haat Halsema, dat is bekend. De maakte al “Halalsema” vind ik wel geestig.

  Maar haar argumenten om zoonlief niet publiek aan de schandpaal te nagelen vanwege de functie van zijn moeder zijn absoluut steekhoudend.

  Halsema zelf verantwoordelijk stellen voor onvoldoende opvoeding is helemaal belachelijk.

  Het bericht in De Telegraaf is een poging om Halsema te beschadigen. In de politiek is het al een verkeerde ontwikkeling dat de media voortdurend azen op foutjes – omdat inhoudelijke kritiek veel te moeilijk is waarschijnlijk.

  Maar Halsema is niet eens een politiek functionaris. Beleidsfouten onder de pet houden is verwerpelijk, maar het is voor een bekende moeder juist haar plicht haar kroost hie dan ook uit de publiciteit te houden.

  1. Van der Scheur

   “DDS haat Halsema, dat is bekend.”
   Kritisch zijn op iemand is niet gelijk haat.

   “Maar haar argumenten om zoonlief niet publiek aan de schandpaal te nagelen vanwege de functie van zijn moeder zijn absoluut steekhoudend.”
   Niemand boeit zo zeer die jongen. Het is Halsema die aan de schandpaal gaat. En terecht!

   “Halsema zelf verantwoordelijk stellen voor onvoldoende opvoeding is helemaal belachelijk.”
   Normaalste zaak van de wereld. Kind zonder toezicht achterlaten is een teken aan de wand.

   “Het bericht in De Telegraaf is een poging om Halsema te beschadigen. In de politiek is het al een verkeerde ontwikkeling dat de media voortdurend azen op foutjes – omdat inhoudelijke kritiek veel te moeilijk is waarschijnlijk.”
   Dit gebeurt overal, sinds jaar en dag, door alle politieke stromingen. Als bekend figuur kan je je blazoen maar beter schoon houden.

   “Maar Halsema is niet eens een politiek functionaris. Beleidsfouten onder de pet houden is verwerpelijk, maar het is voor een bekende moeder juist haar plicht haar kroost hie dan ook uit de publiciteit te houden.”
   Nogmaals, die jongen, daar gaat het niet om. Het gaat om Halsema. Ze had bijvoorbeeld ook een goede maar onbekende advocaat kunnen nemen ipv een advocaat van de elite of van de topcriminelen. Ze handelt vanuit haar functie. Vd Heuvel geeft aan dat bij de politie een speciale instructie is gegeven. Dat is klassenjustitie. Vd Heuvel is overigens betrouwbaar, mocht je moeite hebben met de Telegraaf.

 32. Bolkestein

  Chronique scandaleuse

  GroenLinks-boegbeeld Tara Singh Varma, van wie al sinds 1994 bekend is dat ze zich als secretaris-penningmeester van het Grenada-comité aan financiële malversaties heeft schuldig gemaakt, vertrekt uit de Tweede Kamer, naar eigen zeggen omdat ze lijdt aan terminale kanker. Korte tijd later blijkt dat Varma, die geldt als het prototype van een geslaagde allochtone politica, de ziekte heeft geveinsd met de kennelijke bedoeling zo te ontkomen aan een aantal schuldeisers. Ze wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van het Amsterdamse Sint Lucas Ziekenhuis.

  “Tara is in de politiek een specimen geweest van wat men in de Verenigde Staten aanduidt als token niggerism,” analyseert Elsbeth Etty op 28 juli 2001 in NRC Handelsblad.

  “GroenLinks wilde goede sier maken met een etnische excuustruus die als uithangbord werd gekandideerd en niet op grond van capaciteit of verdienste. (-) Zowel in menselijk als in politiek opzicht heeft GroenLinks zich in deze affaire gediskwalificeerd door Tara in haar slachtofferrol te bevestigen en die zelfs lange tijd ongegeneerd te exploiteren.”

  Het politieonderzoek naar de moordenaar van Pim Fortuyn wordt ernstig gefrustreerd door de Wageningse GroenLinks-wethouder en locoburgemeester Jack Bogers. Nadat hem op de avond van de moord door burgemeester Jaap Sala vertrouwelijk is verteld dat de verdachte Volkert van der Graaf heet, stelt hij Volkerts vriend Sjoerd van der Wouw, actief in de Vereniging Milieu Offensief, direct telefonisch van dat nieuws op de hoogte. Kort daarop worden tweehonderd bestanden van de computer van Van der Graaf gewist. Het vergrijp komt Bogers in 2003 te staan op een geldboete van 500 euro wegens schending van het ambtsgeheim.

  HP/De Tijd reconstrueert het politieke verleden van oud-GroenLinks-leider Paul Rosenmöller. Die was tussen 1976 en 1982 aangesloten bij de Groep Marxisten-Leninisten (GML), laatstelijk als lid van het Centraal Comité. Anders dan Rosenmöller in 2003 beweerde in zijn autobiografie, betrof het niet bepaald een club van onschuldige ‘wereldverbeteraars’. Integendeel: de GML pleitte voor een ‘gewapende revolutie’ c.q. ‘revolutionair massageweld’ en dweepte met het gedachtegoed van Jozef Stalin, Mao Tse-toeng en Pol Pot. Voor diens Cambodjaanse moordregime werd door de GML zelfs gecollecteerd. De genegenheid van Rosenmöllers organisatie voor Pol Pot was overigens geheel wederzijds, want in 1979 ontvingen de ‘dear friends’ van de GML een hartelijke brief van Pol Pots ministerie van Buitenlandse Zaken. Rosenmöller en consorten werden in het schrijven bedankt voor hun ‘militant solidarity and support’.

  In de talkshow van Andries Knevel mag Rosenmöller op de onthullingen reageren. Eerst ontkent hij – in flagrante strijd met de feiten – dat HP/De Tijd contact met hem heeft gezocht en daarna laat hij weten zonder wroeging terug te kijken op zijn verleden als Pol Pot-aanhanger. “Spijt is niet het begrip dat bij mij bovenkomt.”

  Het in Iran geboren GroenLinks-Tweede Kamerlid Farah Karimi publiceert haar autobiografie Het geheim van het vuur.

  In het boek bekent ze dat ze in de jaren tachtig lid was van de Iraanse terreurbeweging Moedjahedien Khalq. Vanuit Parijs hielp ze naar eigen zeggen zo’n 150 Iraanse leden van de beweging aan een verblijfsvergunning door valse vluchtverhalen te verzinnen. “Ja, dat is misbruik maken van de asielprocedure,” erkent ze in een interview. GroenLinks-leider Femke Halsema noemt Karimi’s bekentenis, zeven jaar na haar toetreding tot het parlement, ‘moedig’ en ‘dapper’.

  Nadat HP/De Tijd zijn doopceel heeft gelicht, raakt ook GroenLinks-senator Sam Pormes in 2005 in opspraak. De meest in het oog springende vlekken op Pormes’ blazoen: deelname aan een terroristisch trainingskamp in Zuid-Jemen (1976), mogelijke betrokkenheid bij de tweede Molukse treinkaping bij De Punt (1977), een veroordeling wegens betrokkenheid bij de beschieting van een politieauto (1982; op louter technische gronden werd hij later in hoger beroep vrijgesproken), alsmede een veroordeling wegens uitkeringsfraude (2002). Het partijbestuur van GroenLinks concludeert na onderzoek dat Pormes op z’n minst over bovenstaande kwesties heeft gelogen en besluit tot een royement. Die beslissing stuit echter in april 2006 op verzet van de GroenLinkse partijraad, waarna de affaire-Pormes een slepende kwestie wordt. Een bemiddelingspoging heeft uiteindelijk als eindresultaat dat Pormes in oktober 2006 vrijwillig opstapt als lid van de Eerste Kamer. Daarna wordt hij onder meer voorzitter van de afdeling Assen van GroenLinks.

  Bij een grote schoonmaak op het kantoor van de GroenLinkse jongerenorganisatie Dwars, gevestigd op het landelijke partijbureau van GroenLinks aan de Utrechtse Oudegracht, wordt een professionele bomkoffer gevonden, compleet met ontstekers, timers en bedrading. Nadat de politie is gealarmeerd, wordt de straat afgezet en het kantoor ontruimd. De herkomst van de koffer blijft onduidelijk, hoewel sommige media een verband leggen met radicale uitspraken van oud-Dwars-voorman Rutger van den Dool. Die had gezegd ‘in principe’ geen bezwaar te hebben tegen gewelddadig dierenactivisme.

  GroenLinks-Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak bekent in zijn boek Klimaatactivist in de politiek dat hij in 1985 betrokken was bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken waarbij stukken over kernenergie werden ontvreemd. In eerdere verklaringen had Duyvendak altijd iedere betrokkenheid ontkend. De affaire lijkt over te waaien, totdat duidelijk wordt dat bij de kraak ook de namen en privéadressen van enkele topambtenaren werden buitgemaakt, die daarna onder medeverantwoordelijkheid van Duyvendak werden gepubliceerd in het Amsterdamse krakersblad Bluf!, vergezeld van de oproep om ‘hun rust te verstoren’. Als vervolgens bekend wordt dat die oproep heeft geleid tot een reeks bedreigingen en een poging tot brandstichting, besluit Duyvendak zijn Kamerlidmaatschap aan de wilgen te hangen.

  Harry Borghouts, de eerste en tot dusver enige GroenLinkse Commissaris van de Koningin, besluit op te stappen. Hij is in de Staten van Noord-Holland onder vuur komen te liggen vanwege het verlies van miljoenen euro’s aan provinciale fondsen door het failliet van de IJslandse bank Landsbanki, zijn tijdelijke maar riant betaalde bijbaan als bestuursvoorzitter van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en vanwege de goedkeuring die hij verleende aan de declaraties van VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, zonder dat daarbij bonnetjes waren overlegd.

  GroenLinks-Tweede Kamerlid Mariko Peters raakt in opspraak omdat ze betrokken was bij de ontvoering van drie kinderen van haar partner en het overtreden van de gedragscode voor diplomaten.

  1. musicmaniac

   Een prima onderzocht stukje over Groen Links. En maar schoppen naar alles wat niet groen of links is. Wat is nu erger links of rechts. Ik kan geen partij op de rechterflank op noemen, waar zoveel gelogen werd, zoveel foute personen werkte, oorlogscriminelen vereerden, gestolen, ingebroken en moorden op hun geweten hebben. Een 10+ voor deze verhelderende opsomming.

 33. Extreem Realist

  Tssss, kan niet eens d’r eigen kroost opvoeden en wil dan een stad gaan besturen? En dat joch deed het niet eens uit noodzaak maar uit baldadigheid, dit zegt wel iets over deze jongen, geen respect voor andermans spullen of respect voor normen en waarden, had ie het nodig om bv een verslaving oid te bekostigen dan kan je het nog enigszins rechtvaardigen. Geeft wel een beetje aan wat voor normen en waardes zijn moeder hem heeft meegegeven, hieruit blijkt wel dat ze totaal ongeschikt als burgemeester is.

 34. meneer cactus

  Mein en dein is bij graaiend links een flinter dunne lijn. Men is zoonlief even vergeten duidelijk te maken dat ie enkel mag jatten en schuimen binnen de wetten.

  mama heeft een steekje laten vallen in de opvoeding maar zijn vriendjes zullen wel de schuld krijgen als “slechte invloed ” op haar voorbeeldige HBO ventje.

  Het is haar van harte gegund mevrouw de voorbeeldigheid.

 35. Dik

  Ik lees de reacties verder niet, maar ik denk dat er nu met heel wat liters ‘valt-wel-mee-saus’ wordt gegoten. Een favoriete linksfascistische bezigheid.

  1. Dik

   Briefje van Jan, spijkertje op het koppie:

   Beste mevrouw Halsema,

   Oey!

   Ieder kind flikt weleens wat. Maar een inbraak met messen en alarmpistolen, zoals uw 15-jarige zoon Bruno?

   Eh… nee.

   Ik kon het in de cijfers van het CBS niet zo snel vinden, maar volgens mij maakt zeker 99 procent van de inwoners van dit land zich nooit schuldig aan inbraak, laat staan aan een inbraak met wapens.

   Die Bruno van u is er dus eentje die de instanties goed in de gaten moeten houden.

   Valt het ouders aan te rekenen dat hun kinderen op hun 15e gewapende inbraken plegen? Ik kan niet bij u achter de voordeur kijken. Ik weet niet of het een schreeuw om aandacht was van een kind met te druk bezette ouders. Of dat hij het deed omdat-ie te weinig zakgeld kreeg. Of dat-ie vast aan het oefenen was om over een paar jaar met de militante tak van GroenLinks voor een nieuw ‘Kedichem’ te zorgen.

   Ú bent hier de criminologe, niet ik. Wat ik wel weet, is dat uw zoon Bruno ook de zoon van de burgemeester van Amsterdam is. En dat mensen binnen de politie en het openbaar ministerie zich in De Telegraaf beklagen over een ‘doofpotaffaire’.

   Misdaadverslaggever John van den Heuvel schrijft: “Binnen kringen van politie en Openbaar Ministerie is groot ongenoegen omdat de aanhouding al weken ’onder de pet’ wordt gehouden. Meerdere politiemensen zeggen van hogerhand opdracht te hebben gekregen om te zwijgen over het incident. De persoonsgegevens van de burgemeesterszoon stonden afgeschermd in de politiesystemen.”

   Kijk, dan wordt het persoonlijke dus politiek. Uw woordvoerder Sebastiaan Meijer ontkent uiteraard dat u íets te maken heeft met dat ‘onder de pet houden’. Bruno’s advocaat Peter Plasman (die eerder onder anderen Theo van Goghs moordenaar Mohammed Bouyeri uit de cel probeerde te houden) doet ook alsof het afschermen van de naam van uw zoon en het een maand lang stil houden van dit misdrijf de normaalste zaak van de wereld is.

   Ik zou u graag zelf willen vragen hoe het zit.

   Maar ja, de Oeytjes zijn met vakantie.

   In Afrika.

   Want u mag dan inmiddels zóónschaamte hebben, van vlíegschaamte is bij de baas in Huize Oey blijkbaar nog geen sprake.

   Groet,

   JanD

   PS. Nu u Peter Plasman moet betalen, zou ik die donatie aan mevrouw Dijkgraaf maar even laten zitten.

   1. santiago

    Loopt met een grote sisser af.
    Brunootje krijgt gewoon wat extra sessies met de vaste psychotherapeut van de familje en alles komt dik in orde. Zo werkt dat nu eenmaal bij hoogbegaafde en hoog opgeleide mensen, dat begrijpen gewone mensen toch niet.

 36. Bolkestein

  Geachte Femke Halsema, uw reactie kwam te laat

  Uw reactie – per brief, zorgvuldig opgesteld en vandaag ‘aan de Amsterdammers’ uitgedaan – legt een merkwaardige communicatieve blunder bloot. In alle handboeken staat het: bij werkelijk schadelijk nieuws, zélf meteen naar buiten.

  Niet aan de grote klok

  Uw zoon en zijn maatje gingen op 14 juli in de fout, bijna een maand geleden. U lichtte destijds binnen de gemeente Amsterdam het bureau Integriteit en wat naasten in en sprak intern de wens uit dat justitie de affaire niet aan de grote klok zou hangen. Allemaal begrijpelijk – maar ook kortzichtig.

  Natuurlijk zou de zaak een keer naar buiten komen. Elke dag dat u daarover zou zwijgen, zou de kwestie groeien – u wist dat of kon dat vermoeden. Als u in juli zelf een bericht – laten we zeggen: een brief ‘aan de Amsterdammers’ – had geschreven, had u de regie op de communicatie in eigen hand gehouden. Dan was er geen onvrede ontstaan binnen het OM en had u het uw critici onmogelijk gemaakt u te verwijten dat u de kwestie onder de pet heeft gehouden. Misschien wel, zo klinkt het inmiddels, omdat binnen de gemeenteraad grote onvrede bestaat over uw aanpak van het vele geweld in de stad: er moet van alle fractievoorzitters een spoeddebat komen nadat u van vakantie uit Zuid-Afrika bent teruggekeerd.

  Dan zou zo’n indirecte betrokkenheid bij dat geweld niet bepaald goed uitkomen.

  Nu is het te laat en zult u door de zure appel heen moeten bijten.

  Laten we hopen dat zoiets zich niet nogmaals afspeelt. Maar mocht dat toch zo zijn: meteen reageren, en zélf reageren, dat helpt.

  elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2019/08/geachte-femke-halsema-uw-reactie-kwam-te-laat-703232/

 37. Bolkestein

  BRIEFJE VAN JAN – Aan Pinokkio Halsema

  Door: Jan Dijkgraaf, 9:01, 05 juli 2019

  Er is maar één reden waarom Amsterdam in 2020 het Eurovisie Songfestival níet organiseert

  Mevrouw Halsema,

  Niet liegen.

  Met uw “geen geschikte locatie beschikbaar”.

  Met uw “Ziggo Dome zus”, “RAI zo”, “Johan Cruijff Arena dit” en “Buitenfestival met tenten dat”.

  Natuurlijk was er wat te regelen geweest.

  Amsterdam is de hóófdstad van dit land. Wat zeg ik? Amsterdam is, in de ogen van Amsterdam, het epicentrum van de hele wereld.

  Er is maar één reden waarom Amsterdam in 2020 het Eurovisie Songfestival níet organiseert.

  Homo’s.

  Ja, homo’s.

  De tijd dat Amsterdam de Gay Capital of the World was, ligt vele busladingen bontkraagjes achter ons.

  U zag het voor zich.

  Hoe in de week voor het Eurovisie Songfestival tienduizenden extra homo’s door de stad zouden gaan wandelen.

  Hoe al die buitenlandse cameraploegen en persfotografen die op zo’n event afkomen niet zouden wegkijken, zoals hun Nederlandse collega’s doen.

  En hoe de hele wereld zou zien wat een intolerante kutstad Amsterdam in werkelijkheid is geworden.

  Groet,

  JanD

  PS. Supergaaf dat uw man me sinds kort ook sponsort.

 38. RvdBe

  Goed geïntrigeerd in amsterdam dus, krijg je van dat wegkijk en goedpraat gedrag van mama de burgemeester, ventje denkt natuurlijk dat het normaal is om dit soort gedrag te vertonen.
  De enige redding voor hem is, ontzetting uit de ouderlijke macht en weg uit dat smerige hellhole.

 39. Kapitein Haddock

  Waarom pas na 4 weken bekend? Had de burger er achter gekomen als de Telegraaf het niet had vermeld? Waarom moet het onderzoek afgeschermd worden?
  Enfin, het vergoeilijken is al begonnen: “nepwapen, puberaal gedrag, etc,.° Halsema vindt dat haar zoon is “beschadigd!” Typisch een Linkse reactie die de wereld op zijn kop zet.
  Wat over het hoofd wordt gezien:
  zoonlief heeft WEL een overval gepleegd mét wapen!!! …………………………..En dat gaat ondergesneeuwd worden!!!!
  PS
  Zou Halsema in het overleg met OvJ, CvP en haarzelf, betreffende de vele schietpartijen, ook haar zoon hierbij betrekken? Ze heeft haar leven lang iedereen de maat genomen; dus nu ook “zoontje lief?”
  Voorts:
  Vreemd……………!!!???
  Vele reageerders zijn anti-Telegraaf of lezen ze deze niet! Waarom die anti-Telegraaf reacties als geen kennis wordt genomen wat daar in staat. M.a.w. gepropageerde/gestuurde haat.
  Hoe vaak, ALS VOORBEELD (!), doet de Volkskrant berichten over klimaat/milieu ? En alleen voorstanders klimaatgekte aan het woord laten? Critici worden doodgezwegen; hier over wordt niets over bericht/gemeld. Ook niet door Hilversum. Volkskrant is in deze een sensatie/leugen krant!
  Bij deze.
  Een fijne dag voor allen: de zon staat voor de deur!

 40. Fortiori

  Een knul die door een onhandigheid een natuurgebied in de fik steekt, waardoor een boerderij tot de grond toe afbrandt, een gezin dakloos raakt, krijgt minder aandacht. Die knul krijgt een paar initialen mee en dat is het. Zo weinig mogelijk regeltjes in de krant want de rest is voor de advertenties.

  1. Dik

   Een jij-bak, een ‘maar-zij-doen-het-ook’, in een poging de aandacht af te leiden van dit ultralinkse missertje.

  2. Lao Tse

   Precies, een schandalige medianetwerk over kwajongensgedrag dat dagelijks en overal voorkomt maar hier vanuit de behoefte een politicus te beschadigen kwaadaardig wordt opgeblazen.

   Misselijk.

   1. Kretoloog

    Kijk de huistrol LT eens heerlijk verontwaardigd doen over die ‘schandalige media’. Daar kon je op wachten.

    Brandblusser leegspuiten, alla. Maar inbreken en wapens dragen, dat zijn toch echt delicten. 99% van de jeugd doet dat niet. Die ene procent die het wel doet, noemen we jeugdcriminelen. En daar hoort de zoon van Halsema dus nu ook bij.

    1. Peter Oudshoorn

     Stel je toch niet aan, Kretoloog. Jeugdcriminelen zijn Marokkaanse bontkraagjes die als draaideurjatter met echte wapens een benzinestation overvallen en bereid zijn mensenlevens op het spel te zetten.

     In Halsema’s geval gaat het om louter baldadigheid en ten hoogste vandalisme. Dat weet je zelf ook wel.

     1. Kretoloog

      Wat die zoon van Halsema heeft uitgespookt, valt onder de definitie van jeugdcriminaliteit, Oudshoorn. Onschuldiger kan ik het ook niet maken.

      Wat ik me wel afvraag: waarom verdedig jij de huistrol LT. En waarom die heilige verontwaardiging, nu de zoon van een bekende politica in het nieuws komt met laakbaar gedrag?

      Heb je je überhaupt afgevraagd waarom de Telegraaf dit te weten us gekomen? Laat ik je het antwoord geven: er is gelekt uit politiekringen. Door een anonieme klokkenluider. Die zag dat burgemeester H. haar positie aanwendde (lees: misbruik maakte van haar macht) om de zaak in de doofpot te stoppen. Waarom anders een topadvocaat als Peter Plasman aangetrokken. Dat doe je toch niet voor een “kwajongensstreek”?

     2. Isengrijn

      Een andere inkijk of mening betekent dus eens zijn met “de huistroll”…

      Vreemde beredenering. @Kretoloog

     3. Peter Oudshoorn

      Kretoloog, als blijkt dat Halsema de zaak wilde doofpotten dan moet zij daar zeker voor ter verantwoording worden geroepen. Maar dat blijkt tot nu toe nergens uit, behalve wat de Telegraaf daarover NSB’t. Naar wat ik begreep is de kwestie inmiddels ook overgeheveld naar het arrondissement Haarlem om belangenverstrengeling te voorkomen.

      In mijn jeugd heb ik heel wat erger kattekwaad uitgevreten dan het zoontje van Halsema. Ook met neppistolen (die toen nog niet verboden waren)….. leuk, spannende dingen doen.

      Als je eens wat beter leert lezen, zie je dat ik huistrol L.T. nergens verdedig, maar dat ik vanaf de eerste reactie mijn eigen mening gaf. Ik vind de hele zaak zwaar overtrokken en vind het van hypocriete en schijnheilige ratten als jij een onder-de-gordel actie om het Halsema zelf aan te rekenen.

      Zoals ik al eerder opmerkte: ik ben wars van GroenLinks en van Halsema, maar als je haar wilt bestrijden doe het met open vizier en niet via achterbakse weggetjes.

     4. Lao Tse

      De heer Oudshoorn moet tot zijn leedwezen soms vaststellen dat hij het met me eens is.

      Zijn makke is dat hij in die gevallen dat ook eerlijk moet toegeven.

      🙂

     5. Siemien

      Baldadigheid is belletje trekken, het gappen van een appel, dat is baldadigheid, het hebben van een wapen valt daar niet onder.

     6. Peter Oudshoorn

      Siemien, de zoon van Halsema had geen wapen, maar een speelgoedpistool. En een neppistool is geen, ik herhaal GEEN wapen. Het is wel verboden, maar dat maakt het nog geen wapen. Een wapen is gemaakt om iemand (ernstig) te verwonden.

    2. Siemien

     Precies Kretoloog, sterker nog, ik vind dat mensen met een voorbeeldfunctie als voorbeeld moeten gelden, wat mij opvalt is dat er dus mensen zijn die dit gedrag, onder het mom kwajongens streek, vergoelijken, dit zijn vaak ook de gasten die vinden dat je de identiteit overboord moet flikkeren, geen identiteit, geen sturing, geen correctie(het dragen van een wapen is een kwajongensstreek)

     1. Peter Oudshoorn

      Siemien, zeiksnor: Halsema heeft persoonlijk natuurlijk een voorbeeldfunctie, maar op een ‘misstap’ van een gezins- of familielid heeft zij geen enkele invloed en is daar dus ook nooit verantwoordelijk voor.

      Of vind jij dat als haar ex-man een roofoverval pleegt, haar broer zijn vrouw vermoordt of haar neef de bank voor miljoenen oplicht dat haar ook aan te rekenen is?

     2. Vit

      @Peter Oudshoorn

      “Of vind jij dat als haar ex-man een roofoverval pleegt, haar broer zijn vrouw vermoordt of haar neef de bank voor miljoenen oplicht dat haar ook aan te rekenen is?”

      Het hangt er van af wanneer zij het meld.

     3. Siemien

      Opknopen aan de hoogste boom, functie neerleggen en ophoepelen

     4. Peter Oudshoorn

      Vit, je geeft met je reactie aan dat je het Halsema dus wel degelijk valt aan te rekenen als haar ex, broer of neef wat uitvreten. En ook dat zij dat snel moet melden.

      Wonderlijke gedachtegang houd jij er op na. Ben jij ook verantwoordelijk voor wat je zusje uitvreet?

     5. Vit

      @Peter Oudshoorn

      Nee natuurlijk is dat haar niet aan te rekenen, maar in haar functie kan zij niet te lang wachten met commentaar, ook al is het bagatelliserend.

   2. Lao Tse

    medianetwerk = mediahetze

    De wegen van de spellingscontrole zijn onnavolgbaar.

   3. Bosche draak

    Dus rondlopen met messen, alarmpistolen en inbreken noem jij “kwajongensgedrag”?
    Wat ben je toch ook een miezerig misselijk zuigertje.

    Of had je gehoopt dat die frisse knaapjes jouw bootje waren binnengedrongen?
    Pas maar op viespeukje, die messen hadden ze niet voor niets bij zich…

 41. santiago

  Dat gelul over een amsterdamse jongen. In Amsterdam wonen geen amsterdamse jongens meer, die wonen allemaal in Purmerend of Almere.
  Wat in Amsterdam woont zijn negers of omhooggevallen criminele kakkers die denken dat ze hoog begaafd zijn en dat het zijn van Amsterdamse jongen iets toe zal voegen aan je CV.
  Jopperdepop Cohen en Eberhard van der Laan en Benny van Vollenhove, allemaal echte Amsterdamse jongens, slimme mannen met het hart op de juiste plaats, echte mokummers, donder toch op man. Verrot Zuid en de criminele grachtengordel heeft niets met het echte oude Amsterdam te maken. Amsterdam is dood en alle echte Amsterdammers zijn gevlucht.

  1. santiago

   En die bijdehandte kut van Halsema is in Haarlem geboren en via Enschede en driebergen uiteindelijk bij de krakersbeweging in Amsterdam terechtgekomen waar zij persoonlijk werd opgeleid door wijnand duyvendak.
   Rot wijf man, zo rot als een mispel.

 42. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De perverse chronisch zelf bevlekkende meute zwakbegaafde hyena’s heeft weer een doel om voor te leven ! Kunnen niets anders voortbrengen dan weer een vingerhoedje stijfsel en voelen zich weer de hopman Kleenex brigade !

  1. santiago

   Ga zelf ook eens nadenken dommerik.

 43. Decca

  Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen. Waar haalt U deze maatstaf vandaan. U geeft daarmee aan dat alle Amsterdamse jongens gelijk zijn aan Uw kind. Maw het zijn allemaal boefjes die Amsterdammertjes . Nee Mevr. Halsema hij heeft een verkeerde afslag genomen en we stellen dat u als opvoeder een steekje heeft laten vallen. Dat wordt U aangerekend. Wat minder met een ander bezig zijn als wereldverbeteraar en wat meer aandacht in doen en laten voor Uw kinderen. U kunt beter Uw job aan een ander overlaten. Als Burgemeester bent u al niet capabel en heeft U geen enkele regie. Als je boter op je hoofd hebt moet je niet in de zon gaan lopen is een oud gezegde.

 44. Roelette

  Femke H. te A. weet niet wat zij niet kan……

 45. peetjuhhhh

  Halsema heeft dus banden met criminelen. Aftreden en nu.

 46. FJ

  Dat heb je als je de hele dag gewend bent om struisvogelpolitiek te bedrijven.
  Net als Marokkaanse ouders die de jongeren niet goed opvoeden (volgens politici), is bij Femke de rekening gepresenteerd.
  Als je je gezin niet onder controle hebt, ben je al helemaal niet geschikt voor de functie van Burgemeester van Amsterdam en heb je thuis nog het een en ander te doen.
  Minder ambitie en meer familiegevoel.

 47. Rosasolis

  Tiener boeven moeten niet behandeld als kleine kinderen, die af en toe wat eenvoudige kattenkwaad uithalen. Een jongen van 15 weet meer. De zoon van Halsema heeft samen met z’n vriend een daad van jeugd-criminaliteit gepleegd. Hopelijk krijgen beide jongens hun verdiende straf. Als wie dan ook kan rond lopen met nep-wapens, dan zullen vele mensen geschokt en bang worden…met alle gevolgen van dien; zowel voor de jongens als de burgers.
  Daarom is het incident met de jongen van Halsema niet zomaar een “privekwestie”.
  Hopelijk zal dit vreselijke grapje andere tieners afschrikken. Nep-wapens zouden moeten verboden worden, omdat zij heel realistisch kunnen uitzien.

 48. Kapitein Haddock

  Wanneer grijpt Den-Haag in?
  Kan een anarchist Burgemeester zijn van de hoofdstad?
  Alles wat deze Marxistische taart doet is de wet overtreden:
  A Boerka verbod niet handhaven.
  B Amsterdam bewust laten Islamiseren.
  C Crimineel zoontje.
  D Uitgeprocedeerden gratis woning/inrichting en geld.
  E Leegstaande woningen opknappen, zodat krakers het gezellig hebben.
  F
  G
  H
  I
  Enzovoort. Vult u maar verder in!
  Opeens is het zoontje een “kwajongen”, volgens linkse roeptoeters, advocaat en moedertje zelf. Groen-Links is wel de partij die de stemleeftijd naar 16 jaar wil verlagen. Zijn het dan geen “kwajongens/meiden” meer?

  1. Beukman

   @Haddock
   Ik neem aan dat jij als tiener braaf thuis in je vrije tijd de catechismus zat te lezen.

   Een ongebruikte woonboot instappen, met brandblussers rondspuiten en met het gejatte alarmpistool van je vader rondlopen is inderdaad kattekwaad, althans hier in Amsterdam. Ik heb persoonlijk wel “ergere” dingen gedaan op die leeftijd, en ik kende maar heel weinig jongens die de hele dag braaf liepen te wezen.

   Halsema wil terecht dat haar zoon wordt gestraft, maar dat hij dan ook wordt behandeld als iedere andere knul die zulke dingen heeft gedaan. Het is typerend dat de andere verdachte buiten schot blijft bij pulpkrant De Telegraaf.

   1. Lao Tse

    Ik heb inderdaad de indruk dat Haddock een zeer brave huisvader is die zich als kind hoofdzakelijk op de Bijbelstudie wierp.

   2. Lao Tse

    De Telegraaf laat vandaag trouwens weer eens zien wat voor vieze rioolkrant het is.
    Nadat ze oprakelde wat een nette krant niet zou hebben opgerakeld kopt de krant van wakker Nederland ineens meelevend met ‘Halsema pijnlijk getroffen’.

    Je beschadigt eerst iemand in strijd met elk journalistiek fatsoen om vervolgens empathie te veinzen.

    Vieze smaak.

    1. FJ

     Zoals zo vaak door de Volkskrant en het NRC van een rechtse scheet een donderslag wordt gemaakt, mag links toch ook aangepakt worden.
     Lao Tse, verbeter de wereld en begin eens met links en laat je commentaar eens met wat nuance klinken.
     Helaas is jouw linkse gelijk te groot.

   3. Bosche draak

    Dat had je bij ons thuis toch echt niet hoeven te proberen “kwajongen” dan kreeg je een pak slaag waar je een week krom van liep.

    En er zitten nogal wat stappen tussen “bijbelstudie” en “inbreken met wapens op zak”
    en liep jij vroeger ook met messen rond of ben je dat detail voor “het gemak” maar even vergeten?

 49. nienke

  Hij heeft heel goed naar z’n moeder gekeken en van haar geleerd de wet aan je laars te lappen.
  Zelfs nu als burgemeester lapt ze de wet aan haar laars, verdomd het burka verbod te handhaven.
  Opstappen zo’n burgemeester.

 50. Cycle25

  Jaja, ambtsgeheimen, een slinkse uitvinding om corruptie te verdoezelen.

  Dit mens moet aftreden, criminaliteit zal verder escaleren omdat deze poedersnorkel al lang niet meer serieus genomen wordt.

  1. Lao Tse

   Cycle25 weet niet wat corruptie is.

   Beetje zielig.

   1. Cycle25

    O jazeker, het is een linkse hobby. Iets waar jij met je quasi fatsoen precies tussen past.

 51. Peter Loosduinen

  Herinnert u zich deze nog ?
  Halsema schreef in haar politieke bestseller ’Pluche’ : „Het is me menens. Ik ga niet de wachtkamer in van het politieke bestuur om na een paar jaar weer tevoorschijn te komen en een Senaatszetel te beklimmen of een burgemeestersketting om te hangen. Nee, het afscheid van de politiek is definitief. En de reden is simpel. Ik heb er genoeg van”, aldus de politica in de inleiding van het boek
  Ach, een leugentje zult u denken, maar is dit mens wel integer ???

  1. Vit

   En deze dan:

   “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

   Er bestaan ook landverraadsters.

   1. Siemien

    27 oktober 2010

   2. Lao Tse

    Ze zou een landverraadster zijn geweest als tegen deze, overbodige, motie zou hebben gestemd.

    Het is een akelig idee dat er fascisten zoals Siemien in ons land rondlopen die met de Grondwet en de Rechtsstaat de billen afvegen.
    Vergis je niet, dit tuig kan zomaar in je straat wonen.

    1. Vit

     @Lao Tse

     De islam hoort net als antisemitisme niet in Nederland, bij toeval zijn die 2 met elkaar verweven.

    2. Siemien

     Lul niet met je rechtsstaat, Lao is het woord hypocriet niet eens waard zo hypocriet als Lao is.
     Lao is een landverrader, Lao is hier diegene die de satanische ideologie een zeer warm hart toedraagt.
     Lao is diegene die zijn hypocriete reet afveegt met wetten en de rechtsstaat.
     Mij de maat nemen, Lao’s gedachtegangen lopen parallel met die van Nazi’s en vergis je niet zo’n geestelijke zieke ped* kan zomaar in jou straat wonen

    3. Siemien

     Zij is een landverraadster

 52. Sabreur

  Beetje overdreven eindconclusie van je Tim. Dit is geen kwestie die in de openbaarheid hoort en ik twijfel er niet aan dat zij pogingen heeft gedaan om publicatie tegen te houden, maar ik geef dat domme wijf het voordeel van de twijfel en zie haar ook als moeder.
  Waar ik me veel meer aan erger is de NPO die er alles aan doet om het voorval te downplayen. Het feit is dat die knul met een nepwapen op straat is gaan lopen en heeft ingebroken, dan wel schuldig is aan insluiping. Beiden strafbare feiten, waarbij in dit geval het hebben van Kaakklem Halsema als moeder wel een verzachtende omstandigheid is, maar geen reden is om hen anders te behandelen of te straffen.

  De NPO moet zich schamen met hun tendensieuze berichtgeving. Tom trouwens ook, want zolang er geen bewijzen zijn dat zij haar ambt heeft misbruikt voor privézaken, is zo’n beschuldiging totaal misplaatst. Zelfs bij een walgelijke trol als de GL burgemeester van onze Hoofdpijnstad.

  1. Siemien

   Je spreekt jezelf tegen

   1. Bosche draak

    Sabreur de saboteur

 53. merlot

  Het stelt weinig voor: twee pubers betreden een verlaten woonboot en spuiten een brandblusser leeg. Gottegot wat erg.

  Het is gewoon baldadigheid.

  Enkel en alleen omdat het de zoon van Halsema is wordt dit op de voorpagina breed uitgemeten.

  1. Anna

   Het kan verkeren.Zo ook gereageerd als de zoon van Wilders of Baudet was geweest met nepwapen, inbreken in woonboot en alle brandblussers leeg spuiten?

   1. merlot

    Ja Anna, dan had ik ook zo gereageerd.

    Ik ben namelijk keirechts.

 54. Anna

  Als de zoon van Wilders was geweest was Halsema de eerste om Wilders en zoon zo zwart mogelijk te maken. De Telegraaf zou dan de beste krant van de hele wereld zijn geweest.

 55. lancar

  Volgens de Bijbel zei Jezus “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.” Blijkbaar is christelijk Nederland zonder zonde gelet op de vele reacties waarmee Halsema junior word gekielhaald in de media. En of mevrouw Halsema heeft gefaald met de opvoeding van haar zoon is een kwestie van “wie een hond wil slaan vindt altijd wel een stok.” Van een mug een olifant maken en graag wijzen naar een ander is het merendeel van de Nederlandse bevolking op het lijf geschreven. Maar vergeet niet dat de grootste verraders in de tweede wereldoorlog de Nederlandse NSB was waarvan het leeuwendeel op het conto mag worden toegeschreven van de Nederlandse ambtenarij direct op de voet gevolgd door de bourgeoisie. Met andere woorden, niemand is meer of minder dan een ander, ieder is mens. En misstappen zijn mensen eigen.

 56. HEM

  Ik roep het al jaren: Werkende moeders zijn de pest voor een goed gezin!

 57. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Silvana Halsema en de Witte Negertjes !
  HAAAAA…

 58. nienke

  Als het de zoon van Wilders was geweest was het een drama, dan totaal geen begrip voor deze jongen, nu het haar zoon is heeft men er alle begrip voor.
  Meten met twee maten.
  Halzema wees eens eerlijk en vertel de hele waarheid.

 59. Drollevanger

  Die zoon van Halsema zit wat zijn leeftijd betreft tegen de leeftijd van de meeste overval plegende kansenparels aan.
  Dus als een politiefiguur dit voorbeeld voor onze jeugd, uit een opengebroken woonboot zag stappen, gewapend met een niet van echt te onderscheiden vuurwapen. Zou het zo maar kunnen dat het politie-figuur zich bedreigt voelende, de gewapende snotneus overhoop had geschoten.
  Dan stond nu niet Halsema bij links in het positieve spotlicht, maar kwam de bedreigde agent uitgebreid negatief in het nieuws en werd hij minstens geschorst..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.