Ondankbare NGO-veerpontkapitein weigert linkse staatsprijs en geeft trap na: ‘Beslis niet wie held is!’

De linkse burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, dacht even te scoren door een onderscheiding uit te delen aan Pia Klemp – één van de kapiteins van de NGO-veerponten die heen en weer pendelen met bootmigranten tussen Libië en Italië. Maar Klemp blijkt niet van plan zich te laten fêteren door de Parijse burgermoeder: Hidalgo ontvangt een opgestoken middelvinger terug.

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand. Wie deugt er het meeste in vluchtelingenland? Is het de burgemeester van de Franse hoofdstad Parijs, de linkse Anne Hidalgo, die een stadspenning wilde prikken op Pia Klemp, kapitein van de Sea-Watch 3? Of is het Pia Klemp, een soort heldin vn de ongecontroleerde migratie die momenteel Italië overspoelt?

Het antwoord van Klemp is in ieder geval duidelijk: geen van tweeën. En deug-Anne kan die penning ergens steken waar de zon niet schijnt, zo laat deug-Pia weten in bijzonder agressief taalgebruik:

“We hebben de staat niet nodig om te beslissen wie er een ‘held’ is en wie er ‘illegaal’ is”, laat Klemp weten. In haar statement haalt de Duitse hard uit naar Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs.

“Je wil me een medaille geven omdat onze bemanning ‘dagelijks onder moeilijke omstandigheden migranten redt'”, schrijft Klemp. “Tegelijkertijd steelt de politie van Parijs dekens van mensen die gedwongen worden om op straat te leven. En dat terwijl jullie protesten onderdrukken en mensen die opkomen voor de rechten van vluchtelingen en asielzoekers criminaliseren.”

Dus: LOL! Franse deugactie is mislukt. Maar wat wel gelukt is: we weten nu wat voor onbeschoft tuig de NGO-pontjes bestuurd. Wellicht dat die lui zo eindelijk eens van hun sokkel kieperen bij linkse politici in Europa. En – wie weet! – gaan we binnenkort die mensensmokkelende en ondermijnende schepen nog eens een keer aan de ketting leggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. tonna

  Klemp schrijft dat ze onder moeilijke omstandigheden migranten “redden”!
  Ik word misselijk en moet bijna overgeven,de illegalen worden vanuit een rubberboot aan dek gehesen!
  Wie wilt die kut iets wijsmaken,denkt ze dat iedereen de linkse “reddings” propaganda gelooft?

  1. Agios

   Mw. Klemp meent dat de moeilijke omstandigheden zijn dat ze niet meteen overal welkom wordt geheten. Het is ook vreselijk en bijna niet te harden. Ik weet nu al dat ik vannacht slecht zal slapen om zoveel onheusheid. Overigens…Dit is nu de tweede Pia die mij een naar gevoel geeft. De andere van D66 is de dief van onze organen.

 2. dario

  Ze moet de bak in niet meer en niet minder zeker voor 20 jaar

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Jij zou de bak in moeten voor je gestoorde mening. Laten ze mensen zoals jou opsluiten, dan komt het misschien nog goed met de wereld

   1. dario

    aytas ben je weer even vrij heeft Afrika je even niet nodig get a life bitch

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Pia Klemp heeft helemaal gelijk. Deze moedige vrouw die levens redt heeft geen hypocriete burgermeester nodig om haar een prijs te geven voor haar acties. Die acties zijn al een beloning voor haar omdat ze deugt en voor het goede staat in de wereld. Rechts is alleen maar uit op haat, destructie, afgunst, hebberigheid en zou een heldin als Klemp nooit begrijpen. Sterker nog, juist daarom hebben ze een hekel aan haar. Volgens mij bevestigt dit dat ze goed bezig is

  1. tonna

   @soppige schimmel
   De bek dicht!
   Waardeloze zeikbeer.

   1. joey

    tonna
    Vooral die domme reacties,vreselijk!
    Dat wijf kan beter gaan copuleren,daar kan ze de hele dag mee vol krijgen,immers ze doet het met alle genders.
    Een rasechte negroïde en daarbij genderneutraal haha.

  2. Agios

   Klemp is geen held, ze is een crimineel, een rechterhand van de magnaatjes die ze de zee opschuiven. Ze redt geen levens. Ze trekt mensen uit het water die heel goed weten dat ze eruit getrokken worden. Ze deugt ook niet omdat ze Nederland en andere landen die gedwongen worden gelukszoekers op te vangen, opzadelt met en enorm probleem. De haat, destructie, afgunst en hebberigheid, zijn eigenschappen die op het psalmbord in de linkse kerk te lezen zijn.

 4. Sprookjesfiguur

  schofterig EU beleid. Maar men krijgt wat men kiest. 40000 daklozen in Nederland, maar elke asielzoeker krijgt een huis en uitkering. Hopelijk komt de recessie snel. Laat de verwende Nederlanders maar eens lekker creperen. De deuger wil toch betalen voor de zielige allochtone buren. De deuger wil toch zo graag een warmtepomp. De deuger wil toch zo graag open grenzen. Nou mag je de rekening betalen. Helaas moeten uiteraard de goede wederom lijden onder de linkse deugertjes.

 5. Agios

  Volgens het artikel is Klemp e e n van de kapiteins op de veerpont. Dit is spotten met alle regels van de zeevaart. Op een schip kan er slechts e en kapitein zijn. Dat het er op deze schuit meer zijn, huldigt de linkse filosofie: ‘Geen gezeur, iedereen directeur. Geen gezeik iedereen rijk’ (en dat laatste geldt natuurlijk de gedoopten in de linkse kerk).

 6. goedisfout

  Ja mensen dit krijg je met het kopen van postcodeloterij loten. Zeg de postcodeloterij massaal op en het verdienmodel van deze smokkelschepen droogt op.

 7. NoDoubt

  Die NGO´s verdienen miljoenen aan het pendelen en zijn zwaar in overtreding. En de EU geeft hen dat geld en financieren de asielzoekers met creditkaarten en maandelijkse beloning van uw geld. Het kost NL honderden miljarden en u kunt daarvan straks naar de voedselbank. De belastingdruk staat nu gemiddeld boven de 38%. U bent er vanaf de jaren 80 netto niet meer op vooruit gegaan. En Rutte maar zeggen dat het economisch goed gaat. Maar de welvaart holt hard achteruit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.