Perfide Partijkartel slaat weer toe: VVD-zorgwoordvoerder Arno Rutte mag gaan cashen als dikbetaalde zorgconsulent

Het VVD-baantjescarrousel draait weer lekker doorrrrr….! Ditmaal vertrekt Kamerlid Arno Rutte van z’n blauwe stoeltje om de wereld van het grote zorggeld in te duiken. Nadat hij al eerder zorgwoordvoerder in de Tweede Kamer namens zijn partij. Noem het frappant, of noem het corrupt: hoe dan ook, het partijkartel heeft weer één van de hunnen aan een vorstelijk betaalde baan geholpen.

Als ik jullie, beste DDS-lezers, goed had willen clickbaiten had ik de titel “BREKEND: RUTTE STAPT OP” gekozen. Maar dat doe ik niet, omdat het nogal flauw is. Mark Rutte, toch de eerste Rutte waar je aan denkt bij het horen van die naam, stapt helemaal niet op. Hij blijft onverstoorbaar aan het hoofd van het partijkartel staan, dat de bestbetaalde baantjes in Nederland weggeeft aan de eigen gelederen alsof het ijsjes zijn.

Vandaag is die andere VVD-Rutte, Arno Rutte, daar de dankbaar ontvangende begunstigde van. Nadat hij als zorgwoordvoerder in de Tweede Kamer jarenlang keurig volgens de VVD-lijn heeft geargumenteerd dat het prima is dat verplegers worden uitgebuit terwijl zorgbureaucraten rondrijden in Maserati’s, wordt hij nu zelf zo’n dirty boy. Lekker geld verdienen met een onzinbaantje terwijl het zorgpersoneel op de werkvloer crepeert. En dat allemaal omdat hij dikke maatjes is met Mark Rutte en de andere partijkartelpipo’s.

Zo werkt dat, ja, in de baantjes-incestbubbel in Den Haag:

“VVD-Kamerlid Arno Rutte verlaat per half oktober de politiek.

De VVD’er wordt ’director/consultant bij strategieconsultancybureau Vintura’. Dat is een bedrijf dat opereert in de zorg, het onderwerp waar Rutte in de Kamer het woord over voert. Er is in het verleden wel vaker kritiek geweest op politici die gaan werken in een sector waarvoor ze zelf het beleid maakten omdat er dan een schijn van belangenverstrengeling is, zeker als ze dus al solliciteerden terwijl ze nog werkzaam waren in de politiek.”

Lekker malafide en corrupt weer. Maar laten we eerlijk zijn: we kennen het door de VVD geleide partijkartel ook inmiddels totaal niet anders meer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Mezzadra

  De man was 7 jaar Kamerlid en had al aangegeven dat dit zijn laatste termijn was. Hij woont in Groningen en vond die afstand voor zijn gezin erg belastend.

  Iets meer nuance is wel op zijn plaats.

  1. Dik

   De aandoenlijke, hij die fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt, heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

   1. Watcher

    “De meest briljante propagandistische techniek zal geen succes opleveren tenzij er constant één fundamenteel principe in gedachten wordt gehouden – het moet zich beperken tot een paar punten en ze steeds opnieuw herhalen.”

    J Goebbels

    Jumping Dik Lugar, jij kleine rat.

    1. Siemien

     En voorbipsmaatje Watcher komt ook even z’n sympathieën voor naatsie sympathysanten etaleren hier.
     Watcher is natuurlijk een vies islamknuffelaartje die naast zijn liefde voor naatsies en kinderen niets toevoegt hier, maar dan ook helemaal niets..

  2. Deathspank

   Nuance, heb he het woord al opgezocht in het woordenboek!

 2. Kretoloog

  Volgens mij gaat Arno Rutte naar een particulier bureau. Zo’n overstap valt niet onder de definitie van basntjescarrousel.

  Wat je hem wel mag verwijten is dat hij zijn termijn niet volmaakt. Tussentijds opstappen om reden er financieel beter van te worden, is toch een vorm van kiezersbedrog.

  1. Buzz68

   En elke wordt zijn enige afnemer?
   Juist…

 3. Watcher

  Wenn man eine große Lüge erzählt und sie oft genug wiederholt, dann werden die Leute sie am Ende glauben.

  Goed bezig DDS.

  1. toetssteen

   @Watcher
   –Wir sind Sozialisten, weil im Sozialismus, das heißt im schicksalsmäßigen Angewiesensein aller Volksgenossen aufeinander die einzige Möglichkeit zur Erhaltung unserer rassemäßigen Erbgüter und damit zur Wiedereroberung unserer politischen Freiheit und zur Erneuerung des deutschen Staates sehen.–

   Drie keer raden wie dit zei,
   De hele tekst is te vinden op: Arbeitertum.

   1. Mycase

    Er wordt hier steeds meer Duits geluld @toetssteen moeten we ons zogen maken ??
    Staan de Duitsers soms alweer voor de deur ??? Want anders begraaf ik nu mijn fiets al vast he … hahahahahaahaha

    1. Mycase

     zogen=zorgen lol

    2. Deathspank

     Geloof niet dat jij een fiets bezit die ze graag zouden willen hebben!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.