Plons! Bootmigranten springen in zee, want weigeren aan land te gaan in Spanje – het MOET Italië zijn

Een paar bootmigranten uit Afrika zijn een zwemwedstrijdje begonnen; ze willen per sé het Italiaanse eiland Lampedusa bereiken voordat het schip waar ze opzitten Spanje bereikt. Want stel je voor: asiel aanvragen in Spanje. Daar zit namelijk geen rechtse regering die je kan etteren met asielaanvragen.

Bootvluchtelingen of politieke activisten? You tell me, maar één ding is in ieder geval zonneklaar: het ngo-smokkelvaartuig Open Arms is geen zuivere koffie. Een verse lading bootmigranten is opgehaald in Afrika, en de bestemming is ook al geregeld: de meer dan 150 migranten hebben toestemming om aan wal te komen in Spanje.

Maar nee, men zal en moet in Italië vaste voet op EU-bodem zetten. Want in Spanje zit al een linkse premier die niet zo nauw kijkt op een paar honderdduizend migranten meer of minder. In Italië heb je echter die rechtse Salvini, en tegen hem kan je lekker stampij maken, want hij ziet al die smokkelschepen die retourtjes Italië-Libië doen liever zo gauw mogelijk vertrekken.

En dus werd het tijd voor stevige burgerlijke ongehoorzaamheid om die stoute rechtse minister een nederlaag toe te brengen:

“De situatie op de Open Arms is zondag even geëscaleerd, na twee en een halve week op zee. Enkele migranten sprongen in zee, waarschijnlijk om naar Lampedusa te zwemmen. Redders brachten ze terug aan boord. “

Maar helaas: mislukt. Iedereen zit weer aan het schip, op weg naar Spanje. Dááág!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Stanly2000

  Brussel ziet dit graag gebeuren. Weg met die dwarsliggers. Leve de immigratie, wie moet anders de ouderen een luier omdoen? Oh nee, de vergrijzing is intussen ook een hoax te zijn.

  1. Piet51

   @Stanly2000
   De vergrijzing hoeft inderdaad geen probleem te zijn, mits de immigrantenstroom op niveau blijft. Dat heeft de prof er niet bij verteld. Zie mijn eerdere commentaar.

   1. meneer cactus

    QUOTE Zie mijn eerdere commentaar. END

    Waarom ? je glazen bol is defect

   2. Mars020

    Wie gaat er dan later betalen voor al die gelukszoekers?. Dan moeten we dus werken voor de bejaarden, allochtonen, linkse uitkeringstrekkers enz… Nederland is overbevolkt, dus mag het wel wat minder. 10 miljoen inwoners in heel Nederland is meer dan genoeg. Er is nu al geen woonruimte te vinden, dus met wat minder inwoners is er voor iedereen een woning beschikbaar. Dus even een aantal jaren minder fokken en alles komt goed.

   3. Stanly2000

    Piet51
    Uw eerdere commentaar heb ik gelezen. Wat zijn die professoren en hoogleraren toch dom, gelukkig hebben wij Piet51.

 2. plakband

  Redders brachten de zwemmers terug aan boord. Waarom ?

  1. Peter Loosduinen

   Redders brachten de zwemmers terug aan boord. Waarom ?
   Ze dachten wellicht : ” Daar gaat onze handel ! “.

 3. Ritter

  De wil van de illegale migranten is kennelijk wet.

  Ze (Voornamelijk jonge mannen) willen allemaal naar de “honingpot”……………en die staat in Noord/West Europa.

  1. Jumping

   Kijk Ritter, de gelukszoekers hadden al een klacht ingediend, zij vonden de afstand naar de Nederlandse honingpot te ver, daarom heeft Rutte die 1500 Miljard aan Brussel gegeven hoeven zij niet zo ver.

 4. Ritter

  Bootvluchtelingen of politieke activisten?
  ——————

  Iedereen weet het………….verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die onder het om van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen.

  1. Stanly2000

   Ze liggen nog steeds voor Lampedusa,
   Zouden ze gesponsord worden door de EU en Soros?

 5. Confucius

  Voor de eerste keer zijn ze écht uit het water gered.
  Voorheen stapte ze over van bootje naar bootje.

  Niet te hopen dat de IPhones kapot zijn.

 6. Pedrito

  -Redders brachten de zwemmers terug aan boord.- Redden is onnodig. Het zijn allemaal jonge kerels, die zich uitstekend zelf kunnen redden en anders……………? Blub-blup en ze worden roemloos één met de onderwaterfauna !

  1. Peter Loosduinen

   Blub-blup en ze worden roemloos één met de onderwaterfauna !
   Ik hoop dat ze katoenen kleding dragen en geen kunststof kleding, want dat vervuilt het milieu van de Middellandse Zee.

 7. meneer cactus

  Nu direct stoppen met die dobbernegers.

  1. Confucius

   Ze dobberen dus niet meneer cactus.
   Zinknegers is een betere benaming.

   1. meneer cactus

    Ook goed zo lang we nu maar stoppen met die veerboten.

 8. Dik

  Het gaat ongeveer per 100 á 150. Iedere dag weer, zeven dagen per week 365 dagen per jaar = (minimaal) 54.000 per jaar. En omdat het werkt worden het er alleen maar meer.
  Dit politieke circus kost miljarden en wij gaan dat betalen. Dat krijg je ervan als je wordt geregeerd door laffe politici die geen reet om hun eigen volk/land geven maar liever de macht omarmen.

 9. NoDoubt

  100.000 vluchtelingen kost ons 20 miljard. Uw pensioen gaat eraan, uw cultuur gaat eraan, uw vrijheid gaat eraan, uw democratie gaat eraan. Een simpel onderzoek wijst uit dat wij heel hard op weg zijn naar een 3e wereldland. Economisch gaat het goed en deze week weer 6% meer naar de voedselbank. Belastingdruk van 28% (jaren 80) naar bijna 40%. De kikker in de hete pan. Leve Europese unie en de Islamisering. Dood en verderf

  1. Fortiori

   Aan mijn pensioen kan niemand komen, dat is veiliggesteld. En voor heel veel anderen. Je zet ze aan het werk. Waarom niet ? Het geld wat verdiend wordt komt terug in de circulatie door besteding.

   1. Siemien

    Gasten zoals fortioritoi moeten echt opflikkeren, ulch om te kot-sen gewoon.
    1 WIJ hebben dit gespuis, die zich niet wensen aan te passen, hier niet nodig, fortioriot is echt vieze schoft als hij denkt te moeten insinueren dat Nederlanders niet vit zijn om te werken.
    2 als die gassies zo vit zijn zoals kotszak fortioriot zegt, moeten ze eens beginnen met het opbouwen van hun eigen land.

    1. Piet51

     @Siemien
     Nederlanders en werken? Vraag eens bij de schoonmaakbedrijven hoe ze aan hun personeel komen. Inderdaad, vaak Marokkaanse vrouwen tegen CAO-loon. En hoe gaat het in het Westland met de tomatenpluk, of de bloemen? Inderdaad, Polen, omdat Nederlanders niet naar het Westland komen om te werken. Wat zie op de bagageafhandeling op Schiphol? Jan, Piet en Klaas, nee hoor. En zo zijn er veel marktsectoren die vooral drijven op buitenlanders met legale contacten tegen CAO-loon. En dan vergeet ik even de dubieuze werkgevers die graag mensen onder CAO-loon laten werken, liefst buitenlanders dus. En wie z’n schuld is dat?

     1. meneer cactus

      pietje draait de zaken weer om. Omdat links voorkomt dat er druk op werkelozen wordt gezet om elk werk te accepteren tegen de geldende CAO vergoedingen lopen er honderdduizenden leegvreters rond die leven op een uitkering aangevuld met zorg en huurtoeslag en met vrijstellingen voor lokale belastingen omdat ze gewoon hun handje kunnen ophouden.

      Het is dus wederom de schuld van softe linkse bestuurders die het faciliteren dat mensen misbruik maken van de sociale voorzieningen.

      Daar naast hebben we natuurlijk ook al die buitenlandse krachten die na 6 maanden ook aanspraak kunnen maken op de voorzieningen. In grote getalen maakt men daar misbruik van en viert vakantie in eigen land.

      Allemaal dank zij linkse idioten en de achterlijke EU regels pietje

     2. Morgan4321

      In het westland willen ze helemaal geen Nederlanders want die beginnen maar te zeuren over minimumloon en zo. Polen zijn een stuk goedkoper, en nu zelfs de Polen dat werk niet meer willen doen halen ze de Bulgaren en Oekrainers binnen.

 10. Fortiori

  Dergelijke fitte mannen moet je juist hebben. Die kun je gebruiken. Jonge mensen hier hebben geen zin in kinderen. Opvoeding kost een hoop inspanning en vrijheid. Je kunt stimuleren wat je wilt (mode Orbán) of gebruik maken wat zich aandient. Ik begrijp die kortzichtigheid niet.

  1. Dik

   Logisch

   1. Fortiori

    Is het ook Dik ! Bedankt !

    1. Dik

     Logisch

  2. Stanly2000

   Fortiori,
   Hoe kortzichtig, in de EU zelf zijn nog heel veel werkelozen b.v. Griekenland 18%, Spanje 14% en de EU totaal 6%. Waarom dan deze jonge mannen die ongetwijfeld een goede opleiding? hebben uit Afrika importeren?

   1. Fortiori

    Er komt geen Griek werken op de bouwplaats hier. Huizen groeien niet vanzelf. In de glastuibouw, bloementeelt, hetzelfde. Geen Spanjaard duikt de kassen in om onze exportproducten als komkommer, paprika, tomaat te verzorgen. Onze eigen werkloze bevolking past ervoor om bij 5 uur in de ochtend in een busje te kruipen. Het ontbreekt ons aan vaktechnisch personeel. Polen leggen mijn straatje aan.

    1. Siemien

     Wat een onzin kraam jij hier uit zeg, zoals ik zei, gasten als fortioriot zijn om te kotsen, weet je waarom fortiot graag Polen neemt omdat die goedkoper zijn, werken vaak zwart, cheap fak dat fortioriot is.
     Gasten zoals fortioriot gunnen het het eigen volk niet, om te kotsen gewoon.
     Je weet helemaal niets over de werkloze Nederlander waar jij hee over hebt.
     Jij bent een gedrocht en denkt echt dat Nederlanders niet willen werken.

    2. Fortiori

     @Semien, u overdrijft. Er komt niemand op dat klusje af. Een uurtje. Beginnen gelijk over te klein. De moeite niet om de wagen te starten. Heb geen tijd. enz. Ik betaal royaal, heb genoeg daar ligt het niet aan.

     1. Siemien

      Zulke mensen ken ik niet, dus jij kraamt onzin uit, maar ik val in herhaling

  3. Mars020

   @Fortiori, er zijn nog vacatures in het dolfinarium in Harderwijk. Kunnen ze gezellig de hele dag rondzwemmen en dobberen. Is ook zeer leerzaam voor de kinderen, want dan weten ze gelijk hoe dobberapen eruit zien.

 11. Vrijedenkert

  Het is voor mij heel gemakkelijk om dit incident te beoordelen…
  Letterlijk asiel weigeren in Spanje betekent dat het geen vluchteling zijn en geen asiel zoeken maar economische migranten en dus illegaal proberen Europa binnen te komen!
  Vangen, indentificeren en per direct tot ongewenst vreemdeling verklaren en aansluitend uitzetten naar Afrika.

 12. JFU

  Lekker laten zwemmen….zijn geen drenkelingen….gaan ze vanzelf terug.

 13. fusilier

  Werken, wat is dat?? Dat doen jullie toch voor ons.

 14. Kapitein Haddock

  Heel erg simpel:
  wat is de reden dat Brussel NIET ingrijpt?
  Het is overduidelijk dat het geen vluchtelingen zijn, maar toekomstige, tot hun dood, uitkerings-rekkers!
  Laat de Nrd- West Europeaan lekker tot hun 70ste werken!
  En nu nog erger: Merkel wil alle dobberende gelukzoekers naar Europa halen!
  Nogmaals: wat is er aan de hand in Europa???

  1. Siemien

   Nou dat weet elk gezond denkend mens wat er gaande is.

 15. Mars020

  Lao aan boord zetten helpt ook, want dan springt ook iedereen direct de oceaan in. Zelf de linkse begeleiders gaan er achteraan, alles beter dan een discussie met die randdebiel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.