Popcorn! Al-Qaeda-topman Zawahiri en PVV-topman Wilders vliegen elkaar in de haren over hoofddoekjes

Hé leuk: de leiders van een terroristische beweging en een radicaliserende politieke partij vliegen elkaar aan. Over een onderwerp waar ze allebei letterlijk niets over te zeggen hebben. Popcorn!

Vroeger had je op televisie Celebrity Deathmatch, waarin kleipoppetjes van beroemdheden elkaar helemaal het leplazarus sloegen. Aan dat 12 jaar geleden gestopte programma moest ik vandaag even terugdenken toen ik zag dat Geert Wilders (PVV) en Ayman al-Zawahiri (Al-Qaeda) het kennelijk nodig hadden geacht om elkaar publiekelijk te beschimpen. Nota bene over een onderwerp waar ze allebei geen invloed op hebben: hoofddoekjes.

Want zie je? Of je als vrouw permanent een katoenen lap om je snuit wikkelt, is toch echt je eigen keuze. Niet die van de moskee, de imam, en al helemaal niet die van de leider van een terorristische beweging. En al helemaal niet die van een politicus die meent het recht te hebben ontwikkeld om te bepalen hoe je er bij loopt. Maar toch hadden de heren Zawahiri en Wilders een dikke bitch fight op internet. Het begon met een nieuw filmpje waarin de stokoude Ayman zich uitspreekt tegen de strijd tegen de ‘hijab’ in West-Europa, en dan met name Nederland:

“Al-Qaeda-leider Ayman al-Zawahiri, de meest gezochte terrorist ter wereld, roept met een videoboodschap gesluierde westerse vrouwen op om niet te zwichten voor pogingen de sluier te verbannen. Waarschijnlijk reageert hij mede op het Nederlandse boerkaverbod, zegt een expert.

Volgens de ondergedoken topterrorist voert het Westen een oorlog tegen de islam en hoofddoekdraagsters. De vijand wil bereiken dat moslimvrouwen hun ’religie, reinheid, deugd en kuisheid’ laten varen, zegt Al-Zawahiri. „Ze zullen proberen om jullie geloof aan te tasten met gebruikmaking van elk mogelijk achterdeurtje.””

Volgens mij hebben islamitische vrouwen de bemoeienis van zo’n terreurchef helemaal niet nodig om hun vrijheid te verdedigen – sterker nog, zo’n eikel maakt het alleen maar lastiger. Maar voor Geert Wilders was het een reden om nog eens goed met de achterpoten in het zand te schrapen, en met de horens naar voren af te hollen op de rode lap die de Egyptenaar hem voorhield:

“No more #burqa and #nikab in The Netherlands and as soon as possible no more #hijab either.

No #AlQaeda #Zawahiri or any other #Muslim terrorist can stop us.

We chose freedom and we stop #islam!”

U snapt: een mening zonder hashtags, is kennelijk een waardeloze mening. Maar voor de rest: ook Wilders gaat niet over wat vrouwen al dan niet op hun kop zetten. Al lopen ze dagelijks rond met een heel servies op hun knikker – dat gaat de PVV-leider niets aan.

Maar goed, laat de oude gefrustreerde mannetjes Zawahiri en Wilders maar doen alsof ze invloed hebben, en de ene na de andere provocatie naar elkaars kop slingeren. Nee, serieus. Dat is prima. Want zolang ze daar zoet mee zijn, zijn wij die twee gasten voorlopig even kwijt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. plakband

  Leuk artikel.
  Ik lees dat Al-Quaida topman Zawahiri zich vooral bemoeit met de plichten van zijn vrouwvolk. Wilders daarentegen komt op voor de rechten van deze vrouwen.
  Dat moet de linkse deugmensen onder ons toch wel plezier doen.

  Overigens heeft iedereen in Nederland zich aan de Nederlandse wet te houden.
  Uitgezonderd crimineke diplomaten natuurlijk.

 2. plakband

  Leuk artikel.
  Ik lees dat Al-Quaida topman Zawahiri zich vooral bemoeit met de plichten van zijn vrouwvolk. Wilders daarentegen komt op voor de rechten van deze vrouwen.
  Dat moet de linkse deugmensen onder ons toch wel plezier doen.

  Overigens heeft iedereen in Nederland zich aan de Nederlandse wet te houden.
  Uitgezonderd criminele diplomaten natuurlijk.

  1. Korporaal Monty

   “Wilders daarentegen komt op voor de rechten van deze vrouwen”

   Dit schijnen de meeste mensen te vergeten. Zij denken dat Wilders deze wet juist voor hen heeft aangenomen, tegen moslima’s en voor zijn achterban.

   Het tegendeel is waar.

 3. ikweetwatikwil

  Als het aan Tim ligt moet Wilders zijn mond houden . Als zo’n gifmannetje de boel nog eens opstookt, mag je er niets van zeggen . Blijf rustig thee drinken. Laat ze rustig stoken. Wat er van komt, dat komt er maar van.
  Gelukkig hebben we Wilders die NIET gaat thee drinken en dat gifmannetje aanpakt.
  De moslims hebben zich maar aan de wet te houden. In Nederland staat niemand boven de wet.

 4. werikke

  Tim, jij noemt Wilders een gefrustreed mannetje ik denk toch echt dat jij hier beter voor in aanmerking komt. snap niet dat jij Wilders die al jaren deze mening heeft zo afzeikt . Ik kan nog begrijpen dat je niet met hem eens ben maar DDS gebruiken om je haat te verspreiden is ook niet echt fijnzinnig. Voor mij is hij een held en mocht jij zo voor moslims en hun ideeen zijn probeer maar eens een site als DDS in een moslimland op te richten ik denk dat je zo met een oranje overal op strand ergens zit .

 5. Korporaal Monty

  “En al helemaal niet die van een politicus die meent het recht te hebben ontwikkeld om te bepalen hoe je er bij loopt.”

  Maar het is Wilders toch te doen om de moslima’s te helpen bij het intregere in onze samenleving.

  Waarom vergeten iedereen dit.

  De nobele heer Wilders heeft dit puur en alleen voor de moslima’s gedaan niet voor zijn achterban die hem de tweede partij van Nederland hebben gemaakt.

  1. Original NL

   Quote….Waarom vergeten iedereen dit….
   Waarom jij praten poep?

   1. Korporaal Monty

    Oh sorry.
    Waarom ‘vergeet’ iedereen dat Wilders dit voor de moslima’s heeft gedaan.

 6. fusilier

  Geert zegt zijn mening in het zogenaamde vrije westen, en moet daarom zwaar bewaakt worden.De islam duldt geen tegenspraak,en sowieso niet van de onderdanige moslima, met een kind in haar buik ,en 1 in de kinderwagen, en een stuk of vier koters aan de hand.

 7. Anti Idioten

  En als Baudet dit had geschreven was de titel geweest “Bam! Baudet veegt de vloer aan met Al-Qaeda leider!”

  1. Lao Tse

   🙂

  2. Original NL

   Ach..weer een nieuwe lao clone!

  3. Robert75

   Ja klopt. En als Wilders het zelfde als Baudet had gezegd over identity politics dan was het een janker geweest denk ik.

 8. Lao Tse

  Ik vind dat Tim Wilders wel hard aanpakt. De man heeft het al zo moeilijk en wordt door niemand nog serieus genomen.

  Dit is trappen naar iemand die zwaargewond op de grond ligt.

  1. Original NL

   Quote….Dit is trappen naar iemand die zwaargewond op de grond ligt…..
   Dat kun je idd beter aan moslims overlaten, die zijn daarin gespecialiseerd.

  2. werikke

   niemand???? ik denk dat u zich weer vergist. en inderdaad u bent wakker. net opgestaan en begint weer aan uw taak om gehele dag hier tegendraads te reageren. wat een kt leven heb je toch.

  3. Mars020

   Jij wilt alleen maar serieus genomen worden, door kleine kotertjes. Bemoei je dan ook niet met zaken, waar je geen verstand van hebt. Op Joop.nl is iedereen net zo gestoord als jij, dus ga daar lekker lopen trollen. Jouw reacties op DDS, zorgen er alleen maar voor, dat iedereen een nog grotere teringhekel krijgt aan alles wat met de islam en links te maken heeft. Je bereikt dus precies het tegenovergestelde met jouw gezuig.

 9. DidiMadloba

  Een voordeel van een hoofddoek is on elk geval dat je een draagster niet in de haren kan vliegen.

  1. Agios

   Een ander voordeel is, dat je op tijd het hoofd kunt keren. Je ziet ze van verre aan komen waggelen en dan heb ik alle tijd mijn rug demonstratief naar die tenten te wenden.

   1. plakband

    Er is ook een nadeel wat u in de problemen kan brengen.

    Een persoon die een boerka draagt is in overtreding. Een crimineel dus. Deze wordt op het zebrapad aangereden door een automobilist. Moet je het slachtoffer nu hulp verlenen of verleen je dan hulp aan een crimineel ? Door de boerka kan je niet zien of het slachtoffer gewond is en dus helemaal geen hulp nodog heeft. Je kunt ook niet onder de boerka kijken want dan overtreedt je de Sharia. Wee u. Een duivels dilemma dus. De rechtbank zal maanden nodig hebben om tot een weloverwogen besluit te komen. Jij hebt maar een minuut om een besluit te nemen wat je later flink aangerekend kan worden.

    1. plakband

     Ja, en dan heb je ook nog de wet op de Privacy. Onder een Boerka kijken… brrrr.

    2. Mars020

     Als er een boerka op de grond ligt, dan laat je die toch gewoon liggen. Allah komt ze gewoon weer oplappen, dus probleem opgelost.

 10. Robert75

  Nou Wilders is natuurlijk een Nederlandse volksvertegenwoordiger die mede de wet bepaald. Daar is hij voor gekozen en dat ik ook zijn taak. Je kan het niet eens zijn met een eventueel hoofddoeken verbod, maar als dat wet is dan is dat wet. In die zin heeft Wilders dan ook veel meer recht van spreken dan zo’n opgefokte haatbaard uit de woestijn.

  1. Korporaal Monty

   “Nou Wilders is natuurlijk een Nederlandse volksvertegenwoordiger die mede de wet bepaald”

   Alleen jammer dat hij een wet heeft aangenomen t.b.v. de moslima’s i.p.v. een wet voor zijn achterban.
   Voor wie zit Wilders nu al meer dan 20 jaar op het pluche?

   Voor moslima’s of voor de mensen die hem de tweede partij van Nederland hebben gemaakt?

   1. Robert75

    Of welke wet heb je het nu? Over het boerkaverbod? Nou dat lijkt me toch echt een wet voor zijn achterban hoor. Of je moet een andere wet bedoelen.

    1. Korporaal Monty

     “Over het boerkaverbod? ”

     Wilders heeft deze wet aangenomen om de moslima’s te helpen bij het intregeren in onze samenleving.

     Hij heeft deze wet niet voor zijn achterban in laten voeren.

     Zijn achterban ban wil dit graag geloven maar het is Wilders echt om de moslima’s te doen.

     Of wist jij dit niet?

     1. Robert75

      Wat nu Wilders ? Ik heb het je al een keer uitgelegd maar volgens mij wil jij maar niet begrijpen dat deze wet democratisch met een meerderheid door zowel de 1e als de 2e kamer is gekomen. Wat nu Wilders ? De meerderheid is voor deze wet.

     2. Korporaal Monty

      “wet op gezichtsbedekkende kleding”

      Vol trots was Wilders dat deze wet 2 weken geleden werd aangenomen.
      Wilders wil met deze wet de moslima’s helpen te intregeren in onze samenleving.

      Of ben jij van mening dat Wilders deze wet voor zijn achterban heeft in laten voeren.

      Misschien moet je de berichtgeving van twee weken geleden er even op terug lezen.

 11. Peter Oudshoorn

  Waar Al-Zawahiri zegt: “Ze zullen proberen om jullie geloof aan te tasten met gebruikmaking van elk mogelijk achterdeurtje” hoop ik dat zijn uitspraak profetisch is.

  Door het christendom op alle mogelijke manieren belachelijk te maken, te ridiculiseren en onderwerp te laten zijn van onbarmhartige satire en kritiek, is het gelukt om die idiote sprookjes terug te dringen naar de marge. Dat moet met die rigide islam toch ook lukken: ieder achterdeurtje gebruiken!

  1. Lao Tse

   Dat gaat ook lukken, Oudshoorn. Godsdiensten zijn op de langere termijn niet bestand tegen de modernisering, de islam zeker ook niet.

   Lees voor een grondige onderbouwing van die stelling het zeer lezenswaardige boek van Maarten Boudry: ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’.

   Geeft je ook deels gelijk als het om het klimaat gaat.

   1. Peter Oudshoorn

    Heb de flaptekst gelezen en lijkt me inderdaad de moeite waard.

 12. Piet Patat

  Ach, daar is Timmie weer met zijn wilders obsessie.
  Rustig maar jchie, we weten dat je hem niet mag maar jouw mening is irrelevant in deze. Het verdient een complimentdat Geert nog durft op te komen voor de betreffende vrouwen die gebukt gaan onder het hoofddoek juk. Van die gesoepjurkte baardaap Zawahiri hoeven we immers geen medewerking te verwachten. Deze zuurstofverspiller kickt op zijn held de profeet en wat er in dat verwerpelijke stuk lectuur koran geschreven staat. Daarin zijn vrouwen zowieso tweederangs wezens die slechts manlief dienen te gehoorzamen en geen rechten hebben, behalve dan het aanrecht. Hoe hebben de westerse vrouwen niet gevochten voor hun rechten ? Vanaf de eerste suffragettes, tot stemrecht, tot gelijke behandeling etc. En wat halen we in huis ? een ideologie die al deze verworvenheden bij het grof vuil zet en terug wil naar de middeeleeuwen. Waar zijn de echte geemancipeerde, sterke, zelfstandige vrouwen gebleven ? Die zogenaamde geemancipeerde, sterke, zelfstandige vrouwen komen nu aan het woord in flutblaadjes zoals Libelle en Margriet waarin ze steun betuigen aan en solidair zijn met gekopvodde mutsen en hun “keus” Niks keus, die hebben niks te kiezen, ze moeten. Van lieden zoals Zawahiri en de hele islamitische santenkraam. Ik heb wel respect voor die vrouwen in Iran en SA die dat vod af durven te gooien en 20 jaar celstraf riskeren og erger. Of die vrouw in SA die in korte rok op straat liep waar vervolgens een heksenjacht op werd gemaakt. Met dit soort achterlijke culturen hebben wij te maken. Een ieder die kopvoden of boerka’s verdedigd zou verbannen moeten worden naar zo’n land en de rest van hun leven er verplicht onder moeten wonen. Kijken of ze het nog zo leuk vinden ?

  1. Fortiori

   Meestal zijn patatboeren kort van stof, hebben ook weinig te zeggen want ze moeten bakken.
   U maakt het wel erg bont.

   1. Piet Patat

    Met dank voor deze inhoudelijk zeer interessante reactie.

   2. Top

    Aldus schrijft de onrendabele Fortiori. Wel reageren, maar niet inhoudelijk. Dus? gewoon een klootviool.

    1. Fortiori

     Twee onbenullen die tegen elkaar keffen, die hebben toch niets te zeggen, dus geen aandacht aan besteden. Sterker nog, elk woord is te veel…

     1. Siemien

      Firtiorio onderbouwt hier gelijk Top’s reactie

   3. Bosche draak

    Goeie patat heeft tijd nodig floptiori, nog meer pareltjes van wijsheid? Of kruip je weer terug onder je steen?

  2. Rosasolis

   @Piet Patat. Ik heb genoten van je brief van vandaag! Geweldig dat je opkomt voor onze trouwe intelligente hardwerkende vrouwen! Eindelijk hebben we een man-vrouw maatschappij met gelijke rechten en plichten voor mannen en vrouwen. En zo moet het zijn. Wij mannen en vrouwen moeten onze wereld naar de toekomst verder leiden en opbouwen. Er mag geen enkele vrouwen discriminatie in onze westerse samenwerken komen. Talentvolle hoog geleerden moeten nu samenwerken, zowel mannen en vrouwen samen. Geen intelligente hoog-opgeleide werkende of gepensioneerde vrouw leest Margriet, Libelle, Prive, of Story. De openbare bibliotheek van Den Helder is enkele maanden geleden gekozen als de aller beste informatief en mooiste bibliotheek van heel Europa.
   Dagelijks heel vroeg lees ik Trouw, die op pagina 2 altijd schrijft over onze mensen die een hoge functie heb gekregen, zowel vrouwelijk als mannelijk. En zo hoort het.
   Maar van mij persoonlijk aan jouw: dank je wel dat je opkomt voor onze vrouwen.

 13. Ad Fundum

  De hele dag de kokende zon op de hersenpan, daar ga je van hallicuneren. In de koelte van de nacht komen de sprookjes los die men elkaar vertelt. Zo is elke religie ontstaan. Vandaar dat de hoofdbedekking gericht is tegen de zon.

  1. Kim Verlouw

   Dan zou de boerka wit zijn. Een zwarte doek in de woestijn is lijden.

 14. Heras

  Het is niet helemaal vrijwillig, dat vrouwen kiezen voor zo’n tent. Je vergeet het begrip “groepsdruk”. Als een terrorist al vanuit zijn hol het begrip : oorlog, laat klinken geeft dat aan dat hij vrouwen in de gaten houdt. En hij roept indirect op dat hun mannen hun eigen vrouw moeten controleren. Tot zover de vrije keus van een vrouw..

 15. Heras

  Ik heb bij de E.p. pvv gestemd. Ik overweeg om dat ook over twee jaar te doen.
  Wilders heeft gewoon te vaak gelijk gekregen.

  1. Lao Tse

   Arme kerel toch!

 16. meneer cactus

  Stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederland

 17. Rosasolis

  Vandaag op de radio gehoord dat een PVV medewerker in Zeeland is door Geert uit de societeit gezet wegens fraude. Ik zou willen weten wat Geert doen met de grote bijdragen die hij heeft ontvangen uit zijn jaarlijkse bezoek als gast spreker aan de grote
  Amerikaanse Republican Congress, die jaarlijks in New York wordt gehouden.
  helaas kunnen wij de islam niet verbannen, omdat er vrijheid van geloof is alle westerse landen is. Iedereen heeft de recht om gelovig te zijn of niet.
  De kerken moeten meer doen om de boodschappen van de psalmen en verhalen van het oude en nieuwe testamenten in een moderne uitleg te geven. Zodat iedereen die lessen kunnen begrijpen, en ook leren dat ze de basis zijn voor onze westerse samenleving. Maar de kerk moet ook gezellig gaan worden, in plaats van stijve dogmatisme. Leuk artikel gisteren is Trouw, met en een foto van een Anglicaanse kerk
  in Engeland die binnen de grote kerk, een grote ruimte vrij heeft voor kinderspelletjes, boeken, en lezingen. Met kleine kinderen- tot tieners die vrij binnen en buiten kunnen komen en mee doen aan vele activiteiten vanuit de kerk. Mee doen aan de zondag diensten die 2 keer worden gehouden, of meedoen aan de vele gezellige activiteiten gedurende de hele week. Je kon kiezen voor wat je wil. Het gaat om samenzijn. En dat is wat nu hard nodig is in onze westerse samenleving.

 18. Kristalix

  Dat islam gestopt moet en gaat worden is duidelijk.

  Willen we een leefbaar Nederland? Zullen er velen zich moeten aanpassen. Als je dat niet doet? Wieberen naar zandbak, Rifgebergte of Paramaribo.

 19. Kristalix

  Als moslims niet Nederlandiseren?
  Hardhandig verwijderen.

 20. Mars020

  Als ik naar die foto kijk, krijg ik zin om dat strontvingertje van die teringbaard in zijn reet te proppen. Wat is het toch een walgelijk barbaars kutvolk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.