PVV woedend nadat filmpje ‘spastische’ Greta Thunberg opduikt: ‘Ecoterrorisme! Zij is het enige klimaatslachtoffer’

De fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer, Marjolein Faber, is boos nadat een nieuw filmpje is opgedoken van het Zweedse klimaaticoon Greta Thunberg. Terwijl ze in New York een menigte toespreekt, heeft ze duidelijke problemen met haar gezicht in een ontspannen modus te houden. Ze trekt een aantal stress-grimassen, waarna ze de microfoon weggeeft. De partij van Geert Wilders ziet er bewijs in van “ecoterrorisme” en geeft de “linkse klimaatdrammers” de schuld van wat het meisje overkomt.

faberthunberg

Greta Thunberg, het Zweedse meisje dat doom and gloom verspreidt over de klimaatverandering, is momenteel in New York. Ze is naar de ‘Big Apple’ gezeild om bij de Verenigde Naties haar grauwe boodschap te verkondigen, maar houdt ondertussen ook allerlei toespraken voor minder weledelgestrenge toeschouwers.

Dat gaat duidelijk niet altijd goed, getuige een filmpje dat een redacteur van nieuwsmedia Grabien heeft opgedoken. Nadat Thunberg het publiek oproept om in actie te komen voor het klimaat, doet haar gezicht een aantal rare dingen. Haar mondhoeken lijken ongecontroleerd te bewegen, en ze begint spontaan te fronsen.

Is het de stress en de plotselinge wereldwijde bekendheid die het jonge Scandinavische meisje nu opbreken? De PVV denkt van wel. Namens de Eerste Kamerfractie van de partij plaatst Marjolein Faber een strenge veroordeling van alle linkse politici en activisten die de Zweedse tiener gebruiken voor de promotie van hun klimaatbeleid:

“Ecoterrorisme: De enige klimaatslachtoffers worden veroorzaakt door de linkse klimaatdrammers ipv het klimaat. Is dit wat ze voor hebben met de onze kinderen:geïndoctrineerd en angstig? Ze moeten zich dood schamen.”

Zo, die mogen de Nederlandse Ednijpelisten dus fijn in hun zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Howard

  Viel mij ook direct op dat Greta niet ‘normaal’ gedrag vertoonde.
  Er werd een plakkaat in haar handen geduwd en de mevrouw die dit deed hield Greta met argusogen in de gaten. Toen kwam het toespraakje en dat ging heel erg gemaakt. De spanning was voelbaar. Er klopte iets niet. Ik ben dus niet de enige die dit zo ervoer.
  Greta is een gemanipuleerde pop die spreekt op bevel.

  1. B. Pascal

   Het is erg sneu voor het meisje. Ze brengen haar in een ”wereld” waar ze nog niet aan toe is. Als ze straks zwaar overspannen wegkwijnt dan hoor je niemand meer.

   Net als al die proabortus slachtoffers, die door ”vrije” seks een rot leven hebben ontvangen. Omdat ze wel aanvoelen dat ze het leven van een ander hebben weggenomen, tijdens de abortus in hun buik.

   1. Deathspank

    Met je eens dat het sneu is voor dit meisje! Heb je je echter wel eens afgevraagd wie door verantwoordelijk voor zijn, inderdaad het zijn dezelfde mensen die tegen abortus zijn. Wij ben jij om menen de les te lezen over abortus, is dat niet een persoonlijke keuze.

 2. Ritter

  Een slechte zaak dat er “kind soldaten” worden ingezet om de klimaat agenda te promoten.

  Greta Thunberg spreek uit wat de organisaties ,die in de achtergrond dit allemaal organiseren, willen dat ze uitspreekt.

  In essentie is het kind Greta Thunberg een soort “spreekpop” van de klimaat activisten.

 3. Tman

  Haar grimassen en voorhoofd fronsen moeten insinueren dat het kind een vreselijke cara aanval heeft en amper kan ademhalen,tengevolge van de globale luchtvervuiling.
  In het begin vond ze alle aandacht wel leuk,maar zoals het vaak gaat met tieners,nu heeft ze er wel weer tabak van!
  Maar ja,the show must go on!

 4. Deathspank

  Dat juist de PVV dit moet aankaarten is tekenent, die Faber is een top vrouw!

 5. Siemien

  Kijken hoe lang het duurt voordat de klimaatdrammertjes de PVV de schuld geven..

 6. ikweetwatikwil

  Gelukkig is er de PVV die zich nog druk kunnen maken over de slechte dingen die er gebeuren en het signaleren. Arme Greta om zo gebruikt te worden.

  1. Deathspank

   Ze zal het van Merkel hebben, die groene ziekte is besmettelijk!

 7. Mezzadra

  Waarover de PVV precies ‘woedend’ is blijft onduidelijk.

  1. Peter Oudshoorn

   Dat komt omdat jij niet zoveel snapt.

   1. Mezzadra

    Vertel, meneer Oudshoorn.

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, heeft zijn digitale scheet weer gelaten.

   2. santiago

    peter. probeer het hem maar niet uit te leggen. Heeft geen enkele zin.

  2. santiago

   Voor sommige mensen wel.

  3. meneer cactus

   tja zonder verstand of empathie met een kind zal jij het nooit begrijpen hufter. Alles toegestaan om jouw achterlijke denkbeelden te ventileren zelfs door misbruik van kinderen. De klimaatfantasten schuwen niets om door te drukken zodat het niet meer om argumenten gaat maar om een emotie.

   Nu weten we dat jouw emotie met kinderen al gauw een foute insteek krijgt maar geeft anderzijds anderen goed inzicht waarom jij misbruik van kinderen niet storend vind.

 8. Rogerio

  Dat zwaar autistisch lijkend kind wordt geëxploiteerd door haar ouders en gemanipuleerd door de klimaatmaffia….trieste zaak.

 9. santiago

  Dit zielige gnoompje moet echt tegen zichzelf beschermd worden. Meisje is totaal verknipt opgevoed dus ze kan er zelf niets aan doen.
  Het zou strafbaar moeten zijn om zo’n stumpertje voor zulke onzin te misbruiken.
  Kindermishandeling.

  1. Mycase

   Het meisje moet zo snel mogelijk aan de Ritalin …

 10. ikweetwatikwil

  Mezzadra Lees het artikel nu rustig 10 keer over , sommige hebben nog vaker nodig maar het geeft niet. Dan snap je het ook wel. Hoewel????????? Na, probeer het maar.

 11. meneer cactus

  links heeft ooit een verbod uitgevaardigd voor gerichte reclames op kinderen. Links misbruiikt gewoon kinderen voor het eigen gewin.

  Links is de meest onbetrouwbare gesprekspartner op aarde. In volledige stilte naaien ze je een oor aan. Gaat u maar rustig slapen , wij waken !

 12. Vit

  Dat arme moppie heeft duidelijk het syndroom van Down, wat een tering streek om haar daarvoor te gebruiken, ik kan er nog steeds niet over uit.

  Die aangevers moeten wel heel diep gezonken zijn.

  Haar ouders die dat toestaan zijn trouwens het doodschoppen niet waard.

  1. Piet Patat

   Het wichtje lijdt aan een milde vorm van Asperger, heb dit laatst al geplempt. Dat ze verder volledig misbruikt wordt door de voltallige milieusantenkraam moge duidelijk zijn. Die laten geen middel onbetuigd om hun klimaatgedram kracht bij te zetten en kindertjes ( Lees : pluisk*tje in dit geval ) inzetten om hun verwerpelijke boodschap over te brengen. Het legt haar ouders in ieder geval geen windeieren. Die hebben de waardes van hun beider BV’s behoorlijk zien stijgen sinds kindlief aan het spijbelen is geraakt.

   1. Vit

    “Ecoterrorisme: De enige klimaatslachtoffers worden veroorzaakt door de linkse klimaatdrammers ipv het klimaat. Is dit wat ze voor hebben met onze kinderen:geïndoctrineerd en angstig? Ze moeten zich dood schamen.”

    En zo is het!

  2. Mezzadra

   Het kind heeft absoluut niet het syndroom van Down en toont zich intelligent en welbespraakt.

   Uit het feit dat men hier over elkaar struikelt om de woede jegens dit kind uit te braken toont haar enorme invloed en haar zeer overtuigende missie.

   1. Vit

    Ahh joh hou toch op met dat domme tegenpruttelen, het is gewoon zo.

   2. Deathspank

    Klopt! Autisme!

    1. Vit

     Let op haar gezichtsuitdrukking, nogal typerend.

    2. Decca

     Gelet het feit dat de wat onnozele gelaatsuitdrukking en de ietwat gedrongen houding, ben ik inderdaad geneigd te zeggen dat het wezen lijdt aan een lichte vorm van Narcisme en/of Autisme. Jammer dat het kind door links radicalen wordt opgehemeld. De verwardheid bij deze patiëntjes neemt daardoor alleen maar toe.

   3. Piet Patat

    Lezen druiloor @Mezzadra ” Het wichtje lijdt aan een milde vorm van Asperger”
    Ik heb het helemaal niet over Down.

 13. Sans Rancune

  Wat Greta ook zegt, is van secundair belang. Het is de bedoeling om vol los te gaan op de persoon. Dat blijkt uit vele reacties. Het zou net zo goed over pruimentaart kunnen gaan.

  1. meneer cactus

   je hebt het dus niet begrepen das duidelijk

  2. Deathspank

   Wat jij zegt is ook altijd van secundair belang, en inderdaad geeft het plezier om volledig los te kunnen gaan! Hoe dommer hoe groter de vernedering, echt fantastisch concept!

 14. Meriadoc Brandebok

  De wijze waarop rechtspopulisten plachten los te gaan op dit jonge meisje toont slechts aan welk een intellectuele armoede deze politieke stroming kent. Een jong meisje dat begaan is met het lot van de wereld wordt door hen niet op de inhoud aangevallen – maar op haar uiterlijk, haar stoornis en haar leeftijd.

  Zo rolt populistisch rechts. Altijd maar schelden, polariseren, verdelen – met minachting voor feiten of de waarheid.

  1. Dik

   De glibber oreert en doet zijn digitale plasje, vergeet de laatste druppel niet!

   1. Garland S. tucker

    Glibberdik heeft een druiper?

   2. Sans Rancune

    Uw eigen onmacht dwingt u dit te zeggen. Dit is ook een aandoening.

  2. Garland S. tucker

   Mevrouw Faber, bepaald een oerlelijk manwijf had een briljant voorstel om een kerncentrale in Winterswijk te bouwen.

   Dat er geen rivier of zee was, nl. Een voorwaarde, was ze even vergeten

  3. Vit

   Het gaat in dit artikel niet over feiten of waarheid maar dat het kind misbruikt wordt, even opletten graag!

  4. meneer cactus

   hoe links populisten kinderen algemeen misbruiken in hun milieuoorlog is schokkend en schandelijk ! Waarom ga jij aan het misbruik van die kinderen voorbij ? Waarom wordt een onderwerp als het milieu of het klimaat emotioneel gemaakt door populistisch links ? Walgelijk volk die links populisten en schamen zich nergens voor. Kritiek op hun links populistisch handelen vertalen ze dan als rechts populisme ongehinderd door inhoud , argumenten en feitelijke kennis. Wil de echte populist opstaan ?

 15. Garland S. tucker

  Marjolein Faber kijkt altijd moeilijk, wellicht deed Gretha een geslaagde imitatie?

 16. Garland S. tucker

  Toen Jan Smit nog Jantje was en Arno samen met Gratje ging optreden, klappende tokkies het hardste
  mee.

  Bolsenaro en zijn gore rechtse kliek zijn voor louterende kinderarbeid en nu wordt het als tegenargument gebruikt?

 17. Korporaal Monty

  “de schuld van wat het meisje overkomt.”

  Waarom trekt Wilders zich dit lot aan van dit kind?

 18. merlot

  Ik zie geen link naar het filmpje dus ben ik op youtube gaan kijken. Zéér veel media-aandacht voor dit onnozele wicht, maar overal waar ik keek waren de grimassen eruit geknipt.

  “Mensen met het syndroom van Asperger kunnen intense preoccupaties koesteren. De precieze interesse verschilt per persoon; vaak is deze sterk gespecialiseerd en maakt op buitenstaanders een willekeurige indruk. Verzamelwoede komt veel voor, uiteenlopend van postzegels tot ongebruikelijke objecten zoals ventieldopjes. Ook het verzamelen van encyclopedische kennis over allerlei onderwerpen komt veel voor. Kenmerkend voor het syndroom van Asperger (en autisme in het algemeen) is niet zozeer wat de precieze interesse is, maar vooral de intensiteit waarmee men zich ermee bezighoudt.”

  (wiki)

  Het moge duidelijk zijn dat de preoccupatie van dit wicht het klimaatalarmisme is.

  En daar maakt links gretig misbruik van.

  1. Vrijedenkert

   Merlot,

   Hier een link naar video:
   https://twitter.com/tomselliott/status/1167075963835953155

   Dit wicht met heel duidelijk een aandoening heeft heel veel atandaard zinnen en uitspraken uit haar hoofd geleerd om die op bepaalde momenten uit te spreken! Eigen kennis van zaken over klimaat of uitstoot heeft ze niet en ze kan niet gericht antwoord geven op b.v. kritische vragen daar wordt ze voor afgeschermd…

 19. Brennivin

  One day you see a strange little girl look at you
  One day you see a strange little girl feeling blue

  She’d run to the town one day
  Leaving home and her country fair
  Just beware
  When you’re there
  Strange little girl

  She didn’t know how to live in a town that was rough
  It didn’t take long before she knew she’d had enough
  Walking home in her wrapped up world
  She survived but she’s feeling old
  And she found all things cold

  Strange little girl
  Where are you going?
  Strange little girl
  Where are you going?
  Do you know where you could be going?

  Walking home in her wrapped up world
  She survived but she’s feeling old
  ‘Cause she found all things cold

  Strange little girl
  Where are you going?
  Strange little girl
  Where are you going?
  Do you know where you could be going?

  Strange little girl
  Where are you going?
  Strange little girl
  Where are you going?
  Do you know where you could be going?

  The Stranglers.

 20. Heras

  Ze is autistisch. Er komen teveel prikkels bij haar binnen. Daarbij moeten autisten regelmaat kennen in hun leven. Elke handeling moet voorspelbaar zijn.
  Dat kind wordt van de ene naar de andere plek gesleept.
  Denk ook aan de druk van de wereldpers dat ze ook moet ondergaan.
  Dat ze rigide vasthoudt aan haar mening is ook een autistisch trekje.

  Daarom ben ik ook van mening dat dit riekt naar kindermishandeling. Waarschijnlijk willen de ouders in de schijnwerpers staan, via haar.

  1. Vrijedenkert

   Als men haar iets vraagt geeft ze altijd standaard uit het hoofd geleerde antwoorden, ook toespraken is altijd constant hetzelfde uit het hoofd geleerde verhaal wat ze verteld!
   Iedere toespraak of interview is in feite constant hetzelfde verhaal opdreunen,
   Als men haar kritische gerichte vragen stelt over het onderwerp zal ze hier niet op kunnen antwoorden, hier wordt ze sterk voor afgeschermd…

   1. merlot

    Inderdaad. Zuiver autisme.

    Dezelfde rigiditeit bespeur ik bij de tarrel en Brandegeit.

 21. Vrijedenkert

  So, lets not wait any longer… Lets do it now…
  Deze uit het hoofd geleerde zin is dreunt het spijbelende wicht altijd op als ze voor de camera staat!
  Dan geeft ze de microfoon uit handen trekt grimassen en schud heel duidelijk haar hoofd en weet in feite helemaal niet waar ze het over heeft of wat er rondom haar gebeurt…

 22. Jack Flash

  De eerste verschijnselen op dit kindergezicht vertonen nu al kindermisbruik resultaten.

 23. Deathspank

  HOWARD THOMAS BRADY: ICE-PACK OF LIES
  h**p://www.thegwpf.com/howard-thomas-brady-ice-pack-of-lies/

  Kunnen we Greta weer gerust stellen!

 24. RvdBe

  Schandalig kindermisbruik door de groene khmer.
  Vergelijkbaar met de hitlerjugend (dit omdat links hier zo graag naar teruggrijpt).

 25. Decca

  Arm kind. 15 lentes zo fris. Ach wat lig je hier stil langs de kant van de weg. Kennen we het. Zo zal straks wel worden afgedankt door de linkse keutelmeute. En als een hond in de goot gelegd, omdat haar aanwezigheid niets meer oplevert. Schandelijk ook als ouders om een kind zo te laten doordraaien.

  1. Mezzadra

   Dat arme, maar zeer intelligente kind gaat binnenkort de Nobelprijs krijgen.

   Die komt er wel.

   1. meneer cactus

    kinderarbeid is verboden behalve voor de linkse leugen, ze reist per alternatief vervoer met 20 maal zoveel uitstoot CO2 als normaal vervoer. De symboolpolitiek werpt zijn vruchten af

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.