'Regeringsleider' Hongkong is doodsbang: 'Demonstranten zorgen voor een extreem gevaarlijke situatie'

Geen categorieaug 05 2019, 11:00
Carrie Lam heeft nog gelijk ook.
Het bestuur van Hongkong is bepaald niet blij met alle protesten die daar steeds weer plaatsvinden. De NOS legt uit:

Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, vindt dat demonstranten het principe van 'één land, twee systemen' in gevaar brengen. Ze voegde op een persconferentie toe dat de overheid vastberaden is om de orde te herstellen in Hongkong. Het is voor het eerst in drie weken dat Lam publiekelijk van zich laat horen.

Ze zei dat de demonstranten onderhand een "extreem gevaarlijke situatie veroorzaken." "De verstoringen ondermijnen de rechtsorde van Hongkong," aldus Lam. "We houden allemaal van Hongkong en dit is het moment om onze geschillen opzij te zetten."
Vandaag gaan de demonstranten gewoon verder met hun acties. Honderd vluchten zijn geannuleerd en veel bussen en metro's rijden niet omdat ze een grote staking hebben aangekondigd.
Zoals bekend werd Hongkong in 1997 overgeleverd -- sorry, overgedragen -- door het VK aan China. De afspraak is dat Hongkong voor daarna vijftig jaar in vrijheid mag leven. Daarna is het over en uit, en wordt het volwaardig deel van China. Wat inhoudt dat het meteen onder het juk wordt gebracht van de communisten.
Nou, als dit zo doorgaat is de kans groot dat ze die vijftig jaar niet gaan halen. Beijing zal zeggen dat de protesten uit de hand lopen en dat ze bewijzen dat Hongkong niet voor zichzelf kán zorgen. Een harde hand is dus noodzakelijk. Ofzo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten