‘Regeringsleider’ Hongkong is doodsbang: ‘Demonstranten zorgen voor een extreem gevaarlijke situatie’

Carrie Lam / Flickr / RISE.
Foto: Carrie Lam / Flickr / RISE.

Carrie Lam heeft nog gelijk ook.

Het bestuur van Hongkong is bepaald niet blij met alle protesten die daar steeds weer plaatsvinden. De NOS legt uit:

Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, vindt dat demonstranten het principe van ‘één land, twee systemen’ in gevaar brengen. Ze voegde op een persconferentie toe dat de overheid vastberaden is om de orde te herstellen in Hongkong. Het is voor het eerst in drie weken dat Lam publiekelijk van zich laat horen.

Ze zei dat de demonstranten onderhand een “extreem gevaarlijke situatie veroorzaken.” “De verstoringen ondermijnen de rechtsorde van Hongkong,” aldus Lam. “We houden allemaal van Hongkong en dit is het moment om onze geschillen opzij te zetten.”

Vandaag gaan de demonstranten gewoon verder met hun acties. Honderd vluchten zijn geannuleerd en veel bussen en metro’s rijden niet omdat ze een grote staking hebben aangekondigd.

Zoals bekend werd Hongkong in 1997 overgeleverd — sorry, overgedragen — door het VK aan China. De afspraak is dat Hongkong voor daarna vijftig jaar in vrijheid mag leven. Daarna is het over en uit, en wordt het volwaardig deel van China. Wat inhoudt dat het meteen onder het juk wordt gebracht van de communisten.

Nou, als dit zo doorgaat is de kans groot dat ze die vijftig jaar niet gaan halen. Beijing zal zeggen dat de protesten uit de hand lopen en dat ze bewijzen dat Hongkong niet voor zichzelf kán zorgen. Een harde hand is dus noodzakelijk. Ofzo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Ofzo…

 2.   

  tja van een vrij Brits Hong Kong naar een Chinees bezet Hong Kong.
  Dat geeft een tikje weerstand bij de bewoners

 3.   

  Als China ingrijpt?
  Is Verhofstad dan ook zo dapper en luit als met de Krim?
  Of is de EU-markt van meer belang?

  1.   

   jan1, hahaha weet zeker van niet, die laffe blaffer loopt dan snel met zijn staart tussen zijn benen er tussen uit.

   1.   

    Dat gaat hem makkelijk af, zo zonder ballen…….

 4.   

  In Hongkong demonstreren de mensen voor hun vrijheid.
  Wat doe de mensen hier in ons land voor hun vrijheid?

  Niks!

  Alleen maar klagen van achter het toetsenbord. Zo slecht zal het dus wel niet gesteld zijn in ons land.

  1.   

   +++++++++++++++++

 5.   

  Het is heel simpel, China beschouwd Hong Kong als een deel van China en zal op een gegeven moment de vrijheden gaan inperken of zelfs ingrijpen en alle vrijheden van Hong Kong de nek omdraaien en gewoon hetzelfde politieke systeem met bestuur gaan invoeren als in China zelf…

  Het is gewoon een kwestie hoelang China dit nog gaat tollereren, zodra China alle onrust en protesten gaat zien als een bedreiging voor de rest van China, gesloten akkpoorden met de Britten heeft China op dat moment lak aan!

  1.   

   Aan de andere kant…
   Hong Kong heeft heel lang vrijheid en democratie gekend.
   Als China het beperkt democratisch zelfbestuur van Hong Kong de nek omdraait met ingrijpen grote kans dat de bevolking van Hong Kong massaal in opstand komt dus anarchie en dit kan weer overwaaien naar andere delen van China waar de bevolking ontevreden is!
   De regering van China kan op die manier in grote problemen komen…

 6.   

  Arme bevolking van Hongkong die nog steeds half Chinees en half Engels zijn. Zij kunnen nog steeds helemaal niet aan de eisen van de communistische regering van Peking wennen en accepteren. Omdat hun achtergrond Brits is. Toen Peking dit Britse kolonie overnam hadden zij beloofd dat de bewoners van Hongkong hun speciale status zouden bewaren. Grote leugen. Zij willen nu geen problemen hebben met het overnemen van dit oude Britse stad als de zoveel stad onder hun beheer.
  Daarom de waarschuwing van Carrie Lam, die duidelijk ook van Engelse afkomst is.
  Zij is bang dat honderden demonstranten van Hong Kong worden wreed aangevallen door de Chinese Leger. Net als jaren geleden toen de leger de demonstranten in
  Peking aanvielen, met honderden doden en gewonden als resultaat. Gedurende de laatste tijd, hoor je steeds weer dat China beschouwd de vrije, westerse Taiwan als afgevallen provincie van China. En dreigt dit vrije westerse land te gaan aanvallen.
  Wellicht zijn de nieuwe raketten “oefeningen” van Noord-Korea de reden is dat
  Vroeger kende ik een aantal muzikanten uit Hongkong in Nederland, in Den Haag en
  Enschede. Zij wisten dat ik van Engels/Canadees afkomst was, en zij wilden bij me langskomen om gewoon te praten over hun huidige leven in Nederland en hun problemen als half-Engels en Chinees te zijn. Om voor hen wat warmte en liefde te geven voor deze lieve getalenteerde ex. Hongkong muziek studenten, heb ik hen opgevangen op bezoek van hun en heb ik voor hulp gezorgd. In mijn appartement vaak op een vrije middag, komen wij samen bij elkaar. De thee staat klaar bij mij om voor deze vreselijke onderdrukte Hongkong getalenteerde muzikanten op te komen. Ik zorgde altijd voor een enorme pot echte thee, en ook voor de typische bekende Engelse lekker
  gebakjes en verdere lekkernijen. Kortom: de gewone hedendaagse mensen moeten beslissen hoe het verder moet. Hoe kunnen wij onze kleine planeet redden? Zeker niet met Extreem-rechts die de grootse dreiging vormt voor onze samenleving.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!