Softieland Nederland: jeugdcrimineeltjes krijgen voortaan alleen nog maar ‘foei’, en geen celstraf meer

De ruggegraat van Nederland verslapt tot het niveau van een derdehands pudding. Zelfs de meest groffe jonge criminelen mogen binnenkort niet meer worden vastgezet, aldus de politie. Die willen alleen een keer ‘foei’ zeggen, en dan weer verder.

Ieder kind weet dat diefstal verboden is. Maar sommige kinderen proberen het toch, worden betrapt en belanden dan in de cel. Dat is niet leuk voor ze, maar wel een duidelijke en harde les. Maar zelfs voor deze deugnieten moet de Job Cohen Theedrinkclub bij elkaar geroepen worden, aldus de politie. Voortaan wordt dit soort lui alleen nog maar eens een keer bestraffend toegesproken met opgeheven vingertje, en zonder straf mogen ze dan weer weg.

De gebruikelijke linkse pressiegroepen zijn er natuurlijk erg verheugd over:

“Een urenlang verblijf in de cel kan voor minderjarigen traumatisch zijn en uit de proef in Twente is gebleken dat een pittig gesprek veel beter werkt. Geen van de ongeveer 120 kinderen tussen 12 en 18 jaar die afgelopen jaar in Twente werden betrapt en bestraffend zijn toegesproken, kwam tot nu toe terug op het politiebureau vanwege een nieuw delict, stelt de politie.

Het opsluiten van minderjarigen is onnodig, traumatiserend en het schiet het pedagogische doel voorbij, vinden onder meer Defence for Children, de Kinderombudsvrouw en de Vereniging van Nederlandse Jeugdadvocaten (VNJA). Bovendien staat het op gespannen voet met het Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind. De VNJA noemt verdere uitrol van het Twentse project dan ook ‘heel goed’. Marije Jeltes, docent jeugdrecht bij de universiteit Leiden en voormalig jeugdadvocaat, is ook enthousiast over de nieuwe aanpak. ,,Ik ken geen enkele jeugdrechtadvocaat die dit onverstandig vindt.’’”

Maar iedereen met enig rechtvaardigheidsgevoel – wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten – wéét: dit is zeer schadelijke decadentie. Er loopt straks een hele generatie rond waar het rechtssysteem de rotte appels niet heeft weten uit te vissen. Daar gaan we nog een hoop narigheid mee beleven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Job Jansen

  Knuppeltje, internaat… Of lekker bij jouw dochter op school 🙂 met een beetje geluk neemt ze hem mee naar huis 😉

 2. Jumping

  Ik ga vanmiddag ff helpen, op de shovel met het transport van pakken stro op stee.

  Maar deze moet er nog ff in.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  1. hans-e-pans

   Dat foei zeggen is toch al jaren ingeburgerd, als ze echt streng zijn zeggen Foei, Foei. Maar dan wel Foei met een hoofdletter.

 3. Confucius

  Ik dacht dat die bontkraagjes altijd worden getoond met een zwart balkje.

  1. van Urk

   Ik dacht dat antisemieten blond haar en blauwe ogen hadden.

   1. Confucius

    We moeten dus niet te veel denken van Urk.

    1. Bosche draak

     Sarcasme confituurtje niks meer dan dat, hebben ze je dekseltje te lang eraf gehouden dat je zo zuur doet?

     1. van Urk

      ”We moeten dus niet te veel denken”. Vandaar dat links meestal ernaast zit. “Zij die weinig denken, vergissen zich heel veel” Leonardo da Vinci 1452-1519

    2. hollandse-bier92

     urk is een linkse gutchemans die zijn eigen
     moeder op de hoek van de straat zou verkopen om liberale
     linkse rakker puntjes te kunnen verdienen bij zijn bil maatje rutte
     met urk heeft rutte geen vrouw nodig hij heeft al twee dingen
     gemeen met ze een hij is een pussy en twee hij bitch alleen maar bullshit

     1. van Urk

      Beste hollandse-bier92, Ik weet niet wie u bedoelt en ik weet niet of u mij vaker op DDS hebt gevolgd maar ik heb totaal niks met die leugenaar van de partij Vervelende Verwaande Duitengraaiers. En vooral zeker ook niet met linkse deugmensjes die helemaal niet deugen in hun hoofden.

 4. Pronounce

  Ik citeer: “uit de proef in Twente is gebleken dat een pittig gesprek veel beter werkt. Geen van de ongeveer 120 kinderen tussen 12 en 18 jaar die afgelopen jaar in Twente werden betrapt en bestraffend zijn toegesproken, kwam tot nu toe terug op het politiebureau vanwege een nieuw delict, stelt de politie.”

  Mooi. En nu graag een herhaling van deze proef in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en alle andere plaatsen waar het stikt van de kansenparels. Wedden dat je dan héél andere uitslagen krijgt?

  En kijk nog eens naar de recidive – óók in Twente – niet na een jaar, maar na 5 jaar. Nog zo positief?

  1. hollandse-bier92

   ze moeten aangepakt worden
   niet hand boven de kop anders
   moeten we maar zelf wat doen
   zoals ze een goede trap onder de reet
   of een paar tikken zodat ze gaan nadenken
   of ze het nog willen proberen

 5. Mars020

  Een gesprek met een kansparel voeren is onbegonnen werk, want ze begrijpen niks. Dit soort volk moet voelen, anders onthouden ze niks. Je hebt bijvoorbeeld een kansparel, die een maand voor oud en nieuw vuurwerk aan het afsteken is. Foei zeggen en een gesprek voeren heeft geen zin, want het gedrocht gaat toch door. Als je datzelfde vuurwerk in zijn hol propt en vervolgens afsteekt, begrijpt hij de hint ietsjes beter. De eerste methode is de geitenwollensokken methode en de tweede, die van normaal denkende kaaskoppen.

 6. ManusR

  Met burgemeesrer Halalsema hier aan het bewind is dat het enige wat ze kan, foei roepen, ruggegraat heeft ze niet en sks hoofd van de politie stelt ze geen prioriteiten wat betekend dat de politie kan doen en laten wat ze willen, in de praktijk betekent dit: rondjes maken in hun auto’s en wachten op die ene keer dat ze met lawaai en lichtjes mogen faan rijden. De goudmijn die er ligt met het bekeuren van 99% van de mocro’s die op hun snorfietsen zonder helm rijden op een fietspad waar ze niet mogen komen en ook nog eens een rood verkeerslicht negeren is de moeite niet, net als dat er nog zat brommerrijders op het fietspad rijden en door rood rijden, de ontelbare fietsers die nog steeds geen 1 minuut zonder hun sociale contacten kunnen leven. Ik heb geen moeite met een politiestaat doch “bestraffend” toespreken heeft meer effect, nou, niet in Amsterdam en dan heeft men het over hufters die in auto’s rijden wat aangepakt moet worden, nou dat zijn ook voornamelijk mocro’s want zij hebben werkelijk lak aan onze normen, waarden, regels en wetten, dus zeg ik: tieft op naar je eigen koninkrijk in het Rifgebergte en ga daar de crimineel uithangen en daar krijg je geen gesprek met een kopje thee als je gepakt wordt. DAT zou pas gerechtigheid zijn.

 7. logisch denken

  Onze kans pareltjes kennen de regels op hun duimpje. Ze weten tot wanneer ze onder het jeugdrecht vallen , ze weten hoe hoe ze minderjarigen kunnen offeren , ze weten hoe ze strafmaat kunnen beinvloeden. Ze berekenen exact hun risico’s en weten exact waar ze aan toe zijn.

  Nederland slaapt vrolijk door en de burger ziet met lede ogen aan hoe straattuig verwordt tot geoliede criminaliteitsmachines. Het OM komt niet verder dan een PV opleggen voor 10 km te hard rijden op de A-10

 8. Abraham50

  Discriminatie en racisme om een foto van een kansenparel te gebruiken als afbeelding, met de beschuldiging van antisemitisch gedrag. Schaam jullie!

  1. AS210854

   Abraham, statistisch gezien geeft deze foto een correcte weergave.

   1. Abraham50

    Klopt ja, ik ben een wegkijker.

  2. Mars020

   Sorry, maar ze konden geen Nederlands model vinden voor op de foto. Er wonen daar alleen maar bontkragen en nektasjes.

  3. Bosche draak

   Nou zijn de foto’s divers, is het weer niet goed!

  4. hollandse-bier92

   dus de realiteit is discriminatie? wat is de bestaan dan?
   en de feiten ga maar thee drinken abraham je begint
   dement te worden

   1. Abraham50

    U hebt gelijk. Ik ben een ontkenner en een wegkijker.

 9. RvdBe

  Links laat het gewoon bewust escaleren zodat ze later als de rapen gaar zijn naar rechts kunnen wijzen.
  In de veronderstelling levend dat de sharia hun deur voorbij zal gaan als doomsday is aangebroken.

  1. hollandse-bier92

   klopt dan kunnen zij graaien en naaien
   onthoud dat de viezerikken als eerste
   vluchten dat was in woII ook al en dan
   roepen van een ander land dat ze oorlog willen
   rutte de nep monarchie en de parlement zijn
   de aanstekers en boosdoeners die het veroorzaken
   en de eerste die weg zijn als het te heet onder de voeten wordt
   dat is mijn mening hoe ik dat zie gaat nooit lang meer goed zo

 10. Kapitein Haddock

  Niets nieuws!!!
  “Onze” Criminele cultuur verrijkende Marokkaantjes krijgen al geen taakstraf.
  Ze schamen zich, mochten hun maatjes (Criminele cultuur verrijkende Marokkaantjes) hen zien schoffelen! En onze feministische wereldvreemde D66 rechtertjes gaan daar in mee. Geldstraffen ook minimaal: altijd alles voorwaardelijk!
  Discriminatie? Natúúúúúrlijk niet, volgen het inmiddels zeer linkse en pro-Moslim OM.

 11. Jean Nederland

  Meenemen naar een Darkroom en door een blonde strenge Meesteres 100 slagen met de Bullwhip geven en met een dikke dildo in hun reet laten neuken….wedden dat de helft klant wil worden.

 12. Bolkestein

  Zachte heelmeesters…

 13. Heras

  We moeten een soort opvoedkamp oprichten voor jongeren die maar niet in het gareel te krijgen zijn. en dan denk ik niet aan de kampen in china of noord-korea.
  Maar een kamp dat zich richt op lichaamsbeweging, sociale omgangsvormen, lessen maatschappij.
  Dit is veel beter dan het kind loslaten in een maatschappij, gedomineerd door criminelen.
  Vanaf 12 jaar. Opgezet door mensen die in het leger zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.