Sylvana-partij BIJ1 speelt politicusje in Hilversum en stelt raadsvragen, maar zit helemaal niet in de gemeenteraad

Het is elke keer opnieuw lachen, gieren en brullen met de circuspartij van Sylvana Simons. Ditmaal waant de partij zich volksvertegenwoordiger in Hilversum en stelt de partij kritische vragen aan het college. Alleen: de partij heeft helemaal geen zetels in de Hilversumse gemeenteraad. Sterker nog: ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 bestond de partijafdeling zelfs helemaal nog niet.

hilversum vragen

Sommige kinderen spelen brandweerman, of piloot. Anderen wanen zich een draak of een superheld. Je bent zoveel als je fantasie rijk is, aldus menig basisschoolleerling. Snoezig, toch? Wél als het om kinderen gaat…

Bij Sylvana Simons’ politieke partij BIJ1 zijn ze die fase echter nog niet ontgroeid, zo leren we van één blik op de Facebookpagina van de Hilversumse afdeling. Die club, die pretty much het eenvrouwsvehikel is van het met slaande deuren uit de gemeenteraad vertrokken SP-raadslid Rebekka Timmer, stelt namelijk dat het college van burgemeester en wethouders van Hilversum haar partijafdeling het één en ander uit te leggen heeft over de daklozencrisis die Nederland teistert.

Schattig. En wel om één reden: dit zijn het soort vragen die gesteld worden door raadsleden aan wethouders. Zeg maar het gemeentelijke equivalent van de Kamervragen, gesteld door Kamerleden aan ministers. Wat is een Kamervraag gesteld door een andere burger? Precies, geen Kamervraag. Daarom zijn de twee kantjes van BIJ1 Hilversum ook zo snoezig: de partij zit niet in de gemeenteraad. De afdeling van Sylvana Simons’ antiracismeclub bestond in maart 2018 zelfs helemaal nog niet.

En los daarvan: er is geen enkele reden om aan te nemen dat de problematiek ernstiger is in Hilversum dan elders in het land. Maar hé: even meesurfen op de golven van een mediarelletje, hè? We hebben jullie wel hoor, daar. Stelletje halfbakken stiekemerds!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Top

  koekoek, koekoek!

  1. Dik

   Tikketakke tiktok!

   1. Trude Herr

    @Dik,…Een koekoeksklok die achterloopt.

 2. Jack Flash

  Zucht gaap…..

 3. Willem Bever

  Zit NL op dit soort berichten te wachten.
  NEEN

  Maar Tim heeft wat met SS

  Was warm he vandaag

 4. Veteraan

  Tja, paaldanseres Umfufu heeft toch echt aandacht nodig en moet natuurlijk wat roepen, anders zou ze wel eens ontslagen kunnen worden.
  Het blijft een Golddigger.

 5. Isengrijn

  Rode waas!!!

 6. Hermann

  Die meiden van Sylvana hebben gewoon lol. DDS is te serieus, saaier dan een Statenbijbel.

 7. meneer cactus

  huftersclubje bij1 is na de volgende gemeenteraadsverkiezingen weer geheel verdwenen. Drijvend op een restzeteltje is de broek 100 maal te groot

 8. Vrijedenkert

  Iedere dag dat SS haar behandeling bij het GGZ onduikt is een verloren dag…

  1. Kristalix

   Precies vrijedenkert.
   Ze is vreselijk erg toe aan een dwangbuis en ballgag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.