Sylvana vindt persvrijheid weer erg moeilijk, noemt kritische journalisten “snotneusjes met draaiende camera’s”

Eén raadszetel in Amsterdam, en de macht lijkt Sylvana Simons dus nú al naar het hoofd gestegen. De arrogante Amsterdamse politica denkt dat zij kan uitmaken welke media verslag leggen van haar bezigheden en welke niet. De jongens van UP! Network mochten het kennelijk niet, en worden na het trainwreck-interview meteen uitgescholden op haar Facebook-pagina: “Snotneusjes met draaiende camera’s!”

BIJ1-politica Sylvana Simons wordt door de NPO op handen gedragen, en kennelijk heeft dat de Amsterdamse diva het idee gegeven dat zij mag bepalen hoe journalisten zich rond haar gedragen. De politica die de pers controleert, in plaats van de pers die de politica controleert.

Hoe dat bij de demonstratie omtrent het boerkaverbod verliep, kan je hier zien. Als een schaap kijkt Sylvana Simons in de ogen van de journalist maar weigert elke medewerking. Die is er kennelijk alleen voor linkse journalisten van de VPRO of de EO:

Aii. Dat zijn voor de voormalige TMF-vj natuurlijk pijnlijke beelden. Dus die moeten op social media even goed weggespind worden. In dit geval door de jongens van UP! het recht te ontzeggen zich journalisten te noemen (want: Sylvana bepaalt dat, hè), en ze uit te maken voor “snotneusjes” op haar persoonlijke Facebook-pagina.

Behalve Sylvana vond ook haar BIJ1-bestuursgenootje Rebekka Timmer het ingewikkeld om te accepteren dat óók BIJ1-politici kritisch ondervraagd worden door de pers. Timmer, oprichtster van BIJ1 Hilversum, schreef boos op Twitter:

“Schandalige belaging van onze partijleider door UP! Network. Personwaardig en schofterig.”

Ja, dames! Zo werkt dat in een vrij land: iedereen wordt kritisch aan de tand gevoeld. Jullie vijanden bij de PVV en FVD, uiteraard. En ja, ook personen van ultralinkse en/of SJW-achtige snit. Deal with it.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Beukman

  Een beetje als Geert dus. Die verdomt het doorgaans om linkse pers te woord te staan.

  Overigens werd Sylvana ronduit gestalkt door de snotneus van UP. Weet zo’n knaap dan niet dat als een vrouw “nee” zegt, ze ook “nee” bedoelt?

  1. Top

   Ik ga ook gewoon door, als jij nee gilt, als ik een ‘diner dansant’ op je muilie organiseer, speklap. En ik ben niet eens een reporter.

   1. Dik

    Acht Top, deze vunzig ransige supporter van de aandoenlijke zal zijn citaat ook van harte ondersteunen, een citaat waar adverteerders alhier, niet mee geassocieerd wensen te worden. Daarom herhaal ik ‘m nog maar een keer opdat bepaalde mensen eindelijk eens worden afgeserveerd.

    Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
    ~Lao Tse~

    dagelijksestandaard.nl/2019/08/isis-voert-na-boerkaban-strijd-tegen-geert-wilders-op-wil-hem-kruisigen-dit-is-je-einde-stuk-vuil/

    1. ZiggyStardust

     Dik, dat adverteerders bellen is ook o.a. bij geen stijl gebeurd. Verwerpelijk. Laat je toch niet in met dezelfde praktijken. Jij bent beter dan dat. En het zal ook weinig opleveren, maar des te meer negatieve publiciteit. Ik ben het met je eens dat hier bizarre dingen verheerlijkt worden, en DDS zou beter moeten modereren, of niet. Het blijft wel een goede zaak dat ieder hier zijn mening kan verkondigen in vrijheid, je kunt hier mensen op aanspreken en mee in discussie gaan. Sommigen zijn hier om te trollen en heb je geen invloed op. Echter brengen zij wel af en toe de discussie op gang. Op DDS geldt over het algemeen een afwijkende mening naar de mening van de trollen. Nadenken is nooit verkeerd. Nieuwe inzichten opdoen is een groot goed. Trollen blijven trollen, met hun gevoelens voor kinderen etc. Sta er toch boven, en leer er van. Wees de wijste, in het dagelijks leven redden ze het waarschijnlijk ook nauwelijks. Maak je er niet te druk om man. Kijk er naar, lach er om en leer er van.

     1. Meriadoc Brandebok

      Het is inderdaad verwerpelijk, maar Dik beschouwt zichzelf al jaren als de hoogste moderator van dit blog. Zijn boodschap om adverteerders te benaderen is gewoon het zoveelste hoofdstuk in zijn reeks aan pogingen dit blog te beheersen en gijzelen.

     2. Dik

      “Verwerpelijk”

      Nee hoor, ik breng iedere figuur, die schrijft warme gevoelens te koesteren voor kleine kinderen en die het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt, onder de aandacht bij de adverteerders.

      En tot slot gaat het nog een paar stappen verder, wellicht ontgaat dat jou. Hij schrijft dat hij hoopt de ISIS nog bestaat in het belang van Wilders en hij schrijft dat hij God dankt dat Pim Fortuyn is vermoord. Dat is het trollen voorbij, dat is psychisch gestoord gedrag.

      Extra opmerkelijk is het dat z’n vunzige dekhond direct klaarstaat om jouw zwakke betoog te ondersteunen, heerlijk zou het zijn als ze ook die viezerik van de site af flikkeren.

   2. Watcher

    Hee daar heP je Toppie An Dijvie weer.

    De man die Janmaat de joden hater adoreerde.

  2. ZiggyStardust

   Een vrouw? Zij is een persoon, en een publiek figuur. Ik snap niet waarom je het op ‘een vrouw’ moet gooien. Zie je haar niet als gelijkwaardig dan?

   1. ZiggyStardust

    Beukte valt een beetje heel erg door de mand nu.

   2. Beukman

    Gelijkwaardig aan wat, @Ziggy?
    Of moet ik haar “mens” noemen, omdat het anders te ingewikkeld wordt?

    1. ZiggyStardust

     Nee is nee voor iedereen Beukman. Nee is niet exclusief voor vrouwen. ‘De knaap van up network’. Ach ja, de knaap, in ieder ander geval de boze witte man. Deze vlieger ging deze keer niet op. Verwarrend moet het zijn.

  3. Siemien

   Minderheidsstandpuntnemer Beukimam

 2. meneer cactus

  Laat mevrouw de uitnemer toch. Nog 1 keer verkiezingen in de gemeenteraad en we zijn volledig verlost van deze niets.

 3. StanleyC

  Dat stuk stront moeten ze gewoon overgieten met benzine en in brand steken. Wat een amoebe die simons.

  1. ZiggyStardust

   Kom op StanleyC, ik denk dat je wel meer in je zelf hebt dan dit. Iemand die het niet eens is met jou moet jou toch ook niet in brand steken? Even iets beter je best doen. Iemand in brand steken is ook totaal verwerpelijk en strafbaar. Sterker nog, je kunt er een levenslange gevangenisstraf voor krijgen. Dus ik vraag je om iets beter je best te doen wat betreft je commentaren, want met dit commentaar voorzie ik geen gouden toekomst voor jou.

   1. Bosche draak

    Kom kom Ziggy tis het enthousisasme wat spreekt.
    Een keer in de gracht mieteren dan? Is goed voor d’r zure pruim.
    Of een fikse trap onder d’r inktpot? Dat ze er een week niet van kan zitten…
    Of eens flink door elkaar rammelen dat d’r losse knikkers eens heringedeeld worden.

    Keuzes keuzes….

  2. Kristalix

   Inderdaad Stankey,
   Het beste wat er kan gebeuren.

   Stront moet je affakkelen.

 4. Meriadoc Brandebok

  Niet netjes van Sylvana. Als de pers je benadert moet je deze als politica gewoon te woord staan.

  Verder is de aandacht die zij van DDS krijgt disproportioneel. Ik geloof niet meer dat het om de hits en clicks gaat.

  1. Dik

   “Verder is de aandacht”

   Er komt nu ook aandacht van de adverteerders, vooral voor jou en je plasmaatje.

 5. StanleyC

  Ziggystardust, ik vind dat alleen, ik ga dat natuurlijk niet doen. Maar dit heeft niks met verschillende meningen te maken. Wat zij doet is gewoon zieken en bloedzuigen. En bovendien proberen ze met hun racisme roepen het publieke debat de nek om te draaien. Zij is zo bloed irritant, ik zou haar bij wijze van spreken de nek om kunnen draaien. Uiteraard is ze dat niet waard. Zo’n opmerking van mij is meer ff stoom afblazen.

  1. Siemien

   Goed dat je dat laatste er even bij zet want er zijn hier een stel minderheidsstandpuntinnemers die jou er graag van betichten dat je het rechtvaardigt om mensen met publieke functie om te brengen.
   Er loopt er hier namelijk 1 rondt die blij was dat God bestaat nadat Pim Fortuyn was afgeslacht

 6. StanleyC

  En ik maak me soms ook schuldig aan trollen, om de linkse tere zieltjes ff tegen de muur op te jagen. Want ik ben af en toe gewoon en lul.

 7. StanleyC

  En ik geef toe, die eerste reactie was idd wel heel erg lomp

  1. ZiggyStardust

   Trollen doet iedereen wel eens, stoom afblazen ook. Maar nooooit doodsverwensingen uiten. Is gewoon niet goed.

   1. Meriadoc Brandebok

    +1.

 8. StanleyC

  Eerlijk is eerlijk, je hebt me op zeer correcte wijze terecht gewezen. Ik zal dergelijke uitlatingen voortaan voor me houden. Is idd wel ver beneden mijn stand. Vriendelijke groeten vanuit Lesbos

 9. Krokante Kut

  Jammer dat ze dit gedrag niet nonstop vertoont, zou een hoop ergernis schelen. :p

  1. Kretoloog

   Misschien heeft Sylvana Simons wel chlamydia. Dat schijnt enorm te jeuken de spleet. Daar kun je dus knap chagrijnig van worden. Krokant is het allemaal niet en het meurt ook vreselijk.

 10. Lonestarr101

  Een ‘Vogelaartje doen’, noemen ze dat toch?

 11. DidiMadloba

  Journalisten zijn professionals die kranten volschrijven (journaal = krant) opdat er zo veel mogelijk verkocht worden, want dat willen de aandeelhouders, en als je rechts bent vind je dat die hun zin moeten krijgen.

  Dat journalisten de pretentie hebben om politici te controleren in een schijnheilig verhaal dat alleen maar dient als dekmantel voor de vaak verzonnen artikelen die ze schrijven.

  1. ZiggyStardust

   Mijn vader was journalist. Schreef voor een reismagazine, was mede oprichter van en journalist voor Snoecks, hoofdredacteur van de PZC, zijn best betaalde baan was schrijven voor een reclameblad, bizar, en was eindredacteur bij Elsevier in 2003 ivm de bouwfraude. Wat ik geleerd heb van mijn vader is dat journalisten h**ren zijn. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Helaas.

 12. Rud56

  SS doet een ‘Vogelaartje’, een zwarte wel te verstaan! Conclusie: beiden zijn allebei even gestoord!

 13. monach

  Als het geen slappe NPO-vragen zijn en de heren zijn ook nog eens niet-blank, dan weet ze zich geen houding te geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.