Thierry Baudet omarmt omvolkingstheorieën

vlcsnap-2019-05-29-09h02m14s641
Foto: Thierry Baudet verlaat de zaal van de Eerste Kamer. Bron: Screenshot FVD.

“Kijk gewoon naar de cijfers.”

De extreemlinkse activist Leo Lucassen — die tussendoor ook hoogleraar is in Leiden — heeft weer eens een column geschreven waarin hij zich druk maakt over wat hij de opkomst van “extreemrechts” noemt. De man is daar echt alleen maar mee bezig, en noemt iedereen die niet politiekcorrect is fascistisch of nazistisch. Zo rolt die gek.

In dit geval heeft hij echter wel degelijk iets van een punt wat “omvolkingstheorieën” betreft. Die theorieën zijn populair in sommige kringen, maar zijn eerst en vooral een teken dat de propagandist die ze verspreidt ze niet helemaal op een rijtje heeft.

En wat zie ik vervolgens? Iemand die de theorieën feitelijk omarmt wordt geretweet door niemand minder dan… Thierry Baudet.

Screen Shot 2019-08-22 at 09.27.31

Ach, Thierry. Waarom doe je dit toch? Er zijn nogal wat mensen die jou steunen in de tweestrijd met Henk Otten, die door veel van ons gezien wordt als een opportunistisch zwijn. Maar waarom geef je hem in vredesnaam iets om mee te werken? En waarom omhels je dit soort theorieën? Die zijn knettergek.

Ik mis de tijd waarin wij van liberaal-rechts ons totaal niet druk maakten om huidskleur of iets dergelijks, maar alleen om individuele rechten en cultuur. Dat is het soort rechts waar ik bij wil horen. Met huidskleur-huilers wil ik niets te maken hebben, of ze nu rechts of links zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

176 reacties

 1.   

  Is het niet dan? Als je kijkt zie je dat Nederlanders eigenlijk bijna geen kinderen meer hebben.. Ik ben 22 en heb 3 kinderen in mijn eigen land wonen en kinderen rond die leeftijd is bijna verwacht van je..

  Hier zie je mensen van 30 en hebben dan nog niks of wonen zelfs nog thuis.. hele gezinsleven is kapot hier.. de overheid is zo obsessief bezig iedereen aan het werk te krijgen dat het persoonlijke leven van het volk eraan kapot begint te gaan..

  Dat is een feit.. Je hoeft alleen maar rond te kijken en je ziet dat wel. Weinig Nederlanders die ik vraag die nog een kind willen.. En respect voor hun bloed eigen cultuur en tradities is ook ver te zoeken..

  Je hebt partijen die het gezin stelselmatig hebben afgebroken en daar zie je nu de keiharde gevolgen van

  1.   

   22 en al 3 kinderen jeetje.

   1.   

    Is hele normaal waar ik weg kom. Me broertje is 17 en heeft nu net zijn 2e.

    1.   

     Je zusje van 14 heeft ook al twee.
     Fantast.

     1.   

      En ze heet fatima . Dus

     2.   

      @watcher
      eigenlijk geloof jij dus ook in die ‘omvolkingsgedachte’. anders zou je niet zo hakken op iemand die op jonge leeftijd (niet zo’n ouwe lul als jij bent en tot z’n 40ste heeft gewacht) een gezin heeft gesticht.

    2.   

     LS…

     Waar jij “weg ” komt zijn kinderen natuurlijk goede handel…

     1.   

      Heb jij het over kerel.. wat voor handel is er in kinderen? Enige wat ze kosten is bergen met geld..

      Dus of jij weet iets over mijn land dat ik niet weet . Of jij kletst uit je nek. Denk de laatste.

      Wij hebben gewoon goeie kinderbijslag om bevolkingsgroei te stimuleren.

    3.   

     joshuak:
     mag ik nu vragen welke rol jij speelt in de samenleving?
     Of vindt je dat te persoonlijk?

     1.   

      Als baan werk ik als technische operator in de chemische industrie als je dat bedoelt..

      Daarnaast ben ik aan het doorleren voor leidinggevende

     2.   

      joshuak:
      prima,jij bent dus een van de weinig échte kansparels die zijn kinderen zelf onderhoudt.
      Volhouden!

     3.   

      Wat nou kansparel..

      Mijn kinderen en vrouw zijn nog gewoon in Chili hoor.. veel van de sociale voorzieningen zijn daar stukken beter geregeld dan hier..

      Dus waarom zou ik

    4.   

     Een ding tegelijk, Joshuak. Je kunt niet én achter de PC zitten én kinderen fabriceren. Daarom is de smartphone en tablet de pest voor het voortbestaan van de autochtone Nederlandse bevolking.

     1.   

      @heinz
      je spreekt uit ervaring!

 2.   

  “Thierry Baudet omarmt omvolkingstheorieën”
  Dat is precies de waarheid,wie omvolking ontkent moet naar de neuroloog, psychotherapeut of is onherstelbaar geïndoctrineerd!
  Deze politieke verklaring is vooral nu op zijn plaats,en de juiste manier om zijn partij écht groot te maken,de stelling van Baudet gaan steeds meer mensen onderschrijven!
  De ontwortelende gevolgen van massa immigratie,gaan binnen afzienbare tijd doordringen tot het gehele Europese linkse electoraat bestaand uit struisvogels!

  1.   

   ton:
   Baudet moet de rem eraf halen,en zich zonder voorbehoud conformeren aan partijen/groepen als AfD,Pegida,Wilders!
   Geen twijfelpartij maar vet geschreven ultra RECHTS,vooral mbt immigratie en klimaatdoelstellingen !

   1.   

    Dan heeft u toch pech. Frau Merkel komt vandaag naar premier Rutte om de klimaatdoelstellingen samen te bespreken en coordineren. Daarna naar Macron.
    Baudet komt in het geheel niet “im Frage” .Dus wat moet Baudet anders dan toekijken ?

   2.   

    niets mis met ultra rechts. trouwens wat vroeger ultra rechts is nu gewoon rechts geworden . ik ben populistisch rechts en trots op

  2.   

   “Moet naar de neuroloog” Maar liever geen immigrant met de beste papieren ! Wat kan een neuroloog hieraan verhelpen?

   1.   

    forti:
    Lobotomie toepassen,om de linkse schizofrenie teniet te corrigeren!
    Nog verdere vragen?

 3.   

  omvolkingstheorie… misschien zit er geen plan achter maar als je recent nog in Parijs bent geweest dan zie je dat zowat de enige blanken die er lopen toeristen zijn. Na 21:00 lijkt het het straatbeeld in Montmartre wel op Burkina Faso. Wat een fo**ing puinhoop.
  En ik heb het dan niet over de ruim 120 sloppenwijken in Parijs want is onbeschrijfelijk.

  1.   

   Ik ben er vorig jaar nog geweest. Idd wat is het een smerige puinhoop geworden daar! 25 jaar geleden gingen we nog op schoolreis naar Parijs en werden we met de bus afgezet in Montmartre. Ik kan me niet voorstellen dat dat nu nog zou gebeuren. Voor de grap ben ik toen ook even gaan kijken in saint denis. Man man man, het is een ghetto waar je geen enkele blanke op straat ziet lopen, gebouwen die op instorten staan waar illegalen in wonen en het vuilnis overal over straat ligt.

 4.   

  LS…

  Ziels medelijden met al de kinderen waarvan de ouders nog geen ei kunnen bakken…

 5.   

  Het gaat niet zozeer om huidskleurverschillen, alswel om culturele- en ideologische verschillen. Veeleisende niet-compatibele religies en culturen kunnen ervoor zotgen dat de autochtone bevolking overvleugeld en verdrongen wordt. Zeker als die nieuwe cultuur aan alle kanten gepamperd en bevoordeeld wordt. En dat is in volle gang.

  De omvolkingstheorie mag misschien tot de complottherieen behoren, de demografische cijfers spreken voor de toekomst een feitelijk en verontrustend verhaal.

  1.   

   Peter, goed verhaal. Niet alleen omdat ik het met u eens ben maar vanwege de rustige toon en feitelijke opbouw. U schopt tegen heilige huisjes waar op deze site schoppen tegen de schenen van anderen helaas de boventoon voert. Dat ook ik de opstelling van MvdG hier totaal niet begrijp is overigens een geheel ander verhaal.

   1.   

    ego:
    Analyseren van causale verbanden mbt omvolking/immigratie is interessant maar van secundair belang.
    Primair is de massa immigratie stoppen of op zijn minst te verminderen!
    Dat is alleen mogelijk door het electoraat van mening te doen veranderen,en dat gaat geheid gebeuren als álle rechtsgeoriënteerden op landelijk én Europees niveau samensmelten,de krachten bundelen!

 6.   

  Het is het zoveelste bewijs dat Baudet wel degelijk sympathiseert met extreem rechts.

  1.   

   Niet zo uit je nek kletsen lubbertje, dat zou net zo stompzinnig zijn als elke vegetariër neerzetten als Hitler omdat hij ook een vegetariër was.

 7.   

  Weet je wat ik het ergste vind aan zo een engerd , hij vergiftigd de studenten met zijn waanideeën zodat je van die greta’tjes krijgt. Kijk is naar de reclame van WNF hoe men inspeelt in kinderen. Snoep fabrikanten mogen reclame maken gericht maar het onethische WNF doet dit zonder schaamte volop.

  Het is schandelijk hoe de milieumaffia zich concentreert op kinderen.

  1.   

   Idd, het zijn een stel hypocrieten die hard staan te schreeuwen maar niet bereid zijn hun 2e of zelfs 3e auto weg te doen, of zelf maar af te zien van bv een vakantie naar zuid Afrika. Ze schuiven de problemen waar ze zo hard over staan te schreeuwen gewoon door naar de volgende generatie en dmv het steunen van klimaatpipi kunnen ze toch deugen.

  2.   

   Het is een walgelijke organisatie, dat hele WFN. Het is stuitend hoe men de jeugd waarschuwt voor natuur behoud. Net als die andere idote club Natuurbeheer waar we ons zogenaamd kunnen ontspannen met de smoes dat we nog wat kunnen leren over hoe we moeten omgaan met boskap. Dat is enkel bedoeld om het grootkapitaal dwars te zitten.

 8.   

  Wie of wat deze omvolkingsproblematiek onderschrijft, is niet zo belangrijk.
  Hij vindt gewoon keihard plaats.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  De omvolkinsteorie is gewoon een feit en wordt gewoon in opdracht van die club achter gesloten deuren, uitgevoerd door het Linkse Demoniserende Rutte kartel.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 9.   

  Er is wel degelijk sprake van een soort van omvolking. Zoals al eerder gezegd in iedere complottheorie zit een kern van waarheid.
  De stukjesschrijver zelf, is ook een soort van omvolker. Dus hij zal het ontkennen.

 10.   

  Die omvolking is toch ook een feit. De massale invasie vanuit (Noord-)Afrika en West-Azië houdt aan. Europa wordt dus omgevolkt. Wat is er eng aan dat woordje. De gevolgen zijn dat Europa wordt geafrikaniseerd, gearabiseerd en geïslamiseerd. Kortom: We verworden hier op ons eigen continent tot dezelfde shit hole als de herkomst shit hole landen van die invasiemacht. En daarom: Grenzen dicht.

 11.   

  De wereld is overvol. Europa is een der meest overbevolkste landen.
  Hier moeten niet nog meer mensen worden geïmporteerd.
  Eigenlijk moeten uit een aantal overbevolkte Europese landen de overtolligen via emigratie worden gestimuleerd om in minder dicht bevolkte landen te gaan wonen, net zoals in de jaren 50-60 door Drees en onze koningin werd gepropageerd.
  In bv Afrika is nog ruimte genoeg.

 12.   

  Als ik vroeger op mijn Veluwe ging wandelen of fietsen kwam ik geen mens tegen.
  Nu gebeuren er ongelukken op de fiets en wandelpaden door teveel verkeer.

 13.   

  1 op de 4 inwoners van Nederland is allochtoon, in een tijdsbestek van een dikke 50 jaar.
  Laatste tijd nog in de Randstad geweest? Daar zijn de blanke een minderheid. Als de cijfers kloppen met eigen waarneming, wie durft er dan nog te zeggen dat omvolking een complottheorie is.
  Dan ben je of heel naïef, of gigantisch achterlijk.

  1.   

   Islamknuffelaars ontkennen in grote getale de omvolking

   1.   

    Siem,

    Die zijn dus naïef en gigantisch achterlijk ;)

  2.   

   Je zou er goed aan doen de begrippen allochtoon/autochtoon te definiëren. Autochtonen zijn volgens de CBS-definitie mensen “van wie de beide ouders in Nederland zijn geboren, ongeacht het land waar men zelf is geboren”. Alle anderen zijn allochtonen. Volgens die definitie zijn er inderdaad in Nederland ongeveer 25% allochtonen.

   Maar waar het in discussies als deze vaak om gaat zijn mensen met niet-westerse migratieachtergrond, niet-westerse allochtonen dus. Dat zijn er geen 25%, maar “slechts” ruim 13%. En daar zitten ook Suriname en de Antillen en de traditionele immigratielanden als Turkije en Marokko bij. Die vertonen de laatste jaren weinig groei. Die groei zit vooral in de nieuwe oorlogslanden.

   1.   

    ah door te definiëren worden de cijfertjes anders.
    Er is omvolking bezig in Nederland, als je dit door eenzijdige cijfertjes wilt bagatelliseren weten wij genoeg

    1.   

     Er komen er gemiddeld 50.000 per jaar bij, de meeste zijn jonge mannen die kinderen kunnen verwekken.

     O ja, Afrika is 700 keer groter dan Nederland en heeft 1,2 miljard inwoners. Als we niets doen is de stroom nog lang niet opgedroogd.

     Voor een beter beeld heb ik een foto gepubliceerd, kun je zien hoe groot Afrika is t.o.v. de EU.

     i.imgur.com/14vJfwB.jpg

    2.   

     Kijk Siemien even tijdens het thee drinken.

     Het CBS heeft de opdracht gekregen, van die club achter gesloten deuren, om het omvolken anders te gaan benaderen.
     De derde generatie in Nederland geboren Turken/Marokkanen enz, is als bijde ouders in Nederland zijn geboren Autochtoon.
     Het beste voorbeeld van de onzin van deze CBS regel, is die voetballer van Feyenoord, die kiest er voor, Turk te zijn, incl het Turks nationaal voetbalelftal.

     Dit Nederland is een keiverrot land geworden.
     Men laat zich van alles wijs maken.

     Ik ga weer gras maaien.

     1.   

      @Jumping
      Je bedoelt Orkun Kokçü? Dat is een mooi voorbeeld van een allochtoon volgens de CBS-definitie, beide ouders zijn namelijk in Turlijke geboren. Maar veel Nederlanders zien hem als Nederlander. Hij is dat duidelijk niet 100%., wanmt hij kiest voor Turkije. Maar ik weet ook een ander voorbeeld, waar meestal niet aan gedacht wordt. Ook autochtonen kunnen zulke stappen zetten, uit persoonlijke drijfveren. Bart Veldkamp is zo’n voorbeeld, die voor zijn schaatscarrière Belg werd.

     2.   

      Precies jumping,

     3.   

      En Piet doet net of we dom en vooral achterlijk zijn hè Piet

   2.   

    Piet,

    Ook westerse allochtonen zijn allochtonen. Hier heb ik inderdaad weinig tot geen moeite mee, maar het zijn allochtonen. In de zin van omvolking klopt het dat de inheemse bevolking langzaam kleiner wordt.

    1.   

     Piet,

     Aanvulling. Helaas zie ik vele kinderen van in Nederland geboren allochtonen ook als zijnde allochtonen. Dit komt door het ‘geweldige’ aanpassingsvermogen van met name Arabieren, en vaak ook negers.

     1.   

      @Sprookjesfiguur
      Inderdaad, ook Duitsers die aan de definitie voldoen zijn allochtonen. Maar in de discussies hier wordt zonder uitzondering met allochtonen de vluchtelingen/asielzoekers bedoeld. Dan moet je ook die cijfers erbij nemen of die definities noemen, anders wordt het misleidende informatie.

   3.   

    pietje praat weer poep en zegt “” Die groei zit vooral in de nieuwe oorlogslanden. “”

    Waarom zitten de opvangcentra dan vol met jonge marokkaanse en algerijnse mannetjes ? Sinds wanneer is het oorlog in Noord Afrika . Praat toch geen poep pietje

    1.   

     @mener cactus
     Je wordt erg vermoeiend. Er zitten relatief weinig Marokkanen (minder dan 7%) in AZC’s en nog minder Algerijnen. Minderjarigen waren er een paar dagen geleden maar 80. Deze cijfers komen van het COA. Jij hebt vast andere cijfers, maar geef dan s.v.p. ook de bron erbij.

     1.   

      Maar Piet er zitten Marokkanen in de azc’s dus wat lul jij nou met je cijfertjes.

     2.   

      @Siemien
      Opvangcentra zitten niet vol met jonge Marokkanen, dat waren er kort geleden 80 van 25.000. Dat lul ik met mijn cijfertjes.
      Maar ik begin je te begrijpen. Jij werkt blijkbaar zonder cijfertjes en gaat alleen op je eigen waarneming af.

   4.   

    Volgens jouw redenering dat 25% allochtoon is en dus 75% autochtoon, zou dat betekenen dat een veel grotere groep autochtone mensen hier in Nederland dus de oorspronkelijke bewoners voor
    Rechts stemmen als dat de statistieken laten geloven.
    ‘t betekent dus dat veel meer mensen uit jou kring ook rechts hebben gestemd als dat je wil geloven.
    De maatschappelijke druk om er opelijk voor uit komen is er niet. Dus de cijfertjes liegen niet.

    1.   

     @Ron
     Ik heb geen idee waarover je het hebt.
     Die 25% is overigens niet mijn redenering, maar volgt uit cijfers van het CBS.

     1.   

      Ah Piet dus als jij aangesproken wordt op hetgeen jij hier pretendeert dan verschuil jij je ineens achter de cijfertjes van het CBS.
      Omvolking is in volle gang druiloor

     2.   

      Je kunt praten als Brugman, je kunt zelf met feiten komen. Piet c.s. zullen het altijd ontkennen omdat ze mede initiators zijn en omdat ze stemmen op partijen die deze omvolking op de agenda houden.

     3.   

      @Siemien
      Ik gebruik inderdaad cijfers van het CBS. Daaruit vorm ik mijn eigen mening. Dat is geen verschuilen en zou iedereen hier moeten doen. Eigen waarnemingen zijn heel bedrieglijk zo wordt hier dagelijks bewezen.

    2.   

     @Piet.
     Ik vermoed dat er verschil is tussen begrijpen en willen begrijpen.
     Er wordt steeds geroepen dat maar een deel van Nederland voor rechts stemt. Dat wordt geroepen over de hele bevolking. Maar als blijkt (wat elk denkend mens al wist) dat 75% autochtoon daarvan de rechtse groep ineens veel groter is in verhouding.
     En die groeit per dag. Ik kwam wel eens in contact met een verstokte linkse dame die het heel hoog in het bolletje had. Die moest noodgedwongen door scheiding beneden haar stand in een sociale huurwoning gaan wonen. Nog geen half jaar zijn we verder nu maar door haar opgedane ervaringen met de allochtone medemens in haar wijk heeft ze het licht gezien en 100% voorstander Wilders geworden.

     Dus Piet de cijfertjes veranderen razendsnel en zijn geen maatstaf.

     1.   

      @Ron
      Goed voorbeeld, dat ene dametje op miljoenen anderen.
      Overugens krijg ik de indruk, dat je ervan uitgaat dat allochtonen niet rechts stemmen. Van die 25% allochtonen is maar 13% van niet-westerse afkomst, waarvan weer een deel uit vluchtelingen/asielzoekers met status bestaat. Hoe dat jouw cijfers beïnvloedt weet ik zo gauw niet.
      En die cijfers veranderen de laatste jaren niet razendsnel.

     2.   

      @ Piet.
      Lekker blijven geloven dat het 1 dametje betreft.
      Dat was een voorbeeld, toch wel erg gesteld dat dat zelfs uitgelegd moet worden.

      Steeds meer en meer mensen hoor ik klagen over het migratie beleid. Er is alleen 1 probleem er zijn tot nu toe maar 2 partijen die er iets aan willen doen en andere standpunten staan niet iedereen aan.
      Maar uiteindelijk worden of die andere standpunten ondergeschikt aan de frustratie omtrent de migranten of er komen meer partijen die dat ook gaan opnemen in hun “pakket”

      Kijk maar rond je heen veel EU landen gaan al naar rechts, NL blijft echt niet achter.

      Maar dan en dan ook pas dan, zal jij die mening gaan delen. Want het is gewoon en uit al je reacties op te maken dat je klakkeloos ongefundeerde en foutieve en manipulerend opgestelde onderzoeken aanhaalt zonder deze ook maar te checken. Dus dan zal je ook klakkeloos het rechtse beleid omarmen want de overheid houd immers niemand voor de gek

     3.   

      @Ron
      Ik baseer me op algemeen, behalve hier op DDS, erkende onderzoeken. Die zijn m.i. niet klakkeloos ongefundeerd en foutief en manipulerend opgesteld. Als jij dat wel vindt heb je daar vast heel goede redenen voor en die zou ik graag van je horen. Zo leer ik ook nog eens wat.

     4.   

      @Ron
      V.w.b. dat dametje, dan was zij zeker de uitzondering die de regel bevestigde. En die regel is, dat mensen niet zo gemakkelijk hun overtuiging verlaten. Als een enkeling dat wel doet, valt dat meteen op, zoals hier.

     5.   

      @ Piet.
      https://www.mariabode.nl/buitenland/rokje-te-kort-moslims-roepen-duitse-vrouw-tot-de-orden-vechtpartij/amp/

      Is dit ook uitzondering op de regel? Of is dit gewoon de keiharde realiteit aan het worden?
      Jullie kunnen lullen als brugman, zuigen als een…., de feiten verdraaien of wat je ook aanhaalt. Nutteloze moeite aangezien bij veel mensen de ogen opengaan.
      Dus blijf lekker geloven in wat door overheid gesubsidieerde instellingen je de waarheid voorschotelen.

 14.   

  “omvolkingstheorieën”
  ——–

  Ik weet niet of “omvolking” een bewust beleid is van de politieke elite……………………………..maar door de (vaak illegale) massa migratie heeft het dat wel tot gevolg.

  Als ik naar de grote steden van Noord/West Europa kijkt is de autochtone bevolking in grote delen van de steden vervangen door migranten.

  Als ik naar mijn eigen wijk (in een grote stad) kijk zijn de autochtonen al in de minderheid en is in de lokale winkelstraat nog maar weinig Nederlandse winkels over.

  Dus wel of niet bewust beleid; massa migratie heeft haar onomkeerbare demografische gevolgen die steeds meer zichtbaar zijn. Vooral in de grote steden van Europa.

  1.   

   Ritter beseft inmiddels ook dat de ‘omvolking’ geen bewust beleid is maar een verschijnsel van alle tijden en plaatsen, versterkt door de globalisering.

 15.   

  Omvolking is weer zo’n typisch woord, je kunt ook het woord cultuurverkr*chting gebruiken, iets uitgebreider zou zijn, volledige minachting naar eigen burgers, islamisering is zichtbaar, je hebt in deze ook de ontkenners die tevens het ontvolken ontkennen, ook wel islamknuffelaars genoemd

  1.   

   Ontvolken moet natuurlijk omvolken zijn, voordat taalnaatsies hun drukje en plasje komen doen

 16.   

  Hoezo “theorieën” er is niets theoretisch aan, kijk om je heen

 17.   

  Het is altijd beter om discussies als deze op basis van cijfers te voeren. Het CBS geeft als bevolkingsgroei voor de komende 40 jaar, dus tot 2060, 1,33 miljoen bewoners. Dat is ruim 7,5%. Dat getal komt tot stand door natuurlijke groei (het saldo van geboortes en sterftes) en het verschil tussen emigratie en immigratie (het migratiesaldo). Dat migratiesaldo is migratie van/naar elk land, inclusief de EU.

  Met omvolking wordt in het algemeen, zeker hier bij DDS, geduid op immigratie uit niet-westerse culturen, nog specifieker uit Afrika en het nabije Oosten. Volgens het CBS daalt dat migratiesaldo de komende jaren door beter beheerste instroom en meer uitstroom.
  Voor omvolking is een grote en blijvende instroom nodig uit één cultuur, waarbij ik me wel iets kan voorstellen bij de islamcultuur (hoewel die natuurlijk lang niet éénvormig is). De CBS-cijers tonen onomstotelijk aan, dat daarvan de komende 40 jaren geen sprake is.

  1.   

   Piet51.
   Het CBS geeft het verschil aan tussen emigratie en immigratie (het migratiesaldo), maar dit is een verdoezelend getal. Het geeft alleen aan met hoeveel mensen de bevolking jaarlijks groeit, maar zegt niets over de samenstelling.

   Voorbeeld: als er 150.000 immigranten uit islamitische landen binnenkomen en er vertrekken 90.000 Nederlanders, dan is het migratiesaldo 60.000. Maar de samenstelling is vermeerderd met 150.000 moslims en door de verdunning is de autochtone bevolking met 60.000 afgenomen. ‘Omvolking’ werkt tegelijk 2 kanten op.

   1.   

    @Peter Oudshoorn
    Het CBS geeft alle informatie die je maar kan wensen. Dus ook de samenstelling van de groep immigranten en emigranten.
    Ik denk, dat je deze cijfers interessant vindt, als je ze al niet hebt. Ik kijk vaak via opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/navigatieScherm/thema?themaNr=3600.
    Daar kun je bijvoorbeeld het volgende vinden:
    opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83793NED/table?ts=1566468727012

    Maar ook allerlei andere interessante gegevens zijn even gemakkelijk te vinden. En maak je geen zorgen, er blijft heel veel ruimte voor eigen interpretatie. Maar dat gebeurt dan wel op grond van feiten. En dat is precies wat in veel discussies hier ontbreekt. Zo zul je jouw voorbeeld niet terugvinden in deze CBS-cijfers. Want dat niet-westerse migratiesaldo is plm. 25.000 en niet de door jou als voorbeeld gegeven 150.000.

    1.   

     Piet51.

     Er staat in mijn reactie duidelijk ‘als voorbeeld’ en die term gebruik jij ook in je tegenreactie. Logisch dat de voorbeeldcijfers dan niet kloppen: ze waren als voorbeeld bedoeld.

     Vanavond ga ik de CBS-cijfers verder bekijken, nu heb ik geen tijd en geen zin.

     1.   

      Ik bedoelde geen kritiek op je voorbeeld te leveren. Overdrijving in een voorbeeld werkt altijd beter, is mijn ervaring ook. Maar ik wilde voorkomen, dat dat voorbeeld van jou een eigen leven gaat leiden. Ik beschouw jou toch als één van een paar hier geaccepteerde deelnemers, die gewend zijn eerst wat na te denken en dan pas te schrijven. Ik doe dat ook. Dat gebeurt hier helaas veel te weinig, hoewel de kritiek van die niet-nadenkende schrijvers er niet minder om is.
      Een goedbedoelde tip: pak die CBS-cijfers er altijd bij, want ze geven een beeld na grondig onderzoek. Je conclusies en vooral je interpretatie bepaal je zelf. Je hoeft het niet met het CBS eens te zijn, maar de regering vaart blind op CBS-cijfers en die koers is altijd nuttig om te kennen.

    2.   

     Piet51, ik had je nog een reactie beloofd. Die moet je vergeten: ik ben aan het verbouwen, ben nu stuk en heb geen energie om in CBS-cijfers te duiken. Een andere keer beter.

     1.   

      @Peter Oudshoorn
      Dank voor je reactie. Succes met de verbouwing en doe rustig aan. Ik zou die CBS-statistieken zeker later eens goed bekijken.

      Ik vind het overigens wel stuitend, dat deze heel normale en correcte reactie van jou mij positief opvalt tussen al die bagger die door anderen en elders over mij en anderen wordt uitgestort. Dergelijke reacties geven een heel merkwaardige indruk van rechts Nederland, terwijl ik, en jij waarschijnlijk ook, weet, dat het maar een heel klein deel is dat zich zo uit. Mensen die even voorbij komen op deze site, zullen misschien daaruit hun conclusies trekken. Rechtse vrienden en kennissen van mij komen hier in ieder geval niet, alleen al door de toonzetting van veel bijdragen en redactionele artikelen. De schrijvers van die negatieve en krenkende bijdragen doen hun rechtse medestanders heel erg tekort. Op mij komt het over als een soort massale zelfbevrediging, een uitlaatklep voor ongenoegens. Wat anderen daarvan vinden of daardoor besluiten, boeit hen niet.

   2.   

    Peter jonge, jij slaat de spijker zo geweldig op z’n harses naast de getallen die Dik geeft is 1 en 1 natuurlijk 2 echt ongelofelijk dat met name gasten als Piet en co dit willen bagatelliseren en graag willen afdoen als niet waar

    1.   

     @Siemien en Peter Oudshoorn
     Peter, dit bedoelde ik nou. De bruto migratiesaldi van Dik die hij netto presenteert worden door Siemien overgenomen zonder toets noch wat denkwerk. Ook heb ik de indruk, dat Siemien jou voorbeelden voor waar aanneemt. Juist dat wilde ik met mijn toelichting corrigeren en voorkomen.

     Peter, ik ga ervan uit, dat je me begrijpt. We zijn het oneens, dat is duidelijk, maar mag hier gelukkig. Maar ik ga ervan uit, dat je mijn intentie positiever beoordeelt dan leugens, landverraad of zoiets.

     Siemien en Dik vraag ik dat niet, want zij hebben zich al meerdere malen heel duidelijk uitgesproken.

     1.   

      Piet loopt hier de wijsneus uit hangen.
      De bruto migratiesaldo is netto! hebben we het niet eens over gezinsherenigingen, gerekend over meerdere decennia’s, wat Piet hier doet is maar een klein deel belichten, het gaat hier over omvolking, en Piet doet graag voorkomen dat hij met een stel imbecielen praat

     2.   

      @Siemien
      Je blijft maar proberen om je gelijk te halen. Het CBS hanteert als definitie van het migratiesaldo “Het aantal personen dat zich in Nederland vestigt min het aantal inwoners dat Nederland verlaat om zich buiten Nederland te vestigen”. Dat gaat dus niet alleen over vluchtelingen/asielzoekers, maar over iedereen, dus ook hun nareizende gezinsleden.

      Die opmerking over imbecielen heb zelfs bij benadering nooit gemaakt. Ze is volledig voor jouw rekening. Kijk eens naar je zelfbeeld.

     3.   

      Mijn referentie is het beleid dat wordt gevoerd en zichtbaarheid in onze maatschappij dus de realiteit, daar kan jij met cijfertjes niets aan veranderen.

      Ik heb niet gezegd dat je hebt gezegd dat je met imbecielen te maken hebt, ik zei, dat jij net doet alsof je met imbecielen te maken hebt, je lult met een dedain over cijfertjes waar ik echt van moet kotsen en die neem ik voor mijn rekening

  2.   

   De definitie in deze van omvolking begrijpt iedereen volkomen, uiteraard als Piet de letterlijke definitie neemt dan zou je kunnen stellen dat Afrikanen niet allemaal hier komen en Europeanen niet allemaal naar Afrika gaan.

   Verder zijn het gemiddelden op basis van Nederlandse gebruiken, gezinsherenigingen, migratie en vooral de islamcultuur is niet Nederlands.
   De leugen die we hier zien, de migratie stopt niet! die blijft maar doorgaan, de uitstroom daarin tegen is ook een wassen neus omdat we natuurlijk te maken hebben met 1 persoon eruit na tig jaar en hele gezinsherenigingen ervoor terug.
   Als je ontkent dat omvolking niet plaats vindt ben je echt van de pot getrokken.
   Het CBS is ook een links bolwerk natuurlijk

   1.   

    Natuurlijk vindt er omvolking plaats. De gelijkheidsevangelisten en de linksfascisten spinnen er garen bij. In de grote steden is het aantal allochtonen (niet westers) al meer dan 50%, bovendien krijgen zij gemiddeld meer kinderen.

    Daarnaast worden wij geleid door kartelpolitici die weigeren de grenzen te sluiten/controleren en die opzettelijk honderdduizenden gelukzoekers hebben binnengelaten. Sinds Rutte I waren dat er al meer dan 400.000.

    1.   

     Aantal verblijfsvergunningen (incl. nareizen & gezinshereniging) 2008 – 2016:

     2017 – 71 580
     2016 – 61.505
     2015 – 55.605
     2014 – 50.950
     2013 – 55.195
     2012 – 45.240
     2011 – 46.690
     2010 – 45.800
     2009 – 48.000
     2008 – 56.495
     Totaal – 537.060 (8 jaar)

     Bron (o.a.) statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=82027NED&LA=NL

     1.   

      @Dik
      Deze cijfers kloppen inderdaad, maar ze zijn wel van het CBS! Toch een bruikbare infobron?
      Het zijn overigens wel alle vergunningen, westers en niet-westers. Dus Duitsland zit er ook bij en zelfs terugkerende Nederlanders. De groep waar hier zoveel over te doen is plm. 25.000 van die 88.000 vergunningen uit 2018. Dit volgens hetzelfde CBS.

     2.   

      537.060 keer 30.000 euro p.p (gemiddelde wat pietje hanteert als kosten voor 1 gelukszoeker)
      16.111.800.000

      Dan liggen we toch wat eurotjes achter de wagen ofwel 2 miljard per jaar

      Kostbare hobby die gelukszoekers

     3.   

      @meneer cactus
      Je geeft een indrukwekkend rekensommetje. Maar onder die 537.060 migranten vallen ook die Duitsers, die ik niet van Sprookjesfiguur mag onderscheiden, evenals terugkerende Nederlanders. Maar die kosten geen € 30.000 per jaar, sterker nog, daaraan verdienen we in het algemeen geld. Je moet de migratiesaldi voor vluchtelingen/asielzoekers nemen.

      De tip die ik Peter Oudshoorn gaf, hoewel hij die waarschijnlijk niet nodig had, geef ik jou ook: lees je eerst eens in, bijvoorbeeld bij het CBS. En vorm dan pas je eigen mening. Mij kun je kleineren, of met denigrerende opmerkingen proberen de mond te snoeren. Het doet me niets, want ik heb toch in 99% van de gevallen gelijk, omdat ik erkende infobronnen gebruik, ongeacht hoe jij over die bronnen denkt. Of die mening hier zichtbaar wordt overgenomen, interesseert me ook niet. Mijn bijdragen worden in ieder geval door velen gelezen. Ik heb het vertrouwen, dat dat vooral redelijke rechtse en linkse lezers zijn, die hun eigen beelden vormen a.h.v. de diverse bijdragen.

     4.   

      @Piet51

      Dik gooit de cijfers van ALLE Verblijfsvergunningen voor bepaalde tijd; verblijfsgrond en nationaliteit op tafel.

      Duitsers vallen er niet onder (is EU) maar wel o.a. Zwitsers, Russen, Amerikanen, Australiërs, Nieuw-Zeelanders. Immigranten uit westerse landen die hier minimaal 5 jaar komen wonen voor o.a. gezinsvorming/gezinshereniging, studie, arbeid (expats, kenniswerkers, onderzoeker, in loondienst of zelfstandige).

      Best wel cynisch om die dan omvolking van Nederland te verwijten daar onder de overzeese landen best wel nazaten zullen zitten van ooit vertrokken Nederlanders.

     5.   

      @Mar
      Volgens mij vallen EU-migranten ook onder het migratiesaldo van het CBS, dat vorig jaar plm. 88.000 was. Zelfs terugkerende Nederlanders worden daaronder gerekend. Dan gaat het weliswaar niet over verblijfsvergunningen, maar wel over (her-)vestiging. Volgens de aanhangers hier volken die niet om, maar ze worden wel tot de idioot grote aantallen gerekend die de omvolking aannemelijk moeten maken. Het is allemaal zo verschrikkelijk dom! Tunnelvisie is een nog veel te genuanceerde benaming voor die houding.

     6.   

      Piet nuanceert graag zodat het net lijkt alsof er geen omvolking plaats vindt, het is echt te schofterig voor woorden om die 3 Duitsers te vergelijken met tientallen duizenden veelal Afrikanen met islamitische achtergrond, ook wel illegale migranten.

      Rutte denkt dat de Nederlander GEMIDDELD €3000,— verdiend

      Gemiddeld geeft en is altijd een ander beeld.

     7.   

      @Siemien
      Natuurlijk zijn de Duitsers in de minderheid, al zijn het er veel meer dan drie. Maar ze staan met hun migratiesaldo meestal in de top-tien: rond de 10.000 Duitse immigranten en rond de 8.000 Duitse emigranten maakt een migratiesaldo van 2.000 à 2.500.

     8.   

      @Piet51,

      Je hebt de gewoonte je uitspraken op feiten te baseren. De meeste reaguurders zijn hier echter niet gevoelig voor.
      Feiten zijn hier slechts meningen die je botweg kunt vervangen door andere meningen.

     9.   

      @Rodendorff
      Veel mensen hier zijn inderdaad niet gevoelig voor cijfers of andere feiten, of ze hanteren de verkeerde cijfers of de juiste cijfers verkeerd. Ook sommige politici hebben hier een handje van, zelfs ter linker zijde. Maar ik blijf ermee doorgaan, want er zitten onder die deelnemers ook verstandige mensen die zelfstandig kunnen denken. En sommige beginnen nu zelf cijfers te noemen en dat is een hoopgevend begin van gezonde gedachtewisselingen.

  3.   

   Quote….Volgens het CBS daalt dat migratiesaldo de komende jaren door beter beheerste instroom en meer uitstroom….
   Piet51 gelooft ook nog in sinterklaas en de paashaas..was nu maar naar specsavers gegaan piet en loop daarna eens door bv een den haag, utrecht, zaandam…je waant je echt niet meer in nederland.

   1.   

    @Original NL
    Ik loop regelmatig door Den Haag en Utrecht; in Zaandam kom ik niet vaak, helaas. Maar ik, gevoed door het CBS, heb het over de daling van het migratie saldo na vandaag tot 2060. Dat kun je vandaag nog niet in Den Haag zien.

   2.   

    Als het aan Jenny Douwes ligt en haar achterban worden wij wel gedwongen om in Sinterklaas te geloven, dat hoort bij onze cultuur. En typisch allochtonen doen enthousiast mee. Dus niet aanpassen is ook onderuit gehaald bij deze. Helder toch?

    1.   

     Nee Adolf Heinz, wat we zien bij mevr Douwes is een sterk staaltje cultuurbescherming, dat kun je van islamknuffelaars en cultuurverkr*chters als jou niet verwachten natuurlijk

  4.   

   blablabla pietje weer in de bocht

   Niemand weet hoe de bevolkingssamenstelling er over 40 jaar uitziet. Het cbs niet , de roverheid niet en zeker pietje met zijn defecte glazen bol niet.

   1 opmerking van een politicus zoals “wir schaffen das ” kan in 1 jaar 5 miljoen economische vluchtelingen op de been brengen die geheel het plaatje verstoren.

   Ik heb nog geen maatregel gezien of gehoord ie het rechtvaardigd om mee te nemen in je schattingen “” Volgens het CBS daalt dat migratiesaldo de komende jaren door beter beheerste instroom en meer uitstroom. “” Dit is absolute bull shit van de hoogste orde. Er zijn nimmer zulke grote stromen economische toeristen op de been geweest als nu. De cbs cijfers tonen derhalve niets aan pietje maar geven een schatting op hun persoonlijke gedachten. Die gedachten delen normale mensen niet omdat de praktijk anders uitwijst pietje.

 18.   

  Omvolking betekent letterlijk het ene volk vervangen door het andere. Dit is boven alles een politieke kwestie en heeft bar weinig met huidskleur te maken. Mensen ageren niet tegen een kleur of geloof, maar tegen het aantal immigranten en het disrespect van onze eigen normen en waarde. De politiek bewaakt onze normen en waarden niet maar gooit deze in de uitverkoop. Onder het mom van diversiteit en gelijkheid is tegenwoordig alles toegestaan. Tegenwoordig mag je geen brandweerman meer zeggen maar is het brandweerpersoon, dat is hoe ziek onze maatschappij geworden is. Zo is het doel van het marrakesh pact “to enhance immigration”. Niet zo gek dus dat er over (bewuste) omvolking wordt gesproken.

 19.   

  Voor jaren terug werden de mensen in Nederland aangemoedigd om 1 of 2 kinderen te krijgen. Ik snap nu waarom. We moesten ruimte maken en nu raken we overvol. Als dat geen “omvolking” is, wat is het dan. Kleur maakt me niet veel uit, maar de culturele verschillen wel en eigenlijk ben ik toch wel (zonder anderen te kort te doen) trots op mijn blank zijn.

  Kijk naar de Chileen als die op 22 jarige leeftijd al 3 kinderen heeft, staat ons wat te wachten.

  1.   

   Ga je nou excuses maken voor het feit dat een blanke Nederlander bent? het moet niet gekker worden natuurlijk.
   Ik ben trots op Nederland, ik ben trots dat ik blank ben, dit zegt niets maar dan ook niet over anderen.
   Omvolking gebeurt voor onze ogen en het gebeurt nu, diegene die dit niet bewust willen zien zijn cultuurverkr*chters als Lao, Eu, aytas, ASS, occult fantasietje, Gerland rukkeduk, adolf Heinz en consorten.
   Denk daar eens goed over na wat voor volk er tegenwoordig in ons land woont

   1.   

    Maar @Siemien, die anderen zullen misschien die trots van u niet delen. U praat over uzelf, maar hebt u uzelf verwekt ? Het is maar een toevalligheidje dat u bestaat. ( in de blanke uitvoering.) Dat is mijn konklusie.

   2.   

    Waar heb je het over Siemien?

 20.   

  In deze discussie worden de termen “Umvolkung” en ” Uberfremdung”door elkaar gehaald zijn wel beiden theorieën die door de nazi’s zijn bedacht.

  1.   

   Ja, het betreft hetzelfde nazistische gedachtegoed.

   Baudet lijkt te beseffen dat zijn politieke carrière en daarmee een winstgevend politiek verdienmodel in de knop is gebroken. Daarom gaat hij nu racistisch va banque.

   1.   

    Omvolking is inderdaad een vuile term die door de nazi’s werd gebruikt.
    Echter is het niet Baudet die deze term opnieuw heeft doen opleven maar onze (europese) politici.

    Overal wordt hierover vrijelijk gesproken, zoals in het marakesh pact, doel “to enhance immigration”. Ook wordt er in de politiek openlijk gesproken dat Afrika een deel moet worden van Europa.

    Dat de bevolking demografisch verandert is logisch, de wereld wordt immers steeds kleiner en we reizen met z’n allen steeds meer. Van omvolking praat je als de politiek opzettelijk dingen doet om de demografie van een land of werelddeel te veranderen.

    Als dit zo is heeft Baudet gelijk om dit te benoemen en maakt de precieze terminologie niet zoveel uit. Persoonlijk ben ik geen fan van het Marrakesh pact en nog minder om Afrika een deel van Europa te laten worden.

    Als je Baudet een nazi noemt snap je wat mij betreft de discussie niet. Er zijn mensen die zich terecht zorgen maken over de ontwikkeling van Nederland en Europa.

    1.   

     Ik noemde Baudet geen nazi maar constateer dat hij met zijn omvolkingsfantasieën aanschurkt tegen denkwijzen die ook bij de nazi’s gemeengoed waren.

     1.   

      De aandoenlijke heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     2.   

      Dit zinnetje gaat de sukkel Dik de komende weken tientallen leren plaatsen.

      Trollen hebben geen inhoud, ze kunnen slechts trollen.

     3.   

      De aandoenlijke noemt het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en hij heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

     4.   

      Rodendorf is hier natuurlijk het zuigertje aan het spelen.
      Omvolking is bezig door het beleid dat nu gevoerd oorwurm, het heeft natuurlijk niets met Baudet te maken.
      Nou is jou wens natuurlijk dat dit wel zo zou zijn natuurlijk, maar dat is meer uit het feit dat je een islamknuffelaar bent die een hekel heeft aan Nederland

     5.   

      Maar dat zinnetje is ook dé waarheid

     6.   

      Dik heeft natuurlijk volkomen gelijk. Lauwe Thee is weer terug onder de jongste nick Rodondendronn. Helaas.

     7.   

      Je hebt inderdaad niet gezegd dat Baudet een nazi is, maar je hebt wel gezegd dat omvolkingstheorie een verdienmodel voor hem is. Ik ben zeer tolerant tegenover alles en iedereen, maar houd niet van zieke politiek. Noem me zoals je wilt, woorden als nazi zijn immers inhoudsloos geworden. Feitelijk heb ik geen onwaarheden gezegd, maar dit is kennelijk hoe je anno 2019 een discussie met elkaar voert.

    2.   

     ” Van omvolking praat je als de politiek opzettelijk dingen doet om de demografie van een land of werelddeel te veranderen.”

     Eens. En ik denk dat “onze politici” het niet eens opzettelijk doen, maar uiteindelijk is het gevolg wél hetzelfde.

     Waar ik wel opzet zie is bij bijvoorbeeld Marokko en Turkije die via allerlei wegen druk en invloed uit blijven oefenen op mensen die vanuit hun landen zijn geemigreerd. Een zeer kwalijke zaak waartegen de slappe westerse leiders niets ondernemen.

     1.   

      Als je de omvolking slechts ziet als en demografisch verschijnsel dat plaatsvindt zonder bewuste sturing van politici dan is de complottheorie gecastreerd.

      Prettig dat je dit zo ziet, merlot.

     2.   

      Rodendorf is hier natuurlijk gewoon om te zuigen en om een minderheidsstandpunt in te nemen.

     3.   

      Om een minderheidsstandpunt te verdedigen en om een digitaal plasje te doen.

   2.   

    Lao is weer terug met nick nr zoveel.
    De demonisering van Baudet is zijn stokpaardje en tevens weggever.
    Walgelijk stuk ongeluk!

 21.   

  De omvolking is al een feit.Ik kom door mijn werkzaamheden in het hele land dus ook in de kleinste nederlandse dorpjes.Zelfs daar wordt het steeds meer zichtbaar.

  1.   

   Ja, de samenstelling van de bevolking verandert al eeuwen gestaag.

   Met ‘omvolking’ heeft dat weinig te maken, dat is een debiele racistische complottheorie van het niveau ‘islamisering’en ‘cultuurmarxisme’.
   Ze zijn keihard in de hoofden van degenen die er rotsvast in geloven maar hebben niets met de realiteit te maken.

   1.   

    Jawel rodendorf eikel, dat heeft het natuurlijk wel, je kunt het bagatelliseren wat je wil maar het is zichtbaar in geheel het land.
    Blijkbaar ben jij het type die Nederland graag in de verkoop zet, ontkent dat Nederland islamiseert en de grenzen graag helemaal open wenst

   2.   

    Het wijzen op de grote invloed van het cultuurmarxisme van de Frankfurter Schule op de generatie van 68 die op hun beurt grote invloed heeft gehad op de hedendaagse politieke correctheid en de vloek van de identiteitspolitiek heeft uiteraard niets met een complottheorie te maken.

    Dat is gewoon een nuchtere analyse van 100 jaar westerse geschiedenis.

    1.   

     Dat cultuurmarxisme is een rare rechts-populistische hersenschim die in de realiteit niet is terug te vinden. Mogelijk kent merlot denkers of politici met grote invloed die zichzelf trots cultuurmarxist noemen?

 22.   

  Politiek correct geneuzel hier. Omvolking is gewoon het woord wat er gaande is. Doen we niets , komt er omvolking. Gaan we er wat aan doen, komt er omvolking. Wat een links gelul man.

 23.   

  Al die linkse nsb,ers hier waar gereageerd op word…zonde van de tijd.
  Omvolken is precies wat de elite en Brussel opgedragen is door de nwo.
  We zien het gebeuren en we doen er nog niet veel aan…
  Eerst moet een groter deel van de autochtone bevolking in serieuze problemen geraken eer zijn bewust worden van het grote moslim gevaar.
  Het zal daarom nog even duren, tip van de profeet….bereidt jullie goed voor.
  Preppen, zelfvoorzienend wonen,en/of anders een mogelijkheid daartoe vinden…liefst met meerderen/gelijkgezinden.
  Op het moment van escalatie gaan dingen heel snel, vaak kan je niet meer dingen aanpassen of regelen, je moet klaar staan!
  reageren op linkse ratten hier is onzinnig en zonde van de tijd, tip 2 van de profeet….niet reageren op links gajes!

  1.   

   @Profeet
   Vandaar dat men IQ nu aan het fringen is, Man min tenen trekken soms krom ik zie in welk een pulp men kan promoveren.

   1.   

    Deze bijdrage van de heer Toetssteen wijst welzeker op een hoog IQ.

    :)

 24.   

  De demografische verschuiving krijgt een turbowerking.Steeds meer nederlanders gaan weg en moslims komen in grotere getalen binnen.En ze vermeerderen zich sneller.Dat wordt een steile grafiek voor de komende decenia.

  1.   

   @Jack Flash
   Het migratiesaldo voor Nederlanders daalt volgens het CBS al een paar jaar.

 25.   

  decennia

 26.   

  Theorie is niet het juiste begrip , demografie is de realiteit

  1.   

   Als rechtspopulisten brallen over omvolking dan bedoelen ze dat Europese regeringen een bewust beleid voeren om de oorspronkelijke blanke bevolking te vervangen door allochtonen.

   Dat is een hersenschim, net zoals het gewauwel over islamisering en cultuurmarxisme. Dit soort theoretische concepten hebben geen empirische basis en betreffen daarom eerder een religieus geloof dan feitelijkheid.

 27.   

  Verdrag Straatsburg 1975.

  1.   

   Licht toe, Jack.

  2.   

   Je kan een vlooi wat uit willen leggen Jack maar ze hebben geen hersens.

 28.   

  Gewoon ff googelen.Genoeg over te vinden.Het behoeft mijn uitleg niet.

  1.   

   @Jack Flash
   Dat z.g. verdrag uit 1975 was geen verdrag maar een resolutie van een vertegenwoordiging van het Europese parlement, de EU bestond nog niet, zonder verdere betekenis. Er is ook niets mee gedaan. Maar het wordt tegenwoordig tevoorschijn gehaald als een bindend document. ONZIN!

 29.   

  Is toch ook zo? Move along nothing to see here

 30.   

  Michael vd Galen heeft het weer eens niet begrepen, zoals wel vaker voorkomt.
  Omvolking heeft niets met huidskleur van doen, maar met de verandering van bevolking.
  Er komen de laatste jaren elk jaar zo’n 240.000 immigranten, vaak net laag IQ en weinig tot geen opleiding bij en er vertrekken zo’n 150.000 mensen, meestal met hoog IQ en opleidingen.
  Dat is 2,25% omvolking per jaar, ofwel in 20 jaar meer dan de helft van de bevolking vervangen, door mensen met een laag IQ en weinig tot geen opleiding.
  Daar gaat elk land aan kapot. Nederland dus ook.

  1.   

   Nee, Klepzeikert, de term omvolking slaat op de rechtspopulistische fantasie dat regeringen bewust zouden streven naar vervanging van de autochtone bevolking door allochtonen.

   Dat is bizarre onzin.

   1.   

    Omvolking bizarre onzin of niet, het resultaat is in heel europa te zien.
    In 1 generatie tijd is het straatbeeld drastisch verandert..en de verhouding autochtoon versus allochtoon valt steeds meer richting allochtoon.
    Überfremdung is zo gezien een betere term als omvolking want dat is wat er in feite gaande is.

    1.   

     De cijfers zijn gewoon terug te vinden Original. Gemiddeld komen er de laatste jaren zo’n 50.000 migranten per jaar bij en de grote steden bestaan voor meer dan 50% uit niet westerse allochtonen. Voor de linksfascisten is dit goed nieuws en toch ontkennen zij de omvolking. Het zijn omvolkingsontkenners!

     1.   

      @Dik
      Weer fout. In 2018 was er een migratiesaldo van 88.000, waarvan plm. 25.000 van niet-westerse afkomst. Het totaal is plm. 2,2 miljoen.

     2.   

      Precies Dik..het kan mij niet schelen wat voor cijfers er door wie dan ook geproduceerd worden.
      Ik heb ogen in mijn kop, linkse deugers lopen met oogkleppen.
      Wat links nou zo geweldig vindt aan de teloorgang van nl is mij een raadsel.

     3.   

      En omvolking is holocaust op de eigen bevolking. De omvolkingsontkenners zijn eigenlijk holocaustontkenners.

     4.   

      “De omvolkingsontkenners zijn eigenlijk holocaustontkenners.”

      Soms geloof je hier je ogen niet.

     5.   

      De aandoenlijke, hij doet z’n digitale plas en alles bleef zoals het was, sinds (minimaal) 2009.

  2.   

   @Joop Klepzeikert
   Je hebt vast ook onderzocht welk deel van die immigranten vluchteling/asielzoeker was en wie een andere achtergrond had. Niet gedaan? Dan zal ik je helpen. Het migratiesaldo voor migranten uit niet-westerse culturen is jaarlijks ongeveer 25.000.

   Van je cijfers kloppen alleen die 250.000, want dat zijn alle immigranten, inclusief terugkerende Nederlanders en EU-burgers. Over hun IQ weet ik niets in detail, maar dat zijn ook o.m. laag opgeleide Duitsers, Slowaken, Nederlanders en ook hoogopgeleide Syriers en Afghanen. Die 150.000 klopt als getal wel ongeveer, maar dat zijn diezelfde soort immigranten, dus met hoge en lage IQ’s. Je kunt je visie alleen onderbouwen met die 25.000 niet-westers migratiesaldo en, als je dat per se wilt, de IQ’s die daarvoor gelden.

   Hoe je aan je 2,25% begrijp ik. Je telt alle immigranten en alle emigranten bij elkaar op en neemt dat aantal als percentage van omvolking. Dat is een heel revolutionaire manier van statistiek bedrijven. In normaal Nederlands: ONZIN!

   1.   

    @Piet51

    Het heeft weinig zin om te vragen of men verder heeft gekeken.

    Dik is daar ook zo’n voorbeeld van. Zet https:// voor de link die hij geeft en je krijgt keurig te zien hoeveel verblijfsvergunningen met welk motief (asiel, arbeid, gezinshereniging etc.) er zijn uitgegeven. Dat ook mensen uit westerse landen zoals Amerika, Australië, Japan een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd (5 jaar) moeten aanvragen en aan dezelfde eisen moeten voldoen, zien ze niet en willen ze niet weten.
    En strijk en zet wordt opgegooid dat het CBS wordt geleid door een PvdA-er en dus onbetrouwbaar is.

    1.   

     @Mar
     Ik ga gewoon door met mijn “correcties/aanvullingen”. Ik heb eerder aangegeven, dat het mij niet gaat om reacties van andere schrijvers hier en al helemaal niet om instemming met mijn redeneringen. Het gaat mij vooral om die vele anonieme lezers, DDS zegt een grote lezersgroep te hebben, die kennis nemen van mijn informatiebronnen, zelf gaan kijken en zien dat de werkelijkheid toch wat anders in elkaar zit dan de deelnemers ons willen doen geloven. Dat doe ik niet alleen hier, maar ook op andere sites en ik heb medestanders die hetzelfde doen op weer andere sites. Ik moet wel toegeven, dat ik er hier op DDS wel heel druk mee ben.
     Oproep aan iedereen: als ik iets zonder bronvermelding beweer, vraag dan s.v.p. gewoon naar mijn bron, want dan ben ik vermelding ervan vergeten.

    2.   

     @Mar
     Het CBS wordt geleid door een PvdA-er? Dat wist iki niet, maar dit is heel zorgelijk. En dan is het nog erger, want de heer Tjin-A-Tsoi is volgens de CBS-definitie nog allochtoon ook, omdat zijn ouders uit Suriname komen, maar wel volledig omgevolkt zijn: vader half Chinees, de andere helft is gemengd met andere Surinaamse afkomsten en zijn moeder is half hindoestaans en voor de andere helft ook gemengd. Zeer ernstig!!! ;-o
     Ik ben benieuwd hoe de aanhangers van de omvolkingstheorie dit zien. Ik zei het eerder: hier moet meer gelachen worden.

     1.   

      @Piet51

      Weet niet of hij een PvdA-er is, maar in de begintijd van DDS was de directeur toevallig wel een PvdA-er en daarom geloofden ze ook niet in de cijfers die ze om de oren kregen.

  3.   

   Uitstekend verwoord. Geen speld tussen te krijgen.

 31.   

  Het is mij ook een volkomen raadsel waarom onze elite het werelddeel Europa, vol wil drukken met nog meer aanstaande daklozen. Hebben we van dat soort nog niet genoeg?
  Maar ze kunnen altijd nog vieze plaatjes gaan verkopen langs Griekse of Spaanse strandterrasjes.

 32.   

  Enkele decennia geleden scoorde Nederland op de wereldranglijst nog 102 IQ punten.
  Nu zitten we op krap 100.
  Het gaat niet goed met ons IQ. Dat heeft natuurlijk wel een groot voordeel, we kunnen daardoor ook de lesstof op de scholen op een lager peil instellen. Of doet men dat in de grote steden al?
  De grote filosoof Cruiff zei het al.”Elk nadeel heb z,n voordeel.”

  1.   

   @Drollevanger
   Inderdaad onze grote filosoof, maar die verdient het daarom wel om de naam goed geschreven te krijgen, lijkt me: Cruyff dus.

 33.   

  Gezeik van niks van de linkse herauten onzinnige wereldburgers inclusief de volledige overgave aan wat niemand zou moeten willen. Dit is het: er zijn veel te veel vreemdelingen binnen gekomen waar het Nederlandse volk niet om zat en zit te springen. Wat tegen alle politieke beloftes in was, die massa immigratie. Wat we als volk helemaal niet wilden. Ze hadden niet eens het recht om hier te blijven en dat is wat er verkeerd is gegaan: stompzinnigen gaven de indringers wel de rechten. Hoe illegaal ze ook waren en hoe ze de kluit ook bedrogen.
  Vreemdelingen, die het land, haar bevolking voor allerlei beroerde toestanden plaatsen waar niet de minste behoefte aan bestaat. Onze, ja onze belangen zijn ondergesneeuwd en onze eigen ontwikkeling naar vrijmaking van alle rotzooi, die in eeuwen over onze bevolking is uitgestrooid, is gestopt. Dit terwijl er keihard voor vrijheid gevochten is. Waar de halve bevolking van een aantal provincies aan ten onder is gegaan zoals in de Tachtigjarige Oorlog.
  En dan moet we ongevraagd de grootste rotzooi van anderen, die hier naar binnen dringen maar accepteren. Alleen hooguit hun belang, nooit de onze. We zijn er heel erg op achteruit gegaan.
  Je mag nog niet eens zeggen, dat onze politici voor een groot deel in de gevangenis horen. Nogmaals: we zijn er heel erg op achteruit gegaan. Het wordt nog erger. Voor ons de autochtone bevolking, die echt doorleefd dit land toebehoort.met uitzondering van de verraders en juist die krijgen alle gelijk van de wereld. Omdat ze gewierookt worden door alles wat van boven, het regime, komt. Verraders, die het gevoel missen, dat ze maar één eigen land hebben en het gevoel en respect voor de eigen bevolking met haar eigenwaarde en ontwikkeling missen. De immense overschatting van de onzinnige wereldburger sec, die meent dat alles wel onder één en dezelfde noemer moet en ondertussen de grootste rotzooi accepteert.

  1.   

   @Bes Tolen
   Een netto instroom van 88.000 migranten op 17.500.000 inwoners (0,5%), waarvan 25.000 niet-westerse migranten op diezelfde 17.500.000 inwoners (0,14%) “verkleurt” de bevolking niet en rechtvaardigt de term “omvolking” op geen enkele manier. We kunnen veel beter onze energie besteden aan de klimaatproblematiek.

   1.   

    Welke klimaatproblematiek? Die van de klimaathysterie, klimaatzwendel, klimaatmaffia?

    Of ons leefklimaat dat wordt vernietigd door de omvolking?

    1.   

     De CO2-verhalen knalden ons om de oren

     Door Leon de Winter op dinsdag 13 augustus 2019

     Waar is de CO2 gebleven? De deskundigen van het KNMI beloven ons warmterecords, maar het is kil voor augustus. Ik ben de lijstjes er eens op gaan nakijken – ik ben dol op lijstjes – en vond intrigerende feiten.

     In de top tien van warmste julimaanden in De Bilt, waar het KNMI zetelt, komt juli 2019 niet voor. Dit zijn ze: 2006, 1994, 1995, 1983, 2010, 1976, 1941, 1991, 1982. Ze variëren van 22,3 Celsius (2006) tot 18,9 Celsius (1982). De Bilt had in juli 2019 een gemiddelde temperatuur van 18,8 Celsius. Ja, de pieken naar boven waren opvallend hoog, maar de rest van de maand was gemiddeld minder warm dan het gemiddelde van de top tien.

     Pieken zijn heerlijk voor organisaties als het KNMI. De CO2-verhalen knalden ons om de oren, maar dat de gemiddelde maandtemperatuur van juli 2019 niet eens in de top tien voorkwam, werd ons door het KNMI onthouden.

     Doen alleen de pieken ertoe en niet de rest van de maand? Ik kon er online geen antwoord op vinden. Wel is duidelijk dat de pieken van het eerste deel van de twintigste eeuw zijn verdwenen omdat het KNMI de meetresultaten van die decennia heeft afgevlakt. Dat heet homogeniseren. Rond 1950 kwamen er nieuwe meetlocaties en -apparatuur, en op basis van verschillen tussen de oude en nieuwe locaties en apparatuur werden de oude temperaturen bijgesteld, en gek genoeg alleen naar beneden. Een onderzoeksteam onder leiding van wetenschapsjournalist Marcel Crok heeft daar uitvoerig over geschreven in het rapport Het raadsel van de verdwenen hittegolven (al een paar keer eerder vermeld hier), maar de media hebben daar weinig aandacht aan gegeven omdat Crok een lastpak is met vervelende vragen; Crok is een beetje een paria in het park van wetenschapsjournalisten, waar iedereen netjes over de aangegeven paden van het klimaatalarmisme schuifelt.

     Het lijstje van 13 augustus, ofwel gisteren, is ook interessant. Toen ik dit schreef was de dag nog volop gaande, maar Meteoconsult verwachtte in De Bilt een gemiddelde temperatuur van 14 graden Celsius. Niet schrikken: als dat zo was, was het gisteren de koudste 13e augustus sinds 1961. We moeten dus 58 jaar terug om zo’n koude 13-8 te beleven. Wat betekent dit? Vermoedelijk net zo veel als de piek naar boven. Laat het KNMI dit maar verklaren. Als er een verklaring is voor afwijkingen naar boven, moet er ook een verklaring zijn voor afwijkingen naar beneden, lijkt me. Of hebben de pieken naar beneden geen andere verklaring dan: het is het weer, dummy!

     “Hittegolven verdwenen door KNMI”

     Nee, ik ben geen klimaatontkenner. Onze planeet is een chaotisch, gloeiend heet bolletje dat aan de oppervlakte opvriest en afkoelt, met schuivende tektonische platen en vulkanen op het land en op de zeebodem, en dan hebben we kosmische en zonnestralen en nog heel veel andere krachten, zoals de veranderende stand van de aardas, die ervoor zorgen dat het klimaat altijd verandert tot over een paar miljard jaar de afkoelende zon gaat uitzetten en ons opvreet – dit heb ik begrepen uit de populairwetenschappelijke literatuur die ik al mijn hele leven verslind. Ik heb het hier al tientallen keren geschreven: de dissidente klimaatwetenschappers die ik graag lees, zoals Judith Curry en Richard Lindzen, ontkennen niet dat het klimaat verandert, maar ze relativeren de ernst van de menselijke bijdragen daaraan.

     Wat betekent het dat het gisteren in De Bilt kouder was dan op enige andere 13e augustus sinds 1961? Geen fluit. Maar betekent de piek naar boven in juli 2019 wel iets? Namelijk dat er sprake is van versnelde opwarming? Of ze betekenen allebei iets of ze betekenen allebei niets.

     Dit schreef Crok eerder dit jaar: „Een hittegolf treedt op als het in De Bilt vijf dagen minimaal 25°C is waarvan drie dagen minimaal 30°C. Het KNMI stelde in de media dat hittegolven nu veel vaker voorkomen dan een eeuw geleden. Die claim gaat echter pas op na de temperatuurcorrecties (in jargon homogenisatie genoemd) die het KNMI in 2016 doorvoerde. Vóór de correcties vonden er 23 hittegolven plaats in de periode 1901-1951 tegenover 19 hittegolven in de aanzienlijk langere periode 1951-2018 en kwamen hittegolven dus juist vroeger vaker voor. Door de temperatuurcorrecties van het KNMI verdwenen er echter 16 van de 23 ’oude’ hittegolven en werd de verdeling dus 7 hittegolven in de periode 1901-1951 tegenover 19 in de periode sinds 1951.”

     Crok is een integere man. Maar het KNMI wil niet met hem in discussie. Dat is toch vreemd voor een semi-overheidsinstituut dat de basis legt voor de meest diepgaande reorganisatie van onze samenleving sinds de Industriële Revolutie?

     Het volgende: toen bij ons vorige maand de warme pieken heersten, heersten er in het oosten van Europa en in Siberië andere pieken, namelijk ongewone koudegolven. De media vergaten dit te melden.

     Mijn dringende advies: heel veel bomen planten, gas behouden, en de ’transitie’ nog een paar decennia kalm voor ons uit schuiven want op een dag is er ’koude fusie’ en dan begint het avontuur van de vooruitgang pas echt.

     Telegraaf (EXTRA)

   2.   

    Piet51, vergeet u niet de reeds in Nl verblijvende personen met niet westerse achtergrond? Meer als 2 miljoen, rekening houdend met de herziene bepaling niet westerse allochtoon zijn het nog beduidend meer.

    1.   

     @Stanly2000
     Ik zelf vergeet niets, want ik citeer slechts. Er wonen in Nederland ongeveer 25% allochtonen, 13% is van niet-westerse achtergrond. Allemaal volgens het CBS. Die 2,2 miljoen zijn er de afgelopen twee generaties binnengekomen. Er komen jaarlijks niet zo heel veel niet-westerse migranten bij, namelijk ongeveer 25.000.

     1.   

      Piet51, volgens mijn CBS zijn er in 2018 69120 niet-westerse migranten bijgekomen. Zit wel iets van verschil in met uw 25000, bijna het drievoudige.

     2.   

      @Stanly2000
      Daar zit inderdaad een groot verschil tussen. Ik haal mijn info van het CBS Statline. Ik weet niet waar jou cijfers vandaan komen (uploads.gscdn.nl › uploads › 29cb1c0d9b_immigratiecijfers).
      Het kan een definitie-kwestie zijn. Terugkerende Nederlanders zijn voor het CBS migranten, EU-burgers ook. Verder geeft het CBS migratiesaldi, dus immigratie – emigratie. 69.120 lijkt mij veel als je nagaat dat er in AZC’s, de bron van niet-westerse immigratie, “slechts” 25.000 migranten verblijven.

 34.   

  In 2009 hadden we 18000 daklozen van vaak niet Westerse afkomst.
  In 2018 liepen hier 39000 mensen hier dakloos rond. De mesten van niet Westerse origine.

  1.   

   @Drollevanger
   Ik moet hier werkelijk elk cijfer corrigeren. Volgens het CBS is iets minder dan de helft van de bijna 40.000 daklozen van niet-westerse migratieachtergrond, dus niet de meesten. In 2018 waren dat er ruim 18.000. Dat is natuurlijk teveel. Zijn we het tenminste over iets wel eens.

 35.   

  Hopelijk zullen wij altijd een meerderheid hebben met liberal- en christelijk rechts politici. Wij hebben extreem rechts, noch extreem links niet nodig. Wij hebben denkers nodig, die samen willen werken om problemen op te lossen, en plannen voor de toekomst willen uitwerken. Extreem rechts kan leiden tot facist of nazi idealen; extreem links kan leiden tot communisme.
  Baudet is niets meer dan een copy-cat die extreem-rechts ideeen van enkele politieke
  leiders overneemt; hij is niet een individualist met eigen ideeen.

  1.   

   Wordt zo verschrikkelijk moe van de woorden facist en nazi. In elke tweet en reactie zie je deze woorden terug komen. Het erge is dat deze woorden totaal inhoudsloos geworden zijn. Op 5 mei krijgen we natuurlijk weer te horen dat de geschiedenis zich niet mag herhalen, maar elke dag krijgen deze woorden minder betekenis.

   Waarom nemen mensen niet meer de tijd om de symboliek waarmee ze communiceren te beheersen?

   Baudet is niet extreem, wil graag feitelijkheden horen en niet onderbuik gevoelens omdat hij zich graag informeert. En ja ik ken de boekenkast van Baudet, en deel van de boeken zouden het prima doen tijdens een geschiedenis les op school.

   Wat voor beleid heeft Baudet voorgesteld dat zo extreem was?

   1.   

    Zijn doelstelling om Europa blank te houden is mogelijk wel een tikkeltje extreem.

    1.   

     Baudet is een conservatief persoon met liefde voor zijn land.

     Ik snap precies waarom Baudet onze cultuur verdedigt, want door onze politici wordt onze hele cultuur weggehomogeniseerd.
     Dit is niet slechts een gevoel maar is direct zichtbaar. Pas was op de NOS dat onze geschiedenis moest worden aangepast omdat deze niet inclusief zou zijn.
     Paar dagen geleden komt naar buiten dat onze cultuur historische musea moeten worden aangepast voor eenzelfde reden.
     Straat namen zoals de witte de wit straat moet worden aangepast, vanwege eenzelfde politiek.

     Feesten zoals Sinterklaas zijn helemaal kapot gemaakt door de extreem linkse politiek. Sinterklaas was de perfect, elk kind wil altijd Zwarte Piet zijn.

     Ja Baudet wil zijn cultuur beschermen, niks mis toch. Ik ben blij met de verschillende culturen. In Nederland zie je Nederlanders, in Frankrijk Fransen en
     in Italie Italiaanen. Compleet verschillende culturen, in compleet verschillende landen is iets wat ik enorm waardeer juist omdat we allemaal anders zijn.
     Waarom denk je dat er zoiets bestaat als cultureel erfgoed?
     Europa is hoofzakelijk blank, en Afrika hoofdzakelijk zwart… so…

     Ik wil niet weggehomogeniseerd worden in het land waarin ik ben opgegroeid en thuishoor. Noem het extreem…

 36.   

  multiraciaal is het probleem niet.Multicultureel kan problemen opleveren.

  1.   

   De politiek is het probleem. Ik denk zelfs dat multicultureel geen probleem hoeft te zijn. Indien de politiek onze culturele grenzen zou bewaken en de Nederlandse identiteit centraal zou stellen zou het geen enkel probleem zijn. Andere culturen zouden zich dan kunnen manifesteren binnen de onze. Onze cultuur moet weg, daar ligt het probleem!

 37.   

  Begrijp me goed Piet51 ik vind u gewoonweg een niet-acceptabel. Uw bijdragen hier vind ik onzinnig want anderen hier zijn heel goed met de situatie op de hoogte en die is heel slecht. Nederland was een mooi land maar dat is verpest. Europa is verpest. Het wordt alleen maar erger. Ik zie niets in u.

  Overigens zie ik niets goeds in de migratie van Polen. Het is nog altijd een fanatiek Rooms volk. In de tijd van Karel de Grote en later namen de Westslaven de verovering van gebieden oostelijk van de veroverde respectievelijk te veroveren gebieden door Karel de Grote waar. Dat in verbond met het Vaticaan voor het Vaticaan. De uitroeiing van hele Germaanse stammen wordt nooit genoemd maar is één van de grootste misdaden in de Europese geschiedenis. Nu worden in eigen land die Polen, die naar hier vertrekken, vervangen door Viëtnamezen. Ook Rooms. Niet alleen Polen zal er mee te maken krijgen. Ook oostelijker. De hand van Rome zit er zeker achter. Altijd de pest voor Europa.

  1.   

   @Bes Tolen
   Je vindt mij niet acceptabel? Dat is vreemd, want ik doe niet veel meer dan doorgeven en herhalen van wat elders aan informatie en cijfers te vinden is. Dat doe ik om de heel eenzijdige beelden wat te nuanceren. Helaas willen de meeste deelnemers hier die genuanceerde beelden niet lezen. “Mijn” cijfers worden niet op prijs gesteld. Dat is niet erg, maar dan zou je er andere cijfers naast moeten zetten, zodat lezers hun eigen mening kunnen vormen. Maar die andere cijfers zijn er niet. En dan blijft er niets anders over dan gevoelsmatige oordelen en scheldpartijen. Dat is wat hier gebeurt. En er zijn een paar zondebokken, zoals ik en nog een paar, die hets dan moeten ontgelden. Maar wij kunnen de werkelijkheid niet ontkennen.

   Het hier geopperde idee van betaalde trollen is natuurlijk te gek voor woorden. Iemand die dat beweert maakt zichzelf en DDS veel te belangrijk. Leuk voor het zelfbeeld, maar verder hebben die suggesties geen enkele betekenis.

 38.   

  Omvolking is van alle tijden, en zeker in in wereld waarin zo gemakkelijk gereisd kan worden.
  Echter, het gevaar van de huidige omvolking ligt in de verandering van het geloof. Het is niet erg als er meer mensen met een kleurtje komen, het is wel erg als dat Islamieten zijn. Die vormen namelijk een bedreiging voor onze vrijheid en democratie.
  Een ander gevaar is, dat de mensen, die op de vrije westerse wereld af komen, uitsluitend van de vrijheden en rechten gebruik willen maken, en de plichten aan hun laars lappen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!