Thierry Baudet: ‘Partijkartel drukt klimaatplannen door, daardoor alles – horeca, reizen, bioscoop – nu duurder!’

Dagjes uit zit er voor veel mensen niet meer in: veel te duur. Dat hebben we te danken aan het partijkartel, aldus Thierry Baudet. Die is genoodzaakt voor de peperdure klimaatplannen de belasting op zo’n beetje alles te verhogen. “Aburd en volkomen zinloos,” aldus de FVD-voorman.

Dikke pech voor arme gezinnen die ook een keer een dagje uit willen. Zit er mooi niet meer in, zo rekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor. Amusementsparken, bioscopen, zelfs een drankje ergens drinken… al dat soort prijzen zijn de afgelopen vijf jaar met astronomische bedragen gestegen:

“De prijs van een dagje uit is in de afgelopen vijf jaar gemiddeld sterker gestegen dan de consumentenprijzen. Vooral de toegangsprijs voor musea en dierentuinen is gestegen; deze was in juli 2019 17 procent hoger dan in juli 2014. Ook bij de entree voor attracties, evenementen, bioscopen, theaters en concerten is de consument duurder uit. Dit meldt het CBS op basis van de meest recente cijfers over consumentenprijzen.

Bij een dagje uit hoort naast de toegang voor een attractie of evenement vaak ook een hapje eten buiten de deur. Eten en drinken in een restaurant kost bijna 12 procent meer dan in juli 2014. Vooral fastfood werd duurder, de prijzen in deze categorie stegen in vijf jaar met 15 procent.”

En alhoewel er zeker ook slecht nieuws uit de FVD-stal klonk vanochtend, was partijleider Thierry Baudet vastberaden en liet ook een positief geluid horen: Forum voor Democratie gaat zich tot het uiterste verzetten tegen die bizarre acties van de ‘kartelpartijen’, zo kondigde het Kamerlid aan op Twitter:

“Alles wordt duurder. Horeca, reizen, parkeren, bioscoop. De koopkracht daalt. Komt door VVD, CDA en de andere kartelpartijen die absurde en volkomen zinloze klimaatplannen willen doordrukken en daar al onze welvaart voor willen opofferen.”

Natuurlijk werd dat geluid dan ook weer ogenblikkelijk belachelijk gemaakt op Twitter, want feit is inderdaad wel dat de prijs van een Efteling-ticket niet direct samenhangt met de subsidie voor een nieuwe onrendabele windmolen. Maar toch: feit is dat die laatste ergens van betaald moet worden. Van belastinggeld, nota bene. En als de overheid de uitgaven ophoogt, dan moet het één van de twee volgende dingen doen: bezuinigen op iets anders, of meer belasting heffen. Onder Mark Rutte is het wel duidelijk waar men voornamelijk voor gekozen heeft…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. DidiMadloba

  Baudet is de ultieme ultra-populist. In elk geval heeft hij meer fantasie dan Wilders, die na 15 jaar nog steeds de islam de schuld geeft van alles wat hem niet bevalt.

  Dan ziet Baudet zo’n simpel krantenberichtje over prijsstijgingen over een aantal jaren, en dan heeft hij de verbinding al gelegd: het klimaatbeleid! Wat krakende onzin is, want die stijgingen zijn al begonnen lang voordat het klimaatbeleid vorm kreeg in z’n huidige vorm. Evengoed kun je beweren dat die prijzen stijgen omdat er nog onvoldoende aan het klimaat gebeurt.

  Wie ziet Baudet nog als een jong, fris geluid? Hij liegt als een bejaarde. En geeft daarmee tegelijk blijk de kiezer te minachten, omdat hij kennelijk verwacht dat die de flauwekul van Baudet slikt. Dan moet je wel erg verblind zijn door zijn zogenaamde charme.

  1. Malsi Marbh

   Natuurlijk heeft Baudet gelijk, hij gaat de grootste worden omdat de NL-burger niet langer bestolen wil worden.

   1. Original NL

    Q….omdat de NL-burger niet langer bestolen wil worden…….
    De nl burger met een IQ van 100+….de overige 75 % randdebielen stemmen vast wel weer op rutte of de pvda.

   2. Sans Rancune

    Baudet wordt niet groter door op een berg te staan. (Seneca)

  2. ZiggyStardust

   Ben zelf lid van FvD, maar moet zeggen dat Baudet volgens mij de plank nu wel mis slaat. Pretparken zijn voornamelijk duurder geworden omdat we geen genoegen meer nemen met een draaimolen. Die belastingverhogingen voor klimaatdoelstellingen en energietransitie moeten nog ingevoerd worden, die gaan zeker nog een verrassing en probleem worden, een tientje entreeprijs verhoging van een pretpark gaat daar volledig bij in het niet vallen. En verder blijkt steeds meer dat Wilders op alle fronten gelijk krijgt, alleen zal dat tot het bittere einde ontkend worden om rechts niet in de kaart te spelen. Het beste voorbeeld hiervan is de islamisering van Indonesië, waar een voorouder van Wilders vandaan komt. Mooi stuk daar over in de Volkskrant. Weg vrijheid voor homo’s en transseksuelen. Stokslagen en gevangenisstraffen krijgen ze nu. De islam is hetzelfde als kanker. Doe je er niets aan dan zaait het zich uit en maakt het alles kapot.

   1. Garland S. tucker

    Kijk een lid, die denken na voor ze ergens instappen!

    Laat je geluid goed horen!

    Beter dan die gratis meehoppers op het succes.

  3. AS210854

   Didi, dat jij je zelf als een liegende bestempeld moet jij weten, maar ga niet voor mij zulke onzin
   schrijven.

  4. logisch denken

   zeg trol , dit topic gaat over de energietransitie , je weet wel dat belachelijke kostbare plan om alles en iedereen om te zetten naar elektriciteit terwijl de energiebronnen daarvoor niet beschikbaar zijn noch beschikbaar komen.

   Overigens is de voorgestelde energietransitie de grootste last voor het klimaat en milieu door alle goed werkende spullen die vervangen moeten worden . Linkse adepten hebben daar wat moeite mee en proberen daarom andere te shamen in plaats van op het onderwerp tereageren

  5. Kwak

   Jouw politieke kleur is hier op DDS allang bekend, Idi Apboldam.

 2. Piet51

  Ik begrijp iets niet en aan mijn IQ kan het niet liggen. Veel diensten en producten worden duurder, mee eens. Maar dat kan toch niet liggen aan een klimaatbeleid waaraan nog bijna geen cent extra is uitgegeven? Sterker nog, waarvan nog alleen maar globaal bekend is hoeveel dat gaat kosten en wat het oplevert. De voornemens van de regering wijzen juist op een budgetneutrale kostensituatie voor burgers. Of dat gaat lukken is natuurlijk de grote vraag, maar erg negatief is het niet voorgesteld. Waar komen dan die prijsstijgingen vandaan??? De BTW is hier en daar verhoogd wat een prijsstijging van plm. 3% veroorzaakt. Als je de inflatie, die de afgelopen jaren niet zo hoog was, ook meerekent is een verhoging van 10 à 17% in 5 jaar natuurlijk vervelend, maar voor een groot deel verklaarbaar uit BTW en inflatie. Die overblijvende procenten worden o.m. veroorzaakt door hogere kosten. Niet alles is een complot van de klimaatlobby.

  1. logisch denken

   ik neem het je niet kwalijk pietje dat je ongehinderd door enige kennis deel neemt aan de discussie. Dat is een gewoonte van je maar om je linkse droom even te verstoren , de verhoging van de energie belastingen is voor bedrijven een slag in de nek, het maken van een VERPLICHT energie rapport is kostbaar en moet jaarlijks herhaald worden , bedrijven MOETEN een percentage CO2 bezuinigen op de uitkomsten van het rapport wat meestal tot debiele investeringen leidt die geen terugverdientijd hebben.

   Slechts mensen met een IQ van 10 praten over een budgetneutrale energietransitie. De uitbreiding van het hoogspanningsnet en het middennet kost miljarden. Vervolgens
   moet de spanning de wijken in en mag de burger nog vele miljarden aftikken om hun 1 aderige 230V te laten omzetten naar 3 x 230V om de warmtepomp en elektrisch koken mogelijk te maken. We hebben de berekening over de laadpalen en de benodigde infra voor de laadstations dan nog niet eens meegenomen. We hebben dan enkel gesproken over verdeling van de spanning en hebben we nog niet geinvesteerd in spanningsbronnen en opslagsystemen.

   Je moet een volslagen idioot zijn om ook maar 1% te geloven van de onzin van den Haag. Uiteraard mag jij trouw blijven volgen pietje dat zijn we van je gewend. Veel suc6 met je linkse sprookje pietje en droom zacht verder

   1. Piet51

    @logisch denken
    Je komt niet veel verder dan ik beweerde en de rest negeer je gewoon. Die miljarden die het klimaatbeleid zouden kosten (je laat de opbrengsten weg, maar dat vind je blijkbaar verdedigbaar) staan allemaal nog niet in rijksbegrotingen en worden dus ook nog niet via belastingen geïnd. Voor jouw herinnering, het ging om de koppeling van prijsstijgingen aan klimaatbeleid, die idiote riedel van baudet.
    Maar je begint met het opnoemen van een aantal lastenverzwaringen voor het bedrijfsleven, die ik noemde, alleen niet bij naam, als oorzaken van die paar ontbrekende procenten prijsstijging. De rest is inflatie en BTW-verhoging.

    Je probeert me wel steeds als uitermate dom voor te stellen, maar in de praktijk valt dat reuze mee, is mijn ervaring. Mensen die zoiets voortdurend over anderen moeten laten weten, hebben meestal geen sterkere argumenten in een discussie. Ga vooral zo door.

    1. logisch denken

     Er zijn geen opbrengsten mafklapper. Omschakelen van een gas gestookt fornuis naar een elektrisch gestookt fornuis begint met de ombouw van je meterkast en vervolgens het weggooien van het gasfornuis om te vervangen door het elektrische. Ben je nu werkelijk zo ontzettend stom dat je niet begrijpt dat hier enkel kosten zijn. Deze is niet voor het bedrijfsleven – want daar is de pijn nog veel groter – maar voor nagenoeg elke burger.

     De roverheid kan de inkomsten uit energie niet missen. Je hebt dus werkelijk geen idee wat de werkelijke kosten zijn das duidelijk. Je bent een onwetende. Ik hoef je dus je niet te framen als dom dat doe jezelf uitstekend. Ga vooral zo door en vooral niet op de argumenten reageren.

     1. Piet51

      Maar, beste logisch denken, je vergeet iets belangrijks. Ik ben niet te beroerd om je dat uit te leggen. Je hebt het over particulieren en dat is weiswaar off-topic, maar ik informeer je toch graag. Overschakelen naar elektriciteit vergt voor particulieren inderdaad hoge investeringen. Die meterkast ombouwen zijn misschien wel de minst belangrijke. Gasfornuizen hebben niet zoveel mensen meer. Die hebben een kookplaat op gas of elektriciteit. Die gaskookplaat vervangen door een inductie- of keramische kookplaat kost zo’n € 400 plus eventueel een aansluiting. Ik heb dat pas laten doen, kosten € plm. € 1000, incl. Perilex-aansluiting. Maar dat scheelt wel het gasverbruik, elk jaar weer. Ik ken het gasgebruik voor mijn oude kookplaat niet, maar dat schijnt elektrisch gemiddeld € 75 per jaar goedkoper te zijn bij de huidige energieprijzen. Voor verwarmen verbruik ik plm. € 1.800 per jaar aan gas. Dat vervalt na de transitie en het vrijkomende geld kan ik gebruiken voor elektriciteit en investeringen in elektrische energie. Over 15 jaar bijvoorbeeld is dat € 27.000. Met andere investeringen gaat het net zo. Investeringen doet men om er beter van te worden door bijvoorbeeld lagere energiekosten. Dat vrijkomende geld kan worden gebruikt. En het hangt volledig af van de financiële constructies die straks worden aangeboden, of e.e.a. rendabel wordt. Dergelijke rekensommetjes maken mij voorlopig nog niet somber. De grootste fout en eigenlijk ook wel een erg domme fout is het beoordelen van dergelijke veranderingen onder de condities van vandaag, want die condities gaan nu juist heel grondig veranderen. Door dat niet mee te nemen en af te wachten of meteen verzet te plegen kom je nooit tot realistische uitkomsten. Het allerbeste advies vandaag is rustig afwachten tot er meer helderheid komt over te verwachten kosten en investeringen. En vooral, …………… laat je niet het hoofd op hol jagen door mensen als Baudet. Zij weten echt niet waarover het gaat en wat de consequenties zijn.

      Maar, zoals hiervoor al opgemerkt, in het topic ging het over prijsstijgingen door Baudet gekoppeld aan een nog niet uitgewerkt en geïmplementeerd klimaatbeleid. Wat dat betreft slaan het voorgaande van mij en jouw inleidende beweringen en veroordelingen helemaal nergens op. Excuus.

     2. merlot

      Wie zou de ellenlange posts van Pietje de zelfpijper nog lezen?

      Ik ik ieder geval niet.

     3. logisch denken

      beste mafklapper, het scheelt helemaal niets , je gasprijs wordt straks vervangen door je elektriciteitsprijs of denk je dat dat de roverheid met minder ecotax vooruit kan ? Je bent niet elektrisch goedkoper want het belasting verlies van rupsje nooit genoeg moet gecompenseerd worden pietje.

      Wat dacht je van de energiebronnen die we niet hebben ? wie gaat die betalen ?
      Wat dacht je van een een uitbreiding van het elektriciteit net in de wijken met minimaal een factor 5 wie gaat dat betalen ?
      Wat dacht je van een uitbreiding van het middennet met een factor 5 , wie gaat dat betalen ?
      Wat dacht je van een uitbreiding van het hoogspanningsnet met een factor 5 , wie gaat dat betalen ?
      Wat dacht je van de kleine 1 miljoen mobiele laadpalen voor de tesla , wie gaat dat betalen ?
      Wat dacht je van het draadje naar de laadpalen , wie gaat dat betalen ?
      Wat dacht je van de ombouw bij de bedrijven , wie gaat dat betalen ? Wat dacht je van het jaarlijkse energiemanusscript wat elk bedrijf verplicht moet laten opstellen ?

      Hoe kan jij nou stellen dat elektrisch goedkoper is dan gas mafklapper? De codities gaan zeker veranderen want het verlies aan accijnzen aan de pomp moet in de elektriciteit prijs verrekend worden, het gebruikte vermogen aan de paal moet betaald worden , alle investeringen om over te gaan naa elektriciteit moeten betaald worden . Slechts idioten beweren dat we goedkoper uit zijn.

      Dan even puntje 2 , het gaat toch om een CO2 reductie ? Waarom starten mafklappers die de energietransitie een warm hart toedichten altijd over geld ? Ik wil graag die CO2 reductie zien die men graag onzichtbaar houd omdat men bang is voor de publieke reactie.

      Omschakelen naar elektriciteit is geen investering maar zijn enkel kosten voor bedrijfsleven , roverheid en industrie. De burger mag de volledige rekening betalen. Als je dat niet wilt of kan begrijpen heb ik echt medelijden met je pietje.

     4. logisch denken

      ik wou hem graag serieus nemen Merlot. Misschien heeft ie meer woorden nodig om een puntje te maken maar zijn woordenbrij zijn enkel contradicties. pietje wil maar niet begrijpen dat er maar 1 groep is die alles betaald en dat is de belastingbetalende burger.

      Hij is zelfs zo buiten de werkelijkheid dat hij denkt dat energie goedkoper wordt. Je bent dan een mafklapper die ongehinderd door enig verstand de groots mogelijke onzin verkondigd

     5. merlot

      @ Logisch Denken: Ik ben inmiddels zover dat ik z’n posts niet of nauwelijks meer lees. Slechts 2 anderen hebben die eer: Rosasolis en Mad Didi.

     6. Piet51

      @Merlot
      Maar, merlot, ik schrijf niet om antwoord van jou of iemand anders te krijgen. Ik schrijf, om zoveel mogelijk mensen mijn onderbouwde mening te laten lezen. En zoals je zelf maar een heel mager forum, met maximaal twintig deelnemers.
      Ik weet van fora in het algemeen, dat er goed gelezen wordt door een vaste groep lezers, maar dat relatief weinigen reageren, omdat ze bang zijn gekielhaald te worden. Ik kan me dat hier voorstellen.

     7. Malsi Marbh

      “Wie zou de ellenlange posts van Pietje de zelfpijper nog lezen? Ik ik ieder geval niet.”

      Ik natuurlijk ook niet, het is een linksaffer die het gelijkheidsevangelie aanhangt.

     8. Piet51

      @logisch denken
      De discussie over wie dat alles uiteindelijk betaalt is zinloos en leeg. Natuurlijk betaalt uiteindelijk de burger alles, via belastingen of duurdere producten. Een enkele vermogensbezitter ziet zijn vermogen misschien iets langzamer groeien, maar dat is het dan ook.

      Maar er zijn ook veel baten. Ik ga je niet uitleggen hoe de geldstromen samen zorgen voorde noodzakelijke investeringen, want ik heb de indruk dat je het niet wilt begrijpen. Alleen dit. Als we van de fossiele energie af zijn en het doen met zon, wind en andere natuurlijke bronnen, scheelt dat een boel inkoop op de energiemarkt. Net als bij gezinnen, zal ik maar zeggen. En daar kun je al een boel mee doen. Hierover zijn veel boeiende en zeer lezenswaardige rapporten geschreven. Ik zou je willen aanraden hier eens wat tijd voor te nemen.

      Maar boven alles geldt, dat de energietransitie ook geld mag kosten. We hebben er een zooi van gemaakt en dat laat zich niet budgetneutraal oplossen. Ik was o.m. betrokken bij een energiecoöperatie en daar zie je ook nogal wat mensen die mee willen doen, omdat het allemaal goedkoper zou worden. Dat idee moeten ze eerst loslaten, pas daarna kunnen ze goed meedenken.

      Merlot, excuus voor al deze woorden. Als je het tot hier volgehouden hebt, ben ik helemaal gelukkig.

     9. logisch denken

      onderbouwde mening pietje ???

      laat me niet lachen , te dom om te willen begrijpen dat gemiste belastingen straks anders binnen geharkt gaan worden via het elektriciteitsnet omdat de roverheid de totale inkomsten begroot heeft en niet willen begrijpen dat als alles elektrisch moet het netwerk met een factor 5 uitgebreid moet worden (calorische waarde gas omgezet naar elektriciteit) .

      Buitenom deze twee keiharde feiten wil onze pietje met zijn onderbouwde mening niet zeggen wat of welke energiebron dat grote elektriciteitsnetwerk gaat voeden

      Je hebt dus geen onderbouwde mening maar je hebt een mening waar je alle realistische feiten pareert en doorborduurt op luchtfietserij pietje.

     10. Piet51

      @logisch denken
      “Je moet een volslagen idioot zijn om ook maar 1% te geloven van de onzin van den Haag.” Maar er lopen tig elektrotechnische ir’s rond in Nederland, ik ben er één van, die dit allemaal veelbelovend vinden. Maar die kijken wel iets verder dan jij doet. Zij zien mogelijkheden, maar ze zien ook dat er nog veel ontwikkeld moet en kan worden.

      Verder vergeet je volgens mij bij die factor 5 aan meercapaciteit het rendement van warmtepompen van 400 à 500% te verrekenen. Het gaat hier m.i. niet om de calorische waarde van elektriciteit t.o.v. die van gas, maar om rendementen van die verschillende systemen (gasketels en warmtepompen). bovendien laat je heel andere mogelijkheden helemaal buiten beschouwing.

     11. logisch denken

      ga even bij je IR vragen domme pietje , 1 joule is 1 joule of die nu uit gas of uit elektriciteit komt , het totaal benodigd opgenomen vermogen blijft altijd hetzelfde. Wet op behoud van energie sukkel en reden nr 1 waarom de imbicielle energietransitie niet kan sukkel

      je bent echt een mafklapper

     12. Piet51

      @logisch denken
      Maar die Joules energie die de warmtepomp verbruikt, levert 4 à 5 maal zoveel Joules aan warmte op en dat zou je in je berekeningen van die capaciteitsfactor moeten laten zien. De calorische waarde van gas is inderdaad 5 à 6 maal hoger dan van elektriciteit, maar dat veel hogere rendement vergoedt veel. Er is ongetwijfeld veel meer elektrische energie nodig, maar veel minder dan die factor 5.

    2. henk43

     Opvallend voor mij is dat waar Piet 51 netjes blijft zijn reageerders(o.a.l.d en merlot) vervallen in obscure vaak beledigende taal waarmee zij hun eigen argumenten te niet doen.

     1. logisch denken

      tja soms wordt je wat te moe als men volhard in luchtfietserij en alle realistische feiten pareert en niet beantwoord. Dan is mafklapper nog een nette benaming toch voor iemand zonder realiteitsbesef ?

      De argumentatie blijft de argumentatie en geen enkel woord kan die feiten teniet doen. Wel tekenend voor mensen die de inhoud graag naar de achtergrond willen drukken omdat de realiteit iets te heftig is voor ze.

     2. EU kok

      Quote : tja soms wordt je wat te moe als men volhard in luchtfietserij en alle realistische feiten pareert en niet beantwoord.
      .
      3 DT fouten in een zin.
      Over ontwikkelingsniveau gesproken.

     3. logisch denken

      quote
      EU kok 1 minuut ago
      Quote : tja soms wordt je wat te moe als men volhard in luchtfietserij en alle realistische feiten pareert en niet beantwoord.
      .
      3 DT fouten in een zin.
      Over ontwikkelingsniveau gesproken.
      end

      wat bedoel je precies henkie (22)? van mijn part een omgedraaid kofschip maar de inhoud is nog steeds de inhoud mafklapper dus suc6 met je feiten onderzoek. Zal we niet lukken want zelfstandig denken is je niet gegeven . Krijg ik wel een stickertje van de juf bij een foutloos beriechie ook al kan dat even duren ? 🙂 🙂 sukkel

     4. Bosche draak

      Opvallend voor mij is dat jij heel eenzijdig kijkt, en als een pittig woordje je al naar je parelketting doet grijpen dan ontgaat mij niet de indruk dat je een lichtgewichtje bent.
      Ik stel voor dat je je spiderman onderbroekje omruilt voor een grote jongens boxer, eer je je weer aansluit bij ons in het overleg.
      Het draait hier om de inhoud en enkel kortzichtige mensen staren zich blind op de verpakking.

     5. Piet51

      @henk43
      Dat viel mij ook op, toen ik een tijd geleden begon mee te doen. Maar dat blijken hier de normale omgangsvormen te zijn. Misschien hoort dat bij rechts, hoewel mijn rechtse vrienden en collega’s heel normaal doen. Met hen heb ik altijd heel pittige en boeiende discussies met veel respect voor elkaar. Rechts kan tenslotte niet bestaan zonder links, en omgekeerd ook niet.
      Misschien is het iets van extreem-rechts of extremistisch rechts. Die ken ik verder niet, maar daar rekenen ze zichzelf hier niet toe.
      Ik negeer het nu maar, want gewoon meedoen staat nog te ver van me af.

  2. Bosche draak

   Hetgene wat jij niet schijnt te begrijpen is dat de overheid z’n eigen volk niet wil spekken na de magere jaren en al die economische vooruitgang waar ze maar over blijven toeteren in de media.
   Waarom wordt de belasting niet gekort? , daar zou nou werkelijk vooruitgang voor iedereen vanuit gaan.
   Waarom geen fatsoenlijk spaarrente meer? We worden nog steeds belast aan de hand van 3-4% terwijl de meeste in hun handjes mogen knijpen als ze 0.5% hebben.
   Om over al de opgevoerde lasten maar te zwijgen, je kan je euro toch maar een keer uitgeven?

   Het klimaatgedram is wel degelijk een enorme bron van ergernis, want hier willen ze ons massaal van het gas afhebben terwijl bij de oosterburen ze juist massaal aan het gas gaan, dealtjes lopen te maken met de Russen en massaal bruinkool lopen te stoken.

   Dan zijn ze hier toch compleet op hun achterhoofd gevallen om ons met die zottenlogica om de oren te slaan?
   Spendeer je eigen regelrecht naar de bedelstaf want dan gaan we er 0.0000357 % op vooruit.
   Wat nou thorium? Kernenergie nou en? Schaliegas wat is dat?
   Nee krakkemikkige waterpompen en zwaar vervuilende en slecht presterende stekker auto’s dat is het plan!!
   Verveelde tieners wanen zich rebellen omdat ze massaal “mogen” protesteren op een schooldag, en voor wat?
   Denk maar niet dat die puppies massaal gaan consuminderen want het werk moet natuurlijk altijd gedaan worden door een ander niet waar?
   Klimaat verandering waar nog niet eens alle informatie voor handen van is, want god verbiede het dat we ooit eens klare taal kunnen spreken met elkaar.
   Nee liever eenzijdige informatie verstrekken en anderen wegzetten als ontkenners, daar schep je nou genoegen mee!

   Onder andere daar zit de ergernis!!

 3. EU kok

  Baudet moet toch echt meer de DDS reakties lezen.
  De prijsstijgingen van de afgelopen 5 jaar zijn altijd de schuld van links dat al jaren niet meer aan de macht is.

  1. logisch denken

   Baudet moet toch echt meer de DDS reakties lezen.
   De prijsstijgingen van de afgelopen 5 jaar zijn altijd de schuld van links dat al jaren aan de macht is.

   1. EU kok

    Logisch Liegen is duidelijk mevrouw haar specialiteit.
    Kan ze toch nog iets.

    1. Original NL

     Klimaat is slechts een rookgordijn om de instroom van kansparels te financieren.

     1. EU kok

      U zegt dus dat Baudet nepnieuws verspreidt?

     2. logisch denken

      zal ik de titel even herhalen voor je c o c k ?

      thierry-baudet-partijkartel-drukt-klimaatplannen-door-daardoor-alles-horeca-reizen-bioscoop-nu-duurder

      heb je de cursus begrijpend lezen bij het LOI al gedaan ?

    2. logisch denken

     op inhoud heb je niets af te dingen hufter ?

     1. EU kok

      Gelooft u rustig uw eigen waanideeën.
      Op uw wanen heb ik inderdaad geen commentaar.

     2. logisch denken

      waanideeen ? Tuurlijk , slechts linkse hufters weigeren in te gaan op de kosten van de energietransitie omdat het een op voorhand verloren strijd is. De achtelijke ombouw van heel Nederland op elektriciteit is volgens linkse hufters investeren echter een investering zonder rendement.

      Een investering zonder rendement noemen normale mensen kosten. Ga nu maar aan de verpleging vragen of je avond pilletje klaar staat da wordt je weer wat rustiger

     3. EU kok

      Logisch redeneren tracht de discussie over het energiebeleid te laten gaan terwijl dit artikel over het dwalen van Baudet gaat.
      Tevens is het schelden voor mij een reden om verder niet met u in discussie te gaan.
      Een prettige voortzetting van uw leven.

     4. logisch denken

      jij hebt geen discussie mafklapper met je one liners

    3. Bosche draak

     Zoals jij het verschil tussen links en rechts beleid niet ziet.
     Als jij VVD in z’n huidige vorm nog steeds als “rechts” ziet, blijf dan maar weg van chinese vingervalletjes.
     Die zijn een tikkeltje te hoog gegrepen voor jou…

 4. logisch denken

  De voorgestelde maatregelen zijn volledig krankzinnig en dienen niemand behalve de roverheid. De roverheid vangt van elke euro die omgaat in hun spelletje minimaal 21% belasting.

 5. Abraham50

  Mooie link legt Thierry Baudet. Had ik nog niet zo gezien, maar ik ga ook niet naar de bioscoop. Wel naar de dierentuin, het kaartje is wel duurder, omdat er panda’s zijn zeggen ze. Waarschijnlijk toch een andere reden?

  1. Jumping

   Er zijn twee Panda’s in Nederland, dus die drukken qua kosten, maar op één dierentuin.
   In Rotterdam begrijp ik, krijgen ze wel veel minder Gemeente subsidie.
   Kijk de kosten voor een bios, zijn ivm met de toegenomen veiligheidseisen wel toegenomen.

   Maar de grote slokop qua subsidies, zit inderdaad bij bv de windmolens, de zonnepanelen, de warmtepomp en de elektrische auto.
   En je weet zonder belastingheffing, geen subsidie.

   1. Garland S. tucker

    Wat wil je nou zeggen? Panda’s….mafklapper

    1. Abraham50

     Ik een mafklapper?
     Ok heb een jaarkaart van Ouwehand, in Rhenen.
     Daar zijn ook panda’s. Ze kunnen voor verbinding zorgen tussen links en rechts, tussen zwart en wit, tussen allochtoon en autochtoon. Oeps….. mensen met een migratie achtergrond, of met een afstand tot de arbeidsmarkt.
     Ik bedoel niet dat ze gehandicapt zijn.

 6. Meriadoc Brandebok

  Ik begrijp dit niet. Het CBS stelt dat de prijzen over een periode van de afgelopen vijf jaren sterkermzijn gestegen. De klimaatmaatregelen waar Baudet het over heeft moeten dus vijf jaar geleden van kracht zijn gegaan, want anders kunnen de prijzen niet gestegen zijn vanwege de klimaatmaatregelen.

  Welke klimaatmaatregelen zijn er vijf jaar geleden geïntroduceerd door de VVD en het CDA welke de koopkracht hebben doen afnemen?

  Of is Baudet, voor de zoveelste keer, aan het liegen?

  1. van Urk

   Nog nooit van een roofoverheid gehoord? En behoort ons land niet tot de Europese inflatie top? Het heeft inderdaad niet alleen maar met klimaat te maken. Wat dacht je van migranten, hun peperdure uitjes of hun put zonder bodem genaamd ontwikkelingshulp? Onze fregatten kunnen niet eens naar Iran omdat onze overheid het wel best vindt dat onze schepen nog bewapend zijn met 48 jaar oude boordkanonnen die last hebben van storingen. Je vraagt je dan af waar het geld dan momenteel allemaal naar toe verdwijnt als onze overheid het belastinggeld niet gebruikt voor cruciale zaken als onze veiligheid. In Duitsland is het bedrag van een volle winkelwagen met 17% goedkoper dan bij ons.

   1. EU kok

    Quote: Het heeft inderdaad niet alleen maar met klimaat te maken. Wat dacht je van migranten, hun peperdure uitjes of hun put zonder bodem genaamd ontwikkelingshulp?
    .
    Ook de Urker gemeenschap komt er achter dat Baudet nepnieuws staat te verkopen.
    Het voortschrijdend inzicht is hoopgevend.

    1. van Urk

     Nee hoor. Klimaat is weer het nieuwe melkkoetje van onze overheid. Dat wilde ik Brandebok er mee op te wijzen met de vraag waarom vijf jaar geleden de prijzen ook zijn gestegen terwijl er nog geen sprake was van een klimaatakkoord. Baudet liegt niet hij zegt juist wat veel Nederlanders uiteindelijk denken. Waar gaat ons geld uberhaupt naar toe en waarom betalen wij onnodig meer in vergelijking met andere landen die in feite ook niks tekort komen aan welvaart en infrastructuur?

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik ben blij dat je me met een omweggetje gelijk geeft, van Urk.

  2. Garland S. tucker

   Baudet liegt niet, Baudet stelt de zaken graag simpel en eenzijdig voor.

   Dat boreale met die uil was een slippertje, hoewel zijn simpele, goedgelovige kiezers dat zomaar ineens helemaal begrepen

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik denk dat hij wel liegt, Garland. Hij poneert immers opzettelijk een onwaarheid teneinde zijn sektarische achterban te misleiden.

  3. van Urk

   p.s. Nog nooit van het energieakkoord gehoord dat het Kabinet in 2013 hebben besloten met 47 organisatie, energiebedrijven en het bedrijfsleven? Onze Ed Nijpels gaat daar geloof ik over of alles goed nageleefd wordt.

 7. Tman

  Dat is niet al te best voor de Nederlandse economie!
  De koopkracht was al sterk verminderd voor jan Modaal,maar dat interesseert Rutte3 geen bal,het klimaatakkoord is heilig alsook de achterlijke import van illegale potverteerders!
  De EU roept ,en Rutte gehoorzaamt!
  Baudet en Wilders moeten een tandje hoger schakelen en het stemvee overtuigen rechts te stemmen om vervolgens een Nexit erdoor te drukken!

 8. Marija

  “Liegt als een bejaarde”
  @Didi,
  Als je iemand wil beledigen, beledig dan je eigen soort.

 9. Garland S. tucker

  Ah…dat hoort het volk graag!

  Fuck het klimaat, wij willen goedkoop naar slagharen!

  Veel belangrijker toch?

  1. logisch denken

   QUOTE
   Garland S. tucker 1 uur ago Beantwoorden
   Ah…dat hoort het volk graag!

   Fuck het klimaat, wij willen goedkoop naar slagharen!

   Veel belangrijker toch?
   END

   Ondanks alle prijsverhoging van het toegangskaartje/etentje of uitje door hogere lasten van Slagharen/restaurant of attractie zijn de bezoekersaantallen niet gedaald. Dank je voor het aantonen dat prijsverhogingen en/of belastingen geen gedegen stuurelement is om gedrag te beïnvloeden. Het vult wel de kassa van de roverheid

  2. Bosche draak

   En nou ben je pissig omdat ze jou daar jaren geleden al hebben wegegstuurd omdat je de pony’s niet met rust liet?

   Nee ga jij maar lekker klimaat klooien, maar dan wel van je eigen geld doen he?
   Kijken of je dan nog zo wild wil weldoenen….

 10. Korporaal Monty

  “Die is genoodzaakt voor de peperdure klimaatplannen de belasting op zo’n beetje alles te verhogen.”

  En niet te vergeten al dat gratis geld voor allochtonen.
  Durft hij dit niet te benoemen?

  Zou hem zeker veel stemmen opleveren.

  1. Peter Oudshoorn

   Rekruut Monty is volkomen ongevoelig voor het feit dat honderdduizenden allochtonen gratis geld krijgen, waarvan hij zelf ook een deel moet ophoesten.

   Monty is een afgetaaide sukkel die deugen belangrijker vindt dan zijn eigen land en inkomen. ‘Pluk me maar’, roept hij smekend vanuit zijn marinierskazerne in Den Helder.

   ‘Komt voor mekaar, Monty’, roept het kabinet: ‘bukken, werken en betalen – jij bent de ideale kaaskop’.

   1. merlot

    Ik was in de jaren 80 pelotonscommandant.

    Ook toen al zag je in de lagere rangen, onderofficier en daaronder, veel linkse rukkers. Monty is er ook zo een.

    Het linkse gif is in de jaren 60/70 de samenleving in gekomen en het gaat er pas uit als het kalf verdronken is.

 11. JFU

  Als ik bewoner zou zijn van deze open inrichting zou ik snel weggaan, voordat je huis gevorderd wordt en jijzelf kan vertrekken…want dat komt er aan..Totaal gestoord daar…..

  1. van Urk

   De titel is dus eigenlijk onjuist. Het moet niet zijn: “nu duurder” maar “nog duurder”.

 12. Heras

  De prijzen rijzen de pan uit.
  Via youtube heb ik uitleg gehad wie achter die transitie onzin zit, dat zijn de banken. Die willen een garantie hebben om in de toekomst nog meer geld te kunnen genereren. De transitie hebben ze daarvoor in het leven geroepen.
  En wie dreigen onder te gaan? Juist. De lage en de middeninkomens.
  Het gaat dus weer alleen maar om GELD.

 13. m.van.rosmalen

  Derriei is zelf een grote yup met z’n arrogante gelul.
  Een tweede VVD zakkenvuller die niks opheeft met de werkenden die nog echt werken.
  nl met hun handen en niet al die zwaar overschatte yuppenbaantjes met hun Engelse benamingen waar geen mens van weet wat het inhoud

 14. Bolkestein

  Ons wordt weer eens een klimaatleutleugen voorgeschoteld.

  Uithongering dreigt voor miljoenen Zimbabwanen door ernstige droogte

  Meer dan vijf miljoen mensen in Zimbabwe hebben volgens de VN voedselhulp nodig, wat neerkomt op liefst eenderde van de bevolking. Mislukte oogsten door ernstige droogte, de nasleep van cycloon Idai in maart én een al maanden durende financiële neergang in het slecht bestuurde land dreigen Zimbabwe in een hongersnood te storten.

  Men zal weer gaan proberen ons een rad voor ogen te gaan draaien. Het klimaat? My ass. En we zullen de subsidiekraan wel weer open moeten gaan draaien voor die zielige Zimbabwiaantjes.

  Moet ik nou medelijden hebben met een volk dat haar eigen voedselproductie naar de verdommenis heeft geholpen door de blanke boeren te verjagen en te vermoorden?
  Hou toch op met dat klimaatverhaal.
  De hele wereld was getuige!
  En l’histoire se répète in Zuid Afrika.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.