Video! NPO Nieuwsuur: ‘Wilders en Baudet hebben hetzelfde gedachtengoed als extreem-rechtse schutter uit VS’

wollaars nieuwsuur
Foto: Jeroen Wollaars bij Nieuwsuur. Bron: Screenshot NPO.

En de NPO zich maar afvragen waarom rechtse Nederlanders steeds minder op hebben met de publieke omroep en andere vormen van belastinggeldtv. Maar ja, dat krijg je vanzelf, hè, als je in nieuwsrubrieken als Nieuwsuur zomaar Nederlandse politici gaat koppelen aan extreem-rechtse aanvallen in de Verenigde Staten.

Het zal u niet ontgaan zijn: twee schietpartijen in de Verenigde Staten afgelopen week. Eentje in Ohio, door een Antifa-klant. En eentje in Texas, gepleegd door een extreem-rechtse gekkie die dingen gilt over ‘omvolking’. Het zal u niet verbazen naar welke van de twee de uitgebreide aandacht van Nieuwsuur ging, en welke slechts eventjes werd aangestipt.

Voor de aanslag in El Paso had presentator Jeroen Wollaars zelfs een heuse terrorisme-expert meegenomen, om extra betrouwbaar voor de dag te komen. Een zorgvuldig opgebouwde setting, om het gesprek maximaal serieus te laten nemen bij de kijkers thuis. Dus toen was het tijd voor de meesterslag: de betreurenswaardige Amerikaanse situatie – waar ze niet alleen veel complotgekkies hebben, maar ook absurd veel vuurwapens – extrapoleren naar Nederland.

Dus wat krijg je dan? Dat zo’n Nieuwsuur-presentator bij de expert gaat informeren tot in hoeverre Geert Wilders en Thierry Baudet te linken zijn aan het drama aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Moeten zij nog verantwoordelijkheid nemen, afschuw uitspreken of woorden terugnemen? Want, zo vertelt Jeroen Wollaars ons, de leiders van de PVV en FVD zijn eigenlijk politieke vrienden van de Texaanse moordenaar. Ze denken hetzelfde!

Gefeliciteerd hoor, NPO. Twee binnen de wet opererende Nederlandse politici gelinkt aan een Amerikaans bloedbad. Je moet het maar durven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

67 reacties

 1.   

  Jammer dat Tim nog niet toekwam aan een inhoudelijke beoordeling van de vergelijking.
  Die snijdt namelijk wel hout.

  1.   

   Leg uit, Lao.

  2.   

   Doet je leuter pijn hup terug naar de kiddy sites viespeuk

  3.   

   Lao: Denk en IS delen ook hetzelfde gedachtengoed. Dat maakt nog niet dat ze hier aanslagen gaan plegen.

  4.   

   En extreem links zeker koorknaapjes hé Lao. Beide partijen associëren c met geweld is typisch links schilder je politieke tegenstander af als extreem gevaarlijk mensen die geweld verheerlijken. Lao kijk maar eens in de geschiedenis hoe braaf links was en is dus niet en politici die links yijn laten Antifa een gevaarlijk linkse groep die met geweld haar politieke gedachten wil opleggen. Ik vind je een grote hypcriet Lao

   1.   

    De ranzige 60-plusser is wel gediend van koorknaapjes.

 2.   

  NPO Nieuwsuur is dan ook een fascistisch mediakanaal, die draaien alles om.

 3.   

  Toen Breivik zijn moordpartij in Noorwegen uitvoerde, werd dat ook door de NPO direct gelinkt aan Geert Wilders. En de linkse media zullen dat blijven doen. Het is een smerige manier van journalistiek bedrijven. Maar als je ze er op aanspreekt, zijn ze zich -zogenaamd- van geen kwaad bewust en spelen ze de vermoorde onschuld.

  1.   

   Had Breivik Geert Wilders niet genoemd in zijn manifest? @Kretoloog?

   1.   

    @Isengrijn
    Breivik noemt zelf drie keer in dat manifest, de rest zijn aanhalingen van andere sites.
    De drie eer dat Breivik zelf Wilders aanhaalt, noemt hij hem een watje, een lafaard.

    1.   

     Toetssteen komt weer moeilijk uit zijn woorden maar de laatste zin is warempel leesbaar. Kan hij een citaat geven uit het manifest waarin hij Wilders een watje noemt?

     1.   

      Jij leest dagelijks in het manifest van kinderliefdeclub Martijn.

  2.   

   Ook die relatie was inhoudelijk correct. Het manifest van Breivik, waarin Wilders ook herhaaldelijk werd geciteerd en geprezen, sloot naadloos aan op de racistische retoriek van Wilders.

   Ik begrijp werkelijk niet hoe je dat zou kunnen ontkennen.

   1.   

    Lao Tse, wat als er wel conflicten ontstaan door het verplaatsen van hele bevolkingsgroepen? Mag u dat in relatie met de tijd brengen? En met de linker besturingswijze van deze tijd? Ja, dat mag.

    Als een vader zijn kind beschermd tegen gevaar met een niet zachtaardig middel, is dat verstandig of onverstandig. Of is het beter dat de vader het kind met een zachtaardig middel naar de filistijnen laat gaan. Is het goed, dat de vader het kind niet hard wil aanpakken, omdat iedereen op dit moment ”zachtaardig” van gemoed is.

    Europa komt in de knel, daar heeft Wilders alleen nog maar wat van gesproken.
    De vele aanslagen zijn een gevolg van het loskomen van onze joods-christelijke wortels. Of wil je zeggen dat de aanslagen verminderd zijn, we spreken hier niet over mondiale oorlogen. Oorlogen zijn er altijd geweest, die zullen er altijd blijven. Maar over moedwillige aanslagen op onschuldige burgers, en de dreiging door dit geweld. Dat is in Europa na 1960 iets nieuws, dat kwam eerder niet voor. RAF en nog wat linker groeperingen zijn begonnen, de Islam neemt het over.

    Dat een Breivik dat beaamt is geen schande, maar dat Breivik dat eigent en de woorden van Wilders gebruikt, is een schande van Breivik. Immers Wilders heeft nooit oproepen tot geweld, Breivik wel! Die twee hebben geen gemeenschap.
    Dat u de relatie wel legt, komt omdat u een post-historisch gedachtegoed bezit.
    U heeft geen enkel historisch besef, dat het geweld al 50 jaar uit de linker hoek blijft komen, dat benoemd u niet. U cijfert dat weg, dan blijft er maar één conclusie voor u over.

    Wilders is geen haat zaaier, de politieke tijdgeest kan nog geen stootje kritiek ontvangen of ze is al boos. Dat de linker-houding die dreiging geeft. Daarom noemt men hem een haatzaaier, dan kan men hem kwalificeren en afwaarderen. Dat is heel wat anders, dan in gesprek gaan. De relatie die u inhoudelijk correct vindt, is enkel gebaseerd op gevoel en wat iemand zegt, historisch gezien dient u de zaak te balanceren. Europa zucht al 60 jaar onder links geweld.
    Dat er reactie op gaat komen is meer dan normaal. Dat is geen geweld, maar verdediging!

    We hebben het over de RAF, ETA (socialistisch), IRA (nationalistische links-georiënteerd), Islam (anti- joods en anti-christelijk links georiënteerd), AFA ( extreem links, gewelddadig en een potentieel gevaar voor de democratische rechtsorde).
    Wil je dit ontkennen? Dan ben je niets minder dan een leugenaar.

    1.   

     BP +++++

    2.   

     B.Pascal. Mee eens

    3.   

     ++++ BP de spijker op zijn kop.

    4.   

     @BPascal, goed zo, met u eens, bedankt voor het heldere betoog.

 4.   

  Moeten we hier verbaasd over zijn !?

  85% van de journalistiek bestaat uit totalitair, demagogisch links tuig.

 5.   

  De gebruikelijke spasmen, tics en neuroses van links. De levenslast is hen te zwaar en ze zijn allemaal doodziek door het deugen, welvaartsziekte nr. 1

 6.   

  Baudet en Wilders braken hier, evenals Trump in de V.S., een haatretoriek jegens buitenlanders uit. Het is heel goed denkbaar dat ook hier gestoorde loners daarin inspiratie vinden om moorden op buitenlanders te plegen.

  De bijdragen van sommige reaguurders op DDS bewijzen dat dit sentiment wel degelijk leeft.

  1.   

   Ja hoor, je hebt gelijk Lola. Zucht…..

   1.   

    Dat heeft hij inderdaad, Petra.

  2.   

   Ik weet nog hoe Trump de menigte ophitste: “stuur ze terug!” Types als hij beseffen niet wat ze aanrichten.

   1.   

    Wat weet jij er nou van dom schaap?
    Je kan alleen maar nablaten wat je in hapklare brokjes wordt voorgeschoteld, god behoede dat je ooit eens voor je eigen denkt…..

 7.   

  Welk item van Nieuwsuur heeft Tim Engelbart gezien? Want hij komt tot exact de omgekeerde conclusie van wat het item concludeert.

  In het item van Nieuwsuur over de schietpartij in El Paso wordt juist niet geconcludeerd dat er een direct verband bestaat tussen de schietpartij en de zogenaamde omvolkingstheorie waar de dader van El Paso zich in zijn manifest over heeft uitgesproken.

  De deskundige Jelle van Buuren ontkent dat Wilders of Baudet een verantwoordelijkheid hebben voor de schietpartij of in het algemeen dit soort gewelddaden.

  1.   

   Ahhh… kijk eens aan! Ik heb het item niet gezien, maar als George Knight gelijk heeft valt het hele artikel en het gros van de reacties daarop, dus in duigen.

   .

  2.   

   Die verantwoordelijkheid is er nooit direct. Trump is ook niet direct verantwoordelijk voor deze schietpartijen. Hij kan wel worden aangesproken op het creëren van een klimaat waarin dit soort schietpartijen gemakkelijk kunnen ontstaan, zoals hij ook verantwoordelijk is voor een beleid waarin niets wordt gedaan aan de vrije beschikbaarheid van automatische vuurwapens.

   In die zin dragen Wilders en Baudet ook een verantwoordelijkheid. Door het stigmatiseren en demoniseren van moslims en allochtonen creëren ze een klimaat waarin gestoorde islamofoben en racisten zich gelegitimeerd kunnen voelen dit soort moorden uit te voeren.

   1.   

    Gister las ik ergens dat een fobie een psychische aandoening is.

    1.   

     Dat is juist.

     1.   

      Kritiek leveren op een moordlustige ideologie is namelijk geen uiting van angst, maar iets waarvoor je ballen nodig hebt en waar je recht op hebt.
      De enige angstigen hier zijn de deugmensjes die geen kritiek durven te leveren en anderen de mond willen snoeren. Als je dan per se over islamofobie wil spreken, is dat het ten voeten uit:
      de angst om de islam te bekritiseren.

     2.   

      Inderdaad, en daarom moet je die ranzige 60-plusfiguren die met fobiecombinaties strooien ook gewoon afvegen.

   2.   

    Trump wilders baudet zijn een gevolg van. Zij zijn geen begin van. Imigratie was het begin van.

   3.   

    Hallo Lao, inderdaad, het flimpje toont de linkse verantwoordelijkheid! Wilders en Baudet koppelen aan iets wat niet van het is heet: stigmatiseren en demoniseren!

    Links heeft 60 jaar ervaring, lees de geschriften van nieuw-links uit 70e jaren.

  3.   

   @George Knight

   “De deskundige Jelle van Buuren ontkent dat Wilders of Baudet een verantwoordelijkheid hebben voor de schietpartij of in het algemeen dit soort gewelddaden”.

   En de stellige ontkenning van de terrorismedeskundige Jelle van Buuren, dat er een link bestaat tussen het gedachtegoed van de heren Wilders en Baudet en de recente onduidelijke moordpartijen in Amerika laat zien hoe in en in smerig de redactioneel weloverwogen suggestie in die richting van Nieuwsuur (Wollaars) was, dat die link te wel maken zou zijn.

   Ik voelde mij als PVV stemmer van het eerste uur en als christen diept gekrenkt door dit “nieuws” van Nieuwsuur.

   1.   

    Oeps moet zijn: dat die link wel te maken zou zijn…….

   2.   

    Jesus Christ:

    “…Ik voelde mij als PVV stemmer van het eerste uur en als christen diept gekrenkt door dit “nieuws” van Nieuwsuur…”

    Lol! :)

 8.   

  Ik link Ohio aan nieuwsuur zoals de meeste Amerikanen heb ik het programma nooit gezien.

 9.   

  Wollaars is, met zijn denkbeelden, mede schuldig aan 270 miljoen moorden, door moslims gepleegd.

 10.   

  Het heeft alles en niks met elkaar te maken. Niks omdat wat iemand doet nooit op een ander weerlegd kan worden. Alles omdat net zoals geert en breivik iemand het gewoon zat word dat er imigranten zijn. Uiteindelijk heeft het 1 ding gemeen en dat is imigratie. Stop imigratie en racisme stopt ook.

  1.   

   “…Stop imigratie en racisme stopt ook…”

   Racisme kun je niet stoppen, @peetjuhhhh.
   Het is een instinct. Je zou het kunnen ontkennen, verbloemen, wegschrijven of negeren. Wat ook zeker gebeurt, roze brillen zover het oog reikt.
   Maar, het zit nu eenmaal in het aard van het Homo sapiens beestje.

  2.   

   peetjuhhhh

   Als je tegen illegale massa migratie bent, hoef je geen “racist” te zijn.

   Verreweg de meeste mensen die kritisch zijn op de illegale massa migratie hangen geen racistische gedachtegoed aan. Het zijn gewoon mensen die bezogd zijn over de gevolgen van de illegale massa migratie.

   Het is een media leugen om mensen die kritische zijn op de illegale massa migratie als “racisten” te bestempelen.

 11.   

  De z.g “extreem rechtse” schutter had ander behoorlijk linkse standpunten in zijn manifest.

  En de andere andere schutter was anti-Trump en een Warren supporter. Maar daar horen we de media niet over.

  Het is tegenwoordig zo dat dat als je tegen illegale massa migratie bent je door de media word bestempeld als “extreem rechts”.

  Dit natuurlijk om zo mensen die kritisch zijn op de massa migratie het zwijgen op te leggen en in een hoek te zetten.

 12.   

  Jeroen Wollaars ???
  Ik hoop op strafvervolging van deze oetlul !!!

 13.   

  Trump kwam met zijn commentaar op tv zeer bewogen over. Maar dat zijn slechts .tmp filetjes.
  Over 10 dagen komt hij weer in een andere hoedanigheid over. Dan zet hij weer volop in over de bedreigingen aan de andere kant van zijn grenshek.Ondertussen neemt N.Korea hem stevig in de maling met cybercrime. Ze roven de schatkist leeg en Trump staat er bij te lachen Kim, zijn vriend!

 14.   

  Dat zijn gewoon NSB streken!
  Weg met de NPO!

 15.   

  Niet zover meer van ons af. Wereldwijde extermination van Antifa. Anarchisten, Marxisten, linkse fascisten en andere geweldadige linkse elementen?

 16.   

  Toch niet vreemd, dat realistische rechtse partijen in Europa meer en meer aanhang krijgen. Het fascistisch geleuter van extreem links nadert zijn hoogtepunt..en dan komt de kater….Kan niet vlug genoeg gebeuren.

 17.   

  Opnieuw, ter herinnering, bekijk videoos van Bill Warner over de ware Islam. Ze zijn er al en gaan nooit meer weg behalve als wij de wapens opnemen en ze er met kop en kont uitgooien. Zoals de Chinezen doen, de Birmeezen, India…

 18.   

  Crusius probeerde zoveel mogelijk Mexicanen te doden. Als je zijn ideologie Bestudeert begrijp je snel waarom. Crusius gelooft net zoals veel fans van Baudet en Wilders in de theorie van de omvolking. Mexicanen zijn in zijn ogen bewust bezig om de White Anglosaxon Protestants te vervangen en van Amerika een katholiek land te maken. De dader toont zich dan ook een bewonderaar van Brenton Tarrant, de massamoordenaar van Christchurch, die meent dat de moslims bezig zijn met Nieuw Zeeland iets vergelijkbaars te doen.
  Zo liggen de feiten.

  Op DDS geloven veel reaguurders ook in de omvolkingstheorie. Een zieke complottheorie met gevaarlijke kanten.

  1.   

   Ik ben wel benieuwd of er hier mensen zijn die de omvolkingstheorie serieus nemen.

   1.   

    lao Tse wij zien jouw veel te vaak

    1.   

     jou

    2.   

     Bijzonder hè? Volstrekt verziekt en verweekt figuur die alleen nog reageert om het reageren. Het is een kansloze 60-plusser die warme gevoelens koestert voor kleine kinderen en die fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk vindt.

     1.   

      Jan de Man heeft alweer een nieuw nickname.

     2.   

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Lao Tse~

      Een kansloze 60-plusser die warme gevoelens koestert voor kleine kinderen en die fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk vindt.

    3.   

     @Birrocudaq. Wie denkt U dat U bent om dit te verklaren? Als je ben door de redactie van DDS als abonnee toegelaten, kan je ook corresponderen. Dat hebben ik en vele anderen jarenlang gedaan. Maar de redactie heeft enkele maanden gewaarschuwd dat het moet afgelopen zijn met het trollen van anders denkenden. Omdat ik jaren lang abonnee-correspondent ben aan onze unieke
     Nederlandse DDS info site, vanaf het begin, steun ik het boodschap van de redactie huisreglement en wil ik het doorgeven: geen pesterijen meer! Helaas houdt niet iedereen aan dit eerlijk en vriendelijk boodschap, en gaan zo door totdat het zo erg wordt dat hij/zij wordt door de redactie verbannen.
     Dus mijn advies aan U: U bent net als ons abonnees … gewoon een van ons die van deze unieke Nederlandse internet site houden, en willen blijven steunen…ieder op zijn/haar manier. DDS is uitstekend informatie site…maar niet extreem-rechts. Helaas willen sommige extreem-rechts leden proberen de DDS tot een extreem-rechts site te dwingen. Maar dat zal hen niet lukken, omdat dit site gewoon een uitstekende internet informatie site is,
     en een redactie heeft die kiest gezamenlijk om op welke nieuws berichten belangrijk en interessant zijn, om meer over te schrijven. Dan gaat hun info door naar onze leden. Vaak wordt er heftig door extreem-rechts leden vreselijk reageert over
     artikelen en rapporten die de redactie van onze DDS overnemen van een van onze beste kranten: Trouw. Af en toe krijg ik een interessante bericht van een van onze DDS leden die ook dagelijks heel vroeg ook uitkijkt naar de dagelijkse krant van Trouw. En daarna reageert op allerlei onderwerpen.
     Als je heel vroeg een goede krant kan krijgen, kan op hun artikelen reageren,
     in plaats je vast te plakken aan een van die domme Extreem-Rechts Amerikaanse internet onzin sites, en domme racistist artikelen lezen via hun haat sites over hoe deze domme sites willen blanke Amerikanen willen aanmoedigen om een nieuwe burgeroolog aan te beginnen, tegen “Hispanics”, en nog altijd, tegen de kleurlingen. Dat Amerika vreselijk racistisch is weten we al lang, maar mijn moederland, Canada heeft nooit zo een probleem gehad. Wel met de bevolkingsgroepen op de Indianen reservaten, maar nooit tegen de Indianen die naar onze steden kwamen om te studeren. Ik had een aantal in de klassen van mijn vroege onderwijs, en later op de universiteit van Toronto. Er waren twee zeer talenteerde Indianse meisjes in mijn klas. Met onze eind-diploma uitreiking voor Meester Muziek Musicologie waren deze Indiaanse jonge vrouwen helemaal erbij, gekleed in hun heel mooie kleding van de vroegere Irquois en Huron Indianen van Ontario, Canada. Wat zagen ze mooi uit! Een van die twee Indianse vrouwen, vriendinnen van mij, had een prachtige lezing in haar oer-oude moedertaal gegeven. Kortom: in Canada is er geen enkele grote rassendiscriminatie.
     Wat een verschil met Amerika!

 19.   

  Wie kijkt naar die vervelende TV nieuws- of Talk shows? Je kan alle nieuws in een goede artikel of rapport in de kran vroeg s’morgens lezen. Als je wil reageren kan je dat ook doen, dagelijks. En als je bijzonder informatie heeft dan kan je een afsprak maken met de hoofd-redacteur of een redactie lid. Kortom de kranten doen meer voor de bevolking en het samenleving, dan de TV. Je kijkt blindelings naar die TV Talk shows, maar verder is er niets. Wat is het fijn in een goede actuele boek laat in de avond te verdiepen.
  De Bibliotheek heeft ze al de nieuwste boeken, die in onze tijd verdiepen: Van Nederlandse schrijver, of vertaald uit het Engels. Dat kan je rustig op je gemak over een actuele onderwerp lezen. Je leert veel, en dan ben je beter informeert, dan wat die domme Nieuws- of Talk shows kunnen doorgeven. Wij hebben een oude TV die ieder avond op 8:00 uur op NL 1 gaat voor de nieuws beelden te zien…de nieuws hebben we al veel eerder in de krant gelezen en op de radio gehoord. Wat verder van televisie? Altijd de natuur serie van David Attenborough, of soms naar Inspector Morse, of Inspector Frost. En volgende week is er weer de grote uitzending van de jaarlijkse Prinsengracht Concert uit Amsterdam.

 20.   

  Waar de domme npo aan voorbij gaat, is de de bevolking zelf goed kan beoordelen hoe het in elkaar zit. Hoeveel volgers hebben fvd en pvv?
  Allemaal extreemrechtse mensen?
  Omdat velen zien dat nederland verandert in een gewelddadig land?
  Wow, allemaal de schuld van rechts.

 21.   

  Negeer dat propaganda kanaaltje toch mensen. De tijd van hersenspoelende nationale media is gelukkig voorbij. No lie can live forever!

 22.   

  Zinloos figuur die werkelijk niks in te brengen heeft in dit leven… niks, bij niemand niet, zelfs bij zichzelf niet…
  Jij bent niks Lao Lee Lulletje!

  Wolleke snijd helemaal ook al niks met zijn idiote vergelijking en laat alleen maar zien dat linkse engnekken in een pakje die zogenaamd beschaafd praten de grootste misselijkmakende figuren zijn in ons land.

  En degene die als volgelingetje braaf “jaaaa inderdaaaad” knikt is al innerlijk dood en heeft nooit echt geleefd natuurlijk … iemand zoals Lao Lee Lulletje dus… een niks…

 23.   

  Wilders en Baudet zijn idd 2 exponenten van de alt-right, iets waar ik Trump, bij gebrek aan een ideologie, niet van verdenk.

  Als het Amerikanen waren, had Fox ze zeker opgepikt en hadden ze vol op het orgel tegen zwarten en latino’s tekeer gegaan.

  Wat me verrast is dat de rechtse reaguurders (eigenlijk zijn ze niet eens rechts, maar gewoon racist) dit proberen tegen te praten, zelf zijn ze roomser en borealer dan hun eigen paus.

  1.   

   Je kunt altijd een andere ten tonele brengen, het valt heus wel op.

 24.   

  Een schande . !!!!!!!!!!En zoiets werkt bij een publieke omroep . De NPO zou zich moeten schamen met dit soort mensen hun mening openlijk te laten verkondigen .Maar dat mag allemaal.
  Ik hoop dat Wilders en Baudet het hier niet bij laten en zeker een klacht indienen .

 25.   

  Jeroen schijnt vroeger veel gepest zijn. Dat kan verklaren dat hij nu anderen gaat pesten door dit soort foute linkse plagerijen onder de gordel. Tja, wiens brood met een diens woord men spreekt.
  Bron; https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/tv/artikel/4404331/pesterijen-nieuwsuur-presentator-zorgde-bijna-voor-gruwelijke-dood

 26.   

  Vreemdgenoeg vergeet links altijd abrupt de door hun geknuffelde moslimterroristen, die staan qua aantal aanslagen nog op hele grote voorsprong. Misschien moet rechts dan maar de halsema’s en kaags koppelen aan deze terreur?

 27.   

  Schandelijk, dit topic is een schoolvoorbeeld van smerige laster. Kijk voor de grap (?) eens na 11:35 minuten wat Jeroen Wollars precies zegt en vraagt. Het komt nog niet eens in de buurt van de suggestie van de schrijver van dit schotschrift hier op DDS. Wollaars vroeg of het gedachtegoed van Wilders en Baudet (over omvolking, waar de schutters in El Paso en en ook in Christchurch en Breivik door geïnspireerd werden) op de een of andere manier geen verantwoordelijkheid zouden hebben om te zorgen dat eenlingen niet uit de bocht vliegen met wandaden zoals nu gepleegd. Wollaars licht zijn vraag nog een keer toe met de opmerking, dat Wilders en Baudet natuurlijk niet verantwoordelijk zijn voor de schietpartij, maar of ze niet iets kunnen doen om te zorgen dat het niet uit de hand loopt. De expert legt vervolgens rustig uit, dat hij geen enkele relatie ziet tussen het gedachtegoed en de aanslagen en dat er maar één enkele schuldige is, de dader zelf. Hij geeft aan, dat het goed is te waken voor dehumanisering van politieke opponenten. Maar dat is voor mij een open deur. De term “politieke vrienden” is in het hele programma niet gevallen, zoals Wollaars suggereert. Ook niet, dat Wilders en Baudet hetzelfde denken als de moordenaars, afschuw moeten uitspreken of woorden terugnemen. Maar,………. misschien heb ik het gemist en dan neem ik het voorgaande terug.

  Tekenend voor de wijze van nieuwsvoorziening valt me nu ook het relatieve aantal actuele DDS-nieuwstopics op over de islam/migratie, namelijk 14 van de 21 actuele topics. Als dat een goede weergave is van het actuele nieuws geeft DDS toch een zeer beperkte kijk op de toestand in de wereld of in Nederland. Met één woord: een waardeloze nieuwsbron? Waar zijn EU, klimaat, Brexit, de Europese stoelendansen, Trump, Poetin, China? Ze worden allemaal wel eens met een topic aangeduid, maar nooit in die mate als de islam.
  Misschien is DDS wel één van die nieuwsfora die vandaag in de Amerikaanse media werden genoemd als inspiratiebronnen voor binnenlands extremistische geweld. Ik blijf het met interesse volgen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!