Video! Theo Hiddema pakt FVD-royement Henk Otten aan: ‘Onterecht hoe hij de partij is uitgezet!’

Nou, we hebben er dan ook beeld bij. Gisteren kwam de Telegraaf al met de verklaring van Theo Hiddema over Henk Otten, die het allemaal te snel vond gaan. Maar op beeld van KRO-NCRV zei hij het ook gewoon letterlijk: “Ik verschil van mening met Baudet,” en: “Onterecht hoe Henk Otten de partij is uitgezet.”

Terwijl Thierry Baudet het hopeloos over andere zaken wil hebben, zoals de kaartverkoop van het aanstaande FVD-evenement in Zaandam, weigeren zijn partijgenoten om de partijruzie zomaar te laten gaan. Allerlei Statenleden en senatoren zijn opgestapt, en nu begint dus ook de helft van de Kamerfractie te morren. True: de roemruchte advocaat klinkt niet als iemand die op het punt staat om zijn zetel af te scheuren en mee te nemen naar de Groep Hiddema. Maar een tevreden Theo Hiddema? Dat ook zeker niet.

Sterker nog, Hiddema is voldoende geïrriteerd over de gang van zaken dat hij voor de knalrode plopkap van Jaïr Ferwarda (van Jinek) uit de doeken doet wat z’n oprechte gedachten zijn over de hoog opgelopen crisis tussen Thierry Baudet en Henk Otten, die heeft geleid tot een beperkte partijscheuring. Terwijl FVD in haar partijprogramma uitdraagt de publieke omroep voor geen centimeter te vertrouwen en geen cent meer te willen toestoppen, lucht Hiddema er zijn hart.

Hij noemt het “natuurlijk” onterecht hoe Thierry Baudet zijn mede-oprichter Henk Otten de partij heeft uitgewerkt. Ook de “ongecontroleerde setting” was niet het juiste platform voor het royement van één van de oprichters.

Dat gaat dus allemaal nog wat worden als de Kamer volgende week weer in bedrijf is…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. joey

  Individualisten zoals Wilders en Baudet hebben baat bij een partij zonder leden!
  Wilders wist dat al,immers hij was géén nieuweling in de politiek,als eerdere VVDer.
  Dat bespaart heel veel interne problemen!

  1. Mezzadra

   Joey heeft gelijk, democratie is niks voor figuren als Baudet en Wilders.

   1. Tman

    mezzo:
    Je eigen geesteskind bewaken en beschermen tegen valse en negatieve invloeden heeft niets met verzaken van democratie te maken,maar is een gerechtigde keuze!
    Lulhannes!

 2. Vit

  Als je heel goed luistert zegt Hiddema wat anders.

  1. Vit

   Liefst had hij de schaapjes bij elkaar gehouden, maar dat kan nu eenmaal niet na wat er gepasseerd is.

   1. Robert75

    Ja daar komt het inderdaad op neer ja. Maar wat vind hij nu echt? Hiddema verteld niet alles wat die vind en denkt volgens mij. Want als hem de vraag wordt gesteld had u Otten nog graag in de partij gezien geeft die als antwoord: Ja echt wel want daar zit geen kwaad aan.

    En dat is nogal een opmerking als die die dus uit de partij zou zijn geknikkerd omdat die met gemeenschapsgeld zou hebben gesjoemeld. Want dat lijkt mij toch een kwade zaak.

    1. Saskia Haan

     Hiddema wil niet slecht te boek komen te staan bij Otten-achtige types, die hebben veel contacten in het veld..en die wil hij natuurlijk als potentieel klant niet verliezen..die houdt je te vriend..want daar leeft hij van..Hiddema valt vaak terug in z’n advocatenrol en kiezers verlangen een politicus, die macht gebruikt en met visies komt..Ik heb Hiddema geen standpunt horen innemen expliciet, alleen impliciet..

    2. Saskia Haan

     Weet je wat zo tegenstrijdig is? op 28 april 2019 zegt hij nog: Otten moet zijn excuus aanbieden aan Baudet. En nu zegt Hiddema dat Otten onrecht is aangedaan..
     Iemand (Otten) die onrecht wordt aangedaan en daar vervolgens excuses van verlangen? Ik bespeur weer een gespleten visie in één en dezelfde persoon bij FvD..

     1. Vit

      Yep inderdaad, dat kan ik ook niet helemaal volgen, hij had nogal commentaar op zijn optreden in het NRC.

 3. Meriadoc Brandebok

  Nu Hiddema aangeeft dat het vertrek van Otten onjuist is, valt ook de laatste verdedigingslinie van FvD-ers – over de rotte appels die zouden worden geloosd ter opbouw van de partij – weg. Tenzij men Hiddema ook als een rotte appel beschouwt.

  Het is niet uit te sluiten dat Hiddema niet eens is geïnformeerd over het besluit Otten te dumpen.

  1. Mycase

   Je sugereerd niet meer en niet minder zeg dan dat je hoopt .

   1. Sans Rancune

    Laat de fles maar staan. Wat een taal. Daar lust de poes van mr. Hiddema geen kattenbrokjes van. Abject…

  2. Top

   Guusje, moet je niet naar het kruidvat, voor de belangrijke weekend boodschapjes? # ouderlingenpret.

 4. santiago

  Er gaan al geruchten dat Hiddema de pijp aan Maarten gaat geven.

  1. santiago

   Zal toch een groot verlies zijn voor zo’n jonge sprankelende partij.

   1. meneer cactus

    Dan valt voor heel veel mensen het fundament weg onder forum. Wat zullen al die ex pvv’ers een spijt hebben 🙂 🙂

    1. santiago

     Geert zal zijn hand over zijn hart strijken. Voor deze ene keer neemt hij ze allemaal terug.

    2. santiago

     Veel mensen vergeleken hem al met Thorbecke. Nou, dat wil toch wel wat zeggen.

  2. ZiggyStardust

   Santiago, dat lot staat ons allen ooit te wachten hoor.

   1. santiago

    We verliezen een groot staatsman.
    Wat nu.

  3. Heinz

   Zou van Rossem daar trek in hebben?

 5. Beukman

  Zoals Tim een tijdje terug al opmerkte:

  Ik ken Thierry Baudet niet anders dan een persoonlijkheid die drijft op aandacht en adoratie. Het is een man die overhelt naar narcisme, en de macht heeft nu eenmaal een grote aantrekkingskracht op mensen met zo’n karakter (of liever gezegd: een gebrek daaraan).

  Zo iemand als partijleider, dat vraagt om problemen.

  1. Mezzadra

   Bovendien is hij politiek incompetent. De man snapt het politieke spel niet.

   Maar laten we dankbaar zijn. Stel je voor dat we een man hadden getroffen met dit soort kwalijke ideeën die wel competent was. Dan waren we mooi in de aap gelogeerd.

   1. meneer cactus

    uw heeft weer buikloop ? doe maar snel een luier om

   2. Tman

    mezzo
    De hemel zij geprezen,mezzo begrijpt alles haha,de rest van Nederland is zwakbegaafd!

   3. Beukman

    Nee, en in die context wordt het stapeltje boeken van Thierry dat Baljuw fotografeerde, toch wel interessant.
    Zie het stuk op Jalta over “bruine boeken”, van een paar dagen terug.

  2. meneer cactus

   dit gaat niet bekman ” die overhelt naar narcisme ” je bent narcist of bent het niet.

   Laat we maar aannemen dat alle machtwellustigen in de kamer geboren narcisten zijn ver verheven boven het klootjesvolk

   1. Beukman

    Onzin @cactus. Niet alleen zijn er diverse typen narcisme te onderscheiden, ze bestaan ook nog eens in gradaties.
    Daarnaast zoekt de narcist ook nog eens naar een omgeving die zijn narcisme kan voeden. Aldus kan iemand van een kleine narcist veranderen in een grote narcist.

    Die zwelbast bij FvD heeft de laatste tijd een paar tikjes te verwerken gekregen. Dat lijkt me eerlijk gezegd alleen maar gezond voor zijn ego.

    1. meneer cactus

     bekman verkondigt weer bull shit om te kunnen volharden in zijn eerdere onzin

     Zoek je de eigenschappen even op van narcist want je lijkt weinig feeling te hebben met de betekenis of bent er zelf 1 dat zou natuurlijk ook kunnen.

     1. Beukman

      Hier dooft het licht. @Cactus denkt dat wel of niet narcistisch zoiets is als een lamp die aan of uit is. I rest my case.

    2. El Greco

     Van de Zwelbast is bekend dat hij enorm kan opzwellen maar ook enorm kan krimpen, met name in contact met een heuse heer.
     Die eigenschap komt Baudettetet de komende tijd zeker van pas.

     1. Beukman

      Inderdaad. De vraag is wel of mr. Hiddink met zijn vaderlijke raad weet door te dringen tot de hersenen van de Zwelbast.

    3. Deathspank

     Baudet heeft misschien een ego, maar als ik jou berichten lees geeft mijn internetverbinding spontaan licht. Baudet is zeker niet heilig, maar dit is toch een beetje de pot en de ketel.

   2. Vit

    Leiders zijn per definitie narcistisch (ons aller halve tamme daargelaten), dat geeft een vertrouwenwekkend gevoel in het geval van Thierry.

    1. Beukman

     @Vit
     De vraag is of het narcisme van iemand die zich geroepen voelt om het land te redden, niet omdat hij het wil maar omdat hij het moet, niet een sta-in-de-weg is bij het omgaan met de weerbarstige realiteit.

     1. Deathspank

      Dat je Baudet classificeert als narcist kan ik me allerzinds voorstellen, toch maakt onze 2e kamer het wel heel makkelijk om jezelf verheven te voelen. Verder ben ik blij dat Baudet af en toe even “in-de-weg” staat. Voel jij je nog gerepresenteert door het electoraat? Ik niet namelijk!

     2. Beukman

      Zeker @Spank, ik heb altijd al een zwak gehad voor Baudet, voor een groot deel omdat hij helemaal niet past in het Haagse politieke systeem. Dat is tegelijk ook zijn zwakte.

 6. Julian

  Ziehier de neergang van FvD…

 7. Piet51

  Ik zei het een paar weken geleden al, Hiddema beraadt zich op zijn positie in of tegenover FvD. Dit is de eerste stap en er komen er nog een paar aan. Is het uiteindelijke vertrek van Otten ook niet begonnen met een interview? Ik ben benieuwd hoe Baudet nu hierop gaat reageren.

 8. Sans Rancune

  Mr. Hiddema beseft dat hij het vijfde wiel aan de wagen is, leuk voor de reclame, een mompelende heer. Een mooie gelegenheid om te eclipseren. Ik zou ervoor bedanken om mij verder in te spannen en lekker met de poes op stap gaan. Verona schijnt erg mooi te zijn.

 9. devel-hunt

  Baudet en het FvD, het begon toch best wel hoopgevend. Een politieke partij, een beweging van personen die hun sporen al hadden verdiend in het bedrijfsleven of elders. Succesvolle mensen die het niet voor het geld of status deden, maar echt iets wilde veranderen. Het is een lachertje gebleken, ze vechten elkaar de tent uit. En Baudet, die doet net of er niets aan de hand is binnen zijn partij, het komt allemaal door de linkse media. Wat een armoe en sneuheid.

 10. Seneca

  ik ben geen fan van het FvD maar heb wel begrip voor het standpunt inzake bijvoorbeeld de EU. in mijn jonge jaren – zeer lang geleden – was ik een groot voorstander van een Verenigd Europa maar zo’n groot ijveraar ik was, zo groot is mijn tegenstand door het roofzuchtige karakter dat de EU of beter gezegd de lieden die daar de dienst uitmaken, tonen. maar dit terzijde. wat mij verbaasd aan al deze reacties over het karakter van de heer Baudet is dat die beoordelingen worden gegeven door lieden die in het verleden hun narcisme dan wel ‘intellectuele’ vermogens op dit blog, trots als een pauw, toonden door de reacties die zij achterlieten. ik kan wel namen noemen – iedereen weet over wie bedoeld wordt – maar dan krenk ik die lieden en ik wil hun tere zieltjes niet beschadigen. immers vandaag de dag is men snel gekrenkt en (sarcasme modus aan) ik heb vernomen dat de kosten om gekrenktheid te genezen, binnen afzienbare tijd door de ziektekosten verzekering wordt vergoed (sarcasme modus uit).

  1. Saskia Haan

   Welk standpunt inzake FvD? Is het nu vóór Nexit, tegen Nexit of beide? En dan bedoel ik het partijstandpunt en niet de standpunten van 3 losse mensen ( Baudet, Cliteur, Hiddema) Wat is nu het partijstandpunt inzake de EU? (En hypotheekaftrek, – we zijn weer 2 maanden verder- gaap, gaap.. en de basispakket vergoeding van IVF etc, etc..filosoferen is echt leuk, alleen in de politiek gaat het om het standpunt..

 11. Saskia Haan

  oud nieuws voor mij, hij is binnenskamers erg ontstemd over het handelen van Baudet, hij houdt zich nog in. Hij stelt zich niet weer verkiesbaar bij een volgende Tweede Kamer verkiezing..wil dan liever adviseur zijn buiten spotlights.. hij vreest de hordes journalisten steeds bij Fractiekamer FvD.. “ze zetten me terecht klem, het komt ook vreemd over, zoals we het nu doen..”

 12. shidaian

  Wat een onzin verhaal en verhalen komen hier voorbij. Ongelooflijk.

 13. Saskia Haan

  Maar waarom zegt Hiddema op 28 april 2019 dan dat Otten zijn excuses aan moet bieden aan Baudet ?

  Hij zei: Henk Otten heeft spijt betuigd voor zijn ‘financiële greep’, maar moet dit ook persoonlijk aan partijleider Thierry Baudet doen. Dat vindt althans Theo Hiddema, nummer twee in de Tweede Kamer.

  Heeft Hiddema zo’n slecht geheugen dan? Als je liegt moet je wel een goed geheugen hebben..Hiddema verliest wel glans zo..

  link: https://www.youtube.com/watch?v=r9qnDqScDak

 14. Drollevanger

  Ik zie een groot verschil tussen Baudet en Otten.
  Otten ziet volgens mij het FVD als een verdien model. De centen voorop.
  Baudet vind dat het FVD een overtuiging behoort te zijn, de centen staan daarbij helemaal aan achteraan.
  Ook Hiddema lijkt mij uit overtuiging lid, die is financieel al binnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.