Voorzitter europarlement maakt zich hard voor mensensmokkel: ‘NGO-boot laten aanmeren is onze plicht!’

Wie had gehoopt dat het Europees Parlement iets zou gaan doen aan de grootschalige en door NGO’s ondersteunde mensensmokkel in het Middellandse Zeegebied, komt bedrogen uit. David Sassoli – voorzitter van het Europees Parlement – vindt zelfs dat het onze “morele plicht” is om de opvarenden van de smokkelschepen naar het Europese vasteland te halen.

Wat precies het ‘Europees belang’ is, is niet altijd nauwkeurig te bepalen. Maar in bepaalde gevallen wel: kansarme immigratie aan de zuidgrenzen van de EU – waarna men ongehinderd kan doorreizen naar Nederland, Zweden, Letland en Ierland – is op geen enkele manier een verrijking van het continent te noemen. Honderdduizenden mensen willen via mensensmokkelaars Europa bereiken, om vervolgens hier zonder degelijke opleiding of vaardigheden aan de slag te gaan.

Dat moet je tegengaan, zo constateerde gelukkig de Italiaanse regering onder leiding van vice-premier Matteo Salvini al. En Nederland lijkt het voorzichtig met hem eens te zijn. Maar ja, wat heb je ook aan de meningen van soevereine staten als je ook zo’n schoonmoederclub á la de Europese Unie hebt die het allemaal wel een stukje beter weet:

“De 121 migranten op het reddingsschip Open Arms moeten onmiddellijk hulp krijgen en eerlijk worden verdeeld over de Europese landen. Die oproep doet de voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, in een brief aan Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

Het is steeds hetzelfde liedje als een reddingsschip met migranten in Europese wateren vaart, klaagt Sassoli over de weigering van EU-landen de migranten op te nemen.”

Ja, het is ook steeds hetzelfde liedje. Dat noemen we consequent beleid voeren, Sassoli. Wellicht wordt het eens tijd om in Brussel de mening van de lidstaten over te nemen, en serieus werk te maken van het verjagen van die NGO-schepen die samen met mensensmokkelaars alle vluchtelingenkampen in Libië aan het leeghalen zijn. Dát is namelijk wat Europa wil.

Als democraat zou je dat als voorzitter van het EP wellicht zelfs moeten opvatten als je “morele plicht”. En dus niet wat Amnesty International of een andere linkse degenerate organisatie je zegt te moeten vertellen. Prutser.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. EU kok

  Waar is Hanna als ze hier heel hard nodig is?

  1. dario

   Moet jij niet nodig schijten of zo ?? man man man wat ben jij zielig

   1. EU kok

    Maar gelukkig schrijft Tim wel:
    een andere linkse degenerate organisatie je zegt te moeten vertellen.

 2. Ritter

  “David Sassoli – voorzitter van het Europees Parlement – vindt zelfs dat het onze “morele plicht”
  —————

  Dat kan David Sassoli wel vinden maar het is niets meer dan zijn persoonlijke mening en politieke voorkeur.

  Er is geen enkele “morele plicht” om illegale migranten te laten aanmeren in onze havens.

  Deze illegale migranten reizen onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  Vaak jonge mannen.

  Dat is hun goed recht en het is ons recht om deze illegale migranten te weigeren.

  Er is geen enkele “morele plicht” om deze illegale migranten op te nemen.

  1. Piet51

   @Ritter
   Die morele plicht is een heel ingewikkeld thema. Die mensen hebben zelf gekozen om zich op een bootje naar Europa te laten brengen. Maar was dat een echt vrije keuze? Als je met de dood bedreigd wordt is er hier meestal wel de bereidheid tot opvang. Dat moet je wel eerst serieus onderzoeken. Maar als een beter bestaan de aanleiding is, economisch vluchteling dus, ontstaat er discussie en zou je die mensen niet moeten redden? Maar ook dan kan de beslissing om te vertrekken een heel dwingende zijn, want gezin of familie moeten gered worden van een heel slecht bestaan.

   Vergelijk dit eens met “onze” rokers en drinkers. Vrije beslissingen, maar we zien bijna allemaal de plicht om de zieken a.g.v. deze gewoonten te helpen. het zijn er wel tienduizenden per jaar, veel meer dan de aantallen oorlogs- en economische vluchtelingen samen. Is bij onze eigen zieken de morele plicht er wel en bij die vluchtelingen niet, terwijl die vrije keuze bij vluchtelingen heel dubieus is?

   En voor alle duidelijkheid, hulp op zee bieden is niet hetzelfde als een verblijfsvergunning garanderen.

   1. Peter Oudshoorn

    De deuger spreekt zijn verheven linksmoralistische deugtekst uit. Amen.

    1. Piet51

     @Peter Oudshoorn
     Ik geloof niet dat ik je begrijp. Vragen mensen als jij zich wel eens af wat ze met bepaalde opmerkingen beogen? Zijn dergelijke opmerkingen op mij gericht, of hebben ze een imagebuilding doel voor de schrijver? Als dat laatste het doel is, kan ik het verder hier bij laten. Als het wel op mij gericht is, wil je ook een antwoord en zou je wat uitleg moeten geven.

     1. Peter Oudshoorn

      Piet, je probeert op een dubieuze wijze weer peren aan appels gelijk te maken en met een boogredenering er op te wijzen dat we wel degelijk een morele plicht hebben, die je in het eerste stuk van je reactie quasi lijkt af te wijzen.

      Je zegt: “Is bij onze eigen zieken de morele plicht er wel en bij die vluchtelingen niet, terwijl die vrije keuze bij vluchtelingen heel dubieus is?”

      Dat is vals, hypocriet deuggelul.

   2. Lao Tse

    Inderdaad, de ‘vrije’ keuze om naar Nederland te vluchten heeft geen enkele consequentie voor de zorgplicht van de Overheid. Artikel 1 GW spreekt uit dat iedereen die zich in Nederland bevindt op gelijke wijze dient te worden behandeld. Het motief om hier te geraken is dus irrelevant.

    Gelukkig maar.

  2. Peter Loosduinen

   Ritter
   Er is geen enkele “morele plicht” om deze illegale migranten op te nemen.
   Klopt !

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Het is idd ons morele plicht om mensen in nood te helpen. Wij kunnen en mogen niet onze ogen sluiten voor mensen die in de Middellandse zee verdrinken door hun poging om hierheen te komen. Laten we eerlijk wezen, iedereen zou proberen te vluchten die te maken heeft met oorlog, achtervolging en een slechte economie. Ik vind dat niet zo merkwaardig. Merkwaardig is dat velen dit niet lijken te snappen. Verplaats jezelf maar in hun situatie en je zult het begrijpen.

  1. Bolkestein

   Vraagje: Ontvluchten zij hun shit hole of brengen zij hun shit hole hierheen.

   Dan rest ons slechts één morele plicht en dat is al die shit hole buiten ons continent weren.

  2. Peter Oudshoorn

   We hebben geen morele plicht, we mogen onze ogen sluiten en ze mogen rustig verzuipen als ze dat risico zelf willen nemen. En de mensenhandelaren afknallen.

   1. EU kok

    Quote : En de mensenhandelaren afknallen.
    .
    Hanna heeft gelijk:
    Niet de rechts-extremisten, maar de linkse elitaire deugers zijn de hoofdschuldige aan de dodelijke schietpartijen

   2. Piet51

    @Ritter
    Dan doen we dat ook met onze eigen rokers en drinkers die het grootste deel van bijv. kanker vormen? Ze kiezen voor hun eigen ondergang. We moeten ze uitsluiten van uitkeringen en vergoeding van zorgkosten. Toch? Of is dat anders?

    1. Peter Oudshoorn

     Je zegt het zelf al Piet51: dat zijn onze EIGEN rokers en drinkers. Die verzorgen en verplegen we dus. Niet de vreemde, uitheemse immigranten van over de hele wereld. Daar hebben we geen geld en geen plaats voor.

     1. Lao Tse

      De Grondwet spreekt deze stelling in artikel 1 al tegen, maar mogelijk heeft Oudshoorn niets met onze Grondwet.

     2. Peter Oudshoorn

      Ik heb het niet over de allochtonen die in ons land wonen, rigide sukkel. Ik heb het (heel duidelijk) over ‘vreemde, uitheemse immigranten van over de hele wereld’.

      Wanneer ga jij eens op een LOI-cursus begrijpend lezen?

     3. Lao Tse

      De Grondwet spreekt over de mensen die zich op ons grondgebied bevinden, Oudshoorn.

     4. Peter Oudshoorn

      Je bent te stom om zelfs de meest simpele zinnen te begrijpen. Ik ga je negeren Lao Tse. Je bent mijn tijd en energie niet waard.

     5. Lao Tse

      Dat is prima, meneer Oudshoorn, die hysterische scheldpartijen van u zijn ook niet leuk om te lezen. Bovendien zal het uw humeur nog verder verslechteren.

     6. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Nu ben je heel duidelijk, dank. Hiermee kwalificeer je je gedrag tot iets waar een helder Nederlands woord voor bestaat: discriminatie. Want mensen in nood wil je alleen helpen als het Nederlanders zijn. Of zie je dit breder en gaat het om Europeanen, of mensen uit een Westerse beschaving, of blanken, of mensen die werken/belasting betalen, of ……….

      Ik was door omstandigheden gedwongen om een paar jaar geleden hulp te zoeken in een Italiaans ziekenhuis. Gelukkig was men daar graag bereid om te helpen. Dat was ook nog eens gratis, want zo werkt dat daar. Met jouw standpunt over die EIGEN mensen had dat el eens anders kunnen lopen.

    2. ManusR

     Jij hebt absoluut geen idee wat de 1ste, 2de en derde doodsoorzaak is bij mannen en vrouwen en longkanker en leverkanker staat daar niet bij. Weer zo’ n ononderbouwd verhaal, ga maar met je dinkytoys spelen knulletje.

     1. Piet51

      @ManusR
      Ik heb niets gezegd over de rangorde van doodsoorzaken. Dat is ook niet interessant. Het gaat om tienduizenden doden en ziektegevallen per jaar a.g.v. roken (vooral) en drinken.

      Longkanker overigens doodsoorzaak nummer 2 (bij mannen 1 en bij vrouwen 4).

   3. Heinz

    In een Bierkeller zal uw uitspraak het zeker goed doen !

    1. Original NL

     In een niet zo verre toekomst behoort de bierkeller tot het verleden..zeg maar tegen je kleinkinderen dat opa heinz dit mede mogelijk heeft gemaakt door de islam in duitsland met open armen te ontvangen.

  3. Mariposa78

   Ik zie en merk op aan de schrijfstijl, dat VHl GTSSDM weer een andere nick in gebruik genomen heeft.
   Zielig hoor, en duidelijk het Rijnlands model terug ziet in hoe het geschreven is.

   1. dario

    Denk niet dat W.i.M nog bij gr.ondlijn hoort zijn foto staat daar nog wel maar idioten hebben ze er uit getrapt

 4. Ritter

  ” alle vluchtelingenkampen in Libië aan het leeghalen zijn”
  —————

  Het zijn geen “vluchtelingenkampen” maar kampen met illegale migranten. Jonge mannen die naar Noord/West Europa willen reizen vanwege de economische/financiële voordelen.

  Aangezien de enorme aanwas van bevolking in Afrika zullen veel meer Afrikanen proberen naar Europa te reizen waar hun “gratis geld” wacht ( ons sociaal stelsel)

  Europa kan dit niet aan. Financieel niet en cultureel niet.

  Kijk nu eens naar de grote steden in Europa. In veel van die steden vormt de autochtone bevolking de minderheid of is het 50/50 van de bevolking.

  Dat is nu.

  Maar als de ongebreidelde migratie doorgaat zal over pakweg 20 jaar de autochtone bevolking voor een groot deel zijn vervangen door immigranten in de grote steden en middelgrote steden.

  Massale illegale migratie heeft grote onomkeerbare demografische gevolgen.

  Kortom de autochtoon zal zich vreemdeling voelen in eigen land als gevolg van deze massale illegale migratie.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Laten we niet doen aan deze bangmakerij en optimistisch blijven. Een legendarische staatsvrouw zei ooit met slechts drie woorden hoe het zit: Wir schaffen das!

   1. Peter Oudshoorn

    Anne de la Fleur is zwaar debiel. Erger, ze is een trol in de orde van grootte van Lao Tse. Misschien is het hem wel. Negeren die ammoniakgleuf!

    1. EU kok

     Quote : Negeren die ammoniakgleuf!
     .
     En wederom komen de beledigingen van links.

   2. Job Jansen

    Laten we optimistisch zijn over de omvolking. Een legendarische landverraadster zei ooit, “wir schaffen das”

   3. M de ruyter

    Een vrouw zonder kinderen aan de macht met socialistische ideeën en misplaatste moedergevoelens tegen vijandige indringers is nooit een goed idee!

  2. Dreverhaven

   Tegen die tijd, over 20 jaar, krijgt u misschien wel financieel advies van een vermogensbeheerder uit Niger of Zaire. Wie zal het zeggen ? Wat goed is komt snel.

 5. Bolkestein

  Het weren van deze invasie is onze morele plicht.

  1. Peter Oudshoorn

   Zo is dat Bolkestein, en niet anders! Weer je tegen de invasie van de horden en de linkse deugers: het is oorlog!

  2. Peter Loosduinen

   Het weren van deze invasie is onze morele plicht.
   Absoluut !
   Het kan toch niet waar zijn dat als je betaalt om op een gammel vlot stapt je de garantie krijgt om in Europa te belanden om aan een lekker lui leventje te gaan beginnen ???

 6. Jumping

  Het keiverotte Nederland, laat alles weer over zijn kant gaan.

  Miljarden Euro’s doneren, in een pot zonder bodem richting Brussel, dat is de enige actie vanuit Nederland.

  Na een aantal keer, keihard aan de kant te zijn geschoven voor een belangrijke functie, is Nederland nu in de race, voor de functie van leidinggevende van de corvee kast, de naam van Ollongren circuleert in de wandelgangen.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Ik denk dat jij dit probleem ernstig onderschat. Niet alleen Nederland is een keiverrot land geworden maar heel Europa waar links aan de macht is en de islam binnen wordt gehaald 🙂

   1. Mariposa78

    VHl GTSSDM hou eens op met stoken.

  2. Heinz

   Laat mevr. Kajsa Ollongren erbuiten aub. Mijn favoriete minister.

   1. Bosche draak

    dat Karin maar weer ophoepelt naar Zweden, die kluns kan nog limonadekraam runnen.
    Beetje dimmen met de ketchup Heinz, je staat weer eens strak van de suiker…

 7. Vanduinen

  Wie herinnert zich de geschiedenis van m.s. St Louis ? (1939) het schip wat geweigerd door Canada?… Later Exodus 1947. Pijnlijk om te ontdekken dat het met de moraliteit nog slecht is gesteld.

 8. Decca

  Neen mevr. van de schillenboer. Dat zijn geen vluchtelingen maar klaplopers van het zuiverste water. Lui als de neten. Dom geboren. Mal gewiegd en nooit iets willen leren. Mocht U overtuigd willen worden dat deze bevolkingsgroep het slecht heeft in het moederland, dan lijkt het me een goede optie dat U per heden vertrekt naar deze oorden en de verlichting gaat brengen die zo noodzakelijk is. Op en van malloten als U zit dit land niet meer te wachten. U bent niet in staat om maatschappelijke vernieuwing te aanvaarden waar deze verziekte maatschappij gesteund door mensen als U en die ontwricht wordt door een vreemde godsdienst die niet eens bestaat en waar U een verlengstuk van bent. Overigens wanneer verwijdert U dat haar onder Uw armen en gaat U Uw benen scheren.

 9. Rud56

  @Job Jansen: ++++++++++++++!!
  @Bolkestein, @Ritter: idem!!

 10. Rud56

  @Vanduinen:
  Jouw vergelijking is als een vlag op een strontschip!

  In 1939 betrof het échte vluchtelingen, enige vergelijk dat je kan maken is dat men over voldoende geld beschikt(e)

  1. Vanduinen

   Aha, @Rud56…dat is het ! Ze brengen geen goud mee.! Geld is waardeloos. Maar diamanten, goud, is welkom. Dan staat de poort open. In Congo zit coltan in de grond, een kostbare delfstof voor de mobiele telefoon. Neem mee, die zooi !

   1. dario

    LEZEN IS MOEILIJK HE MAN MAN

 11. Lugar

  Gelukkig is FvD in opkomst, niet voor niets werden ze de grootste na de PS-verkiezingen. Met een stevig standpunt op het tegengaan van massa-immigratie zullen ze opnieuw hoge ogen gooien bij een volgende verkiezing.

  1. Vanduinen

   Dit zegt u om te trollen (dollen) De opkomst en ondergang van een studententheater.

   1. Peter Oudshoorn

    Na alle commotie, hetzes en het bashen van het FvD de afgelopen weken, hebben ze virtueel slechts 2 zetels verloren.

    Met die ondergang valt het dus wel mee. In uw optiek: tegen.

  2. C.A.Barstow

   @Lugar:

   +1

 12. Politiek Profeet

  Laat al die linkse deugkneuzen zo,n opvreter in huis halen en alle kosten zelf betalen, dan zal blijken dat de linkse deugkneus heel snel op andere gedachten komen.

 13. Lugar

  Ik heb het alweer gezien hier, wat een bende met die tientallen nepaccounts. Viel plezier met het vergallen van DDS.

  1. Vanduinen

   Lekker schelden en tieren is er niet meer bij. Het gaat nu een beetje op een forum lijken met de opkomst van een aantal serieuze reaguurders. Tijden veranderen.

   1. Original NL

    Quote……Het gaat nu een beetje op een forum lijken met de opkomst van een aantal serieuze reaguurders. …..
    Ach ..maar deze reaguurders zijn nieuwe noppen nicks..dus niet serieus te nemen.

 14. Bolkestein

  Salaris directeur VluchtelingenWerk €139.176

  Salaris directeur St. Vluchteling €130.857

  Salaris directeur Oxfam Novib €141.060

  Salaris directeur War Child €132.894

  Salaris directeur Save the Children €124.625

  Salaris directeur UNICEF €139.823

  Lucratieve industrie.

  1. Crassus

   Stelt niets voor Bolkenstein, echt niet ! Een chirurg komt daar ook aan. Afgezien van specialisatie zoals hersenchirurgie.
   Dit zijn bedragen zonder de vakantietoeslag van 8%. Daarnaast ontvang je nog toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten. Als je ook managementtaken op je neemt, kun je nog een toeslag bovenop je salaris krijgen.
   Het management in het Bank en Verzekeringswezen doet het niet voor minder. En de beurs…

  2. Roughwood

   Het spreekwoordelijke topje van de ijsberg en mede een van de hoofdredenen waarom deze zieligheidsheids- en slachtofferindustrie er alles aan is gelegen om koste wat kost hun bestaanrecht te legitimeren. Wie er nu echt vluchteling of slachtoffer is doet er al lang niet meer toe. Ik geef niet (meer) aan deze clubjes en weiger me een moreel schuldcomplex te laten aanpraten omdat mijn wieg toevallig in NL heeft gestaan…

  3. Lao Tse

   Deze salarissen bevinden zich ruim beneden de Balkenende-norm.

 15. Heras

  Anne S.
  Je hebt gelijk als je zegt dat we “echte” vluchtelingen moeten helpen. Echter, er zitten geen vluchtelingen tussen want die kunnen de overtocht niet betalen. Gevolg: er trekken jonge mannen uit het land, die de armen achterlaten. Gevolg daarvan : nog meer armen in de toekomst omdat het land niet opgebouwd wordt.
  Gevolgen hier: economie klapt in elkaar door teveel mensen, meer bijstand, meer geweld en vernielingen, meer belastingen. Nederlanders verarmen. Uiteindelijk: verlies-verliessituatie. Want van een kale kip kun je niet(meer) plukken.
  En de rijke leiders in die landen, lachen ons uit.

 16. C.A.Barstow

  Kunnen zij dat linkse stuk EU verdriet niet een keer kielhalen?
  en dan niet één keer maar verschillende keren achter elkaar.

 17. Kristalix

  Neemt Sassoli ze lekker op in zijn land.

  Geen gezeik.

 18. Peter Loosduinen

  Tim,
  100 % met jou eens !

 19. JFU

  Kan hij niet levenslang opgesloten worden? Een finaal gestoord individu net als de rest van die zooi in Brussel. Onbegrijpelijk dat dit zo maar door kan gaan.

 20. Juriaan

  Terug sturen of afzinken, er is genoeg van dat gespuis

 21. Bes Tolen

  A.S.S. Oorlog? Als dat er is, komt dat door de godsdienst zoals in Afrika. Godsdienst. Ze kunnen onmogelijk gelijk hebben, in handen van de achterliggende groep. Die willen ook een maximum aan geboorten (Rome’s vrouwelijke slaven doen in Afrika alleen geboorteklinieken) dat komt overeen met de wildernis op seksueel gebied daar en elders. Dat veroorzaakt armoede en daar bent u ook schuldig aan want u bent een verwerpelijk links fascistisch klote wijf. Rot op met uw praatjes hier.
  Merkel is een christelijke dictator. De CDU is al lang een fascistische partij. Zorgt ook voor oorlog. Denk aan Kohl in Joego Slavische in de negentiger jaren. Allemaal fout en altijd al geweest en door slachtpartij op slachtpartij aan de macht gekomen dat christendom. Juist ook hier.

 22. Harrt Neutraal

  Je denkt toch niet dat Duitsland en Frankrijk het hun ook maar iets uitmaakt dat de vluchtelingen verzuipen of verdwalen of in Libie terecht komen, dat ze nu naar deze landen mogen komen is gewoon proberen de politiek naar hun eigen hand te zetten in Italië een beetje mens die na denkt begrijpt dat dit 1000 x erger is dat mogelijk Poetin de verkiezingen in Amerika zou hebben beïnvloed. Ik vind het de meeste criminele linkse personen van Europa maar de burger pikt het niet meer nog in Italië, noch in Duitsland en nog in Frankrijk. het gekke is dat over dit toch wel grote ondemocratisch actie niemand iets schrijft zijn wij dan zo blind geworden.???

 23. Harrt Neutraal

  Ik wacht op dat mijn reactie en mening weer wordt weg gehaald gebeurd dat ook met de uwe dus media inmenging in uw menig gaan wij niet pikken is het begin dat ook deze media al linkse NSB-ers in huis heeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.