Wat?! Onze energieverkopers wisselen met elkaar onze persoonlijke gegevens!

Het AD komt met een opmerkelijke vondst: energieverkopers wisselen grootschalig persoonsgegevens uit om deze telefonisch te verkopen. Niet alleen de Big Tech zoals Apple en Google zijn niet te vertrouwen ook onze grote jongens zijn corrupt tot op het bot. Hoeveel zooi komt er wel niet naar boven drijven de laatste tijd?

Bankgegevens, telefoonnummers, adressen en onze burgerservicenummers zijn niet veilig in de handen van de energieverkopers. Alles om zo veel mogelijk te verdienen. Diverse bedrijven handelen massaal met onze ‘beschermde’ gegevens.

‘Als bijlage de adressen die ik ongeveer drie jaar geleden heb verkregen. (..) Veel klanten zijn boven de 60 jaar, het bestand heeft enkel vaste nummers’

In dit soort gelekte e-mails kunnen we alles terugvinden. Zelfs geboortedata en andere persoonlijke gegevens werden over en weer tussen bedrijven naar elkaar gemaild. Uiteraard is dit hartstikke verboden en strafbaar. Dit zal hoe dan ook grote consequenties hebben.

De Autoriteit Persoonsgegevens ziet de laatste tijd een grote groei in de handel van persoonsgegevens. Data is tegenwoordig hartstikke veel waard. Verkiezingen worden gewonnen door het inhuren van de meest sluwe data bedrijven. De vraag wordt steeds belangrijker: kunnen overheden überhaupt onze privacy en dus vrijheid wel garanderen.

Het lijkt er steeds meer op dat de overheid niks in te brengen heeft tegen de grote tech giganten. Hier en daar wordt er een lekje gerepareerd en komt er een nieuwe wet die ervoor zorgt dat onze gegevens en privacy zou worden beschermd en gerespecteerd. Terwijl de overheid eigenlijk al jaren achterloopt op de marktontwikkelingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. meneer cactus

  Fijn he die linkse bemoeizucht en verzamelwoede. Dat schept weer een markt in die gegevens net zoals met email adressen. Bedrijven moet gegevens wettelijk bewaren maar overvragen al veel gegevens want het is zo leuk om teheeben.

  Zo heeft de woningbouw uw inkomensgegevens en instanties als het CBM uw hele doopcel.

  1. Watcher

   Fijn he die linkse bemoeizucht.
   Zo heeft de woningbouw uw inkomensgegevens.

   Meneer cactus is paranoïde….

 2. Siemien

  Privacy? Ja de mensen in Nederland hebben ervoor gekozen om hun privacy massaal over boord te gooien.
  Lekker makkelijk. (Sarcasme uit)

  1. ZiggyStardust

   Daarom heb ik ook al mijn social media accounts verwijderd, en cookies wis ik standaard na ieder bezoek aan het internet. Opinie onderzoeken etc doe ik niet meer aan mee, en ik koop zo weinig mogelijk online. Het is vrij eenvoudig, als er genoeg mensen hetzelfde doen staan deze tech giganten snel buiten spel.

   1. Dik

    VPN, werkt prima. En natuurlijk tientallen extra mailadressen, alles om nooit een profiel beschikbaar te stellen.

    ~!~

 3. Parajack

  Nu snap ik waarom ik constant door die energiebedrijven wordt gebeld om van leverancier te wisselen. De griezels, ik wijs steeds alles af, maar ze blijven aan de gang. Hopelijk wordt hier iets aan gedaan binnenkort, maar ik heb
  er weinig vertrouwen in, helaas.

  1. van Urk

   Denken ze nou echt rijk te gaan worden met mijn armzalige gegevens?

  2. ZiggyStardust

   De grootste rat is nog wel de KVK. Schrijf je daar maar eens in. Ook al geef je aan dat ze je gegevens niet mogen delen, nadat je je hebt ingeschreven breekt de hel los. Je wordt dagelijks gebeld voor leningen, energiecontacten, bedrijven die je aan klandizie willen helpen etc. En je hebt verder helemaal niets aan de KVK, dat is nog wel het mooiste.

 4. Jumping

  Inderdaad het zoveelste bewijs, dat Nederland een keiverrot land is geworden.

  Links Nederland kent geen fatsoensnormen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 5. Lao Tse

  ‘Alles om zo veel mogelijk te verdienen.’

  Het moet niet gekker worden!

 6. Kapitein Haddock

  Wederom:
  niets nieuws!!!
  Onderlinge prijsafspraken door energie Kartel!
  Net zoals in supermarkten, waar binnen niet al te lange tijd zal blijken dat, ook daar, kartel afspraken zijn.

 7. Cycle25

  Ja, die privacy wetgeving van vorig jaar heeft geholpen “kuch”, I rest my case..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.