Zelfs de muziek van DENK is ronduit slecht: ‘Oriëntalistische housemuziek, geen diepte en uitstraling!’

Zoals bekend is het politieke beleid dat de partij DENK voorstaat ronduit ruk. Maar in De Volkskrant gaan ze verder dan dat: ook de muziekvoorkeuren van de radicale allochtonenpartij wordt eens flink door de gehaktmolen gehaald bij columniste Nadia Ezzeroili. Niet dat het bij overige partijen veel beter is, overigens…

Dat DENK een partij van drie keer niks en dikke blubber is, hoef ik u natuurlijk niet uit te leggen. De partij zaait haat tegen mede-allochtone Kamerleden, omdat zij zogenaamd te ‘witte’ meningen hebben. Ook wil de partij integratie afschaffen ten faveure van ‘acceptatie’ en moeten ‘kwetsende’ straatnaambordjes worden vervangen. Kortom: een sneue partij vol nog sneuere identiteitspolitiek.

En die treurkoers is terug te horen in de muzikale voorkeuren van de partij. Op evenementen komen Tunahan Kuzu en z’n SA-mannen podia opgelopen onder de begeleiding van “oriëntalistische housemuziek,” aldus Volkskrant-columnista Nadia Ezzeroili: “zonder diepte en uitstraling“:

“Bij identiteitspolitiek hoort identiteitsmuziek. Hoe lullig ook voor artiesten die soms met afgrijzen moeten toekijken hoe hun hits een politieke lading krijgen.

In Nederland weten we niet beter dan playlists waar nauwelijks over is nagedacht. Hier moeten we het na een verkiezingsavond doen met hitsige popliedjes van Sean Paul (D66), dansdeuntjes van Bruno Mars (VVD) en oriëntalistische housemuziek (DENK). Muziek zonder diepte en uitstraling: kenmerkend voor de Nederlandse politiek. Maar daar heb ik geen muziekanalyse voor nodig.”

Zeker niet, nee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Neutral

  Een hele column over de opkomstmuziek bij diverse politieke partijen, en in de laatste alinea 1 zinnetje met een voorbeeld bij DENK.

  DDS: DENK muziek is waardeloos.

  En slecht van de columniste dat ze niet eens een naam kan noemen. Ik ben benieuwd welke muziek het nou was. Altın Gün? Nilüfer Yanya? LIANA? (alhoewel deze laatste ook Armeens is)

  1. Original NL

   Uit die hoek is nog nooit iets interessants gekomen…
   Moslim “kultuur” anno nu nog net als in het jaar 1400..hoop gejank en klaag liederen.

  2. Mars020

   Het is kamelenhouse, daar zijn die geitenneukers gek op.

 2. Trude Herr

  Rammstein. Tanzmusik soll es sein !

 3. Heinz

  De muziek van Carl Orff lijkt mij zeer geschikt. Aansprekende muziek: Biografie

  Vanaf zijn vijfde jaar studeerde Carl Orff piano, slagwerk, cello en orgel. Op deze jonge leeftijd schreef hij ook zijn eerste compositie. Hij studeerde aan de Staatliche Akademie der Tonkunst in München om daarna als componist vooral te werken aan muziek voor piano en zang. Hiernaast was hij werkzaam als muziekpedagoog; in 1924 stichtte hij met Dorothee Günther de Güntherschule. Hiervoor schiep hij het naar hem genoemde Orff-Schulwerk.
  Bron: Wikipedia.

  1. Original NL

   Of Wagner hé heinz??

 4. Garland S. tucker

  Politieke partijen kiezen altijd voor een makkelijk deuntje…veilig, laf, suf, saai en vervelend.

  Marco Borsato of Adèle….dat soort slaapverwekkende muziek dus.

  Hoewel…de VVD koos vroeger steevast voor dixieland, mieterse muziek!

  1. Original NL

   De traditionele partijen kunnen beter iets uit het oeuvre van ” De Raggende Manne” ten gehore brengen….past beter bij hun aktuele politieke doelstellingen tov de autochtone nederlander!!
   Kiezer…laat je niet ” in je bek schijten”..
   Stem ze weg!!!

  2. Mars020

   Geiten worden trouwens bloedgeil van die muziek, dus daarom moeten ook wij die teringherrie aanhoren.

 5. Fortiori

  Onbekend maakt onbemind. Ik ken bijv. geen Koreaanse of Nepalese pop muziek. Reggae is ontstaan door experimenteren met muziek en ligt lekker in het gehoor. Ook de brassbands uit het z. van Amerika..

  1. Original NL

   Wat betreft niet westerse muziek sluit ik mij geheel bij Hans Teeuwen aan!!

 6. Joop Klepzeikert

  Dat de meeste politici tegenwoordig de diepgang van een rubberboot hebben lijkt mij toch al enige tijd algemeen bekend. Hoe linkser hoe minder inhoudt en diepgang.
  De malloten van DENK vonden de PvdAllah nog teveel diepgang hebben.
  Bij1 zal vast binnenkort met zo’n liedjes opzegger die ze rapper noemen aan komen.

  1. Original NL

   Ja… cool, een blanke rapper en geschminkt
   à la Al Jolson!!!!

 7. Decca

  Ik ben voor een vernieuwend imago voor voor de DENKERS. DE SNOLLEBOLLEKES

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.