Baudet clasht met Asscher over immigratie tijdens APB

Geen categoriesep 19 2019, 10:19
De grote lijnen worden maar weer eens bediscussieerd tijdens de algemene politieke beschouwingen van het jaar 2019. Zo clasht FvD-lijstrekker Thierry Baudet met PvdA-coryfee Lodewijk Asscher. Laatstgenoemde betitelt de stelling dat 70 procent van de moslims de sharia zou aanhangen als 'onzin'. Baudet stelt op zijn beurt dat 'het gewoon niet werkt'. De twee staan dus weer eens lijnrecht tegenover elkaar, zo is te zien in dit filmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=zksM04E5SS4
Thierry Baudet pleit voor een flinke vermindering van de immigratie en haalde daarvoor zijn argumenten aan. 'Moeten we niet paal en perk stellen aan die voortgaande immigratie. Gewoon stoppen even', zo sprak hij in de Tweede Kamer. Verder spreekt hij van een 'grote olifant in de kamer' als het gaat over de publieke sector/verzorgingsstaat. Deze zou volgens hem 'onverenigbaar' zijn met 'open grenzen'. Vervolgens ontspint het debat zich in een spektakelstuk.

"Er zijn individuen die fantastisch hun weg hebben gevonden in Nederland, maar hele grote groepen niet. De eerste spreker van vandaag, de heer Wilders, die memoreerde al: 70 procent van de moslims in Nederland verkiest de sharia boven de Nederlandse wet. En dat betekent dat je een groot probleem hebt. Dat geldt voor allerlei sectoren. Niet alleen voor hun religieuze affiliatie, maar ook voor gedrag op straat, participatie in de arbeidsmarkt, onderwijs, taalachterstanden, visie op eenmansspatie van vrouwen, noem het allemaal maar op. Over de hele linie zie je gewoon, al decennia lang, falend integratiebeleid. Volgens mij zijn we het daar zo langzamerhand in Nederland toch wel over eens aan het worden. Als je meneer Asscher hoort zeggen: 'we moeten gewoon een realistisch immigratiebeleid voeren', wat is nou een realistisch immigratiebeleid? Dat is denk ik op dit moment even heel weinig immigratie uit culturen die blijkbaar totaal anders zijn dan de onze en die heel moeizaam, als dat überhaupt al gebeurd, integreren."

En vooral met het laatste stuk van zijn relaas slaat Baudet de spijker natuurlijk op z'n kop. Alle zogenaamde deugpolitici hebben de mond vol over een fatsoenlijk immigratiebeleid en we moeten het allemaal goed regelen, etc. Maar tot concrete voorbeelden of ideeën komt het maar zelden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten