Baudet onthult ware bedoeling van “stikstofcrisis”: ‘Feestvieren voor klimaatlobbyisten!’

Thierry Baudet gelooft er geen sikkepit van, dat alle heisa rondom stikstof ineens betekent dat we kampen met een “crisis”. Integendeel: dit is dezelfde soort hysterie als wat er door klimaatalarmisten wordt losgelaten op het land. “Fijn dat de klimaatlobby hier zo transparant over is,” merkt de FVD-leider op.

baudet stikstof

Het gebeurt niet iedere dag dat Thierry Baudet zichzelf tevreden toont na een opmerking van NOS-weerman Gerrit Hiemstra. De twee zijn bekende kemphanen op het gebied van klimaat, en Baudet heeft zelfs wel eens aangedrongen op het ontslag van Hiemstra bij de NPO. Bloeit er hier nu een onverwachtse bromance op? Nee, geenzins. Het enige dat de Forum voor Democratie-voorman tevreden stemt, is het feit dat Hiemstra (nog altijd met Arjen Lubachs “klimaatkonijn” in zijn Twitter handle) z’n kaarten open en bloot op tafel legt.

Want half Nederland ligt momenteel op z’n gat vanwege een door de rechter afgedwongen “stikstofverbod”. De huizenbouw ligt stil, en economie loopt veel schade op. Met name in de landbouw. Allemaal vanwege de stikstof? Nee, de hele klimaatheisa blijkt behoorlijk mee te spelen, aldus Hiemstra: “Veel stikstofmaatregelen zijn ook klimaatmaatregelen en vice versa: langzamer rijden, elektrisch rijden, minder veehouderij, van het gas af, minder vliegen, biobased bouwen, energiebesparing.”

Precies wat Thierry Baudet al vermoedde: “Fijn dat de klimaatlobby hier zo transparant over is. De eigenlijke reden dat commissie-Remkes (VVD) volstrekt irrationeel stikstofverbod in stand wil houden. Terwijl 18.000 bouwprojecten stil liggen en agrarische sector in de knel zit vieren klimaatlobbyisten feest.”

Nou, Gerrit, plop. Laten we dan maar proosten op onze gezondheid?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Agios

  Right so Thierry! Later zal in het geschienisboek te lezen zijn dat Nederland jarenlang afdreef. Het zal worden omschreven als het ‘lemmingen-tijdperk’.

  1. plakband

   Ik noem dat ‘ruttelen’.
   Willens en wetens het land naar de afgrond drijven vanwege persoonlijk gewin.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  De uitspraken van Baudet doen me heel erg denken aan een natte scheet. Het stinkt eventjes maar het waait zo weer voorbij 🙂

  1. Siemien

   ASS doet ons allen denken aan een moffensmoel die maar niet stopt met praten

   1. Trude Herr

    Wanneer u in uw jeugd zo af en toe een schouderklopje zou hebben gehad   dan zou u nu anders gereageerd hebben. “Moffensmoel” Het laat u maar niet los.

    1. Siemien

     Aldus andere moffensmoel Adolf Trude

     1. Trude Herr

      Een lief woord zou ook geholpen hebben.

     2. Siemien

      “Een lief woord zou ook geholpen hebben.”

      Voor wat?! het enige dat jullie hier doen is ouweh*ren en Baudet belachelijk maken.
      Jullie beide zijn irritant met zuigende opmerkingen om vervolgens in een slachtofferrol te gaan zitten.

     3. Onslow

      @Semien, als in gewoon Nederlands “ouweho*ren” niet kan op deze site gebruik dan “zeikstralen” Allebei Nederlands. Zeikstraal – 2 definities – E
      zeikstraal zelfst.naamw. scheldwoord zeurpiet Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: ‘zeikstraal’ komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst.

     4. Mieremet

      Trude ofwel Anne ofwel Meriandoc en vele andere trolschuilnamen.

  2. Blitzkrieg

   Dolletjes

  3. Tman

   sopje:
   Een natte scheet kan jij jezelf niet permitteren,die wordt gedempt en verspreidt tussen je enorme spatlappen!
   Bikinilijn bijwerken helpt!

  4. Nep

   Ja Anne je hebt helemaal gelijk!

  5. Mieremet

   Gebruik jij nou gewoon je echte naam, oppertrol. Misselijk mannetje. Gisteren Meriadoc of whatever. Flikker toch lekker op drol.

 3. Pauline Kummer

  Thierry gebruikt milieu vervuilende haarverf. Dat is duidelijk te zien aan de twee kleuren. Hij is een ijdeltuit.

  1. Buzz68

   Er is niets mis mee om een ijdeltuit te zijn. Zouden meer mensen moeten zijn.

   Inhoudelijk;
   Als al eerder gezegd. Klimaat is het nieuwe verdienmodel van het kabinet.
   Alsof het klimaat geholpen wordt met een zak met geld. Dit is pittig links denken (maar we zijn dat wel gewend van ons kabinet).

  2. claus

   pauline,
   Als iemand de haren verft is ie een ijdeltuit?
   Waar ben jij opgegroeid?

  3. Siemien

   Ja als Baudet de ware bedoeling van klimaathobbyisten blootlegt gaat Pauline het natuurlijk even hebben over zijn haar.
   Paulientje rijdt geen auto
   Paulientje vliegt nooit
   Paulientje gebruikt uitsluitend flessen van glas
   Paulientje eet geen vlees
   Paulientje gebruikt geen wasmachine die doet alles op een wasbord
   Paulientje gebruikt natuurlijk ook geen wasdroger
   Paulientje heeft geen opladers voor telefoon of laptop
   Paulientje gebruikt geen internet uh wacht nou de rest vul dat zelf maar in

   1. Joop Klepzeikert

    Als Pauline Kmer en andere linkse gekken werkelijk zo met het klimaat en milieu begaan zouden zijn zoude ze geen koters fokken.
    Het zijn vooral de linkse leipelingen die hele bakfietsen vol koters fokken.
    Je kunt 140 grote vervuilende auto’s rijden tegen 1 koter fokken.

    1. Agios

     Daar zeg je enkele rake en ware woorden. Het redden van het klimaat begint met het ophouden kinderen te baren. Maar dat bevalt de deugmensen niet en dus wordt deze mogelijkheid nooit genoemd. Stel je toch eens voor, het Utopia waar in linkaf-families geen kinderen meer worden gebaard. Dat zou pas echt iets opleveren voor het klimaat. De rest is alleen maar goedmensen-gezwam. Onder het motto van ‘de vervuiler betaalt’, zouden we eens kunnen stoppen met de kinderbijslag vanaf het derde kind. Later kunnen we dat nog eens bijstellen.

     1. Peterl

      Dat moet je in Afrika vertellen, niet tegen een uitstervend volk.

   2. Pauline Kummer

    @Neen hoor! Ik denk dat Baudet de zaak op de hak neemt.

  4. tonna

   @paulitie:
   Mannen verven haren?
   Past perfect in de gewenste genderneutraliteit!
   Kritiek hierop is anti “links”,foei!!!
   Of ben je stiekem rechts?

 4. ikweetwatikwil

  Wat ik al eerder zei, als de Groenen aan de macht komen ,mag straks niets meer.
  Er zijn boeken die ik voor jaren terug gelezen heb(ben de titels vergeten) die hier over gaan. Je gaat straks in uniformen lopen . Wat natuurlijk voor de transgender goed uitkomt.
  Geen klimaatgekken aan de macht. Dat wordt een ramp. Denk aan Gretha.

  1. Siemien

   “Je gaat straks in uniformen lopen”

   Op zich is dat niet zo verkeerd, heeft meer met discipline te maken, ik zou het niet verkeerd vinden om de dienstplicht in te voeren, of zoals in Engeland op de scholen.
   Ik ben voorstander dat de hiërarchie terugkomt in onze maatschappij en mannen “weer” mannen worden, maar dat vind ik..

   1. Ab Infinitum

    Er bestaat geen dienstplicht op scholen in Engeland. Wel schooluniform, ook in meerdere landen. Alle meisjes een hoofddoek zou tegenstellingen wegnemen.

    1. Siemien

     @Ad Infinitum je moet niet zo verschrikkelijk dom l*llen hier, het gaat over uniformen, ben jij achterlijk of is je IQ niet zo hoog, beide rekening ik goed…

     1. Onslow

      Gewoon lullen

   2. Pauline Kummer

    U bent vrouw, dat is duidelijk. Fascinatie voor uniformen. Medailles, onderscheidingstekens, rangen en standen. Steile petten

 5. Blitzkrieg

  Vragen aan de minister, gekopieerd van de fvd website.

  Vraag 1
  Hebt u kennisgenomen van het artikel “Stikstofmethode in Duitsland en België soepeler”?

  Vraag 2
  Erkent u dat de Duitse aanpak vanuit juridisch perspectief geheel voldoet aan de vigerende EU-regelgeving? Zo nee, waarom niet?

  Vraag 3
  Kunt u aangeven hoeveel het niet wijzigen van de huidige stikstofnorm Nederland per jaar kost vergeleken met de situatie waarin het PAS nog van kracht was? Zo nee, waarom niet?

  Vraag 4
  Bent u bereid de stikstofnorm naar Duits voorbeeld te moderniseren, zodat tal van stilgelegde projecten weer door kunnen gaan? Zo nee, waarom niet? Hoeveel geld zou toepassing van de Duitse methode in Nederland ons opleveren?

  Vraag 5
  Hoeveel soorten flora en fauna worden gered dankzij de Nederlandse methode, vergeleken met wanneer we de Duitse methode zouden toepassen? Welke soorten zijn dit? Hoeveel geld geven we dan per soort uit? Hoe verhoudt dit bedrag zich tot de prijs die de overheid hanteert om een mensenleven te redden bij een overstroming, zoals beprijsd bij de bouw van de Deltawerken? Vindt de minister dit te rechtvaardigen? Zo ja, waarom?

  Vraag 6
  Deelt u de mening van enkele fracties in deze Kamer dat de veestapel gehalveerd moet worden? Hoeveel boeren zouden hun baan dan verliezen? Hoeveel geld zou dit Nederland jaarlijks kosten? Deelt u onze mening dat deze consequenties onacceptabel zouden zijn?

  Vraag 7
  Deelt de minister de opvatting dat de betrouwbaarheidsintervallen in het AERIUS-model dermate groot zijn dat men op basis van dat model over de hoeveelheid stikstof in natuurgebieden geen precieze uitspraak kan doen? Zo nee, waarom niet?

  Vraag 8
  Is de minister bereid echte metingen te laten uitvoeren in alle Natura-2000 gebieden om de daadwerkelijke hoeveelheid stikstof in en op de grond vast te stellen? Zo nee, waarom niet?

  Vraag 9
  Hoe beziet u de consequenties van de PAS-uitspraken van de Raad van State voor de transportsector?

  Vraag 10
  Hebt u kennis genomen van het artikel “Minder hard is nauwelijks meer schoon”?

  Vraag 11
  Klopt het dat de stikstofuitstoot van het wegverkeer slechts 6% van het totaal bedraagt, het stikstofverlies nog geen half procent zou zijn als het verkeer overal 100 km/u in plaats van 130 km/u zou rijden en dat de verlaging van de stikstofdepositie in de praktijk nog lager zal uitvallen, omdat de maximumsnelheid nu niet overal 130 km/u is? Bent u bereid deze effecten voor de stikstofdepositie te berekenen voordat u de maximumsnelheid verlaagt?

  Vraag 12
  Erkent u dat een verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen potentieel risicovol is, omdat de meeste Nederlandse snelwegen zijn ingericht op een maximumsnelheid van 130 km/u en automobilisten op wegen met een dergelijk wegbeeld bij 100 km/u hun aandacht eerder verliezen? Bent u bereid hier onderzoek naar te doen voordat u deze maatregel doorvoert? Zo nee, waarom niet?

  Vraag 13
  Deelt u de mening van de FVD-fractie dat het verlagen van de maximumsnelheid volkomen onwenselijk is? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waarom?

  Vraag 14
  Kunt u deze vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden?

  1. Heinz

   Vraag 15
   Kunt u aangeven waarom een glasservies van glas is gemaakt en niet van hout. Zo neen, waarom niet? Hierover mag nagedacht worden.

 6. Joop Klepzeikert

  En zo valt gekke Gerritje Hiemstra weer door de mand. Enkel weer oplezert spelen levert hem schijnbaar niet genoeg op, dus is hij maar klimaat alarmist geworden. Dat levert schijnbaar veel meer op.
  Iedereen die gekke Gerritje z’n ongelijk bewijst krijgt een blok van hem op Twitter.
  Best een heel zielig mannetje.

 7. Buzz68

  … ik wil een belasting op scheten.
  Een scheet is methaan = broeikasgas.
  … Bij de Belastingdienst doen we dan voortaan “scheet belasting”. Een leger aan BOA’s gaat snuffelend achter de mensen aan om op een correcte aangifte toezien.
  Ik stem op PvdA of Groen links (whats the differece) 🙂

 8. Heras

  Dit kan zo niet blijven. Op enig moment moet men toch weer beginnen met huizen bouwen. Dan in een versneld tempo. En wat hebben ze dan bereikt? dat er boeren failliet gegaan zijn , of in het beste geval; uitgekocht. Stel; dat het vlees geïmporteerd moet worden (dat al gedeeltelijk gebeurd), dan is dat veel vervuilender.

  Dit is een kabinet dat de stomste beslissingen ooit hebben gemaakt. Op werkelijke elk gebied falen ze.

 9. StanleyC

  Wat mij betreft staat klimaat alarmisme gelijk aan terrorisme

 10. Jetske

  Daar hebben we Baudetje weer als mosterd na de maaltijd. Geert Wilders kwam hier al gelijk mee aan, zelfs via de TV.
  Dit is dan ook de speciale FvD promotie site.

  1. Blitzkrieg

   Jetske : Speciaal voor jou, gekopieerd van de PVV website. Pluim voor de PVV, hard aanpakken deze onzin.

   De PVV-fractie vindt het onbegrijpelijk dat de commissie Remkes niet heeft geadviseerd om met noodwetgeving te komen om de doorgeslagen stikstofregels te versoepelen.

   PVV-fractievoorzitter Wilders: “In plaats van met noodwetgeving te komen adviseert Remkes nu om de veehouderij te saneren, de maximumsnelheid op wegen te verlagen en het onmogelijk te maken om normaal te bouwen. Nederland wordt verder op slot gezet terwijl we al het braafste jongetje van de klas zijn in de EU. Als Rutte deze adviezen opvolgt kan de VVD net zo goed fuseren met Groen Links en laat hij de hardwerkende burgers en ondernemers opnieuw keihard in de steek”.

 11. Meriadoc Brandebok

  Komen er weer nieuwe verkiezingen aan?

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandbok : 17 maart 2021 schiet al lekker op.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nou, precies.

 12. Piet Klein

  Of het stikstof niveau de ultieme paramater is daar is kennelijk discussie over, maar een feit is dat de luchtkwaliteit in Nederland matig tot slecht is. Maar kennelijk is men in Nederland niet in staat om te constateren dat er te weinig huizen zijn, daardoor de huizenprijzen te hoog, de files te lang, de luchtkwaliteit te slecht dat we misschien een beetje vol, een beetje overvol zitten. Stoppen immigratie en niet steeds weer een stad naar binnen halen. Niet omdat immigranten geen aardige mensen zijn, maar gewoon omdat het beetje vol is. En er landen zijn waar nog voldoende ruimte is. Stimuleren van repatriëring voor hen die daar zin in hebben. Het bordje camping is vol is in hoge mate politiek incorrect. Streven naar economische groei cijfers (overigens met zeer matige resultaten) is het ultieme doel. Relatieve groei, dat wil zeggen dat het bnp misschien zou kunnen dalen maar de welvaart voor bedrijven en burgers stijgt op een afnemende bevolkingsaantal, het vergt te veel van grijze cellen voor de gemiddelde politicus. Men stapt liever in de file, snuift de longen vol met slechte lucht en koestert het psychologisch voordeel van de politieke correctheid.

  1. FCKJoop

   Beste Piet, politici staan niet in de file. De racen met hun 3 ton wegende gepantserde proletenbakken onder begeleiding van politie langs de files.

   1. Trude Herr

    VW Phaeton met blauwe zwaailichten. Krachtpatsers.

 13. FCKJoop

  Het klimaat akkoord is reeds achterhaald en ingehaald door de technologie.
  In Barbapapa taal voor de linkse nono’s op dit forum:

  Wetenschappers zijn het er over eens dat er alternatieven zijn voor aardgas in de vorm van waterstof gas. Daarvoor is het aardgas netwerk in NL van het grootste belang. Het zou daarom dom en kortzichtig zijn om Nederland van het gas af te halen.
  Voor de productie van waterstofgas is elektriciteit nodig.

  Nederland is met maximale inzet van zonnepanelen en windmolens hooguit in staat om slechts een klein deel van de benodigde energie op te wekken (zelfs in de huidige situatie). Helaas is de zonne-intensiteit in Nederland te lag om voldoende energie op te wekken. Sterker nog Nederland is eigenlijk helemaal niet geschikt om hier zonne-energie op te wekken, de kosten per Kwh liggen in NL hoger dan die van andere energie vormen, terwijl hij in geschikte gebieden lager ligt. Die geschikte gebieden liggen hou kan het ook anders, in warme landen rond de Golf. Het zal daarom noodzakelijk zijn om energie te blijven importeren. Wanneer we 10% van de Sahara vol plempen met zonnepanelen en daar lokaal waterstofgas gaan produceren, is dit voldoende voor het Europese continent.

  Waarom waterstof gas daar produceren en niet kabels aanleggen om de elektriciteit in te voeren? Heel simpel het transport van elektriciteit over dergelijke afstanden is inefficiënt door grote rendementsverliezen (weerstand kabels). daarbij komt dat het aanleggen van een gasleiding goedkoper is dan aanleg van een transportnetwerk voor elektra.

  Daarmee blijven we echter afhankelijk van instabiele landen die het niet zo nauw nemen met mensenrechten.

  Een andere optie is de bouw van thorium reactoren in combinatie met waterstof fabrieken. Daarmee zou Nederland de energieleverancier van Europa kunnen worden. In plaats van een negatief effect op de economie zou deze juist groeien en sterker dan ooit worden. Maar goed de politici lopen nu eenmaal altijd achter de feiten aan.

  1. Ab Infinitum

   Waar zet je die fabrieken neer? Het is al zo vol in Nederland toch?

  2. Mezzadra

   ” Een andere optie is de bouw van thorium reactoren in combinatie met waterstof fabrieken.”

   Dat is helemaal geen optie. Wat een onnozel gepraat dit.

   1. Siemien

    Waarom niet dan?

    1. Mezzadra

     Omdat thorium-centrales, als alles meezit, op z’n vroegst na 2060 rendabel energie kunnen opwekken.

     Voorlopig is het weinig meer dan een hersenschim.

     1. spelende vrouw

      tja , als de JUISTE prioriteiten dus gesteld waren stonden we er heel anders voor tarrel. Dank je voor de bevestiging tarrel. Stop met die onzinnige zonne en windenergie. Een doodlopende weg. Zelfs een tarrel begint dat te begrijpen

     2. toetssteen

      M
      h**ps://www.powermag.com/indian-designed-nuclear-reactor-breaks-record-for-continuous-operation/

      Wellicht dat navolgen?

 14. Nep

  Baudet rot nou toch eens op met jouw ongeloofwaardige praatjes! Lees lees lees eens de ware feiten. We zijn wel klaar met jouw geblèr.

  1. Mezzadra

   Baudet is politiek nauwelijks nog relevant, Nep, net als Wilders veroorzaken zijn kreten slechts schouderophalen bij de serieuze politiek.

 15. DidiMadloba

  Viezerik Baudet houdt van viezigheid.

  Hoe voorspelbaar!

 16. Jack Flash

  Allemaal zooo voorspelbaar.

 17. Nep

  Volgens Baudet moeten de vrouwen meer kinderen krijgen.
  Oh waar ben je toch mee bezig, niet te geloven zo een domme man!

 18. dijkbende

  Juist. Zogenaamde stikstofcrisis is een regionale bedreiging voor sommig onkruid, en wordt opgeblazen om klimaatpaniek.

 19. Jack Flash

  Ik bedoel uiteraard de linkse milieubende.Zooo voorspelbaar.Baudet is gewoon superalert.Kunnen die linksen niet tegen.

 20. RS

  misschien een beetje OFF topic, maar heeft u dit gezien? https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/489266/Zembla.html

  1. Marija

   Ja gezien, verbijsterend, je gelooft je oren en ogen niet.

 21. C.A.Barstow

  Eigenlijk ben heel benieuwd wat er gezegd en gedaan wordt,
  als deze krankzinnige klimaat en CO2 hysterie ons land werkelijk naar de verd*mmenis helpt.
  Er is één ding wat wij in ieder geval zeker weten, dit moet heel snel stoppen en afgelopen zijn.

  En wat doet smerig links als ons land binnen afzienbare tijd werkelijk op zijn gat ligt?
  Niets! zij draaien hun lege schedels af en zingen
  ”mijn naam is haas en ik weet van niets”
  Dat is smerig links ten voeten uit!

  Stem FvD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.