Brussel zet migratiesluizen weer wagenwijd open: bootmigranten mogen automatisch doorreizen naar andere EU-landen

Het leven in Europa wordt weer een stukje eenvoudiger. Tenminste, voor bootmigranten die arriveren in Italië, Malta en Griekenland. Zij kunnen binnenkort eenvoudiger doorreizen naar andere – potentieel rijkere – EU-landen zoals Nederland, Duitsland of Zweden. Dat is de uitkomst van een migratietop die vandaag in Malta gehouden wordt. En zoals altijd heeft de EU het belang van anderen hoger staan dan dat van de eigen ingezetenen.

Het is zo goed als iedereen van links tot rechts inmiddels wel duidelijk: de ongebreidelde immigratie naar Europa moet een halt worden toegekeerd. Zelfs het NRC bevestigt dat het om schrikbarend hoge aantallen mensen gaat. Niet alle maatregelen zijn effectief, goedkoop of eenvoudig. Maar het minste wat je kan doen, is om de rode loper voor bootmigranten die door mensensmokkelaars op de Middellandse Zee worden gedropt niet nog verder uit te rollen en zelfs te stofzuigen.

Dat laatste is wel wat er gebeurt. Niemand die iets geeft om een aanzuigende werking, maar wél alles over heeft voor een zo aangenaam mogelijk verblijf van bootmigranten die aan de Europese zuidkust opdoemen. Binnenkort krijgen ze ook nog een automatisch doorreistoestemming en staan ze in no-time op de stoep in Ter Apel. Dat is althans wat EU-leiders in hun oneindige wijsheid vandaag besloten hebben op een impromptu top over migratie in Malta:

“Immigratie: op de Malta mini-top is een akkoord bereikt: bootmigranten die aankomen in Italie en Malta worden automatisch over de EU-lidstaten verdeeld. Het gaat om politieke én economische vluchtelingen. Als EU hier in oktober mee instemt, is dit echt een doorbraak voor Italie”

We hebben Italië dus te danken voor dit stukje opengrenzenbeleid. Nee, het is echt wel duidelijk te merken dat Matteo Salvini daar geen minister meer is…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die om economische/financiële redenen naar Noord/West Europa reizen.

  Aangetrokken door het “gratis geld” (= ons sociaal stelsel) en onder het mom van “vluchteling” reizen ze naar Noord/West Europa.

  Dus de wachtrijen voor een huis zullen alleen maar langer worden. Immers asielzoekers krijgen nog steeds voorrang.

  Het is zoals Karskens zegt: “Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw”

  1. Louise

   Logisch @Ritter! Waarom zou je anders emigreren? Niet om er op achteruit te gaan. Mannen met pit blijven niet op hun achterste zitten. Gewoon een basis drang.

   1. spelende vrouw

    moeten ze gebruiken om hun eigen land op te bouwen louise in plaats van hier hun hand ophouden en de boel leegvreten

 2. Rud56

  Complete waanzin van debiele regeringsleiders! En dan zeg ik het nog netjes!
  Ja, Nexit en wel meteen! Te beginnen met de grenzen op slot te gooien, volg Hongarije!
  Zoniet, dan is het écht heel gauw over met Nederland, dankzij de volstrekte idioten en deug- en EU-dwazen van CDA, CU, D66, PvdA, GL, VVD!

 3. Gerlos

  Deze asiel/gelukszoekers kunnen Nederland beter mijden want er zijn geen woningen meer voorhanden en vanwege de klimaat gekte gaat het nog heel lang duren voordat ze überhaupt aan een woning toekomen. Dus het wordt van een ene naar een ander kamp met gebreken voor jullie, en de meerderheid van ons land vind dat Nederland overvol is dus zijn jullie niet meer welkom.

 4. Cootje

  De narcotica staat moet in stand gehouden blijven daar gaan miljarden in om die ook weer in de maatschappij terecht komen het personeel daarvan moet gehard zijn in de doodsstrijd dus moeten je daarvoor kansloze creëren met een uitzichtloos bestaan dat houd de grote graaiers aan de bovenkant uit het zicht ondertussen kunnen die u pensioenen verkwanselen aan de staatsschulden van Spanje Griekenland Italië Frankrijk Portugal en de vriendschap verdragen met Roemenië Bulgarije en de Oekraïne 1500 miljard in kas maar de regie daar over berust in Brussel met dank aan rolstoelhouder mevr kleinsma

 5. Dik

  De weg is eenvoudig:

  – zorg voor een commissie waar het volk (de kiezer) geen invloed heeft
  – zet de sluizen open en geniet
  – heb medelijden met ondernemers en belastingbetalers

 6. Jack Flash

  Staatsinrichtingles Havo 1972.Nederland is overbevolkt land.Gaarne slechts 2 kinderen per gezin nemen….Toe maar jongens…

 7. JFU

  Prima toch?? Des te eerder loopt het echt helemaal fout, en komt een volksopstand steeds dichterbij. De politiek vraagt er om, en dan geschokt reageren zoals altijd.

 8. tailgunner

  Ja, daar zitten we op te wachten hoor: Jonge ongeschoolde mannen tussen de 18 en 35 jaar. Er zit geen vrouw, kind of bejaarde tussen die voor hun leven vreest vanwege een verschrikkelijke oorlog. Raar hè?
  NEXIT, en wel z.s.m.

  1. Mezzadra

   Mensendieck na de Brexit-ellende nog voor een Nexit durven te pleiten zijn hopelijk slechts tijdelijk verward.

   1. Viracocha

    Er lijkt ellende te zijn, Mezzadra. Maar dat is schijn en betreft alleen politiek geneuzel. In het land en in de steden gaat het leven gewoon door of er niks aan de hand is. Logisch, het licht gaat niet uit – dat ging het zelfs ten tijde van oorlog niet.

    Jij bent een hysterische oproerkraaier en dramaqueen, en geniet ervan om de zaken op te blazen. Voor een Nexit ben ik graag bereid om wat ongemak te ondergaan: Nexit nu!

   2. Tman

    messadder:
    Na een Brexit komt er sowieso geen enkele gelukszoeker de UK meer in!
    Van die kostenpost zijn de Britten in elk geval af,dat was zoals je weet ook de druppel die de emmer deed overlopen voor de UK,de immigranten aansturing door Brussel!

    1. EU kok

     Quote : Na een Brexit komt er sowieso geen enkele gelukszoeker de UK meer in!
     .
     Die gaan we inlijsten.

    2. Louise

     @Tman, via Ierland wel. Er komt nooit een gesloten grens tussen Ierland en Noord-Ierland.

   3. Siemien

    Ontkennen dat nexit het beste is voor Nederland zelf domoor

   4. spelende vrouw

    nexit is de enige redding , weg met de parlementaire EU en terug naar de oorsprong de handelsakkoorden , maar tarrels gaan dat niet begrijpen , die zien de linkse populistische lobbby uiteen vallen

   5. tailgunner

    Sorry, ik reageer niet op trollen. Helemaal niet op trollen die overschakelen op het houdings- en bewegingsapparaat en spiergebruik.

 9. jan1

  De slag om geldermalsen?
  Daar ging mijn hart toch wel sneller van slaan.

 10. Nep

  Wel eerlijk blijven. Nederland neemt ze niet op!

  1. Jumping

   Rutte en eerlijk blijven, kom op Nep.

   De opzet is geslaagd, de EU heeft de macht in Nederland over genomen, de Bedrijfspensioenen gaan fors omlaag en de Nederlandse grenzen gaan wagenwijd open, voor die Honderdduizenden Gelukszoekers.

   Nederland is een keiverrot land geworden.

   Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   NEXIT , NEXIT.

   1. Nep

    Haha je bent een roepende in de woestijn.

  2. C.A.Barstow

   @Nep:

   Ja, de beloftes door politiek Den Haag gedaan daar kunnen wij als bevolking altijd op bouwen.
   Ben jij nu echt zo naïef?

 11. C.A.Barstow

  Het gaat nu dus echt beginnen, het overdonderen, het omvolken van Nederland met ongeciviliseerd islamitisch schorremorrie uit de woestijnen en oerwouden van het naar zijn grootje geholpen, verloren en middeleeuws continent Afrika.

  Zal politiek Den Haag nu dan de hakken in het zand zetten?
  Nee natuurlijk niet!
  Die bende land en volksverraders hebben wat betreft die massale migratie allang toegestemd het interesseert hen gewoon niet wat ons volk daarvan vind, vandaar ook het afschaffen van de referenda.
  Die gaan desnoods over lijken om het beste jongetje van de klas te blijven.

  Maak je borst maar vast nat, wacht niet op de handhavers der wet tot die je straks een keer komen helpen, dan kun zeer waarschijnlijk je lang wachten, nee, dop in deze je eigen boontjes.

  Stem FvD.

  1. Nep

   Stem niet op de FVD als je iets menselijks in je hebt.

   1. Siemien

    Nep is niet in staat te begrijpen wat er precies in Nederland aan de hand is

 12. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik vind dit fantastisch. F*ck grenzen

  1. spelende vrouw

   moet je kijken als je kind zich niet kan identificeren op straat
   Was vanmiddag in het ziekenhuis , kinderen vanaf 30 dagen dienen zich te kunnen legitimeren, groot bord bij de balie

   dat schorem dat hier de boel komt leegroven kan ongehinderd plunderend door Europa trekken

   nexit nu

 13. Heras

  “Rutte, van harte gefeliciteerd. Jouw regering heeft binnen 8 jaar tijd de hele economie naar de afgrond geholpen, dat in 70 jaar werd opgebouwd. Niet een regering voor jullie was dat gelukt. Toch een prestatie. Maar ik hoop van harte dat jullie eens zullen beseffen wat je hebt gedaan. En ach, al die mensen die zeuren dat ze niet meer kunnen rondkomen:trek je er niets van aan…”

  1. Mezzadra

   Erg dom gepraat, Heras,

   ht*ps://www.rijksbegroting.nl/2019/voorbereiding/miljoenennota,kst248657_3.html

   1. Dik

    De aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

   2. spelende vrouw

    zelfreflectie tarrel ?

   3. Siemien

    Het word niet gevoeld in de portemonnee, mensen zijn steeds meer afhankelijk van de voedselbank, maar mezzadra blijft als echte leugenclown volhouden dat er niets aan de hand is

    1. spelende vrouw

     ach weet die tarrel veel , tarrels zijn hersenloos

 14. GIF

  Alle tuig en ander zwart ondedierte weet de vuilnisbelt Europa te vinden. Nederland heeft zijn Christelijkheid gestalte gegeven. Komt allen tot mijn, zij die vermoeid en belast zijn en ik zal U brood geven . Dat is de geloofsbelijdenis van een stel maffe calvinistische idioten die de weg allang kwijt zijn. Maar wel zg ons vertegenwoordigen.

 15. debontereus

  @spelende vrouw
  Ach onze aandoenlijke kindervriend weet het altijd beter evenals het paard van de schillenboer. .
  Beide zitten ze op de zolder voor het schermpje elke dag op dds te trollen , compleet wereldvreemd en zich alleen bewust van de linkse berichtgeving en wikipedia .
  Niemand wil iets met deze klaplopers te maken hebben en niemand ziet ze staan .
  De sociale dienst heeft de moed opgegeven om ze aan het werk te krijgen want ze zijn allebei principieel werkeloos en mijn inziens niks beter als de kansenpareltjes die het land binnenstromen .

 16. musicmaniac

  Slechts één maal een oorlogsfregat met zware wapens de Middellandse Zee op sturen. Na vier, vijf opgeblazen door militairen dobbereenden houden ze van zelf wel op. Dat is echt het enige wat helpt. Gaarne wel de boten met de meeste dobbereenden pakken.

 17. Sando

  Ho ho niet allemaal hoor er zijn ook bootjes bij die lek zijn!

 18. Michael M

  Revolutie heet dat. In de toekomst breekt er oorlogen uit binnen Europa. Dan pakken we gewoonweg zelf een bootje en moeten dan vluchten naar de overkant. De rijken in Brussel en in Europa nemen de vliegtuig naar de Malle Dieve of Hawaï waar ze hun peperdure villa’s hebben staan en laten de Europeanen met de ellende achter.

 19. Michael M

  Wij geloven in onze….en zullen iedereen in de wereld helpen. En allen kom naar hier. Ze vergeten wel dat het te vol wordt in dit piepkleine landje. Ojee, mag je niet schrijven want dat is weer discriminerend. Okay, niet Vol dan, maar wel heeeeel erg druk.

 20. RvdBe

  West Europa is gewoon een hoop stront die vliegen aantrekt, de vliegen vreten de hoop stront leeg en vliegen daarna uit naar de volgende hoop stront (als die er nog is).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.