Definitieve doodsteek Zwarte Piet: landelijke intocht in Apeldoorn heeft ALLÉÉN nog policor roetveegpieten

Na een jarenlang ziekbed is dan overleden: Zwarte Piet (1850-2019), geliefd kindericoon. Langzaam om zeep geholpen door politiek-correcte ‘mag niet’-activisten en ruggegraatloze 21e eeuwse bestuurders.

Het zat er natuurlijk al een hele tijd aan te komen, maar nu is het dan definitief: Zwarte Piet verdwijnt helemaal uit de landelijke Sinterklaasintocht, en kinderen krijgen alleen nog het slappe aftreksel in de vorm van de roetveegpiet te zien. Aanstellers, jankeballen, geschiedvervalsers, SJW’ers, beroepsgekwetsen, NPO-bobo’s, linkse BN’ers en weg-met-ons-denkers zijn er dan na een jaar of zeven als malloten tekeer gaan eindelijk in geslaagd om de geliefde knecht van Sinterklaas zijn zwarte gezicht af te pakken.

In minder krankzinnige tijden zou je dit whitewashing genoemd hebben, maar in het volkomen krankjorum 2019 telt dit als een enorme overwinning voor iedereen wiens lievelingshobby het krijsen van diskriminasie!!!11! is. En fin:

“Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn dit jaar zal geen enkele piet volledig zwart geschminkt zijn. Er worden alleen roetveegpieten ingezet. Dat hebben omroeporganisatie NTR en de gemeente Apeldoorn afgesproken.

De NTR heeft in 2014 de roetveegpiet geïntroduceerd en het aantal volledig zwart geschminkte pieten geleidelijk aan afgebouwd. De landelijke intocht van Sinterklaas is op zaterdag 16 november. Ook in Het Sinterklaasjournaal, in de week voorafgaand aan de intocht, zullen uitsluitend roetveegpieten te zien zijn.”

Eind november gaan we het dus officieel maken met z’n allen. Sinterklaas en zijn roetveegpieten die arriveren in policorreservaat Nederland. Nu nog een hijabpiet erbij, en we zijn voor de komende tien jaar weer helemaal bij de tijd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Shadow1100

  In den beginne hadden de knechten van onze kindervriend Sinterklaas een zwarte huidskleur, zwart kroeshaar, droegen fel gekleurde mutsjes, gouden sieraden in de oren en hadden zij de lippen rood gestift. Ze dansten, zongen vrolijke Sinterklaasliedjes en deelden snoepgoed en cadeautjes uit aan de blije kindertjes langs de route.
  De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag zwarte Piet…….”
  De Pieten vielen hier door dus echt op tussen het blanke publiek en iedereen zag en wist dat ze bij St.Nicolaas hoorden en met veel plezier voor hem werkten.
  De plaatselijk veldwachter begeleidde de jaarlijkse folkloristische optocht geheel in zijn eentje en liep met zijn fiets aan de hand met de stoet mee.
  Ik denk daarom dat het nu beter is dat de Pieten blank/wit en blond zijn, zonder felgekleurde lippen, zonder mutsjes en dat ze geen goud meer in de oren hebben.
  Dan vallen ze tenminste weer op tussen de toeschouwers die overwegend een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar hebben, fel gekleurde mutsjes dragen en grote gouden oorbellen in hebben.
  De kleurloze Pieten van nu en de lieve kindjes met hun ouders moeten wel veel harder zingen om boven de door megafonen geschreeuwde en voor de lieve kindertjes beangstigende antileuzen van de KOZP of “geef ze maar een naam” uit te komen.
  Na het verwelkomen en handen schudden van Sinterklaas trekt de burgermeester zich met de Hoofd Officier van Justitie, de Brandweercommandant en de Hoofdcommissaris van politie terug in het gevormde GHOR-commandocentrum om de inhuldiging met behulp van de extra geplaatste camera’s en de observaties van de hoog vliegende politiehelikopter te volgen om, als het uit de klauwen giert, de gepaste maatregelen te kunnen nemen. Een peloton ME en als (..)Piet uitgedoste en compleet bewapende politiemensen lopen mee in de stoet om bij de te verwachten calamiteiten onmiddellijk in te grijpen.
  De kinderen zingen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag lieve Piet…….”
  Ja ja, tijden veranderen!

  youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Beetje laat maar beter laat dan nooit. We willen geen racistische iconen in dit land

  1. FJ

   Aangezien de NTR ook uit gemeenschapsgeld betaald, pleit ik voor afschaffing van de landelijke intocht op TV.
   Liever zie ik het geld in de pot, dan uitgeven aan idioten die Nederland zo nodig willen veranderen. Als ze dat willen graag uit eigen portemonnee

   1. Julian

    Oh je vindt kinderen idioten? En je gunt kinderen geen landelijke intocht op tv? Bruut

  2. werikke

   altijd maar zuigen . hoop echt dat je een zweer aan je reed krijgt. Jammer dat hier anoniem is . En ja ik ben agressief.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    reed 🙂 🙂 🙂

    1. werikke

     ja helemaal vout maar meende wel wat ik zei. Ik hoop echt dat je sterft maar dat pleziertje gun je mij denk ik niet.

     1. Julian

      Waarom moeten andersdenkenden dood? Het klinkt zo kinderachtig.. Anders krijg ik mijn zijn niet…

  3. Neko-

   Gelieve mij niet onder de ‘We’ te scharen. Zwarte Piet is bij mij wel welkom. Dat u hem de deur wijst moet u zelf weten, maar ik wens niet in dezelfde groep geplaatst te worden als iemand die een getintte persoon wegstuurt, alleen omdat deze getint is.

   Dat laatste, dat klinkt namelijk meer als racisme… wat mogelijk u tot een ‘racistisch icoon’ maakt.

  4. AS210854

   Ga dan maar snel dood of emigreren.

  5. trutje

   Anne Sophe Schillersdorf hier een reactie op de site van Joop van een zwart persoon kun jij nog wat van leren. Hij/Zij zegt Gelukkig doen ze in het oosten van Nederland niet zo gek. Daar zijn geen blanken die voor ons zwarten denken, maar gewoon een inclusief feest houden met Zwarte Piet zoals het hoort. Nog nooit problemen gehad. Zal wel iets achterlijks zijn uit het westen, dat als zij ergens niet mee om kunnen gaan dat ze hun waanideeen anderen ook opleggen. En daar heb jij heel veel last van Anne Sophe je denkt de hele tijd voor anderen jij discrimineert en bent racistisch want jij denkt dat ze dat zelf niet kunnen omdat jij ervan uitgaat dat ze dom zijn.

 3. Jack Flash

  En na tien jaar is het weer discriminatie dat zwarte Piet niet mag.Kunnen ze weer zeiken.

 4. JFU

  Zo….en nu is kerstmis aan de beurt!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Natuurlijk. Ik zou een veel inclusiever kerstfeest willen waar moslims niet buitengesloten voelen. Ik stel voor een minaret onder de kerstboom 🙂 🙂 🙂

   1. Siemien

    Moslims herdenken de geboorte van de Zoon van God niet

   2. Ego-non-solus

    Anne, je mag best dwaze dingen zeggen maar die lachebekjes erachter tonen dat je een totaal verknipte geest hebt. Dat jouw leven bestaat uit klieren op deze site is alleen maar meelijwekkend. Wat is er in jouw liefdeloze leven toch misgegaan?

    1. Bosche draak

     Dit klierend trolletje is wat wij noemen een “vruchtenyoghurt-vrouwtje”

     Als vruchtenyoghurt te lang niet wordt doorgeroerd dan zakt het fruit naar de bodem en gaat de boel schiften wat tot verzuring en bederf leid.

     Negatieve aandacht is de enige aandacht die dit bedorven mormel nog kan krijgen en je moet toch wat?

   3. FJ

    Ik denk eerder aan een raket in je kruis

   4. meneer cactus

    ASS is echt een dom kalf

   5. Mars020

    Moslims kennende, zal het wel een handgranaat of bomgordel worden.

  2. Shadow1100

   Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

   De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; nu weer de HAMburger; straatnamen van onze helden; de Gouden Eeuw.
   What next???????

   Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand.. uh -grond dat dit allemaal verboden of verziekt zal worden. Kijk naar het zwembadterrorisme, het Paasfeest wordt voorjaarsfeest. Kerst wordt Winterwende. Pinksteren en Hemelvaart worden ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest.
   Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee….? Oh ja!

   Pas op uw tellen. Stem rechts….!!!!

   1. Siemien

    We weten natuurlijk allemaal wat hierna komt!
    Ik geef een voorschot, sharia

    1. Trude Herr

     *voorzet*

   2. Trude Herr

    Stel je niet aan. Met die dagen verveel je je toch te pletter?

    1. meneer cactus

     heb jij geen familie dan heks ?

 5. werikke

  Nederland wordt langzaam overgenomen door gutmenschen en buitenlanders. Belachelijkste is dat wij als autochtone nederlander hun cultuur moeten respecteren terwijl zij dat niet van onze cultuur doen. NTR is zeer linkse omroep het mooiste is dat je niet hoeft te kijken en dat er genoeg sinterklaas bijeenkomsten zijn die traditioneel zijn.
  Ik ga met de kleinkinderen naar die bijeenkomsten. Hoop alleen niet dat stel van die achterlijke schreeuwers dan staan te protesteren .Kan mij hoop ik dan inhouden maar wordt wel moeilijker.

  1. Bosche draak

   En zo is dat, we laten ons niks voorschrijven door twee dozijn huilebalken uit de randstad en de ruggegraatloze mietjes die ons zonodig moeten vertegenwoordigen.
   Gewoon niet kijken naar de zenders die roetvegen, strontwafels en andere zever pieten forceren.
   Wij (als in +80% van de bevolking) willen Piet zoals ik m’n koffie drink.
   Zwart en zonder gedoe.

   1. Trude Herr

    Dat gaan wij regelen. We laten er nog een flink aantal overkomen uit Afrika. Ik ben voor !

    1. Bosche draak

     Dan mag jij ze allemaal in huis nemen bijdehandje, kunnen ze je mooi helpen met je nimmer aangeraakte dooie hamster die in je ondergoed ligt te bederven.

    2. Mars020

     Dan krijg je eindelijk ook een beetje aandacht, met die teringkop van je.

   2. werikke

    inderdaad, weet wel dat de HEMA veel verlies had geleden toen mensen deze anti zwarte pieten winkel boycotten . Wat ik bedoel is als mensen nu eens principes hadden zouden al die “gasten ” hier niets te zeggen hebben. Mischien ook eens fijn als mensen nadenken over wat ze stemmen. onze cultuur is belangrijk . In andere landen mag je trots zijn op je afkomst en land behalve in dit o zo vrije land . Nederlanders zijn onverschillig geworden of bang voor alle import wat afgelopen 40 jaar is binnen gekomen. laf zijn wij hier en ja ik ook heb nm nog wat te verliezen helaas. hoop wel snel tegenactie te kunnen geven . Soms is praten en reageren niet meer genoeg.

 6. Piet Patat

  En weer een mooie Nederlandse traditie om zeep geholpen.
  Een kinderfeest wat totaal niets met discriminatie te maken heeft werd het doelwit van beroeps jammerhouten en zelfs de VN die er een rapport over schreef met de op voorhand al verwachte conclusie : weg er mee.
  Een klein clubje zuigers en beroepsgekwetsten hebben hun zin gekregen en de overgrote meerderheid die er totaal geen problemen mee heeft en had heeft het nakijken. Pasen werd al de nek omgedraaid en tot lentefeest uitgeroepen, Kerststol werd feeststol, kinderen die cowboy’tje spelen zijn discriminerend bezig. En dan net op TV al dat achterlijke voorgekauwde geblaat in de Ridderzaal dat het zo goed met ons gaat. Nee baardmans willem, dat gaat het niet. Dit land vervalt tot een kleurloos vazalstaatje van Brussel, uitgehold en ontdaan van wat dit land tot Nederland heeft gemaakt. Wees er maar trots op. Dat die Rutte met zijn smerige lach dit durft voor te schotelen is werkelijk een gotspe !

 7. Mezzadra

  Dit kon elk verstandig mens zien aankomen, Zwarte Piet is onhoudbaar en zal snel definitief verdwijnen.

  Ik voorspelde dit hier al een paar jaar geleden en werd weggehoond. Gelukkig is het kwartje nu ook bij Tim gevallen.

  1. Klaassie

   @mezzadra u snapt het nog steeds niet, de gemeentes weren zwarte Piet, bij de gewone mensen word gewoon op 5 december sinterklaas en zwarte Piet besteld.
   Uw voorspellend vermogen blijft nog steeds hangen op propaganderen en dat al jaren.

   1. Julian

    Zwarte Piet zal verdwijnen. Duurt nog een paar jaar. En dan is het weer gewoon het kinderfeest dat het altijd was. Discussie Gaat tussen volwassenen.

    1. Bosche draak

     Dat maak jij ervan jokkebrok, zelf onder de kinderen is 80% tegen verandering.
     Dat onderzoeksresultaat is toen zelf door het jeugdjournaal gedaan.
     Je kom de uitslag vrij op hun website bekijken, (tikje vreemd dat het niet gewoon op televisie te zien was, je zou er bijna wat van denken….)

  2. Stopperspil

   Dit is helemaal niet de “doodsteek voor Zwarte Piet”. Het enige is dat bij de intocht in Apeldoorn en bij het Sinterklaasjournaal uitsluitend roetveegpieten te zien zullen zijn. Apeldoorn moet hierin meegaan, anders zou de NOS niet willen samenwerken. Maar in de rest in en buiten de randstad zullen bij intochten en festiviteiten rond 6 december alleen onvervalste Zwarte Pieten optreden. Dus voor mensen die hun kinderen niet naar de NOS laten kijken verandert niets.
   En voor mensen hier die tevreden zijn dat Zwarte Piet uit beeld raakt omdat hij een racistisch icoon zou zijn het volgende. Neem eens de moeite om te kijken naar de documentaire “Wild geraas” van Arnold-Jan Scheer.jullie zullen daar zien dat in vele landen in Europa en daarbuiten op Sinterklaas gelijkende feesten worden gevierd waarbij zwartgeschminkte mensen de hoofdrol spelen. Het is op z’n minst vreemd dat daarover nooit enige wanklank is te vernemen. Sterker nog, het Norusz feest in Iran dat intussen ook door Iraniërs hier in Nederland wordt gevierd met zwartgeschminkte figuren is door de Verenigde Naties vereerd met de onderscheiding nationaal erfgoed. En hier keurt dezelfde VN het Sinterklaasfeest af. Hoe gek wil je het hebben.

  3. Mars020

   Welk kwartje?.. bestaat dat nog?.. En inderdaad zijn die zwarten onhoudbaar, dus hoop, dat ze snel en definitief verdwijnen.

 8. Sprookjesfiguur

  Het afschaffen van zwarte Piet is alleen goed voor verdere segregatie. Laat de ellende (uiteraard bedoel ik hier niet alleen zwarte Piet mee) maar verder escaleren. Als het ‘oude’ Nederland van mij wordt afgepakt, pak ik het ‘nieuwe’ Nederland van mijn tegenstanders af. Liever vandaag dan morgen.

 9. Diik

  Na 6 december moet alles het land uit. Daar sta ik op.

 10. Jack Flash

  Die schillereet is voorspelbaar saai.

 11. fusilier

  Geef geen rooie cent meer aan alles wat zwart is.Want dat is discriminerend ten opzichte van alles wat wit is.

 12. van Urk

  “Alsof alle negers tegen zwarte piet zijn” las ik hier nog ergens. Begrijp dan ook niet waarom Nederlandse organisatoren en bestuurders die zogenaamd zeggen trots zijn op Nederland en zijn tradities een podium willen geven aan die naargeestige lieden die onze trots willen gaan slopen.

 13. Luctor_et_Emergo

  Ergens in de jaren 80/90 begon dit gezeik. Toen was het: “Zwarte mensen zijn niet zwart maar bruin. Dit is rascisme!” En dus moest de van oorsprong -zwarte figuur- maar vooral -bruin- worden en zo meer een negroïde type te benaderen. Nu roepen diezelfde zeikerds: “Hij lijkt teveel op een neger. Dit is racisme!” En nou moet ie helemaal weg. U snapt hoe dit rolt.

  Nu de NPO blijft doordrammen met deze pc-propaganda wordt er bij ons thuis geen NPO meer gekeken. We gaan zelf met onze kinderen naar een lokale intocht waar er nog gewoon zwarte pieten zijn. Dat noemen we dan “de echte” Sinterklaas met zijn “echte” zwarte pieten. De sinterklaas (zonder kruis) van tv met zijn roetveeg “pieten” zijn dan gewoon de nepperds. Kijk, zo leren onze kinderen ook meteen dat wat er via de tv komt meestal nep is.
  Een mooie bonus in deze tijd!

 14. Duckday

  Stop nu gewoon met alles Ze maken alles kapot
  Stem FvD of PVV

 15. Politiek Profeet

  Ik zal de dag heugen dat we hier een opstand krijgen tegen alles wat moslim en links is.
  Middeleeuws voor pakweg een jaar zullen verwelkomt worden door de burgerij.
  Pek en veren, brandstapels, beulen, bijlen, even terug naar toen….toen Nederland nog Nederlands was en vrij van moslims, links gajes -getijsem en land-volksverraders.
  Gewoon weer even geen Trutte, Opstelten,Demmink,Npo,tweede kamer,eerste kamer…..OM, nationale politie, boerka,s .
  Even een jaar terug naar de middeleeuwen met de kennis van NU…
  Heerlijk om dan terug te kunnen komen in 2019 zonder al dat tuig beschreven als hierboven……HEERLIJK ..toch?

  1. Willemm

   Het probleem hiermee is dat DDS alles dat niet extremistisch is als links ziet. Liberale standpunten moet DDS niets van hebben, die worden weggezet als links.

   1. Politiek Profeet

    Your mother,s milk still wet on your face….

  2. Mezzadra

   Politiek Profeet verlangt naar de barbarij van de middeleeuwen.

   Dit soort idioten bestaan echt hoor.

   1. Politiek Profeet

    de idioten van links hebben de beschaving van eeuwen ter beschikking gesteld van de islam….hear hear!!

 16. Willemm

  Ik ben persoonlijk vóór Zwarte Piet en vind het geen racistische traditie. Aan de andere kant kan ik niet begrijpen hoe mensen die tegen Zwarte Piet zijn zich voelen wanneer Sinterklaas in het land is, dus ik kan niet oordelen voor hun. Ik snap wel dat sommige mensen Zwarte Piet als racistisch kunnen ervaren.

  1. Bosche draak

   Lekker nikszeggend slapjanus, zeg dan ook werkelijk niks!

   Die huilstruiken die allemaal lopen te beweren dat ze vroeger werden uitgescholden voor zwarte piet willen nog wel eens vergeten dat ze anders wel voor iets anders werden uitgescholden, want zo werkt pesten ze doen het om je te raken!

   Mag jij me eens uitleggen wilde Willem waarom de overgrote meerderheid gewoon compleet en straal genegeerd wordt?

   1. Willemm

    Als je alleen rekening zou houden met de meerderheid zou je alle individuele rechten compleet negeren. Dat is zeker niet hoe het werkt in een beschaafd land als Nederland.

    1. meneer cactus

     nee we moeten ons conformeren naar een activistische minderheid toch ? willempie is nu volledig krankzinnig geworden

     1. Bosche draak

      En is blijkbaar vergeten waar democratie ook alweer voor stond.
      Het is moeilijk je hoofd recht te houden ZO ZONDER RUGGEGRAAT!!?

    2. spelende vrouw

     willempje , het gaat om een minderheid. Een absolute minderheid ook nos eens. 95% van de Nederlanders wil een zwarte piet behouden. De zwaar gesubsidieerde publieke omroepen moeten eens nadenken wat er gebeurd als die 95% zich keert tegen die publieke omroepen. Die 95% is immers werkgever van dat zooitje. Weltrusten verder willenpie met je 5% .

     Das zeker beschaafd omdat die 5% niet bgedwongen wordt om naar de intocht te gaan. Als het niet hun feestje is moeten ze er vooral wegblijven

 17. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 18. Politiek Profeet

  Tijd voor een revolutie die zijn weergave niet kent in Nederland, de franse revolutie zal er niets bij zijn vergeleken.
  Nederland weer terug bij Nederlands zijn…

  1. trutje

   Ja zou mooi zijn maar het werkt niet in Nederland. Slappe politici maar even zo slappe bevolking klagen wel maar doen helemaal niks er tegen. Nederlanders laten zich alles afpakken en dan kan eenvoudig want ze laten het allemaal gebeuren. Nederlanders denken ook dat de hele wereld ze aardig vindt en dat ze zoooo tolerant zijn maar het zijn gewoon slappe mensen en anders zijn het landverraders.

 19. santiago

  Apeldoorn. Het meest hypocriete dorp van de Veluwe. Hoog CDA en CU gehalte. Apeldoorn, daar kwam toch ook dat achterlijke zangkoortje vandaan, wees welkom, welkom in mijn land. Ik zie ze nog staan die achterlijke postnatale depressies.
  Verschrikkelijk kut dorp Apeldoorn. Zou er nog niet dood gevonden willen worden.

  1. santiago

   Woont Monty niet in Apeldoorn?

 20. meneer cactus

  Nu even terug naar de thuis situatie , ome klaas en ome jeroen gaan sint&piet spelen. Ziet u ze al aankomen met roetvegen 🙂 🙂

  hypocriet geleuter van een stel activisten die je eigenlijk zou moeten misbruiken als slaaf tenminste als ze niet zo lui zouden zijn.

  1. santiago

   Voor mijn kleinkinderen zorg ik voor een echte zwarte Piet met dikke rode lippen en gouden oorbellen.

 21. Piet51

  Kindertjes worden niet meer bang gemaakt, dat ze in de zak van Sint naar Spanje gedeporteerd worden. Ooit iemand bezwaar gemaakt? Zwarte Pieten meppen er niet meer op los met de roe? Maar weer gaan doen? Wie vertelt nog dat de Sint met z’n paard over de daken huppelt en hier en daar cadeautjes door schoorstenen flikkert. Hoe leggen we nu uit dat dit ook zonder schoorstenen kan. Of skippen we dit deel van de traditie gewoon?
  Is het plezier van onze kindertjes minder geworden door deze extreme veranderingen? Niets van gemerkt. Die kleur van Sints hulpen zal voor geen enkel kind een probleem zijn. Ze zien de huidskleur van vriendjes en volwassenen nu ook al nooit, behalve als ouders hen erop wijzen.

  1. meneer cactus

   pietje l*l niet zo slap domkop. Ome henk moet zich wel schminken anders valt ie door de mand sukkel.

   Als kleur niets uitmaakt dan snap ik niet wat het probleem is met traditie zwart eikel.

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

   1. Piet51

    @meneer cactus
    We naderen een oplossing. Het gaat blijkbaar om het onherkenbaar maken. Dat kan met kleuren, zoals rood, paars, regenboog en ook zwart. Maar wat dacht je van een masker. Zoals bij carnaval, of een Bromsnor-snor, of een bivakmuts? Er is dan wel wat nationale coördinatie gewenst, lijkt me. En maar hopen, dat de Belgen ook meedoen.
    Maar feit blijft, dat het de kindertjes geen bal interesseert, valt het gaat hen om de cadeautjes.

    1. meneer cactus

     Als het niemand het een bal interesseert hebben we hier een non discussie en blijft zwarte piet pikzwart conform de traditie.

     Alles opgelost pietje

     1. Piet51

      Mij maakt het allemaal niet uit. Mijn kinderen ook niet. Het gaat tenslotte om de cadeautjes. Daarom wil ik degenen die zich storen aan Zwarte Piet graag ter wille zijn door iets anders dan de zwarte kleur te kiezen. Mooi opgelost toch? Zo eenvoudig is samenleven soms, net een huwelijk.

   2. Piet51

    Het is nog maar een gerucht, heel onwaarschijnlijk is het niet, maar ik heb het niet op waarheidsgehalte onderzocht. Er schijnt wetgving voorbereid te worden die het onherkenbaar over straat gaan verbiedt. Dit om de focus op boerka, niqab, bivakmuts en integraalhelm te verbreden. Navraag wees uit, dat daar ook aangezichtskleur zoals bij Zwarte Piet onder zal vallen. Omdat dit alle bevolkingsgroepen zal treffen is de schijn van discriminatie daarmee opgelost. Maar nogmaals, het is een ongeverifieerd gerucht. Maar ik heb wel heel goede ingangen in de top van een paar ministeries.

    1. meneer cactus

     dus simons kan niet meer over straat ? das wel een meerwaarde

     1. Piet51

      @meneer cactus
      Simons? Dat hangt van haar make-up af, want kapsel zou niet onder deze wet vallen. Zojuist nog even nagevraagd. Overigens stoor ik me niets aan Sylvana, hoewel ik vind dat ze alles wel heel erg zwart ziet. Maar ze heeft aanhang en dus een zetel.

     2. meneer cactus

      pietje pietje toch

      QUOTE Navraag wees uit, dat daar ook aangezichtskleur zoals bij Zwarte Piet onder zal vallen. END

      ophokken dat beest

  2. Bosche draak

   U wist niet dat de reden waarom het door de schoorsteen ging omdat in oudere tijden niet elk huis een raam had?
   Kan ook wel op de rest reageren maar de afzwakkerij en goedpraterij druipt van je stukje.
   Kom maar een keer langs stouterd, dan krijg je zo met de roe dat je vrouw er jaloers van wordt en de volgende generatie kinders weer keurig in de maat loopt 😉

 22. Mars020

  Nu gaan de kinderen vragen stellen… Waarom heeft die Piet strontvlekken op zijn wangen en kin?.. Wast hij zijn handen niet, nadat hij naar de wc is geweest?.. Dan is het dus geen Zwarte Piet meer, maar Stront Piet.

  1. meneer cactus

   maar piet is absoluut geen tarrel . Piet werkt zich een slag in het rond om alle cadeautjes op tijd door de schoorsteen te krijgen. Tarrels zijn wel de oorzaak van veel frustraties bij zwarte piet

   1. EU kok

    Tarrels zijn wel de oorzaak van veel frustraties bij meneer cactus

    1. Bosche draak

     Aldus sprak het bijdehante poepke, terug in de pot jij en maak dat je doorgetrokken wordt!

    2. meneer cactus

     ik heb een bidet en absoluut geen last van tarrels of cockwratten

 23. Jv

  Hoop dat iedereen het feest in Apeldoorn gaat boycotten.
  Ik zou het publiek willen oproepen om niet naar de optocht te gaan en een ieder die niet in Apeldoorn woont, deze stad ihv mijden als de ziekte.
  Deze smerige linkse hufters van burgermeester en wethouders met hun naar gier stinkende achterban moeten de stront maar ruimen die ze zelf uitgesch.ten hebben!
  Wat een miezerige en kinderfeest verpestende linkse rotzooi hebben we toch in ons land.
  En die smerige werkschuwe en potverterende zwarte oliebollen van kickoff…..flinker ze toch allemaal de zee in!

 24. Mariposa78

  Begint dat gezeik nou al???
  Ik heb vorig jaar aan de grootste trol alhier om 10 redenen gevraagd waarom zwarte Piet racistisch zou zijn en zelfs hij kwam niet verder dan 1 zijn kleur.
  Wat een stel Muppets die tegenstanders.

 25. Blokkeer-Fries

  Er zijn gelukkig nog echte Nederlandse helden! Dus allemaal echte Zwarte Pieten langs de optocht die de nep roetveeg, zwak aftreksel pieten uitlachen, geflankeerd door Nederlandse Zwarte Piet Buddies. Mooi Nederlands initiatief!

  twitter.com/ZPBuddies/status/1173931792170192896

  1. meneer cactus

   strak plan Fries

 26. Kristalix

  De intocht van Sinterklaas in Emmen is gewoon met zwarte pieten. Dus welke overwinningen viert dit zwarte snikkeltje eigenlijk in de media?

  Geen enkele.

  1. Mezzadra

   Het verbaast me niet dat dorpen als Emmen op dit punt wat achter lopen.

   Geef die provincialen een paar jaar, zou ik zeggen.

   1. Mezzadra

    “Het zou een paar flinke slokken op een borrel schelen, als we in Nederland met overwegend met blanken onder elkaar waren.”

    Ik begrijp je verlangen, Lay down, maar zo zit de realiteit niet in elkaar. Misschien wordt het tijd om onder die tegel vandaan te kruipen.

    1. Siemien

     Mezzadra wil als islamimbeciel nog meer islam en mensen uit Afrika..
     De neerbuigende houding van mezzadra zegt natuurlijk precies waar ik gelijk dat mezzadra een vuile vieze smerig rat is, geen twijfel mogelijk..

     1. Mezzadra

      Siemien heeft nog steeds niet door dat het hysterisch uitschelden van de opponent het bewijs is dat je geen argumenten meer hebt en dus ongelijk hebt.

      Dat is niet erg slim, maar mogelijk is het een troost voor hem dat veel reaguurders hier dezelfde debatfout maken. Gedeelde onnozelheid verzacht de eenzaamheid.

     2. Siemien

      Uiteraard doet mezzadra nog even en poging om zijn racistische sympathieën een draai te geven, de onnozelheid waarmee onze islamknuffelaar dit doet getuigt natuurlijk van een laag IQ gehalte

 27. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Inderdaad Mariposa78, de grachtengordel kliek cq het linkse geweten van Nederland beginnen nu alweer te seiken. en 1 van die muppets zullen dan wel weer traditie getrouw aanschuiven bij DWDD, Jinek of Pauw uitgezonden door LPO 1 ( Linkse propaganda omroep) “Definitieve doodsteek zwarte piet” JA!!! in de Randstad simpele zielen die wijken voor Links terreur cq geseik, angsthazen. Alexander Curly zong ooit over de stijfkoppige Hollanders, maar die stijfkoppige Hollanders zitten niet in de Randstad, maar in de provincie. Daar wonen de echte Nederlandse helden die schijt hebben aan die linkse BULLSHIT!!!!! en gewoon met de traditionele zwarte piet sinterklaas vieren zoals het hoort. Ben het volledig met Blokkeer Fries eens. De meerderheid is voor de traditionele zwarte piet, in de Randstad is dat uiteraard anders om en laten die maar met roetveeg pieten sinterklaas vieren. WIJ!!!! weten wel beter. Het zou een paar flinke slokken op een borrel schelen, als we in Nederland met overwegend met blanken onder elkaar waren. Dan hadden we het hele trieste, zielige en kinderachtige linkse geseik niet gehad. Types die moeite hebben met de Nederlandse tradities OPLAZEREN!!!!!

 28. Mars020

  Dan moeten ze die dobbernegers ook een beetje wit bijkleuren, anders voelen ze zich gediscrimineerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.