DENK-drammer Kuzu in de penarie! Fans boos op hem vanwege flirt met zwartenhatende racist

Het lijkt erop dat DENK-voorman Tunahan Kuzu zich diep in de nesten gewerkt heeft bij aanhangers van z’n eigen partij. Op z’n Facebook-pagina citeerde hij de Indiase vrijheidsstrijder Mahatma Gandhi, en dat ging er niet zo best in bij de jongens en meisjes DENK-stemmers: Gandhi had namelijk een vrij grote hekel aan zwarte mensen, en was niet verlegen deze ook te uiten.

Een beetje politicus laat zich graag met dieren afbeelden. Hitler deed het, Geert Wilders deed het, en ja: dan ook Tunahan Kuzu niet achterblijven. Het DENK-Kamerlid liet zich daarom afbeelden met een Shiba Inu-hond, die even lekker achter z’n oren gekrabt wodt door de fractievoorzitter. Op Facebook verscheen natuurlijk een foto van het geheel. In dit geval begeleid door een tekst van Mahatma Gandhi, de Indiase vrijheidsstrijder die zich verzette tegen de Britten:

kuzuhond

Dat viel niet zo in goede aarde bij z’n aanhangers, die massaal protest aantekenden bij de gezworen tegenstander van Geert Wilders. Allemaal goed en aardig, zo’n hond, redeneerden de DENK-volgelingen. Maar Gandhi was een keiharde, zwartenhatende racist:

gandhi racist 2

gandhi racist 3

Dat van die ‘pedo’ weet ik zo net nog niet (het is in 2019 mode om iedereen die je niet mag voor ‘pedo’ uit te maken – een zorgelijke trend), maar duidelijk is zeker dat de DENK-stemmers gelijk hebben over Gandhi. Tunahan Kuzu heeft gewoon een keiharde Afrikanenhater staan citeren:

“In 1893, Gandhi wrote to the Natal parliament saying that a “general belief seems to prevail in the Colony that the Indians are a little better, if at all, than savages or the Natives of Africa”.

In 1904, he wrote to a health officer in Johannesburg that the council “must withdraw Kaffirs” from an unsanitary slum called the “Coolie Location” where a large number of Africans lived alongside Indians. “About the mixing of the Kaffirs with the Indians, I must confess I feel most strongly.”

The same year he wrote that unlike the African, the Indian had no “war-dances, nor does he drink Kaffir beer”. When Durban was hit by a plague in 1905, Gandhi wrote that the problem would persist as long as Indians and Africans were being “herded together indiscriminately at the hospital”.”

We moeten onszelf nu dus de vraag stellen: is Tunahan Kuzu misschien zelf niet ook een ietsje pietsje beetje een racist en een zwartenhater? Na z’n bedenkelijke Facebookbericht van gisteren ligt die vraag in ieder geval nu nadrukkelijk op tafel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Tman

  Tunahan Kuzu kent amper de Turkse geschiedenis!
  In Nederland kan elke imbeciel in de politiek.

  1. Eliahu

   Laat u niet verrassen met de kennis over de Turkse geschiedenis van Tunahan. Dat wordt er vanaf het eerste schooljaar de scholier wel bijgebracht. Net als bij Chilenen, die zijn ook snel op de hoogte over de geschienis van het land waarnaar ze zijn gemigreerd.

  2. Shadow1100

   Maar hij ontkent wel de Armeense genocide….

 2. Vraagtekentje

  Tim het is een Akita Shiba, en honden zijn haram bij moslims toch?

 3. Korporaal Monty

  “Een beetje politicus laat zich graag met dieren afbeelden. Hitler deed het, Geert Wilders deed het,”

  Gaat dit niet een beetje te ver.
  Wilders lijkt bij lange na niet op Hitler.

  1. Siemien

   Nee maar jij wel hoor 🙂

 4. debontereus

  Wat mij opvalt is dat bij dit verhaal geen trol te bekennen is .

 5. Veteraan

  Moslims haten gemiddeld iedereen, zelfs medemoslims als ze niet toevallig dezelfde vreemde dogma’s aanhangen. Het zijn echt middeleeuwse barbaren op een enkeling na en net zo dom, het is nog geen 10 % wat zich onderscheid door normaal gedrag gebaseerd op respectvolle normen en waarden.
  Maar negers, Molukkers en andere inheemse groeperingen zijn ook al heel lang mikpunt van deze moslims, ik heb vaker horen schelden over die zwarten en daar zijn ook vele voorbeelden van. Kijk maar naar hoe Marokkanen de Molukkers aanvielen.
  En dat terwijl de gemiddelde Molukker veel hoger op de mens ladder staat dan een Marokkaan. Of misschien juist daarom, ze houden niet van mensen die moreel gezien veel meer waard zijn, daarom zijn er zoveel problemen en is het ras rot, op een paar na.

  1. Louise

   Correctie. Ons land kent als medelanders ook Molukkers met een Islamitische achtergrond. Deze Molukkers waren in dienst K.N.I.L. ten faveure van het Volk en Vaderland. Daar werd nooit moeilijk over gedaan. Inheemse groeperingen? Welke bedoelt u?

 6. Heras

  En op de foto gaan met hond is ook niet best. Moslims zien honden als onrein, een vergrote rat, zeg maar.
  Deze pose moet een gevoel opwekken; “kijk hoe barmhartig ik ben ,ook voor dieren”…

  1. Abn

   Honden zijn ook smerig voor de omgeving, omdat er teveel gehouden worden in de postzegels die tegenwoordig voor huis doorgaan.

   Dag 1, maagdelijke sneeuw
   Dag 2, citroensmaak sneeuw zover t oog rijkt

   Maar als Turk ben je helemaal geen neger, dus ik zie de link met kaffers en indiërs niet helemaal. Als Ghandi, effectief de 2de (3de?) komst van de Christus, al niet goed meer is om te quoten…

   Dan hebben sommigen te weinig inhoud in t leven om zich om zulke onbenulligheden druk te maken.

   1. Abn

    ps, niks tegen honden, maar de eigenaars ruimen te vaak de schijt niet op.

    1. Original NL

     Het hardst klagen kattenbezitters over hondenpoep…terwijl die mijn groentetuin als openbaar toilet gebruiken…en geen kattenbelasting betalen.

     1. Abn

      Geen kat hier.. ben konijnenliefhebber.

      Vlaamse en Duitse reuzen favoriet.

 7. Pauline Kummer

  Kuzu is altijd goed gekleed. Dat kan men hem nooit verwijten.

 8. Mieremet

  Vanwege die rassenhaat let niemand op de woorden van Ghandi blijkbaar. Hij zegt dat de beschaving van een volk af te meten is aan de manier waarop ze met dieren omgaan. Ooit een moslim vriendelijk met dieren zien omgaan? In die middenoostenlanden zijn e doorgaans heel wreed tegen dieren, en waar vind je veel moslims? In het midden oosten, dus ik lul niet zomaar wat.

 9. ManusR

  Kutu laat zich fotograferen met een hond en juist honden zijn verschrikkelijk haram in de islamitische wereld maar ja… taqiyya toch? dat vergoed al je bizarre gedragingen want door islam geoorloofd.

 10. Bosche draak

  De profeet van die debielen was toch ook van de kleine kindekes?
  Of is het dan ineens geen probleem meer?

 11. ReneR

  Kuzu doet het best kutzu…

 12. Cesare

  De meeste van die islamieten vinden honden maar niks. Bij ons op het dorp zijn ze al boos als je langs hun gebedshuis loopt met een hond. (De honden)

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.