DENK-Kamerlid Öztürk is megablij met eigen haatbaard: ‘Emancipatie van de baard in politiek is in volle gang!’

In een hilarische verklaring die DENK-Kamerlid Öztürk aflegt op Facebook, meent het Kamerlid dat hij min of meer is weggepest uit de PvdA vanwege zijn dikke zwarte baard. En nu is hij trendsetter, want ook Klaas Dijkhoff en Ronald Plasterk lieten hun gezichtsbeharing de vrije loop: “de emancipatie van de baard in de politiek lijkt in volle gang te zijn.”

In een nieuwe bijdrage op Facebook klopt DENK-parlementariër Selçuk Öztürk zichzelf ruimhartig op de borst. Want hij is toch maar even mooi de kerel geweest die heeft gezorgd dat je als politicus in Nederland zomaar een heuse baard kan dragen. Zonder hem hadden koning Willem-Alexander of Klaas Dijkhoff natuurlijk nóóit de haren op hun kin de vrije loop gelaten. Allemaal dankzij de trailblazer Selçuk. Mooi hoor:

“Van doodeng naar doodnormaal.

“Hij kamde zijn baard in de fractie, heel eng.” Dit was wat ik achteraf te horen kreeg na mijn vertrek bij de PvdA. Mijn baard werd door velen in de Tweede Kamer gezien als iets abjects. Sommigen zeiden zelfs: “Selçuk haal je baard weg, straks zullen mensen nog wat denken.” Maar ik wilde mezelf zijn en blijven. Ik wilde niet mijn baard scheren, omdat anderen dat wilden. Ik wilde niet mijn baard scheren, om ergens bij te horen. En dat heb ik ook gelukkig nooit gedaan, ik heb mijn baard al die tijd gehouden. En dat was misschien ook wel nodig, want de emancipatie van de baard in de politiek lijkt in volle gang te zijn. We zien dat in de afgelopen jaren, Kamerleden, fractievoorzitters, staatssecretarissen, (ex) Ministers en zelfs onze Koning een baard hebben gelaten. Maar vrienden, uiteindelijk gaat het er niet om of je een baard, snor of geen baard hebt.. alles is prima zolang je jezelf blijft!

#WeesJeZelf”

Dus jongens, wees dus jezelf. Tenzij je een frauderende en vrije pers hatende nepdemocraat bent als Selçuk Öztürk. Wees dan niet jezelf, maar ga dan maar lekker jezelf deleten. Met of zonder baard. Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. santiago

  Zelfs ons dikke prinsje heeft uit angst zijn baard laten staan.

 2. meneer cactus

  Wat een enorme nieuwswaarde.

 3. Isengrijn

  Er komt geen rode waas, Tim.

  Maar ik kan wel even een voorzetje doen.
  Komt ‘ie:

  “Minister waarschuwt joods-orthodoxe school Cheider

  Op de Amsterdamse school Cheider speelde in 2012 een misbruikzaak. Na onderzoek van de inspectie kreeg de school de tijd verbeterplannen door te voeren. Dat gaat te langzaam.

  De Amsterdamse joods-orthodoxe school Cheider wordt financieel gekort als ze geen werk maakt van de verbeterplannen van de Onderwijsinspectie. Dat schrijft minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs, ChristenUnie) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. De inspectie heeft zogenoemde bekostigingsmaatregelen in voorbereiding.

  Eind 2018 was de Inspectie van het Onderwijs in een rapport zeer kritisch op de school en eiste ze verbetering. Aanleiding daarvoor was een zaak uit 2012: een docent maakte toen seksueel misbruik van een 13-jarige leerling. Daar is hij in 2018 voor veroordeeld. De school weigerde lange tijd aangifte te doen en zette ouders onder druk om dat ook niet te doen, bleek eerder uit onderzoek van NRC.

  De inspectie schrijft in een maandag gepubliceerd tussentijds onderzoek dat het bestuur van het Cheider „ruim de tijd” heeft gehad om te werken aan de herstelopdrachten die het na dat onderzoek eind 2018 kreeg. „We constateren echter dat de tekortkomingen niet volledig zijn hersteld, waardoor de school op essentiële punten nog steeds niet voldoet aan de wet.”

  🙂

 4. santiago

  Ik heb gehoord dat kajsa ollongren ook haar baard wil laten staan.

  1. meneer cactus

   die heeft toch al een sik ?

 5. Siemien

  Dit soort zijn echt zuigers..

 6. Meriadoc Brandebok

  Dat zal wel, maar toch heeft Ozturk wel degelijk een punt.

  1. Siemien

   Özturk is een zielig islamitisch mannetje

  2. Mars020

   Hij wil graag op zijn geit lijken…

  3. ZiggyStardust

   Nee, hij heeft geen punt. Hij heeft een ronde baard.

 7. Sprookjesfiguur

  Een baard is een modeverschijnsel die eens in de zoveel tijd opduikt en weer verdwijnt. Helaas geldt dit laatste niet voor Ozturk.

 8. Willemm

  Öztürk maakt een grap en uiteraard zit de DDS-politie er weer gelijk achteraan. Zelf beweren ze tegen de “linkse aanstellerij” te zijn, maar op alle kleine dingen en uitspraken moet commentaar. Echt nieuws als het fiasco van Salvini en de Brexit is niet interessant voor ze, maar dit wel. Tim lijkt Jan Roos wel.

  1. ZiggyStardust

   Willemm. Ssst, Tim is Jan Roos. Maar niet verder vertellen he, anders lezen we dat straks weer op Joop terug.

 9. ZiggyStardust

  Weet je wie ook een grote baard draagt?

 10. Juriaan

  Baard schurft komt ook weer terug

 11. Decca

  Mhr de Turk. U moet U zelf niet op de borst kloppen vanwege Uw beh(b)aarde monsterlijke gezicht. Een voorkomen met zo een astrante domme uitdrukking, waar een paard nog van op de loop gaat hoeft U niet aan te prijzen. U moet U zelf niet aanmeten dat U mooier bent als dan dat wat wij zien. Ook niet dat U zelf denkt op enige wijze de status heeft van een rolmodel of anders als trensetter door het leven gaat. Een gezegde hier in het voor U verre Zuiden is: Als mijn hond net zo’n lelijke kop heeft als Uw gezicht, scheer ik hem morgen zijn kont kaal en leer ik hem daarna achteruit lopen.

 12. joey

  Met een baard is niets mis,maar eventueel wél met de reden waarom je deze laat groeien!
  De een vindt zichzelf “mannelijker” lijken,zoals onze koning.De ander kan zichzelf niet meer aankijken in de spiegel,zoals Dijkhoff en Öztürk heeft er iets over gelezen in de koran!

 13. Wim Vreeswijk

  Volgens mij verkeert WA in een midlife crisis en lijkt van het padje af geraakt om de vele baarden in ons land te gaan imiteren. Kennelijk om zich wat ‘mannelijker’ te gedragen in multicultureel Nederland of heeft hij teveel naar de schilderijen van zijn overleden voorouders zitten kijken?

 14. Bes Tolen

  Wim, misschien wel maar het eigenaardige is, dat we nu al met de zoveelste familie, die als koningshuis fungeert, bezig zijn in Nederland. Immers Juliana was Mecklenburg Schwerin, Beatrix Lippe Biesterfeld en Willem Alexander Von Amsberg. De hoogte van adeldom wordt hier ook steeds lager waarbij adeldom in Duitsland staatsrechteljk m.i. is opgeheven. Maar dat heeft voor hier blijkbaar geen gevolg.
  WA is getrouwd met een burgervrouw. Zo! Maar goed Nederland en daarmee mogelijk ook WA hebben een stevige fixatie op die mannelijke voorouders, die koning waren dan wel stadhouder.

  Wat overigens vreemd is, is dat adel van elders, die zich hier vestigt, ingeschreven wordt bij de Nederlandse adel. Dat is m.i. van de gekke en dat kan nog vreemde gevolgen krijgen. Denk aan allerlei Afrikanen, Aziaten etc., die zich hier vestigen.
  Helemaal zot omdat oude Nederlandse families in voorbije eeuwen wel van adel waren maar al zonder meer zijn vergeten begin negentiende eeuw. Sommige families kennen nog steeds leden met hoge posities. Sommige families in de regio, andere met een lage titel of met predicaat dus, werden indertijd beledigd met een lage toekenning. Veel families weten trouwens helemaal niet meer dat ze van adel waren. Soms enkelingen en wat leuk is, dat bij genealogisch onderzoek velen blijkt dat ze helemaal in de mannelijke lijn van adel afstammen dan wel veel adellijke voorouders hadden. In de tachtigjarige oorlog kon je je beter ook maar drukken op dat punt zodat ook hier een oorzaak ligt. De provincie waar ik nu woon is er misschien wel het beste voorbeeld van. Al met al moet het percentage autochtone Nederlanders, dat adellijke voorouders heeft, m.i. vrij hoog zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.