DENK ontkurkt champagne, omdat Pegida niet meer bij moskee mag demonstreren: ‘Iedereen kan gelukkig zijn!’

Bij DENK zijn ze ‘tevreden’ en ‘gelukkig’, omdat de burgemeester van Eindhoven heeft besloten dat er nooit meer Pegida-demonstraties bij de plaatselijke moskee mogen plaatsvinden. Helemaal blij zijn de Kuzianen toch nog niet, want “Helaas missen [wij] de vrijheid van religie in de motivatie.” Nee, het is ook nooit goed…

Provoceren kan je afleren, zo redeneert DENK. Want in een maatschappij waar de grootste misdaad die je kan begaan het ‘kwetsen’ van andere mensen is, is provocatie zo’n beetje volksvijand nummer één. Een beetje volwassen vent of vrouw laat zich niet kisten, maar goed: DENK zit tjokvol met kinderachtige pubers die zich niet kunnen beheersen. En dus krijg je dat ze zo’n sneu en haatdragend figuur als Edwin Wagensveld niet kunnen negeren als hij weer een beetje triest loopt te doen. Nee, dan móét daar met fysiek geweld op gereageerd worden.

Of, zoals nu, door een permanent demonstratieverbod voor de moskee. Want de tere zieltjes van de daar biddende gelovigen mogen vooral niet gekwetst worden:

” #NeeTegenProvocatie

Volgens burgemeester John Jorritsma zou de openbare orde in het geding komen als hij toestemming zou geven voor betogingen bij deze gebedshuizen.

DENK Eindhoven fractievoorzitter, Adem Topdag, is tevreden dat zijn inzet van de laatste maanden eindelijk een oplossing heeft gekregen waar hij en alle Eindhovenaren gelukkig mee kunnen zijn. Wel blijft DENK kritisch over de motivatie van de burgemeester. Openbare orde en veiligheid zijn legitieme redenen om demonstraties te verbieden bij een moskee. Helaas missen de vrijheid van religie in de motivatie.”

Die uitsmijter is dan weer lekker ondankbaar. Krijg je als DENK precies wat je wil, is het nog niet goed genoeg. Verwend, much? Nogal, ja…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Agios

  Met het ontkurken van champagne zal het wel meevallen. Islam-initiator Mo heeft na talrijke ervaringen vastgesteld dat alcohol toch niet het ware is, dus verbieden maar.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik zou ook een champagne fles ontkurken

  1. Decca

   U kunt de fles niet eens vasthouden. Te veel haar tussen de vingers. Ksst ga je hok in.

 3. Mezzadra

  Plezierig om te horen.

  Dit soort demonstraties zijn ziek.

  1. Buzz68

   Demonstreren op de plek die je wilt is een recht.
   Als je tegen Trump bent dan mag je ook niet meer demonstreren voor de ambassade?
   Wees voorzichtig met het verbieden daarvan.
   Het is een vreedzame manier van verzet -een nodige ventielklep.
   Ik ben er bang voor dat als je dat gaat verbieden, het verzet een andere (niet vreedzame) vorm krijgt.

  2. meneer cactus

   het verbieden is ziek zo als je altijd voorgehouden hebt toen je vriendenclubje martijn werd verboden

 4. Sprookjesfiguur

  Goed om te weten. Dus als de anti pieten weer gaan demonstreren veel geweld gebruiken tegen deze groep. Lost het probleem zich vanzelf op.

 5. Stopperspil

  Net zoals je geen grappen mag maken over Mohammed en de islam is het nu dus, in ieder geval in Eindhoven, verboden om in de buurt van een moskee te demonstreren. En dat vanwege het gevaar voor de openbare orde. Bij alle demonstraties van Pegida tot nu toe kwam de verstoring van de openbare orde altijd van moslims die met alles en nog wat begonnen te gooien. Dus de verstoorders van de openbare orde worden nu beloond. Gaat echt de goeie kant op.

 6. joey

  Het gaat weer snel naar december,dan worden St Nicolaas en zijn zwartepieten weer binnengehaald!
  Zouden de Nederlandse burgemeesters dan óók zo stringent omgaan met de weerzinwekkende demonstraties van de antipieten clubs?

  1. AS210854

   Joey, +++++++++

 7. C.A.Barstow

  Als het onder andere die verachtelijke moorddadige middeleeuwse ideologie de islam aangaat,
  dan bestaat vrijheid van meningsuiting in onze, laat mij niet lachen, democratie ineens niet meer.
  Je mag in ons land praktisch alles zeggen maar kom niet aan de lievelingen van, in het bijzonder smerig linkse, politiek Den Haag, dan gaan alle seinen op fel rood.

  Die islamknuffellaars zullen nog lelijk op hun neus kijken wanneer zij het eindelijk zover hebben gekregen dat ons land geïslamiseerd is.

 8. ikweetwatikwil

  Gelukkig dat nu een toeterende trouwstoet aangepakt is . En maar dwarsliggen op de weg , provoceren noemen we dat.

 9. Riesmog

  Tsja…de frauderende wapenhandelaar Wagensveld of een stuk over de zegeningen en ellende van de Brexit….moeilijke keuze…of vinden ze dat Boris wel erg slechte reclame is voor rechts?

 10. Vrijedenkert

  Ik moet niks hebben van Pegida en hun methodes want achterlijkheid bestrijden met achterlijkheid bereik je niks mee…
  Toch zie je steeds meer een tweedeling tussen bevolkingsgroepen en ook verschillende behandeling van bevolkingsgroepen door overheden en hoe vooral de autochtone bevolking wordt beknot in o.a. zijn demonstratierecht, tradities en cultuur terwijl de nieuwe bevolkingsgroepen met religie geen strobreed in de weg wordt gelegd en gewoon enlcaves kunnen vormen met eigen regels en wetten waar de overheid geen enkele invloed meer op heeft!
  Wat voor mening je ook hebt over Pegida maakt niet uit, het demonstreren door autochtone bevolkingsgroepen wordt onmogelijk gemaakt door radicale religieuze anti-westerse allochtone bevolkingsgroepen en om de rust en vree maar te bewaren gaan onze overheden er in mee en laten zich op deze manier voor het karretje spannen…
  Op deze manier zal de steun voor en de aanhang van Pegida alleen maar toenemen.

  1. NoDoubt

   Als je dit een geloof wil noemen:

   Vers 9:29:

   “Dood hen die niet in Allah en de Laatste Dag geloven, die niet verbieden wat Allah heeft verboden, en die niet de Religie van de Waarheid volgen, tot zij het beschermgeld (Djizyah) naar vermogen betalen en onderdanig zijn. ”

   Dit vers heiligt het aanvallen en vermoorden van de zogenaamde ‘mensen van het boek’ (d.w.z. joden en christenen), totdat ze verslagen zijn en zich onderwerpen aan de superioriteit van de islam, en aan de moslims de discriminerende jizya ofwel dhimmi-belasting betalen.

   Vers 9:29 is een goddelijke oproep tot massamoord en uitroeiing van de jodendom en christendom.

   1. Vrijedenkert

    NoDoubt,

    Geloof, religie of ideologie het is maar hoe je het noemen wilt…. Als jij de eerste zin leest in mijn bijdrage weet je hoe ik er over denk!

 11. Korporaal Monty

  Als of dit de enige moskee in Nederland is.

  Gaat Pegida toch gewoon naar de volgende moskee of anders in Duitsland.

  Moet toch niet uitmaken waar hij gaat.

 12. meneer cactus

  Das nu de democratie Nederland. Die zielige moslims moeten beschermd worden tegen de grote boze wolf Pegida. Totaal krankzinnig dat op voorhand eisen gesteld worden aan een protest door pegida.

  Als dit geen nieuw toppunt is van linkse selectiviteit dan is het de arrogantie van de macht

 13. NoDoubt

  En zo kijkt Moham tevreden vanuit zijn graf. De tweede fase van de jiahd is een feit. Het duurt niet lang meer en dan is de derde fase en worden we geïslamiseerd. Al heel veel mensen hebben het aangegeven dat het al 1400 jaar hetzelfde ritueel is, maar de Nederlander denkt nog steeds dat het een geloof is, maar onderzoek doen Hó maar.
  Met het internet is alles te vinden. Ze slaan een politie agent in elkaar tijdens een bruiloft en lachen zich helemaal te barsten want wij zijn slechts KEFIRS en die behoren volgens Moham hetzelfde te worden behandeld als Joden in de 2e WW

 14. Punt50

  Stop de islam voor het te laat is. Totaalverbod op die haathutdoctrine!

 15. Jack Flash

  Dat filmpje op youtube…Wagensfeld met dat varkensmutsje..Hij deed niets..werd zomaar afgevoerd door de politie..Huh?

 16. Blokkeer-Fries

  Kijk en zie zelf, hoe het extreem linkse bestuur wijkt voor de fundamentele rechten die in Nederland democratisch en wettelijk zijn bekrachtigd. Diep, diep triest, dit buigen voor anti democratisch gedrag. Je zal maar Nederlander in Nederland zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.