DENK-oproerkraaier Kuzu: ‘Tegen elkaar opgezette groepen op social media is de schuld van Rutte!’

Volgens DENK-voorman Tunahan Kuzu mag premier Rutte het boetekleed aantrekken voor het feit dat er zoveel ‘polarisatie’ plaatsvindt op social media. “Rutte en zijn vriendjes” spelen “verdeel-en-heersspelletjes”, en zijn daardoor de veroorzaker van alle boze mensen op Twitter en Facebook. Dat zegt de Turks-Nederlandse politicus in een reactie op de troonrede.

Nou, daar was-ie dan. De reactie van de aanmatigende partij DENK op de Troonrede zoals uitgesproken door Koning Willem-Alexander. Dat er zoveel polarisatie is en mensen ‘keihard tegenover elkaar staan’. Dat vond Tunahan Kuzu niet zo’n fijne opmerking, want, het was de minister-president – die de Troonrede geschreven heeft – namelijk zélf die de schuldige is aan alle haat op Twitter, Facebook, Instagram en waar dan ook nog meer.

Rutte sprak namelijk ooit over mensen die moest oppleuren. Lui die de boel staan te vernielen ja. En hij vond dat mensen mochten sterven in Syrië. Lui die zich hadden aangesloten bij ISIS en bezig waren met het verkrachten van yezidi’s, het onthoofden van vrouwen en het van gebouwen gooien van homo’s, ja. Maar die opmerkingen zouden de samenleving hebben “gepolariseerd,” vindt Kuzu.

Keiharde onzin, natuurlijk. Wie een wijk in een Noord-Hollandse stad op stelten zet, kan maar bij heel weinig mensen op begrip rekenen. Idem dito voor die rare moordlustige koppensnellers van ISIS. Waarom zou Rutte zich daar niet in “keiharde taal” tegen mogen uitspreken, hmmm?

En over polariseren op social media gesproken. Was het niet Kuzu die vond dat Nederlanders die de multiculturele samenleving niet omarmen, moeten oprotten? Die nepnieuws verspreidt over Israël op de Facebookpagina van de partij? Die in een partijvideo roept dat Wilders gestopt moet worden, voordat hij in Nederland een tweede ‘Srebrenica’ kan aanrichten? Dát zijn pas polariserende, onbehulpzame uitspraken.

Wellicht dat de hypocriete Kuzu voortaan een toontje lager kan zingen over de zogenaamde harde taal van anderen. Hij is zelfs namelijk de allergrootste stoker uit heel politiek Den Haag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Veteraan

  Mag Kuzu niet op het lijstje van Taghi ?

 2. Jumping

  Deze Kuzu heeft best wel, (deels) het gelijk aan zijn zijde.

  Zelf doet hij (Kuzu) het zelfde, als het verwijt wat hij Rutte maakt, het zaaien van tweedracht in Nederland.

  Maar Rutte is MP van Nederland en Kuzu is tweede Kamerlid voor Denk.

  Rutte zette gewoon als MP van alle Nederlanders (dat zijn de woorden van Rutte zelf), ca 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil, tel daar bij op het Cordonsanitair, wat in zijn naam is uitgevoerd voor het FvD en de PVV een verachtelijk persoon.

  Het interesseert Rutte dan ook geen mallemoer, wat de gepensioneerde aan bedrijfspensioen ontvangen, als het maar minder wordt.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Heinz

   Kuzu dan maar als MP ? Als DSS iets van Rutte mag vinden, dan mag Kuzu dat ook. Simpel.

   1. Jumping

    De tijd zal het leren knul.

    De omvolking ligt op schema.

   2. KingRich

    Kuzu mag 1 ding en dat is plankgas opzouten naar het turkij van erdohan

   3. Rechtsaf

    Adolf Heinz is niet meer dan een hol vat.

 3. Stopperspil

  Die “oprot-uitsprak” van Rutte was een reactie op wat Turkse landgenoten van Kuzu tijdens een demonstratie riepen tegen reporters van de NOS die daar verslag wilden doen. Zij riepen: “oprotten jullie”. Toen Rutte werd gevraagd wat hij tegen deze onbeschofte Turken zou willen zeggen zei hij: “ik zou zeggen, rot zelf op”. Geen verkeerd woord aan. Kuzu en anderen vertellen wat dit betreft nooit het hele verhaal. De Denk-figuren zijn uiterst onbetrouwbare lui die ook filmpjes op hun website zetten die in hun eigen voordeel zijn verknipt.

 4. Lejov

  Kuzu kan niet blij zijn in Nederland met zoveel onvriendelijke mensen. Ik adviseer hem enkele reis Turkije daar is het fijn leven

 5. ikweetwatikwil

  Ja die kuzu. Het is altijd de schuld van de ander. Kuzu en zijn partijtje horen niet in Nederland.

 6. Decca

  Mhr Kuzu rot aub op naar dat land van Uw melk en honing. Ik walg van je gezicht. Laat staan als je je mond open doet. Of ik de plee hoor doortrekken

 7. Juriaan

  En dan dat IS vingertje. Walgelijk kereltje

 8. meneer cactus

  Rot lekker op naar Turkije oproerkraaier of sluit je aan bij ISIS met je extremisten gedrag

 9. Lampje

  Zijn IQ moet wel bijzonder laag zijn als hij nog steeds niet weet dat bepaalde greopen in Nederland niet thuishoren cq niet welkom zijn.

 10. KingRich

  We moeten stoppen met dat tuig turks-Nederlands te noemen, het is niks meer dan turks onkruid wat uitgeroeid moet worden. En alle volgelingen naar turkije punteren, als je het hier niks vindt, optiefen dan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.