Dramaqueen Chris Aalberts wil dat Thierry Baudet gaat ‘rectificeren’, anders ‘alle opties open’

Terwijl het hele land al Thierry Baudet veroordeeld heeft voor zijn gedrag tijdens een FVD-borrel in Zuid-Holland, blijft ‘FVD-watcher’ Chris Aalberts boos en zoekt hij tóch nog een keer de pers op om eens uitgebreid z’n beklag te doen over de in 2016 opgerichte partij.

Op zich heeft Chris Aalberts dat knap gedaan. Geen journalist aanwezig bij een FVD-borrel in Zuid-Holland. Die – ironisch genoeg – onderdeel uitmaakt van een tour van FVD-kopstukken door het land om alle onrust van de afgelopen tijd de kop weer in te drukken. Behalve dan Chris Aalberts, die de woorden van partijleider Thierry Baudet via zijn speciale Twitteraccount vastlegt.

Consternatie ontstond naar aanleiding van opmerkingen van Baudet over Chris Aalberts, die al jaren vaste gast is bij evenementen van Forum voor Democratie – ook toen de partij nog door het leven ging als denktank. Aalberts voelde zich naar eigen zeggen geïntimideerd, en Thierry Baudet verdedigde zich dat het een grapje was. Daarmee is de kous af, zou je denken. Maar nee: Chris Aalberts wil zijn 15 seconds of fame echt maximaal oprekken, en gaat nu theatraal om rectificaties eigen. Want anders…

…Nou, dan houdt hij dus ‘alle opties’ open. Waaronder – zo lezen we tussen de regels door – een rechtsgang. Kortom, met enig gevoel voor soaptoestanden is Chris Aalberts nog lang niet klaar met het tot vervelens toe aan een dood paard trekken:

“Politici eisen geregeld een rectificatie van journalisten, maar het omgekeerde komt amper voor. De primeur is voor Thierry Baudet. De Forum voor Democratie-leider beweerde vrijdag op een partijbijeenkomst in Rotterdam dat journalist Chris Aalberts van The Post Online (TPO) negatief schrijft over zijn partij omdat hij eerder tevergeefs zou hebben geprobeerd op de FvD-kieslijst voor de Europese verkiezingen te komen. Aalberts noemt dat ‘een pertinente leugen’. ‘Ik laat het er niet bij zitten; Baudet moet dit rectificeren.’

Baudet reageerde maandag niet op verzoeken om commentaar. Op Twitter deed hij de confrontatie met de journalist af als ‘een grapje’. Aalberts wil niet zeggen wat hij gaat doen als Baudet weigert te rectificeren. ‘Ik houd alle opties open.’”

Met één ding heeft Aalberts wel gelijk: het slaat nergens op dat andere FVD’ers nu gaan lopen doen alsof hij een geheime sponsor heeft in de persoon van Henk Otten. Aalberts volgt FVD al heel lang, op doorgaans zeer kritische voet. Ook al in de tijd waarin het nog rozengeur en maneschijn was tussen de heren Baudet en Otten. Nee, dit heeft echt te maken met Chris Aalberts en Chris Aalberts alleen. En dat zegt, lijkt me, denk ik wel genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Baudet liegt altijd als hij een ander zwart wil maken. Niemand is het fabeltje over Rutte en Brussel vergeten.

  Nu eist iemand om een rectificatie van z’n gelieg en is dat als aan een “dood paard” trekken.

  1. Willemm

   Populisme staat helaas voor zeggen wat je aanhangers willen horen, niet hoe het echt zit. Wie het best kan liegen is het meest geliefd bij de mensen die leven in de populistische bubbel.

   1. Siemien

    Wiwemm begrijpt populisme niet helemaal en draait het gewoon om..

    1. EU kok

     Natuurlijk snapt Siemientje precies hoe populisme werkt.

     1. Siemien

      Zeker snap ik het en jullie gebruiken dit woord gewoon om te bashen meer niet, sterker nog jullie zijn tegen het volk..

    2. Joop Klepzeikert

     @Siemien: Zwakzinnig links begrijpt helemaal niks wat niet zwakzinnig links is.
     Die leeghoofden denken werkelijk dat socialistische onderdrukking ‘democratie’ is en noemen werkelijke democratie ‘populisme’.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Willemm

    Dat ben ik met je eens. Bovendien volgen al zijn aanhangers hem verder blindelings.

    1. Siemien

     “Bovendien volgen al zijn aanhangers hem verder blindelings.”

     Die zijn ook een beetje dom

     1. EU kok

      Waar blijft Dick om Siemienniet gelijk te geven.

     2. Siemien

      Ik heb geen nep, occult fantasietje, watcher, wiwemm nodig Eu dickje

     3. Dik

      ‘Die zijn ook een beetje dom’

      Een beetje?

   3. RvdBe

    Dat verklaard idd de populariteit van Rutte.

  2. Siemien

   Laten we leugenclown Rutte er even bij pakken.

   8 jaar Mark Rutte samengevat in 8 glasharde leugens.

   1. Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep. pic.twitter.com/l5tp3j8QD0

   2. Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?

   Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.

   Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen. Integendeel…. pic.twitter.com/J8S6vArdaC

   3. De hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte. Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende… pic.twitter.com/FmrCiC2O03

   4. ‘Windmolens draaien op subsidie’ wist Rutte jaren geleden al toen ie nog niet gecorrumpeerd was door de groene lobby. Tegenwoordig is ie de grootste pleitbezorger voor deze windhandel. pic.twitter.com/Jl1zu92Lmv

   5. Je hebt leugenaars en je hebt Rutte. Zelfs voor het liegen over zijn eigen partijprogramma tijdens een live tv-debat draait deze pathologische leugenaar zijn hand niet om. pic.twitter.com/crClRlg8Gd

   6. Volkert van de Graaf zou niet op proefverlof, daar zou Rutte persoonlijk een stokje voor steken!

   Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd. pic.twitter.com/wBjTcfpBVT

   7. Rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend. pic.twitter.com/RvYvvrLcnW

   8. Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp. Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen herinnering meer aan”. pic.twitter.com/ZzTzMmUDSI

   1. Louise

    Neemt u Trump er ook even bij als u de aandacht wil verleggen. Met zijn 1001 babbels (=leugens). Discussieert gemakkelijker.

    1. Joop Klepzeikert

     @Trol Louise: We hebben het niet over Trump hier, Trump is niet de Nederlandse president en ALLES wat zwakzinnig links als ‘leugens’ van Trump bestempelde is onderhand bewezen dat het geen leugens waren en zijn.

    2. cuoretx

     Nee Obama de leugenaat en terwijl Trump komt zijn verkiezingsbelofte na aan de afromarikaanse bevolking na mbt werkgelegenheid laagste werkeloosheidscijferooit dan zijn 3,voorgangers ooit bereikt hebben. En kijk maar naar de vervuilde steden waar de zogenaamde democraten aan de macht zijn. De dems wille maar één ding macht over het volk hun welzijn interreseert ze niet en dan Trump de schuld geven.

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Chris Aalberts, grappig.

   1. Kretoloog

    Aalberts en Brandebok vertonen beiden in ieder geval hetzelfde gedrag: jennen en zuigen. En worden ze een keer terug gepakt, beginnen ze direct te janken.

    1. EU kok

     Wat zei u zojuist over hinderlijk en onnodig stalken?

     1. Kretoloog

      Kijk zelf eens in de spiegel, kok!

    2. Joop Klepzeikert

     @Kretoloog: Trol kok heeft geen spiegel. Die dingen klappen al uit elkaar als hij binnen 100 meter komt. Daarom mag hij ook al jaren niet meer naar buiten en is hij ook zo gefrustreerd dat hij alleen nog ultra extreem links kan ‘denken’.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Luister niet naar deze trol. Zoals je zelf weet heb ik niets tegen felle discussies, waarin het flink kan knetteren en af en toe een forse schimpscheut wordt uitgedeeld. Hoe feller een debat kan zijn, hoe beter. Volgens mij is dat ook een logisch resultaat van een debat tussen mensen met volledig tegengestelde politieke denkbeelden over bijvoorbeeld de EU of het politieke bestel.

    Ik heb er een hekel aan, echter, als iemand zijn verlies niet kan nemen en eeuwig gaat lopen treiteren, zuigen, jennen, beledigingen van seksuele aard rondsmijt en leugens vertelt. Zo rolt Kretoloog. En waarom? Omdat hij een aantal keer bakzeil moest halen.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Mensen op DDS kennen me en mijn manier van reageren. Je weet prima wat ik denk over trollen, jennen en treiteren. Winnen of verliezen is niet belangrijk. Voor mij is de vorming van mening en het verdedigen ervan de reden dat ik op DDS zit. Het is een dynamisch spel dat een ieder speelt op zijn eigen manier. De ene overtuigd meer dan de andere.

     1. Meriadoc Brandebok

      “Voor mij is de vorming van mening en het verdedigen ervan de reden dat ik op DDS zit.”

      Dat is exact ook de reden van mijn aanwezigheid!

    2. Dik

     ‘Luister niet naar deze trol.’

     Spreekt de übertrol en zuigmaatje van de aandoenlijke, behalve op zondag, dan heeft hij andere zuigbezigheden.

    3. Dik

     ‘Dat is exact ook de reden van mijn aanwezigheid!’

     Spreekt de übertrol en zuigmaatje van de aandoenlijke, behalve op zondag, dan heeft hij andere zuigbezigheden.

 2. Kretoloog

  Aalberts melkt deze zaak tot de laatste druppel uit. Jarenlang stalkte hij het Forum, en Thierry Baudet in het bijzonder. Toen deze het zat werd en de wannebe-journalist (TPO) een keer terug pakte, begon Chris direct te janken. En dat doet hij nog steeds, geniepig opgejuind door TPO-hoofdredacteur Bert Brussen (1 van de grootste ratten van internet).
  De aktie van Baudet was niet slim, maar wel begrijpelijk. En o zo menselijk. Je zult maar dag in dag uit door dit mislukte verslaggevertje hinderlijk worden gevolgd.

  1. Siemien

   “Je zult maar dag in dag uit door dit mislukte verslaggevertje hinderlijk worden gevolgd.”

   Vlaag van verstandsverbijstering en noodweer doen wonderen in onze rechtsstaat

  2. EU kok

   Het is goed om te lezen dat u het virtueel stalken van mensen als Sylvana Simons, Eric Muizenwinkel, Jesse Klaver, Rob Jetten enz. veroordeelt.

   1. Kretoloog

    Van mij hoeft DDS ook niet meer artikelen te wijden aan Sylvana Simons, Erik van Muiswinkel en andere nono’s als die weer eens wat op twitter hebben geplempt.

    Politici is wat anders. Die mag je volgen en hun uitspraken beoordelen en van commentaar voorzien. Zoals hier op DDS gelukkig verlvuldig gebeurd: niet alleen Klaver en Jetten, ook Wilders, Baudet, Rutte, Asscher en Kuzu komen geregeld langs. En over de andere partijleiders mag wat mij betreft ook wel vaker worden geschreven.

    Maar wat Chris Aalberts deed en doet met Baudet gaat veel verder. Hij volgt hem op de voet, in de meest letterlijke zin van het woord. Zijn doel is duidelijk: hij is bezig met een boek over het Forum en is uit op sappige details. Die Aalberts zelf probeert uit te lokken met insinuaties en zuigen op zijn Twitteraccount.

  3. Nep

   Als goed politicus moet je hier boven staan. Dit bewijst weer eens dat hij dit echt niet is en nooit zal worden.

   1. Siemien

    Ach ach, zieltje

   2. Kretoloog

    Onzin Nep (passende nick trouwens), Donald Trump heeft geregeld ruzie met journalisten. En wat je ook van hem vindt, je kunt niet zeggen dat hij het niet is en nooit zal worden. Trump heeft het allerhoogste politieke ambt in de VS bereikt en is daarmee de machtigste politicus ter wereld.

   3. spelende vrouw

    lijkt wel een salon socialist , die staan ook nergens boven behalve in loonuitbetaling

  4. DH2017

   Beste Kretoloog

   Ik was er zelf bij afgelopen vrijdag bij de bijeenkomst van de FVD en stond 2 meter naast Christ Aalberts.

   Dat Thierry hem geïntimideerd heeft ben ik totaal niet mee eens en vind het erg overtrokken wel heeft Thierry hem belachelijk gemaakt waarbij de zaal schaapachtig mee zat te lachen maar ik vond het meer komisch en uiteindelijk heeft Chris dit zich wel over zich afgeroepen door iedere keer de FVD te bashen ( TPO en BNR ) waarbij de FVD zichzelf niet kan verdedigen.

   Er heeft zich wat afgespeeld tussen Thierry en Chris ( want ze kennen elkaar al enige tijd ) maar Chris moet stoppen om alleen maar de FVD in een kwaad daglicht te zetten want het valt allemaal best wel mee maar helaas doet de MSM er nog een schepje bovenop waardoor heel veel stemmers afhaken ( wat ik ook erg slap vind )

 3. George Knight

  Het lijkt er sterk op dat Baudet zich spiegelt aan het gedrag van Trump die zich tegenover journalisten en opponenten meent alles te kunnen veroorloven. Maar het verschil in politieke cultuur tussen VS en NL is groot. Daarbij houdt Trump met intimidatie tot nu toe zijn gelederen gesloten. Dat lukt Baudet niet, gezien de episode Henk Otten en recente ontwikkelingen van partijverlaters die met veel rumoer FvD de rug toekeren.

  Met de aantijging dat Chris Aalberts rancuneus zou zijn omdat hij geweigerd zou zijn voor een plek op de Europese lijst overspeelt Baudet zijn hand en laat hij zich kennen als onsportief en een slechte tacticus. Het is onlogisch en onzinnig wat Baudet zegt over de linkse Aalberts. Baudet kan niet tegen kritiek. Niet Aalberts is de dramaqueen in dit verhaal, maar Baudet.

  De hoofdredacteur van DDS zou beter wat verder weg blijven van dit te eenzijdig gekleurde politieke activisme en proberen goede journalistiek te bedrijven. Zelfs voor een medium dat steeds minder raakt aan de journalistiek zoals DDS is het bizar om een journalist als Chris Aalberts zonder enige onderbouwing af te branden en Baudet in verdediging te nemen. Dat heeft niks meer met de werkelijkheid te maken, maar alles met een fantasiewereld die Tim Engelbart bij DDS creëert.

  1. EU kok

   Peter Oudshoorn 2 weken ago Beantwoorden
   ***, je weet toch dat DDS helemaal niet aan nieuwsvoorziening doet? Er worden stukjes van andere sites gehaald (GeenStijl, Telegraaf) en die worden zodanig bewerkt dat een maximaal aantal schuimbekkende reacties gehaald kan worden.

   Nieuws telt niet op DDS: het gaat er om toetsenbordvetes zo lang mogelijk brandende te houden en uit te melken. Voor nieuws moet je andere kanalen zoeken.

 4. Louise

  ‘Een politicus maakt geen grapjes’ Als je hiermee weg wil komen is het een verkeerde instelling. Dan wordt de hele politiek een cabaret. Alhoewel, eigenlijk is dit een soap.

 5. Jv

  Kun je verwachten van beesten die andere beesten beschermen mensen!
  Onze zgn volksvertegenwoordigers hebben nu de eerste zet gezet om ons Nederlanders over de kling te jagen tbv dat ongedierte uit die zandbak.
  Ik zou zeggen…..ga zo door en je hebt binnen no time een land dat kompleet verwoest is zoals dat nu voor het hele midden oosten telt.
  Maar goed, het volk wil niet anders en laten zich gedwee naar de slachtbank leiden om door deze beesten het hoofd en ledematen van het de romp te laten scheiden.

 6. tailgunner

  Aalberts is een stalker. Geen journalist maar een lelijke paparazzi die zijn rancune uit op eigen gewin; boeken schrijven. Een opportunist is het. Zijn bedreigingen is de volgende stap in de media om FVD weer negatief te laten zijn. Een smerig spel, ongetwijfeld opgejut door Bert Brussen alias ‘de linkse lul’ die snel geloosd werd door GeenStijl.

 7. ikweetwatikwil

  Mensen die de regering en Brussel onder de loep nemen en het daar niet mee eens zijn (Wilders en Boudet) worden aan alle kanten gepakt en voor vuil uitgemaakt.
  Op den duur gaan de vuilspuiers in de slachtofferrol kruipen.
  We zijn geen volgelingen van Wilders en Boudet. We stemmen op onze partij , net als ieder ander op hun partij stemmen.
  Deze stemmers volgen niet slaafs De regering en Brussel. We denken stuk voor stuk zelf.

 8. Joop Klepzeikert

  Best zielig eigenlijk, dat totaal doorgedraaide gekken als Chris niet meer gedwongen opgenomen en behandeld mogen worden. Net als de debiel linkse trollen hier op DDS.
  Daardoor worden ze steeds gekker en talrijker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.