Drie agenten gewond bij aanhouding verdachte in Rotterdam

Geen categoriesep 01 2019, 17:00
Gisteren was het al raak in Rotterdam toen een agent werd neergeslagen terwijl hij een trouwstoet probeerde te controleren. Vandaag is dat incident overtroffen. Drie agenten raakten gewond bij de aanhouding van een enkele verdachte. Dat meldt de NOS.
Drie agenten probeerden een verdachte aan te houden wegens oplichting. De man sloeg op de vlucht maar kon uiteindelijk worden gepakt. Uiteindelijk, want drie agenten raakten gewond en één agent heeft zelfs een gebroken arm! De camerabeelden moeten nog worden onderzocht.
Misschien wordt het toch eens tijd dat agenten wat sneller hun wapens mogen gebruiken. Het is toch te gek voor woorden dat één verdachte drie agenten weet te verwonden? Wat mij betreft knal je zo'n vent gewoon een keer in z'n been, alleen al omdat hij vlucht. Als hij dan ook nog eens agressief gaat doen en daadwerkelijk schade aan kan richten, schiet je gewoon nog een keer.
Natuurlijk loop je dan tegen die hele discussie over 'proportioneel geweld' aan, maar die definitie moet maar eens wat ruimer worden. Je hoeft echt niet om een kapot achterlicht je wapen te gaan trekken. Maar om de zoveel tijd zien we weer een filmpje op internet verschijnen waar een agent geen controle krijgt over een agressieve groep en zelfs in levensgevaar komt. Nou dan zijn we wat mij betreft te ver doorgeslagen in die discussie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten