Drie agenten gewond bij aanhouding verdachte in Rotterdam

Gisteren was het al raak in Rotterdam toen een agent werd neergeslagen terwijl hij een trouwstoet probeerde te controleren. Vandaag is dat incident overtroffen. Drie agenten raakten gewond bij de aanhouding van een enkele verdachte. Dat meldt de NOS.

Drie agenten probeerden een verdachte aan te houden wegens oplichting. De man sloeg op de vlucht maar kon uiteindelijk worden gepakt. Uiteindelijk, want drie agenten raakten gewond en één agent heeft zelfs een gebroken arm! De camerabeelden moeten nog worden onderzocht.

Misschien wordt het toch eens tijd dat agenten wat sneller hun wapens mogen gebruiken. Het is toch te gek voor woorden dat één verdachte drie agenten weet te verwonden? Wat mij betreft knal je zo’n vent gewoon een keer in z’n been, alleen al omdat hij vlucht. Als hij dan ook nog eens agressief gaat doen en daadwerkelijk schade aan kan richten, schiet je gewoon nog een keer.

Natuurlijk loop je dan tegen die hele discussie over ‘proportioneel geweld’ aan, maar die definitie moet maar eens wat ruimer worden. Je hoeft echt niet om een kapot achterlicht je wapen te gaan trekken. Maar om de zoveel tijd zien we weer een filmpje op internet verschijnen waar een agent geen controle krijgt over een agressieve groep en zelfs in levensgevaar komt. Nou dan zijn we wat mij betreft te ver doorgeslagen in die discussie.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. C.A.Barstow

  Slappe linkse watjes? ik denk het.

 2. Kapitein Haddock

  Het zijn ALTIJD allochtonen die ellende veroorzaken; ook het molesteren van agenten!
  Het wordt tijd, dat straffen worden uitgedeeld, zoals in hun oorspronkelijk land!
  Oppakken, slaan, in de cel, slaan, 6 weken wachten in cel tot Justitie beslist of ze vervolgd worden. Daarna voor de rechter: minimaal 2 jaar gevangenisstraf zonder strafkorting!
  Allochtonen verlangen altijd naar hun land; met genoemde straffen voelen ze zich thuis. Daarmee toont Nederland het sociale gezicht voor deze criminele Moslim allochtonen!

 3. Shadow1100

  Pas maar op! Henk Krol bezint zich op “werkzame maatregelen”, maar het zal wel uitlopen op weer een FOEI-gesprek bij een bakkie thee en een aai over de bol na het prettige en zinvolle samenzijn

 4. meneer cactus

  tja , gericht schieten op dit soort crimineel gedrag. Niet twijfelen maar je eigen vege lijf redden. Zo een malloot is het niet waard om thuis te zitten met een gebroken arm waarvan de gevolgen nog niet van zijn te overzien. Raak je arbeidsongeschikt laat de linkse politiek en je werkgever je zakken als een baksteen.

  links maakt meer kapot dan je lief is. Wordt tijd te denken aan het eigen welzijn

  1. Agios

   Ook hier is links het probleem.

   1. Willemm

    Links is altijd het probleem als je in die illusie leeft. Ik zie niet hoe dit iets te maken heeft met linkse en rechtste politiek. Wat die termen inhouden is tegenwoordig ook al niet meer duidelijk, en daarom wordt het alleen gebruikt als je ergens tegen bent.

    1. meneer cactus

     omdat de politiek het beleid voorschrijft waar binnen de politie zijn werk moet doen willempie. Je moet echt te stom zijn om voor de duvel te dansen als je dat niet begrijpt.

    2. Mars020

     Links is soft en zijn mietjes, daarom kunnen ze geen orde handhaven. Van links moet er alleen maar geknuffeld worden en thee worden gedronken. Met slap gelul en nooit optreden, krijg je dit soort gezeik met allochtonen. Die gasten zijn gewend aan een harde aanpak, dus is Nederland een ideale plek om hun criminele werkzaamheden uit te voeren. Als ze gepakt worden staan ze zeer snel weer buiten en krijgen alleen maar foei te horen.

     1. Mezzadra

      Het moet niet gekker worden, Mars!

      Waarom worden stoere kerels als jij niet ingezet bij de handhaving van de openbare orde?

    3. Mars020

     @Messadra, ik heb jarenlang gediend als militair, dus ben genoeg gewend. Als die kansparel mij had aangevallen en ik was op dat moment gewapend, dan had die randdebiel allang een loodvergiftiging gehad. Linkse watjes hebben nergens verstand van, want die denken, dat een .357Magnum een heel lekker ijsje is. Daarom nemen kansparels ook het risico om iets te flikken, want ze worden toch niet aangepakt of neergeschoten. Die gasten lachen zichzelf helemaal de tering over onze politie.

     1. Mezzadra

      Maar nu te oud, begrijp ik.

     2. Dik

      Prrrt!

  2. Deathspank

   Na een aanhouding met geweld volgt er vaak een uitgebreide analyse door experts die soms wel weken kan duren om te kijken welke beslissing je beter had kunnen nemen in de ene milliseconde die jij had om hierover te beslissen. In het beste geval wordt je alleen maar voor een bepaalde tijd op non actief gesteld.

   1. meneer cactus

    exact , een grootschalig onderzoek over een beslissing van een splitseconde en de wijze heren weten je te vinden. Das nu precies het probleem

    Een mooie verdediging voor het blauw kan zijn , met de kennis van nu had de beslissing van toen ……………………………..

 5. Vit

  Waar is de tijd gebleven dat je al met de lange lat kon krijgen als je een grote bek opzette.

 6. Kristalix

  Zonder pardon aanpakken en uitzetten. Tijd dat de samenleving aangeeft, genoeg is genoeg.

  En in het avond nieuws de uitzetting van toeter turk belichten. Enkele reis patria.

 7. fusilier

  In Villeurbanne Frankrijk was het ook raak, onschuldige jongen gedood en negen mensen gewond door een hakmes en grillvork, door 2 kanspareltjes uit Afghanistan.

  1. Kretoloog

   Volgens de NOS was dit maar een steekincident. Zo wordt tegenwoordig een terroristische jihadaanslag door de linkse omroep geframed.

 8. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  De Politie gaat de bietenbrug op.
  Schiphol gaat plat.
  Er zijn geen gegadigde meer voor het onderwijs.

  ENZ ENZ.

  EN LINKS IS TEVREDEN MET RUTTE.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 9. devel-hunt

  Ik lees hier heel vaak, linkse politiek! Wat een veel te gemakkelijke domheid. Nederland wordt al 10 geregeerd door rechtse politiek, met de VVD voorop.
  De ministers van justitie zijn ook al jaren VVD lieden, dus dat excuus van rechts gaat hier niet op, of men moet met rechts ultra en extreem rechts bedoelen, dat kan.
  Verder, Nederland is veel te slap en te lief. De wereld is anders geworden, alleen de Nederlandse politie heeft daar nog steeds de middelen niet voor om hard in te mogen grijpen. Ons eigen rechtssysteem loopt ons voor de voeten.

  1. Agios

   Ons rechtssysteem is doorwrocht van links. Willen we daar wat aan veranderen dan moet links op de schop.Links is het probleem, het grote kwaad.

  2. merlot

   “Ik lees hier heel vaak, linkse politiek! Wat een veel te gemakkelijke domheid.”

   De gemakkelijke domheid zit bij jou. Links is overal in geïnfiltreerd: politie, justitie, ambtenarij, onderwijs, media, lagere overheden, NGO’s, etc etc etc.

   Ook de VVD is naar links opgeschoven. Dat zie je onder andere aan de steun voor immigratie van kanslozen en de waanzinnige energietransitie. Dat zou de oude VVD nooit hebben gedaan.

   “Verder, Nederland is veel te slap en te lief.”

   Juist ja. En hoe zou dat komen denk je?

   1. van Urk

    Links heeft altijd nog 80% bezit van het electoraat. Dus rechtse partijen zijn genoodzaakt om ook een glimlach bij de linkse burger te gaan winnen.

   2. Mezzadra

    Zou het ook kunnen zijn dat merlot naar extreem-rechts is opgeschoven? Alleen vanuit dat perspectief kun je de VVD links noemen.

    1. Siemien

     Nee dat is natuurlijk niet waar, je bent een domoor als je dit zo stelt..

     1. Mezzadra

      Weer zo’n sterk tegenargument, Siemien!

      🙂

     2. Siemien

      Ik heb uiteraard gelijk, je hoeft niet rechts te zijn om de VVD links te vinden, jij bend echt oliedom

     3. meneer cactus

      de vvd is voor nivellering via bureau toeslagen , herverdeling van gelden via de inkomstenbelasting , uitbreiding van de roverheid voor controle en uitvoering , subsidie regelingen op alle onderwerpen. De vvd is linkser dan de sp en de pvda bij elkaar opgeteld. Dat kan ook niet anders als grootste partij in het partijkartel.

      slechts linkse mafklappers pareren deze waarheid inhoudsloos

    2. Mars020

     De VVD is links geworden, want ze tolereren de massale intocht van dobberapen uit Afrika. Dat is toch heel duidelijk te zien?.

  3. Bosche draak

   Als jij de huidige VVD als rechts ziet is meteen duidelijk hoe onwetend je bent…

   1. Mezzadra

    Als ook de VVD een linkse partij zou zijn moet worden geconcludeerd dat het electoraat in grote meerderheid links is.

    Ik denk echter dat het een kwestie van perspectief is.

    1. Siemien

     Nee dat liegt mezaandre net als leugenclown Rutte die zich rechts voordoet en links laat gelden

 10. Siemien

  Snoeihard aanpakken die gasten…

  1. Trude Herr

   Hiermee gaat het niet lukken, dat roept tegengeweld op. Zie de VS, een nieuw schiet incident.
   5 doden, 21 gewonden. De schutter was aangehouden door die Politie

   1. Siemien

    Uiteraard wenst Adolf Trude meer van dit soort gasten in ons land.

 11. Veteraan

  Gewoon gericht schieten en liever dodelijk geweld gebruiken dan dit gajes laten doorgaan.

  1. Mezzadra

   Daar hebben we volgende moordoproep al weer.

   Lekker volk, op DDS.

   1. Siemien

    Je moet dan gewoon lekker opflikkeren als het je niet zind, misselijk figuur dat je bent

   2. toetssteen

    @M
    Moordoproep? Als de politie zijn werk doet en bijvoorbeeld een terrorist uitschakelt zou dat volgens u moord zijn?

    1. van Urk

     Hij wil liever de terroristen en tegelgooiers hun gang laten gaan zodat zij kunnen gaan doden. Liever een aanval op de wet en op onschuldige burgers dan een aanval op een crimineel of kansenparel. Een voorbeeld hoe anarchisme bij veel links leeft.

    2. Cycle25

     Volgens linksch wel ja. Agenten en militairen zijn voor linksch een gruwel en alles wat paf roept mag wel.

   3. Kretoloog

    Flikker eens op, Lao Rien Tse Noppen de psychopaat. Met je 30 nicks.

   4. Mars020

    Ja we zitten nu eenmaal niet op de site van kinderen voor kinderen. Kan je niet tegen normale mannelijke gesprekken, dan kan je beter oprotten naar een linkse kleutersite. Dat linkse gejank, komt iedereen hier op DDS zijn strot uit. Achterlijke nichterige trol.

  2. El Greco

   Pief paf poef. Veel kereltjes hier houden van schietspelletjes achter de komputer.

   Als ze buiten komen blijken het brave huisvaders die geen vlieg kwaad doen.

   1. Siemien

    El greco zou graag even met wat kleine kindertjes in de speeltuin willen spelen dat iedereen duidelijk..

 12. Siemien

  “Misschien wordt het toch eens tijd dat agenten wat sneller hun wapens mogen gebruiken.”

  Graag en niet misschien.

  Deze man krijgt en let op mijn woorden, voorarrest en mag van de rechter zijn “vonnis” in vrijheid afwachten want en nou komt het, hij is niet vluchtgevaarlijk..

 13. van Urk

  Het niet gebruik maken van preventieve middelen vanwege het kritische oog van het links publiek resulteert inderdaad tot gevolg van verwonde agenten die de zaak op linkse nette wijze wilden gaan afhandelen.

 14. Cycle25

  Linksch heeft de handboeien verhuisd naar de agenten zelf, zij vinden politie onnodig met aai over de bol rechters.

 15. Tman

  Wie wilt er nog bij de politie?
  Je mag niet schieten, en enkel in ernstige nood de wapenstok gebruiken!
  Alleen corrupte lui met een migratieachtergrond willen nog bij de politie,van twee dijkjes eten!

 16. Dik

  Heeft de politie al excuses aangeboden?

  1. Siemien

   De kans is vrij groot dat dit gaat gebeuren maar dan in de rechtszaal natuurlijk waar de agenten ter verantwoording worden geroepen..

 17. RvdBe

  Gaaf land hebben we toch

 18. AS210854

  Tegen blanke jongeren doen ze dat wel. Raaris dat.

 19. Jack Flash

  De politieuniformen van tegenwoordig stralen weinig of geen gezag uit.Vergelijk maar eens met 30 jaar geleden. Wat een verschil.Nu lopen ze erbij als pizzabezorgers of plantsoenarbeiders.Ik heb wel eens te doen met ze.

 20. Decca

  Waarom hebben ze die vent niet gewoon omgelegd. Aan zo’n laml…. gaat toch niets verloren.

 21. Heras

  Linkse partijen zijn bagger. Agenten krijgen gelijk een intern onderzoek wanneer ze hun wapens gebruiken. Dan hebben we nog burgemeesters die straffen verbieden.
  Dan werkt dat gewoon geweld in de hand.
  Goed erop los slaan, is het enige antwoord.
  Zijn criminelen dan toch veroordeeld, dan hebben we weer een d66/groenlinks rechter die ze twee maanden voorwaardelijk geven.

 22. pjerry

  Geweldige reacties en ik ben honderd procent voor!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.