Filmpje: NOS-journalist beweert dat Wilders het stiekem wel leuk vindt dat hij vervolgd wordt in politiek proces

Complotgekkies zijn dol op de figuur van de ‘false flag’. Mensen die stiekem aanvallen op zichzelf zouden uitvoeren, om sympathie te wekken en gebeurtenissen te manipuleren. Nogmaals: bijna per definitie exclusief het terrein van complotgestoorden. Maar wat schetst de verbazing? Ook de NOS doet er volop aan mee. Joost Vullings beweerde gisteren bij Jinek dat Wilders er eigenlijk wel van geniet vervolgd te worden.

Voor verklaarde tegenstanders van Geert Wilders zijn het lastige tijden. Staat de PVV-voorman eindelijk voor de rechter, en dan blijkt hij niet eens de grootste boef te zijn. Dat is dan het Openbaar Ministerie en het ministerie van Veiligheid en Justitie, die geen middel gespaard hebben om oneigenlijke invloed uit te oefenen op de rechtsgang van de man die zij zien als hun politieke tegenstander.

Verwarrend dus, maar met een beetje cognitieve dissonantie kom je gelukkig een heel eind. Zo bewees NOS-verslaggever Joost Vullings gisteren aan tafel bij Eva Jinek. Vullings opende een betoogje over Wilders met de gratuite opmerking dat Wilders het eigenlijk misschien soms stiekem “vreselijk” vindt om vervolgd te worden, maar er de rest van de dag als een blije peuter van geniet. Hij boekt namelijk wel eens een zeteltje winst in de peilingen, en dat is kennelijk heus wel een strafblad en een zenuwslopend jarenlang proces waard.

Kortom: Geert Wilders is zelf de grootste fan van de vervolging van Geert Wilders. Hij houdt er allemaal stiekeme complotachtige beweegredenen op na om volledig met zijn eigen instemming straks veroordeeld te worden voor haatzaaien. Allemaal het grote PVV-plan! Yeah. Sure.

Wilders zelf is dan ook niet tevreden met deze analyse. Hij reageert: “Wat een zieke geest die Joost Vullings. 5 jaar voor de rechtbank in een politiek proces is een absolute hel – net als 15 jaar beveiliging. De suggestie dat ik baat bij het proces zou hebben is te walgelijk voor woorden. Bah bah.” Die kan ome Joost dus in z’n zak steken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Kretoloog

  Ene DidiMadloba beweert op DDS ook al een aantal dagen dat Wilders stiekem geniet van dit proces. Zou Joost Vullings onder deze nick hier reageren?

 2. Piet Klein

  Afgezien dat het hemel tergend voor een persoon, in dit geval Wilders, is hoe de gevestigde macht een tegenstander tracht te elimineren is er één voordeel aan het proces tegen Wilders. Het maakt duidelijk hoe ziek de gevestigde macht is, hoe murw de gevestigde journalistiek is. Joost probeert de zaak om te draaien omdat de constatering hoe ziek de gevestigde macht is Wilders stemmen gaat opleveren en Rutte en zijn coalitie genoten stemmen gaat kosten. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Toch is ook verbijsterend hoe beperkt fel de reacties op deze feiten zijn van publiek en journalistiek, en tegelijkertijd hoe beperkt de stemmen verschuiving zal zijn. Het is verbijsterend hoe ook Joost de integriteit, de authenticiteit en de betrouwbaarheid van overheid boeit. Als hij echt een vent was geweest die pal staat voor de integriteit, de betrouwbaarheid dan had hij Rutte en zijn coalitiegenoten in het kwadraat gevloerd. Het is verbijsterend te moeten constateren hoe zeer de gevestigde macht en gevestigd verloederd zijn en al helemaal als het gaat om zo’n eseentiele kernwaarden als integriteit en betrouwbaarheid.

  1. Kretoloog

   Klopt Piet, gevestigde macht en mainsteam media zijn vaak 2 handen op 1 buik. Niet voor niets dat een topambtenaar van Rutte iedere maand een lunch heeft met de hoofdredacteuren van kranten en omroepen.

   De media gedragen zich in toenemende mate als propagandakanaal van de overheid. Nieuws is daarom niet meer bij voorbaat te vertrouwen. Je hebt internet nodig om er achter te komen hoe het werkelijk zit.

   1. Julian

    Hahaha lachen je hebt internet nodig hoe het werkelijk zit.. iemand die dat zegt verliest meteen de geloofwaardigheid….

    1. Peter Oudshoorn

     Julia gelooft de main stream media onvoorwaardelijk. Gelukkig maar: de aangestuurde nieuwsvoorziening moet natuurlijk wel voldoende willoze, onwetende slaafjes blijven behouden.

     1. Julian

      Peter denkt conclusies te mogen trekken en woorden in de mond leggen die er absoluut niet staan. Peter moet eens leren mensen op hun reactie te beoordelen en niet wat ze denken/willen te lezen.

  2. Original NL

   Idd piet …vele handen op de linkse buik!!
   Dat het uitschakelen van Wilders dmv machtsmisbruik door zijn politieke tegenstanders een aanslag op de democratie is…is voor het journaille onbelangrijk.
   We zijn echt een bananen shithole aan het worden.

 3. Mezzadra

  Dat klopt wel: Wilders heeft dit proces bewust uitgelokt. Het is de enige manier voor deze uitgerangeerde politicus om nog een beetje de aandacht op zich te vestigen.

  1. Bender

   Dat Wilders uitgerangeerd zou zijn is een wensgedachte die rondspookt in die zieke kop van je Quispel.

   1. Mezzadra

    Ik noteer slechts de feiten, Bender.

    1. Bender

     Nee jij verzint je eigen ‘feiten’ .

     1. Mariposa78

      Bingo Bender 100+

    2. santiago

     Mezzadra en feiten.
     Er is echt helemaal niemand geinteresseerd in wat jij vindt wat er wel of niet klopt en dat zijn zeker niet de feiten.

     1. Korporaal Monty

      “dat zijn zeker niet de feiten”

      De echte feiten zijn natuurlijk dat Wilders ook gewoon deel uitmaakt van de marionetten politiek net als Rutte.

      En Bea aan de touwtjes trekt.

    3. meneer cactus

     subjectieve meningen zijn geen feiten tarrel . Dat zou een hoog opgeleide – zoals jezelf altijd pretendeert te zijn – toch moeten weten. Dus nogmaals de uitleg voor een strontklodder , objectieve meningen – meningen over de inhoud tastbaar en onderbouwd zijn feiten. Jouw gevoel , gestes , bedenkingen , vertalingen , glazen bol voorspellingen zijn geen feiten. Slechts hufters denken dat hun subjectieve gevoel een objectieve mening is.

     1. santiago

      cactus. Goed bezig. ++++

     2. Mezzadra

      Zeker wel, meningen zijn ook feiten, namelijk het feit dat iemand die mening heeft en uitdraagt.
      Heel DDS drijft op opinies van mensen waar schande of waardering over wordt uitgesproken.

      Dat Wilders politiek irrelevant is en zich ook nauwelijks nog met inhoudelijke politieke zaken bezighoudt lijkt me overigens ook een te verifiëren feit.

    4. ZiggyStardust

     Mezzadra, ‘ik noteer, dus ik besta. 🙂 🙂 🙂

   2. Top

    Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

  2. Robert75

   Uitgelokt? Wat een gezwets toch ook. Hoe kan je een proces uitlokken als je niets strafbaars doet? Wilders had daar helemaal niet mogen zitten. Zelfs het OM vind dat blijkbaar zo blijkt uit de stukken. Zelfs het OM vond namelijk dat Wilders niets strafbaars had gezegd. Als Wilders al baat heeft bij dit proces, wat overigens gezwets wat de bovenste plank is dan komt dat door het OM en die maffia ambtenaren die op vervolging hebben aangestuurd ondanks het feit dat Wilders niets strafbaars heeft gezegd.

   Dus als je vind dat Wilders baat heeft bij dit proces zou je het volgens mij met Wilders eens moeten zijn dat dit proces moet stoppen want dan heeft die er geen baat meer bij. Lijkt mij hoor want anders zwets je maar wat. Maar laat me raden. Gegarandeerd dat je vind dat Wilders inderdaad veroordeeld zou moeten worden en dat hij dus terecht voor de rechter zit.

   1. Julian

    Zoals zoveel mensen haal je van alles door elkaar. Dat je voor moet komen wil nog niet zeggen dat je schuldig bent…Een rechter is wat anders dan het OM…

  3. Original NL

   Aldus de “nuttige” staatsidioot, p*do clubjes lover,islamsupporter, klimaatfascist en multinicker lao noppen quispel!

  4. meneer cactus

   QUOTE Mezzadra 16 minuten ago Beantwoorden
   Dat klopt wel: Wilders heeft dit proces bewust uitgelokt. Het is de enige manier voor deze uitgerangeerde politicus om nog een beetje de aandacht op zich te vestigen. END

   als dat zo zou zijn is het OM , Opstelten , jij , alle linkse commentators en dat legertje ambtenarren nog stommer dan ik dacht door erin te trappen.

   1. Mezzadra

    Intrappen is niet het goede woord: strafbare feiten moeten vervolgd worden en het OM had in deze zaak geen keus.

    1. Robert75

     Mag ik vragen onder welke steen je ligt ? Het OM vond juist dat hij niets strafbaars had gedaan. Dus over welke strafbare feiten heb je het nu ?

 4. santiago

  Het mooiste van dit proces is dat alle feodale, arrogante, zichzelf onaantastbaar achtende, ministers en topambtenaren zoals opstelten, hirsch balin, donner, teeven, demmink cloo en de grote baas zelf zichzelf enorm in de voet hebben geschoten. Wilders gaat geweldig sterk uit dit proces komen en is helemaal klaar voor 2021.
  De verrotte Minerva kliek zal best wat nieuws proberen te bedenken, maar alle ogen zijn gericht op kwatta dus het wordt wel heeeel ingewikkeld voor ze.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   En jahoor! De aandoenlijke heeft weer zijn digitale scheetje gelaten 🙂

   1. santiago

    Bedenk eens wat nieuws Eva Braun.

    1. meneer cactus

     afhankelijk je hele leven en dan zeggen ” bedenk wat nieuws ” das erg kwetsend hoor

 5. meneer cactus

  De linkse psychopaten worden met de dag gekker. Maatregelen van de klimaatverandering mogen niet betwist worden en commentaar moet strafbaar worden.

  Als je dan vervolgd wordt geniet je er ook nog van volgens linkse mafklappers. De duitsers hebben een mooie omschrijving voor dit volk ” voll idioten “

 6. EU kok

  Ik snap de toevoeging stiekem niet.
  Of was die bijeenkomst in Den Haag stiekem gefilmd?

  1. santiago

   Kokkie. In den Haag gebeurt alles stiekem.

 7. Julian

  Natuurlijk vind hij dat perfect. Voortdurend in de schijnwerpers.. Aandacht aandacht….
  Was dat niet geweest had hij weer domme dingen moeten gaan zeggen…

 8. Anne Sophe Schillersdorf

  Natuurlijk vind hij dit leuk. Aandacht is het enige wat hij wil 🙂

  1. Mezzadra

   Sterker, het is het enige dat hem politiek, i.c. behoud van zijn Kamerzetel, doet overleven.

  2. Tman

   soppig:
   Jij zit 24/7 achter je toetsenbord,ga eens luchten,douchen om je naar ammoniak stinkende,ongewassen fluit eens goed te wassen,daar moet soms wat frisse lucht bij!

 9. santiago

  De kop van vullings zou niet misstaan in een poppenkast. Ons objectieve den Haag journalistje doet het goed. Mag daarom ook vaak op de tv komen. Zou later best nog wel eens op kunnen klimmen naar de functie van woordvoerder van het koninklijk huis. Ik vraag me toch wel eens af als dit soort jongetjes naar zichzelf kijken wat ze zeggen en doen op TV en in de media, ze niet af en toe een beetje moeten braken.
  Naar kereltje die vullings.

 10. Tman

  Joost Vullings kan gedachtenlezen en gevoelens doorgronden,dat is nogal wat!
  Dan heeft hij het verkeerde beroep!
  Op de kermis waarzegger spelen,dat is de juiste job voor deze begaafde “ziener”.

  1. santiago

   Idd. Hij lijkt ook wel sterk op een buikspreekpop.

  2. EU kok

   Quote:Joost Vullings kan gedachtenlezen en gevoelens doorgronden,dat is nogal wat!
   Quote: ga douchen om je naar ammoniak stinkende,ongewassen fluit eens goed te wassen.
   .
   Verhip, Tman lijkt Joost Vullings wel.

 11. Jack Flash

  Politiek tegengeluid trekt altijd automatisch de aandacht.Dan volgt er poppenkast.Vervolgens is er verontwaardiging en verwijt hierover.Wilders kan dus niets goed doen…Ik ben verontwaardigd.

 12. Agios

  Draaideurtechniek uit de goede mensenkerk. Nu het ernaar uitziet dat Wilders gewoon helemaal vrijuit gaat, moeten er andere beschuldigingen komen. Wat dan? Nou dan zeggen we dat hij er zelf om gevraagd heeft om zo in de belangstelling te blijven staan. Ja, zo kun je ook draaien natuurlijk. Nog even en Wilders geeft geld om s.v.p. toch maar berecht te worden. Aan welk virus lijden de goedmensen eigenlijk? Ze zijn doodziek (u mag het ook gestoord noemen…) en als ze zo door gaan, terminaal, finito, exitus.

 13. Marija

  Ik hoop van harte dat veel komende kiezers de ogen worden geopend door deze misselijke maffia soap om Wilders te elimineren.
  Wat een mentaliteit moet je daarvoor in huis hebben om iemand op die manier klein te krijgen, lekker democratisch.
  Mijn vertrouwen in de regering en hun goede bedoelingen is getorpedeerd en zal niet herstellen.
  Eens zal Wilders zegevieren, ik gun het hem van harte.

  1. Original NL

   Quote…..Mijn vertrouwen in de regering en hun goede bedoelingen is getorpedeerd …..
   Nu pas??????

 14. Agios

  Ineens zag ik het. Een poppenfiguur uit de 50er jaren. Youtube: Dappere Dodo.

 15. Baron von Munchhausen

  Kapitein Haddock
  Tijdje gemist.
  Uw reactie klopt wel!
  +++

 16. Vliegenvanger

  Wat is die Joost Vullings een azijnzijker zeg. Typisch weer zo’n NPO mongool. Demoniseren stopt daar nooit. Weg met die NPO.

 17. Rosasolis

  De enige wat Geert niet leuk heeft gewonden, zijn al die jaren dat hij moest leven op een geheim adres, onder politie bescherming. Maar dat zijn PVV Societeit, na hun 10 bestaan nog steeds 100 % prive functioneert, vindt Hij niet erg, vooral niet voor zijn medewerkers. Inderdaad geniet Geert, net als alle actoren, op al de huidige belangstelling op hem. Plotseling voelt hij zich weer interessant en “in de nieuws”.
  Maar wat een lelijke foto van Geert vandaag in Trouw: vanuit de rechtszaal vorig week
  in Schiphol, genomen voor het proces. Onder de slordig geblondeerde kapsel zie je donder bruine haren, en boven op de lelijke blonde pruik. Bovendien draagt Geert een
  vreemde foundation op zijn gezicht, om zijn rimpels te verbergen…Hard-werkende politici zien er altijd fatsoenlijk uit, maar hebben geen tijd voor een extreem glamour
  uiterlijk.

  1. Bosche draak

   Je bent welkom om zelf 5 jaar voor de kat z’n viool de rechtsgang af te moeten gaan, en de rest van je bezopen plemsel is de digitale kattenbak niet waard.
   En hakken op het uiterlijk is een nogal zwak argument, trek jij volle zalen?

 18. Dropje

  Dat is ook immers de core business van extreem rechts: het continue creëeren van vijandbeelden en dat keer op keer op keer blijven herhalen

  1. Bosche draak

   Nog zo’n zwakzinnige die extreem rechts brult zonder er de ballen verstand van te hebben.
   Worden jullie stelletje oetsen nou nooit eens moeilijk van jullie zelf?

 19. FJ

  Hier wordt weer eens aangetoond, dat Joost Vullings als politiek analist geen knip voor de neus waard is.
  Hij waait met alle winden mee, behalve de wind tegen het gevestigde partijkartel. Die vent moet een schop onder zijn kloten hebben en zou niet meer voor de NPO moeten kunnen werken, want hij is gewoon partijdig.

  Ondanks aantoonbare feiten blijft hij Wilders onderuithalen, terwijl nu eigenlijk de beurt is aan de VVD en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
  Frappant is toch, dat de rechterlijke macht ook geen onpartijdige organisatie meer is.

  Het wordt toch tijd, dat in de politiek, het ambtelijke apparaat en de rechtelijke macht ingegrepen wordt, want allen negeren de wet.
  Zonder pardon veroordelen ze andere overtreders van wetten wel, hetgeen deze overtreders tot 2e rang burgers verklaart.

 20. Juriaan

  Wat zijn linkse journalisten toch schuim. NPO weg er mee

  1. meneer cactus

   scheelt heel veel belastinggeld en levert vast een huilende van Nieuwkerk op. Waaom ik ? waarom ? waarom ?

   🙂 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.