Gewetenloze crimineel rooft tas van vrouw, lui rechtssysteem besluit hem 2,5 jaar later eens een keer te dagen

Als je een wedstrijd organiseert tussen het justitiële systeem in Nederland en een slak, wie wint er dan? Haha, wat is dat nu voor een gekke retorische vraag, zal vermoedelijk je wedervraag zijn. En terecht. Want het mogelijk duidelijk zijn: veel trager dan het zo-vlot-als-dikke-blubber-rechtssysteem ga je het niet meer krijgen in dit universum. Case in point: een dief van een handtas wordt op heterdaad betrapt, overgeleverd aan de politie, maar tóch duurt het nog meer dan twee jaar voordat er eens een rechtzaak uit voortkomt.

Geen grapje dus. Voor Tamara Elbaz, slachtoffer van een wrede diefstal, was het keiharde realiteit:

“Tamara Elbaz werd in mei 2017 beroofd van haar designertas. En ondanks dat ze zelf de dader wist op te sporen en al het bewijs overhandigde aan de politie, wordt de verdachte deze week pas voorgeleid, tot grote woede van de onderneemster.

„Op 31 mei 2017 werd ik beroofd. Op 1 juni 2017 wist ik camerabeelden, vingerafdrukken, het kenteken EN het telefoonnummer aan te leveren bij de politie van de verdachte”, zo begint Tamara haar verhaal op Facebook. „We zijn inmiddels 2.5 (!) jaar verder en de verdachte zal nu aanstaande woensdag pas berecht worden. Sec gezien betekent dit dat dat misbaksel nog eens 2,5 jaar heeft kunnen toeslaan na mijn beroving. Wat hebben wij toch een belachelijk rechtssysteem.””

Waar die slowpokes van het OM dan wél weer als de kippen bij waren, was bij een verzoek van de 37-jarige onderneemster Tamara om beeldmateriaal te komen schieten tijdens de – eindelijk – aanstaande rechtszaak. Als een juridische incarnatie van Usain Bolt was de overheid er bij om dat verzoek af te wijzen:

“Na 2,5 jaar komt eindelijk het misbaksel die mij beroofde aanstaande woensdag voor de rechter. Heb gevraagd of ik er over mocht vloggen. Ik dacht dan heb ik een keer wat content . Het mocht niet, want ze willen de verdachte ‘beschermen.’ Misdadigers hebben namelijk heel veel bescherming en privileges in ons land naar het schijnt. Het is toch werkelijk om te lachen dat rechtssysteem van ons. Ik zou er bijna misdrijven door gaan plegen. Of dat ik gewoon alsnog mijn vlogcamera meeneem, want je wordt toch pas jaren na dato berecht.”

Dat laatste zinnetje dus. Hup Tamara!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. ZiggyStardust

  Ze hebben het te druk met het politieke proces tegen Wilders, helaas mevrouw Elbaz.

  1. Mars020

   @Ziggy, klopt helemaal!. Het woord minder is natuurlijk veel belangrijker om een rechtszaak over te beginnen. Mensen, die op straat worden lastiggevallen, berovingen, aanslagen, inbraken, scootertuig, intimidaties, het bedreigen van verkeersregelaars enz, zijn voor justitie totaal ondergeschikt. Ze zijn helemaal gefocust op Geert, terwijl hij het juist goed voor heeft met het Nederlandse volk.

   1. Joshuak

    Diefstal hoef je bij ons geeneens aangifte te doen.. Heeft toch geen prioriteit zeggen ze.

    Hoe sneu moet het voor die agenten zelf zijn, die zullen ongetwijfeld ook net de handen in het haar staan.. Want zij zijn diegene die er op worden aangekeken terwijl het bij het OM weg komt..

 2. meneer cactus

  Staan er 6 op de rotonde hier met een lasergun in hun klauwen

 3. Jantje

  De straf wordt waarschijnlijk het betalen van een schadevergoeding aan de dader, wegens schenden van zijn goed naam en wegens illegaal handelen bij de opsporing.
  De rechters spreken allang geen recht meer, maar onrecht.

 4. Mars020

  Vrouwen moeten voortaan gewoon met een op scherp staande handgranaat in hun tasje, rondlopen in een kansparelbuurt. Jatten die achterlijke mongolen die tas, dan zitten ze een aantal seconden later op schoot bij Allah.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.