Greta Thunberg is niks meer en niks minder dan een kindsoldaat van de klimaatlobby

De mens speelt zeker een rol in de klimaatverandering, schrijft ondernemer Rickert Hardon. Maar dat geeft de zogeheten klimaatlobby nog altijd niet het recht om kwetsbare, jonge meisjes met diverse stoornissen voor hun karretje te spannen. Wie neemt Greta Thunberg tegen zichzelf in bescherming?

Het is inmiddels breed bekend dat er een grote lobby schuilgaat achter hét hypewoord van 2019 (en, wel ja, ook 2018): “climate change.” Oftewel; klimaatverandering.

Is het niet de boerenlobby om de veestapel zo hoog mogelijk en de vee industrie zo intensief mogelijk te houden, dan is het wel de luchtvaartindustrie om toch zoveel mogelijk vliegbewegingen te maken. En waarom zoveel de nadruk leggen op de bewezen inefficiënte wind en zonne-energie? Het zal toch niet zo zijn dat daar ook een lobby achter zit? Nee toch?

De laatste dagen is het gezicht van klimaatverandering weer volop in beeld bij de mainstream media: Greta Thunberg. Het 16-jarige meisje kreeg een podium tijdens de VN-conferentie over klimaatverandering; De ‘Climate Action Summit’. Overigens überhaupt al een discutabele top waar landen die kritischer zijn tegen over klimaatverandering, en de menselijke hand hierin, niet welkom waren. Enig tegengeluid dulden is in het linkse kamp vaak een gevoelig puntje, blijkt ook nu weer.

Het was dus een top vol jaknikkers en pro-groene politici die staan te springen om actie! Zoals onze eigen minister-president zei: “Het heeft niet zo veel zin om de hele tijd te roepen: de buurvrouw doet dit niet goed en de buurman doet dat niet goed. Er gebeurt heel veel wél, en daar ben ik positief over.” Een compleet naïeve benadering wanneer juist (!) de grote vervuilers niet mee doen!

Maar goed, Greta Thunberg dus. Geboren op 3 januari 2003 in Zweden en dochter van een bekende operazangeres en bekende acteur. Niet onbelangrijk om te melden is dat deze kleine dame een obsessieve-compulsieve stoornis heeft, selectief mutisme, ADHD en het syndroom van Asperger.

Elk weldenkend ouder zou een kind met dermate veel stoornissen welke deels ook juist met haar obsessie met klimaatverandering te maken hebben in bescherming nemen, maar het tegenovergestelde gebeurt hier. Welke ouder laat zijn kind onder zulke grote druk wereldwijd speeches geven, welke ouder laat een kind een nog grotere obsessie ontwikkelen en welke ouder laat het toe dat een kind een jaar school mag overslaan, omdat zij het wil?

Natuurlijk is het mooi als kinderen ergens gepassioneerd over zijn en natuurlijk moeten zij hier de ruimte voor krijgen, het is in dat opzicht ook te prijzen dat een kind als Greta zo vol vuur en vlam is over een onderwerp als klimaatverandering, los van of je het met haar eens bent of niet. Haar boodschap staat dan ook niks meer of minder ter discussie als wanneer elke andere wetenschapper of volwassene dit had gezegd.

De vraag is hier vooral waar de norm is gebleven dat een kind eerst de school afmaakt voordat het in vrijheid zijn of haar eigen keuzes mag en kan maken. Waar is de rol van de ouder, die hun kind tegen dit soort onbesuisde beslissingen beschermt? En waar is de rol van de ouder en school die een kind ook tegen haar eigen stoornissen in bescherming neemt en denkt aan de langetermijneffecten hiervan?

Over de boodschap van Greta kun je discussiëren, en dit gebeurt ook al voldoende. Is er sprake van klimaatverandering? Ja. Is menselijk gedrag hier in meer of mindere mate de oorzaak van? Ook ja! Moet hiervoor echter het toekomstig leven van een psychisch gemankeerd meisje op het spel worden gezet, ter meerdere eer en glorie van de klimaatlobby? Nee!

Deze zelfde lobby geeft als antwoord hierop vervolgens dat “wij, klimaatontkenners” slechts willen afleiden van de daadwerkelijke boodschap van Greta. Dat zal ongetwijfeld ook de reactie zijn op dit artikel. Echter een overgrote meerderheid van de mensen uit simpel zijn of haar zorgen over Greta zonder verder oordeel over haar inhoudelijke boodschap te hebben.

En juist dit bovenstaande antwoord in combinatie met het gebrek aan bescherming van Greta brengt me op de titel van dit stuk. Greta Thunberg is niks meer en niks minder dan een kindsoldaat van de klimaatlobby. Gemaakt en gekneed om precies dat te zeggen wat de lobby wil dat ze zegt, te verschijnen waar ze moet verschijnen en precies boos te kijken wanneer ze boos moet kijken.

Het gaat de lobby om hun einddoel, en hoe ze daar komen en wie daar onderweg het slachtoffer van wordt: het maakt ze niet uit. Of dit nou kritische denkers, boeren, politici, ondernemers zijn, of… jonge kwetsbare meisjes als Greta.

De wereld is momenteel al verdeeld genoeg over het klimaatprobleem, maar het is nu wel tijd om als een groep op te staan tegen deze walgelijke lobby en kwetsbare meisjes zoals Greta tegen zichzelf in bescherming te nemen. Deze klimaatlobby heeft haar mond vol van een beter klimaat voor iedereen, maar vergeet hierin helaas te denken aan een beter en gezond klimaat voor de kinderen op deze aarde. How dare you!

Rickert Hardon is eigenaar van celebrity foto-agentschap IMP Features.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

135 reacties

 1. Mezzadra

  “een kindsoldaat van de klimaatlobby”

  Hoe gestoord kun je zijn!

  1. Dik

   Kindsoldaten zullen de aandoenlijke toch op z’n minst aanspreken, vandaar zijn reactie.

   1. Barbera

    Jij bent ook behoorlijk ziek in je hoofd.

    1. Siemien

     Barbera verdedigd dus graag aandoenlijken, check

     1. Dik

      @Siemien: Heb jij Guus nog gezien?

     2. Siemien

      “Heb jij Guus nog gezien?”

      Zeker, het zwerft rond en ruikt.

   2. Barbera

    Het was even leuk met Greta, nu stoppen.

   3. Original NL

    Hij is er idd weer als de kippen bij…toeval??
    Denk het niet.

    1. Dik

     “Hij is er idd weer als de kippen bij…toeval??

     Nee hoor, geen toeval. De aandoenlijke laat weinig aan het toeval over. Hij is gewiekst en handelt uitsluitend met voorbedachten rade. Daar heeft hij ook zeven dagen per week de tijd voor, niemand moet hem immers.

     En waarom is hij er als de kippen bij? Het onderwerp gaat over een kind. Hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen en noemt het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk. Hij heeft, in andere verschijningen, uitgebreid gepleit voor Martijn en de vrijheid die deze pédoclub volgens hem zou moeten hebben.

     Om met Topper te spreken: ‘Het is een ranzige viezerik’

  2. Vit

   @Mezzadra

   Inderdaad, een kind met het syndroom van Down én Asperger daarvoor gebruiken is absoluut gestoord.

   1. Original NL

    Kinderen met dergelijke afwijkingen worden vaak misbruikt door hun therapeuten..misschien wel mezzaadjes zweedse neef??

  3. Stopperspil

   Inderdaad, hoe gestoord kunnen de ouders van dat kind zijn. Het filmpje gezien waarin deze Greta vragen mocht beantwoorden van de pers. Het arme kind kon nauwelijks een woord uitbrengen. Tenenkrommend. Het is duidelijk dat zij bij haar toespraken louter pasklare teksten voorleest. Ze moet echt tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

  4. spelende vrouw

   mooi omschreven hoor tarrel

  5. Piet Patat

   Precies @Mezzadra. Ben het eens met u. Gebeurt nooit maar dan toch deze keer. Inderdaad gestoord om zo’n puber met diverse diagnoses de verwerpelijke hel en verdoemenis waanzin van de klimaat krankzinnigen op te laten lepelen. Waarom grijpen de ouders niet in. Of de kinderbescherming ? Never mind de ouders, die spinnen financieel garen bij deze poppenkast. Het deerntje laat zich maar sturen, die weet niet beter, die leest de voorgekauwde klimatologische dramatiek wel op, en de klimaathippies zagen dat het goed is. Die schimmige club dient aangeklaagd te worden wegens kindermisbruik. Een gehandicapt kind ook nog. Inderdaad Mezzadra, volledig gestoord !

  6. Job Jansen

   Hoe gestoord/ziek kun je zijn.. Asperger… Hersenaandoening… Uiterlijke kenmerken van down syndroom duhhhh….
   Natuurlijk is Mezzed up fan van haar.

  7. RvdBe

   Ja idd Mezzadra, het is gestoord maar gebeurd dus wel helaas.

 2. just saying

  Iedere aandacht voor die compleet gestoorde milieularf is teveel, meer valt niet over haar te zeggen.

 3. Mariposa78

  Ja? klaar!

 4. merlot

  “Elk weldenkend ouder zou een kind met dermate veel stoornissen welke deels ook juist met haar obsessie met klimaatverandering te maken hebben in bescherming nemen, maar het tegenovergestelde gebeurt hier.”

  Inderdaad. Dit is een schoolvoorbeeld van grensoverschrijdend activisme. Dat is typisch (extreem)links. Voor hen heiligt het doel alle middelen.

  1. Dik

   @Floris: Inderdaad, voor fascistisch links is geen zee over waterspiegelstijging te hoog.

   1. Barbera

    Dik, kijk eens in de spiegel.
    Je ziet een obsessief gestoord wezen, rijp voor opname.

  2. Mezzadra

   De woede en hysterie die dit kind op dit blog en ook wereldwijd oproept kan uitsluitend worden verklaard uit haar klemmende boodschap. Ze is een roepende in de woestijn met een zeer ongemakkelijke boodschap.

   Greta staat voor een nieuwe generatie die snapt dat zij zonder zeer stevige maatregelen geen toekomst meer heeft. De jeugd heeft de toekomst maar snapt ook waneer die toekomst onder druk staat.

   Tegen haar boodschap hebben weinigen inhoudelijk weerwoord en daarom is ze een slachtoffer van hysterische commentaren en bedreigingen die gericht zijn op haar uiterlijk, haar leeftijd en haar geestelijke kwaliteiten.

   Heel pijnlijk om aan te zien. Niet Greta is het probleem maar de agressieve domoren die menen dat haar de mond moet worden gesnoerd.

   1. Dik

    De interesse die de aandoenlijke voor de klimaatkind aan de dag legt is niet verrassend.

    Citaat Aandoenlijke: De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.

    1. Mezzadra

     Dik doet weer verwoede pogingen om het onderwerp op seks met kinderen te brengen.

     Waneer krijgt deze zielige man eindelijk eens passende hulp?

     1. spelende vrouw

      tarrel , je bent en blijft een hufter een een irritant zielig stuk vreten. Ga eerst jezelf bekijken voordat ej andere de maat neemt vieze p3d0

    2. Barbera

     Dik is een ziek figuur.

     1. Bosche draak

      En uit jouw pikholster die voor een mond moet doorgaan komt alleen maar kul.
      Jij zit zeker net zo te soppen van dit kindermisbruik als die andere pedho’s van mezza’s groepje?

    3. Dik

     De aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan, hij heeft zelfs een teefje in stelling gebracht.

     1. Mezzadra

      Dik is een doodziek figuur.

     2. Dik

      De aandoenlijk is een bewezen forumvervuiler. De afgelopen (meer dan) 15 jaar is hij bezig geweest met het frustreren en ondermijnen van de verschillende forums en reactieplatforms in Nederland. Hij doet dit o.a. door zichzelf, via zijn duo-gebruikersnamen aan te moedigen en gelijk te geven. Ook gebruikt hij deze tactiek om flamings op te starten, te trollen en de multinicksupporters aan te jagen.

     3. Mezzadra

      Het heeft wel iets geestigs dat Dik mij beschuldigt van forumvervuiling.

      🙂

     4. Original NL

      Mezzadra is een doodzieke narcistische multinicker..die anderen graag de maat neemt , zonder enige vorm van zelfreflectie.
      #Hij is al jaren af!

     5. merlot

      “Het heeft wel iets geestigs dat Dik mij beschuldigt van forumvervuiling.”

      Elk zelfkritisch vermogen is de heer Mezza vreemd.

      Hij neemt liever anderen de maat.

      Of dat geestig is? Ik vind van niet.

     6. Vanduinen

      Over duo gebruikersnanen…wie is Semien. Wie is de Chileen?

     7. Dik

      @Floris: Zijn soort is niet in staat tot zelfreflectie, zoals jij al meerdere keren hebt bewezen en geschreven. Het is immers een psychopaat.

     8. Siemien

      @Dik

      Je pakt ze, en met “ze” bedoel ik natuurlijk de se* met kinderen aandoenlijk vindende smeerlapjes, er allemaal uit..
      En ze worden helemaal gek omdat ze geen weerwoord hebben..

   2. Vit

    @Mezzadra

    China o.a is het grootste probleem, Beijing bijvoorbeeld is een stad waar mondkapjes in de supermarkt liggen.

    Zie docu ‘Our Planet’ op Netflix.

   3. Siemien

    “De woede en hysterie die dit kind op dit blog en ook wereldwijd oproept”

    Het is irritatie! dat een kind een grote mond opzet tegen volwassen mensen.
    Dit kind wordt door klimaathysterische religieuze idioten misbruikt (nou klinkt dit bij mezzadra natuurlijk als muziek in de oortjes)
    Dit kind heeft nog nooit in haar korte leventje één rekening betaald.

    1. Watcher

     Haha Dik en Siemien, voorstanders van abortus, vinden het jammer dat Greta niet is geaborteerd.

     1. Siemien

      Dan heeft watcher het uiteraard niet helemaal begrepen natuurlijk..

     2. spelende vrouw

      ik vind het niet jammer maar doodzonde. Dat zulke geindoctrineerde mensen zich mogen voortplanten is al een vraagteken.

     3. claus

      watcher,
      “jammer dat Greta niet is geaborteerd.”
      Hopelijk wordt ze gesteriliseerd,en krijgt ze zelf géén kinderen!
      Klimaatfobie zit in de genen!

     4. Bosche draak

      En hoe zou jij reageren als de anti abortus mensen hun grieven ook door middel van een schreeuwend en jankend kind ter sprake zouden brengen?

      Je mag dan uiteraard niet reageren op het kind want dat is heel erg foei foei en meer van die emotie-porno.

      Zal het kwartje dan eindelijk vallen bij je?

   4. Stopperspil

    Hoezo woede en hysterie Mezzadra? Hier wordt rustig en precies kritiek geuit op het feit dat dit kind door haar ouders en groeperingen die strijden voor maatregelen tegen op opwarming van de aarde misbruikt. Ik luister liever naar mensen die echt verstand van deze materie hebben dan naar een kind dat naar voren wordt geschoven om andersdenkenden een schuldgevoel aan te praten.

    1. merlot

     “Ik luister liever naar mensen die echt verstand van deze materie hebben dan naar een kind dat naar voren wordt geschoven om andersdenkenden een schuldgevoel aan te praten.”

     Dat sowieso. Maar nu de clou: de deskundigen die het niet eens zijn met de klimaathysterie krijgen géén podium. Ze worden doelbewust monddood gemaakt. En het zijn er veel.

     Zo gaat links standaard te werk. Ze zijn RÜCKSICHTSLOS.

     Het is hartverscheurend om te moeten constateren dat het westen de tirannie van het nationaal-SOCIALISME en het communisme heeft overwonnen om vervolgens van binnenuit alsnog te worden vergiftigd door deze zieke totalitaire ideologie en hun niet-aflatend activisme.

     1. Mezzadra

      “Het is hartverscheurend om te moeten constateren dat het westen de tirannie van het nationaal-SOCIALISME en het communisme heeft overwonnen om vervolgens van binnenuit alsnog te worden vergiftigd door deze zieke totalitaire ideologie en hun niet-aflatend activisme.”

      En nu lijkt het me tijd voor een paracetamol en een glas warme melk.

      Beterschap toegewenst.

     2. Dik

      ABrander (Tengo/Aandoenlijke etc.) schreef: “Hoewel velen bij deze uitspraak begrijpelijk gemengde gevoelens en mogelijk verontwaardiging zullen ervaren meen ik toch dat het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is dat men zich niet door primaire gevoelens heeft laten leiden maar door een zorgvuldige afweging van de grondrechten. Het recht van vereniging is een belangrijke pijler van onze rechtsstaat en het is zeer goed dat de rechter dit (pédo-vereniging Martijn) het gewicht gegeven heeft dat het toekomt.”

      Hieronder de vereenvoudiging van zijn citaat:

      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Aandoenlijke voor gemengde gevoelens.
      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Aandoenlijke mogelijk voor verontwaardiging.
      – Aandoenlijke vindt het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is.
      – De rechter heeft zich volgens Aandoenlijke niet door primaire gevoelens laten leiden.
      – De rechter heeft zich volgens Aandoenlijke laten leiden door zorgvuldige afweging van de grondrechten.

      – Aandoenlijke vindt dat het recht van vereniging een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.
      – Aandoenlijke vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens Aandoenlijke toekomt.

      *dit = het recht van vereniging van de pédo-vereniging Martijn.

     3. merlot

      Ik zie dat de trol bij gebrek aan inhoudelijk weerwoord zijn toevlucht neemt tot een kansloze ridiculiseringspoging.

      Niet sterk, maar evenmin verrassend. De man is te licht voor een stevig debat.

     4. claus

      mezzadra,
      “totalitaire ideologie en niet-aflatend activisme.”
      Precies de definitie van de EU,treffend!

     5. ZiggyStardust

      Merlot, je slaat weer de spijker op z’n kop.

     6. spelende vrouw

      je bent niet te genezen tarrel, bevrijd van de moffen bezet door salon socialisten die de schuldgevoelens uitstekend weten te misbruiken. Een gegeven , een dagelijks feit

   5. Original NL

    Mezzaadje..bla bla bla bla..klimaat bla.bla.” vluchtelingen” bla bla..greta.bl bla…rutte bla bla…
    Wordt zo moe van jou gezeik!!

   6. spelende vrouw

    Deze geprogrammeerde reclame pop heeft meer woede inzich dan een leger van ISIS in zijn hoogtij dagen.

    Greta staat nergens voor maar is voorgeprogrammeerd

   7. Piet Patat

    «De woede en hysterie die dit kind op dit blog en ook wereldwijd oproept kan uitsluitend worden verklaard uit haar klemmende boodschap. Ze is een roepende in de woestijn met een zeer ongemakkelijke boodschap»
    @Mezzatrol : fout mijn beste, dit heeft totaal niets met woede en hysterie te maken maar alles met irritatie. Die klemmende boodschap die zij brengt is het produkt van klimaatwaanzinnigen die een tegenwoord niet accepteren. Die hele conferentie in New York is een gezellig samen zijn van gelijk gestemden. Waar zijn de criticasters ? Waar zijn de wetenschappers die een andere mening zijn toegedaan ? Die krijgen niet zo’n podium, die misbruiken niet zo’n meisje om hun eenzijdige boodschap naar buiten te brengen, die worden helemaal niet uitgenodigd ! Het klimaat gaat naar de verdoemenis en de mens is de schuldige, klaar mee. Geen discussie mogelijk en dat is de irritatie. Dat er geen open discussie is met voor en tegenstanders van de stelling. Tegenstanders zijn gelijk melaatsen, die worden genegeerd, belachelijk gemaakt, als paria’s behandeld terwijl die wel degelijk argumenten hebben. Die krijgen geen forum in New York, zij zijn de roepende in de woestijn, niet dat meiske, die heeft hele volksstammen om zich heen die al struikelend te hoop lopen achter de klimaat messias. De boodschap die zij brengt is inderdaad ongemakkelijk omdat deze maar van een kant belicht wordt en daarom aan alle kanten rammelt. Zolang er geen open en eerlijke discussie wordt gevoerd tussen voor en tegenstanders, er bewijsmateriaal op tafel komt van beide kampen kan het publiek geen juiste mening vormen en zie ik de klimaathysterie als hersenspoelerij en verdienmodel met de gewone man als financieel slachtoffer.

  3. C.A.Barstow

   @merlot:

   +1

 5. Jack Flash

  Dit is geen nieuws.We wisten het al.De volge n.de

  1. Barbera

   Misschien hondje vast gebonden aan een boom.
   Turkse man redt hem van de honger dood.

   Kunnen die twee katten niet tegen op.

   1. Original NL

    Hé heinz..heb je jezelf laten ombouwen!!
    Je lult echter nog steeds zonder wat te zeggen.

 6. J.Rademaker

  De Britten gaan groot onderzoek starten op Antarctica, volgens een van de onderzoekers is het zaak feiten te verzamelen zodat het mogelijk is een mening te vormen.
  De man is natuurlijk totaal de weg kwijt, de mening is er al en wie wil nu echt weten hoe het zit.

 7. C.A.Barstow

  Dat trieste kind staat stijf van Autisme, PDD nos en wat niet al uit het autismespectrum.
  De Psychologische/Psychiatrische wetenschap zouden zonder zicht te hebben op verbetering een hele kluif aan haar hebben.

  Het zegt natuurlijk alles over links dat zij een ziek kind voor hun karretje spannen.

  Stem FvD.

  1. Original NL

   Quote…Dat trieste kind staat stijf van Autisme, PDD nos en wat niet al uit het autismespectrum………
   Ze is idd lijp genoeg om een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit te oefenen op onze nog zwakkerbegaafde trollenbrigade onder aanvoering van mezzaadje…in het land der blinden….juist!

   1. Dik

    @Origninal: Zolang hij hier rondhangt blijft het zeuren.

  2. Mar

   @Barstow

   Ik wil u aanbevelen de website van de vereniging voor autisme te bezoeken.

   1. Bosche draak

    Als iemand met een autist in z’n omgeving stel ik voor dat deze Greta te labiel en teveel beïnvloed is om d’r op d’r woord en d’r blauwe ogen te geloven.

    Je kan ook gewoon zeggen wat je wil zeggen Mar

 8. merlot

  “De ‘Climate Action Summit’. Overigens überhaupt al een discutabele top waar landen die kritischer zijn tegen over klimaatverandering, en de menselijke hand hierin, niet welkom waren. Enig tegengeluid dulden is in het linkse kamp vaak een gevoelig puntje, blijkt ook nu weer.”

  Klopt. De wortels van links zijn dan ook totalitair en dat blijf je steeds weer terugzien.

  Of het nu gaat over de massa-immigratie, de horror van de multicul, de barbarij van de islam of de klimaat-hysterie: er valt niet in rede met links over te praten. Decennialang hebben ze het debat op allerlei manieren zonder scrupules doodgeslagen.

  En nog steeds vinden ze zelf dat ze “deugen”. Een kijkje in de spiegel is er niet bij.

  We zijn nu op het punt gekomen dat hun gedram een reële bedreiging vormt voor het voortbestaan van West-Europa. Zowel cultureel als economisch.

  Het investeren van astronomische bedragen zonder dat dit leidt tot ook maar enige substantiële bijdrage aan de bestrijding van (vermeende) klimaatverandering lijkt regelrecht gegrepen uit een absurdistische roman.

  De waanzin regeert.

  1. Original NL

   Merlot..links wordt per dag krankzinniger!

  2. J.Rademaker

   @Merlot, eens

 9. Jack Flash

  Links maakt meer kinderen ziek.50% van de jeugd denkt dat we allemaal dood gaan binnen 15 jaar.Misdadig.

 10. Jumping

  Inderdaad, een kindsoldaat van de klimaatdebielen.

  Dit kind is niet meer te redden.

  Verschrikkelijk dat ouders dit hun kind aandoen.

 11. JFU

  Kinderen hersenspoelen en misbruiken voor propaganda gebeurde ook in 1935..de opkomst van het linkse fascisme…gebeurt nu ook weer..

  1. Original NL

   De Gretajugend..hahaha..

   1. spelende vrouw

    ik zie hele sterke vergelijkingen in handelen en doen

 12. fusilier

  Ach bij de nazies zagen wij precies hetzelfde, als er gebrek is aan vowassenen, gebruiken ze kinderen om hun doel te bereiken. Het is allemaal zo voorspelbaar.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Ik dacht, ach…laat ik maar weer is reageren en dit was een prachtig onderwerp vond ik.

  Greta Thunberg heet ze toch?
  Boosaardig, en ze heeft een uitdrukking alsof ze net 5 min geleden een puppy heeft gewurgd.
  Nog iemand die de zelfde mening heeft als ik ?

  1. Maurits Dekker

   Ja, ik.

 14. Meriadoc Brandebok

  De haat die deze klimaatactiviste al vanaf dag één over haar krijgt uitgestort is abnormaal. De tegenstanders hebben het debat vergiftigd en verziekt door het uitsluitend over haar leeftijd, uiterlijk of syndroom te hebben. Om ergens inhoudelijk op in te gaan komt niet in hen op.

  Hopelijk heeft deze activiste een lijfwacht, want het is niet uitgesloten dat een doorgedraaide gek ooit eens tot actie overgaat.

  1. spelende vrouw

   Moet je die haatkop van haar bekijken , daar kan geen andere haat tegen op. Die buikspreekpop heeft geen inhoud , die is voor geproggammeerd

   1. Pauline Kummer

    U bent bang hè, mevrouw, dat maak ik op uit uw schrijfstijl.

    1. Dik

     Ook in andere gedaanten wordt de aandoenlijke ontmaskert.

     1. Vanduinen

      En u aan de taalfout. Vzmu.?

     2. Dik

      Daaraan herkent men de taalnazi en de tevens de aandoenlijke. Hij verraadt zichzelf altijd.

     3. Siemien

      Taalnazi’s

      Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    2. Original NL

     Ja misschien is ze wel bang paulientje…het is namelijk niet gezond dat hele volksstammen hun oren laten hangen naar een geestelijk gestoorde puber!
     Dit soort imbecielen zijn zeer gevaarlijk.

     1. Pauline Kummer

      Ik vind het vreemd dat een hele horde zo verbeten reageert op Greta.

     2. Siemien

      “Ik vind het vreemd dat een hele horde zo verbeten reageert op Greta”

      Normaal gezond denkende mensen vinden dat niet vreemd..

    3. claus

     pauline,
     Jij bent psychotisch?
     Dat maak ik op uit uw schrijfstijl!

    4. spelende vrouw

     bang voor Chucky ? nee hoor das een karikatuur

     1. Original NL

      Hij is leuk vrouw!!

  2. Ome Cor

   Marc Reisinger, een verslaggever van Causeur, was nieuwsgierig naar de werkelijke diepgang van de kennis van deze utopisch ingestelde jonge mensen over het klimaat. “Ik realiseerde me dat ze de oorzaak van de kwestie waarover ze protesteerden niet wisten: het broeikaseffect,” zegt hij. In plaats van teleurgesteld te zijn, besloot Reisinger al in een vroeg stadium om Greta Thunberg zelf in Zweden over dit onderwerp te interviewen, op de plaats waar ze elke vrijdag een schoolstaking leidde, vóór het gebouw van het parlement.

   https://youtu.be/_5_ZvHatBVY

   Thunberg had het probleem besproken met groepen jonge Fransen, toen Marc Reisinger haar benaderde en hun ontmoeting filmde. “Ik zag je in Brussel, er waren veel mensen … Ik heb gehoord dat je jongeren voorstelde om het klimaat te bestuderen. Ik zou er graag wat over praten, als je het ermee eens bent….”, vraagt hij in het Engels.

   Greta Thunberg knikt bedeesd. Haar gesprekspartner vindt haar ‘”angstig, ongemakkelijk: ik heb het gevoel dat ze “ja” zegt, maar “nee” denkt’”. Dan doet het meisje haar hoed af. Onmiddellijk onderbreekt een vrouw de discussie en beëindigt het interview: “Hallo, sorry, we hebben nu iets anders te doen. Ik moet haar meenemen, bedankt…..”

   “Een geweldige ervaring”, zegt Marc Reisinger, die de onderbreking als volgt analyseerde: “Anders dan de jonge demonstranten in Brussel, beantwoordde Greta geen vragen. Ik merkte dat ik tegenover een klein meisje stond, verloren, zonder passie, gemanipuleerd door mensen aan te schieten, een kind dat aan verschrikkingen was blootgesteld. […] Vreemd dat een klimaatleider niet accepteert dat er een vraag over het klimaat wordt gesteld. Je kunt jezelf kennelijk presenteren en de wereld twijfelt niet: Angela Merkel, Emmanuel Macron, Jean-Claude Juncker, de jury van de Nobelprijs…..”

  3. merlot

   “De haat die deze klimaatactiviste al vanaf dag één over haar krijgt uitgestort is abnormaal.”

   Maria Brandegeit verwart terechte kritiek met haat.

   Dat verbaast mij niet want Maria lijdt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan eenzelfde stoornis als Thunberg: Asperger.

   Daardoor heeft hij grote moeite met begrijpend lezen en het op de juiste waarde schatten van de reacties van anderen.

   Zulke personen zouden er goed aan doen discussiefora te mijden, want ze missen de basale vaardigheden en de flexibiliteit voor een vlotte dialoog. Het gesprek met hen verzandt al snel in zinloze semantiek en een voortdurende herhaling van zetten. Het is alsof je met een robot praat.

   Toch, en dat is op zich interessant, hebben fora een grote aantrekkingskracht op mensen met deze handicap. Klaarblijkelijk willen ze “bewijzen” dat ze mee kunnen komen, ook als dat niet zo is.

  4. Vit

   @Meriadoc Brandebok

   “De haat die deze klimaatactiviste al vanaf dag één over haar krijgt uitgestort is abnormaal.”

   IK denk dat die haat vooral is gericht richting aanstokers/aanstichters, voor het kind kun je alleen maar medelijden hebben, denk je ook niet?

  5. Siemien

   @Occult fantasietje

   Gezond en normaal denkende mensen zijn een beetje klaar met dat gedram over het klimaat, mensen zien dit klimaathysterische religieuze kind een grote bek geven tegen volwassen leiders dat wordt niet gepikt domoor.
   Dit klimaathysterische kind wordt gevoed door nog grotere klimaathysterische klimaatimbecielen..

 15. Duckday

  jong meisje met diverse stoornisse en zij is een betaalde kracht van de activisten
  Schande dat de politiek dit meisje voor een karretje spand Straks slaat zij door en misschien pleegt zij dan eens een aanslag

 16. B. Pascal

  Die Gretha was wel een goede partner voor Pechtold!
  Helaas, de tijd was wat te laat.

 17. toetssteen

  Mijn vrouw had een oom met het iq van een Einstein. Hij werkte bij de luchtvaart toen nog de brandstof inname met de hand werd berekend.
  Toen ging het ineens fout in zijn persoonlijke leven, en met hem helemaal mis.
  Hij was vertrokken naar de USA en hij trok het als autist niet.
  Twee keer langdurige opname, maar het hielp niet. Hij stak het huis en het bed van zijn ouders in brand.

  Mja en toen opa was overleden vermoordde hij zijn moeder en nam vervolgens al zijn opgespaarde medicijnen in.

  Mja, ik hoop dat dit kind de druk van het presteren bespaard mag blijven. Maar ik heb er een hard hoofd in.

  1. Mezzadra

   Toetssteen meent dat mensen in het autisme spectrum gevaarlijke moordenaars zijn.

   Simpele ziel.

   1. spelende vrouw

    simpele ziel sprak de tarrel teder in zijn onwetendheid.

   2. Siemien

    “voorstanders van abortus, vinden het jammer dat Greta niet is geaborteerd.”

    mezzadra en co praten liever over dat dit soort meisjes geaborteerd zouden moeten worden

 18. Anne Sophe Schillersdorf

  Greta gaat ons allemaal van de ondergang redden.

  1. spelende vrouw

   greta is onze ondergang met haar populistische gewauwel

  2. Willem Bever

   Als je dat zegt ….dan ben je zon tiep die niet zelfstandig meer denkt en maar blind achter een orakel aan rent. De geschiedenis leert ons waar dat ons brengt.
   Het getuigt ook van een extreme luiheid om een beter milieu niet bij jezelf te laten beginnen

  3. musicmaniac

   Dat zou Jezus toch doen als hij op aarde terugkeerde? Want hij zou terugkomen volgens gelovigen! Maar als ie Greta heeft gezien en alle linkse gestoorde doemdenkers, blijft ie toch liever op zijn wolkje!

 19. ikweetwatikwil

  Diep medelijden heb ik met het meisje. Het is duidelijk dat haar iets mankeert . Dat kan alleen maar tot een grote zenuwinstorting leiden en daar zijn haar ouders en de klimaatgekken schuld aan.
  De jeugd heeft de toekomst!! Maar niet dit soort jeugd . Dat is een ramp voor de wereld

 20. Loes

  Ik denk dat dit meisje a.s.a.p geestelijke hulp nodig heeft ,ze is een soort chucky-pop ,met psychotische trekjes,heeeel eng,haar gezichtsuitdrukking zegt genoeg

  1. Siemien

   “Ik denk dat dit meisje a.s.a.p geestelijke hulp nodig heeft’

   Niet alleen dit meisje..

  2. Vanduinen

   @Loes, ‘chucky’ pop is al gezegd. Probeer een positieve reactie! Voor u is dat ook beter. En niet in de spiegel kijken…

   1. Siemien

    Zoals ik al zei Loes niet alleen dit meisje! vendjunen heeft geen inhoudelijk antwoord

 21. Buzz68

  Een slechte 16 jarige actrice.
  Om drama uit te stralen, moet je meer hebben meegemaakt dan zij in haar beschermde omgeving -en met haar 16 jaartjes ervaring kan hebben meegemaakt.

 22. Pescador

  Het blijft lachen, de EU en nu ook de VN waar allemaal mensen vertegenwoordigt zijn die denken dat ze bijzonder inteligent zijn, gaan zitten luisteren naar een gestoorde snotneus van 16 jaar. Lachwekkend toch ?

  1. Original NL

   Het zou om te gieren van het lachen zijn ware het niet dat deze sukkels jou en mijn leven op drastische wijze gaan verzieken.

 23. Mezzadra

  In deze draad gaat het alleen maar om de boodschapper en niet om de boodschap.

  De reden is wellicht dat de meesten hier heel goed beseffen dat Greta groot gelijk heeft en spreekt namens de meerderheid in politiek en wetenschap.

  1. Lampje

   U moet nog veel leren, de opwarming is een feit maar grotendeels een natuurlijk proces, als de aarde niet zou opwarmen zaten we nog in de ijstijd, die overigens volgens de WETENSCHAPPERS wel weer eens kan beginnen, om de 10.000 jaar weet u wel en die zijn al om. Dus maak je borst(en) maat nat.

   1. Mezzadra

    Je bent dus een klimaatontkenner, Lampje. Gelukkig is de overgrote meerderheid van wetenschappers en politici niet meer zo dom.

    1. werikke

     zit u nu elke dag hier uw mening als waarheid te plempen? ik krijg beetje idee dat u zielig aan huis bent gekluisterd en daarom hier op DDS tegendraads bent zodat u idee heeft vrienden te hebben. Als dat zo is dan begrijp ik u dat u ook een dag moet doorkomen.

 24. Lampje

  Ze heeft snel psychiatrische hulp nodig en haar ouders dienen aangeklaagd te worden voor kindermishandeling en indoctrinatie.

  1. Mezzadra

   Mogelijk, Lampje, maar ze heeft wel gelijk.

   1. werikke

    zit u nu elke dag hier uw mening als waarheid te plempen? ik krijg beetje idee dat u zielig aan huis bent gekluisterd en daarom hier op DDS tegendraads bent zodat u idee heeft vrienden te hebben. Als dat zo is dan begrijp ik u dat u ook een dag moet doorkomen.

    1. Mezzadra

     Dit lijkt me geen inhoudelijk argument, werikke. Misschien maar doorbabbelen over Greta en haar ouders.
     Inhoudelijk is het natuurlijk een stuk lastiger.

 25. Mezzadra

  Is het overigens niet wonderlijk dat op DDS alleen maar gebabbeld wordt over Sylvana en Greta terwijl de populisten Trump en Johnson onder zwaar vuur liggen en moeten vechten voor hun politieke leven?

  1. Bosche draak

   En jouw schrijfstsel riekt naar achterbaks gestook, dit stukje gaat over die maffe klimaat marionet en niet over godkeizer Trump of vrijheidsvechter Johnson

   Anders nog iets viespeuk?

   1. Mezzadra

    Ik begrijp heel goed dat je liever niet over Trump en Johnson wilt praten, Bosche draak.

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Kom maar op, lullen we over Trump.

    2. Bosche draak

     Jij begrijpt er de ballen van demente dwaas, Trump heeft nul hinder van de democratische dommerikken en gaat 2020 gewoon winnen.

     Zullen we het eens hebben over jouw ongezonde obsessie met dit arme geïndoctrineerde schaap, of moeten we eerst wachten totdat je je broek weer hebt dichtgeknoopt?
     Je kon het zeker niet laten om hem weer eens ouderwets door je pincetje te laten gieren?

     1. Blitzkrieg

      Bosche draak : Tegen wie heb je het? Volgens mij heb je m’n comment totaal verkeerd begrepen. Als het wicht wat te meuken heeft, moet ze maar komen bedoelde ik. Trump gaat inderdaad winnen in 2020. De ophef in de media is een totale leugen, de democraten beginnen namelijk helemaal geen afzettingsprocedure maar starten en onderzoek. Het onderzoek heeft hoofdzakelijk het doel om de aandacht van Joe Biden af te lijden, de favoriet. De deal van Hunter Biden stinkt aan alle kanten, dus moet er ongemerkt een nieuwe kandidaat naar binnen gesneakt worden.

     2. Pauline Kummer

      “Trump gaat winnen” Weet hij het al? Niet zo voorbarig, de weg is lang.

     3. Blitzkrieg

      Pauline : …en de weg voor de democraten is smal. Het schandaal rond Hunter en uncle Joe gaat mogelijk grote gevolgen krijgen voor de Democraten. De kandidatenlijst overtuigd ook niet echt, Nilfisk mannen en vrouwen in identiteitscrisis. Amerika zit er niet op te wachten, Trump wint met gemak.

    3. Siemien

     mezzadra begrijpt heel veel niet, mezzaadra is hier om te zuigen en vooral om een minderheidsstandpunt in te nemen naast zijn se* met kinderen aandoenlijk vindende sympathieën, komt er verder niets verstandig uit..

 26. de ziender

  Zo’n meisje; het is een vorm van kindermisbruik en is uiterst gevaarlijk. Het was een methode die in NAZI-Duitsland ook werd gehanteerd: vooral veel kinderen laten zien en als voorbeeld naar voren brengen.

  Als je het zelf niet meer met argumenten weet te brengen, dan schuiven we wat onschuldige kinderen naar voren.

 27. plakband

  Greta is veel meer een marketing product dan een kindsoldaat.
  Er zijn wel overeenkomsten
  – geïndoctrineerd tot het bot
  – een zeer beperkte houdbaarheid
  – ze worden medogenloos opgeofferd
  – hun leiders blijven buiten schot

 28. Duckday

  Alleen die BLIK zecht al genoeg een ZEER GEVAARLIJK KIND DAT GEBRUIKT WORDT door ZEEEEEEEEEEERRRRRRRRRR gevaarlijk mensen die de gele mensenheid bedreigd voor eigen belang

  1. Mezzadra

   “Alleen die BLIK zecht al genoeg”

   🙂

   1. spelende vrouw

    die blik is inderdaad voor een kind van 15 ongezond en onwerkelijk.
    tarrel zijn blik staat 24-7 zo gesteld op dds.

  2. Dik

   De aandoenlijke heeft zijn digitale taalnazischeetje weer gelaten.

 29. Lampje

  Wat je goed kunt zien is dat ze licht Mongolide is (Syndroom van Down). Het is dus pure smeerlapperij om zo’n kind te misbruiken. De ouders moeten zich kapot schamen.

  1. Mar

   Lampje moet een brilletje gaan kopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.