Groningen staat letterlijk op instorten, maar minister Wiebes (VVD) biedt geen antwoorden

Geen categoriesep 11 2019, 8:00
Nederland en infrastructuur. Normaliter gaan die twee hand in hand. We betalen er als burger dan ook genoeg belasting voor. Je mag dus verwachten dat alles tiptop in orde is.
Vaak is laatstgenoemde ook het geval, maar onlangs zagen we in het AZ-stadion in Alkmaar dat de hele boel opeens kan instorten. Gelukkig geen doden. Wel een hoop vragen.
Omdat het niet heel vaak in Nederland voorkomt dat gebouwen ´zomaar´ instorten, zouden we bijna vergeten dat nog niet eens zo lang is geleden (2016) de beruchte Merwedebrug in Zuid-Holland op instorten stond. Een nationale ramp bleef ons destijds bespaard.
Henk Nijboer (PvdA) was de schuchtere houding van Eric Wiebes (minister van Economische Zaken en Klimaat) helemaal zat en vroeg een debat aan. Want behalve dat half Groningen (tot minstens 2022) uit een dreigt te vallen, is Wiebes natuurlijk ook verantwoordelijk voor alle andere bouwvallen in Nederland.
Maar, aangezien Groningen letterlijk op instorten staat, legde Nijboer de nadruk op noordelijk Nederland. Met een spervuur aan vragen, maar vooral weinig antwoorden.
https://twitter.com/JinekLive/status/1171537935444914176
Wiebes was zich waarschijnlijk al aan het voorbereiden op het vragenvuur van Eva Jinek, later op de avond. Dat ´vragenvuur´ bleef overigens uit, maar een gezellig onderonsje met onze geliefde blonde talkshowhost was wel weer een feit. Kijk en oordeel zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten