Haha, koningsdrama bij D66! Oud-leider Pechtold backstabt huidig minister Van Engelshoven: ‘Visieloos!’

Nog geen jaar weg uit Den Haag, en meneertje Penthouse Pechtold ziet zichzelf al als oudgediende die met z’n voeten op tafel z’n huidige partijgenoten eens even goed de mantel kan uitvegen. We zouden het bijna schaamteloos vinden, ware het niet dat D66 zo’n afschuwelijke partij is. Dus zeggen we: kom maar op met die drama! Popcorn!

Als politieke partijen er een puinhoop van maken en bezig zijn met ruziën en intern gekibbel, is dat meestal niet zo fijn om naar te kijken. Daar zijn uitzonderingen op: als die partijen walgelijk zijn, D66 heten en/of Alexander Pechtold als leider hebben gehad. Dan zeggen we: vecht elkaar maar lekker de tent uit. Nederland zou daar flink van opknappen.

Dus als de oud-leider over z’n graf heen probeert te regeren door één van de huidige bewindslieden een veeg uit de pan te geven, dan vinden we dat raar. Maar wel heel bijzonder…vermakelijk! Bekvecht dus maar even fijn door:

“De commissie-Pechtold constateert dat D66-minister Ingrid van Engelshoven en haar Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoedwet geen werk maken van de ‘papieren letter’. Bovendien is er geen visie op de kunstcollectie die zich in Nederland bevindt. Welke kunst moet blijven en wat mag eventueel weg? Daar moet de minister volgens Pechtold aan gaan werken.

Verder vindt de commissie-Pechtold dat er een fonds met financiële middelen beschikbaar moet komen om in te grijpen als er iets dreigt te worden verkocht. De geringe middelen van het bestaande Fonds konden niet voorkomen dat Rubens werd verkocht. Pechtold: ,,Er moet overleg zijn tussen Financiën en OCW als er ene belangrijk werk kan worden behouden of aangekocht.’’

Dus: zijn er nog andere D66’ers op zoek naar een baantje waarbij ze moeten constateren dat andere D66’er flink gefaald hebben? Ja, iets met partijkartel, en dat is natuurlijk vreselijk. Maar als we het partijkartel het partijkartel kunnen laten kapotmaken, dan is dat het wel waard, toch? Want waar twee honden vechten om een been…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. spelende vrouw

  pechtold ? dat was toch die hypocriet die ook vertrok een zak wachtgeld ?

  Dat varken moet je halal slachten

  1. Piet51

   @spelende vrouw
   Hoe bedoel’u??? Begrijp ik je goed, dat dit een oproep is tot afslachten van Pechtold, waarbij ook de manier waarop dat moet gebeuren wordt gesuggereerd? Of begrijp ik je verkeerd, want je kunt die suggestie niet eens in een fatsoenlijke Nederlandse zin opschrijven.

   1. B. Pascal

    wanneer iemand zinspelingen niet meer begrijpt …. moet maar weer naar school!

    1. Piet51

     @B. Pascal
     Ik begrijp die zinspeling juist heel goed, vandaar ook mijn opmerking. Maar misschien hanteer jij een andere definitie van zinspeling. Met een zinspeling wordt iets bekends geïnsinueerd zonder dat expliciet te noemen. Dat is precies wat “spelende vrouw” doet: insinueren dat Pechtold op een bepaalde manier vermoord zou moeten worden door halal slachten van een varken te noemen.
     Dat diskwalificeert “spelende vrouw” in elke nu volgende discussie.

 2. Sando

  Kom maar meneer pech dan gaat hetecht heel snel met D66 en daar zit 65procent van Nederland op te wachten Alvast BEDANKT!!

 3. Parajack

  Ik heb lang op D66 gestemd, maar sinds het moment dat die kolderieke Pechtold de partij aan Rutte verkocht en het manneke Jetten de leiding kreeg, ben ik afgehaakt. Wat een ellende allemaal. Nu heb ik gelukkig een nieuwe partij gevonden de FvD! Thierry hier we come!!!

  1. Mezzadra

   Bij het FVD zul je zeker gelukkig worden, Parajack. Het gaat namelijk helemaal toppie met die brede volksbeweging.

   1. Siemien

    PVV/FvD keuren we allemaal goed…

    1. Mieremet

     Behalve Mezzadrama. Alias… Alias… Al…

 4. Jumping

  Kijk deze Pechtold neemt iedereen de maat.

  Hij lokt je zo in zijn bedstee , in zijn geschonken appartement, dus dan is de maat zo bekend.

 5. Piet51

  Die commissie werd ingesteld om de minister te adviseren over kunstbeleid en hoe om te gaan met Nederlands erfgoed. Pechtold werd de aangewezen man gevonden op grond van zijn opleiding en werkervaring. Nu adviseert hij de minister zonder aanzien des persoons, zoals je van een commissievoorzitter mag verwachten. Kortom, hij doet precies wat de bedoeling is, namelijk onafhankelijk adviseren, en waarvoor hij betaald wordt. Dat lijkt me een toonbeeld van integriteit, toch? Hij had ook de minister de hand boven het hoofd kunnen houden en terughoudend kunnen adviseren. Ik veronderstel, dat dan de deelnemers op DDS (ook) over hem heen waren gevallen, in dat geval overigens wel terecht.

  1. spelende vrouw

   hij krijgt gewoon wachtgeld pietje , veel te veel wachtgeld . onafhankelijk is deze gore smerige rat nooit geweest pietje.

   je preek moet je aan je mama verkopen hypocriet ventje

   Welkke kwaliteiten kan ik overigens van de ex veilingmeester optekenen waaruit blijkt dat hij kunstkenner is met expertise en werkervaring pietje. Je bent weer aan het romantiseren over een smerige rat die anderen graag de maat neemt maar zelf een appartement als gift aanvaard. Onafhankelijk ? me reet ook waar die tarrel inhangt

   1. Piet51

    Als je ook maar een beetje interesse hebt in de opleidingen, kennis, ervaring en andere kwaliteiten van Pechtold, had het allang opgezocht. Zo ingewikkeld is dat niet, zelfs niet voor jou.

  2. Mezzadra

   Ik las het rapport en las er niet eens kritiek op de Minister in. De Minister wordt wel gevraagd aandacht te gaan besteden aan het beheer van het kunstbezit, een thema dat recent door enkele incidenten, waarin het Koningshuis en ook enkele musea geen fraaie rol speelden, actueel is geworden.

   Hier te spreken over Koningsdrama en backstabbing is ronduit debiel.

   1. Dik

    Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
    ~Lao Tse~

   2. Piet51

    @Mezzadra
    Spelende vrouw heeft geen idee hoe e.e.a. functioneert. Dit was een heel gewone commissie zoals er steeds een paar functioneren. Ze adviseerde de minister zoals gevraagd. Niets bijzonders. Pechtold krijgt wachtgeld waar zijn overige inkomsten van worden afgetrokken. Hij wordt nu betrokken bij de verbouwing van de Tweede Kamer, betaald en in mindering op wachtgeld. Prima toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.