‘Henk Otten vergiftigde de planten van de FVD-fractie met witte wijn,’ planten nu dood

Volgens de NOS beweren boze tongen binnen Forum voor Democratie dat de gevallen senator Henk Otten op het einde zo rancuneus was tegenover de partij, dat hij de planten van de Kamerfractie vergiftigde met witte wijn.

Ruim een jaar geleden is de helft van de planten overleden die Forum voor Democratie had aangeschaft om hun vertrekken in de Tweede Kamer mee op te fleuren. Volgens de NOS beschuldigen “bronnen in en rond de top van Forum voor Democratie” de inmiddels voor zichzelf gestarte senator Henk Otten van deze ecocide.

Wan wat doe je als je vindt dat Thierry Baudet teveel geld uitgeeft aan bloemen en planten? Heel simpel: dan kieper je gewoon een emmertje witte wijn tussen de kamer- en vetplanten die de vertrekken van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer sieren. Aldus ingewijden die met de NOS hebben gebabbeld over hoe de afgelopen twee jaar precies verlopen zijn binnen Forum voor Democratie. Gewoon, om te stangen:

“We gaan terug naar februari 2018, de fractiekamers van Forum voor Democratie worden dan opgefleurd met planten. Aan Henk Otten, dan nog penningmeester, wordt gevraagd de rekening van 9000 euro te voldoen. Dat doet hij uiteindelijk, maar uit een interne mailwisseling blijkt dat dit onder protest was: “Zoals ik je meerdere malen heb aangegeven vind ik dit een erg hoog bedrag voor erg veel planten en ben ik van mening dat we als partij prudent met belastinggeld om dienen te gaan.”

Niet veel later is de helft van de planten dood. Meerdere bronnen vertellen dat iemand op de fractie witte wijn in de plantenbakken heeft gegooid, ze zijn ‘vergiftigd’. Sommigen zeggen dat het Otten was.”

Het zal wel nooit bewezen kunnen worden. Maar zelfs als het Henk Otten niet was: het is duidelijk dat er gedurende 2018 (en een groot deel van 2019) een sfeer van verziekt vertrouwen hing rond Forum voor Democratie. De aderlating van afgelopen zomer was misschien pijnlijk en deed menigeen “LPF-toestanden!” schreeuwen. Maar feit is: als er planten worden vergiftigd en de dagelijkse werksfeer er één van constante pestpartijen is, moeten mensen uit elkaar gaan. En dat is nu – zij het op een explosieve wijze, maar toch – gebeurd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Watcher

  9000 euro voor een paar kamerplanten?

  Tja een bevriende bloemist gun je wel wat..

  1. Mezzadra

   Ik kan me voorstellen dat Otten daar bezwaar tegen maakte.

   Dat hij daarna de planten vergiftigde lijkt me leugenachtige laster van het niveau Baudet. Otten kan die laster mooi meenemen in het aangespannen smaadproces.

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak. #Viezerik.

   2. Dik

    De aandoenlijke heeft z’n digitale scheetje weer gelaten.

   3. Kretoloog

    Ja ja, Henk Otten maakte bezwaar tegen de aanschaf van planten voor 9000 euro. Maar zichzelf gaf hij wel mooi een bonus van 25.000 euro, bovenop zijn toch al riante salaris als penningmeester van 120.000 euro.

    Thierry Baudet heeft niet handig geopereerd in de affaire van afgelopen zomer. Maar de reputatie van Henk Otten is totaal afgebladderd: wat een hebberige man is dat gebleken. Die partij van hem, dat gaat dus ook helemaal niks worden. Niemand gaat op zo’n rancuneus persoon stemmen!

   4. Deathspank

    “Dat hij daarna de planten vergiftigde LIJKT me leugenachtige laster van het niveau Baudet.”
    Gelukkig wordt het proces gevoerd op basis van feiten, en niet op de onderbuik gevoelens van Mezzadra.

    1. Heerlenaar86

     Bij de forum begrijpen niet hoe zielig ze overkomen door dit zogenaamde nieuws na buiten te brengen. Maar laat de modder gooien maar verder gaan, goed voor links.

  2. Top

   Wat is er mis, met het ‘gunnen’? Jaloers, dat je zelf geen vrienden heb, die jou ook maar iets gunnen? Het zijn in ieder geval mensen, met een goede neus, om flapdrollen zoals jij, te ontdekken.

   1. Watcher

    Hup niet zo janken en word donateur van je geliefde DDS.

    1. Original NL

     Quote…..Hup niet zo janken en word donateur van je geliefde DDS……
     Zolang linkse kwallen zoals watcher hier worden getolereerd zal het met de donaties geen storm lopen…jammer…en toch zo simpel op te lossen.

     1. EU kok

      Quote: jammer…en toch zo simpel op te lossen.
      .
      Inderdaad, de draagkrachtige willen wel een donatie doen voor wat volksvermaak.
      De onrendabele klagers is een ander verhaal.

  3. EU kok

   Planten waren met een privéjet opgehaald.
   Dat rechtvaardigt de prijs en het vliegen.

 2. Jack Flash

  Het natrappen van de NOS?

  1. Kretoloog

   De NOS verlaagt zich met deze berichtgeving tot het niveau van Privé en Story. Pure pulp dus. De linkse omroepen is niks te gek om FvD te ridiculiseren en te demoniseren.

 3. Meriadoc Brandebok

  Misschien was een kritische vraag over die 9000 euro aan kamerplanten (!) gisteren op die ledenavond eens op haar plek geweest.

  1. Dik

   Glibberen en glijden, brrrr…

   1. Watcher

    Glibberen en glijden, het credo van de familie D Lugar.

    1. Top

     En hoe zit het met jouw familie? Allemaal een uitkering en een gezamelijk I.Q van een bladluis? Inhoudelijk reageren, is te hoog gegrepen? Kan me er iets bij voorstellen. Eens een onrendabele, altijd een? Juist!

     1. Watcher

      Proest, Top en inhoudelijk reaguren.

    2. Original NL

     Het slijmspoor van eu prutser, lao de multinicker ped* volgen..de familie watcher ten voeten uit.
     Islam supporter en weg met het nederland zoals het goed was..en niet te vergeten antisemiet pur sang.
     Kortom iemand die DDS alleen bezoekt om te trollen…..

     1. Dik

      Bingo!

 4. Robert75

  9000 Euro ? Heeft die de hele zaak gekocht ofzo ?

  1. Agios

   Ik kan niks bewijzen, maar ik vermoed dat de duurdere planten bij mevrouw Otten staan. Dat miezerige plantje op de foto heeft nog geen 50 centstuk gekost.

  2. Deathspank

   Hele zaak gekocht? Hoezo? Nee dat zijn nu de gevolgen van het verhoogde btw tarief van Rutte!

 5. DidiMadloba

  Dit vind ik wel geestig.
  Otten blijkt net zo’n studentikoze vandaal als Baudet. Met dit verschil dat hij de planten vermoordt en Baudet met zijn Nexit onze hele economie. Voor de grap. Een soort Boris J.

  .

  1. Joshuak

   Jaja jij geniet hiervan maar als iemand het heeft over wanpraktijken bij andere partijen is het allemaal anders zoals je laatst nog zag bij groenlinks.

   Ideologisch gemotiveerde en wanhopig.. Geniet er nog maar van want over paar jaar is het klaar met die linkse onzin van jou..

   Als de keuze is tussen ene kapote economie en in de eu blijven weet ik het wel.. Kies de kapotte economie elke keer weer..

   Wat die crisis ons ook zal kosten, die kosten heb je er in een paar jaar weer uit als het macht over je eigen land weer terug hebt..

   1. Watcher

    De Chileense tak van de familie Lugar doet van zich spreken..

    Nog maar twee jaar in Nederland om veel geld te verdienen en dan terug naar vrouw en 3 kinderen.

    Poeh op welke gronden een werkvergunning, of hebben we hier te maken met het Lugar fantastica.

    1. Kleptomaantje

     Pfffffrrt en weer een digitaal scheetje.. Van watcher de huistrol..
     Zijn plasje doet ie zo..
     En als klap de vuurpijl een drolletje..

    2. Deathspank

     Doe je dit soort uitlatingen alleen op DDS of hebben mensen in het dagelijks leven er ook last van!

    3. Joshuak

     Wie de fuck is die Lugar waar je hebt over hebt?

     En ben gekomen op een werk vergunning en dankzij me inzet op het gebied van intergratie is hij in een kleine jaar omgezet naar verblijfsvergunning..

     En alleen omdat lapzwansen als jij niet aan het werk gaat in mijn sector. Of natuurlijk veel te dom zijn hiervoor moeten ze mensen als mij in het buitenland zoeken die wel willen en kunnen werken..

     Dat ik hier ben is niet omdat ik het zelf noodzakelijk wil, maar omdat mijn baas mij nodig had in haar Nederlandse vestiging..

   2. Meriadoc Brandebok

    Dat een Nexit tot absolute soevereiniteit zou leiden is onzin. Meer dan eens wordt Nederland dan een speelbal van de grote Europese mogendheden.

    1. Kretoloog

     Alsof Nederland nu al geen speelbal is van Duitsland en Frankrijk. Zie Oekraïneverdrag en pulsvisserij.

     Guus komt weer eens bewijzen hoe oliedom hij is.

     1. EU kok

      U noemt een ander dom en stelt zelf een coalitie van VVD, CDA, PVV en FvD voor.

     2. Meriadoc Brandebok

      Kretoloog blaast altijd hoog van de toren door mij voor dom uit te maken. Ik moest hem vorige week echter nog uitleggen dat Denemarken niet het enige Europese land is met overzees gebied. En vanmorgen moest Beukman hem inlichten over de verplichting van kamerleden hun snoepreisjes in het register te melden.

      Het blijft aantobben met deze reageerder.

  2. Deathspank

   Boris Boris gaat Brexit deliveren en dat is hard nodig. Theresa May heeft onzinnig veel tijd verloren, met aantoonbaar grote economische schade. Als er dus iemand is die schade heeft veroorzaakt is het May en niet Johnson. Niet alleen hebben de Britten zelf – in tegenstelling van je bewerking – gekozen voor de Brexit, maar jou onderbuik gevoel over toekomstige gebeurtenissen die voor een ieder nog onbekend zijn. Je behoort waarschijnlijk tot het type persoon wat zonder argumenten mensen bang probeert te maken, het liefst met onderwerpen die pas na vele jaren zichtbaar kunnen worden. Een soort klimaat tokkie!

 6. Korporaal Monty

  ‘”dan kieper je gewoon een emmertje witte wijn tussen de kamer- en vetplanten die de vertrekken van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer sieren”

  Straks lezen we ook nog dat Baudet zijn vleugel is ontstemd.

 7. Rosasolis

  Voor 9000 euro kan je veel planten voor een bejaarden tehuis, zorg centrum, universiteit,
  of chique kantoor gebouw kopen. Maar ik kan me niet voorstellen dat Baudet 9000 nodig had voor een paar plantjes voor zijn kantoor op het binnenhof. Bovenstaande foto laat een heel gewone huisplantje zien. Die je overal kunt kopen voor een zeer redelijke prijs.
  Het lijkt dat dit jonge plant gestorven is omdat hij veel te weinig water en zorg kreeg… Waar is het bewijs dat Otten heeft wijn in al die planten gegooid?! Waarschijnlijk had hij het veel te druk met andere zakken te doen, dan met flessen wijn sjouwen naar Baudet’s kamer om z’n plantjes te vergiftigen.

 8. Sabreur

  Wat is er mis met planten twv €9000? In de VVD fractie wordt dat bedrag per week erdoor heen gejast om te gaan lunchen met vrindjes.

  Overigens een erg minne streek van Otten of wie dan ook door wijn in die planten te gieten. Alsof de burger daarmee die €9000 terug krijgt. Nee dus hork, er moet weer geld uitgegeven worden voor nieuwe planten. Het is nog drankmisbruik ook verdomme.

  1. Original NL

   Doet Baudet aan vergroening..is het weer niet goed.
   Linkse dogma’s blijven neerplempen zoooo boring!!

 9. Bolkestein

  Die Henk Otten toch…

  En zo’n iemand meent Thierry Baudet de maat te moeten nemen door te janken over een woordje boreaal?

  Let op mijn woorden: Henk Otten gaat in zijn eigen zwaard vallen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.