Het zal maar eens een keer niet de belastingdienst zijn: 'Top belastingdienst wist van illegale fraudejacht'

Geen categoriesep 23 2019, 10:00
Topambtenaren, op de één of andere manier wanen zij zich al jaren onschendbaar. Bij de tal van doofpotten, affaires en andere smurrie bij diverse ministeries en overheidsinstanties zijn keer op keer de top van onze ambtenarij betrokken. Ditmaal komt er naar boven drijven dat de top van de belastingdienst heel goed wist van de illegale fraudejacht.
In 2014 begon de illegale fraudejacht, honderden ouders zijn hierdoor in de problemen gekomen. Achteraf bleek het hele onderzoek gebaseerd te zijn op achterhaalde informatie. Toch werden de toeslagen stopgezet, wat er voor zorgden dat honderden ouders werden gedupeerd.
Diverse bronnen melden aan RTL en Trouw dat de opdracht kwam van het Managementteam Fraude. Een team van diverse hoge ambtenaren, die dus wisten wat er speelden en ook bewust waren van de informatie rondom het onderzoek.
De documenten die dit aantonen liggen nu bij Staatssecretaris Snel, dit meldde hij gelukkig vrijdag al in een brief aan de Kamer.
In juni maakte RTL samen met Trouw al een reportage over het complete mismanagement bij de belastingdienst, waar willekeur bij fraudejacht leidend lijkt te zijn. Een zorgelijke ontwikkeling, aangezien men al weinig vertrouwen heeft in de belastingdienst is dit een enorme klap voor het vertrouwen in de belastingdienst.
De Nationale Ombudsman kwam ook al op de proppen met een vernietigend rapport over hardhandige en onterechte stopzetting van betalingen van toeslagen. Willekeur lijkt te heersen bij onze belastingdienst, geen fijn idee maar toch de keiharde waarheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten