Hoe de Europese Unie uw geld steelt

Roerige tijden, een understatement voor de huidige wereldeconomie. Overal staan markten onder druk door economisch en politiek wanbeleid. Van de Verenigde Staten tot de eens zo sterke Europese Unie. Wat is er precies aan de hand?

Een lage rentestand, economieën aan de rand van een recessie, handelsoorlogen die op een brute manier worden uitgevochten zijn niet de perfecte combinatie voor de Nederlandse middenklasse.

Nu de rentestand in de EU 0,000% is, met een aankomende renteverlaging in zicht, moeten Nederlanders zich schrappen voor een negatieve rente. Nederlandse huishoudens en non-profitorganisaties hebben maar liefst een totaalbedrag van 458 miljard euro gespaard. Het geld op uw rekening zal u langzaam zien verdampen. Uw pensioen die u heeft opgebouwd zal noodzakelijk door dit wanhopige beleid gekort moeten worden. Maar gelukkig valt het mee met de hypotheek, die wordt namelijk goedkoper met een negatieve rente? Helaas is dat niet het geval. Je maakt nu geen rentekosten meer dus kan je je belastbaar inkomen niet verlagen met een hypotheekrenteaftrek.

De Europese Centrale Bank zou in plaats van dit wanhopige beleid moeten aandringen op een fikse belastingverlaging voor vooral de (hoge) middenklasse. Een belastingverlaging kost namelijk geen geld voor de overheid en is goed voor werkende bevolking. Als de overheid het belastingpercentage van de 2e en de 4e schijf verlaagt met een aantal procentpunten zullen consumentenuitgaven significant toenemen. Dit betekent meer btw-inkomsten voor de overheid en meer winst belastinginkomsten wat compenseert voor de kosten van de belastingverlaging. Dit werd overigens voor het eerst betoogt door Arthur Laffer, lid van de Economic Policy Advisory Board tijdens het presidentschap van Ronald Reagan.

Dan is er nog de aanhoudende onrust in de VS. De Amerikaanse president haalt voortdurend uit naar de Fed. Volgens Donald Trump voert de Amerikaanse Centrale Bank wanbeleid waardoor de economie niet op volle toeren zou draaien.

De Federal Reserve zou de rente moeten verlagen wat leidt tot meer economische groei, omdat banken dan makkelijk geld kunnen uitlenen, waardoor inflatie toeneemt wat weer goed is voor de retailsales. Hoewel Trump de economische positie van de VS drastisch heeft verbeterd is dit beleid inefficiënt op de lange termijn, omdat een buffer nodig is om een recessie te verkorten en te verzacgten. Zou de Federal Reserve de rente dramatisch verlagen, dan zouden consumenten hard worden geraakt tijdens de volgende recessie, omdat een negatieve rentestand dan aanwezig zou zijn. Donald Trump zou in plaats van te klagen meer deals met landen moeten sluiten. De president heeft tot nu toe al een aantal zeer goede handelsakkoorden gesloten. Echter zijn deze nog steeds niet geratificeerd door het Amerikaanse Congres waardoor het dus nog geen impact heeft op de economie.

Wat wel een enorme negatieve impact heeft op de economie is de handelsoorlog die nu plaatsvindt met China. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is dit op het moment de grootste bedreiging voor de mondiale economie. Trump is de eerste president die zich verzet tegen het oneerlijke beleid van de Chinezen. De Chinese Centrale Bank devalueert haar munt om de Chinese export te stimuleren, de Chinese overheid steelt Amerikaans intellectueel eigendom en de Chinezen heffen enorme tarieven op producten uit de Verenigde Staten. Deze handelsoorlog moet snel afgelopen zijn voordat de genadeklap komt, het dalen van de prijs van aandelen door een te groot aanbod.

Ozair Hamid is 15 jaar oud, en zit in 5 Atheneum.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Siemien

  Nou EU nichten kom er maar in om de EU te verdedigen

 2. Sprookjesfiguur

  Het is maar goed dat we dan in Nederland wonen waar de belastingen en accijnzen flink zijn verhoogd, men verplicht van het gas af moet met de bijkomende kosten, de huizenprijzen door het dak gaan, de zorgverzekering jaarlijks flink verhoogd wordt, de pensioenen gekort en premie verhoogd wordt, en voor de kansloze migranten onder het mom vluchteling moeten betalen.

 3. Isengrijn

  ‘Ozair Hamid’.
  Hm… dat lijkt mij geen naam van Europese origine!
  Maar dat is Jacobs dan ook weer niet.

  Rare tijden.

  Stop de EU in deze vorm! 🙂

  1. toetssteen

   @Chagrijn
   Jacobs betekent: de zoon van Jacob. Verder nog oerdomme opmerkingen?

   1. Isengrijn

    Zucht…

    En waar komt die naam oorspronkelijk vandaan, @Toetssteen?

    1. Zozo

     Zucht, waar komt de naam Jansen, Pieterse, enz. vandaan, stuk onbenul.

    2. ZiggyStardust

     Isenchagrijn, mag ik u wijzen op uw dom vooringenomen geblaat svp? Mijn buurvrouw heeft een Chinese achternaam, is geboren uit een Chinese vader en columbiaanse moeder, opgegroeid op Curacao en meer op de hoogte en betrokken bij Nederlandse tradities dan ik dat ben, waaronder sinterklaas viering MET zwarte pieten! Als ik zuurkool met stoofvlees maak eet mijn Antilliaanse buurman standaard mee, z’n vrouw houdt daar niet van.
     Andere buren zijn Congolees, extreem christelijke mensen, zoontje helaas door mocro’s in gepalmd en zit nu vast voor woning overval. Wat is jouw probleem met joden of mensen met een joodse achternaam toch? Joden zijn een vredelievend volk, plegen geen aanslagen en winnen ook nog eens een hoop Nobelprijzen, iets wat je niet tegenkomt in Afrika of de Arabische wereld. En ze hebben gewoon recht op het kleine stukje land, ongeveer ten grootte van Nederland, waar ze wonen. Ze hebben er hun oorsprong, zijn er vaak verdreven en vervolgd. Het is hun thuis. Als er iemand daar niet thuishoort, dan zijn het wel die nomaden en uit andere landen verstotenen die zich Palestijnen noemen, wat geen eens een volk is naar een samenraapsel wat lekker bekt in de zieligheidsindustrie. Wij hebben veel van wat we bereikt hebben te danken aan joden en Israël, en ellende grotendeels aan de islam.

 4. Mezzadra

  “Ozair Hamid is een 15-jarige, liberaal conservatieve atheneumleerling”

  Het gaat met DDS helemaal de goede kant op.

  🙂

  1. Zozo

   Nee, dan ons Zweeds meisje. Ik ben heel eventjes op dds aan het kijken en zie weer meteen debiele schrijfsels van je, lollig hoor.

  2. Dik

   De aandoenlijke heeft natuurlijk bijzondere aandacht voor deze 15-jarige, hij koestert warme gevoelens voor kinderen en noemt het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk. De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan.

   1. Mezzadra

    Het fantaseren van Dik over seks met kinderen, dat hij maar niet kan laten, vind ik inderdaad aandoenlijk.

    Zoek professionele hulp, arme sukkel.

    1. Siemien

     Ja zodra Mezzandra even gewezen wordt op zijn zieke ped*fiele gedachtegangen hè

     1. Mezzadra

      Siemien worstelt met dezelfde thematiek.

      Arme man.

    2. Dik

     De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Tse ~

     1. Mezzadra

      Dik haat kinderen, een eenzame boze man met wonderlijke verwrongen gedachten.

      Hij is verdwaald op de verkeerde site.

     2. Dik

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Lao Tse~

     3. Dik

      Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is. ~Ernst Quispel aka Lao Tse aka Mezzadra~

    3. Dik

     De aandoenlijke wrijft nog eens heerlijk in zijn eigen vlek!

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~Lao Tse~

     dagelijksestandaard.nl/2019/08/marianne-zwagerman-legt-vinger-op-etterende-wond-van-maatschappij-kwetswinst/#comment-1107920

     1. Mezzadra

      Ja, beste Dik, jouw gefantaseer over seks met kinderen is aandoenlijk. Heel erg zielig.

     2. Dik

      De quotes veranderen niet, aandoenlijke. Je hebt alweer een digitaal plasje gedaan en ik zal je steeds helpen herinneren aan de spinsels van jouw verdorven geest.

  3. ZiggyStardust

   Mezzadra, Ozair Hamid (15) heeft in tegenstelling tot jou de toekomst. Dat moet enorm pijn doen, dus ik begrijp jouw reactie wel.

  4. Bosche draak

   Klopt, als ze allemaal atheneum niveau hadden dan ging het hier al een stuk beter.
   Zie je nou wel dat ze het kunnen mezzi?

   Ouwe stokende ruigpoot die je bent….

 5. meneer cactus

  De EU is hoofdelijk verantwoordelijk voor het welvaren van de EU, De EU moet zich niet verstoppen achter Trump , Amerika of China. De EU presenteert zich bij weer en onweer als de grootste markt wereld wijd.

  Het kunstmatig laag houden van de langdurige rente door de ECB is Europa beleid en geen Trump beleid. Het kapot maken van de spaarrente en de pensioen grondslag is EU beleid en geen Trump beleid. Dit alles ten gunste van de Zuid Europese landen met hun torenhoge schulden.

  De omvolking welke de EU voorstaat is een ongekende kostenpost welke niet meer te dragen is door de werkende burger van de EU. Het sinterklaas spelen met EU gelden opgebracht door de burger is niets anders dan diefstal van de burger ter glorie van de islam.

  Het verhuiscircus Brussel met zijn ivoren torens , wachtgeld regelingen en onkosten vergoedingen is tientallen maten te groot geworden. De grote broek die de volgevreten timmerfransen aan hebben kunnen we niet meer opbrengen.

  Resume , slechts kleuters koppelen Trump en Jinping aan de teloor gang van de EU. Slechts linkse mafklappers blijven volharden in de parlementaire EU. Slechts nationale politici blijven de EU promoten omdat ze hun springplank naar absolute macht niet willen verliezen.

  Wat zijn die Britten toch slim.

  1. C.A.Barstow

   @meneer cactus:

   +1, je slaat de spijker op z’n kop!

  2. EmC2

   De Britten hadden een goede brexit kunnen hebben met de EU-deal, in de trant van relatie als Noorwegen. Ze hebben er echter een kompleet drama van gemaakt en nu ook nog gekozen voor unie met VS ipv EU.

   Als je in plaatsen als Swindon (auto industrie ) komt is het al geen weelde. Brexit heeft echt grote gevolgen voor burgers in UK.

   Brexit roepen is makkelijk, maar de gevolgen niet zien, dan leef je in net zo’n bubbel als de ambtenaren in de EU en die slimme Britten.

   1. Siemien

    Ze doen er alles aan om het te laten doen mislukken, het is een schande dat er niet geluisterd wordt naar het volk die stemde immers voor een brexit

 6. merlot

  Het eerste wat men zich moet afvragen is WAAROM die rente kunstmatig zo laag wordt gehouden. Er is namelijk wel degelijk inflatie en veel meer dan de officiële cijfers aangeven.

  Antwoord: alleen zo kunnen de banken overeind blijven. Ze krijgen gratis geld en lenen dat relatief duur uit.

  Dit heeft allemaal z’n wortels in de kredietcrisis en de daarop volgende schuldencrisis van insolvabele landen.

  Omdat de insolvabele landen in Zuid-Europa in de euro zitten lopen alle euro-landen gevaar.

  De enorme blunder die “onze” politici hebben begaan is dat ze deze insolvabele landen toe hebben gelaten tot de monetaire unie.

  Maar ze gaan vrolijk verder met blunderen: de miljarden kostende immigratie en de nog veel duurdere en tot mislukken gedoemde energietransitie.

  Stelletje idioten…

  1. meneer cactus

   klopt Merlot , we zijn dus aan de beurt als netto betaler

   nexit en heel snel

  2. ZiggyStardust

   Merlot + veel alweer!!!

 7. NoDoubt

  Met dank aan de EU worden wij een derde wereldland. Door verplichte lage rente worden we met ten minste 15% in pensioen gekort. Door immigratie kost het ons 100den miljarden. En tot overmaat van ramp worden wij een land ala Iran. Een geweldige vooruitgang. En dus zal de democratie verdwijnen. Alle EU landen worden te grabbel gegooid. Een moslim in Lyon wordt al bij de NOS geen terroristische daad genoemd. Nee maar wel alwéér een dode en 9 gewonden. Maar alles bagatelliseren. Vrouwen kunnen al niet meer alleen over straat. De EU maakt alles, maar dan ook alles kapot.

 8. Piet Klein

  Het is boeiend hoe een 15 jarige een aantal statements kan maken terwijl er zowel vanuit de politiek als vanuit de wetenschappelijke wereld geen enkel debat wordt gemaakt en zeker niet op het publieke podium. Het is onbegrijpelijk dat vanuit de wetenschappelijke wereld noch vanuit de politiek gedurende velen jaren dit niet gebeurt. Al bij de eerste bankencrisis had dit debat er prominenter mogen zijn. En ook pijnlijk is het om te zien dat een klein land als IJsland er wel in geslaagd is de bankencrisis in hun land op te lossen hoewel zij ook stevig geleden hebben onder hun foute banken, en de EU het niet gelukt is om de bankencrisis op te lossen. Wetenschappers voel u niet te groot voor deze 15 jarige en kom in het debat. En politici probeer het ook eens in het debat komen, maar mogelijk ligt er een embargo op u vanuit uw partijtop.

  1. Zozo

   Nee, dan jouw grote voorbeeld van 16 jaar. Je zal wel weten wie ik bedoel. Dat meisje die de hele co2 kwestie wel even zal oplossen. Wat ben je toch een stumpertje. Dit betoog van je beschouw ik als grote flauwe, debiele kul.

   1. DidiMadloba

    Niet beledigen zonder argumenten graag.

  2. Zozo

   Sorry Piet, ik heb het verkeerd gelezen.je hebt gelijk.

 9. Cycle25

  Het EU project is een faalhaas : h*tps://youtu.be/LhX6jzxRotk

 10. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. DidiMadloba

   De EU of de € verlaten zal weinig helpen. Te vrezen is zelfs dat men op de wereldgeldmarkt zoveel vertrouwen heeft in de nieuwe gulden dat die omhoog zal schieten, zodat Nederlandse export en toerisme naar Nederland onbetaalbaar worden. De Zwitsers hebben al zo’n ervaring. Nu hebben ze daar eersteklas faciliteiten voor verwende toeristen, maar met obers met Amsterdamse onhebbelijkheid schiet dat niet op.

 11. DidiMadloba

  De daling van de rente is al wel 30 jaar aan de gang en zeker niet alleen de schuld van de EU.

  De Chinese overheid “steelt” geen Amerikaans intellectueel eigendom. De Amerikanen stellen het graag zo voor, maar “intellectueel eigendom” is helemaal geen echte eigendom, maar een uitzondering op de fundamentele vrijheid van ideeën en kennis – die elk soeverein land naar eigen goeddunken mag invullen.

  Van 1869 tot 1910 erkenden we in Nederland geen buitenlandse octrooien, wat de ontwikkeling van agrarische natie tot industrieland zeer bevorderde. Zo kon de bekende “gloeilampenfabriek in het zuiden van het land” vrijelijk de octrooien van Edison gebruiken, en man die niet alleen een goede uitvinder was maar ook een typisch Amerikaanse boef die zijn concurrenten zo nodig via de rechter bestreed.

 12. joey

  Heil EU?
  Weg met de dictatoriale EU,en een spoedige burgeroorlog!

 13. C.A.Barstow

  Alleen al het zien van die foto met daarop die smerige land en volksverrader die dat drankorgel een hand geeft maakt mij ziek.

 14. Michael M

  In Nederland blijven veel mensen liever dom. Liever niets van de politiek weten. Dat is jammer, want daar zit ook het probleem. Als we geen kennis opbouwen en met ons laten sollen door de kartelvormige partijen binnen de politiek daar waar ook nog een heel leger mensen omheen zitten dat ook weer flink aan verdiend om U in de hoek te drijven dan blijven ze Nederland en U allen stelselmatig onder druk zetten !

 15. Pescador

  Stelletje kloothommels zijn het , en wij zijn zo stom dat we daarin trappen

 16. Punt50

  > De Islaam staat toe dat kapitaal door handel vergroot wordt. Maar tegelijkertijd blokkeert de Islaam de weg voor iemand die zijn kapitaal wil vergroten door geld uit te lenen op basis van woeker of rente (riba). Of het nou om een hoog of laag percentage gaat; dat maakt in de Islaam niks uit.

  De Profeet heeft gezegd: “Als woeker en verkrachting in de Islaam verschijnen, dan geven de mensen zich over aan de straf van Allah.” Er zitten islammeren aan het stuur van ECB. Kalergi fans!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.