Kijk dan! Droevig DENK-raadslid: ‘Alleen witte mensen plegen racisme!’

Volgens DENK is er slechts één soort racisme op aarde: de witte racist. Zwarte mensen, gele mensen, rode mensen… allemaal kunnen ze niet racistisch zijn; alleen witte mensen. Die ongelofelijke mening verkondigde DENK-duoraadslid Eduard Mangal gisteren in Amsterdam.

Jawel, ook in de gemeente Amsterdam is het politieke zomerreces inmiddels voorbij en waren de dames en heren raadsleden weer te vinden in de Stopera voor menig politiek overleg. Zo was ook DENK-duoraadslid Eduard Mangal uit z’n zomerholletje gekropen om in de commissie over ‘democratisering’ nog maar even te zeggen hoe trots hij was op z’n plannetje om alle ambtenaren uit de hoofdstad op privilegecursus te sturen. Al die nare witte mannen die er van die racistische ideeën op nahouden: bah, de gezant van Kuzu en Öztürk moest er niets van hebben.

Mangal werd geïnterrumpeerd door FVD-raadslid Kevin Kreuger, die Mangal gewoon direct vroeg waar hij het dan vandaan haalde dat alleen “witte mannen” racisten zouden zijn. Nou, dat vond Mangal nu ook weer niet. Echt niet! Witte vrouwen kunnen even goed zo racistisch als de neten zijn, dus antwoordde hij Kreuger dat racisme alleen wordt ‘gepleegd’ door witte mensen.

En daarmee gaf de DENK’er maar weer aan wat voor bedorven ideeën er rondzwerven bij z’n etno-fascistische partij. Zwarte mensen zijn een soort edelras, en witte mensen zijn racisten die je via overheidsbeleid moet beteugelen. Nee, fijne club hoor, dat DENK. Meteen al zware racistische ideeën verkondigen op de eerste dag na de vakantie. Dat belooft nog wat de rest van dit politieke seizoen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. kweetnie

  Grapje zeker van de hr Mangal?

 2. ikweetwatikwil

  Gelukkig zijn er niet veel witte ( albino’s) mensen , over het geheel genomen wel uitzonderlijk veel blanken . De rest is gekleurd.

 3. ikweetwatikwil

  Gelukkig zijn er niet veel witte ( albino’s) mensen , over het geheel genomen wel veel blanken. De rest is gekleurd.

 4. Falskorn

  De door deze neger zo gehate blanken hebben er anders wel voor gezorgd dat deze loser nu niet met cholera en diaree in een lemenhutje in Afrika zit.

 5. merlot

  Ik beveel de heer Mangal aan eens een reisje naar Afrika te maken. Dan zal hij meer racisme “door zwarte mensen” zien dan hij (kennelijk) voor mogelijk houdt.

  In het Midden-Oosten kunnen ze er trouwens ook wat van.

  1. Bolkestein

   Graag een enkele reis dan.

 6. meneer cactus

  Negers zijn vele malen racistischer dan witte mensen. Douw een Antilliaan en een Surinamer in 1 hok en 1 komt er niet lopend uit.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   De term “neger” is al racistisch

   1. meneer cactus

    een neger is een neger en daar is niets racistisch aan trol. Negers zijn donker getinte gedaanten en die heb je in vele vormen. Javanen , Creolen , Afrikanen enz enz. Toch wel heel erg stom als je woorden gebruikt waar je de betekenis niet van kent trol.

    1. Anne Sophe Schillersdorf

     Noem zo iemand dan gewoon een mens. Het lijkt me erg racistisch om te spreken van „zwarte mens” of nog erger „neger”. Foei! Ga je mond bezepen

     1. Abdul is Lam

      Ik las toch net dat een neger van denk, “witte”mensen, rascisten noemt, dat op zich is ook rascistisch noem ze dan blank getint. Trouwens neger is afgeleid van het Spaanse negro.

     2. Siemien

      “Het lijkt me”

      Jij moet je islamitische moffensmoel houden

   2. Mars020

    Staat gewoon in het woordenboek, dus is niks vreemds aan die benaming.

   3. Shadow1100

    Neger is afgeleid van het Spaanse en Portugese negro, dat “zwart” betekent (en weer afgeleid is van het Latijnse niger). De term werd vanaf de 17e eeuw gebruikt om zowel zwarte personen uit Zwart-Afrika aan te duiden.

  2. Shadow1100

   Zitten een Marokkaan, een Turk en een neger in de auto. Wie is de chauffeur?
   De politie……….

 7. Jack Flash

  Hoe dan ook.Ze voelen zich aangetrokken tot landen waar blanken wonen.Vast omdat ze ons zo leuk vinden.

  1. Bolkestein

   Ze bedelen zelfs bij de blanken voor hun expertise om zwarte ziekten te bestrijden. Kennelijk beschikken ze zelf niet over deze expertise. Misschien niet intelligent genoeg daarvoor? Intelligentie is ook zo’n dingetje waar niet over gesproken mag worden…

   ‘Meer aandacht nodig voor ‘niet-witte’ ziekten’

   Het aantal patiënten met sikkelcelziekte in Nederland neemt toe. Toch is er nog weinig over bekend en worden in veel gevallen de symptomen niet herkend. Het is een voorbeeld van een ziekte die vooral zwarte en gekleurde mensen treft. Voor dat soort ziektes moet meer aandacht komen, betoogt Bart Biemond, hoogleraar Inwendige Geneeskunde, aan het Amsterdam UMC, vandaag in zijn oratie.

   Biemond is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met sikkelcelziekte en thalassemie. Dat zijn erfelijke vormen van bloedarmoede waarbij een verstoring optreedt in de vorming van hemoglobine in het bloed. Hemoglobine is een eiwit dat zuurstof door het lichaam vervoert. Bij sikkelcelziekte ontwikkelen rode bloedcellen zich tot sikkelvormige, stijve cellen die de bloedbaan kunnen blokkeren. Tot op heden wordt er maar weinig onderzoek gedaan naar deze ziekten.

   In zijn oratie verwijst Biemond naar een Amerikaanse studie die in 2013 in het tijdschrift Blood verscheen. Daaruit blijkt dat er voor onderzoek naar taaislijmziekte per patiënt ruim elf keer meer geld beschikbaar is dan voor onderzoek naar sikkelcelziekte. In beide gevallen gaat het om erfelijke ziekten die al op jonge leeftijd ernstige complicaties veroorzaken en die de levensverwachting sterk verminderen.

   Vooral het inzamelen van geld bij het publiek blijkt veel makkelijker voor onderzoek naar taaislijmziekte “Het enige verschil tussen beide ziekten”, zegt Biemond, “is de achtergrond van de patiënten die aan deze ziektes leiden. Sikkelcelziekte komt alleen bij de zwarte bevolking van de VS voor terwijl cystic fibrosis (taaislijmziekte) alleen bij de blanke bevolking van de VS voorkomt.”

   Miljarden voor hiv

   ”Het is gek dat er zo weinig onderzoek wordt gedaan naar een ziekte als de sikkelcelziekte”, zegt Biemond. “Wereldwijd zijn er dertig miljoen mensen die eraan lijden, terwijl er hooguit 150 miljoen euro is voor onderzoek. Dat is echt een fractie van het geld dat vergelijkbare andere ziekten krijgen.”

   Hij wist erop dat veertig miljoen mensen hiv hebben. “Daar is zo’n 35 miljard voor beschikbaar. Volgens mij is dat verschil te verklaren door de zichtbaarheid van de patiënten. De aandacht voor hiv werd enorm toen de slachtoffers een stem kregen. De groep die aan sikkelcelziekte lijdt, is veel minder zichtbaar. Ze hebben echt een ambassadeur nodig.”

   Voor Biemond hebben sikkelcelziekte en thalassemie al vele jaren een gezicht. ”Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en doorliep ook mijn opleiding in deze stad. Daardoor kwam ik in aanraking met patiënten van allerlei soorten afkomst. En dus kregen ook de mensen die bijvoorbeeld aan sikkelcelziekte lijden voor mij een gezicht.”

   Helse pijn

   De gevolgen van sikkelcelziekte zijn volgens Biemond desastreus. “De vorming van sikkelcellen leidt tot afsluitingen van de kleinste bloedvaatjes in het lichaam. Wanneer dit op grote schaal gebeurt, gaat dit gepaard met zeer ernstige pijnklachten vooral in de botten. De vaatafsluitingen die deze pijnaanvallen veroorzaken kunnen worden uitgelokt door koude, infecties, operatieve ingrepen of stress.”

   Als je ziek bent

   Rasjid van Engel heeft het niet getroffen. Hij heeft zowel sikkelcelziekte als thalassemie. “Een cadeautje van mijn Surinaamse ouders”, grapt hij. Om zijn ziekten valt er weinig te lachen. Rasjid heeft de voor sikkelcelziekte zo kenmerkende pijnaanvallen. “Dat zijn intense pijnen die getriggerd worden door verschillende oorzaken”, zegt hij. “Alleen met zware pijnstillers is de pijn nog enigszins dragelijk. Zo’n aanval kan een paar dagen duren, maar soms ook enkele weken.”

   Rasjid probeert zijn pijnaanvallen thuis onder controle te houden met codeïne en morfine. Als dat onvoldoende helpt moet hij opgenomen worden om via het infuus zwaardere pijnstilling te krijgen. “Ik heb pas nog in het ziekenhuis gelegen.” Rasjid steunt Biemond, die zijn arts is, volledig in zijn streven naar meer geld, aandacht en onderzoek voor ziekten die vooral zwarte en gekleurde mensen treffen. “Daarom heb ik een stichting opgezet om fondsen te werven”, zegt hij.

   bron: NOS

   En ze bedelen ook bij de blanken om zwarte honger te bestrijden. Even een vraag en/of opmerking tussendoor: Hoe is die zwarte honger in Zimbabwe eigenlijk ontstaan? Het staat mij bij dat oud-Rhodesië eens de graanschuur van Afrika was. De landbouw kon de eigen bevolking van voedsel voorzien en genereerde 30 % van de deviezeninkomsten. Ging het niet heel erg fout toen Robert Mugabe meende de blanke boeren te vermoorden of te verdrijven om hun boerderijen in te moeten nemen om aan zijn zwarte vriendjes uit te kunnen delen?

   Anyway: Of wij blanke racisten maar weer eens die eigen gemaakte puinhopen van die zwarten willen gaan opruimen…

   VN waarschuwt voor hongersnood in Zimbabwe

   07/08/2019

   In Zimbabwe, in zuidelijk Afrika, hebben zo’n vijf miljoen mensen -ongeveer een derde van de bevolking- nood aan voedselhulp. De helft van hen dreigt om te komen door hongersnood. De VN-Voedselorganisatie luidt hierover de noodklok. Ze heeft 331 miljoen dollar nodig om hulp te bieden en lanceert een oproep.

   Als er niets ondernomen wordt, dreigt de situatie tegen begin volgend jaar nog te verergeren, waarschuwt David Beasley van het Wereldvoedselprogramma.

   Zimbabwe werd vroeger nochtans de graanschuur van zuidelijk Afrika genoemd. Maar na decennia van dictatuur onder Robert Mugabe, met een zware economische en financiële crisis tot gevolg, kampt het land regelmatig met voedseltekorten. Bovendien was door de droogte de jongste oogst erg slecht. Het oosten van het land werd dan weer getroffen door de cycloon Idai. Dat bracht een vluchtelingstroom op gang.

   De nieuwe president Emmerson Mnangagwa maakte van de economie nochtans een speerpunt in zijn beleid, maar tot nog toe zonder succes. Het land kampt nog altijd met een hyperinflatie. In juni lag het inflatiecijfer op 176 procent, het hoogste in tien jaar. Daarnaast zijn er regelmatig stroomtekorten.

   bron: Metro

   1. Bolkestein

    Nou bemerk ik iets strijdigs in de linkse logica.

    Er bestaan geen mensenrassen, maar er bestaat wel racisme.

    Wel, laat nou in de BIOLOGIE de homo sapiens een SOORT organisme zijn waarin de onderlinge RASsen of mengverhoudingen daarvan in staat zijn met elkaar te kunnen kruisen en vruchtbare nakomelingen te kunnen reproduceren. Gewoon huis-, tuin- en keukenbiologie.

    Meer over soort vs. ras:

    ht*ps://biologielessen.nl/index.php/dna-47/829-soort

    Nou blijken er zelfs zwarte ziekten te zijn. Zijn die viri dan racistisch..? Want het lijkt erop dat die viri aan etnisch profileren doen..! Anyway: Of de witte (Want we moeten van witte mensen spreken in plaats van blanke mensen, want racisme… (Hoewel alleen Albino’s wit zijn!)) mensen maar even hun expertise ter beschikking willen stellen voor het bestrijden van zwarte ziekten. Ontbreekt het de zwarte mensen dan zelf aan expertise? Of mag ik me dat dan weer niet afvragen? Want racisme…

 8. Agios

  De mate van gekleurdheid is omgekeerd evenredig met het aanwezig zijn van hersens. Ooit heb ik iemand terechtgewezen omdat hij het had over een stomme neger. Daar heb ik nu spijt van. Hij had zo gelijk.

  1. Agios

   Geen reacties en dat is heel goed. Zelfs geen beschuldiging van racisme. Prima, we gaan de goede kant op. Iemand die ronduit zegt dat alleen ‘witten’ racistisch zijn, is zelf een enorme racist. Dat is ‘over een kam scheren’. Wel, dat kunnen wij ook tegen racistische negers.

 9. Anne Sophe Schillersdorf

  Hij heeft wel gelijk. Per definitie kan alleen iemand met de blanke huidskleur racistisch zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle blanke mensen racist zijn anders was ik ook een racist en dat ben ik zeker niet. Maar elke racist is wel blank

  1. Deathspank

   Wikipedia
   Racisme is het idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere.

   1. Bolkestein

    Er zijn wel raciale verschillen in IQ. Dat is bewezen. Het is slechts een constatering. Ik verbind overigens geen waardeoordeel inzake superieur of infereur wat betreft hoger of lager IQ. Ik geef slechts weer dat ik verschillen in IQ signaleer.

   2. Bolkestein

    ht*p://fc02.deviantart.net/fs42/f/2009/130/7/e/Bush_Obama_Monkey_by_dtack68.png

    Bush + aap = funny
    Obama + aap = racist

    Waarom eigenlijk? Kan iemand met gezond verstand mij dit even uitleggen?

  2. Cycle25

   Dit opperen mensen die een bloedhekel aan blanke personen hebben zoals types als jij, slavernij ( verantwoordelijk voor rassen index ) was mondiaal. Blanke slaven waren er ook…met je doofpotgezicht..

  3. Brennivin

   “Per definitie kan alleen iemand met de blanke huidskleur racistisch zijn”
   Een mooi voorbeeld van racisme ziet u in bovenstaande zin.

  4. Joshuak

   Flikkwr op Kan, hoop dat je borst kanker krijgt..

   Roepen we allemaal in koor, dat is pech toeten weg

  5. Bosche draak

   Klets niet zo’n onzin racistische deugzeug, wou je soms beweren dat negers niet slim genoeg zijn om iemand op diens kleur achter te stellen?

   Dat heet de discriminatie van lage verwachtingen, walgelijke galbak die je er bent….

  6. Bolkestein

   Dus je ras maakt uit wie of wat wel of niet racistisch kan zijn? Althans volgens jouw logica. En weet je nou wat ik van jouw logica vind? Zulke logica is racistisch.

 10. hans-e-pans

  Wat een droeftoeter.

  Waarom zit het programma “Opsporing Verzocht” dan meestal vol met, meestal jongeren, mensen die uit noord-Afrika komen, uit het middan-oosten of uit donker Afrika?

 11. Blokkeer-Fries

  Kijk dan! Hoog opgeleid, op kosten van de Nederlandse belasting betaler en enkel in staat om blanke mensen te beledigen om ze voor witte racist uit te maken.
  Zoek een echte baan profiteur en ga zelf belasting betalen i.p.v. uit de belastingruif te parasiteren.

  Dad
  Well Educated Stay At Home Dad
  januari 2014 – heden 5 jaar 9 maanden
  At Home

  Looking for work I can do between 09:00 and 14:30.
  I’m pretty bad at sales/cold acquisition.
  Prefer position for the common good. Not for providing golden parachutes.

  nl.linkedin.com/in/eduardmangal

 12. NoDoubt

  Waarom komen ze dan hier heen met miljoenen tegelijk. Europa was heel tolerant maar door de komst van de koran worden steeds meer vrijheden teniet gedaan. Moham heeft zelf heel veel mensen met het zwaard vermoord. En daarna 500 miljoen tot nu toe door zijn vredelievende volgelingen. Hij is een salafist wordt gezegd maar hij was vele malen erger dan A dol f. De hoofdstukken 2 3 8 en 9 zijn de laatste hoofdstukken en staan vol met haat aan kefirs. Dat wordt onze toekomst.

  1. Blokkeer-Fries

   Dat is makkelijk en logisch. In de EU is iedereen van buiten de EU “zielig”. Dat weet iedereen van buiten de EU, dankzij alle slappe EU propaganda uit Brussel en maximaal via marketing door de NGO’s (asielindustrie/verdienmodel).
   Zodra je een EU-status hebt ben je binnen. Om dit te krijgen staat een leger van NGO’s en anderen, gefinancierd door de belastingbetaler en gefaciliteerd door de “zielig” hype, klaar om je deze status toe te wijzen. Dan begint het genieten. Voor de rest van je leven een vorstelijk maandelijks inkomen, gratis zorg, een met voorrang ingerichte en van huursubsidie voorziene woning, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, speciale programma’s voor Internet, laptop, sport, ontspanning, eventuele kapotte Miele, etc, etc. Dan laat je je “achtergebleven” familie o.b.v. gezinshereniging via KLM ingevlogen hier ook naar toe komen en dan krijg je een “salarisverhoging”. Want voor elk kind krijg je kinderbijslag, gratis zorgtoeslag, kindgebondenbudget, kinderopvangtoeslag, en de bovenkopse toeslag. Plus je ega krijgt ook een levenslang basisinkomen plus pensioen.
   Ondertussen krijgen je kinderen gratis onderwijs, desgewenst Islamitisch onderwijs, en kan het grote genieten beginnen. Je hoeft nooit meer te werken, er staat een gratis leger van “deskundige” hulpverleners voor je klaar en als je iets niet bevalt, dan trek je de “racisme” kaart, “discriminatie” kaart of de “zielig, ik wist het niet” kaart. Eutopia!

 13. Brennivin

  ‘Alleen witte mensen plegen racisme!’
  Bovenstaande uitspraak is racisme…

 14. Suidland

  Ga maar kijken in Suid-Afrika, blanken worden afgeslacht! Niet vanwege de buit (enkele honderden € waard) maar om hun huidskleur.

  Stop die Plaasmoorde!

  Ons vir jou Suid-Afrika

  1. Blokkeer-Fries

   Jammer dat de SJW dit niet leest. Zij leven in de deug bubble met “warmtepompjes” en de deug sponsor Postcode Loterij, Sea Watch Artsen zonder Grenzen, we willen DEUGEN! (lees, schuldgevoel aangepraat door de politiek en de deugstream media, afgekocht met een eenmalige donatie. En nu weer vrolijk deugend naar bed).
   En morgen weer het nieuws lezen en dan zo “geschokt” zijn. Hoe is het mogelijk?! Wel simpel, geen enkele politieke partij is perfect, maar als je wil falen, stem dan op het partijkartel.

 15. Juriaan

  Dat mogen ze ook alleen omdat witte mensen werken

 16. Jack Flash

  Wat vindt de burgemeesteres hier nou van?

  1. Deathspank

   Gok niks, vlees en zuivel zijn prioriteit nummer 1 in Amsterdam.

 17. Jack Flash

  ja,imbecielen heb je in alle kleuren.

 18. Ron

  Waar kan ik terecht om de voorgedrukte aangiften tegen deze man te ondertekenen?

 19. Siemien

  Wit is geen kleur

 20. Drollevanger

  Wat mij altijd opvalt bij het bovenstaande soort figuren die zich verschuilen achter het racisme van anderen, is dat ze zelf nooit echt zwart zijn. het zijn altijd de Creolen(halfbloeden tussen neger en blanken) die de grootste bek hebben. De helft van hun voorouders hebben geprofiteerd als slavenhouders, terwijl ze het negerdeel van hun voorgeslacht onder de duim hielden of in hun bed trokken.
  Dat soort Creolen hebben veel meer slavenhouders bloed dan een willekeurige Drent of Brabander,

  1. Bolkestein

   Nou je het zegt: Ik en met mij andere vele blanke Nederlanders hebben nooit slaven gehouden en deze schreeuwert heeft nooit katoen geplukt. Deze schreeuwert heeft zelfs nog nooit gewerkt.

 21. ReneR

  DENK = racisme verpakt in een pakje zieligheid. Oh, wat zijn wij toch zielig, want alle witte mensen zijn racisten. Hoewel wij, DENK, non stop racistische uitingen hebben, zijn de witte mensen o zo fout.

  Een stelletje hypocriete mislukte eikels zijn het, die DENK debielen, ongeacht hun huidkleur.

  1. Bolkestein

   Spijker op de kop!

 22. Wim Vreeswijk

  Zodra allochtonen in de meerderheid zijn, en dat is in de meeste wijken van de 4 grootste steden het geval, worden autochtonen achtergesteld met het idee van de heersende politiek ‘want autochtonen redden zich toch wel’, wat in toenemende mate steeds minder het geval is. Met name bij Groen-Niks en Doodgraver’66 in het college is dat helaas steeds meer het geval.

 23. Heras

  Jammer, dat we dat denk-gif niet kunnen verbieden.
  Als er enkele groepen rascistisch zijn dan zijn dat afryda, nida, denk en bij1.
  Zij gillen en wijzen wel naar ons maar statistisch gezien, blijken de blanken het minst te discrimineren.

 24. Bes Tolen

  De politie en de justitiële organen van de rechtstaat hebben door hun eenzijdige fixatie op blanken als het om het onderwerp discriminatie gaat, een opvatting als leeft bij DENK bevorderd. Niet alleen bij DENK maar het leeft ook bij andere groepen en daar onder veel linkse en christelijke blanken. Treurig. Wel bedankt klootzakken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.