Laf Facebook slaat weer toe! Censureert Rijnmond na plaatsen 'expliciete' foto

Geen categoriesep 19 2019, 8:00
Jazeker, u leest het goed. Omroep Rijnmond heeft een tijdje geen toegang meer tot Facebook. Dit komt door een foto die volgens Facebook (te) expliciet is. En dat is nog niet alles: ook het account van hoofdredacteur Ib Haarsma is uit de lucht. Hij noemt deze hele situatie ‘bizar’.
Het gaat hier om een foto van ene Lotte van Eijk. Zij deelde een pikante foto van zichzelf op Instagram. Alleen één probleempje: Lotte is plussize-model. Zij past blijkbaar niet in het beeld van een online wereld waar alleen het ‘perfecte plaatje’ aan het publiek getoond mag worden. U raadt het al: de foto’s werden weggehaald.
Rijnmond plaatste een verhaal en zette daar de verwijderde foto bij. Volgens de lokale omroep was het bedoeld om een discussie aan te zwengelen. Zucht! Waar hebben we dat eerder gehoord. Maar enfin. Iedereen heeft het recht om een discussie op te starten. We leven tenslotte in een vrij land, nietwaar?!
Daar denkt Facebook duidelijk anders over. Volgens de Telegraaf heeft Rijnmond ‘voor onbepaalde tijd’ geen toegang meer tot Facebook. Hoofdredacteur Ib Haarsma is dan ook niet te spreken over deze kwestie.

“Het is bizar, we kunnen niet eens fatsoenlijk een maatschappelijke discussie voeren. We worden er gewoon uitgeflikkerd en kunnen niets meer plaatsen.”

Daar voegt hij nog aan toe dat hij alle ‘hoop’ verloren is in Facebook als ‘maatschappelijk betrokken bedrijf’.
En om het allemaal nog bonter te maken heeft Facebook ook maar besloten dat het account van de desbetreffende hoofdredacteur maar even uit de lucht gehaald moet worden.

“Omdat ik de regels ook zou hebben geschonden. Het is niet mogelijk om contact met Facebook op te nemen. We konden alleen een bezwarenformulier invullen, nu is het afwachten.”

https://twitter.com/IbHaarsma/status/1174279647393124352
Wat is er in godsnaam mis mee dat journalisten, via een verhaal en een foto nota bene, een discussie willen aanzwengelen?! Heel erg veel volgens Facebook, blijkbaar. Een stelletje kornuiten, die achter dat bedrijf zitten, maken dus blijkbaar even uit waar wij wel en niet over mogen discussiëren. Het is werkelijk te bezopen voor woorden. Gewoon even een journalistieke organisatie censureren. Wat een schande. Shame on you Facebook!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten