Lekker dan: salafistisch onderwijs in Nederland radicaliseert én groeit: ‘Wij haten Nederland!’

De vorming van een radicaal-islamitische zuil in Nederland is zo goed als compleet, met eigen compleet losgezongen onderwijs. Salafistische weekendscholen schieten overal in het land als paddestoelen uit de grond, en de politiek doet alsof ze heel erg ‘geschokt’ zijn door dit ‘nieuws’.

Wie een beetje oplet, weet dat al zo’n jaar of twintig een zeer nare tak van islam vaste voet aan de grond begint te krijgen in Nederland. Toch zijn Nederlandse politici en maatschappelijke organisaties iedere keer weer hevig ‘geschockeerd’ als blijkt dat – jawel! – salafisten inderdaad zulk extremistisch en Nederlandhatend tuig zijn als waar islamsceptici inmiddels al decennia voor waarschuwen. Maar hé, blijf lekker iedereen voor ‘islamofoob’ of ‘nazi’ uitmaken die aanstipt dat de duistere kant van de islam niet alleen de rest van de islam aan het overnemen is, maar ook in Nederland terrein wint:

“„Het is een verplichting voor elke moslim om een afkeer te hebben van de ongelovigen. Zelfs als het je naasten zijn”, zegt prediker Mohammed Youyou in een les voor jongeren in de Almeerse moskee Aboe Bakr Assadik, gestreamd op Facebook. Dat wil niet zeggen dat je niet vriendelijk tegen ze mag zijn, zegt hij. Maar je mag ongelovigen niet prijzen, loven, of van ze houden. Veel moeite zal dit niet kosten, want volgens Youyou heeft ieder mens „van nature” een „afkeer van het slechte”. Youyou: „Je houdt bijvoorbeeld ook niet van moordenaars.”

Nog beter is het om helemaal niet om te gaan met mensen die afwijken van de ‘juiste’ leer, is de boodschap tijdens jongerenlessen van de Maastrichtse onderwijsstichting As-Sunnah. Mensen die „niets met de waarheid te maken willen hebben, hebben ook niets met jou te maken”, vertelt islamleraar Abu Muqbil in zo’n les, te beluisteren op de website van As-Sunnah. „Om vriendschappen met deze mensen te hebben, en etentjes, en voetbalwedstrijden, et cetera: dit is niet de bedoeling. Dit zijn de manieren waarop zij hun bida [nieuwlichterij] geven aan jou.””

In de Tweede Kamer nemen het VVD en de ChristenUnie nu het voortouw in de ophef-bandwagon die ontstaan is na de nieuwe publicatie van NRC Handelsblad en Nieuwsuur. Of, alhoewel, nieuw? Eerder een bevestiging van wat iedereen die z’n kop niet in het zand steekt al jaren weet.

En dus krijgen we straks wat Kamervragen, wat sussende antwoorden, wat toegezegd vage maatregelen, doet iedereen een plan en blijft alles zoals het min of meer was. Niemand die echt zegt waar het op staat: het islamisme, het salafisme en al die absurde haatscholen moeten met wortel en tak worden uitgeroeid. En zo laten we in ons land toe dat een greep naargeestige Nederlandhaters een steeds groter deel van de allochtone bevolking indoctrineert met radicale vuiligheid. Schande!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

118 reacties

 1. Peter Oudshoorn

  De salafistische islam is het slechtste wat de wereld ooit is overkomen. Een verachtelijke, satanische ideologie die verboden en uitgeroeid moet worden met alle wettelijke en onwettelijke middelen die er zijn. Het nazisme werd toch ook niet getolereerd?

  1. Mycase

   @Peter Oudshoorn even horen wat onze linkse rakkertjes te vertellen zo meteen .
   Ze hebben er even een nachtje over na kunnen denken .
   wat jouw bericht betreft
   ++++++++++++++++

   1. Watcher

    Het zijn zondagsscholen voor moslims.
    Ze prediken haat en zullen moeten sluiten.

    1. Mycase

     Ik ben bang dat dat niet genoeg is @Watcher daarmee hef je de haat niet op.

     1. Siemien

      @Mycase maar Watcher bedoeld dit natuurlijk helemaal niet, lees zijn reactie maar eens goed, watcher is een islamknuffelaar

  2. Bender

   Er bestaat geen gematigde islam Peter, iedere moslim put slechts uit èèn bron, n.l de koran…..

   1. Peter Oudshoorn

    Je hebt gelijk Bender, er bestaat geen gematigde islam. Er bestaan wel extremere, fundamentalistischer en gewelddadiger varianten. Het salafisme is er een van.

   2. santiago

    Bender. +

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Tja, misschien komt dit ook omdat veel moslims zich in Nederland gediscrimineerd voelen. De enige manier om dit optie lossen is om de islam zoveel mogelijk te accepteren en ook om water bij de wijn te doen. Laten we nou een van onze vele christelijke feestdagen vervangen met een islamitische. Op deze manier tonen we bereid te zijn om de islam volledig te omarmen

  1. Mycase

   Jij moet niet zoveel aan de zak met lijm snuiven en nou snel weer achter het hek .

  2. Bart

   Nee dombo, het komt omdat in de koran en hadiths letterlijk staat dat je de ongelovigen moet haten en geen vrienden mag zijn met christenen en joden.

  3. NoDoubt

   Keep on dreaming:
   Koran: 7:04
   Hoeveel dorpen hebben wij in de nacht aangevallen? Onze straf overviel hen terwijl zij sliepen. Onze terreur kwam tot hen. Onze straf achterhaalde hen.

   Koran: 08:12
   Profeet Mohammed zei; ‘Ik zal de ongelovigen terroriseren. En omdat zij tegen Allah en de profeet zijn, zal ik hen de vingers afsnijden en onthoofden.

   Koran: 08:57
   Profeet Mohammed zei; ‘Als je meester bent in de strijd, jaag hun schrik aan zodat ze hun lessen leren en gewaarschuwd zijn.

   Koran: 33:26
   Door terreur van Allah hebben de Joden hun huizen verlaten, een aantal zijn gedood en gevangen genomen. En Allah deed u hun land, hun huizen en hun rijkdommen erven. Hij gaf je een grondgebied waar je niet eerder geweest was.

   Koran: 59:2
   Het was Allah die de [Joodse] mensen uit hun huizen en in ballingschap dreef. Ze weigerden zich te bekeren en dachten dat hun vestingen hen tegen Allah zouden beschermen. Maar Allah kwam bij verrassing naar hen toe en vulde hun harten met angst. Hun huizen werden verwoest. Dus leer een les, oh mensen die ogen hebben. Dit is mijn waarschuwing. Zij zullen de straf van het vuur proeven.

   Koran: 33:60-61
   Waarlijk, als de huichelaars niet stoppen met onrust stoken zullen wij er tegen optreden en dan zullen wij voor lange tijd geen goede buren meer zijn. Wij zullen hen zonder genade vervloeken, grijpen en doden. Een felle slachting en vermoord, een afschuwelijke moord.

   Koran:3:150
   Spoedig zullen wij angst zaaien in de harten van de ongelovigen, omdat zij behalve Allah nog andere goden aanbidden. Hun verblijfplaats zal in het vuur zijn!

   Bukhari: V4B52N220
   Profeet Mohammed zei; ‘Met terreur heb ik de overwinning behaald.’

   Ishaq: 588
   Als profeet Mohammed uw land aanvalt zal niemand levend worden achtergelaten, wanneer hij vertrekt.

   1. EU kok

    Het verdiepen in de koran heeft bij ex-PVVers van Klaveren en van Doorn grote gevolgen gehad .
    U bent gewaarschuwd.

    1. meneer cactus

     die beide heren zijn waarschijnlijk blijven steken in het stukje minderwaardigheid van de vrouw wat ze wel bevalt

   2. Anne Sophe Schillersdorf

    Als we aardiger zijn voor moslims zullen ze ook aardige uitspraken over ons doen. Dat weet ik zeker

    1. meneer cactus

     Ik vind de uitspraak van de moslims dat ze de plicht hebben om terug te keren naar een islamitisch erg aardig. Ze hoeven wat mij betreft niet liever te worden of meer te zeggen.

     Ik zwaai de islam graag uit. Erg lief van die moslims om de probelemen in Nederland te koppelen aan de eisen van de soera.

    2. ManusR

     ASS, je doet je voorletters eer aan, dat ben je en dat blijf je, ongeacht wat die ene hersencel jou ingeeft.

    3. Vliegenvanger

     Konten likker, jij spoort niet mafkees.

    4. Mars020

     De moslims mogen beginnen met aardig doen…

  4. Original NL

   Lao laat weer zijn zuigscheet….tis zo voorspelbaar…en weer zo dom en naïef!

  5. cuoretx

   De islam ziet christenen, joodse gelovigen en atheisten als mindere mensen als ongelovigen. Ze zullen nooit een ander geloof accepteren, want de islam is het enige echte geloof. Verdiep u eens maar eens in de islam, ipv hiet wat politiek korrekt gedachtengoed te verkopen het is erg naief.

  6. trutje

   Anne Sophe Schillersdorf je kunt nog zo veel water bij de wijn doen ze accepteren ons niet en jouw ook niet ook al kom je voor ze op. Moslims in Nederland hebben altijd hun zin gekregen ze hoeven zich niet gediscrimineerd te voelen de autochtoon mag zich gediscrimineerd voelen. Buitenlanders krijgen in Nederland 3 B’s de autochtoon maar 2. Voor buitenlanders geldt bed, bad, brood voor de autochtoon geldt betalen en bekhouden.
   Moslims komen allemaal naar het westen voor geld en misbruiken onze vrijheid. Snap nog niet dat ze wel geld van ons mogen aannemen. Waarom worden deze mensen niet opgevangen in Saoudi-Arabie geld zat daar en het gezegde is soort bij soort. Zelfs moslims die geen moslim meer willen zijn durven er niet voor uit te komen bang voor de gevolgen. Kun je zien wat een vredelievend geloof dat is. Moslims horen hier echt niet iedere dag zijn ze negatief en alles wat wij niet zijn in het nieuws. Iedere keer wordt er tegen ons gezegd we moeten ons aan de tijd aanpassen want we leven in 2019 waarom mogen de moslims in 570 blijven hangen.

  7. Mars020

   Moslims accepteren onze feestdagen ook niet, dus hoeven wij dat volk ook niet tegemoet te komen. Verder kunnen ze beter teruggaan naar Afrika, want daar hebben ze hun islamitische feestdagen. Zijn wij gelijk van dat getoeter af, bij die kut bruiloften van die mafkezen.

  8. Joshuak

   Jaja en dat zegt onze huis salafist..

   Zal jij diezelfde excuses maken voor rechts extremisten als zij zich gediscrimineerd voelen? Tuurlijk niet..

   Discriminatie en racisme is iets dat kan alleen moslims en buitenlanders gebeuren..

   1 kogel kost 40 euro cent. Goedkope snelle oplossing voot landveraders als jij

 3. Kretoloog

  Geert Wilders wees 15 geleden al op de kwalijke kanten van het salafisme. Hij werd weggezet als islamofoob. Met de schijnheilige farizeeërs van de ChristenUnie voorop. En dan nu ‘geschokt’ reageren. 5 zetels heeft de CU in de Kamer. Dat zijn er 5 teveel!

  1. Van der Scheur

   Als het effe kan dan krijgt Wilders gewoon de schuld. Alsof die Islamisten een reactie op Wilders zijn.

 4. NoDoubt

  Mensen die de koran en hadith hebben onderzocht, weten al dat het geen geloof is maar een moordende sekte. Al meer dan 480 miljoen mensen uit naam van allah en zij maar roepen dat het een ‘religie’ van vrede is. Toen de gastarbeiders hierheen kwamen was er geen imam. Met de komst van de imam, wordt de doctrine groter. Moham is hun voorbeeld en mag niet worden bekritiseerd, maar hij heeft wel naar schatting tussen de 800 en 2000 mensen vermoord. Voor mensen die denken dat het allemaal wel goed komt. Keep on dreaming.

  Fase 2 van 3 van de Jihad is al in volle gang en het is een kwestie van tijd dat uw vrijheid voorbij is en u als kefir (lees joden in de 2e ww) gaat worden behandeld.
  Lekker naïef om te denken dat je met een geloof te maken hebt. En zeg niet dat u al die tijd al bent gewaarschuwd> Moham verbiedt dat je moet integreren.

  1. Klaassie

   @no doubt… 480 miljoen moslims?
   Maak daar maar 1.5 miljard van op dit moment.

 5. Heinz

  Je zou denken dat het met het nazisme afgelopen zou zijn. Maar het tegendeel is waar. Met regelmaat wordt de vlag met het hakenkruis meegezeuld in een of andere protestbetoging om kracht bij te zetten. Voorbij zal het nooit zijn.

  1. meneer cactus

   wat heeft je stupide opmerking voor binding mat salafistisch onderwijs heinz ?

   Afleiding van de werkelijke discussie omdat mayonaise beter smaakt ? sukkel

   1. Heinz

    @meneer cactus,…mijn reactie betreft de allereerste reactie van Peter Oudshoorn die het over nazisme had. Het heeft inderdaad niets ‘mat’ salafistisch onderwijs te maken. Alhoewel, het gaat daar toch ook om haat? Dus zo ver zit ik er niet naast. Wat mayonaise aangaat, ik prefereer zelf Remia.

    1. meneer cactus

     Waar kan ik die islamieten met die hakenkruizen vinden ?

     1. Heinz

      Op spotprenten van Islamitische makelij wanneer ze de Joden trachtten te beledigen met een verwijzing naar de nazi tijd.

  2. santiago

   Heinz. En jij vindt dat gek?

 6. meneer cactus

  Maar deze informatie maakt het probleem met de slecht geïntegreerde islam veel simpeler.

  puntje 1 : het is de plicht van elke moslim terug te keren naar een islamitisch land. Zullen we ze dan helpen om die droom zo snel mogelijk waar te maken ? je wil die moslims toch niet onnodig laten leiden ?
  puntje 2 : de democratie wordt niet erkent en u moet trouw leven onder de sharia en soera. Stemrecht en Nederlandse nationaliteit kunnen we intrekken.
  puntje 3 : spreken over moslims die moeten terugkeren naar hun islamitische roots kan nooit meer als discriminerend of racistisch bestempeld worden. Het is immers de wens van de moslim zelf
  puntje 4 : als ze terug moeten keren naar een islamitisch kunnen we die weg beter inzetten als we ze vinden op de middelandse zee want dat is veel effectiever.

  Feitelijk is het geen probleem meer en kunnen we beginnen om vliegtuigen te vullen en ze te brengen naar een islamitisch van hun keuze.

  1. harry44

   Perfect Geformuleerd

 7. jan1

  Groter gevaar dan de NL politiek voor NL bestaat er haast niet.
  WNL vanmorgen was verbaast dat de geweldsinstructies van uit het salafisme ook hier in NL aan kinderen gegeven werd.
  Is dit niet de opdracht die gegeven werd door mohamed? of liever geëist.
  Meneer Segers doe niet zo hypocriet verbaast!
  U gaat altijd prat op uw verblijf in het midden-oosten en Noord-Afrika!
  Het is de bescherming van uw eigen kerk die deze beweging beschermt! en NL in gevaar brengt!
  Nog even en ik ga denken dat u een egoïstische hypocriet bent! wat u natuurlijk niet bent.
  Want u heeft de veiligheid van de burger hier? hoog in het vaandel staan.

  1. Bender

   “wat u natuurlijk niet bent.”

   Gert Jan Segers is de grootste naïeve ggristelijke smeerlap van Nederland!

   1. santiago

    Bender. Het mooiste is dat hij zelf denkt dat hij boven in de hemel komt , dat god zelfs een plaatsje maakt voor deze rasgluiperd.
    Dat zal dan toch een grote tegenvaller worden voor deze farizeeer die komende zondag weer vooraan in de kerk zit tussen al die andere schijnheilige gluiperds. Dit soort lui zijn geen haar beter dan de geitenneukers van de foto.

 8. santiago

  prachtige foto deze twee geitenneukers. Ze lijken ook allemaal op een bok, omdat hun vaders ook geitenneukers waren natuurlijk.
  Langzaam aan begint het toch door te dringen dat dit vuilnis ons land uit moet.
  Zou meneer Wilders dan toch gelijk hebben.
  En ook de z.g. goeie moslims die dit gedrag z.g. veroordelen, vinden het allemaal prima, want diep in hun hart vinden ze allemaal dat wij ongelovige christenhonden zijn en daar hoef je geen enkel respect voor te hebben. Weg met dat tuig, allemaal, ook dat leuke Turkse groenteboertje of bakkertje. Onbetrouwbaar.

 9. FJ

  Ik vraag me toch af waarom het OM hier steeds weer in gebreke blijft. Willen of durven ze deze haatzaaiers niet aan te pakken.

  Als je zo overtuigd bent van je islamitische gelijk, waarom ben je dan überhaupt naar Nederland gekomen en als je je zo afzet, is het te billeken, dat leraren en ouders linea recta terug gaan naar hun zogenaamde vaderland.

  Ze zouden ouders en leraren een brief moeten sturen om binnen 24 uur te vertrekken en de school onmiddellijk te sluiten.

  Nog een advies voor NRC en Nieuwsuur: Eindelijk overtuigt van het gelijk van Wilders of gaat straks de kop weer in het zand en horen we er nooit meer iets over.

  1. Original NL

   Maar Wilders staat voor de rechter en dit moslimtuig kan rustig hun gang gaan??
   Een wijs iemand zei dat nl een keiverrot land is geworden..nog meer bewijs nodig??

 10. Blokkeer-Fries

  Alleen maar goede bedoelingen… Ze zijn zo zielig en doen zo hun best…

  Ondertussen wordt dit dubbele paspoort, salafistische haatvolk voorzien van uitkering, AOW, kinderbijslag, kinderopvangtoeslag, kindgebondenbudget, zorgtoeslag, huurtoeslag, voorrang op woning, allerlei extra gemeentelijke regelingen voor sport, laptop, Internet of een kapotte wasmachine, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. En daarnaast wordt het “vrije keuze” salafistische islamonderwijs nog eens gesubsidieerd door de roverheid.

  En Klaas Dijkhof is “geschokt” en wil de Onderwijsinspectie meer bevoegdheid geven.
  Het is te hopen dat Theo Hiddema die deugende volksverraders in Den Haag nog aan het verstand kan brengen, om dit west-onvriendelijke zandbaktuig, met een enkeltje naar de bakermat van dit kwaad terug te sturen.
  Wij willen dit haat-kwaad niet in Nederland en Europa!

  briefjevanjan.nl/aan-klaas-dijkhoff-4/

  1. Blokkeer-Fries

   ‘Nikabdraagster wilde gasten meenemen naar Jinek die op terreurlijst staan’

   wnl.tv/2019/09/11/nikabdraagster-wilde-gasten-meenemen-naar-jinek-die-op-terreurlijst-staan/

   1. meneer cactus

    zo geven de verklede clowns zelf aan dat een verbod gerechtvaardigd is en dat we klaar zijn met de achterlijke woestijn ideologie de islam

    1. Blokkeer-Fries

     Het is zelfs verboden in Tunesië en gedeeltelijk in Marokko, maar hier vinden de extreem linkse deugers het allemaal “zielig”.

     rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4800236/boerkaverbod-buitenland-boetes-proces-verbaal-politiek

   2. Blokkeer-Fries

    En dat tuig wordt ook nog eens maximaal gefaciliteerd door de extreem linkse, deug NPO staatsomroep, volledig betaald door de Nederlandse belastingbetaler. Niet op 1, niet op 2 maar zelfs op 3 kanalen. Opdat u het niet zal missen.

 11. Jannie Bons

  Zucht:ze zij weer geschokt

 12. Heras

  Uiteindelijk zullen de gematigde moslims zich ook aansluiten bij de salafistische moslims. Het is dezelfde koran.
  En ik denk dat de regering oogluikend de sharia zal toelaten, want zeggen ze zelf niet dat de islam thuishoort in nederland?

  1. Mezzadra

   Nee, Heras, het is andersom: de islam moderniseert, en niet alleen in de Westerse samenleving, dat is een natuurwet. Er zullen, net als in het christendom, altijd orthodoxe groepen blijven maar de hoofdstroom gaat wereldwijd richting secularisering. Daar helpt geen lieve moedertje aan.

   Voor een overtuigende onderbouwing van die noodzaak adviseer ik je het boek van Maarten Boudry te lezen: ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’.

   1. Top

    Blablabla blaaskaak. #viezerik. En voor het gemak vergeet “U” indonesie, wat in sneltreinvaart de salafistische kant op hobbelt? Zieke flapdrol!

    1. van Urk

     ”De islam moderniseert” dat staat averechts met “salafistisch onderwijs in Nederland radicaliseert en groeit”. En vorig jaar melde de SCP nog dat moslims religieuzer worden. Het zal ons landje natuurlijk weer overkomen omdat onze politici alleen maar geschokt blijven en geen “zetje in de rug” willen bieden om de islam in ons land te moderniseren.

   2. Piet51

    @Mezzadra
    Dat boek heb ik kortgeleden aangeschaft n.a.v. een tip. Zeer de moeite waard en van harte aanbevolen. En heel verhelderend voor zwartkijkers die toch open staan voor positevere ideeën. Waarschuwing: er staan geen plaatjes in!

 13. Piet51

  Wat een onrrealistische vuiligheid wordt hier weer geuit. Laat iedereen eens naar de cijfers kijken, waar het over gaat. Natuurlijk moeten haatzaairs worden aangepakt, maar we moeten het wel in perspecteif blijven zien, op dese site helaas minder gebruikelijk. Maar dan hoop ik, dat men ook een naar sites als DDS kijkt. Want ik ben ervan overtuigd, dat dergelijke benaderingen als bij DDS de eventuele problemen niet uit de wereld helpen. Sterker nog, ze zullen die vergroten. Ook Wilders heeft de afgelopen jaren bepaald niet bijgedragen aan de oplossing van door hem opgemerkte problemen.
  Verder heb ik nog een ook in dit verband nuttige leestip: “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman

  1. meneer cactus

   pietje , het gaat niet over cijfertjes. Het gaat over meningen , preken , lessen op school , mentaliteit en voornamelijk houding.

   Salafisme is een groot deel van de islam aanhang. Volgens goed gebruik moeten ze terugkeren naar een islamitisch land. Dat wordt kinderen van 8 al geleerd. Zullen we hun uit hun lijden verlossen en zo snel mogelijk hun droom verwezenlijken ? Zet de vliegtuigen maar klaar , eindelijk iets waar ik graag de knip voor trek. Alle problemen opgelost en iedereen tevreden

  2. Mezzadra

   @Piet51,

   Las dezer dagen het boek van Bregman. Enorm inspirerend.

   Ik geloof dat boeken als deze, maar ook een gedegen boek als dat van Steven Pinker (‘Enlightement now’) , een culturele verandering aangeven die ik heel hoopgevend en interessant vind. Volgens mij zijn veel mensen het postmodernistische cynisme ook zat.

   1. meneer cactus

    je kan lezen wat je wilt tarrel. Ik hoor liever uit directe mogelijkheden (zoals te horen in de documentaire in het leslokaal) hoe men zich profileert en wat men kinderen leert.

    Het lezen uit tweede hand door een boek van een auteur die eerst zijn subjectieve plasje doet in een boek geeft al vertekening. Ik vond het journaal en 1vandaag erg inspirerend. Kan geen boek tegenop , immers de kale waarheid uit de bron is de absolute waarheid en niet jouw leesvoer hufter

    1. Mezzadra

     Ik vond de onderzoeksjournalistiek van de NRC en NPO over de salafistische scholen ook van hoog niveau, cactus.

     Voor kwaliteitsjournalistiek moet je toch bij de kwaliteitskranten en de PO zijn.

     1. meneer cactus

      Wat jij vindt zal me een rotzorg zijn. Geen werkzaamheden meer bij martijn ?

     2. Piet51

      @meneer cactus
      “Wat jij vindt zal me een rotzorg zijn.”
      Inderdaad, nu noem je het grote tekort van extreem-rechts precies bij de naam. Alleen maar gericht op de eigen oeroude denkbeelden, van vernieuwing is geen sprake.

     3. Deathspank

      @Piet51: De vernieuwing van tegenwoordig is een regelrechte ondergang. Voorbeelden…: massale immigratie, identiteitspolitiek, energietransitie. Bij vernieuwing ga je ervan uit dat “het nieuwe” beter is als het “oude”. Bij bovenstaande voorbeelden is dit echter niet het geval en kan @meneer cactus alleen maar gelijk geven, If it ain’t broken, don’t fix it.

     4. Piet51

      @Deathspank
      In het al eerder door mij aanbevolen laatste boek van Ilja Pfeiffer, Grand Hotal Europa, beschrijft hij onder meer het Europese probleem als het gevangen zijn in het eigen verleden. Hij ziet als grote oplossing van veel problemen de vernieuwing door mmigratie, nieuw bloed binnenhalen. Zeer interessant om te lezen. Vooral doen en daarna pas een mening vormen.

     5. meneer cactus

      pietje , doe dat boekje maar in de open haard en bekijk nogmaals de uitzending van 1vandaag.

      nieuw bloed halen wat de democratie verwerpt , de grondwetten niet erkent en openlijk oproept tot het vernietigen van de ongelovigen zal zich niet “vernieuwen ”

      Je moet totaal hersenloos zijn omdat dat stompzinnig te blijven herhalen pietje. Dat jouw subjectieve mening totaal niet strookt met de objectieve praktijk wordt weer aangetoond met een onderzoek maar pietje blijft volhouden aan zijn lectuur en zijn persoonlijke gevoel. Je bent volledig van het padje pietje

     6. Piet51

      @meneer cactus
      We voeren natuurlijk een uitzichtloze discussie. Dus laten we stoppen. Maar mij bekruipt een gevoel van winst nu je een uitzending van journaal en 1vandaag promoot en blijkbaar waardeert Dat waren tot nu toch onbetrouwbare linkse infobtonnen?

     7. meneer cactus

      wederom bewijs je een dweil van een kerel te zijn. De NPO is en blijft een gedrocht echter een uitzending die de mensen zonder vertaling of enige tussenkomst van media laat spreken is een goudeerlijke uitzending.

      Als daar opgeroepen wordt om ongelovigen te vermoorden omdat ze het leven niet waard zijn wie ben jij dan omdat te ontkennen ? Wie ben jij pietje om de uitzending in twijfel te trekken terwijl de islamieten daar zelf aan het woord zijn ? Wie ben jij pietje om de boel te bagatelliseren en te verkleinen tot iets l*lligs ? Waar haal jij de grenzeloze arrogantie vandaan pietje ?

      Je bent psychisch niet in orde das volledig duidelijk

     8. Beukman

      @Piet
      Prachtig boek, hilarisch ook, en geeft te denken!

     9. Deathspank

      @Piet51: Ik heb een afgrijselijke afkeer van Europa, je reinste facisme. Je hebt mensen die dat lekker vinden, maar ik niet. Rutte weet niet wat hoe moet doen om de belastingen nog verder te verhogen. Voor klimaat, milieu en immigratie. Ik denk dat maar weinig beseffen van de schaal een vuiligheid van klimaatbeleid, klimaatbeleid heeft niks te maken met globale temperatuur maar met facistische ideologie. Ons praten en denken wordt aan banden gelegd door middel van identiteitspolitiek, puur monddoodmakerij. Als een man op een man valt is dat een homo, zo simpel is dat. Immigratie moet stoppen, ons hele land gaat naar de gallemiezen. Alle sociale cohesie ontbreekt, culturele grenzen worden niet bewaakt en de polarisatie explodeert. Ik wil hier nog een keer wijzen op identiteitspolitiek, wat een gif is dat. Al die Afrikanen die binnenkomen dat worden geen tandartsen maar vormen generatie lange problemen. Dus ja je boek kan zo de kachel in zo als @meneer cactus terecht opmerkt.

  3. Deathspank

   @Piet51:
   Quote: “Wat een onrrealistische vuiligheid wordt hier weer geuit. Laat iedereen eens naar de cijfers kijken, waar het over gaat. Natuurlijk moeten haatzaairs worden aangepakt, maar we moeten het wel in perspecteif blijven zien, op dese site helaas minder gebruikelijk.”

   De enige vuiligheid heb ik gisteren gehoord bij Nieuwsuur met vanavond deel twee. Ik was werkelijk geschokeerd door de wijze en de welke ranzigheid waarmee kinderen al van jongs af aan worden geindoctrineerd. Dit moet keihard worden aangepakt en uit de bevindingen blijkt duidelijk dit we tot nog toe dingen niet in perspectief hebben gezien. Je zal mij niet horen zeggen dat elke moslim het land uit moet, juist daarom is een keiharde no-nonsense aanpak noodzakelijk. Klaas Dijkhoff, en Gert-Jan Segers waren wat mij betreft totaal ongeloofwaardig.

   Quote: “Maar dan hoop ik, dat men ook een naar sites als DDS kijkt. Want ik ben ervan overtuigd, dat dergelijke benaderingen als bij DDS de eventuele problemen niet uit de wereld helpen. Sterker nog, ze zullen die vergroten. Ook Wilders heeft de afgelopen jaren bepaald niet bijgedragen aan de oplossing van door hem opgemerkte problemen.”

   Mensen worden zeer eenzijdig geinformeerd tegenwoordig, ik heb dan ook alle geloof in mainstream media wel verloren. DDS en andere media helpen me om perspectief te zien. Mijns inziens is het wederom faalende politiek, ze bewaken onze cultuur en grenzen niet. Andere culturen zullen zich altijd moeten beperken tot de grens van de onze, anders wordt het een gigantische rommel – die zijn houdbaarheid verliest – zoals nu. Een simpel voorbeeld hiervan is het niethandhaven van het verbod op gezichtsbedekkende kleding.

   Quote: “Verder heb ik nog een ook in dit verband nuttige leestip: “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman”

   Ben allergisch voor het woord “deugen”, dus laat maar.

   1. Piet51

    @Deathspank
    Ik zal niet inhoudelijk reageren uit respect voor je mening die ik niet deel. Sterker nog, die quotes hadden van mij kunnen zijn. Vooral de promotie van Bregmans boek is me uit het hart gegrepen. Ik heb het gelezen en anderen hier ook. De meeste mensen deugen, ikzelf, maar ook veel andere DDS-deelnemers, PVV-ers, FvD-ers, moslims en anderen.

    1. Peter Oudshoorn

     Piet51, je bent een ideologisch bevlogen idioot die zo dolgraag wil deugen en erbij (de linkse kudde) horen, dat je elk kritisch vermogen overboord hebt gegooid en nu jubelend mee mag dansen op het hosanna-Merkel-refrein ‘nieuw bloed en massa-immigratie als endlösung’.

     Je bent een blinde mol die niet meer naar de buitenwereld durft kijken en vanuit een zaligheidsbubbel de Grote Verlichte uit hangt, zwelgend in eigen gelijk.

     Je behoort kortom tot de Nuttige Idioten en bent daardoor zielig, besef je dat wel?

     1. Mezzadra

      Deze overspannen scheldpartij bevat geen inhoudelijk argument.

      Volgens de regels van het beschaafde inhoudelijke debat ben je dan een verliezer.

     2. meneer cactus

      mooi gesproken Peter , ik denk dat ie het niet begrijpen wil

     3. Beukman

      Nou-nou.
      Gelukkig is @Peter zelf een voortreffelijk mens. Dat brengt het weer een beetje in evenwicht.

     4. meneer cactus

      Peter staat inderdaad lichtjaren boven linkse onderbuikers als jij bekman

     5. Beukman

      Overigens heb ik de indruk dat @Peter de laatste tijd een lichte terugval heeft. Dit stelde hij een tijdje terug nog in het vooruitzicht:

      En wat dat prachtige schelden van mij betreft: ik probeer me steeds weer te verbeteren. Een mens moet altijd groeien.

      Probeer jezelf te verbeteren, @Peter, want zelfs je gescheld wordt sleets.

     6. meneer cactus

      dat bedoel ik met onmiskende jij bakken , zie hoe meester bekman ze inschiet een waar links populistisch mispunt

     7. Siemien

      @MC Beukhol, mezzadra, watcher, Lao, en nog meer van die mongolen, als ze niet kunnen winnen gaan ze ad hominem

     8. Dik

      Ach de aandoenlijke en zijn achterwacht laten slechts digitale boertjes, niets om je over op te winden.

     9. Peter Oudshoorn

      Beukman, je bent te dom om enige ironie te begrijpen. Waar ik zei “En wat dat prachtige schelden van mij betreft: ik probeer me steeds weer te verbeteren. Een mens moet altijd groeien” bedoelde ik natuurlijk dat ik mezelf probeer te overtreffen met nog beter scheldwerk.

      Maar door het totale gebrek aan humor (typisch linkse eigenschap) aan jouw kant leg je het onbeholpen dom en diametraal uit.

      Wat jou ‘morele kapittelen’ betreft t.a.v. mijn reageren, heb ik maar een advies: zak in de stront.

     10. Mezzadra

      Ach, beste Peter, ik begrijp nu dat het humoristisch was bedoeld.

      Dat is een hele opluchting.

     11. Beukman

      Snap je me werkelijk niet óf doe je net of je me niet begrijpt, @Altshorn? Je niveau van schelden gaat geleidelijk achteruit de laatste tijd, de creativiteit verdwijnt eruit, je herhaalt jezelf, je rangeert jezelf uit. Pijnlijk om te zien.

      Neem dat “zak in de stront”. Daar kan je toch niet wéér mee aankomen? Het wordt me droevig te moede, @Peter. Is het de leeftijd? Ben je gewoon uitgekakt?

      Nee vriend, van verbetering in jouw schelden is allang geen sprake meer; de groei is eerst gestopt en daarna is er zelfs gevaarlijke krimp opgetreden. Gevaarlijk, omdat de weg terug omhoog altijd bijzonder lastig blijkt.

      Gelukkig ben ik er nog. Ik durf het recht in je smoel te zeggen. Werk aan jezelf Peter, ik doe voor jou de kwaliteitsbewaking, maar de gewenste vorm zal je toch echt zelf moeten terugvinden. Ik wens je veel succes.

     12. merlot

      De tarrel schreef: “Volgens de regels van het beschaafde inhoudelijke debat ben je dan een verliezer.”

      Dan moet de conclusie zijn dat de tarrel volgens zijn eigen “regels” een verliezer is.

      De tarrel weet ook helemaal niet wat beschaving is. Hij veinst beschaving, dat is wat anders. Een pakketje schroot met een dun laagje chroom.

     13. Peter Oudshoorn

      Beukman, in je overspannenheid ben je aan het liegen en fantaseren geslagen.

      Ik heb ‘zak in de stront’ nog nooit eerder tegen iemand gebruikt. Jij hebt de eer van de primeur. Gefeliciteerd!

      Ga maar snel booleaans zoeken, je komt het niet tegen.

     14. Beukman

      Het is me te veel werk om naar bewijzen te gaan zoeken @Peter, mijn secretaresse ligt ook al op één oor, dus deze is voor jou.
      Blijft het feit dat “zak in de stront” een bijzonder magere verwensing is voor iemand die niet alleen beweert prachtig te schelden, maar dit ook pretendeert te willen verbeteren.
      Ik zou zeggen, slaap er een nachtje over, en kom morgen met iets beters. Wees niet te snel tevreden met jezelf.

     15. Mezzadra

      Meer dan beschaving veinzen is ook niet nodig, merlot. Je hoeft je alleen maar aan de fatsoensregels te houden.
      Iemand uitkafferen voor ‘tarrel’, waarvan ik inmiddels geleerd heb dat het een stuk stront betekent, lijkt me niet zo beschaafd. Mogelijk is dat, net zoals het schelden en tieren van Peter, ook humoristisch bedoeld.

     16. merlot

      Ik hecht meer waarde aan innerlijke beschaving dan aan geveinsde beschaving, tarrel.

      Bij Peter ontwaar ik innerlijke beschaving en bij jou totaal niet.

      Van een scheldpartij hier en daar maak ik geen punt.

      Besef je trouwens dat ook jij zeer regelmatig aan het schelden slaat? Je bent beslist niet in de positie om anderen aan te klagen voor zaken waar jij je net zo goed aan schuldig maakt.

     17. Mezzadra

      Ik hecht ook meer waarde aan innerlijk dan uiterlijke beschaving maar op een blog als deze zullen we het met de uiterlijke manifestatie moeten doen.
      Ik zal je nooit uitschelden voor ‘tarrel’, beste merlot. Mijn innerlijke beschaving belet me dat.

      Hoe werkt dat bij jou?

     18. meneer cactus

      twee tarrels bij elkaar met selectieve linkse krokodillen tranen. Verliezen elke discussie op objectieve onderdelen om vervolgens de slachtoffer te kiezen en op de man te gaan spelen met hun subjectieve meningen. Zo doorzichtig voor linkse huilebalken. Wel uitdelen maar niet kunnen incasseren

     19. Deathspank

      @Piet51 en anderen:
      Kom net binnen, leuk geharrewar allemaal maar echt inhoudelijk is het allemaal niet.

      Quote:
      “Ik zal niet inhoudelijk reageren uit respect voor je mening die ik niet deel.”

      Waarom reageer je niet inhoudelijk?

     20. merlot

      “Ik hecht ook meer waarde aan innerlijk dan uiterlijke beschaving maar op een blog als deze zullen we het met de uiterlijke manifestatie moeten doen.”

      Nee. Ik ben heel goed in staat om door de tekst heen te kijken en na verloop van tijd het karakter van de persoon achter de nick in te schatten. Het is mogelijk dat jij dat niet kan. Sterker: dat is zelfs waarschijnlijk.

     21. merlot

      “Ik zal je nooit uitschelden voor ‘tarrel’, beste merlot. Mijn innerlijke beschaving belet me dat.”

      Je hebt mij en anderen ontelbare keren uitgescholden, tarrel. Heb je dat soms verdrongen?

      Naast het schelden, en dat vind ik veel kwalijker, zijn er de vele verhulde pogingen tot vernedering. Je bent een buitengewoon grote hufter en dat rechtvaardigt dat je wordt aangesproken als tarrel. Daar kom je trouwens nog goed mee weg.

  4. toetssteen

   Piet51
   U moet beslist eens een bezoek brengen op de site: their religion of peace.

  5. M de ruyter

   Piet ,dit is de weg van de balkanisering. Onvermijdelijk met 2 tegengestelde culturen. Dit zal alleen maar duidelijker zichtbaar worden. Uiteindelijk wint de dominante cultuur. Uiteindelijk is liberalisme een utopie die nog nooit in de geschiedenis van de mens een lang leven beschoren is.(net als democratie trouwens) het westen heeft door haar unieke geschiedenis de neiging om niet alleen naar haar eigen ingroep te kijken maar ook naar anderen , dit is ontstaan door de eeuwenlang strijd tussen Romeinse/Grieks denken en het christendom.
   Door het wegvallen van de christelijke pijler onder het westen zijn we een schip zonder koers en bestemming, en met blinde leiders kan dit alleen maar fout aflopen..

 14. fusilier

  Nee domme jongen,de islam moderniseert niet, ze haten ons . Omdat dat woestijn volk nog nooit wat gepresteerd heeft. Waarom nemen die rijke kamelen rijders,hun eigen broeders niet op.

  1. van Urk

   Dat een islamitisch land moderniseert wil nog niet zeggen dat de islam mee gaat moderniseren. Vrouwen mogen autorijden en er mag naar speciale muziek geluisterd worden maar de haat tegen andersdenkenden blijft gewoon volgens het boekje bestaan. De Saoedi,s bekostigen nog steeds wereldwijd de bouw van moskeeen, drukken en verspreiden tendentieuze Koranvertalingen en zijn gul met beurzen voor Saoedische universiteiten waar moslimstudenten uit alle windstreken het strenge wahabitische gedachtegoed krijgt ingepeperd. De bewijzen is ook af te lezen van wanhopige westerse islamleraren die moeten toezien hoe jonge studenten hun baarden laten groeien en hun westerse kledij inruilen voor traditionele islamitische kledij. Ze beseffen niet dat ze met open ogen in de propaganda val van de Saoedi,s lopen.

   1. Original NL

    Idd Urk….de oliedollars zuigen veel westerse bedrijven naar dit soort shitholes..(moraal?? n.v.t.)
    De arabieren maken dankbaar gebruik van onze technologie…anders had dubai vol met golfplaten hutjes gestaan voorzien van daken met gedroogde kamelenstront.

 15. Jynx

  Trap dat gajes het land uit!

 16. Mars020

  Krijgen moslims tegenwoordig een lijkwagen van de zaak?..

 17. Siemien

  Dit achterlijk zooitje moet gewoon Nederland uitgeflikkert worden

 18. Rosasolis

  Het uitgebreide artikel in Trouw vandaag over het Salafistisch Islam onderwijs in de moslim scholen in Nederland, geeft een duidelijk en schokkend beeld over de haat van dit fanatieke geloof, over hun haat tegen alles wat Nederlands is. Gelukkig mogen de moskeeen en scholen geen gelden uit het buitenland meer ontvangen. (Hoewel geld kan nog steeds naar individuelen gestuurd worden, die daarna als gulle gever het aan de moskee geeft). Een ook moeten de moslim scholen normale prestaties van zowel docenten als leerlingen aantonen.
  Maar op deze scholen worden op weekeinden koran lessen doorgegeven. Recente video’s hebben veel hatelijke uitspraken tegen onze niet moslim burgers en ook tegen Nederland getoond. Er wordt in Arabisch o.a. verteld: dat Allah is de enige god, en
  dat Christenen, Joden en niet-gelovigen behoren allemaal tot de ongelovigen, en dat in de koran staat dat zij moeten tot de islam bekenden of worden vernielt. (Dit staat inderdaad in de koran). Verder wordt verteld aan de studenten dat zij niets aan Nederland verschuldigd zijn; en dat zij, zo gauw zij volwassen zijn zouden moeten
  naar een moslim land immigreren. VVD en ChristenUnie vinden dat islamitische weekend scholen strikt onder controle moeten gehouden worden door de onderwijsinspectie. Volgens CDA moet het kabinet deze koran scholen geheel
  verbannen.

  1. Kretoloog

   Mevrouw Rosasolis is pas geschokt als haar krantje Trouw zegt dat ze geschokt moet zijn. 15 jaar te laat, mevrouw, in 2004 zei Geert Wilders dit al.

   1. meneer cactus

    Vergeet Pim Fortuyn niet ook al is hij R.I.P dankzij een kogel van links. Hij waarschuwde dagelijks en werd daarom o.a door de hoofdslijmerd van de pvda melkert beledigd tot op het bot. Of de linkse salonsocialist van dam die Pim een minderwaardig mens noemde omdat Pim de gevaren van de islam benoemde.

    Links vond het ooit noodzakelijk om de slogan ” vol is vol “: voor de rechter te brengen omdat Janmaat waarschuwde voor de gevolgen van de islam

    Links is een gevaarlijke industrie en de domme burgers denken dat ie voordeel kan behalen bij links.

    1. Kretoloog

     @Cactus: En vergeet VVD’er Hans Dijkstal, D66’er Thom de Graaff en GroenLinkser Paul Rosenmöller niet. Ook die 3 demoniseerden Pim Fortuijn bij het leven.

     Dijkstal is overleden, maar De Graaff en Rosenmöller zijn nog volop actief in onze maatschappij. De Graaff als vice-voorzitter van de Raad van State en Rosenmöller als senator en fractievoorzitter GL in de Eerste Kamer. Doodeng eigenlijk.

     1. meneer cactus

      yeppo doodeng maar het old boys netwerk zorgt erg goed voor elkaar

 19. ReneR

  Imams die dit verkondigen oppakken en vastzetten, beter nog, uit zetten. Dit is haat zaaien en dat is strafbaar.

  Deze termen geven duidelijk weer waar de Islam voor staat. Haat, dood en verderf.
  Islam, religie van de duivel.. Staat haaks op christendom, waar niets dan liefde uit draagt. God is liefde. Islam komt duidelijk niet van God.

  1. meneer cactus

   je hebt pech ReneR , het OM heeft in de reportage al aangegeven dat geen van de uitspraken strafbaar zijn. Oproep tot moord door 8 jarigen schijnt volgens het OM bij vrijheid op geloof te horen

  2. Siemien

   Islam is een satanische ideologie inderdaad haaks op het christendom..

 20. FJ

  Met verbazing lees ik de reacties van ons linkse deugleger.
  Het is al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw bekend, hoe er gewerkt wordt door de grijze wolven en salafisten.
  De eerste die hierop wees was Pim Fortuyn, die door de demonisering van het partijkartel onder aanvoering van Kok, Melkert en van Dam (PvdA), Dijkstal (VVD), De Graaf (D66) en Rosenmüller (Groen-Links) uiteindelijk door ultra linkse Folkert werd kapot geschoten.
  Al deze zogenaamde leiders hebben als dank uitstekende baantjes gekregen, die door de bank genomen door de belasting betaler gefinancierd wordt, terwijl ze eigenlijk allemaal celstraf verdienden.
  Wilders heeft dit voortgezet en werd door de politiek genegeerd en als het even kon door de ambtenarij voor de rechter gesleept.
  Maar hoe je er ook tegenaan kijkt, zij krijgen nu gelijk en ons deugleger moet zich diep en diep schamen.
  Al deze wegkijkers zouden hun banen ter beschikking moeten stellen en de meerderheid van onze politici met een verkeerde politieke visie zou onmiddellijk vrijwillig op moeten stappen, geen uitkering willen ontvangen, want die hebben ze al jaren gehad voor ten gronde richten van de Nederlandse rechtstaat.
  Vooral De Graaf als hoofd van de Raad van State moet opdonderen, want hij is het opperhoofd van allemaal. Hij verdient het lot van de gebroeders De Wit.

  Fortuyn en Wilders verdienen een standbeeld op het Binnenhof.

  1. Giovi

   @FJ
   Hij verdient het lot van de gebroeders De Wit.

   Oeps 🙁

 21. JJ66

  Alleen kamervragen van VVD en CU ? Dus de rest is het eens met deze islamofascisten, schandalig dat dit kan in NL maar zo langzamerhand kijken we nergens meer van op. Ovrr twintig jaar zullen ze wel weer geschokt en verbijsterd zijn dat dit zo uit de hand is gelopen, als ons mooie NL dan nog bestaat en niet is gekaapt door deze bebaarde middeleeuwse religieuze fascisten.

 22. AS210854

  Wij haten Nederland maar niet hun geld, dat hebben we graag.

 23. Kristalix

  Islam is wet. Heeft geen plaats in onze samenleving.

  Nog in gebedshiizen, nog in scholen.

 24. C.A.Barstow

  Wij haten Nederland,
  klinkt mij ergens bekend in de oren.
  Ongeveer net zoiets speelt er namelijk in politiek Den Haag,
  De ”weg met ons” ideologie viert daar hoogtij!

 25. Giovi

  Ik zag eergisteren op TV dat die salafistische, Stenen Tijdperk haat-imams hun slaven adviseren om naar een Islamitisch land te emigreren. Prima zo. Overmorgen een uitzwaaidag organiseren in Hoek van Holland of op Schiphol. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald met die woestijnratten. De gematigde Moslims zullen een zucht van verlichting slaan als hun gijzelaars verdwenen zijn.

 26. Mars020

  Die foto met die twee islamitische nichterige tuinkabouters is trouwens wel humor…Lijkauto van de zaak op de achtergrond…

 27. jan1

  Het salafisme heeft wel 1 voordeel?
  Het kan goed voor het milieu zijn.
  Niet veel mensen ook de meeste moslims niet, zullen goed genoeg voor het ware geloof van liefde en vrede zijn.
  Misschien moeten klimaatvrienden en salafisten de handen ineen slaan om zo de planeet op te schonen?
  Maar denk niet dat die klimaatvrienden lang kunnen genieten.
  Maar ieder nadeel heeft een voordeel:)
  Ook dit is goed voor het milieu.

 28. musicmaniac

  Maar even afwachten wat hier de gevolgen van zijn. Hier moet dus echt actie ondernomen worden door de regering. Doen zij dat niet, dan zou deze regering voor het gerecht gesleept moeten worden wegens landverraad. En meteen de koppen kaal scheren en op een ossenkar door de stad laten gaan. Dat deden ze met landverraders in 1945 namelijk ook. En ik wil ze met alle plezier kaal scheren en door de stad leiden. Met Rutte en consorten voorop.

 29. Decca

  Als ze de plicht hebben terug te keren naar hun eigen land, wil ik ze inderdaad wel een handje helpen. Morgen kunnen ze al vertrekken en de grens over zijn. Is van hier 300 mtr.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.