Lekker voor ze! Grondwet wordt gewijzigd om te zorgen dat Denk NOOIT in de Eerste Kamer kan komen

64627928_159633281752260_4691990962333539210_n
Foto: DENK-voorman Kuzu en zijn aanhang. Bron: Kuzu / Instagram.

Als het aan de regering ligt, wordt de samenstelling van de Eerste Kamer straks op een nogal andere wijze geregeld. En dat pakt voor partijen als DENK desastreus uit: de kiesdrempel wordt twee keer zo hoog, dus de kans dat ze ooit in de senaat zullen plaatsnemen neemt flink af.

De regering heeft een voorstel voltooid om de Eerste Kamer anders te kiezen. Senatoren mogen zitten voor zes in plaats van vier jaar, en slechts de helft van de Kamer wisselt iedere Eerste Kamerverkiezingen, die voorts om de drie jaar plaatsvinden. Dat staat in het wetsvoorstel dat minister Ollongren binnenkort naar de Tweede Kamer stuurt. Voor kleine partijen is dat geen feest, want de kiesdrempel wordt daarmee effectief twee keer zo hoog. Voor onder anderen de SGP zal dat problemen opleveren:

“Kleine partijen hebben straks minder kans op een zetel. Als er elke drie jaar nog maar 37 of 38 zetels in de Eerste Kamer te vergeven zijn, wordt het moeilijker er één binnen te halen. De SGP zou waarschijnlijk geen zetel krijgen.”

Toch maak ik me om de SGP niet zo’n zorgen: door samen te werken met de ChristenUnie, kunnen zij wel blijven voortbestaan. Iets anders geldt echter voor DENK. Zij hadden nu al niet genoeg stemmen in de Provinciale Staten om de Eerste Kamer te redden, en als de kiesdrempel maar liefst twee keer zo hoog wordt kunnen ze het helemaal shaken.

Dat is natuurlijk goed nieuws. DENK is geen democratische partij, en is uit op het veranderen van Nederland in één of andere failed state zoals we die legio aantreffen in het Midden-Oosten. Gelukkig hebben we binnenkort een Grondwet die een stokje voor die autoritaire ambitie kunnen steken. Voor de in Nederland aanwezige Joden, Koerden, Armeniërs en seculiere allochtonen is dat natuurlijk buitengewoon goed nieuws!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

73 reacties

 1.   

  Onzin om zo je zin te krijgen. Bovendien groeit het aantal moslims in Nederland zo snel, dat we over een paar jaar weer een andere truc nodig hebben.
  Waarom niet gewoon verbieden. Geen dubbel paspoorten meer en een duidelijke scheiding tussen kerken en staat.

  1.   

   Het aantal moslims groeit niet snel.

   Deze bewering mist grond.

   1.   

    Flikker op mafkees, je breekt je nek over de moslims in Nederland.

    1.   

     Dan moet je beter uit je doppen kijken man.

     1.   

      Worden er niet minder met uitkijken bekman

     2.   

      Dat hoeft ook niet, vetplant. Gewoon uit je doppen kijken waar je loopt.

     3.   

      Je bedoelt, net als bij lachgaspatronen op straat?.

   2.   

    Het zijn er sowieso al teveel. Minder, minder, minder islam en moslims.

    1.   

     Minder oelewappers lijkt me zinniger. Dan pak je ook de niet-moslims mee waarvan er te veel zijn.

     1.   

      @Beukman: Dit sentiment is precies wat ik bedoel als ik zeg dat het heel erg slecht gaat aflopen. De politiek kan niet langer weegkijken, de burger belazeren met Europees immigratie beleid en alles wegvegen onder identiteits politiek. Ze doen het zelf, later niet (extreem) rechts iets verwijten!

     2.   

      Beukman pleit voor meer moslims, er zijn te veel niet-moslims volgens die dwaas.

     3.   

      minder minder minder bekman. Veeeeeeeeeeeeel minder islam in Nederland een echte verbetering van de leefomstandigheden in de volkswijken bekman

     4.   

      Ik veel niet of @Beukman meer moslims wil, het doet ook niet ter zake. Mensen voelen zich niet meer lekker in het eigen land. Dit komt door immigratie, verlies aan cultuur en identiteits politiek. Hierdoor gaat in heel Europa de coherentie die onder de bevolking nodig is verloren. Mensen pikken dit niet langer. De politiek doet net alsof ze dit niet zien en bedekken het probleem om een katholieke wijze. Hoe langer ze wegkijken hoe groter de knal!

     5.   

      @ Deathspank: Wat mensen als Beukman en z’n vrind Mezza doen is heel kenmerkend voor links: wegkijken, bagatelliseren en downplayen.

      Dit onder het motto: als je het probleem ontkent hoef je het ook niet op te lossen.

      De overheid doet precies hetzelfde.

     6.   

      @merlot: Gaat fout aflopen.

     7.   

      korte heldere zuivere analyse merlot

     8.   

      @Beukman, @merlot, @meneer cactus: Probleem lost zich vanzelf op.

     9.   

      “Het gaat fout aflopen”.

      Dat zit er dik in. We weten alleen niet hoe. Ik zie diverse mogelijke scenario’s.

      1) Revolutie.

      2) Burgeroorlog.

      3) Economische en culturele ineenstorting.

      In ieder geval is voortgaan op de politiek correcte voet dodelijk.

     10.   

      @merlot:
      Wedden we de schuld gaat krijgen! May heeft d’r kont nog niet gekeerd en Boris krijgt de schuld! Nou als je maar weet dat ik het me niet laat aanpraten!

      Een onderdeel van de huidige politiek is dat je dingen niet meer bij zijn (politiek correcte) naam mag noemen, iets waar ik een grote hekel aan heb. Volgens mij is er niemand zo goed in verwoorden wat ik bedoel als George Carlin! We zijn echt heel diep gezakt!

      George Carlin – Euphemisms
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=vuEQixrBKCc

      AANRADERTJE!!!

     11.   

      @merlot: Ik vrees voor optie “3. Economische en culturele ineenstorting”, het fundament voor ons federaal Europa. Maakt je geen zorgen hoor, tegen die tijd heb je niet eens meer de illusie dat je iets te zeggen hebt. @Brandebok vertelde me laatst dat zoiets nooit zou kunnen gebeuren omdat… Maar politiek is smerig, zo doen het heel langzaam, stapje voor stapje, je merkt er bijna niks van, ondertussen gaat het echter wel zo snel dat dit nog realiteit zal worden in jou en mijn leven!!! Een soort Griekenland, die moet ook alles terug betalen!

  2.   

   Wat onzin,bent u de realiteit kwijt!

 2.   

  Een kiesdrempel is een ondemocratische maatregel. Impliciet is er een kiesdrempel doordat men tenminste voldoende stemmen moet binnenhalen voor een zetel. Het is geen goed nieuws dat de zittende macht maatregelen invoert die hen zelf bevoordeelt en anderen benadeelt. Tel daar bij op de partijregie waardoor vooral veel Tweede Kamerleden verworden tot sullig stemvee. Als daar boven op gezet wordt dat het vooral tot doel heeft om Denk tegen te werken dan werkt dat contraproductief. Het is discriminatie en zal het underdog sentiment onder de Denk aanhangers vergroten, zal het conservatisme versterken etc. Dat Denk ideeën heeft zoals de rol van de vrouw, vrijheid van meningsuiting, dat ze zich soms gedragen als erdogan.nl dat zijn allemaal zaken die mij niet smaken, maar die ik vooral ook geen sterke keus vindt voor veel Turken en zeker niet voor Turkse dames. Maar democratie is democratie, het recht op een partij te zijn, het recht om verkozen te woorden zelfs met dwaze ideeën, waar de zittende coalitie ook niet vies van is. Gisteren CO2 maatregelen nemen en vandaag vooral de vliegtuigreizen stimuleren. Het beste zou zijn als we een internet de Tweede of Eerste Kamer zouden krijgen waarbij via internet, onbezoldigd een stem mag worden uitgebracht en daarmee een breed door een breed draagvlak in de maatschappij gestemd wordt. Een kansloze gedachte voor de zittende politieke macht maar hen dan de vraag hoe komt dat het publiek de muziek uit zoekt die het mooi vindt en dat daarmee de beste muziek komt bovendrijven.

  1.   

   Een soort referendum zeg maar ?? bedoel je dat ??? …..

  2.   

   Dit commentaar,is gebaseerd op een on genuanceerde mening,waar 50 %,van de stemmer last van heeft,we moeten naar genuanceerd kiezen,en dan zou op basis kunnen geschieden,van Amerikaans,cq,Engelse partijen,wij hebben er 50 te veel!

  3.   

   Het is discriminatie en zal het underdog sentiment onder de Denk aanhangers vergroten, zal het conservatisme versterken etc. Maar democratie is democratie, het recht op een partij te zijn, het recht om verkozen te woorden zelfs met dwaze ideeën. Hoe tegenstrijdig kan een reactie zijn? Eerst praten over discriminatie en daarna over democratie. Denk en democratie, laat me niet lachen!

 3.   

  Ik heb afgelopen jaar een half hectare aan bouwgronden opgekocht in Hongarije, ik wordt daar steeds blijer mee.

  1.   

   Dat stelt niks voor. Althans voor Hongaarse begrippen.. Voor een kippenhok is dat te weinig, er is niet veel uitloop ruimte i.e. 5000 m2. En Hongarije is een onzekere factor voor een niet ingezetene.

 4.   

  Islam in de Nederlandse politiek is natuurlijk belachelijk. Als je zo nodig Allah er bij wilt halen, ga dan maar lekker jammeren in de moskee.

 5.   

  Ollongren als beschermster van de democratie.???. Het moet niet gekker worden.
  Ben benieuwd wat het addertje onder het gras is…

  1.   

   Ollongren is zelf een serpent, die heeft geen addertjes nodig om het ons lastig te maken.

 6.   

  NB..Kan die foto met dat lelijke moslimtuig worden verwijderd??
  Thanks!!

  1.   

   Normaal gesproken zie je dat moslimtuig met zwarte balkjes in het gezicht.

   1.   

    Eerdaags beginnen ze te zeuren over een eigen programma bij de NPO, terwijl ze dat al allang hebben, ‘Opsporing verzocht’.

  2.   

   Original NL

   +++++++

 7.   

  Hier wordt zonder enige onderbouwing beweerd dat DENK geen democratische partij is.

  Belachelijk.

  1.   

   @Mezzadra

   Nou ze worden democratisch door een horde islamietjes gekozen dat dan weer wel, dat bedoel je toch?

   1.   

    De democratie wordt door Denk misbruikt om diezelfde democratie in de toekomst te kunnen afschaffen.
    Noppen is groot voorstander van de islam en vindt dat de islamisering geen strobreed in de weg gelegd mag worden, waarschijnlijk gevoed door zijn verlangen later een kind te kunnen huwen!

    1.   

     Tegen die tijd is hij ‘Isis verhoede het’ gedood bij een aanslag, want die krokodil bijt namelijk

     1.   

      Ps, vanwege ‘collateral damage’.

    2.   

     Wat Noppen vindt weet ik niet maar ik moet niets van de islam hebben.
     Van geen enkele godsdienst overigens.

     1.   

      Goed te horen dat je de islam dus haat en atheïst bent, verrassend.

     2.   

      “Wat Noppen vindt weet ik niet”

      Iedereen weet dat tarrel Mezzadra onder de nick Noppen schreef.

      In dit licht is bovenstaande uitspraak op z’n minst merkwaardig te noemen.

     3.   

      Iedereen weet ook dat de aandoenlijk alles in het werk stelt om de wanstaltige islam uit de wind te houden, over wind gesproken, hij heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

     4.   

      De aandoenlijk is geen moslim en moet er ook niets van hebben…
      Maar ondertussen tracht hij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora die wanstaltige islam uit de wind te houden en gelijkertijd het christendom besmeurend en zijn antisemitisme te uiten door o.a. te stellen dat Hamas geen terreurorganisatie zou zijn. Dit deed hij onder de nick ‘cypres’ en ‘Boudewijn Abma’.

     5.   

      Houd dan je debiele harses en laat de grote mensen overleggen.
      Met je eeuwige gestook…

  2.   

   Denk is geen democratische partij. Het zijn extremisten en willen Nederland kapot maken. Jij als gelukszoeker geilt natuurlijk op die achterlijke partij, omdat jij een hekel aan Nederland hebt. Denk betekent, Deze Eikels Neuken Kamelen. Het is dus een woestijnpartij, en hoort niet in de westerse politiek thuis.

  3.   

   de islam is niet democratisch dus de extreem conservatieve inbreng van denk kan nimmer democratisch zijn. Verbieden deze criminele organisatie die als oogmerk heeft verwerping van de westerse democratie

  4.   

   Wanneer krijgt deze vol idioot nu eindelijk eens een permanente ban??

   Het is toch toch duidelijk dat het hier steeds om dezelfde persoon gaat die al meerdere keren verwijdert is?

   Wat zoek je op een forum waar je door driekwart van de reaguurders wordt uitgekotst?
   Dan ben je echt niet goed in de bovenkamer.

   1.   

    Dat klopt, dan ben je ook niet goed in je bovenkamer

   2.   

    heeft ie wel een bovenkamer ? :) :)

 8.   

  In dit keiverotte Nederland is dit gewoon een voortzetting van het monddood maken van iedere vorm van tegenspraak.

  Het Ruttekartel gaat gewoon door met het droppen van anders denkende bij het grof vuil.

  Niets houd het Linkse Demoniserende Rutte kartel meer tegen.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

 9.   

  ik ben tegen de partij denk en alles wat zij voorstaat. waar ik ‘partij denk’ schrijf kan ik net zo goed cda, pvda, d66, gl, sp, cu, vvd en pvdd schrijven. wat is het principiële verschil tussen de hierboven genoemde partijen? op dit forum praat men over het ‘ondemocratische denk’! alle overige genoemde partijen zijn net zo ‘democratisch’ of beter gezegd ‘ondemocratisch’ als de partij denk. denk is zo ‘eerlijk’ om haar islamitische veroveringsdrang niet te versluieren. alle andere genoemde partijen verklaren dat zij tegen verdere islamisering zijn. het resultaat: een doorgeslagen vertroeteling voor alles wat islamitisch is en indien er een wet verbod gezichtsbedekking is, wordt daar de hand mee gelicht en ziet men de noodzaak tot handhaving niet. vertel mij gewaardeerde mede reaguurders en misschien de heer Engelbart, wat is er verkeerd aan mijn redenatie? ik ben benieuwd.

  1.   

   “”Denk is geen democratisch partij”. Ik vraag me af hoe democratisch andere partijen dan zijn die pleiten voor hogere kiesdrempels. Om stelselmatig het politieke kartel onder de mastodont partijen in stand te blijven houden? Nogmaals: Onze politieke stelsel is helemaal niet democratisch maar aristocratisch.

  2.   

   Ik ben ook tegen die partij, Seneca, maar zou die toch echt niet graag willen verbieden.
   Jij wel?

   1.   

    @mezzadra
    zolang er voldoende stemmen worden vergaard, dient de partij in de 2e K
    vertegenwoordigd te zijn.

   2.   

    Denk bestaat alleen maar uit geestelijk gestoorden, die eigenlijk opgesloten horen te zitten. Door alle bezuinigingen in de GGZ lopen ze vrij rond en zijn ze al geïnfiltreerd in de tweede kamer. In de grote steden wonen zeer veel mafkezen, die stemmen op dit achterlijke tuig.

 10.   

  Ik wil een kopvod drempel

  1.   

   Dan wordt het wel een zooitje op straat ;)

 11.   

  Denk is islamitisch en niet Nederlands laat staan democratisch

 12.   

  Het is duidelijk dat er aan de wirwar van groei van politieke partijen paal en perken gesteld moet worden.

  Laatst weer een nieuwe groep “aankomende partij” de verraders en overlopers van Forum Voor Demoncratie.

  De versplintering zorgt voor een steeds moeilijker te vormen kabinet. Dus ik ben wel voor deze maatregel.

  1.   

   Wel grappig @Lex, Forum voor Demoncratie. @Dik heeft het nog niet opgemerkt

 13.   

  Deze personen zijn alleen maar bezig,om de democratie de nek om te draaien,boerka,s en andere extreme moslim ideeën,daar hebben we nu genoeg van,een kiesdrempel,van minimaal ,12/15 procent,dan zit er niet 1 meer in de 2e kamer,en ja er zijn nog een paar nutteloze partijen,dus daar geldt het zelfde voor!Snel aan beginnen,is het in 2100 nog NEDERLAND!!!!!!!!!

 14.   

  Beter de eerste kamer compleet afschaffen.
  Daar zitten alleen maar mensen met dubbele agenda ‘s, die de ophouden.

 15.   

  Wordt niets en heeft totaal geen zin.
  Dat islamitisch schorem blijft ons land binnen komen en wel op zo’n manier dat wij autochtonen straks niets meer in eigen land te zeggen hebben, overigens met dank aan hen in politiek Den Haag die dit idiote plan bedacht hebben.
  Bovendien zullen die smerig linkse landverraders, islam liefhebbers en knuffelaars het hier absoluut niet mee eens zijn.

 16.   

  Als Ollongren dit voorstelt, zit er een addertje onder het gras. Waarschijnlijk wil ze de pvv weg hebben of de kleine Chr. partijen.
  Grote samengestelde partijen, betekent sneller een richting op gaan.
  Ik vermoed: links.

 17.   

  Denk is mooi meegenomen.
  Maar denk eerder dat de pijlen op het geweten van nl gericht is .
  CU is een gewetenloos machtspartij geworden die doet wat d66 en VVD willen.
  SGP is een last.

 18.   

  Islam verbieden. Opgelost.

 19.   

  Dat zijn geen Nederlanders. Een raad voor ze: Zorg dat je uitreispapieren op orde zijn. Je kunt binnen nu en ……….nooit weten of je ze nodig hebt. Stemming daalt, de spanning stijgt.

 20.   

  denk wordt dacht als u op de PVV stemt. Ze gaan er gelijk uit.Leve de PVV!

 21.   

  Geen Islam , niet in de eerste en ook niet in de tweede kamer. Barbaarderij doen ze maar in hun zandbak of rifgebergte.

  Niet hier.

 22.   

  Zoiets bedenk alleen maar het partij kartel.
  Ze zijn zo bang als de dood dat ze hun macht verliezen. I.p.v. dat ze daadkrachtig optreden in Nederland halen ze allerlei fratsen uit om maar aan de macht te blijven.
  Deze regering dient zo snel mogelijk op terotten. Oftewel Oprutten.

 23.   

  Ik hoop dat dat niet alleen voor Denk is, maar zeker ook voor de partij van de S.S. Bij1 die ook Nederland zwaar tegenwerkt.
  Dit is zo’n zelfde zwartkijker partij.

 24.   

  Ik ben ook een moslimknuffelaar, ik wil ze graag doodknuffelen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!