Lekker voor ze! Grondwet wordt gewijzigd om te zorgen dat Denk NOOIT in de Eerste Kamer kan komen

Als het aan de regering ligt, wordt de samenstelling van de Eerste Kamer straks op een nogal andere wijze geregeld. En dat pakt voor partijen als DENK desastreus uit: de kiesdrempel wordt twee keer zo hoog, dus de kans dat ze ooit in de senaat zullen plaatsnemen neemt flink af.

De regering heeft een voorstel voltooid om de Eerste Kamer anders te kiezen. Senatoren mogen zitten voor zes in plaats van vier jaar, en slechts de helft van de Kamer wisselt iedere Eerste Kamerverkiezingen, die voorts om de drie jaar plaatsvinden. Dat staat in het wetsvoorstel dat minister Ollongren binnenkort naar de Tweede Kamer stuurt. Voor kleine partijen is dat geen feest, want de kiesdrempel wordt daarmee effectief twee keer zo hoog. Voor onder anderen de SGP zal dat problemen opleveren:

“Kleine partijen hebben straks minder kans op een zetel. Als er elke drie jaar nog maar 37 of 38 zetels in de Eerste Kamer te vergeven zijn, wordt het moeilijker er één binnen te halen. De SGP zou waarschijnlijk geen zetel krijgen.”

Toch maak ik me om de SGP niet zo’n zorgen: door samen te werken met de ChristenUnie, kunnen zij wel blijven voortbestaan. Iets anders geldt echter voor DENK. Zij hadden nu al niet genoeg stemmen in de Provinciale Staten om de Eerste Kamer te redden, en als de kiesdrempel maar liefst twee keer zo hoog wordt kunnen ze het helemaal shaken.

Dat is natuurlijk goed nieuws. DENK is geen democratische partij, en is uit op het veranderen van Nederland in één of andere failed state zoals we die legio aantreffen in het Midden-Oosten. Gelukkig hebben we binnenkort een Grondwet die een stokje voor die autoritaire ambitie kunnen steken. Voor de in Nederland aanwezige Joden, Koerden, Armeniërs en seculiere allochtonen is dat natuurlijk buitengewoon goed nieuws!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. HEM

  Onzin om zo je zin te krijgen. Bovendien groeit het aantal moslims in Nederland zo snel, dat we over een paar jaar weer een andere truc nodig hebben.
  Waarom niet gewoon verbieden. Geen dubbel paspoorten meer en een duidelijke scheiding tussen kerken en staat.

  1. Mezzadra

   Het aantal moslims groeit niet snel.

   Deze bewering mist grond.

   1. Mars020

    Flikker op mafkees, je breekt je nek over de moslims in Nederland.

    1. Beukman

     Dan moet je beter uit je doppen kijken man.

     1. meneer cactus

      Worden er niet minder met uitkijken bekman

     2. Beukman

      Dat hoeft ook niet, vetplant. Gewoon uit je doppen kijken waar je loopt.

     3. Mars020

      Je bedoelt, net als bij lachgaspatronen op straat?.

   2. Peter Oudshoorn

    Het zijn er sowieso al teveel. Minder, minder, minder islam en moslims.

    1. Beukman

     Minder oelewappers lijkt me zinniger. Dan pak je ook de niet-moslims mee waarvan er te veel zijn.

     1. Deathspank

      @Beukman: Dit sentiment is precies wat ik bedoel als ik zeg dat het heel erg slecht gaat aflopen. De politiek kan niet langer weegkijken, de burger belazeren met Europees immigratie beleid en alles wegvegen onder identiteits politiek. Ze doen het zelf, later niet (extreem) rechts iets verwijten!

     2. Bender

      Beukman pleit voor meer moslims, er zijn te veel niet-moslims volgens die dwaas.

     3. meneer cactus

      minder minder minder bekman. Veeeeeeeeeeeeel minder islam in Nederland een echte verbetering van de leefomstandigheden in de volkswijken bekman

     4. Deathspank

      Ik veel niet of @Beukman meer moslims wil, het doet ook niet ter zake. Mensen voelen zich niet meer lekker in het eigen land. Dit komt door immigratie, verlies aan cultuur en identiteits politiek. Hierdoor gaat in heel Europa de coherentie die onder de bevolking nodig is verloren. Mensen pikken dit niet langer. De politiek doet net alsof ze dit niet zien en bedekken het probleem om een katholieke wijze. Hoe langer ze wegkijken hoe groter de knal!

     5. merlot

      @ Deathspank: Wat mensen als Beukman en z’n vrind Mezza doen is heel kenmerkend voor links: wegkijken, bagatelliseren en downplayen.

      Dit onder het motto: als je het probleem ontkent hoef je het ook niet op te lossen.

      De overheid doet precies hetzelfde.

     6. Deathspank

      @merlot: Gaat fout aflopen.

     7. meneer cactus

      korte heldere zuivere analyse merlot

     8. Deathspank

      @Beukman, @merlot, @meneer cactus: Probleem lost zich vanzelf op.

     9. merlot

      “Het gaat fout aflopen”.

      Dat zit er dik in. We weten alleen niet hoe. Ik zie diverse mogelijke scenario’s.

      1) Revolutie.

      2) Burgeroorlog.

      3) Economische en culturele ineenstorting.

      In ieder geval is voortgaan op de politiek correcte voet dodelijk.

     10. Deathspank

      @merlot:
      Wedden we de schuld gaat krijgen! May heeft d’r kont nog niet gekeerd en Boris krijgt de schuld! Nou als je maar weet dat ik het me niet laat aanpraten!

      Een onderdeel van de huidige politiek is dat je dingen niet meer bij zijn (politiek correcte) naam mag noemen, iets waar ik een grote hekel aan heb. Volgens mij is er niemand zo goed in verwoorden wat ik bedoel als George Carlin! We zijn echt heel diep gezakt!

      George Carlin – Euphemisms
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=vuEQixrBKCc

      AANRADERTJE!!!

     11. Deathspank

      @merlot: Ik vrees voor optie “3. Economische en culturele ineenstorting”, het fundament voor ons federaal Europa. Maakt je geen zorgen hoor, tegen die tijd heb je niet eens meer de illusie dat je iets te zeggen hebt. @Brandebok vertelde me laatst dat zoiets nooit zou kunnen gebeuren omdat… Maar politiek is smerig, zo doen het heel langzaam, stapje voor stapje, je merkt er bijna niks van, ondertussen gaat het echter wel zo snel dat dit nog realiteit zal worden in jou en mijn leven!!! Een soort Griekenland, die moet ook alles terug betalen!

   3. DidiMadloba

    Wat snel groeit is het aantal Hollandse schijtluizen dat in zijn broek doet voor die dood en doodenge moslims.

    Nederland werd rijk door avontuurlijke lieden die over de hele wereld handel dreven. Maar door decennia links bestuur is de Nederlander zo gepamperd dat ze zich al doodschrikken van een hoofddoek.

    Een heel bang volkje, dat zijn wij Nederlanders.

  2. Jan Gooyers

   Wat onzin,bent u de realiteit kwijt!

  3. DidiMadloba

   Bij enquêtes blijkt men het aantal moslims in Nederland wel op 20% te schatten. In werkelijkheid zijn het er maar 6%, een cijfer dat redelijk stabiel is over de afgelopen jaren. En onder die 6% zitten ook een hoop Hollands verwaterde moslims.

   De islamhatende populisten kan ik feliciteren dat ze er in geslaagd zijn geheel feitenvrij de Nederlanders een “rampzalige” islamisering aan te smeren.

 2. Piet Klein

  Een kiesdrempel is een ondemocratische maatregel. Impliciet is er een kiesdrempel doordat men tenminste voldoende stemmen moet binnenhalen voor een zetel. Het is geen goed nieuws dat de zittende macht maatregelen invoert die hen zelf bevoordeelt en anderen benadeelt. Tel daar bij op de partijregie waardoor vooral veel Tweede Kamerleden verworden tot sullig stemvee. Als daar boven op gezet wordt dat het vooral tot doel heeft om Denk tegen te werken dan werkt dat contraproductief. Het is discriminatie en zal het underdog sentiment onder de Denk aanhangers vergroten, zal het conservatisme versterken etc. Dat Denk ideeën heeft zoals de rol van de vrouw, vrijheid van meningsuiting, dat ze zich soms gedragen als erdogan.nl dat zijn allemaal zaken die mij niet smaken, maar die ik vooral ook geen sterke keus vindt voor veel Turken en zeker niet voor Turkse dames. Maar democratie is democratie, het recht op een partij te zijn, het recht om verkozen te woorden zelfs met dwaze ideeën, waar de zittende coalitie ook niet vies van is. Gisteren CO2 maatregelen nemen en vandaag vooral de vliegtuigreizen stimuleren. Het beste zou zijn als we een internet de Tweede of Eerste Kamer zouden krijgen waarbij via internet, onbezoldigd een stem mag worden uitgebracht en daarmee een breed door een breed draagvlak in de maatschappij gestemd wordt. Een kansloze gedachte voor de zittende politieke macht maar hen dan de vraag hoe komt dat het publiek de muziek uit zoekt die het mooi vindt en dat daarmee de beste muziek komt bovendrijven.

  1. Mycase

   Een soort referendum zeg maar ?? bedoel je dat ??? …..

  2. Jan Gooyers

   Dit commentaar,is gebaseerd op een on genuanceerde mening,waar 50 %,van de stemmer last van heeft,we moeten naar genuanceerd kiezen,en dan zou op basis kunnen geschieden,van Amerikaans,cq,Engelse partijen,wij hebben er 50 te veel!

  3. musicmaniac

   Het is discriminatie en zal het underdog sentiment onder de Denk aanhangers vergroten, zal het conservatisme versterken etc. Maar democratie is democratie, het recht op een partij te zijn, het recht om verkozen te woorden zelfs met dwaze ideeën. Hoe tegenstrijdig kan een reactie zijn? Eerst praten over discriminatie en daarna over democratie. Denk en democratie, laat me niet lachen!

  4. DidiMadloba

   In Duitsland hebben ze een kiesdrempel van 5%. Die is daar na de Oorlog ingevoerd omdat de opkomst van de éénpartijstaat van de nazi’s mede een gevolg was van de chaos in de jaren ’20 in Duitsland, toen het daar wemelde van de kleine partijtjes.

   Die kiesdrempel heeft er o.a. toe geleid dat de liberalen (FDP) een tijdlang niet in het het Duitse parlement zaten. Zo’n bestraffing kan heel heilzaam zijn voor een politieke partij.

   Nee, ik ben toch niet zo bang dat Nederland de fouten van nazi-Duitsland gaat herhalen. Al zijn dictators in het begin vaak heel populair, want ze stellen orde op zaken zonder politiek geneuzel. Maar tegen de tijd dat ze beginnen tegen te vallen zitten ze zo vast in het zadel dat ze daar alleen met een bloedige oorlog nog uit te krijgen zijn.

   Als Trump wordt herkozen zal hij – naar het voorbeeld van zijn vriend Poetin – de Amerikaanse grondwet veranderen, zodat hij niet na twee termijnen het veld moet ruimen.

   Wilders heeft natuurlijk altijd nog de ambitie de eerste dictator van Nederland te worden. En hij is alleen voor democratie als dat in zijn belang is: kijk hoe hij zijn beweging heeft georganiseerd: geen (partij-)democratie, daar krijg je maar gedonder van! Alleen vrees ik dat Wilders het momentum kwijt is om een doorbraak te forceren.

   En Baudet? Die gaat gegarandeerd al die andere populisten achterna, die onder gingen in ijdelheid. Bovendien vermoed ik dat hij binnen afzienbare tijd vertrekt. Ik vrees dat hij zijn geestelijke vader Paul Cliteur wil opvolgen, die volgend jaar 65 wordt. Dan kunnen we de fameuze Leidse universiteit ook niet meer serieus nemen, de universiteit die door Willem de Zwijger zelf werd opgericht, en waar fameuze hoogleraren werkten, zoals Einstein en Lorentz.
   Morgen is het Leidens Ontzet: die viering van de bevrijding van de Spanjaarden in 1574. Leiden is toe aan een nieuw ontzet: bevrijding van nep-professoren als voornoemde Cliteur, Afshin Ellian en Andreas Kinneging.
   Al waardeer ik het dat laatstgenoemde een opdringerige journalist letterlijk zijn huis uit gooide – want de arme verslaggever wist niet dat deze professor een carrière als gewichtheffer achter de rug had!

 3. Zwaffel

  Ik heb afgelopen jaar een half hectare aan bouwgronden opgekocht in Hongarije, ik wordt daar steeds blijer mee.

  1. Trude Herr

   Dat stelt niks voor. Althans voor Hongaarse begrippen.. Voor een kippenhok is dat te weinig, er is niet veel uitloop ruimte i.e. 5000 m2. En Hongarije is een onzekere factor voor een niet ingezetene.

 4. Mars020

  Islam in de Nederlandse politiek is natuurlijk belachelijk. Als je zo nodig Allah er bij wilt halen, ga dan maar lekker jammeren in de moskee.

 5. Original NL

  Ollongren als beschermster van de democratie.???. Het moet niet gekker worden.
  Ben benieuwd wat het addertje onder het gras is…

  1. Confucius

   Ollongren is zelf een serpent, die heeft geen addertjes nodig om het ons lastig te maken.

 6. Original NL

  NB..Kan die foto met dat lelijke moslimtuig worden verwijderd??
  Thanks!!

  1. Confucius

   Normaal gesproken zie je dat moslimtuig met zwarte balkjes in het gezicht.

   1. Vit

    Eerdaags beginnen ze te zeuren over een eigen programma bij de NPO, terwijl ze dat al allang hebben, ‘Opsporing verzocht’.

  2. Ben-NIET-Groen-L

   Original NL

   +++++++

 7. Mezzadra

  Hier wordt zonder enige onderbouwing beweerd dat DENK geen democratische partij is.

  Belachelijk.

  1. Vit

   @Mezzadra

   Nou ze worden democratisch door een horde islamietjes gekozen dat dan weer wel, dat bedoel je toch?

   1. Original NL

    De democratie wordt door Denk misbruikt om diezelfde democratie in de toekomst te kunnen afschaffen.
    Noppen is groot voorstander van de islam en vindt dat de islamisering geen strobreed in de weg gelegd mag worden, waarschijnlijk gevoed door zijn verlangen later een kind te kunnen huwen!

    1. Vit

     Tegen die tijd is hij ‘Isis verhoede het’ gedood bij een aanslag, want die krokodil bijt namelijk

     1. Vit

      Ps, vanwege ‘collateral damage’.

    2. Mezzadra

     Wat Noppen vindt weet ik niet maar ik moet niets van de islam hebben.
     Van geen enkele godsdienst overigens.

     1. Bender

      Goed te horen dat je de islam dus haat en atheïst bent, verrassend.

     2. merlot

      “Wat Noppen vindt weet ik niet”

      Iedereen weet dat tarrel Mezzadra onder de nick Noppen schreef.

      In dit licht is bovenstaande uitspraak op z’n minst merkwaardig te noemen.

     3. Dik

      Iedereen weet ook dat de aandoenlijk alles in het werk stelt om de wanstaltige islam uit de wind te houden, over wind gesproken, hij heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

     4. Dik

      De aandoenlijk is geen moslim en moet er ook niets van hebben…
      Maar ondertussen tracht hij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora die wanstaltige islam uit de wind te houden en gelijkertijd het christendom besmeurend en zijn antisemitisme te uiten door o.a. te stellen dat Hamas geen terreurorganisatie zou zijn. Dit deed hij onder de nick ‘cypres’ en ‘Boudewijn Abma’.

     5. Bosche draak

      Houd dan je debiele harses en laat de grote mensen overleggen.
      Met je eeuwige gestook…

  2. Mars020

   Denk is geen democratische partij. Het zijn extremisten en willen Nederland kapot maken. Jij als gelukszoeker geilt natuurlijk op die achterlijke partij, omdat jij een hekel aan Nederland hebt. Denk betekent, Deze Eikels Neuken Kamelen. Het is dus een woestijnpartij, en hoort niet in de westerse politiek thuis.

  3. meneer cactus

   de islam is niet democratisch dus de extreem conservatieve inbreng van denk kan nimmer democratisch zijn. Verbieden deze criminele organisatie die als oogmerk heeft verwerping van de westerse democratie

  4. Scheve Tinus

   Wanneer krijgt deze vol idioot nu eindelijk eens een permanente ban??

   Het is toch toch duidelijk dat het hier steeds om dezelfde persoon gaat die al meerdere keren verwijdert is?

   Wat zoek je op een forum waar je door driekwart van de reaguurders wordt uitgekotst?
   Dan ben je echt niet goed in de bovenkamer.

   1. Siemien

    Dat klopt, dan ben je ook niet goed in je bovenkamer

   2. meneer cactus

    heeft ie wel een bovenkamer ? 🙂 🙂

 8. Jumping

  In dit keiverotte Nederland is dit gewoon een voortzetting van het monddood maken van iedere vorm van tegenspraak.

  Het Ruttekartel gaat gewoon door met het droppen van anders denkende bij het grof vuil.

  Niets houd het Linkse Demoniserende Rutte kartel meer tegen.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

 9. Seneca

  ik ben tegen de partij denk en alles wat zij voorstaat. waar ik ‘partij denk’ schrijf kan ik net zo goed cda, pvda, d66, gl, sp, cu, vvd en pvdd schrijven. wat is het principiële verschil tussen de hierboven genoemde partijen? op dit forum praat men over het ‘ondemocratische denk’! alle overige genoemde partijen zijn net zo ‘democratisch’ of beter gezegd ‘ondemocratisch’ als de partij denk. denk is zo ‘eerlijk’ om haar islamitische veroveringsdrang niet te versluieren. alle andere genoemde partijen verklaren dat zij tegen verdere islamisering zijn. het resultaat: een doorgeslagen vertroeteling voor alles wat islamitisch is en indien er een wet verbod gezichtsbedekking is, wordt daar de hand mee gelicht en ziet men de noodzaak tot handhaving niet. vertel mij gewaardeerde mede reaguurders en misschien de heer Engelbart, wat is er verkeerd aan mijn redenatie? ik ben benieuwd.

  1. van Urk

   “”Denk is geen democratisch partij”. Ik vraag me af hoe democratisch andere partijen dan zijn die pleiten voor hogere kiesdrempels. Om stelselmatig het politieke kartel onder de mastodont partijen in stand te blijven houden? Nogmaals: Onze politieke stelsel is helemaal niet democratisch maar aristocratisch.

  2. Mezzadra

   Ik ben ook tegen die partij, Seneca, maar zou die toch echt niet graag willen verbieden.
   Jij wel?

   1. Seneca

    @mezzadra
    zolang er voldoende stemmen worden vergaard, dient de partij in de 2e K
    vertegenwoordigd te zijn.

   2. Mars020

    Denk bestaat alleen maar uit geestelijk gestoorden, die eigenlijk opgesloten horen te zitten. Door alle bezuinigingen in de GGZ lopen ze vrij rond en zijn ze al geïnfiltreerd in de tweede kamer. In de grote steden wonen zeer veel mafkezen, die stemmen op dit achterlijke tuig.

 10. meneer cactus

  Ik wil een kopvod drempel

  1. Sprookjesfiguur

   Dan wordt het wel een zooitje op straat 😉

 11. Siemien

  Denk is islamitisch en niet Nederlands laat staan democratisch

 12. Lex

  Het is duidelijk dat er aan de wirwar van groei van politieke partijen paal en perken gesteld moet worden.

  Laatst weer een nieuwe groep “aankomende partij” de verraders en overlopers van Forum Voor Demoncratie.

  De versplintering zorgt voor een steeds moeilijker te vormen kabinet. Dus ik ben wel voor deze maatregel.

  1. Fortiori

   Wel grappig @Lex, Forum voor Demoncratie. @Dik heeft het nog niet opgemerkt

 13. Jan Gooyers

  Deze personen zijn alleen maar bezig,om de democratie de nek om te draaien,boerka,s en andere extreme moslim ideeën,daar hebben we nu genoeg van,een kiesdrempel,van minimaal ,12/15 procent,dan zit er niet 1 meer in de 2e kamer,en ja er zijn nog een paar nutteloze partijen,dus daar geldt het zelfde voor!Snel aan beginnen,is het in 2100 nog NEDERLAND!!!!!!!!!

 14. Jantje

  Beter de eerste kamer compleet afschaffen.
  Daar zitten alleen maar mensen met dubbele agenda ‘s, die de ophouden.

 15. C.A.Barstow

  Wordt niets en heeft totaal geen zin.
  Dat islamitisch schorem blijft ons land binnen komen en wel op zo’n manier dat wij autochtonen straks niets meer in eigen land te zeggen hebben, overigens met dank aan hen in politiek Den Haag die dit idiote plan bedacht hebben.
  Bovendien zullen die smerig linkse landverraders, islam liefhebbers en knuffelaars het hier absoluut niet mee eens zijn.

 16. Heras

  Als Ollongren dit voorstelt, zit er een addertje onder het gras. Waarschijnlijk wil ze de pvv weg hebben of de kleine Chr. partijen.
  Grote samengestelde partijen, betekent sneller een richting op gaan.
  Ik vermoed: links.

 17. jan1

  Denk is mooi meegenomen.
  Maar denk eerder dat de pijlen op het geweten van nl gericht is .
  CU is een gewetenloos machtspartij geworden die doet wat d66 en VVD willen.
  SGP is een last.

 18. Punt50

  Islam verbieden. Opgelost.

 19. Decca

  Dat zijn geen Nederlanders. Een raad voor ze: Zorg dat je uitreispapieren op orde zijn. Je kunt binnen nu en ……….nooit weten of je ze nodig hebt. Stemming daalt, de spanning stijgt.

 20. rujoleki

  denk wordt dacht als u op de PVV stemt. Ze gaan er gelijk uit.Leve de PVV!

 21. Kristalix

  Geen Islam , niet in de eerste en ook niet in de tweede kamer. Barbaarderij doen ze maar in hun zandbak of rifgebergte.

  Niet hier.

  1. DidiMadloba

   Er zijn ook een heleboel autochtonen moslims in Europa, o.a. in de Balkan en Rusland.

   Het eeuwige misverstand is dat Arabische culturen worden verward met de islam.

   1. Siemien

    Dat jij dat niet begrijpt komt ook omdat je het niet ziet..
    De islam is verweven met het midden-Oosten domoor

 22. Vliegenvanger

  Zoiets bedenk alleen maar het partij kartel.
  Ze zijn zo bang als de dood dat ze hun macht verliezen. I.p.v. dat ze daadkrachtig optreden in Nederland halen ze allerlei fratsen uit om maar aan de macht te blijven.
  Deze regering dient zo snel mogelijk op terotten. Oftewel Oprutten.

 23. Vliegenvanger

  Ik hoop dat dat niet alleen voor Denk is, maar zeker ook voor de partij van de S.S. Bij1 die ook Nederland zwaar tegenwerkt.
  Dit is zo’n zelfde zwartkijker partij.

 24. ManusR

  Ik ben ook een moslimknuffelaar, ik wil ze graag doodknuffelen.

 25. DidiMadloba

  Dat de SGP misschien uit de Eerste Kamer verdwijnt lijkt me goed nieuws, sinds die partij zo duidelijk populistisch “rechtsaf slaat”. Dat zal de animo bij de ChristenUnie om samen te werken ook niet vergroten.

  Dat DENK Nederland wil veranderen in een failed state is natuurlijk onzin. DENK komt op voor de allochtonen in Nederland, bijv. als de politie Marokkanen wil “verstoren”, pure pesterij in opdracht van de overheid, zonder enige wettelijk basis. Ik ken keurige Marokkanen die me vertellen dat ze om de haverklap met de meest onwaarschijnlijke smoezen worden gecontroleerd door de politie – terwijl mij dat als bleke blonde Hollander nooit overkomt.

 26. JFU

  Een goede zaak als dit doorgaat….maar ….. eerst zien en dan geloven.

  1. Rechtsaf

   Je hebt echt een probleem als de islam nog dieper in onze regering komt te zitten…

 27. Rud56

  Door gehoor te geven aan ‘geluiden’ uit Den Haag én Amsterdam zet dat zwakzinnige gemeentebestuur de deur open voor elke dominante en intolerante minderheid die dit land steeds meer krijgt!

  Straks komen Fatima en Ahmed met hun eis, omdat ze niet worden gehoord, ergo worden gediscrimineerd, dat ze de Kerst willen afschaffen. Past namelijk niet in hun gedachtegoed! Benieuwd wat dat stelletje zwakzinnigen dat zich gemeentebestuur noemt, dan gaat doen! Wellicht overgaan tot afschaffen!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.