Links VARA-icoon Claudia de Breij in de bres voor Wilders: ‘Z’n proces is een schande, onvoorstelbaar gênant!’

De zaak-Wilders begint echt een tenenkrommende afgang te worden. Niet alleen voor het Openbaar Ministerie, maar ook voor de gehele rechtsstaat. En dat je inmiddels allang niet meer guurrechts hoeft te zijn om dat te vinden, bewijst Claudia de Breij. De Breij vond eerder nog dat een zekere rechtse politicus “in de hel moest branden,” maar ook zij vindt dat het Nederlandse justitiële systeem ernstig gefaald heeft inzake de vervolging van Geert Wilders.

Eén van de meest bekende linkse cabaretiers van Nederland is ongetwijfeld Claudia de Breij. Liedjes maken over migranten die onderdak verdienen in Nederland, twitterfitties met Kees van der Staaij… maar nu laat De Breij zich eens van een verdacht rechtse kant zien.  Ze is het namelijk eens met PVV-voorman Geert Wilders dat zijn vervolging vanwege ‘minder, minder’ een schande voor de vaderlandse rechtsprekerij begint te worden.

Dat zegt De Breij op Twitter, waar ze reageert op journalisten van RTL Nieuws, De Telegraaf en FTM:

“Onvoorstelbaar gênant. Moet eerlijk zeggen dat ik al dagen met stomheid geslagen ben -wilde het bijna niet geloven. Maar wat een schande. Parlementaire enquête waard toch? Minstens.”

In een andere tweet pakt de cabaretier ook Kamerleden aan die zich in stilzwijgen hullen:

“Absoluut. En als je de trias politica zo hoog in het vaandel hebt is dit het moment om wél je mond open te doen.”

Zo zie je maar weer: al is de anti-Wildersleugen nog zo snel, uiteindelijk achterhaalt de linkse VARA-komiek hem wel. Of nou ja: in ieder geval Claudia de Breij, dan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. santiago

  Je hoeft niet meer guurrechts te zijn zegt de meest guurstlinkse pot van de hele wereld. Achterbaks wijf, anders kan ik het helaas niet zeggen. Hou dan gewoon je mond dicht.

  1. Watcher

   “Je hoeft niet meer guurrechts te zijn zegt de meest guurstlinkse pot ”

   Oeps, je kan niet goed lezen.
   Moeten we je nog serieus nemen..

   1. santiago

    Als jij mij serieus gaat nemen stop ik met reageren knul.

    1. Mars020

     Wie wil er nou meer Marokkanen?. Alleen linkse debielen en natuurlijk de Marokkanen zelf.

    2. Mars020

     Wie wil er nu genomen worden, door een blinde geitenwollensok?..

 2. meneer cactus

  Ze moet wel. Geen enkel normaal mens kan volharden dat het proces van Geert een proces is geweest op basis van strafbare feiten. Er wordt in de email meermaals aangegeven dat er geen sprake is van strafbare feiten

  Het OM kon dat gisteren bij 1 vandaag ook zo mooi stellen over de oproep tot het doden van ongelovigen. Dat valt net niet onder strafbaar. Dan is minder mninder minder een complete route 66 verwijderd van vervolging.

 3. Trude Herr

  De groep waarom het allemaal gaat zit er niet mee. Opgewekt vertreden ze zich naar ons mooie Nederland. Geef ze eens ongelijk. Ze maken zich het minst druk. Das Leben geht weiter.

  1. Original NL

   Heinz zus produceert weer een nietzeggend lulverhaal..een duitse traditie??

  2. Siemien

   Jij met je islamitische moffensmoel houden

 4. Agios

  Er is geen mooier vermaak dan leedvermaak….

 5. Beukman

  Het is zonder meer een zooitje, maar laten we ook even vaststellen dat Geert dit proces zelf gewild heeft (kijk even door die krokodillentranen heen), en dat hij er munt uitslaat.

  Opvallend verder dat de man zich aan kiezersbedrog heeft schuldig gemaakt. Hij beloofde vijf jaar terug dat hij zou gaan regelen dat er minder Marokkanen zouden zijn in Nederland. Al die jaren heeft hij echter nul amendementen en nul moties van die strekking ingediend.

  1. Mezzadra

   Wilders heeft dit proces inderdaad bewust geprovoceerd en het lukt het ook goed deze naargeestige show langdurig op de wagen te houden.

   Het zal de neergang van zijn populistische club echter niet doen stoppen. Als je alleen maar kabaal en gedoe veroorzaakt en politiek niets levert haakt de overgrote meerderheid van de Nederlandse kiezer vroeger of later af.

   1. Mycase

    Waslap 1 en 2 proberen nog wat te redden,heeeee pislapjes hou er maar mee op .
    Het verhaal is rond, al klets je de gaten in de gordijnen .
    Werkelijk te zielig voor woorden man man .

    1. Top

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is

     1. Mezzadra

      Top heeft een dingetje met vaseline.

      Zolang hij niet uit de kast komt zal dat probleem wel blijven doorzeuren.

  2. Vit

   @Beukman

   “Al die jaren heeft hij echter nul amendementen en nul moties van die strekking ingediend.”

   Tegen een ‘gewapend’ betonnen muur lullen is zonde van de tijd, we weten allemaal waar hij voor staat en dat is de woestijn islam uit ons zo mooie kikkerlandje halen, mettertijd kan hij zich net als Thierry waarmaken wat ik je brom, want de echte patriottische Nederlander is het zat.

   Zie item: ” Lekker dan: salafistisch onderwijs in Nederland radicaliseert én groeit: ‘Wij haten Nederland!”

   1. Mezzadra

    De echte patriottische Nederlander ziet graag politici die meer doen dan alleen maar lawaai maken.

    1. Vit

     Gelegenheid en kans zijn twee verschillende dingen.

    2. Deathspank

     @Mezzadra:

     Quote:
     “De echte patriottische Nederlander ziet graag politici die meer doen dan alleen maar lawaai maken.”

     Een soort Baudet dus eigenlijk!

     1. Beukman

      @Spank
      Heb ik iets gemist? Wat heeft Baudet tot nog toe gedaan behalve een nep-ledenpartij oprichten en lawaai maken?

    3. Top

     Gelukkig, zit ik in ‘mijn geestelikke kast’ alleen. Jij zit er als jaren in, met kleine kinderen.# Viezerik.

     1. Dik

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse aka Mezzadra ~

    4. Henkdetenk

     @mezzadra vond het pas nog een gevaarlijke ziekte het patriottisme en nu gebruikt hij het als geuzennaam voor links.
     Claudia de brei zal wel een weer eens gesnoven of een pilletje hebben gedaan vandaar deze uitspraak.
     Ik snap verder ook wel dat de brei pot is, geen normale vent kan tegen die afschuwelijke kop aankijken waarvan het lijkt of die kin er operatief in gedouwd is en als die kin naar beneden beweegt komt er alleen linkse poep uit.

  3. meneer cactus

   bekman quote maar laten we ook even vaststellen dat Geert dit proces zelf gewild heeft END

   waar haal jij je subjectieve dagelijkse onzin toch vandaan ? je glazen bol is onherstelbaar beschadigd dat is aangetoond de laatste dagen.

   1. Julian

    Sowieso was de gehele toespraak al doorgenomen met de aanhang…. De pers werd i een hokje gezet.. Wat mij betreft lijkt het er verdacht op dat de PVV destijds bewust heeft gekozen voor deze opzet.. Met de intentie… ‘eens kijken wat er van komt’. Lekker veel mediaaandacht.

    1. Beukman

     Inderdaad. Geert huilt nu krokodillentranen, maar hij weet de nasleep van zijn uitspraak volledig uit te buiten in zijn voordeel.

     1. Peter Oudshoorn

      Knap scenario van Wilders, vind je niet Beuk? Ook perfect geregisseerd en briljant uitgevoerd!

      Ja, laat de toekomstige minister-president van Nederland maar schuiven: die heeft een strategie waar niemand tegenop kan.

     2. Beukman

      Ik heb mijn bewondering voor Geerts politieke instinct nooit onder stoelen en banken gestoken, @Peter. Uiteraard gaat deze ook uit naar zijn onzichtbare wederhelft, de luie maar geniale Bosma, die de strategieën bedenkt en de meeste teksten die zijn buikspreekpop uitspreekt.
      Gelukkig kan ik dit prima los zien van mijn eigen politieke richting. Politiek biedt zoveel meer dan wetjes fabriceren en oeverloos debatteren.

      Maar premier? Geloof jij serieus dat hij dat ooit zal worden? Je mag eerlijk antwoorden. Dat wordt zelfs op prijs gesteld.

     3. Peter Oudshoorn

      “..de luie maar geniale Bosma..”: daar heb je ‘m weer – je begint een perpetuum mobile te worden Beuk, je plaat blijft hangen.

      En ‘jouw politieke richting’ is een rigide voortzetting van je linkse puberjaren op de sosjale akademie: onbegrijpelijk dat een redelijk verstandig mens als jij nog in linkse onzin kan geloven. Kijk om je heen en je ziet de desolate staat van Nederland veroorzaakt door de deugende gutmensch die blind vertrouwt dat de hele wereld net zo denkt als hij.

      Voorlopig denk ik niet dat Wilders premier zal worden. Maar uitgerangeerd is hij ook nog lang niet. En zeg nooit nooit: alles is mogelijk, zelfs in Nederland.

     4. Beukman

      Je hebt het over jezelf, @Oudshoorn, jij was de extreem-linkse knakker die androgologie studeerde, niet ik. En dat jij Nederland beschouwt als een desolate staat, komt omdat je al zo lang niet meer in ons mooie land woont dat je voorgeselecteerde herinneringen louter nog bestaan uit wit wasgoed dat hangt te drogen in een Hollandse wind, en vaders die klokslag 17.50 op de fiets terugkeerden bij moeder de vrouw in Amsterdam oud-west om samen met de zes kinderen spruitjes te prakken in de doorgekookte aardappelen. Je bent, simpel gezegd, te lang weg om nog iets zinnigs te kunnen zeggen over het vaderland, dat al zo lang geleden door jou in de steek is gelaten.

      Nederlanders hebben het nog nooit zo goed gehad als tegenwoordig. Dat niet alles koek & ei is hoef je mij niet te vertellen, en optimistisch ben ik allerminst.

      Maar weet je wat: ik gun jou je droom wel: je droom van Geert, niet als minister-president maar als president van Nederland voor het Leven, die de problemen van de hardwerkende Nederlanders gaat oplossen. Droom de werkelijkheid van je af, welterusten @Peter!

     5. meneer cactus

      weer zo een lap aan elkaar geplakte woorden die zinnen moeten worden. Ik lees hem niet , iemand die even een uittreksel maakt van de linkse ontkenningen van pietje ? je wordt wel moe van die bull shit

    2. meneer cactus

     Dan is het OM nog dommer dan ik dacht. Als je de intentie hebt om aandacht te vragen met een uitspraak die bij vervolging nagenoeg geen aanleiding is voor veroordeling van een strafbaar feit ben je een rund die met vuurwerk stunt.

     U heeft vast wel de uitspraak van het OM gehoord heden morgen omtrent de oproepen van salafisten om ongelovigen om te brengen ?

   2. Beukman

    Nee vetplant, je blijkt weer slecht geïnformeerd. Die uitspraak van Geert is van tevoren zorgvuldig geregisseerd, en zelfs eerst uitgetest.

    Geert Wilders heeft zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak heel bewust gedaan. Zijn speech was nauwkeurig voorbereid en er werd bewust gekozen om ‘Marokkanen’ te zeggen en niet ‘criminele Marokkanen’. Een PVV-medewerker heeft vervolgens het publiek vantevoren geïnstrueerd om ‘minder minder’ te scanderen.

    Uit de getuigenverslagen blijkt dat deze reactie van de PVV-aanhangers in het café allesbehalve spontaan was. Het publiek kreeg instructies. De reactie op de speech van Wilders was voorgekookt.

    rtlnieuws.nl/nederland/politiek/artikel/569081/pvv-getuigen-minder-marokkanen-uitspraak-wilders-nauwkeurig

    1. meneer cactus

     bekmannetje spuit zijn verbale diarree weer over het forum in een bewering dat door minder , minder , minder in te studeren er vervolging is uitgelokt. Hoe koppel je oneigenlijk zaken aan elkaar ? laat dat maar over aan onze linkse mafklappers

     Je moet echt een bedenkelijk laag niveau analytisch denkvermogen hebben om zo een ridicule uitspraak te doen.

     1. Beukman

      Hang niet de trol uit en probeer het eens met argumenten, vetplant.

     2. meneer cactus

      het argument staat duidelijk in de tekst mafklapper

      LOI , begrijpend lezen.

    2. Mezzadra

     Aanvullende bewijs voor de stelling dat Wilders dit proces bewust heeft geprovoceerd volgt uit het feit dat Wilders dezelfde uitspraak enkele dagen daarvoor deed op de Haagse Markt. Toen was er veel ophef over in de pers en werd breed aangegeven dat die uitspraak racistisch en strafbaar was. Wilders was dus expliciet gewaarschuwd maar regisseerde nochtans de bijeenkomst zoals je beschreef.

     1. meneer cactus

      Omdat er ophef is voer je het niet uit ??? laten we direct stoppen met de energietransitie , er is veel ophef over het niet functioneren.

      Als de linkse pers iets blaat is aanvullend bewijs ? je blijft lachen met die linkse mafklappers.

      Als de pers aangeeft dat het mogelijk racistisch en strafbaar dient u zich te onthouden ?? Alle salafistische verzamel hokken nu dicht. Immers de oproep tot het vermoorden van ongelovigen is strafbaar !! Helaas heeft het OM hedenmorgen al uitgesproken dit niet strafbaar te vinden ondanks de aankondigen in de media. Onze tarrel verkondigt samen met bekman dus WEDEROM de groots mogelijke onzin.

      minder minder minder

    3. toetssteen

     @Beukman
     Voor de derde vraag (willen jullie meer of minder Marokkanen, waren er nog twee vragen: meer of minder PvdA/ meer of minder EU. Maar daar babbelt men niet over.

     1. Beukman

      Wat nogal logisch is.

     2. Mezzadra

      Die vragen zijn ook niet strafbaar, Toetssteen.

 6. Jack Flash

  Links blijft draaien zo als het ze uitkomt.Claudia Geitebrei heeft jarenlang onzin zitten blaten.Laat dit soort lui nou gewoon eens openlijk toegeven dat ze al die tijd fout waren.Nee hoor,gewoon nieuwe termonologie verzinnen zoals ,guur rechts,’.Ze blijven onbetrouwbaar.

  1. Mezzadra

   Ik vind ‘guurrechts’ wel een passende term.

   Die houden we er in.

   1. meneer cactus

    zegt populistisch links

   2. Top

    Net als Blablabla blaaskaak en viezerik? Ik dacht van wel!

   3. Dik

    Zeker topper, de aandoenlijke en viezerik heeft zijn plasje weer gedaan.

  2. Original NL

   Deze linksscharende deuggleuf heeft jaar geloofwaardigheid al jaren geleden verloren..
   Als de vos de passie preekt…….??
   # Medeplichtig islamisering!!

   1. santiago

    Haar gleuf deugt nergens voor.

  3. santiago

   Freek de jonge, de destijds linkse cabaretier heeft , toen hij zijn verstand een beetje bij elkaar had, dat, wanneer links destijds de macht had gekregen Nederland allang naar de kloten was geweest. Toch wel eerlijk van Freek.

   1. Original NL

    Hoezo…links was/is aan de macht..en nl IS al naar de kloten!!

    1. Mezzadra

     En met jou persoonlijk gaat het goed?

     1. Top

      Blablabla Blaaskaak. #viespeuk. Wat een misselijke kwal ben jij zeg! Mijnheer voelt zich verheven boven het volk, wat op een partij stemt wat mijnheer niet zint. Wat heb je zelf nu ooit bereikt, voordat je, je uitkering aan vroeg? Drie hoog achter, op je computertje, stoer en groter doen als dat je in werkelijkheid ben? Om te lachen, als het niet zo triest was

     2. Dik

      De aandoenlijke, Topper beschrijft zijn situatie, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

    2. santiago

     Ja. Een hoop mensen hebben er weinig van geleerd.

   2. santiago

    Schopt gezegd naar boven.

    1. Original NL

     …..en mezzadra van DDS….

 7. Julian

  “verdacht rechtse kant” ? Wat een rare woordkeuze weer… Ze heeft een mening ergens over. En dat zij vindt dat er dingen niet deugen maakt je meteen rechts?

  1. Bosche draak

   Dat deze hyperlinkse deuggleuf dat zegt maakt haar inderdaad “verdacht”

   Van clitkluivende opperdeuger naar zowaar spontaan gezond verstand maakt het “rechts”

   Zo duidelijker?

   1. Top

    Ik vind je benoeming van dat gedrocht, uitmuntend. Juiste woordkeuze. Kudo’s van mij.

    1. Bosche draak

     Ik zeg u dank

   2. C.A.Barstow

    @Bosche draak:

    +1

  2. Ron

   Andere mensen die iets niet vinden deugen worden wel meteen rechts geframed.
   Ow wacht dat is waar door Links mag dat want dan is het waar.
   Pffffrrrrrt

 8. Cycle25

  In de hel moet branden, leuke metafoor aangezien zij door de poortwachter naar de hel verwezen zal worden wegens haar seksuele geaardheid.

 9. C.A.Barstow

  Meent deze linkse truus nu wat zij zegt? dat is net zo onmogelijk als dat er morgen geen zon meer zou schijnen.
  Het zou mij niet verbazen dat wat deze deze linkse truus zegt een dubbele bodem bevat,
  it’s a trap.

 10. Pescador

  Ik ben van mening dat deze rechter per direct ontslagen dient te worden.
  Wilders stelt een vraag en er wordt een vermogen uitgegeven om om hem daarvoor te berechten met allerlij domme politieke inmenging, geert heeft niks verkeerds gedaan en dat weet die rechter dondersgoed hij wil macht vertonen en werk creeren weg met die sukkel.
  Simons heeft nieuwe bestuurders nodig en blanken en mannen hoeven niet te sollisiteren heeft ze gezegd maar omdat het een zwarte van een heel klein partijtje is en dus geen gevaar voor de rutte kliek mag het wel. Belachelijk.

  Nederland is verloren

  1. DidiMadloba

   Dat zou pas echt tegen de machtenscheiding in gaan: de rechter ontslaan!

   Zullen we op z’n minst even zijn oordeel afwachten?

 11. DidiMadloba

  Niet gehinderd door enige juridische kennis trapt Claudia de Brey in de geraffineerde demagogie van Wilders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.