Linkse komiek Jandino door het stof na grap over Johan Derksens moeder – die stierf toen Derksen nog jong was

Zoals wel vaker denken linkse grappenmakers dat zo ongeveer alles geoorloofd is als je een rechts persoon beschimpt. In dit geval dus Jandino Asporaat, die het Voetballer van het Jaar Gala aan elkaar mocht praten en daarbij Johan Derksens moeder diep beledigde. Vandaag, op the day after, gaat Jandino door het stof. Nou ja, een beetje dan.

Nou, gisteravond was een feestelijke avond voor Matthijs de Ligt, die de Gouden Schoen ontving tijdens het Voetballer van het Jaar Gala. Maar voor anderen werd het geen feestelijke avond. Zoals voor de familie van Johan Derksen, die moest aanhoren hoe een ingehuurde cabaretier een beetje lollig liep te doen met een stukje ernstig verdrietige familiegeschiedenis. Het ging om NPO/RTL/SBS-lolbroek Jandino Asporaat, die de ouders van Derksen erbij haalde om het tv-programma van de FVD-sympathisant even lekker af te kraken:

,,Als je de kans krijgt om de mannen van VI een half uur eerder van de buis af te pleuren, neem ik die kans. Je weet, Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment. Johan Derksen, je moeder!”

Marieke Derksen, de dochter van, legt uit waarom dat zo pijnlijk is:

,,Het is een van vorm humor hoor, dat snap ik. ‘Je moeder’-grappen. Beetje Amerikaans. Alleen Johan is zijn moeder verloren toen hij 31 was, ik mijn moeder toen ik net 12 was. Lees je in!”

Dus, is Jandino nu schuldbewust? Nou, ook niet echt hoor. Hij geeft toe dat het allemaal niet zo handig was, maar wil niet te lang stilstaan bij het vermalen van familietrauma’s tot goedkope punchline van z’n grappen:

“Hij geeft vanochtend bij Q music toe dat het een, voor zijn doen, te harde grap was. ,,Soms sla je de plank mis, maar het leven gaat door.”

Veel verbazing mag dat natuurlijk niet wekken: met uitzondering van slechts een enkeling is dit hoe komisch (en overwegend links) Nederland zich een weg door de maatschappij baant.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Jack Flash

  Nou ja.Misschien een tikkeltje te ver gegaan.Maar de humor staat al onder druk.Hans Teeuwen kan ook niet meer doen wat hij zou willen.

  1. Deathspank

   Heb jij de beste man betrapt op humor, ik niet namelijk! Alsjeblieft niet vergelijken met Hans Teeuwen, het verschil is pijnlijk!

   1. ZiggyStardust

    Het verschil is pijnlijk, maar alles moet gezegd kunnen worden. Ik vind hem alleen leuk in die Fc kip filmpjes, de rest is zwak. Maar ieder z’n ding. Laten we dat in ere houden. Behalve dingen met kleine kinderen natuurlijk, zoals sommigen maar niet willen begrijpen.

   2. ZiggyStardust

    Humor, hoe harder hoe beter. De maatschappij is echt aan het versnowflaken. De Russen hoeven dalijk geeneens Europa te veroveren, we geven onszelf vantevoren al vrijwillig over.

 2. Vliegenvanger

  Jan Dino denkt echt dat hij grappig is.
  Maar het linkse trollenvolk zal hoe dan ook demoniseren, of kwetsen als ze de kans krijgen. Dat is links eigen, zeker als je voor de npo werkt hoort dat er bij. Zielige figuren.

 3. Deathspank

  Is dit een comedian? Ik vond hem voornamelijk irritant!

  1. Vit

   Nee, een comediant.

   1. Deathspank

    Comedian of komediant, irritant blijft de boventoon!

 4. Joop van Leeuwarden

  Het gaat niet alleen om het feit dat ie Derksen zijn moeder erbij haalt, dat zijn we inmiddels wel gewend van de doelgroep. De man heeft overal de plank mis geslagen. Heeft ie het over grote voetballers van Persie en v/d Vaart, Robben die erachter zit zie je met een beteuterd gezicht kijken. Tadic even belachelijk maken omdat zijn Nederlands nog niet perfect is. Nou, Tadic verstond ik beter dan het gebrabbel van jantje dino. Overmars die nog net niet zijn handen van schaamte voor zijn gezicht houdt. De aanhang Frenkie van de Jong die met verbaasde gezichten zitten te kijken.Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar goed de man heeft bij deze zijn carrière in Nederland om zeep geholpen. Hij wil graag succesvol zijn in de VS. Ik zou zeggen, gaan en veel succes.

  1. Bosche draak

   In Amerika zitten ze echt niet te wachten op jan dildo, een splinter in je zak is nog amusanter dan die drammende zielepoot!

 5. RS

  Was er nou echt NIEMAND anders te vinden om dit “gala “aan elkaar te kletsen ???Man, man……………wat een land leven wij toch…………

  1. Ts

   Geachte RS,
   met inzakkende kijkcijfers bij de laaste show van hem bij SBS en een villa van 1,5 miljoen welke betaald dient te worden gaat hij, net als anderen zichzelf entertainer noemende nederlanders welke zelfs de kleinste zalen in nederlandse theaters niet meer gevuld krijgen, op een beproefde methode terugvallen: beledigen van een ander ten koste van die ander en dan je veroorloven alles te zeggen onder het mom van: ik ban artiest en heb die vrijheid, jullie als publiek hebben hier maar mee te leren leven.
   Dat hierbij voorbij wordt gegaan aan zelfs de kleinste vorm van fatsoen ontgaat deze mensen volledig, en wel vooraan staan te roeptoeteren als andere Nederlanders zich uitspraken veroorloven welke hun niet bevallen en deze vervolgens wegzetten onder de inmiddels alom bekende kreten welke ik hier niet zal gaan noemen. Je gaat je afvragen waarom deze “entertainers” dat doen. Ik kan hier maar een reden voor bedenken en dat is dat zulke mensen dat vak zijn gaan uitoefenen vanwege een culturele armoede en gebrek aan respect voor hun omgeving. Als dat de reden is dan kun je ook alleen maar medelijden hebben met zoveel bekrompenheid op een podium.

 6. Jack Flash

  Deathspank.Ik bedoel uiteraard de humor in algemeen.De smaak is een heel ander verhaal.

  1. Deathspank

   Snapte prima wat je bedoelde. Deze man bralde maar wat en vond zichzelf blijkbaar nogal goed!

 7. Mars020

  Links en humor gaan nooit samen. Moslims en humor zijn ook niet echt in de meerderheid. Daarom is het ook altijd zo gezellig in de grote steden.

 8. RvdBe

  Humorloze schreeuwende latente homo
  met teveel tanden die zich graag als vrouw verkleed.

 9. merlot

  Even wat anders: Derksen en Valentijn Driessen verworden steeds meer tot kletstantes die Erik Ten Hag hebben willen beschadigen met roddel en achterklap.

  Zo zouden Tadic en Ziyech geen vertrouwen meer in hem hebben en zou Blind een plaats op het middenveld hebben opgeeist. Allemaal gelogen.

  Derksen denkt dat hij alles maar kan maken.

 10. Willemm

  Niet helemaal handig van Jandino natuurlijk, maar mensen haan hier alleen een probleem van maken om er een probleem van te maken. Was deze grap door iemand waar DDS achter stond gemaakt zou hij of zij uiteraard verdedigd worden en de schuld worden gegeven aan de “aanstellers” van links van wie niets meer gezegd mag worden.

  1. merlot

   Wat kom jij hier dan eigenlijk doen?

   1. Bosche draak

    Zieken, wat moet die stumper anders melden dan dezelfde pafferige platitudes die trollen nou eenmaal plempen?

    1. merlot

     De behoefte van linkse misbaksels om op rechtse sites te komen trollen is groot.

     1. Bosche draak

      Op de linkse toelie als joop.nl is iedereen na twee zinnen alweer te druk bezig elkaars verbale scheten te snuiven, dat deugt wel zo lekker.

      Dan is het constante knetteren tussen ons en de lamlullen van Lao & co toch een stuk vermakelijker…

     2. merlot

      De Joop heeft nog minder met de VVM dan Stalin.

   2. meneer cactus

    dat weet willempie zelf niet. hij is dolende

 11. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Jan Dino een ‘cabaretier’ van het was niks, het is niks en het wordt nooit wat. Vermoedelijk was de achter liggende gedachte dat hij wraak wou nemen omdat Johan Derksen en Rene van de Gijp vorige week kritiek hadden omdat hij naast Helene de presentatie mocht doen. Zelf was ik het er volledig mee eens, waarom hij, hij heeft niks met sport.Het is een zelf ingenomen ‘cabaretier’ die denkt dat die leuk is en meer niet. Ben het volledig met Merlot eens, dat er in de uitzending van gisteravond allemaal naar redenen werden gezocht waarom Erik Ten Hag niet naar het voetbalgala ging. Denk om dezelfde reden dat Johan Derksen ook nooit naar dat soort gala’s gaat. Ik trouwens ook niet die gala’s kunnen mij wel gestolen worden. Hoop koude kak, glitter glamour en calorieën verhogende versnaperingen,weg met die rommel,dit terzijde. In de hilarische VI uitzending van 10 december 2018 zei Frank Kramer : “dit programma is in verval”, “jullie hebben een injectie nodig” en “ik zorg voor de balance en voor de goede smaak” Het was overduidelijk dat Frank Kramer aan het solliciteren was voor een plek aan tafel. Het is overigens jammer dat VI hier niks mee hebben gedaan. Wat mij betreft had hij wel de plek mogen in nemen van Valentijn Driessen. Valentijn Driessen ligt nu zelf onder vuur bij de Ajax aanhang vanwege z’n columns en spuugt hij aan tafel blijkbaar z’n gal om te speculeren (roddelen) over Erik Ten Hag. Een Westerling begrijpt een provinciaal niet en andersom, een provinciaal kan je alleen begrijpen als je zelf een provinciaal bent. En Jan Dino ???? die moet naar Amerika emigreren, Amerikanen lachen overal om denk dat zijn ‘humor’ daar wel in de smaak valt.

 12. Bes Tolen

  Er lopen te veel van deze mensen cabaretiers rond in Nederland. Er wordt ergens goed voor ze gezorgd.

  1. meneer cactus

   dat heet links subsidie bolwerk

   1. Kapitein Haddock

    meneer cactus

    Hij “is leuk”, waarom?
    Ja,….. hij is zwart, grote tanden en zéér dom!
    Past prima in de Linkse categorie Dolf Jansen en het levende lijk Freek de Jonge!
    Vraag me altijd af welk type mens naar zulke walgelijke nietsnutten gaat kijken!

    1. meneer cactus

     precies , past in het plaatje op alle aspecten. misschiem moet ie samen met sylvana een duo beginnen. de zwarte ratten

     1. Bosche draak

      “De zwartkijkers”
      Met Sylvana Pietengek & Dino Paardebek

 13. Lampje

  Jandino? Zelfs de chimpansees schamen zich omdat hij tot hun ras behoort.

 14. Enormis

  Dit is al een oud nieuws onderwerp maar ik wil toch even iets vragen over Jandino. Dus doe ik dat maar hier.

  Ik kom filmpjes van hem tegen dat hij verkleed als blanke blonde vrouw grappen staat uit halen.

  Moet het zomaar kunnen? Een donkere man mag zich wel verkleden als blanke vrouw? Een blanke vrouw mag zich niet verkleden als een donkere man? Want discriminatie?

  Ik hoop dat redactie dit leest en er iets mee kan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.