Linkse talkshow DWDD: ‘Portret van Sylvana Simons moet de nieuwe Nachtwacht worden!’

Als het aan Amsterdam Museum-pipo’s Jörgen Tjon A Fong en Humberto Tan ligt, dan wordt een serie foto’s van bekende Nederlanders ‘van kleur’ net zo “iconisch” als de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Jawel, mensen. Sylvana Simons en Ruud Gullit als nieuwe meesterwerken.

Dat ze bij het Amsterdam Museum af willen van de Gouden Eeuw, dat is inmiddels wel doorgedrongen, toch? Maar het museum heeft meer noten op zang. Niet alleen hebben ze kijkcijferblunderkoning Humberto Tan een nieuw baantje aangeboden als fotograaf (schappelijk hoor!), maar ook hebben ze hun zinnen gezet op andere methodes om onze blik op de geschiedenis te veranderen. Eén van die nieuwe tactieken is het injecteren van hedendaagse gekleurde Nederlanders in de geschiedenis van vierhonderd jaar geleden.

Door foto’s te maken van mensen als Sylvana Simons, die op te hangen in het museum en dan te hopen dat meesterwerken van Rembrandt van de troon gestoten worden. Bij De wereld draait door vertelde Jörgen Tjon A Fong – de curator van de tentoonstelling genaamd Hollandse Meesters Her-Zien – er over. De kiekjes van Sylvana of voetballer Ruud Gullit moeten “bijna even iconisch” worden als bijvoorbeeld de Nachtwacht – misschien wel het bekendste schilderij van heel Nederland.

Nee, bescheidenheid is geen eigenschap van deze Jörgen. Maar activistisch is hij absoluut niet, hoor. Of althans, dat zegt hij zelf. Aan u uiteraard het finale oordeel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. shidaian

  beter bewijs van dwaasheid, kronkel in de bol is er toch niet meer

 2. musicmaniac

  Tja….. Je mag alles zeggen van Sylvana maar iconisch is ze wel. Al was het alleen maar qua domheid. En uiteraard als partijleider van een top partij, Kuch kuch kuch. Ze zal wel de geschiedenis ingaan als de persoon die Nederland heeft verziekt met haar achterlijke uitspraken over zwarte piet, racisme, slavernij, discriminatie en segregatie. Meer woorden kent ze namelijk niet…. Alhoewel ik over het laatste woord nog mijn twijfels heb.

  1. Shadow1100

   Maar… ze kon wel heel geil dansen……

  2. Siemien

   niet vreemd op kijken dat de deugmenschen in Nederland een standbeeld willen van SS

 3. Mar

  Rectificatie:

  kijkcijferblunderkoning is niet Humberto Tan maar Robert Jensen

  1. Bosche draak

   Zet je bril eens op marrie, er staat toch echt Humberto Tan

 4. Jynx

  Zijn ze nou al helemaal gek geworden?

 5. Jack Flash

  Het landverraad symbolisch.

 6. Jynx

  Ik stel voor de programma’s van H.Tan niet meer te bekijken en SS ook maar direct
  door de ple spoelen.
  Dit soort mensen dragen nix bij aan ons mooie land.

 7. Jynx

  Leuk maar dan zonder die tronie van SS

 8. Jack Flash

  Zwarte Piet mag dus wel?

 9. Sprookjesfiguur

  Zie, en dat met 1 mailtje.

 10. Response

  Ik zie het maar als een vorm van vrije kunst of expressie. Maar dat een aantal mensen daar in A’dam van ’t padje af zijn is mij al een tijd duidelijk.

 11. Kretoloog

  Waarom gaan die negers en negerinnen niet terug naar Suriname? Het land van onbegrensde mogelijkheden. Dunbevolkt, lage prijzen, (bijna) altijd mooi weer. Ze kunnen daar hun ‘eigen Gouden eeuw’ opbouwen.

  Ja, ik weet het antwoord wel. In Suriname kunnen ze niet hun hand ophouden. Daar moeten ze werken, en hard ook, want het land ligt in puin. De economie en de welvaart is kapot gemaakt. Ruim 40 jaar zelfstandigheid heeft eenzelfde situatie opgeleverd als in Zimbabwe. Rijke landen die straatarm zijn geworden, door corruptie en wanbestuur.

  1. ZiggyStardust

   Het grappige is, dat Suriname niet eens hun land is. De Europeanen waren er al veel eerder, en de oorspronkelijke indianenstammen nog veeeeel eerder. En laat nou net die oorspronkelijke bevolking en de donkerste bevolking (bosland creolen) gediscrimineerd worden door de rest van de lichter getinte Surinaamse bevolking met roots in Afrika en India.

  2. bandini

   Met de tsoeki-tsoeki-boot naar takki-takki-land zoals Gerard Reve decennia geleden al voorstelde!! Maar zoiets mag je natuurlijk niet zeggen, zowel toen als nu!!

 12. Falskorn

  Ik vind het een interessant concept, echter zou ik zelf een paar kleine aanpassingen maken. Alle geportretteerde ploegend aan het werk op een katoenveld, met op de voorgrond een Arische landheer in 19e eeuws uniform op een wit paard.

  1. Original NL

   Over concept gesproken…ik zie een foto met sylvana die dmv mezzadra, onze trol met superzuigkracht, met een stok in zijn reet bij mij het tapijt zuigt.

 13. Suidland

  en toen kwam de aap uit de mouw; als apen hoger klimmen willen, ziet men hun naakte billen.
  Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

  +++1602VOC++++

 14. Vrijedenkert

  Linkse idioterie en waanzin, Nederland wordt langzamerhand veranderd in een open inrichting door lieden zoals SS en aanverwanten! Ik zie ook geen nieuwe Nachtwacht maar een rariteitenkabinet in die nieuwe afbeeldingen…

  1. Original NL

   De nieuwe nachtwacht van links heet: “Der Untergang en zijn veroorzakers”.

 15. ManusR

  Gekleurde mensen woonden 400 jaar niet eens in Nederland en hebben zij ook niets bijgedragen aan onze GOUDEN EEUW, ja ik ben trots dat Nederland een handelsland was, is en zal zijn en ja, armoede komt ook nu nog voor net als slavernij maar dat dan weer wel in islamitische landen die SS zo graag omhoog jubelt, dan zeg ik, niets houdt je tegen om in dat land te gaan wonen, ben je in ieder geval van die racistische Nederlanders af en oh ja, hou je dan ook een liveblog bij? kunnen wij ons verkneukelen hoe jij het doet in dat democratisch, vrouwvriendelijke islamistan.

  1. ManusR

   correctie: 400 jaar geleden

 16. Nye

  Sylvana Simons (onder mensen met gezond verstand beter bekend als SS) is de vrouw die kort geleden landelijke bekendheid zocht met de mededeling dat zij de klederdrachtfalangisten door dik en dun zou steunen. Zij is ook degene die de petitie ter bescherming van het Joodse deel van onze bevolking weigerde te tekenen terwijl die 11 miljoen slachtoffers vroeg waarvan 6 miljoen Joden. Nee, dan kun je je beter druk maken om de zwarte kindervriend en volledig bedekte falangistische vrouwen.

  1. Jynx

   Goed gezegd!

 17. van Urk

  De Nederlandse nazaten van de slaven en hun linkse schoothonden drijven gewoon de spot met de Nederlandse geschiedenis.

 18. FJ

  Van mij mogen ze hem maken hoor. Ik hang hem in mijn schuur en dan heb ik nooit geen last meer van ratten.
  Als die weg zijn, kan ik hem gebruiken als vogelverschrikker, want Sylvana is zo ontzettend lelijk, dat ratten en vogels op de vlucht gaan.

 19. goedisfout

  Van Nachtwacht naar Nachtmerrie.

  1. van Urk

   Lijkt wel een groepsfoto gemaakt op 5 december.

 20. meneer cactus

  als je die trol simons gebruikt in een fotorapportage kan je die hele serie zo wegsmijten. Ik moet spontaan kotsen als ik die misselijke imitatie zwarte piet zie. Die racistische pleeborstel doet me walgen.
  Humberto zich hier voor leent had ik nooit verwacht. Ben het meestal niet eens met zijn gedachten maar vond hem wel altijd oprecht. Ik kan me niet voorstellen dat ie oprecht simons wil laten “schitteren”

  1. Bosche draak

   Ze zal vast goed branden…

  2. Jynx

   Kom net terug uit de US.
   Hoorde het volgende, niggers are ok, every family should have one!

 21. Jack Flash

  Ja,zelfs links wordt er vrolijk van.

 22. Happytissue

  Ach Ruud Gullit, daar zie ik het probleem niet zo. Sylvana is gewoon een haatzaaier, haatzaaiers geef je geen podium, ongeacht of ze wit, blank, zwart, getint, moslim, joods, katholiek of wat dan ook zijn.

 23. Jack Flash

  zelfs=stom

 24. FJ

  Die 2e van links lijkt veel op Sara W., je weet wel, die Tob Cohen heeft gedumpt in een septic tank.
  Had ook Roland Kahn kunnen zijn, want sinds hij van Sylvana verlost is, heeft ze een hekel aan alles wat wit is. Zelf de witte verf op het doek van de Nachtwacht wordt bij de huidige restauratie door de directeur van het Amsterdams Museum omgezet naar licht rose.

 25. Rud56

  En dan vindt het deug nog gek als er alleen blanken worden aangesteld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.