Lodewijk “9 zetels” Asscher waarschuwt voor de laatste keer tegen Wilders en Baudet: ‘Ze pokeren met zekerheden!’

Nou gaan we allemaal natuurlijk weer op de PvdA stemmen, want Lodewijk Asscher beschuldigt Geert Wilders en Thierry Baudet van het spelen van “poker”.

Geert Wilders en Thierry Baudet kunnen hun partijen wel opdoeken. Want Lodewijk Asscher heeft even naar de tv gekeken, besloten dat die dekselse Boris Johnson toch maar roekeloos is en dat daarom twee hele partijen onverantwoordelijk bezig zijn. Zo schrijft de PvdA-leider op Facebook:

“Verbijsterd en bezorgd. Dat is hoe ik nu kijk naar de situatie in Londen. Bijna ieder uur lijkt er weer nieuws te zijn. Johnson die probeert het parlement buitenspel te zetten. Het parlement dat Johnson’s plannen voor een no-deal probeert te blokkeren. Een-en-twintig parlementariërs die vervolgens uit de conservatieve partij worden gezet. Vier stemmingen, vier nederlagen voor de nieuwe premier. De oudste partij van Europa – en met haar de hele Britse politiek – schudt op haar grondvesten.

Op televisie lijkt het soms fantastisch entertainment. Onverwachte plotwendingen, verraad, tranen: eigenlijk ontbreekt alleen een goed liefdesverhaal. Maar dat doet geen recht aan de serieuze gevolgen van dit ‘spektakel’. Het is een potje poker van een stel kostschooljongens met als inzet de zekerheden van de Britse bevolking.

En toch zijn er in Nederland nog populistische politici die flirten met een Nexit. Wilders en Baudet. Ook zij pokeren met onze zekerheden. Er komt nooit een duidelijk antwoord hoe zij de economische schade gaan opvangen. Hoe ze Nederland veilig en welvarend willen houden buiten de samenwerking in EU verband. En uiteindelijk zijn het gewoon de mensen thuis die de rekening gepresenteerd krijgen van dit spelletje poker.”

U begrijpt: de eerstvolgende peiling van Maurice de Hond gaan PVV en FVD naar 0 zetels, en de PvdA naar 80. Want dat heeft die regelrechte ziener van een Asscher toch maar weer goed in de gaten, hoor, dat de Brexit allemaal niet zo fantastisch verloopt en nu niet echt het moment is om Nederland óók uit de EU te laten stappen.

Ja, mensen, we betalen meneer Lodewijk daar maandelijks zo’n €9000 belastinggeld voor. Maar dan krijg je daar ook een paar spannende, prikkelende, originele en bovenal interessante overpeinzingen voor terug!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

150 reacties

 1. Kretoloog

  Lodewijk Asscher mag blij zijn dat er bij de SP opnieuw (na Agnes Kant) zo’n hysterisch vrouwmens aan het roer staat. Was Emile Roemer daar nog lijsttrekker, dan waren veel PvdA-ers bij de tomatenpartij gebleven. En stond de PvdA nog steeds onder de 10 zetels in de peilingen.

 2. meneer cactus

  Aangezien de hufters van de pvda Nederland 10% goedkoper hebben aangeboden bij Brussel dan de werkelijke prijs van de gulden moet de pvda voor eeuwig zwijgen. De pvda heeft ons in de EU nachtmerrie geduwd met kok en zijn 23 commissariaten voor het eigen zakelijke gewin. De missselijke Duisenberg als compagnon van het kwaad als directeur DNB hebben alle Nederlanders een ongelofelijk groot oor aangenaaid.

  De pvda is eenn club salonsocialisten die bezig zijn voor het eigen gewin en hun Bildeberg vriendjes. De pvda heeft sinds Den Uyl de import van de bedorven islam gepromoot. De pvda heeft de pensioenen pot leeg geroofd samen met het cda. De pvda heeft uitkeringen uitgedeeeld naar alles en iedereen die terug ging naar het geboorteland zonder enige terughoudendheid over de levensstandaard aldaar. De pvda heeft vinex een solide infra onthouden

  De pvda is het meest verrotte leugenachtige instituut denkbaar. Ik zie die Melkmuil zo nog staan huilen in het debat met Fortuyn. Een verachtelijke club linkse club idioten die schaamteloos hun zakken vullen met links geleuter en symbool politiek

  1. Willem Bever

   Cactus…niets meer aan toe te voegen

   Wat voor mens ben je dat je zoiets nog uit je mond kan laten vallen.
   Dan wordt je zekers niet geplaagd door een geweten ……..je lult lekker
   populistisch voor EIGEN gewin….en het interesseert je allemaal geen zier zolang je je zak maar kan vullen

   Vreselijk dat dit volksvertegenwoordigers zijn

   1. EU kok

    Quote : Cactus…niets meer aan toe te voegen
    .
    En er volgt een heel epistel.

    1. Seneca

     @eu wat? ja wat eigenlijk?
     is dit alles wat je aan de woorden van je grote roerganger Asscher kunt toevoegen? je bent letterlijk van de ratten besnuffeld, achterlijke, gewetenloze communist en volksmoordenaar.

  2. C.A.Barstow

   @meneer cactus:

   +1

   Heel scherp en naar waarheid.

 3. Meriadoc Brandebok

  Wat Asscher zegt is een waarheid als een koe en de heer Engelbart is niet in staat Asschers betoog inhoudelijk te becommentariëren.

  Mogelijk was hij tot een en dezelfde conclusie als mij gekomen, indien hij dat had gedaan.

  1. meneer cactus

   Asscher wauwelt uit zijn nek en zijn onderbuik en kan niet onderbouwen waarom nexit beter of slechter is. Zoals altijd kan deze linkse zakkenvuller niets anders dan schaamteloos angst aanpraten. Ongehindrd door enige kennis over de handels akkoorden blaat dit schaap hel en verdoemenis terwijl elke lidstaat de parlementaire EU met zijn 751 zetels . Bijna 50.000 mondjes moeten er gevoed worden bij het EU parlement door belastinggeld gejat bij de lidstaten

   1. Beukman

    De vergelijking met GB is de onderbouwing, @cactus.

    Welke zakken vult Asscher overigens, volgens jou?

    1. meneer cactus

     de vergelijking IS met de UK druiloor

     Wat dacht je van die 9000 in de maand druiloor , het salaris van drie arbeiders steekt die nitwit in zijn zak met zijn links populistische gezwets

     ordinaire salonsocialist links l*llen en rechts vullen

     1. Beukman

      Ik neem aan dat iedereen met zijn positie dit krijgt, @cactus. Kinnesinne?

     2. meneer cactus

      wie is iedereen druiloor ?

     3. Beukman

      Ieder lid van de TK, @vetplantje.

     4. meneer cactus

      das dus 150 x 9000 euris per maand volksverlakkerij , dank je druiloor

      elke maand zo wie zo 1.350.000 euris in een bodemloze vergaderput

     5. Beukman

      Tja @prikkeltje, gelukkig zijn het er maar 150.
      In ieder geval niet iets dat je de heer Asscher kan verwijten.

     6. meneer cactus

      sukkel leer lezen

     7. Decca

      Ofwel: 3x linksom is ook rechts

 4. Tman

  52% van de Britse kiezers hadden dmv het referendum de Brexit afgedwongen!
  Het is ondemocratisch deze bindende uitslag niet te willen aanvaarden en/of uit te voeren!
  Dat eventueel kiezers eerder pro Brexit stemden en hun mening nu willen herzien is niet relevant,laf en mosterd na de maaltijd!

  1. Piet51

   @Tman
   Als ik het allemaal goed begrijp, gaat het om de manier waarop het VK uit de EU vertrekt. Het gat er veel minder om of ze toch niet moeten blijven. De onzekerheid van vandaag roept dat nu wel op.

   1. Piet51

    @Tman
    Het was gformeel geen bindend, maar een raadgevend referendum. Maar de regering beloofde tevoren de uitslag te respecteren.

    1. meneer cactus

     en pietje ? wat betekend het als je zegt ” Maar de regering beloofde tevoren de uitslag te respecteren. ”

     waarom draaien linkse mafklappers toch continu als een drol in de pot

    2. Tman

     Piet:
     De draagvlak voor een Brexit was onverwacht hoger dan verwacht én bovendien was inderdaad beloofd de uitslag te respecteren!
     Uiteindelijk was 52% pro!
     Het democratisch besluit heeft geen rechtmatig vervolg gekregen,dat is pas echt ondemocratisch!
     Gekozen is gekozen,maar de politieke antikrachten hebben de hele Brexit verziekt,in naam en order van de EU belangen!

   2. Harrt Neutraal

    Dat is het dus juist niet , ze gaan er uit en geen enkele voorwaarde kan dat tegen houden zo hoort het en niet anders weet zeker als er een nieuw referendum komt over wel of niet uit de EU, juist veel kiezers die zouden willen blijven nu dus ook voor de brexit stemmen alleen al om de democratie gelijk te geven.

  2. EU kok

   Beste Tman,
   Indien u vrijwillig bij een werkgever vertrek, geeft u dan een hand en klaar of wenst u dat restant salaris, vakantiedagen, vakantiegeld en overuren correct worden afgewerkt?

   1. Willem Bever

    Goh Kok
    Vergelijking raakt kant nog wal …ken geen werknemer die zen ex werkgever salaris moet terugbetalen ….iets van 60 miljard euro gloof ik…..begrijpt u het wel ?

   2. RobVerhoeven

    Uiteraard wil ik betaald krijgen waar ik recht op heb maar ik ben niet van plan nog te betalen aan de ‘koffiepot’ of de pot om ex collega’s van een cadeau te voorzien op hun verjaardag!

 5. Beukman

  Asscher heeft gewoon gelijk. Hij zegt het nog mooi ook. Wat een puinzooi daar in Londen, en wat een triest afschrikwekkend voorbeeld voor Nederland!

  1. meneer cactus

   de puinzooi wordt veroorzaakt door de politiek bekman. Het afschrikkende beeld door de EU politici bekman. nexit nu en liefst met grote meerderheid om Engelse toestanden te voorkomen.

   Stop het bureaucratische miljarden kostende monster brussel

   1. Beukman

    De puinzooi wordt inderdaad veroorzaakt door de politiek, @cactus. Iedereen met ogen, oren en internet heeft de afgelopen dagen kunnen zien hoe een land verscheurd raakt door in dit geval Brexit.
    Nederland zit nog veel dieper in de EU dan GB. In Nederland is het ook de politiek die een eventuele Nexit zou moeten regelen, die overigens vrijwel niemand wil in dit mooie land.
    Vanwaar jouw mening dat onze politiek zo’n klusje beter klaart dan de Britse?

    1. meneer cactus

     dus druiloor ? de politiek moet gewoon uitvoeren wat de uitkomst van het referendum is. Terug naar de handelsakkoorden en gewoon het transit systeem gebruiken wat nog volledig intact is. De EU moet zwijgen en heeft niets te maken met de wens van de UK. het smerige politieke spel en gijzeling door de EU heeft nu lang genoeg geduurd.

     Ook een nexit is heel simpel mogelijk .

     1. Beukman

      Tja, @prikkertje, we zien in GB hoe gewoon dat “gewoon” is. De EU is heel wel te vergelijken met de mafia: je komt er makkelijker in dan eruit. Dat “terug naar de handelsakkoorden” is makkelijker gezegd dan gedaan.
      Bovendien zijn de Britten hopeloos verdeeld over wat voor deal het moet zijn.

      Jij denkt toch niet dat dat in Nederland anders zou gaan?
      Maar ach, wat zou het. Wie wil er nou een Nexit? Alleen de PVV en een handjevol FvD-aanhangers. Dus waar praten we eigenlijk over.

     2. merlot

      “De EU is heel wel te vergelijken met de mafia: je komt er makkelijker in dan eruit.”

      Goh, Beukman heeft een helder moment.

      Even kijken of er nog meer heldere momenten volgen: Waarom denkt Beukman dat er stemmen opgaan voor een Nexit?

      Je mag meerdere antwoorden geven.

     3. meneer cactus

      niemand is verdeeld bekman, helemaal niemand , 52% is voor uittreding op welke manier dan ook.

      Je kan het groter maken dan dat het is volgens goed links gebruik maar dat verandert niets aan de objectieve benadering dat een meerderheid van de britten uit de EU wil.

      Er is geen enkele deal nodig mafklapper das weer een links politiek excuus om de boel te vertragen en angst te zaaien

     4. Beukman

      Ik kan genoeg redenen bedenken, @merlot, zoals ik al schreef: de EU is ook niet alles.
      Aangezien ook jij heldere momenten kent, zal jij wel redenen weten waarom de meeste Nederlanders in de EU willen blijven. Nee, je hoeft die redenen niet op te lepelen, die ken ik zelf ook wel.

      Anyway, Brexit is echt een mooie reclame voor Nexit he, om alvast warm te lopen. Wat een feest voor de democratie. Die debatten leveren ook zulke mooie tullufiesie op. Alles ook live op youtube te volgen.

      youtube.com/watch?v=xGxY-nC3E3M

     5. Beukman

      niemand is verdeeld bekman, helemaal niemand , 52% is voor uittreding op welke manier dan ook.

      Die 52 procent is voorgespiegeld dat Brexit een eitje van een cent zou worden, @vetplant. Over de grens tussen Ierland en Noord Ierland had ook al niemand nagedacht.
      Niet verdeeld? Wat zijn die mannetjes en vrouwtjes dan hier aan het doen? Het met elkaar eens zijn?
      youtube.com/watch?v=xGxY-nC3E3M

      Jij bent een romanticus, @vetplant, je bekijkt alles met een roze brilletje.

     6. meneer cactus

      oliedomme bekman wat begrijp je niet ?

      52% is voor uittreding in een raadgevend referendum waarvan de overheid heeft beloofd de uitslag te zullen respecteren.

      Wat begrijp je niet linkse draaikont ? Ik snap dat in Nederland dan een a4tje wordt ingelegd maar niet overal flapdrol

     7. Mezzadra

      De kern van het Brexit-drama is dat uittreding uit de EU niet meer kan zonder enorme economische en culturele schade.
      De Britten dromen over een ‘splendid isolation’ en ontdekken nu dat dit een 19e-eeuwse illusie is.

      De Brexit-ramp staat symbool voor het feit dat de wereld economisch, cultureel en technologisch zodanig is geglobaliseerd dat er uit stappen isolement en armoede betekent.

     8. meneer cactus

      inhoudsloze angst aanpraterij door een tarrel met de subjectieve benadering van een kind in de energietransitie.

     9. merlot

      @ Beukman: het probleem is niet eens zozeer “een” Europese Unie.

      Het probleem is het politiek correctisme dat zowel de sociaal-democraten, de christen-democraten als de liberalen in de houtgreep heeft. DAAROM is het een kartel.

      Zodra korte metten kan worden gemaakt met dat politiek correctisme en de EU opkomt voor de belangen van de Europeanen ipv de deugmens uit te hangen dan hoor je niemand meer over een Nexit.

     10. Beukman

      Wat ben je prikkelbaar, meneer @cactus. Had je de link al bekeken? Snap je nu wat ik bedoel met “verdeeld”?

     11. Beukman

      @merlot
      Ik hoor anders ook een hoop nexiteers die puur Nexit willen omdat ze zijn getrapt in het take-back-control-sprookje.

      Maar ik begrijp je punt. Wat ik persoonlijk een zeer slechte zaak vind, is hoe de EU Griekenland en Italië heeft laten stikken met de vluchtelingen aldaar. Van mijn EU verwacht ik wat meer solidariteit.

     12. Beukman

      De Brexit-ramp staat symbool voor het feit dat de wereld economisch, cultureel en technologisch zodanig is geglobaliseerd dat er uit stappen isolement en armoede betekent.

      Mooi gezegd, @Mezz.

     13. Mezzadra

      “Het probleem is het politiek correctisme dat zowel de sociaal-democraten, de christen-democraten als de liberalen in de houtgreep heeft.”

      Van dit soort verfijnde reïficaties kan ik enorm genieten.

      🙂

     14. Siemien

      NEXIT en dat is goed want dan kunnen we weer zelf beschikken over ons land, grenzen dicht smijten, handelen met landen wat nu tegengehouden wordt door de EU, en vooral alle achterlijke Eurofielen keihard uitlachen en in hun smoel spugen..

     15. Siemien

      Beukhol en ss-er mezzandra vinden een referendum ineens niet meer gelden

     16. Mezzadra

      @Siemien,

      Op zichzelf is het juist dat de Britse regering de uitslag van het referendum respecteert maar de voorstemmers kozen niet voor een No-deal Brexit.

      Hoe kijk je daar tegen aan?

     17. Dik

      De aandoenlijke, hij noemt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, hij hoop t dat ISIS blijft bestaan, hij heeft z’n digitale scheetje weer gelaten.

     18. Siemien

      Het referendum dient uitgevoerd te worden

     19. merlot

      “Van dit soort verfijnde reïficaties kan ik enorm genieten.”

      Is “reïficatie” het nieuwe frame om gerechtvaardigde kritiek op het politiek correcte kuddegedrag te smoren?

      Na xenofoob, islamofoob, racist en fascist heeft de kudde kennelijk behoefte aan een nieuw modewoord.

    2. Bosche draak

     Wil beuk hoeah lekker alleen voor zichzelf spreken ja?

     Er zijn genoeg Nederlanders die de bemoeials uit de EUSSR liever kwijt dan rijk zijn en die het meer dan beu zijn om hun oren te moeten laten hangen naar wat Frankrijk & Duitsland nou weer looen te bekokstoven…

  2. Bosche draak

   En dat is precies waarom ze er zo’n vechtscheiding van maken.
   ALS AFSCHRIKWEKKEND VOORBEELD, zie je nou wel dat zelfs een complete ajuin als jij het licht kan zien!

   Gewoon je hoofd wat vaker recht vooruit ipv ramvast in je anus.

  3. Original NL

   De linkse eu lovers in GB proberen uit allemacht de brexit omzeep te helpen..links is zoals gebruikelijk de veroorzaker van veel ellende in de UK.
   Menig linkse “politicus” zien zijn droom ooit nog eens in de eu te komen en de zakken flink te vullen in rook opgaan…!

 6. Jack Flash

  Het wordt tijd dat het linkse gepoker eens ophoudt.

  1. meneer cactus

   dat zou heel fijn zijn echter bluffen ze zich door elke ronde heen

 7. merlot

  “En uiteindelijk zijn het gewoon de mensen thuis die de rekening gepresenteerd krijgen van dit spelletje poker.”

  Voorlopig krijgen de mensen thuis de rekening gepresenteerd van het spelletje poker dat “deug”partijen als de PvdA hebben gespeeld met hun multiculturele idealen.

  En daarna komt de tweede rekening: die van de energietransitie die zowel onnodig als onbetaalbaar is.

  Links maakt meer kapot dan je lief is…

  1. Beukman

   Links maakt meer kapot dan je lief is…

   Aangezien vrijwel alle partijen links zijn en dus vrijwel alle Nederlanders links stemmen, kunnen we stellen dat links “the people” is. Troostende gedachte, want dan kunnen we niemand anders dan onszelf de schuld geven.

   1. meneer cactus

    links is niet the people , links zet gewoon een deel van nederland aan de kant waardoor ze net aan de meerderheid behouden. Leuk dat je EINDELIJK erkent dat links een partijkartel vormt.

    heeft even geduurd maar het aapje valt wel vaker uit het linkse leugenachtige mouwtje

    1. Beukman

     Als bijna alle partijen links zijn (waar ik het zelf trouwens niet mee eens ben), dan volgt daaruit dat bijna het gehele electoraat links is, @prikkeltje.
     En kartelen is gewoon een ander woord voor polderen, concensus zoeken en water bij de wijn doen. Maar alleen echte Nederlanders zullen dat begrijpen.

     1. meneer cactus

      kartelen is een ander woord voor polderen ?

      nee mafklapper , kartelen is met gelijkgestemde afspraken maken en polderen is voor en tegenstanders binden.

      Ben je nou echt te stom om de verschillen te onderscheiden ? Je bent echt nog stommer dan ik dacht

     2. merlot

      Niet bijna alle partijen zijn links, Beukman. Wel is het zo dat een traditioneel rechtse partij als de VVD al 20 jaar geleden een forse stap linksaf heeft gemaakt waardoor de onevenwichtigheid is ontstaan.

      En tja, dat rechtse electoraat heeft het moeilijk. Wat te doen? De VVD trouw blijven terwijl zeer velen echt niet blij zijn met de koers van die partij of kiezen voor de PVV of FvD waar ze ook het nodige op aan hebben te merken?

      Ziedaar het dilemma.

      Overigens is het nog een wonder dat Nederland na 50 jaar linkse indoctrinatie via onderwijs en media nog steeds niet is veranderd in een nieuwe DDR.

     3. Mycase

      Wil je iemand gewoon bij zijn nickname noemen @Beukman je komt op deze manier enorm arrogant over . Vat je hem ???

  2. Willem Bever

   Maakt alles kapot wat je lief is

 8. Kapitein Haddock

  Asscher: de werkelijke grootste klootzak in de poltiiek!
  Zeer veel wauwelen en zeer veel niets voor elkaar krijgen!
  A Financiele puinzooi in Amsterdam achtergelaten.
  B De niet uit te voeren,Wet Werk en Zekerheid,
  (Moest van Asscher in Rutte II) wordt al weer vernietigd!
  C In Rutte II: ALLEEN niet Nederlanders helpen aan werk en (vooral) uitkeringen!
  D Naar Marokko om uitkeringen naar Marokkaanse maatstaven te regelen. Niets veranderd! Daar wonende Marokkanen lachen zich rot.
  E Heeft nooit en te nimmer iets ZELF bedacht!
  F
  G
  H
  enzovoort,……
  En nu het hele erge:
  door de Linkse Maffia wordt deze NUL serieus genomen!

 9. tonna

  Het is voor Asscher en de hele linkse EU mikmak een horrorscenario dat de Brexit achteraf een succes zou blijken te zijn!
  Heel de EU zakt als een kaartenhuisje in elkaar,meerdere lidstaten laten dan de middelvinger zien,immers succes verdient en dwingt navolging af!
  Het is voor de EU organisatie cruciaal dat er géén Brexit komt,álles wordt in de strijd gegooid om te saboteren.
  Ik hoop dat Boris de links Britse kluit op tilt schopt!

  1. joey

   tonna
   Meerdere economen hebben inmiddels al verkondigd dat de uitkomst van een Brexit niet zo dramatisch is, als wordt voorgesteld!
   Economen zijn ook maar mensen met een politieke voorkeur en vooringenomenheid,dus subjectiviteit is logisch en te verwachten door tegenstanders van een Brexit!

   1. Piet51

    @tonna
    Je hebt helemaal gelijk. Zelfs Brexit-eonomen zijn ook maar mensen met een politieke voorkeur en vooringenomenheid, dus subjectiviteit is logisch en te verwachten door voorstanders van een Brexit. We zullen het binnenkort zien.

    1. Piet51

     Dit was een reactie op joey, excuus.

    2. meneer cactus

     pietje , zulke belangrijke onderwerpen zouden politici moeten dwingen om objectief te kijken naar zaken. Het is dus onlogisch om onderdelen subjectief te beoordelen omdat de eigen mening niet telt in het landsbelang

     1. Piet51

      @meneer cactus
      Ik hoop, dat “mijn” vertegenwoordigende politici hun eigen mening blijven volgen, want daarom juist heb ik ze gekozen.

     2. meneer cactus

      pietje , ook de door jou verkozen politici zijn bezig met subjectieve partijpolitiek. Daar is het volgen van de eigen mening verboden en dient de partij discipline strak gevolgd te worden. Ook hier predik je wederom poep.

  2. Piet51

   @tonna
   Maak je geen illusies. Brexit wordt een drama, als het doorgaat. Het VK, als ze tenminste in die vorm blijven bestaan, zal er wel weer bovenop komen, maar pas na jaren ellende. En, niet vergeten, in de tussentijd ontwikkelt de EU zich wel steeds verder.

   1. goedisfout

    EU heeft zich de laatste 10 jaar de verkeerde kant op ontwikkelt.

   2. meneer cactus

    de EU ontwikkelt zich steeds verder in de islamisering volgens goed EU gebruik. Dat is inderdaad een garantie voor jaren lang islamitische ellende.

   3. cmsuijkerbuijk

    @Piet51
    “Brexit wordt een drama, als het doorgaat.”
    Dit is natuurlijk aperte onzin. Er is geen enkel voorbeeld van landen die uit de EU zijn gestapt, om deze onzin te staven, simpel omdat het nog nooit gebeurd is. Integendeel: Alle rampen die zijn voorspeld door de zogenaamde deskundigen, indien de Britten vóór een Brexit zouden stemmen zijn geen van allen uitgekomen. Integendeel zelfs. Te vergelijken met de rampspoed die de wereld zou overkomen a. g. v. de “klimaatcrisis”. Niet één voorspelling van déze “deskundigen”(charlatans is een betere omschrijving) is eveneens uitgekomen.
    De vraag bij het referendum was duidelijk en zonneklaar: Wilt u IN of UIT de EU. De Britten hebben in meerderheid voor uittreding van de EU gestemd, waarbij helemaal niet aan de orde was of er WEL of GEEN deal zou zijn. Slechts Ja of Nee. Duidelijker kan niet, maar de belofte om de uitslag te respecteren werd/wordt door de remainers niet gerespecteerd en zoals blijkt, met voeten getreden. Schande, maar GB zal uit de EU treden! Niet voor niets, dat de oppositie bang is voor verkiezingen!

    1. Deathspank

     @cmsuijkerbuijk: Zeker gaat GB uit de unie stappen. May maar Europa ook hebben er een grote puinhoop van gemaakt. Na activatie van het uittredingsartikel gold er een ultimatum van 2 jaar. Inmiddels zijn we bij het 4e ultimatum aangekomen… Mensen snappen het woord ultimatum niet, het is onwettig dit op te schuiven, het zit in de natuur van het woord! Europa heeft groot belang om de Brexit zo lang mogelijk uit te stellen, chaos zal heersen om het als voorbeeld te gebruiken voor andere landen! Mijn voorspelling – subjectief – is dat GB het in een aantal jaren fantastisch gaat doen buiten de unie en hoop dat het een voorbeeld mag worden voor andere landen! Hulde aan Boris…

    2. Mycase

     We moeten gewoon zorgen dat we geen netto betalend land meer zijn . Simpel ????

   4. Bosche draak

    Geloof je het zelf malle Pietje?
    Als het echt zo’n drama zou worden dan had de EU het toch al lang laten gebeuren?

    VK valt op de neus, komt weer huilend terug, de ranken sluiten zich weer en de exit verhalen zullen tot het verleden behoren.

    Of wellicht maken ze er toch zo’n vechtscheiding van als afschrikwekkend middel naar de andere landen?

    Zal vast lekker koel zijn, zo met je hoofd in het zand…

 10. Meriadoc Brandebok

  De bende in Londen wordt wellicht het beste geïllustreerd door de wijze waarop Soames, de kleinzoon van premier Winston Churchill (!), uit de partij is gegooid.

  37 jaar trouwe dienst en drie maal in z’n hele parlementaire loopbaan tegen de regering gestemd. Onvoorstelbaar.

  Ja, Boris, praat jij, tegenstemmer van professie, je daar maar eens uit. Wat een zakken daar in Downing Street 10.

  1. joey

   meri:
   De kleinzoon van premier Winston Churchill heeft niet per definitie dezelfde kwaliteiten als zijn grootvader,dus een aparte behandeling is niet gerechtvaardigd,afstamming mag nooit een voorkeur/voordeel geven tot welke functie dan ook!

   1. Beukman

    Het gaat niet om kwaliteit, @joey. De kleinzoon van Churchill gooi je niet het Parlement uit, punt.
    Rory Stewart, notabene net nog benoemd tot politicus van het jaar en gedoodverfde nieuwe premier, is er ook uitgefloept, en hetzelfde geldt voor Keneth Clarke, een wandelende institutie van bijna 80. En zo zijn er meer.

    Het is een vreselijke slachtpartij, daar in Londen, en de slager heet Boris Johnson. Zijn eigen broer is vandaag ook opgestapt omdat hij het niet meer met zijn geweten kon verantwoorden.

    1. joey

     beukman
     Klasse verschillen promoten? No way!
     LInkse talentvolle politici promoten? No way!
     Boris doet zijn RECHTSE anti EU werk!

     1. joey

      PUNT!!!

     2. Tman

      joe:
      Boris schopt gewoon de storende heilige huisjes om!
      heilige huisjes werken remmend op nieuwe ontwikkelingen en ideëen,dus
      omschoppen!

     3. Beukman

      Wat is je punt, @Joey?

     4. Beukman

      Ga dat de Britten maar vertellen, Tman.

     5. Tman

      beukman
      Mijn punt?
      Boris wilt uit de EU,met recht!
      De Britten waren al niet gelukkig met de EU druk,maar het Brusselse immigranten verhaal liet de druppel overlopen.
      Farage en Johnson deden de rest,met succes!
      Dus als de Britten los komen van de EU,zijn veel lidstaten gemotiveerd om dezelfde weg te gaan,de EU moet instorten want het kost enkel geld voor de economisch goed draaiende landen,alleen de zwakke landen hebben baat bij de EU!
      Je weet toch waarom de rente kunstmatig laag wordt gehouden,om de bedelende lidstaten te “helpen”,maar de zwaar verdiende pensioenen van hardwerkende Nederlanders,Duitsers worden genaaid met de rekenrente.
      De EU wordt ons failliet!

      Dat is mijn punt en hoop!

     6. Beukman

      De EU is ook niet alles, @Tman, maar ik denk dat we toch blij mogen zijn dat we erin zitten.

    2. Meriadoc Brandebok

     Dat klopt, het was een schandelijke zuivering.

     En dan dat figuur van een Rees Mog die onderuitgezakt in de bankjes hangt. Wat een waanzin.

    3. meneer cactus

     allemaal subjectieve bull shit bekman. stemmingmakerij en linkse stinkende verbale diarree.

     Kom is met een objectieve mening gebaseerd op feiten in plaats van je ziekelijke persoonlijke gedram

     1. Beukman

      Meningen zijn per definitie niet objectief, @prikkeltje. Boris the Butcher heeft een slachtpartij aangericht – en dat ook nog eens onverdoofd.

 11. J.Rademaker

  De PvdA maakt grondig brokken en zorgt dan dat niemand het kan repareren.

 12. Bolkestein

  Asscher heeft onder Rutte II vijf jaar met Nederland gepokerd en de rampspoed en de cumulerende maatschappelijke gevolgschade waarvoor de gewone Nederlanders moeten opdraaien mogen ons bekend zijn. Nooit meer PvdA!

 13. Kapitein Haddock

  Gooi GodverDomme die Beukie er uit! Met zijn tientallen nick-names!
  Hoe willen jullie betalende reageerders krijgen?
  Ps
  Een reactie van mij is geweigerd/niet geplaatst: reden?????
  Bij deze: het beste met jullie,………..maar zonder mij!

  1. Beukman

   Welterusten, @Haddock. Probeer die paranoia van jou er eens uit te slapen. Morgen hoor ik wel van je of dat is gelukt.

   1. meneer cactus

    over paranoia gesproken , onze zwaar psychisch gestoorde patiënt gaat anderen weer verwijten in de mond praten. probeer eerst maar eens jouw subjectieve mening van objectieve feiten te scheiden idioot

   2. Bosche draak

    Beukhoeah moet gewoon z’n bek houden, niemand zit op jouw infantiele gezever te wachten.

 14. goedisfout

  Lodewijk Asscher heeft een faalverleden, die kunnen we niet helemaal serieus nemen. PvdA kan alleen opkrabbelen indien ze weer gaan opkomen voor de arbeider. Tot nu toe is dat kwartje nog niet gevallen dus rest voor de arbeider stemmen op de partij die wèl voor hun opkomt en krijgt PvdA nog een paar zeteltjes van gewoonte stemmers en ambtenaren.

  1. Mezzadra

   Onder leiding van Asscher is de PvdA weer de tweede partij in de peilingen.

   Zo gek doet die man het dus niet.

   1. Mars020

    Logisch, want alle allochtonen en linkse trollen likken de reet van dat PvdA figuur.

 15. debontereus

  dit is precies waar mevrouw hasser goed in is
  iedereen de maat nemen over iets waar hij zelf een dikke vinger mee in de pap heeft gehad
  eerst samen met onze leugenachtige MP de zaak grondig naar de kloten helpen om daarna te wijzen naar het rechtse geluid
  mevrouw hasser is niks minder als penhouse prutte olongren en noem maar op
  nu maar even janken op fb in een poging zijn geweten te zuiveren en kiezertjes verzamelen
  misselijk stuk vreten die hasser

 16. Juriaan

  ASSer is zo’n smeriger linkse rooie rat een gluipdeken van het zuiverste water

 17. RvdBe

  Ze pokeren met zekerheden.
  De zekerheid dat de pensioenpotten leeg geroofd worden en dat we dat zuid europees ontwikkelingsgebied financieel tot in de oneindigheid moeten overeind houden.
  Asscher verachtelijk stuk vreten.

 18. Mezzadra

  “En toch zijn er in Nederland nog populistische politici die flirten met een Nexit. Wilders en Baudet. Ook zij pokeren met onze zekerheden.”

  Een waarheid als een koe.

 19. Piet Klein

  Als er één partij is die met zekerheden heeft gepokerd dan is het de PvdA. Onder de bezielende leiding van de PvdA is ouderenzorg kapot bezuinigd, zijn de zorgkosten de duurste van Europa geworden, heeft de ECB de rente naar 0% mogen down sizen (zonder het beoogde effect). Is de huizenmarkt compleet uit het lood geraakt. Onder de bezielende leiding van Dijsselbloem zijn afdrachten naar Europa verhoogd, zijn schulden van landen op de ruggen van Nederlanders terecht gekomen, worden nu weer de pensioenen gekort. Onder de bezielende leiding van Timmermans is het migratiebeleid volledig uit de hand gelopen. Het is beschamend hoe de populist Asscher gokt op het korte politieke geheugen van de gemiddelde Nederlander en probeert anderen te framen naar het pokeren met zekerheden terwijl hij zelf met zijn PvdA stelselmatig zekerheden heeft afgebroken in Nederland. Het is daar bovenop diep triest dat hij nog steeds geen antwoorden geeft op de vragen en problemen waar Nederland en Europa mee zit. Hij maakt heel goed duidelijk dat je de PvdA als serieuze partij mag vergeten. Eén ding weet je zeker met Asscher en zijn PvdA, hij gaat jou geen goede toekomst brengen. Dat is dan ook de enige zekerheid waarmee hij niet pokert.

  1. meneer cactus

   mooi gesproken Piet (met hoofdletter P waar andere pietjes nog lang niet aan toe zijn )

  2. Mezzadra

   “Onder de bezielende leiding van de PvdA is ouderenzorg kapot bezuinigd, ”

   Er is nog nooit zoveel geld aan de ouderenzorg besteed als nu.

   Je lult maar wat.

   1. Siemien

    “Er is nog nooit zoveel geld aan de ouderenzorg besteed als nu.”

    Klopt, het komt alleen niet bij mensen op de werkvloer domoor..

    1. Mezzadra

     Jawel hoor, de kwaliteitsgelden van van Rijn, een miljardeninvestering in de ouderenzorg, komt direct ten goede aan de zorg.

     Ik vermoed dat je geen idee hebt waarover je praat.

     1. Siemien

      Nee hoor, het is kapot bezuinigd en nu krijgen ze een sigaar uit eigen doos domoor

 20. Duckday

  Lodewijk Asscher is een grote draaikont en alleen bezig voor zich zelf Waait met alle winden mee De PVDA heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is Stop het beleid kom maar binnen

  Stem vrij en blij PVV of FvD die moeten er bij

 21. Seneca

  @beukman reactie 14
  wellicht is het je ontgaan, maar in 1956 – op voorstel van de vervloekte socialisten – is het aantal leden van de TK van 100 naar 150 gegaan. je veronderstelling dat je grote heilige Asscher daar niets aan kan doen, is correct echter wij hebben het wel aan de voor eeuwig vermaledijde socialisten te danken, dat wij nu met 150 van die onverschillige, onwetende en niet op hun taak berekende idioten zitten opgescheept. om over de 1e K die in 1956 van 50 naar 75 zakkenvullers is gegaan maar niet te spreken. tenslotte moesten die verdomde socialisten een ‘werkplekje’ voor hun vriendjes en naaimeisjes vinden.

  1. Beukman

   Het is jou wellicht ontgaan, @Seneca, maar van het Kabinet dat er van ’52 tot ’56 zat werden er slechts 30 (van de 75) bezet door de PvdA. De KVP had er ook 30, en de rest ging vrijwel in zijn geheel naar andere confessionelen.
   Aangezien er voor uitbreiding TK een Grondwetswijziging nodig is, kunnen we stellen dat hiervoor in Den Haag een brede steun was, gedragen dus door het volk.
   Ik vrees dat je je erbij zal moeten neerleggen.

  2. DidiMadloba

   Omdat de EU nu een heleboel regelt hebben de Kamerleden nu minder te doen. Ze vrezen voor hun baan, en maken zich daarom gewichtig door spijkers op laag water te gaan zoeken. Die we dag in dag uit in het nieuws vernemen.

 22. Heras

  Wat een walgelijk gedrag van Asscher.
  Tenslotte heeft de pvda gezorgd dat alle bezuinigingen doorgevoerd werden. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de kaalslag in nederland op allerlei gebied. Voor massa-immigratie, verlaagde straffen voor criminelen enz.

  Vroeger, in een ver verleden, was de pvda voor de gewone burger. Nu gaan ze voor zelfbehoud van de partij.
  Omdat we nog een jaar hebben voor de nieuwe verkiezingen, slingeren ze hun leugens
  nederland in. Bangmakerij heet zoiets toch?

 23. jan1

  Populistische partijen als de PvdA en nog 1of 2 andere bieden mij een zekerheid.
  Geen zekerheid.
  Woningen voor veredelde gastarbeiders(expats) en zij die men vluchtelingen noemt.
  vrij baan voor verdere afbraak van zekerheden zo als pensioenen (zoals verwacht) en UWV.
  In woorden kritisch op brussel? maar er is naar mijn gevoel geen land dat zich zelf zo snel de vernieling in helpt als nl.
  Lawaai en ontgroenen? het verantwoordelijk moeten zijn voor iedere wereldburger?
  Een rustige oude dag buiten in je eigen tuin? ik denk eerder achter glas met beelden van de Veluwe zo als het was geprojecteerd op de muren van een aula .
  Voor de NLer is 1 ding gegarandeerd.
  Er word geen garantie gegeven door den haag.
  Is ook niet nodig want het heden laat zien hoe gaaf zij het doen.

  1. DidiMadloba

   U bent dus voor de Sharia, want die kent meedogenloze straffen.
   Diefstal? Hand eraf!
   Overspel? Meteen je pik eraf!

   1. jan1

    U bedoeld het soort sharia als in Adam ?
    onthoofding/standrechtelijke executie? net als in S-Arabië gewoon op straat?
    Het mogen beledigen en vernederen van een minderheid zo als op de Dam?

   2. Siemien

    Mididildo is voor foeigesprekjes en kopjes thee drinken..

    1. jan1

     Als niet socialistische Nler word het zelfstandig denken natuurlijk niet gestimuleerd maar toch?
     Dat extreme geweld?
     Ik kan mij niet losrukken van de gedachte dat de achtergrond van geloof en geweld (crimineel gedrag) met elkaar verbonden moet zijn.
     Dat wat in Europa nu gebeurd hoef je in islamitische landen denk ik niet te doen?
     Alles wat hier gebeurt door bepaalde groepen? word gedaan in niet islamitische landen zoals opgedragen en beschreven in hun boeken.
     Eu criminelen waren of zijn ook gemakkelijk om te toveren tot terroristen.
     Tja
     genoeg zelfstandig gedacht en bij deze buig ik mijn hoofd en geef u een welgemeend twitter sorry

 24. Meriadoc Brandebok

  Het blijft toch een opmerkelijke onderwerpkeuze van DDS. In Groot-Brittannië heerst er een enorme chaos. Deze is topnieuws. Na twee dagen komt DDS met een artikel waarin Asscher wordt beschimpt en er zijdelings wordt gerefereerd aam de Brexit-chaos.

  Kennelijk is de politiek rondom de Brexit voor DDS niet interessant genoeg.

  1. Bender

   Die chaos bestaat slechts in de hoofden van het pro EU geteisem!

   1. DidiMadloba

    Tuurlijk. Alles in het Perfide Albion loopt op rolletjes, maar linkse media liegen ons voor dat er chaos is. Niets aan de hand dus! Slaap lekker!

  2. EU kok

   @Merijn.
   Op DDS ook maar iets gelezen over hun “held” welke na het laten vallen van de regering nu buiten spel staat?
   Kop in het zand en hard Lalala zingen, de popu-rechts methode.

   1. EU kok

    In Italië

   2. Siemien

    Nee EU dat lieg jij, sterker nog, Wilders liet zich niet voor het karretje van leugenclown Rutte spannen en is Wilders de grote winnaar…

    1. Beukman

     Inderdaad. Geurt is het jochie dat niet mee wil doen omdat anders zijn handjes vies worden.

     1. Siemien

      Nee hoor, Wilders is slim geweest door zich niet voor het leugen karretje van Rutte te laten spannen, de PvdA en de D666 hebben dit wel gedaan en zijn gelukkig, wmb hadden deze 2 clubjes de nek omgedraaid mogen worden, van een zeer koude kermis thuis gekomen…

     2. Beukman

      Zoals ik al zei, @Siempie, Geurt wil zijn handen niet vuil maken want dat kost hem alleen maar stemmen. Het vuile werk laat ie aan anderen over.
      Maar iemand zal dat vuile werk toch moeten doen.

    2. Mezzadra

     Iedereen ziet dat Wilders de grote winnaar is.

     🙂

   3. Meriadoc Brandebok

    @EU kok

    Laten we eerlijk zijn: overal waar de Europese rechtspopulisten verschijnen, verschijnen de puinhopen met hen.

    – Italië
    – Oostenrijk
    – Groot-Brittannië

    1. Deathspank

     @Brandebok: Je draait oorzaak en gevolg om! Vanwege de grote puinhopen, is het rechtspopulisme steeds meer in opkomst.

     Wikipedia
     Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een manier van politiek bedrijven, waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest.

     1. Kretoloog

      Dat doet Brandebok altijd. Typisch het gedrag van een trol.

 25. DidiMadloba

  Als iemand mij waarschuwt voor een reëel gevaar dan bedank ik hem, en zeur ik niet hoe groot zijn achterban is.
  Bij populisme behoort dat deze politici mensen voorliegen. Ze maken ze bang, en beloven daar na die angst weer weg te nemen.
  Die angst is dat de EU ons land ondemocratisch steeds meer regels oplegt.
  De werkelijkheid is:
  1) dat de EU dubbel democratisch wordt gecontroleerd, zowel via het Europees Parlement als via de Raad van Regeringsleiders (die stuk voor stuk verantwoording verschuldigd zijn aan hun nationale parlement)
  2) dat de bevoegdheden van de EU begrensd worden door het zogenaamde subsidiariteitsbeginsel, dat zegt dat de EU zich niet mag bemoeien met zaken die de landen net zo goed zelf kunnen regelen.
  Wat dat laatste betreft hebben de Duitsers bijv. in hun Grondwet een gedetailleerde procedure opgenomen wat er moet gebeuren als de EU toch te ver dreigt te gaan.
  Linkse krachten hebben er bezwaren tegen dat de EU vooral multinationals lijkt te dienen. Maar laten we wel wezen: hele volksstammen werken bij multinationals, en nog meer bij hun toeleveranciers, dus het is ouderwets links gezeur dat de belangen van bedrijven tegenover die van de gewone man zouden staan. En verder voert de EU een streng mededingingsbeleid: misbruik van monopolies wordt hard aan gepakt.

  Wilders en Baudet willen vooral onrust, omdat ze daar garen bij spannen. Dat ze de economie schade berokkenen interesseert ze geen zier, en ook niet dat ze mensen tegen elkaar opzetten. Ze volgen de Bolkestein-doctrine alles mag (en moet) wat meer stemmen trekt.

  “Hoe win je het snelste stemmen?”
  “Dat weet ik niet, maar ik weet wel: eerlijk duurt het langst!”

  1. Siemien

   “Als iemand mij waarschuwt voor een reëel gevaar dan bedank ik hem,”

   Dit liegt mididildo als je kijkt naar onze maatschappij, mididildo bedankt helemaal niemand

  2. plakband

   Didi, wat een gezwam.
   Je ziet het verschil niet tussen de EU-reclame voor zichzelf en de werkelijkheid.

 26. Mycase

  Kom net terug van auschwitz daar zou Asscher even heen moeten gaan kijken kan ie met eigen ogen waar zijn papa goed in was ………

  1. Riesmog

   Overgrootvader sukkel

   1. Mycase

    Ja hoor rekenwonder haha

  2. Mezzadra

   Wat een weerzinwekkend stupide opmerking, Mycase.

   1. Bosche draak

    Geen wonder dat jij er meteen bovenop zit, dat is expertise of niet?

    Misselijke stokende galbak…

   2. Mycase

    Geen woord aan gelogen lamzak

 27. plakband

  Lodewijk Ascher speelt Russische roulette met de belangen van de Nederlanders.
  Islamisering, mocromaffia, oosteuropese bendes, afrikaanse gelukzoekers, klimaathisterie, blunderende bestuurders, incompetente burgemeesters, falende ggz’s, groeiende belastingdruk, afkalvende pensioenen en overbelaste politie.
  En Lodewijk beschuldigt FvD en PVV. Waarvan eigenlijk ?

 28. Riesmog

  Nahhh…een zetel of 80 zit er niet in, maar een score boven de 20 zie ik wel
  gebeuren….

  Wie weet zelfs meer als Nederland moe is van Rutte en zijn corrupte leden.

  Laat ik zo zeggen, ik overweeg een stem op de partij ten koste van de VVD, De FvD schuurt toch ongemakkelijk tegen de liberalen en PVV aan.

 29. JFU

  Geeft aan wat een laag IQ deze salon socialist heeft om dit te zeggen.
  Maar ja….een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ze voelen meer en meer dat ze terrein verliezen, en de kiezers genoeg krijgen van het linkse gedram.

 30. AS210854

  HAHAHAHAHA wat een drop l#l, de zekerheden heeft de pvda een aantal jaren zelf om zeep geholpen.

  1. Lampje

   Zoals ik al zei, veel zelfkennis heeft het knulletje niet

 31. Mycase

  DDS is zeer kieskeurig in plaatsen en afkijken GS daar zijn ze goed in

  1. Bosche draak

   Als je het niet kan volgen is niet erg hoor…

 32. gerensvet

  Ik zie die vrouw PVDA met dat brilletje op nog op tv zeggen dat het eigen risico met 100 euro omhoog moest. Nooit nee NOOIT zal ik op deze partij meer stemmen. Oplichters eerst alles verzieken voor arbeiders en nu alles doen om zetels te halen.

 33. Lampje

  Veel zelfkennis heeft het knulletje niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.