Luxeliefhebster Sylvana Simons klaagt over haar ‘lage’ raadsvergoeding: ‘Hier kan je niet van leven!’

Tijdens een radio-interview dat BIJ1-raadslid Sylvana Simons vanochtend had op BNR Nieuwsradio klaagde de politica steen en been over de vergoedingen die de gemeente Amsterdam aan haar raadsleden uitdeelt. Veel te laag, vond Sylvana Simons. En dat terwijl Amsterdam per maand bijna €3000 uitkeert aan de aan luxe verslaafde voormalige miljardairsvrouw.

Na Zwarte Piet, de Gouden Eeuw, het boerkaverbod en het kraakverbod heeft Sylvana Simons’ politieke partij BIJ1 een nieuw nijpend probleem in de Nederlandse samenleving gevonden: de zogenaamde onderbetaling van politici. Sylvana neemt zichzelf als voorbeeld: ze vindt het vrésélijk hoe weinig ze betaald krijgt, en meent ook dat een mens daar niet van kan leven. Dat zei ze vanochtend bij BNR Nieuwsradio tegen Roelof Hemmen, tegen wie ze een uur lang aan het zeuren was over identiteitspolitiek.

Je kan er niet van leven en je moet wel een goedbetaalde baan naast je raadlidmaatschap hebben, aldus Sylvana. Wie dat narekent moet onze nationale identiteitsstrijder toch ten minste vijf keiharde pinokkio’s meegeven. Want dat je in Amsterdam maar een schijntje krijgt voor je werk als raadslid, is simpelweg lariekoek.

Laten we even gaan rekenen. Als gewoon raadslid krijg je daar al per maand €2.427,48. Maar omdat Sylvana fractieleider is, ligt dat bedrag hoger: zij krijgt €2456,61. Maar dat is de basisvergoeding. Daar komen nog eens €258,49 aan onkostenvergoeding en €8,67 aan ziektekostenvergoeding bij. Al met al mag Sylvana iedere maand € 2723,77 in rekening brengen op de Stopera. Oftewel: €32.685,24 per jaar. Dus is zo goed als een modaal inkomen.

Dus hoezo, Sylvana kan niet rondkomen van haar raadsvergoeding? Wat is dat nu weer voor geprivilegieerde onzin? Moet zij soms ook een Matthijs van Nieuwkerk-achtig topsalaris krijgen van de overheid. Vindt ze dat ze daar überhaupt recht op heeft? Een enorme onzin, natuurlijk.

Of zoals mensen in haar politieke tent dat plegen te zeggen: you’re cancelled!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. meneer cactus

  Gaat ze dood ? ze zegt ” Hier kan je niet van leven! ” bijna 33.000 eurotjes uit de staatsruif voor deze hork

  1. Jumping

   En weet je meneer cactus, voor die gratis D66 pil is ze nog te jong.

   1. meneer cactus

    wat mij betreft niet

  2. ZiggyStardust

   En weer een klant erbij bij de voedselbank. Ze opent ons wel echt de ogen, deze mevrouw Simons. 🙂

  3. Vraagtekentje

   Niemand heeft haar verplicht tot dit baantje toch?

 2. Mezzadra

  “Luxeliefhebster”

  🙂

  1. meneer cactus

   sobere socialist kan je die leegvreter niet noemen tarrel

  2. ZiggyStardust

   Het is zeer waarschijnlijk dat ze haar ‘lovers’ puur uitzoekt op karakter. Daarvoor waren in het verleden de overeenkomsten op het gebied van financieel vermogen nu eenmaal te groot. Voor een frikandel doet ze het niet, zeg maar, maar voor een rookworst van wagyu rund daarentegen..

  3. Rechtsaf

   Ja heerlijk dat ouderwetse, waar het vrouwelijke nog als vrouwelijk werd bestempeld, chauffeuse, directrice, lerares, mijn vrouw (ipv mijn partner)

 3. Kretoloog

  Als je iedere maand een nieuwe pruik wilt dragen, ja dan vliegen de euro’s van je bankrekening. De vergoeding die een Amsterdams raadslid krijgt, is toch echt de hoogste van het land.

  1. ZiggyStardust

   Het ergste met van die pruiken vind ik dan nog dat ze regelmatig doet aan ‘blondhairing’. Dit is dan ook echt kwetsend voor echte blondines die echt haar hebben. Acties bij kapperszaken moeten in de toekomst dan ook niet uitgesloten gaan worden.

   1. Isengrijn

    ZiggyStardust,

    ++!

 4. Pedrito

  SS kan er niet van leven ? Dan is er duidelijk sprake van een voltooid leven ! Haar verscheiden zal geen gemis zijn !

 5. Mars020

  Dan moet dat achterlijke wijf eens gaan werken voor haar geld. Het is al belachelijk, dat zij betaald krijgt voor al die kolder, die ze uitkraamt. Dat secreet leeft ook nog van ons belastinggeld. Dan heeft ze ook nog commentaar over de hoogte van haar vergoeding. Vroeger sloten ze dat soort gekken op in een inrichting buiten de stad. Tegenwoordig zitten dit soort idioten in de gemeenteraad.

  1. Vraagtekentje

   Hihi

  2. Carolientje

   Hahaha dus dat

 6. Siemien

  Aldus de zwarte racist SS

 7. ZiggyStardust

  Maar, maar, maar, waarom hebben al die andere raadsleden dan geen problemen met dit bedrag, of althans hoor je ze hier niet over? Zelfs de VVD hoor je niet, dan moet het financieel toch best te doen zijn lijkt me.

  1. ZiggyStardust

   Ik meen dat ze nog andere talenten heeft die in korte tijd best goed bijverdienen. Dansen verleer je nooit is mij altijd geleerd.

   1. Seneca

    @ziggy
    Dansen? of bedoel je iets anders…

 8. Jack Flash

  Van 2700€ per maand niet kunnen leven geeft al aan hoe imbeciel dat wijf is.

 9. joey

  Die genderneutrale trut denkt dat nikkertjes recht te hebben op meer geld vanwege het slavernij verleden,een spijtbetuigings geste voor de scheiding van haar betovergrootvader van de geliefde en bloedverwante bosapen!

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Sylvana heeft absoluut een goed punt zoals altijd. De leefkosten in Amsterdam zijn duur en daar weegt haar salaris niet tegenop. Laten we blij zijn met zulke intelligent, professioneel en uitstekende politici als Simons.

  1. meneer cactus

   de leefkosten zijn voor iedereen hoog dus ook voor een gezin 1600 euris.

   ook voor de leeraar met 2500 euris of voor de studenten

   Ongedocumenteerden afgewezen illegale gelukszoekers hebben hier geen last van. Die krijgen zakgeld en 24-7 gratis opvang van ons extreem linkse stadsbestuur.
   kosten 15.000.000 euris per jaar.

   Misschien kan ze raadslid worden in Midwolda of Bierum. Daar is het leven stukken goedkoper ASS

  2. WimSchut4U

   Als je 2700 euro weinig vind dan hoor je bij de elite. Uitbuiters daar werken wij dan voor!

  3. Mars020

   Intelligent, professioneel, uitstekende politici?????…. Ben je weer eens vergeten om je pilletjes in te nemen?. Dat wijf is nog achterlijker, dan het paard van Christus…

   1. Juriaan

    En dat was een ezel

  4. Shadow1100

   Een emmertje, een koninkrijk voor een emmertje……….

  5. Mars020

   SS is toch een golddigger, die jarenlang financieel afhankelijk was/is van mannen. dat die mannen rechts zijn maakt haar niet uit, als ze maar alles voor haar betalen. Ze dook met al haar sponsors het nest in, dus ze is gewend aan gratis geld. Nu ze met de dag lelijker wordt, is ze genoodzaakt om haar eigen geld te verdienen. Aangezien ze alleen maar kan dansen en dom lullen over Zwarte Piet en moslims, zal ze nooit een topsalaris binnenharken. Kerels met geld en hersenen, duiken niet meer met haar het nest in. Je moet er toch ook niet aan denken om naast dat spook wakker te worden. Verder heeft ze een klote karakter en wordt agressief, als ze haar zin niet krijgt. Toen ze vroeger in de Jacob Geelstraat in 020 woonde, kreeg ze ook regelmatig hysterische aanvallen en gilde het hele gebouw wakker. Haar toenmalige scharrels zijn niet voor niets gevlucht. Het is gewoon een narcist met een links masker op.

  6. Shadow1100

   Beste ASS, dat heet in Jip & Janneke taal gewoon linksch lullen en rechts vullen.
   Simons maakt meer kapot dan drank goed kan maken…..

 11. meanstreak2099

  behoort ze niet de helft te krijgen omdat ze deeltijds raadslid is?
  nog steeds meer dan ze zou moeten verdienen naar mijn mening

 12. FJ

  Als je zoveel onzin uitkraamt en hiervoor ook nog betaald wordt is elke cent aan salaris voor deze droeftoeter er een teveel.

 13. ReneR

  SS, een over het paard getilde, omhoog gevallen, arrogante, narcistische, leugenachtige feeks. Niets is haar goed genoeg. Liegen en bedriegen om haar gelijk te halen en dan ook nog dit durven uitspreken. Dat mens is gewoon ziek en verrot tot in de kern. Past wel mooi in het politieke klimaat van Nederland vandaag de dag.
  Ik hoop en bid dat ze het licht mag zien…. Maar gezien haar narcistische inslag denk ik dat ze zich daar te goed voor vind.

  Jammer..

  1. Mezzadra

   Gekleurde vrouwen die niet op hun mondje zijn gevallen en ongetwijfeld intelligenter zijn dan ReneR roepen weerstand op bij domme mannen.

   1. DennisEijs

    Nee, eerder de Narcissisters (feministen?) Die deze onzin van haar zelfs verdedigen.

   2. meneer cactus

    zeg tarrel , om simons een intelligente vrouw te noemen is getuige haar racistische en discriminerende uitspraken gelijk aan het promoten van de NVU.

    Overigens vraag ik me af wat je met het eerste stuk van je zin bedoeld tarrel. Is de gemiddelde gekleurde vrouw wel op haar mondje gevallen ? je bent seksistisch bezig tarrel.

    Al helemaal niet netjes om rener een domme man te noemen of zijn jullie huisvrienden tarrel ?

    tarreltje tarreltje toch , in 1 zin drie blunders waar je graag anderen continu de maat op neemt.

   3. Siemien

    uiteraard vind mezzadra het prima dat gekleurde racistische vrouwen als SS dit soort dingen durven te zeggen

   4. Dik

    Natuurlijk, zijn digitale diarree vloeit hier rijkelijk.

   5. FJ

    Mezzadra, ik begrijp niet hoe ze een blanke man als Kahn goed genoeg vond om mee in de koffer te kruipen.
    Zou het dan toch iets te maken hebben met de weelde die hij te bieden had.

    Gelukkig constateerde Kahn op tijd, dat deze heks niet de juiste was en verviel ze terug op bijstandniveau, want een job had ze niet.

   6. Mars020

    Dat jij haar intelligent vindt, zegt genoeg over jouw geestelijke vermogens en mensenkennis.

   7. Mars020

    @Mezzadra, zal ook geen punten scoren bij SS. Op dat soort losers valt zelfs Sylvana niet, want ze zoekt sponsoren voor haar pruikenhobby en om haar inkomen aan te vullen. Linkse figuren zijn zelf meestal afhankelijk van de gemeenschap, dus laat ze die ook links liggen. Dus trollen met geitenwollensokken, gebreide slobbertruien en sandalen, hoef je als linkse versierder niet langs te komen. SS is links, maar heeft wel steun nodig van rechts om in leven te blijven.

  2. Pauline Kummer

   Gaat het wel goed met u ? Problemen ?

   1. meneer cactus

    nee ik denk het niet , tarrel gooit er tamelijk veel onzin uit in 1 reactie. Hij moet meer oprispingen hebben dan normaal. Gaat zeker niet goed met hem 🙂 🙂

    1. Vraagtekentje

     Ik zie je de hele tijd tarrel schrijven, heb het nu maar eens opgezocht, de betekenis ervan bedoel ik:-)

 14. C.A.Barstow

  Volgens mij kun je in 020 complete diners zo uit de kliko eten.
  Vind ik een uitstekend plan voor dit hersenloze wijf, zij is er echt een type voor,
  en zij is er ook ranzig genoeg voor.

  Stem FvD.

 15. DennisEijs

  Heel wat mensen moeten het met minder dan de helft hiervan doen. En ze kunnen zelfs redelijk ermee rondkomen. En hoeveel dagen is dat raadswerk eigenlijk? Dus als zij hier niet van kan leven, dan betekent dat dat 100.000den dood zijn? Moet ze al naar de voedselbank?

 16. NoDoubt

  Ze heeft zelf haar eigen glazen ingegooid. Ze kon bij DENK in de tweede kamer komen maar dacht mooi een opstapje te maken en eruit te stappen en een nieuwe partij te beginnen en zo toch ook in de tweede kamer te komen. Wat een misrekening. En nu maar weer als een verwend nest lopen janken.

 17. Juriaan

  Er zijn mensen in Nederland die hoor je niet klagen die moeten het met minder dan de helft doen. Maar een deze klapper oom wil er ook uitkering bij. Wat een droefenis

 18. Juriaan

  Woont ze al in Amsterdam of nog even niet, lekker terug naar Langetabbetje

 19. Bes Tolen

  Ze kan toch een beroep doen op positieve discriminatie? Waarom zij niet en anderen wel?
  Ik denk dat ze nog geld genoeg heeft. Anders zou ze haar inkomstenbelastingaangiften eens moeten publiceren. Dat vraagt haar topclub toch ook van anderen?

 20. Limburgse Separatist

  Arm kind. Wat een armoede boven het glazen plafond.

 21. Shadow1100

  Als deze golddigger in een hoog hangende kooi als gogodanseres in een nachtclub optreedt kan ze nog best wat bijverdienen en kijken de mensen toch nog een keer tegen haar op. Want geil dansen kan/kon ze…….

 22. bandini

  Zo langzaamaan komt de aap uit de mouw; dit keer in figuurlijke zin. De politiek is voor haar natuurlijk helemaal geen roeping maar een verdienmodel waarvoor ze zoveel mogelijk moet (aan)klagen om zich permanent in de kijker te spelen. Wie trapt dit soort charlatans nou eens het land uit??

 23. goedisfout

  Tim kijk naar buiten, prachtig weer.

 24. Nye

  50 seconden tekst. Een uitbraaksel van politiek populaire woorden zonder samenhang. Wat een vreselijk mens.

 25. Danielle

  Als ze dat te weinig vindt om van rond te komen, gewoon voor alles wat ze spuit in de raadskamer moet ze het eens proberen met een bijstands uitkering. Dan zal ze al gauw stoppen met klagen, of een andere manier vinden om genoeg te verdienen als ze wil blijven leven.
  Zelfs als ze deeltijd werkt en daardoor dus maar de helft krijgt, dan is dat alsnog 1.361 euro per maand. Maar dan rekenen we nog niet eens haar inkomsten erbij voor elk interview die ze rekent, of voor die tv-programma’s om maar even iets te noemen.

 26. Wim Vreeswijk

  Het raadswerk vergt circa 20-30 uur per week en dan is een modaal inkomen van circa 32.000 euro redelijk. Wel is het zo dat zij ook nog de beschikking krijgt over jaarlijks 120.000 euro aan fractiesubsidie voor de inhuur van fractiemedewerkers en dat kan ook een partner zijn waardoor het totale inkomen flink omhoog spurt richting het burgemeestersalaris van Femke Halsema, dus zó beperkt zijn haar inkomstenmogelijkheden niet.

 27. ManusR

  Ik heb hier maar 1 opmerking over, ga aan het werk lui kreng. Er leven honderdduizenden mensen die van een schijntje moeten leven of ga anders terug naar het door jou bejubelde suriname en ga daar op hun kosten je pathetisch leventje verder afbouwen. Ondankbare hond die je bent.

  1. Top

   Hear, hear, En ze kan bij ons om een boterham komen. Want dit gratenpakhuis, kan het hebben.

  2. Erik NL

   Zo waar wat u hier zegt.. zo zie je dus ook maar weer hoe gigantisch dit mens buiten onze samenleving staat.

 28. Florissa

  Vakkenvullen als bijbaantje moet haar toch lukken ,iets anders wordt al snel een probleem .

 29. Jynx

  Wij krijgen alleen AOW!
  Wel een hoge dunk van zichzelf.
  Terug naar Suriname en wel zo spoedig mogelijk
  Wat verbeeld dit mormel zich wel.

 30. omgekvanteworden

  Leuk om even aan te halen, Sylvana is door wijsneuzen – oa Roberto Tan – van het museum in Amsterdam vereeuwigd als plantage madam. Dit om aan te tonen dat niet alleen blanke mensen grote posities bekleden en veel gepresteerd hadden in de Gouden Eeuw.
  Vervelend alleen is, dat je als baas van zo’n grote plantage in Suriname automatisch ook honderden slaven aan het werk had. Ze beeld zich hier dus af als slavendrijver!
  Kijk, dat siert haar wel weer – fantastisch – en dit zet ook direct recht dat het dus niet alleen blanken waren die over de slaven gingen.

 31. Veteraan

  Vroeger verdiende ze nog wat bij als escort maar als je haar bekijkt zal dit niet meer zoveel opleveren. En dan nog zonder erbij te praten want dan moet ze geld meenemen.

 32. Blokkeer-Fries

  Guttegut, wellicht heeft hare koninklijke hoogheid, die nog nooit iets heeft gepresteerd, noch bijgedragen heeft aan de Nederlandse samenleving, naast paaldansen en een mislukte carrière als professioneel Gold Digger, a.k.a. de Zwarte Madam uit Suske & Wiske, zich de moeite troost, om eens naar SBS6, Straatarm – Steenrijk te kijken, terwijl ze haar door Nederlandse belastingbetalers betaalde doekoe telt. Heel, heel misschien, kan ze zich dan enigszins vergelijken met mensen die in het geweldige land van Trutte 3, proberen te overleven.
  Gelukkig is de Zwarte Madam zo begaan met de Nederlandse maatschappij, die haar alles heeft geboden en gegeven, dat ze haar door de Nederlandse belastingbetaler betaalde riante inkomen, belangeloos aan haar geliefde LGBTQIAP+ gemeenschap schenkt. (GRAPJE!) SS Koekwaus First!

 33. J.Rademaker

  Het is deeltijd je mag daarnaast een baan hebben als je wilt werken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.