Nog nooit eerder vertoond! D66’ers, GL’ers, CDA’ers roffelen enthousiast op hun bankjes voor toespraak Wilders

Een wonderlijk tafereel vanochtend bij de algemene politieke beschouwingen: normaalgesproken geldt PVV-voorman Wilders als paria en krijgt hij alleen steun uit z’n eigen fractie. Maar vandaag gebeurde er iets opmerkelijks: politici van alle partijen – waaronder ook D66, GroenLinks en CDA – roffelden op hun bankjes voor de openingswoorden van zijn betoog.

Meestal luisteren volksvertegenwoordigers en ministers slechts met opgetrokken neuzen naar de woorden die PVV-voorman Geert Wilders uitspreekt in de Tweede Kamer. Maar vandaag, toen de politicus als eerste mocht spreken bij de algemene politieke beschouwingen 2019, opende hij z’n spreekbeurt met een opmerking over de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum vanochtend.

Het is niet iedere dag dat aan Geert Wilders de taak toevalt van het verwoorden van gevoelens namens de héle Tweede Kamer, maar vandaag kwam dat nu eenmaal zo uit. En die rol pakte de PVV’er dan ook: hij begon zijn pleidooi door te zeggen dat hij denkt namens alle 150 Tweede Kamerleden te spreken. Daar volgde geen protest op.

Vervolgens zei hij het afschuwelijk te vinden dat een advocaat vermoord is en sprak zijn medeleven uit aan zijn vrienden en nabestaanden. “Wij zijn geschokt,” aldus een plechtige Wilders. Ook de hele “beroepsgroep advocaten” kreeg steun toegezwaaid van de PVV-fractievoorzitter. En vervolgens: dat iedereen die bescherming nodig heeft, dat ook daadwerkelijk krijgt: familie, advocaten, kroongetuigen. Moordlustige geweldsfanaten mogen natuurlijk nooit hun zin krijgen.

En wat denk je? Applaus doet de Tweede Kamer niet aan, maar de hele Kamer én substantiële delen van Vak K begonnen op hun tafels te roffelen. Het luidst van iedereen waren de PVV’ers, maar ook andere partijen deden mee. We zien duidelijk op beeld GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik op zijn bankje klappen voor Geert Wilders’ woorden, en ook bij het CDA doen ze enthousiast mee.

Als de camera het zicht richt op ministers zien we zelfs, jawel!, D66-vicepremier Kajsa Ollongren met haar handen haar waardering uitspreken voor de tekst van de PVV-voorman. Wel met een zuur gezicht (voor dergelijke mensen blijft Wilders nu eenmaal de politieke satan), maar toch: zo’n brede instemming met de woorden van Geert Wilders hebben zich in zijn twintigjarige politieke carrière bij mijn weten nog nooit voorgedaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Jumping

  Ik geloof niets, van de oprechtheid van de Linkse trommelaars.

  Natuurlijk kunnen zij na de woorden van Wilders geen Boeh roepen, maar steek je hand eens in eigen boezem, Links Demoniserend Wegkijkend Nederland.

  De schuld is het gedogen het pappen en nathouden het thee drinken.

  Anders denkenkende voor racisten uitmaken.

  Het cordonsanitair is hier het beste voorbeeld van.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. santiago

  Zelfs dijkhoff bood min of meer zijn verontschuldigingen aan dat hij geert niet had gesteund in het verzoek een debat te voeren voor de uitspraak van de rechter. Toch zit hier iets achter, ik vertrouw het niet.
  Verder, een fantastisch goeie inbreng van Geert Wilders. Grote klasse. Op naar de 30 zetels.

  1. Top

   Ik mag het hopen voor Nederland.

  2. Peter Oudshoorn

   Wilders: the Original. Baudet: slap aftreksel

   1. cuoretx

    Meningen verschillen tussen de partijen dat kan. U deeld die mening niet, en dan is Baudet een slap aftreksel??. Nou hiermee diskwalificeert uw eigen mening als flap en derhalve ook niet serieus te nemen. En ik deel uw mening niet

  3. Sans Rancune

   Daar zou u best eens gelijk in kunnen hebben. Ik wil nou niet direct spreken van een minderheids kabinet, maar de achterdeur is van het slot.

 3. Meriadoc Brandebok

  Men zou de oude zaal weer moeten openen, een stuk of acht banken neerzetten, met rechts aan de rechterkant en links aan de linkerkant. Portret van de koning en een vlag erbij, en dan luidkeels instemmen met het betoog van een collega, zoals in Groot-Brittannië.

  Dit geroffel is een beetje triest.

  1. Top

   Weet je wat triest is? Juist ja. ‘Kan je al goed zitten?

   1. Dik

    Topper!

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Ook mensen met een foute wereldbeeld zeggen zo nu en dan verstandige dingen, dus ook de heer Wilders.

  1. Jantje

   De islam heeft 270 miljoen moorden op onschuldige mensen veroorzaakt. Een veelvoud daarvan voor verminkingen. Daar weer een veelvoud van van ondraagbaar leed bij families.
   Dit zijn gewoon wetenschappelijk aangetoonde feiten.
   De islam onderdrukt andere religiën.
   De islam heeft een broertje dood aan mensenrechten.
   Hun zogenaamde profeet was een cynische, egoïstische, gewetenloze massamoordenaar, roverhoofdman en slavendrijver.
   Dit zijn zijn daden. Ze staan duidelijk in de koran.
   Zijn woorden zijn dat hij dit van Allah moest doen.
   Ik lees zijn daden en moet zowat overgeven.
   Moslims, waar ook ter wereld, staan vierkant achter het gedachtegoed van Mohammed.
   Al 1400 jaar.
   Er is maar 1 islam.
   Wat is er fout aan het wereldbeeld van Wilders?

   1. JFU

    Daar is geen speld tussen te krijgen..Een complete analyse van deze verderfelijke sekte en hun volgers.

   2. santiago

    Jantje. Helemaal goed. Daarom word ik ook zo misselijk van die gristelijke glijer gert jan seegers die de boel tegen beter weten in staat te verdedigen. Ik vind, let op, gert jan seegers een hele misselijke lul die onze samenleving te grabbel gooit. Eigenlijk zijn gristelijke fundamentalisten net zo erg als die moslims. Schijnheilige flikker godverdomme.

    1. Kretoloog

     Santiago: de woorden die jij bezigt, zal ik nooit neerpennen. Maar met de strekking ben ik het helemaal eens: Segers is een hypocriete farizeeër. En dat geldt helaas voor de meeste ChristeUnie-mensen, met die vreselijke Paul Blokhuis voorop.

   3. Sans Rancune

    @Jantje,…”De islam onderdrukt andere religiën” Afgezien van de foute spelling lijkt het beter om alle religies af te schaffen. Maar dat stuit ook weer op problemen want de helft van NL is aangesloten bij een kerkgenootschap. De meeliftende Islam zult u dus moeten gedogen…

  2. RvdBe

   En ook mensen met een naief eenzijdig beeld van de wereld zien soms in dat de uitspraken van die “ander” ook weleens hout snijden.

  3. M de ruyter

   Ik dacht dat liberalen en linksen niet in goed en kwaad geloven Anne? We waren toch allemaal gelijk en met geboorte een onbeschreven blad? Waar komt dat “verkeerde” wereldbeeld dan vandaan?
   Ik zou eens een geschiedenisboek pakken als ik jou was. Wat het westen uniek maakt is dat ze niet alleen naar hun eigen “ingroup” kijken maar ook buiten de grenzen van hun eigen groep, veroorzaakt door de mix van Grieks/Romeins en christelijk denken en door de verlichting verder uitgewerkt.
   Het is een spannend experiment wat tegen de menselijke natuur ingaat, helaas zijn de volkeren die we importeren niet op het zelfde denkniveau en gaan vol gas voor de eigen groep.

 5. Duckday

  Zouden ze dat met oprechtheid hebben gedaan Of was het alleen om stemmetjes te trekken Wilders steld zijn leven in een waagschaal jaren lang in een hok te leven alleen om de waarheid
  Stem daarom PVV geef deze man de beloning slechter dan nu kan niet
  Daarna Nl exit wat heeft de eu en euro nu bijgedragen aan de welvaart werkgelegenheid voorspoed voor de NORMALE man/vrouw in Nederland wat zijn deze mensen er op vooruit gegaan

  1. Marija

   Hier ben ik het helemaal mee eens: geef Wilders toch eens de beloning die hij zo verdient. Stem op hem, stem op PVV, maak hem groot.
   Al die schijnheiligen die toestaan en nog steeds toestaan, dat ons land en bevolking worden gemangeld en klein gemaakt kunnen de ogen uit hun koppen schamen, nu vandaag weer is bewezen met de moord op een advocaat, dat niets hen zal beletten op deze weg door te gaan.
   Massaal zullen wij hier moeten protesteren door een duidelijke stem uit te brengen: tot hier en niet verder.
   Het keerpunt moet toch dichterbij komen.

 6. Harrt Neutraal

  het betoog behoeft geen verder commentaar maar respect amen

 7. Original NL

  Die linkse sukkels zaten tijdens Wilders verhaal op hun mobieltje een filmpje van klimaatgoeroe greta te kijken en trommelden van puur geluk.
  Er gaan geruchten dat bij d666 en gl het portret van de dikke koning door dat van greta is vervangen.

 8. Jack Flash

  Tegen de waarheid is niets in te brengen.Goed zo Geert.Ze trommelen wel voor je,maar zullen er niet naar handelen.

 9. Harrt Neutraal

  het verbaast mij dat z.g.n rechtsdenkers zo afgeven op Baudet, wat heeft die man je aangedaan, zitten er dan toch veel foute mensen in deze rechtse hoek of is het met DDS te maken ik begin behoorlijk te rillen ga wel even weg van hier.

 10. Mezzadra

  Een mooie illustratie van het feit dat het cordon sanitaire jegens de PVV een mythe is.

  1. Piet Patat

   Voor een minuutje, en dan back to business.

 11. Jack Flash

  Hart neutraal.Inderdaad.Het is een wedstrijd geworden lijkt het.Ik ben voor Wilders maar Baudet vind ik ook goed.

 12. Piet Patat

  Die zogenaamde meeklappers zijn een stelletje schijnheiligen omdat zij en hun partijen mede verantwoordelijk zijn voor het veel te magere en financieel uitgeperste politie apparaat. De criminelen hebben vrij spel en worden steeds brutaler en gewelddadiger omdat er weinig tot niets aan gedaan wordt en de eventuele straffen en/of boetes veel te laag zijn. Tel daar bij op het armzalige leger wat met oude, ontoereikende zooi en pief paf poef roepen zijn werk moet doen en wat hebben we dan ? Een walhalla voor criminelen met Amsterdam voorop wat zich meer druk maakt om illegalen BB&B te geven en parkeertarieven te verhogen en streng te handhaven. Nederland is een bananenrepubliek met een snijboon aan het hoofd om maar eens met Drs. P. te spreken.

 13. Juriaan

  Deze heks krijgt steeds mmer babbels. Dit moet stoppen ben die aap spuigzat. Laat ze voor de verandering gaan werken af mag het van haar slavernij verleden niet. Stop het is genoeg

  1. Pauline Kummer

   Verkeerde reactie, het gaat over het optreden van de heer Wilders. Misschien een andere topic?

 14. Shadow1100

  De politiebaas Akerboom zegt dat er een nieuwe grens is overschreden. Dat woestijntuig overschrijdt dagelijks nieuwe grenzen, met een groep argeloze mensen mishandelen, zwembadterreur, plofkraken, liquidaties, trouwstoeten, politiemensen mishandelen enzovoort. En wat gebeurt er tegen? “Foei”gesprekken, iftars en theedrinken.
  Politie, Justitie en rechterlijk macht PAK DOOR. Ze lachen jullie uit!!!!!

 15. Rosasolis

  De criminaliteit in Nederland wordt steeds erger. Vandaag Amsterdam, en gisteren werd in Den Haag 2 mensen zomaar aangevallen, en hebben ernstige steek wonden. Vorige week was iemand in Breda aangevallen. Er moet meer politie komen. Vorige jaar was inderdaad de begroting voor veiligheid wel verhoogt, en ook alweer voor de komende jaar. Maar ook de politie is ook afhankelijk van jonge mensen die kiezen voor deze beroep. En ook is het onderwijs afhankelijk van studenten die echt voor deze beroep kiezen. Geld kan niet alles kopen.
  Wilder’s PVV zal nooit echt groeien en vordering maken. Wilder is een one-man show.
  Sinds hij de PVV 15 jaar geleden ging oprichten, is de PVV alleen een societeit gebleven, die alleen Een lid heeft — G. Wilders. Het PVV societeit is zeer prive, en heeft alleen enkele onbekende overwerkte medewerkers, waarvan iedere maand tenminste een of twee eruit stappen. De PVV heeft alleen een prive telefoon nummer,
  zodat niemand kan hun bellen, brieven van “gewone” burgers worden nooit beantwoord, er wordt geen nieuwsbrief gepubliceerd, en geen ledenvergadering gehouden, omdat de PVV societeit geen leden heeft, behalve Wilders. Intelligent,
  vrij denkende mensen zullen nooit op stemmen op de PVV, omdat het gaat om alleen Een persoon–Wilders. Waarom gaat hij niet door als onafhankelijke politicus?

  1. Mezzadra

   Nee, Rosasolis, de criminaliteit neemt alleen maar af. Onze aandacht wordt echter getrokken naar een paar ernstige incidenten die ons ten onrechte doen geloven dat Nederland steeds crimineler en gewelddadiger wordt.
   Dat is de vertekende werking van het dagelijks nieuws dat incidenten uitvergroot en trends onderbelicht laat.

   1. Bender

    Mozzarella de overheidstrol meent dat de criminaliteit afneemt, lees je nooit geen kranten sukkel, de criminaliteit klotst in dit klote land tegen de plinten op, slechts de aangifte bereidheid neemt af.

    1. Vliegenvanger

     Geef dat gedrocht toch geen reactie.

    2. Mezzadra

     Nee, Bender, je bent slecht geïnformeerd. De verminderde aangiftebereidheid (een effect dat per definitie alleen betrekking heeft op de kleine criminaliteit) verklaart niet de voortdurend teruglopende criminaliteitscijfers.

     Je weet eenvoudig niet waarover je praat.

     1. Mezzadra

      CBS: “Sinds 2005 daalt het percentage geregistreerde verdachten van misdrijven vrij consistent onder alle herkomstgroepen. Ook het aandeel personen dat slachtoffer is van criminaliteit of zich wel eens onveilig voelt neemt af. Het percentage personen met een Nederlandse achtergrond dat verdacht is van misdrijven is hoger naarmate de stedelijkheid van de buurt hoger is, bij mensen met een migratieachtergrond is dit patroon minder zichtbaar.
      Aandeel geregistreerde verdachten daalt bij alle herkomstgroepen
      Sinds 2005 daalt het percentage geregistreerde verdachten van misdrijven vrij consistent bij alle migratieachtergronden. Zowel bij personen met een Nederlandse achtergrond als bij de vier grootste niet-westerse herkomstgroepen is het aandeel verdachten in de afgelopen 13 jaar met ongeveer de helft afgenomen. Bij personen uit landen die meer recentelijk toetraden tot de Europese Unie daalde dit aandeel met ongeveer een kwart. Onder vluchtelingengroepen is na 2005 het aandeel verdachten bijna gehalveerd.”

     2. Bender

      Sodemieter toch op trol met je CBS, die presenteren wat hun broodheer, de regering, hen opdraagt. Je bent je leven niet zeker in dit land op straat of zelfs thuis met al dat allochtone ongedierte wat hier rondspookt, op klaar lichte dag knallen zij je af of beroven je.

     3. Cycle25

      De waarheidsbevinding van ambtenaren is nog dodelijker dan 3pakjes shag….per dag.

    3. Mezzadra

     Bender heeft overigens ook ongelijk als hij beweert dat de aangiftebereidheid zodanig terugloopt dat die de daling in geregistreerde criminaliteit zouden verklaren.

     In bijgaand artikel wordt deze populaire misvatting ontzenuwd:

     h**ps://www.rtlnieuws.nl/economie/column/3883476/factcheck-daalt-de-criminaliteit-nou-echt

     1. Dik

      De aandoenlijke heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

   2. Piet Patat

    Nee druiloor @Mezzadra, deze keutel kun je gelijk weer intrekken want de criminaliteit neemt slechts toe. Zwager Piet is politieman en die, en dat heb ik al eerder geplempt, kan beamen dat er gerotzooid wordt met de cijfers zodat het LIJKT of het minder wordt maar niets is minder waar. Criminaliteit is stijgende, wordt steeds aggressiever en gewelddadiger. De registratie is een lachertje en HEEL veel zaken worden, zoals onlangs nog uitlekte, geclassificeerd onder “overige” en worden vervolgens niet in de statistieken meegenomen. Het personeelstekort is schrijnend, zaken blijven liggen, personeel gefrustreerd vanwege alle beperkingen die opgelegd worden en om maar niet te spreken over criminelen die wel gepakt worden en per omgaande weer vrij gelaten worden. Deze “paar enstige incidenten” zijn helemaal geen incidenten, het is schering en inslag. Hou op met het goedpraten van keiharde feiten die er niet om liegen.

    1. Bender

     Die mozarella is een overheidstrol die van liegen zijn beroep heeft gemaakt, de eerste leugen slaakte hij als baby tijdens zijn eerste boertje….

     Inderdaad de misdaad tiert welig en is geheel te wijten aan de gigantische toestroom van allerlei islamitisch en zwart ongedierte wat hier binnen de grenzen is gelaten.

     1. Cycle25

      Hij hoort thuis bij de politie versnipperaar, wegkijken en nog eens wegkijken. Aangiftes versnipperen totdat het gewenste criminaliteitscijfer naar boven dobbert, dat doet links zo lang ze bestaan.

      Politie geeft mishandelde mensen nu het advies géén aangifte meer te doen.

      ht*ps://www.telegraaf.nl/entertainment/1518196625/abbey-hoes-politie-zei-dat-aangifte-geen-zin-had

      De gutmensch genaamd links begint een zieke beweging te worden..

   3. Rosasolis

    @Messadra. Ongelofelijk! Lees je nooit een krant; luister je nooit naar de nieuws op de radio of TV? …Gisteren avond is er alweer een schiet geval in Amsterdam:
    een voetbal speler werd in zijn auto doodgeschoten. De dader is nog vrij.

  2. ikweetwatikwil

   Rosasolis je kletst uit je nek. Ik krijg altijd de nieuwsbrief van de PVV. Er zijn altijd bij een komsten van de PVV.
   Onbekende mensen?? Wat denk je van Martin Bosman, Fleur agema. Dion Graus, Beertema.
   Wilders vraagt regelmatig om meer Blauw op straat.
   Dus hou je klep als je iets niet weet.

 16. Vliegenvanger

  Mogelijk heeft Geert de linkse weg kijkers de
  Ogen geopend.Zien ze nu in wat er kan gebeuren, door als maar oogkleppen op te houden.

 17. Cycle25

  Acteurs en comedy, Den Haag heeft weer naar “kuch” het volk gesproken, volgend jaar meer inkomen en ondertussen geven ze groen licht aan sociale verplichtingen om de lasten weer omhoog te krikken.

  Huur, WOZ, zorg, onderwijs zal dramatisch duurder worden.

  Dus 2% erbij om 5% bij je weg te halen.

  1. Julian

   dramatisch duurder worden… U weet al meer dan wij? En wat merken wij als burger van het duurder wordende onderwijs? Ik ben benieuwd naar uw antwoord!

   1. Cycle25

    De september beloning/lasten-truc is al jarenlang bezig, en volgend jaar gaan scholen veel meer energiebelasting betalen wat resulteert in meer lesgeld.

    1. Julian

     Misschien dat is nog allerminst zeker… Is het dan ook gelijk dramatisch duurder…. Dat dingen duurder worden is namelijk een gewoon economisch principe…Dat heet inflatie…
     De zorgpremie gaat naar verwachting enkele euro’s stijgen. Meestal is de stijging minder dan dat het kabinet verwacht..
     De huurstijging wordt als het goed is aan banden gelegd. Het is niet de overheid die de huren laat stijgen. WOZ moeten we nog maar afwachten dit is trouwens ook nog eens een gemeentelijke belasting….

 18. C.A.Barstow

  Tja, erg leuk en mooi allemaal dat geroffel en zo,
  maar Wilders moet als de wiedeweerga aan de gang,
  er wacht een berg werk op hem.

  Geert, dat linkse tuig deugt niet, die roffelen alleen voor de bühne.
  bestrijd hen op alle fronten.

 19. Julian

  Ik snap het werkelijk waar niet.. Tim moet een ongelofelijke hekel hebben aan D’66 en in het bijzonder Ollongren. Ten eerste probeert Tim te doen alsof Ollongren met de grootste tegenzin een ondersteuning van de woorden van Wilders laat blijken. Dit slaat toch echt nergens op. Wilders sprak klare en heldere woorden over het voorval en dan mag je bijval verwachten. Wat ook gebeurde…
  Marijnissen kon gisteren ook geen beleefdheids applaus erdoor krijgen voor Hoekstra. Zijn presentatie van de Miljoenennota was uitstekend. Een zure Marijnissen kan dan zaken niet scheiden. Ze mag het niet eens zijn met de inhoud maar de presentatie was alleraardigst.

  1. Dik

   “Tim moet een ongelofelijke hekel hebben aan D’66 en in het bijzonder Ollongren.”

   Niet alleen Tim. Bovendien zijn GroenLinks en D66 één pot nat.

  2. Mars020

   Ik heb ook een bloedhekel aan D66, maar ook aan de PvdA, Groen Slinks, Denk enz… Al deze partijen willen Nederland naar de klote helpen, door alles uit Afrika toe te laten. Die liquidaties hebben we dan ook te danken aan bovengenoemde partijen.

 20. FJ

  Na de aanslag van vandaag kan ik me voorstellen, dat ons wegkijkende parlement iets moet ondernemen en gezien de meedogenloze moord op deze advocaat staat ons parlement en de regering ook zoiets te wachten.
  Bij Wilders vonden ze het allemaal nog niet erg, alleen nu komt het hemd nader dan de rok en begint men zich alvast in te dekken, dus een klein applausje voor Wilders als onverzettelijke tegenstander van de islam verdient hij dat nu pas.

  Natuurlijk speelt er in het achterhoofd van het kartel ook de berg boter van linkse en D66 ambtenaren, die straks een schop in de reet verdienen.

 21. RvdBe

  Verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen.

 22. Sando

  Morgen zijn ze het weer vergeten

 23. Michael M

  Als Europa ten onder gaat, waaronder ook Nederland, dan gaat iedereen mee. Ook Linkse truffels !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.