Ook Johan Derksen sluit aan bij de haatpolonaise tegen Thierry Baudet: ‘Hij is een extremist!’

In hoog tempo is Forum voor Democratie haar norse oude mannetjes aan het verliezen. Zei eerst Harry Mens met veel misbaar dat hij spijt had dat hij FVD een podium had gegeven, zo volgt nu ook voetbalcommentator Johan Derksen. In zijn tv-programma Veronica Inside viel de voormalige hoofdredacteur uit tegen het Tweede Kamerlid. Derksen meent dat Baudet een racist is, en nu afbreekt wat hij zelf had opgebouwd.

De ontevredenheid binnen Forum voor Democratie blijkt nog altijd niet opgelost, zo viel gisteravond te zien bij Veronica Inside. Want nadat Harry Mens dit weekend met veel misbaar z’n steun aan de partij introk, volgde gisteravond ook Johan Derksen. Ooit nog jolig aangekondigd als de lijstduwer van een partij, die Derksen zag als ‘fatsoenlijk rechts’ en in staat om de koers van het Nederlandse schip van staat recht te houden.

Van die euforie was niets meer te merken gisteravond. Derksen keek samen met de kijkers van zijn tv-programma nog eens naar het geuite ongenoegen van Harry Mens. En vond dat Baudet een ‘extremist’ was:

“Ik maak me over Baudet wel zorgen. Die heeft het voor zichzelf verknald, want die wordt een extremist. Een ongeloofwaardige extremist. […]

Hij is een ongeleid projectiel. Ik heb spijt dat ik op hem gestemd heb. Het was voor mij een tegenstem op GroenLinks. Maar ik vond ook wel dat hij redelijk verfrissende ideeën had, maar hij is het nu voor zichzelf aan het verknallen. En wat ’ie opgebouwd heeft, heeft ’ie zelf weer helemaal afgebroken, dus hij kan niemand iets kwalijk nemen.”

Is dit het nu? Is het lek binnen FVD boven of gaan nog meer chagrijnige oude mannetjes luidkeels verklaren dat ze niets meer met de pas drie jaar oude partij van doen willen hebben?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. meneer cactus

  johan wie ??

  1. Deathspank

   Dat is toch die vieze man met snor en vet haar?

 2. santiago

  Ik roep al jaren dat baudet een charlatan is. Aangesteld door de verrotte Minerva elite om het klootjesvolk te bedonderen en Geert Wilders in de wielen te rijden.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Het feit dat rechtse heren als Derksen dit gewoon openlijk en hardop zeggen is veelzeggend. Baudet is idd een extremist

  1. Lampje

   Derksen is geen rechtse rakker maar iemand met een goed beoordelingsvermogen, waar het de meeste mensen aan schort, met name vrouwen.

 4. santiago

  Korporaal monty zullen we vandaag niet lezen. Ik zag hem vanmorgen vroeg als langs de route staan in zijn oranje trui om naar zijn idolen te zwaaien.

  1. Korporaal Monty

   Wel eens gehoord van een ‘smartphone’.

 5. Korporaal Monty

  Bier en chips.

  Heerlijk weer hoe rechts Nederland hieronder weer over elkaar heen zal vallen.
  Voorstanders en tegenstanders van Baudet.

  En dan moeten ze samen een coalitie gaan vormen.

 6. Mezzadra

  De implosie van het FvD ligt nog steeds goed op stoom.

  1. meneer cactus

   yep en de logisch volgende explosie van de PVV loopt ook lekker tarrel. Je vreugde dansje is wat misplaatst sukkel

  2. cuoretx

   Wat eren slappe zever verkoop jij hier

 7. henkie

  Parasitaire ratten die hebben mee gelift met het gigantische succes van de charismatische Thiery Baudet die zijn verhaal al meer dan 2 jaar onveranderd en ongezouten verteld.
  En nu plots na 2 jaar wordt zijn verhaal door deze leugenachtige ratten gekwalificeerd als extremistisch?
  Zeer doorzichtige poging de macht over te nemen via Brutus Henk Otten.
  (Van je vrienden moet je het maar hebben!)

  Vooropgezet plan van ordinaire dieven, leugenaars en oplichters addergebroed.
  En nu de MSM die het nog even gaat uitmelken voor wat het waard is ivm hun politieke agenda het partijkartel in het zadel te houden.

  Zo doorzichtig.

 8. Mezzadra

  Kritiek op Baudet, waarvan vriend en vijand er inmiddels achter is dat hij er politiek een enorme bende van maakt, heet op DDS: ‘de haatpolonaise tegen Thierry Baudet’.

 9. Vit

  Die morsige man moet zich bij voetballen houden want blijkbaar heeft hij alleen daar verstand van.

  1. Robert75

   Kom kom niet huilie huilie doen nu. Als hij de linkse kerk er van langs geeft met hun krankzinnige idealen dan wordt die hier de hemel in geprezen. Misschien moet je eens na gaan denken hoe het toch komt dat zoveel mensen die Baudet twee jaar lang de hemel in hebben geprezen hem nu heel hard laten vallen.

   1. Vit

    @Robert75

    Verstand gebruiken is voor sommige mensen een hele opgaaf.

    1. Robert75

     Daar kan ik niet zoveel mee eigenlijk

     1. Vit

      @Robert75

      Ik leg het even uit:

      Iemands karakter in dit geval van Thierry veranderd niet, hij heeft nog steeds dezelfde instelling en handelt daar ook naar, dat sommigen dat niet inzien is bijzonder jammer.

   2. henkie

    Ik geloof niet dat er huilie huilie gedaan wordt. We proberen de zin van de onzin te scheiden, de waarheid van de leugen.

    Jullie soort neemt het niet zo nauw met de waarheid, maar ja, wat wil je ook met het voorbeeld van de firma list leugen en bedrog, en meester oplichter Rutte. Het is een hele slechte opvoeding, mensen geloven allengs dat hij onze nieuwe normen en waarden belichaamt.

    1. Robert75

     En wie zijn jullie soort ?

  2. Mezzadra

   Ik herinner me nog de lofbetuigingen jegens Derks toen hij racistische opmerkingen maakte over Sylvana Simons.

   Het kan verkeren.

   🙂

   1. Vit

    @Mezzadra

    Niet van mij afkomstig in ieder geval.

   2. Bosche draak

    Het is in jouw ranzige boekje al gauw racistisch stokende mongool!

    Een neger een neger noemen is al genoeg voor jou

  3. Fortiori

   Nee, nee @Vit..Onovertroffen in zijn kennis over de Blues muziek. En ook de Nederpop met Haagse bands. Golden Earrings, The Shoes.. Op Radio Rijnmond heb ik hem vaak beluisterd op de zaterdag ochtend.

 10. AS210854

  Zou Alzheimer nu dan toch bij de snor toegeslagen hebben?

 11. hermanA

  Henkie
  Goede analyse. Helemaal mee eens.
  Ik heb ook nog nooit één extremistisch woord van Baudet gehoord.
  Juist afgelopen zondag in WNL geeft hij heel duidelijk weer hoe hij denkt .
  Volgens zijn zeggen is iedereen welkom in Nederland ongeacht kleur,achtergrond of land van herkomst. Hij heeft slechts twee voorwaarden: men moet de Nederlandse normen en waarden accepteren en iets willen en kunnen toevoegen .
  Mensen en kiezers wordt toch wakker en volg die haat zaaiende zgn. Bn ers niet.

 12. van Urk

  “Ja ik ben een extremist. Het zwarte ras hier in Noord Amerika verkeert in extreem slechte toestand. Jij laat me een zwarte man zien die geen extremist is en ik zal je iemand laten zien die psychiatrische hulp nodig heeft.” Malcom X

 13. Diik

  Baudet is inderdaad een glamour boy. Mee eens.

 14. Jantje

  Derksen is van de hebzuchtige eigenwijze jaren ’60 generatie.
  Denken alleen maar aan zichzelf en vinden zichzelf superieur aan elk ander levend wezen.
  het wordt hoog tijd dat die generatie achter de geraniums verdwijnt, want ze hebben inmiddels wel genoeg ellende gezaaid om ervoor te zorgen dat de komende generaties na hen in diverse (burger)oorlogen verzeild zullen raken.
  Dus Derksen c.s., jullie mening doet er niet meer toe.

 15. Extreem Realist

  Johan was met z’n administratie bezig en zag dat zijn contract bij RTL dit jaar afliep, sja dan moet je wat he..

 16. DidiMadloba

  Eerst was Derksen blijkbaar verblind door Baudet, en nu is hij terug bij de realiteit en ziet hij dat die knul niet spoort. Niets mis mee. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

  Ook als je heel rechts bent moet je toegeven dat Baudet zelfs die knettergekke Hitler met straatlengtes overtreft.

  Baudet verwerpt de EU, de Franse Revolutie, de Verlichting. Die is inmiddels terug in de Middeleeuwen.

  Als hij ooit zijn zin krijgt met een Nexit keert Nederland inderdaad terug in de Middeleeuwen.

  Voor Baudet is de natiestaat (niet: nazistaat) heilig maar dat is geschiedsvervalsing. Tot de Napoleontische tijd waren de Zeven Vereenigde Nederlanden een federatie, tot “Den Haag” steeds meer macht naar zich toe trok ten koste van de soeveiniteit van de deelstaten.

  Kortom het is allemaal populistische flauwekul. Je gaat bijna terugverlangen naar de tijd dat populisten alleen over de islam zeurden.

  1. Klaassie

   @didimadloba Hahahaha haha u heeft ipv paracetamol lsd uit het medicijnenkastje genomen. Hahaha. Wat een fantasie hahahaha

  2. WimSchut4U

   Ja hoor, Baudet is erger dan Hitler….die zin laat al zien wat voor flapdrol je bent. Geen historisch besef en totaal van de pot gerukt. Je bent erger dan Stalin en Mao bij elkaar.

 17. Kretoloog

  Oude mannen (Mens, Derksen) die een half jaar geleden Baudet nog in de hemel prezen, noemen hem nu een extremist. Het verhaal van Baudet is de laatste 6 maanden niet veranderd. Zijn de grijze Harry en Johan dan aan het dementeren?

  Ik denk dat er wat anders speelt. Mens en Derksen hesen Baudet op het schild, omdat…ze daarvoor betaald werden. Door Otten, uit de kas van het FvD. Nu Otten weg is, zijn die geldstromen ook opgedroogd. Mens en Derksen pissig en Baudet heeft bij ze afgedaan.

 18. Dropje

  Ha ha
  Als je Thierry een veer in zijn reet steekt ben je helmaal de man hier
  Maar o wee als je erop terug komt of enige kritiek levert, dan wordt je onmiddellijk uitgekotst
  Over de Grote Leider niets dan goeds is het credo
  Kim Jung Un zou er jaloers van worden

 19. Piet51

  En zo zullen er de komende maanden veel meer volgen. Overlopers naar Otten, teleurgestelden door uitblijvende resultaten en flaters van Baudet, reacties uit de ( werk-)omgeving, zoals bij Cliteur en mensen met een afkeer van het politieke gedoe, zoals Hiddema. Het is gewoon een kwestie van afwachten en Baudet krijgt uiteindelijk het aantal zetels, dat hem toekomt, namelijk 2 à 3.

  1. Piet51

   De beweging naar de buitendeur begint al. Genee liet weten van Harry Mens gehoord te hebben, dat ook Hiddema aan het piekeren is geslagen over wat hij nu moet: blijven of ook vertrekken? Voor wat het waard is.

 20. JFU

  Hij zal wel de nodige waarschuwingen en bedreigingen gehad hebben..en bang voor zijn carriere.

 21. Wim Vreeswijk

  De kwalificatie van Derksen om Baudet als ‘extremist’ te bestempelen gaat mij veel te ver. Een betere kwalificatie zou m.i. zijn: weliswaar hooggeschoold, dus hoog IQ, maar laat dit te vaak, te veel en te nadrukkelijk blijken waardoor hij zich vergaloppeerd in onbegrijpelijke teksten en woorden waardoor hij zich mogelijk vervreemd van zijn eigen achterban en kiezers. En dat laatste is electoraal weer niet slim wat wellicht te wijten is aan onervarenheid.

  1. ikweetwatikwil

   Wim Vreeswijk. 2uur geleden . Hier ben ik het mee eens.

 22. Sabreur

  Niemand, maar dan ook echt helemaal niemand kan mij voorbeelden geven waarop Baudet c.s. extremistische, haatzaaiende, xenofobe en racistische opmerkingen heeft geplaatst of dat er in de partijprogramma zaken van die orde te vinden zijn.
  De enige reden dat deze beschuldigingen worden geuit is omdat FvD de vinger op de zere plek legt, nee drukt, om de puinhopen van 40 jaar links beleid in beeld te brengen.

  De beschuldigingen zijn lasterlijk en alleen maar bedoeld om het FvD niet de ruimte te geven hun plannen voor een betere toekomst uiteen te zetten. Het is ook makkelijk blaten dat hij geen verantwoordelijkheid neemt in mee regeren zonder hem de kans te geven. Heel makkelijk om hem valselijk te beschuldigen zonder hem de ruimte te gunnen om een weerwoord te geven, net als die trol naast hem afgelopen zondag bij WNL. Godverdomme, wat kakelde zij door zijn woorden met beschuldigingen die nergens op sloegen.

  Al die deugmensjes moeten eens goed nadenken wat gelijkheid, inclusiviteit en diversiteit eigenlijk betekenen. Dat is namelijk ook een stem geven aan mensen met andere ideeën. Nee, die deugkliek is alleen maar bezig met het consolideren van hun macht en worden daarin steeds extremer.

  Aan de heer Baudet heb ik de volgende tip: Hou op met het verdedigen van de vorm en ga in de aanval op de inhoud. Het eerste ga je verliezen van het kartel. In het tweede zijn jullie veel sterker.

 23. Harrt Neutraal

  Ik had iets meer verstand van Johan verwacht maar dus gewoon een leeg hoofd met flauwe grappen weet zeker dat hij Thierry niet heeft gesproken voor hij zijn ongepast oordeel geeft mogelijk is hij volgende week ook nog is fan van de moeder van de jongen met het nep pisttol zou bij hem passen

  1. Peter Oudshoorn

   Harrtje, heb jij op school nooit geleerd om punten en komma’s te plaatsen in je zinnen? Het zou jouw reacties een stuk leesbaarder maken.

   Dus, aan het einde van een zin: een punt. Nieuwe zin beginnen met een hoofdletter. Bij een rustpunt in een zin een komma.

   Of ben je alles verleerd door het obsessief typen op je smartphone?

   1. Mezzadra

    Tante Betje is springlevend op DDS.

    🙂

    1. Peter Oudshoorn

     Ach, iemand moet het doen: er zijn grenzen aan taalonbenulligheid.

 24. ikweetwatikwil

  Wat Derksen en Mens nu verkondigen en dát terwijl ze er eerst in mee liepen , zal me een worst zijn.

  Na Wilders moet nu Baudet “hangen” . Trap er niet in. Stem PVV of FVD want anders krijgen we een maatschappij die we NIET willen. Dan gaan we helemaal 100 jaar terug met hulp van de islam die zich nu te barste lacht.

 25. RvdBe

  Er zijn geen andere partijen die het gevaar (willen)inzien van massaimmigratie, milieuidioterie,de eu, euro en islamisering dan FVD en PVV, voor mij zijn dat dan ook de enige 2 opties.

 26. ikweetwatikwil

  Veel mensen houden liever hun blinddoek voor de ogen, willen niet zien wat er aan de hand is, worden ze onrustig van en dat is vervelend. Liever laten ze zich in slaap sussen
  lekker rustig.
  Nou je weet wat er gebeurd als er gezegd is NIETS aan de hand. We blijven thee drinken. 40/45 .

 27. Drollevanger

  Iedereen die durft te beweren dat Nederland met 18 miljoen inwoners als het dichtbevolkste land wereldwijd nog niet overvol is, en daarnaast durft te beweren dat Nederlanders trots mogen zijn op de prestaties van hun voorouders. Is een fascistische racist.
  En zo is het maar net. Leve de warmtepomp, aan de pellets en weg met het gas.

 28. Drollevanger

  De FVD wil blijkbaar als de meerderheid via een nieuw referendum voor een Nexit stemt, uit de EU stappen.
  Dat is al eens eerder gebeurd. Rond het jaar 1600 zaten wij in een verbond van landen waarvan Spanje het belangrijkste was. Wereldwijd verklaarde men de Republiek voor gek. Wij zouden verarmen en uit de geschiedenis worden verwijderd, volgens de wijze mannen.
  En toen dook Nederland de gouden eeuw in. Onze wetenschap, kunst, architectuur, handel groeide als nooit tevoren.

  1. van Urk

   @Drollevanger, Zolang de visie van avontuur, handelsgeest en vindingsrijkheid er nog is dan is alles mogelijk. Dankzij de Gouden eeuw heeft ons land een sterke buffer opgebouwd en staan wij nog steeds binnen de top twintig van de rijkste en welvarendste landen ter wereld. Een nexit zou dus geen al te grote aderslag voor ons land zijn.

  2. Korporaal Monty

   “En toen dook Nederland de gouden eeuw in. Onze wetenschap, kunst, architectuur, handel groeide als nooit tevoren.”

   Net zoals de armoede, onderdrukking en uitbuiting van het gewone volk.

   Voor de élite was het echt een Gouden Eeuw.

   1. Peter Oudshoorn

    Lees je eens even in Monty, je blijft maar dom hameren op hetzelfde aambeeld. Het lijkt erop dat je weinig of niets van de Gouden Eeuw weet.

    h*tps://www.trouw.nl › opinie › hoe-goud-was-die-eeuw~bab4802d

 29. Mar

  Drollevanger:

  “Rond het jaar 1600 zaten wij in een verbond van landen waarvan Spanje het belangrijkste was.”

  Spanje? 80-jarige oorlog?

  1. van Urk

   De 80 jarige oorlog was de nexit in de middeleeuwen om uit het Europese rijk van Karel de V te stappen.

   1. Riesmog

    correctie: niet het Europese rijk maar het Heilige Roomse Rijk om precies te zijn.

    In tegenstelling tot de EU bood dat ook geen enkel voordeel

 30. Riesmog

  Harry Mens die negatief doet is op zich nog wel reclame voor FVD, want een gewone Nederlander heeft helemaal niks met die brallerige VVD’er.

  Maar als Johan Derksen het zegt, zeker na de vrije val in de peilingen, dat zal wel impact hebben, want de gemiddelde blanke man tussen 40 en 70 met een lager tot middeninkomen hebben de no-nonsense houding van Derksen erg hoog zitten.

  Dus Tim, op je vraag terug te komen “En nu?”kan ik verklappen dat de vrije val nog lang niet is gestopt…als ze over een jaar nog bestaan, dan concurreren ze in het gunstigste geval met 50plus of Dierenpoes.

 31. Piet51

  De beweging naar de buitendeur begint al. Genee liet weten van Harry Mens gehoord te hebben, dat ook Hiddema aan het piekeren is geslagen over wat hij nu moet: blijven of ook vertrekken? Voor wat het waard is.

  1. meneer cactus

   pietje krijgt geen reactie op zijn gebrabbel dus post ie dezelfde onzin tig keer. Pietje is echt medelijden verwekkend achter de geraniums op zijn balkonnetje van het huis voor dementen. De verpleging komt zo pietje , krijg je een schone luier

   Ze hebben het even druk

   1. Piet51

    @meneer cactus
    Ik schreef eerder al, dat het mij niet gaat om reacties, maar om lezers. Ik ben blij te zien, dat jij in ieder geval mijn beide dubbele, foutje excuus, bijdragen hebt gelezen. Meer verwacht ik niet.

    Verder zal ik je uit een droom helpen, want je hebt wel een beetje gelijk. Ik woon en werk geregeld in Italië, zoals ook op dit moment. Tijdens die laatste reactie van mij zat ik op een van de balkons van mijn huis hier wat over de vallei heen te mijmeren, een glaasje wit en wat olijven op een tafeltje voor me. Inderdaad achter geraniums, want die doen het perfect in dit lagere bergklimaat. Het was een drukke dag met veel ellendige verhalen van Italianen in de problemen door o.m. Salvini. DDS beschouw ik dan als welkome afleiding en een andere blik op dezelfde werkelijkheid. Je moet ten slotte wat om je gemotiveerd te blijven inzetten voor een betere wereld. En DDS laat zien, dat er nog veel werk ligt.

 32. Vliegenvanger

  Gelukkig heeft Johan meer verstand van voetballen. Laat hij zich in godsnaam niet met politiek bemoeien.

 33. RvdBe

  De snor raakt ouder en milder, als je al bij jinek aanschuift naderen toch echt wel het eind der tijden

  1. fanof43

   Geldt dat dan niet voor Th. B. die ik evenzo geregeld bij Jinek heb waargenomen?

 34. fanof43

  Tja, ligt dat nu aan die “norse oude mannetjes” of misschien toch aan Baudet? Ben benieuwd wanneer de norse oude Hiddema het voor gezien houdt.

 35. Lay down your souls to the gods rock and roll

  De media kan je maken en breken, ben trouwens een fan van Johan Derksen. En niet alleen omdat hij in het verleden voor de plaatselijke FC heeft gevoetbald en een leuke tijd heeft gehad in mijn woonplaats. Maar ook omdat hij voor z’n mening uitkomt. Maar met Derksen is het net als met die andere kiezers : de sfeer in de partij is belangrijker dan de standpunten waar het FVD voor staat. Zodra er rumoer is of de partij leider wordt uitgemaakt voor extremist dan twijfelen ze al. Natuurlijk komt dit van het AD, NRC of de Volkskrant. De media zelf maakt van Baudet een extremist en als de linkse media denken dat extremisten alleen maar rechtse politici zijn. Dan moet ik ze teleurstellen aan de linkerzijde zitten ook extremisten sowieso 2 Jetten en Klaver, dit terzijde. Johan Derksen heeft een goede kijk op het voetbal en ook een hele goede kijk op de muziek. Danny Vera is ontdekt door Johan, waardoor Danny Vera landelijke bekendheid geniet. Als dat niet was gebeurt dan had Danny Vera de Cretsch gitaar aan de wilgen gehangen. Want als muzikant heb je bijna niks meer te zoeken tussen al die mengpanelen en doorgedraaide computer shit want dat is de ‘muziek’ van tegenwoordig, over muziek gesproken The extremist is trouwens een waanzinnige goede cd van Joe Satriani, maar dit terzijde. En bij Pauw en Jinek heeft Baudet en Hiddema niks te zoeken. Op het moment dat er kritische noten worden gekraakt dan worden ze geacht de mond te houden. Zo gaat dat al decennia lang. Het linkse geweten van Nederland/ Grachtengordeltje kliek duld geen kritiek. Omdat zij vinden dat wij de linkse idealen dienen te respecteren BRAAK!!!!! BRAAK!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.