Popcorn! De pleuris is uitgebroken binnen DENK Zaanstad, raadsleden willen lokale leider wegpesten

denkzaanstad
Foto: Het team van DENK Zaanstad, samen met landelijk leider Kuzu. Vooraan Sebnem Pancar. Bron: DENK Zaanstad / Facebook.

Kijk, de aandacht van naar links overhellende media lag de afgelopen tijd op de zogenaamde ‘LPF-taferelen’ binnen Forum voor Democratie. Heel wat stiller zijn ze over het gedonder dat nu uitbreekt in DENK. Ook die nieuwe partij krijgt te maken met muitende politici, intern geruzie en egotrippers die elkaar graag kapot willen maken in de media. Het begint allemaal in Zaanstad.

In Zaanstad ligt de DENK-gemeenteraadsfractie flink met zichzelf overhoop. Vervelend? Voor henzelf ja. Voor iedereen die van Nederland houdt is het natuurlijk aanzienlijk minder slecht nieuws. U snapt: verdeel en heers, ook voor de lokale politiek. Hoe dan ook, bij plaatselijk medium De Orkaan is het smullen met allerlei manifesten die DENK’ers in de Noord-Hollandse gemeente tegen elkaar hebben opgesteld en met de media delen.

Pak uw bakje popcorn er maar bij:

“Zojuist ontvingen wij een ‘Manifest van wantrouwen tegen Sebnem Pancar’ van de afdeling van DENK Zaanstad en de DENK Zaanstad raadsfractie.

Pancar zou ‘zowel voor als achter de schermen, praktisch niets hebben gedaan in anderhalf jaar tijd’, ‘respectloos en onprofessioneel’ zijn, daarbij in de waan leven ‘dat ze aan niemand verantwoording verschuldigd is’, een ‘narcistische’ houding aannemen, en zich ‘onschendbaar’ voelen ‘omdat ze persoonlijk contact heeft met het bestuur en de Tweede Kamerleden.’

De raadsfractie zegt met onmiddellijke ingang het vertrouwen op in Sebnem Pancar, en zet haar uit de fractie.

Of de soep zo heet gegeten wordt, betwijfelt Sebnem Pancar als we het haar vragen:

‘Er zijn wel meningsverschillen maar die lossen we intern op. Er zijn wel gesprekken geweest, maar in het manifest kan ik me niet vinden en niet herkennen.’”

Oh, jongens! Wat heerlijk. Boze partijleden die pamfletten naar de pers sturen, fractievoorzitters die van niets weten en bezweren dat alles nog ‘intern’ opgelost gaat worden, en de Tweede Kamerfractie die partij lijkt te kiezen voor één van de twee kemphanen.

Is dit het begin van het einde van DENK? Vermoedelijk niet. Maar als mainstream media die vraag mogen stellen bij iedere FVD’er die iets boos roept, dan mogen wij dat toch ook zeker wel bij DENK. Of niet soms?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Het lijkt het FvD wel.

  :)

  1.   

   Het digitale plasje is weer gedaan mooi zo vent en terug naar martijn he ….

  2.   

   De aandoenlijke, verblijft hier dagelijks vele uren om zijn digitale behoefte te doen. De aandoenlijke noemt het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk, hoopt dat ISIS blijft bestaan en dank God voor de moord op Fortuyn.

  3.   

   Je zou kunnen denken dat het net mensen zijn.

 2.   

  Volgens goed salafistisch gebruik zijn ze verplicht terug te keren naar een islamitisch land . Moeten we hier afscheid nemen of op schiphol ?

 3.   

  Jullie kunnen allemaal vertrekken. De gemeentekas is leeg. Dus geen uitkeringen meer. Daaaaaaaaaaaag DENK(ERS)

  1.   

   dat hadden ze niet gedacht

   1.   

    Denkers vinden elkaar wel weer. Ik kan mij er niet zo druk over maken.

    1.   

     Dat klopt, jij zegt dan ook iets zonder dat je iets zegt.

 4.   

  Een goede moslim is een dode moslim ;)

 5.   

  Als het zo is, dan is het niet besmettelijk. Geen zorgen dus

 6.   

  Die geitenneukersclub moeten ze verbieden!….

 7.   

  DENK het niet?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!