Proces Gökmen T.: Rechter overweegt 'procesbewaker' omdat Gökmen advocaat weigert.

Geen categoriesep 23 2019, 13:00
Vandaag is de rechtszaak tegen Gökmen T. weer verder gaan, Gökmen krijgt het voor elkaar om de hele rechtszaak nu al als een show te framen. Hij weigert van alles: hij erkent onze rechtsstaat niet, hij weigert op te komen dagen en ook wil hij niet worden bijgestaan door een advocaat. De rechtbank in Utrecht overweegt daarom een 'procesbewaker'.
Een procesbewaker moet kijken of het proces eerlijk verloopt, dit omdat Gökmen T. een advocaat blijft weigeren. Dit zou een unicum zijn binnen de Nederlandse rechtsspraak, het OM is hierom ook geen voorstander van dit.
Het OM wacht liever op de resultaten van het psychologisch onderzoek naar Gökmen T. en wat die resultaten mogelijk zullen opleveren.
Het politieonderzoek nadert zijn einde, zo zou de route die Gökmen zou hebben afgelegd vóór de aanslag en ná de aanslag in kaart zijn gebracht. Wel is de politie nog steeds aan het kijken of er een duidelijk terroristisch motief was, de politie onderzoekt dus nog steeds de mogelijkheid of Gökmen dit deed met een terroristisch oogmerk.
https://www.youtube.com/embed/MoxmLV099OA
Bij WNL zijn ze vrij duidelijk hierover, die Gökmen traineert en pest alleen de rechtsstaat door zijn houding. Het is te hopen dat hij zwaar wordt aangepakt.
Ook rechtbank verslaggeefster Saskia Belleman spreekt schande over de houding van Gökmen die meer waarde hecht aan een sharia rechtbank dan aan onze rechtsstaat en haar rechtbanken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten